|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Muminku
i w dalszym ciągu modlimy się i trzymamy za malutką żeby pokonała te problemy z główką ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
u was będzie podobnie
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-09-26 o 10:43 |
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja.
Dzisiaj nocka przerywana. Jasiu ma chyba zegar w sobie bo punkt 3.00 od 3 nocy zaczyna kopniaki, które trwają tak do 4 i później mogę iśc spać.Dearline podobne dolegliwości jak Ty miałam dzień wcześniej. Chyba po prostu zaczynamy się przygotowywać do tego do nie uniknione ![]() Dzisiaj już mi znacznie lepiej. Debridat to nie antybiotyk ![]() Colds jesli faktycznie to byłaby nietolerancja lakrozy to Delicol powinien pomóc. Jesli go masz to mozesz zrobić próbe. Zacząć go podawać wg ulotki. Jesli po 3 - 4 dniach nie będzie poprawy to znaczy że to nie to. Dziewczyny ta maść maltan którą smarujecie pupe to ta do sutków?
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-09-26 o 10:45 |
|
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urodzeniowego brata bliźniaka mojej Soni ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Nic koniec wizażowania czas powiesić pranie póki piękna pogoda dzisiaj chce poprać pościel codziennie wynajduje sobie jakieś prace domowe
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo ooo, u mnie to samo jest - dokładnie to samo Cytat:
![]() Gratuluje tygodnia ![]() U nas jutro będzie 3 tygodnie
|
||
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia czyli jadymy na tym samym wózku - moja od tego darcia prawie non stop ochrypnięta jest - ale dzisiaj jakieś święto lasu jak ją o 9 przebrałam, dupsko pod kranem umyłam, ciuchy świeże założyłam, bo mi zamoczyła lekkim ulaniem resztki pokarmu, nakarmiłam tak nawet śpi
No fakt zapomniałam, że z wtorku na środę mój czasoumilacz nawet w nocy lubi się rozedrzeć. I to zawsze z wtorku na środę (czyżby tzw skoki ) dobra a teraz już naprawdę zwijam poślady i idę wieszać to prańsko,
|
#3006 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie poczekalas do terminu.. ![]() Cytat:
Po 'odkryciu',ze jestes w ciazy,trzeba umowic sie do lekarza ogolnego w przychodni(GP)(ja bylam w ok7tyg chyba),zadnych badan nie mialam robionych,ginekologa,nic. Tylko krotki wywiad,mniej wiecej obliczenie tp i wybranie szpitala,w ktorym chce rodzic.Pozniej dostalam list z tego szpitala z pierwsza data usg(w13tyg)i tam jezdzilam wlasnie na spotkania z polozna.Tam juz dokladniej zajmuja sie pacjentka -badania krwi,moczu,cisnienie tetno dziecka,pogadanki,ulotki, etc.(ale w dalszym ciagu nikt ginekologicznie nie bada).Drugie (i ostatnie)usg jest robione w ok20tyg(jest robione,jezeli sobie zyczysz--m.in choroby genetyczne wtedy mozna wykryc,syndrom downa) .Jezeli w historii rodzinnej sa cukrzycy to w ok 27tyg.robi sie tzw.glucose screen.Spotkan z polozna przez cala ciaze jest ok 10-11. Cztery ostatnie mialam u siebie w przychodni,zeby juz sie nie 'fatygowac' i nie tluc przez pol miasta.2pazdziernika mam tp i jezeli do tej daty nic sie nie zacznie,to mam przyjechac do szpitala na spotkanie z polozna a tam czekac mnie bedzie masaz szyjki (na ktory mozna sie zgodzic badz nie)I tyle.Omawia/ustala sie tez mniej wiecej plan porodu-mozna wybrac warunki szpitalne(gdzie dostepne masz rozne znieczulenia,gaz,epidural i lekarzy oczywiscie)lub oferowane jest tzw.birth centre-dla tych,co to chca rodzic naturalnie- wyciszona,spokojna,'domow a' atmosfera,dostepna wanna i jakies gadzety typu pilki,ale tylko polozne sa pod reka..Ja tam wybralam szpital (partner moze byc ze mna caly czas,nawet zostac na noc)-jest b.dobre zaplecze neonatologiczne i pewnosc,ze dostane znieczulenie,gdy o nie poprosze.Oczywiscie nie wytrzymalam bez wizyty u gina i pognalam prywatnie pare razy (w Pl w kwietniu i maju)oraz tutaj,w Uk w 32 tyg na dodatkowe usg i badanie gin i w 37tyg usg i gin.dla swietego spokoju. Jezeli wychodza jakies problemy,cos jest nie tak na pierwszym usg lub ciaza mnoga,to wtedy wszystko wyglada nieco inaczej i sa to juz czestsze wizyty,kontrole i usg. Czyli troche inaczej niz w Pl.
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
zupa ugotowana
niestety nie pojem bo z brokułami i kalafiorem![]() zbieram sie i ide w ten deszcz na spacer bo nie wytrzymam calego dnia w domu.przejde sie pol godzinki,odbiore młodego z przedszkola a potem pierożków narobie
|
#3008 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mój mąż jest zdecydowanie przeciwny, bo już z 3 razy tak zrobiłam pod wpływem chwili i zaraz tego żałowałam. jakoś tak smutniej wyglądam w tym brązie ale jak znajdziesz jakiś ciekawy odcień, to daj mi znać ![]() Cytat:
Almariel gratulacje konczi to dobrze, że opuchlizna zeszła, mam nadzieję, że u mnie też tak będzie i dzięki za wiadomość! ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- matko dziś mamy 40 tydzień ![]()
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i też było znowu pranie bo ciuszek upierniczony ![]() Ale co najlepsze to spał od 22 do prawie 5 ![]() Idziemy dziś do pediatry - o 12 jest rejestracja i mam nadzieje że kolejki nie bedzie bo jak mi sie Alanek obudzi to da popis wrzasku jak zawsze po obudzeniu |
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3011 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Idziemy na spacerek. Sojka dziś będzie u mnie ciocia co w sądzie rodzinnym pracuje to będę wiedziała co i jak z naszymi sprawami. |
|||||||
|
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj dałam Jej Espumisan i zobaczymy ![]() Zwrócić Ci kropelki? Bo w sumie dużo nie zużyliśmy.. Czy wysłać jakiejś innej chętnej? Np. Sojce? Cytat:
![]() Bogu dzięki noc była dobra.. Ale to tylko dlatego, że TŻ zajmował się Małą, a ja mogłam spać.. Ale zmieniam na anyżową, bo koperkowa wcale Jej nie zaspokaja.. Zapiszę sobie i zobaczymy. Jeżeli po espumisanie lepiej nie będzie to spróbuję i tego.. Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-09-26 o 12:10 |
||
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak sie zastanawiam czy by na pierwszej stronie nie dać jakichś info jakie leki podawać maluchom w razie kolek lub innych dolegliwości bo piszemy tutaj na różne tematy typu odparzenia, kolki i inne takie, a niezawsze jest sie w stanie nadrobić wszystkie posty i ważne informacje.
![]() A ja przyznam sie że jestem zielona w tych tematach i czasem bezsilność łapie że małemu pomoc nie moge
|
|
|
|
#3014 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! jesteśmy od wczoraj w domku
Chciałam podziękować serdecznie za wszystkie kciuki i gratulacje jesteście Kochane!Nie nadrobię chyba zaległości ale postaram się zaglądać i napisać więcej o porodzie ![]() Mała jest cudowna, grzeczna, mam dużo pokarmu jesteśmy tak zauroczeni Nią zapomnieliśmy ze dzieciątko może być tak małe! ![]() Siostry też zauroczone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : D
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Enigmama. Nareszcie w domku
Muminku super ,że córeczka coraz silniejsza Dziewczyny wiem, że temat przewijał sie już tysiace razy ale jeszcze ostatni raz zapytam. Jak ubieracie swoje Kruszynki? Co się u Was sprawdza? Bo właśnie zrobiłam przegląd ubranek i mam wrażenie że nie potrafie z tego nic skompletować
|
#3017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jedna butelke w domku dla siebie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w domu w dzien ubieram body z krótkim,cienką bluzeczke i półśpiochy bądz rajtuzki a na noc pajac
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje. A czy pod pajaca zakładacie body czy koszuli. Bo ja tak wymyśliłam, ze dokupie body z krótkim rękawem i to będe zakaładac pod pajace.
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Rozeznanie
|
to jak jestesmy przy temacie ubioru dzieciatek to w co ubieracie je na spacery w taka pogode jak dzis np.
|
#3022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, to ja swojego maluszka ubieram w body z krótkim i na to pajac i tak non stop
Nie przykrywam go, bo śpi z nami na razie.Ale nie poci się, to chyba nie jest mu za ciepło...? Bo ja niestety chyba z tych mam, co myślą, że noworodkowi jest zimno... |
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj jak byliśmy na spacerze, to założyłam mu taki jesienny kombinezonik od wewnątrz polarowy, na zewnątrz pikowany i tak sobie myślałam, że to pewnie za ciepło
Do tego bawełniana czapeczka. Ale wiał wiaterek i było tak z 17-18 stopni i jak sprawdzałam karczek, to był ciepły, ale nie mokry.
|
|
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
Sandra
za nasze 3tygodniowe szczęścia ![]() Jacie ale mnie dziś Zośka przetrzymała!!!!!!!!!! Wstała o 7.45 i od tamtej pory oczy jak 5zł zasnela dopiero 10 minut temu!!!!!! ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- My dzisiaj (21stopni) body z długim rękawem+ półspiochy, czapeczka na głowe i wio, byłyśmy w przychodni, Zośka przez 2tyg i 2dni w domu przytyła 500gram!!!!!!!!!!!
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia slicznie przybiera na wadze
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gda to zes ale cieplo ubrala
|
|
|
|
|
#3029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
rozsądna mama - a raczej po prostu już doświadczona![]() My też dziś wyzłyśmy z domu tak jak Zośka była w danej chwili ubrana, najgorsze co może być to przegrzewanie dzieci.
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

za malutką żeby pokonała te problemy z główką 

Dzisiaj nocka przerywana. Jasiu ma chyba zegar w sobie bo punkt 3.00 od 3 nocy zaczyna kopniaki, które trwają tak do 4 i później mogę iśc spać.
dla małych.

w tym tygodniu po odroście ani śladu nie będzie. W ogóle kusi mnie farbnąć się na brąz
Co myślicie?

jesteście Kochane!
za nasze 3tygodniowe szczęścia