|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
a ja, głupia baba, naczytałam się przed chwilą w necie na temat wywoływanego porodu i teraz schizuję
oczywiście same opowieści mrożące krew w żyłach, jedna lepsza od drugiej... ![]() chyba mam za dużo wolnego czasu i już nie wiem, co ze sobą zrobić dobrze, że jutro małżonek w domu to nie będzie czasu na głupoty... jak nie będę się odzywała kilka dni to proszę się nie martwić, po prostu mogę być poza domem. jak będę rodzić dam Wam znać ![]() maggie, dzięki za informacje |
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
a ja pupke smaruje od swieta jak mi sie przypomni
a jak juz smaruje to albo alantanem albo masc na odparzenia Hipp. I pupka mi sie nie odparzala zarowno w oryginalnych pampersach jak i rossmanowskich teraz zobaczymy jak pupka zareaguje na biedronkowe![]() a te biedronkowe chusteczki zielone sa bardzo fajne,ladnie pachna i fajnie wycieraja.Za to rozowe dla mnie strasznie smierdzą
|
|
|
|
#2943 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście Mój Ukochany mimo że był do samego końca nie zareagował w podobny sposób. Też Mu powtarzałam że może w każdej chwili wyjść, ale był dzielny i został. Tak jak pisałam w opisie porodu - jestem pewna że to wspólne przeżycie tylko nas do siebie zbliżyło! Do tej pory powtarza mi że podziwia to jaka byłam dzielna A córunia śliczna i silna jak widać Cytat:
Więc Konczi przyłączam się do prośby i jakby co za ten miesiąc jakbyś zamawiała to przypomnę się ![]() jeśli to nie jest problem dla Ciebie Kochana ![]() Cytat:
![]() Gda my z Madalińskiego wyszliśmy już w środę, więc się pięknie minęłyśmy ![]() A co do wybudzania małej gdy śpi dłużej niż 3h, to uważam to za bezsens w naszym przypadku. Położna podkreślała że przy karmieniu tylko i wyłącznie piersią nie odliczamy czasu, tylko karmimy przysłowiowo "na żądanie". Więc jeśli dłużej śpi to widocznie najada się mleczkiem i trzeba czekać aż sama się upomni Dziś w nocy znowu spała 4,5h, potem 10 min ssania cyca i kolejne 4h dobrze mamy z tą naszą córą!
|
|||
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Na początek wpadam z dobrymi wieściami
wiadomość od Almariel Urodziłam Tymon przyszedł na swiat po godz 10 przez cc. Wazy 4 kg mierzy 57 cm. jest cudowny jestesmy zakochani! Pozdrawiamno to gratulujemy ![]() ide nadrabiac pewnie zajmie mi to duzo czasu
|
|
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy raz odpisuję z telefonu
Gratulacje dla Almariel !!! Witamy Tymonka !!! |
|
|
|
#2946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia w sprawie tych paskudnych wyników! Ja wkręciłam sobie, że mnie wsadzą do szpitala, bo przy tak wysokiej ciąży nie ma już czasu eksperymentować z lekami i czekać czy zadziałają.
Cytat:
Almariel wielkie gratulacje!!! Czekamy na Wasz powrót!
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie jak u mnie śmiesznie włosy rosną w tej ciąży ? Na nogach ledwo odrastają po depilacji za to pod pachami krzewią się jak głupie
ciekawe czy po porodzie też tak zostanie ? Któraś też zauważyła coś podobnego u siebie?
|
|
|
|
#2949 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale spokojnie moja mam dzisiaj stiwerdziłą że Jasiu ma wieksze policzki niz cała głowa ![]() więcej mi sie nie zacytoiwało noisz cholera jasna a tak chciałam odpisać wszystkim ahh od Almariel cc było dlatego ze natiuralny nie postepowal no i waga Tymonka. my za chwilkę będziemy robić winko bo mój Maciej się napalił na wino domowej roboty wiec zerwalismy winogronko od rodziców i bedziemy robic przy piwku oczywiscie ![]() dobra ide szukac tych zdjec z sesji ZUzi i wstawie
|
|||||||
|
|
|
#2950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
te wszystkie zdjecia mamy wywolane i wisza na scianie tak nam sie podobaja. A to tylko kilka zdjec. potem jej robil jak juz była starsza a teraz niestety nie mamy z nim kontaktu a fotografem jest swietnym
|
|
|
|
#2952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kraven ja linomagiem zielonym Cytat:
![]() gratuluję i życzę Wam cudownych uśmiechniętych chwil z Tymonkiem ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- maagie jak szukanie lokalu ??? nam został tort do zamówienia - lokal mamy menu mamy no i kościół tez mamy i dzisiaj sukieneczka przyszła i płaszczyk śliczne wszystko mam nadzieje że za 3 tyg Dusia w to wejdzie ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochane nie było mnie cały dzień bo czasu nie miałam ale nadrobiłam pięknie wszystko ![]() byłam u położnej,więc tak.. szyjka się pieknie skróciła,ma jakiś 1 cm i jest miękka. Rozwarcie mam na dwa luźne palce,a ujście z szyjki do macicy przepuszcza jeden palec,głowka pieknie wstawiona w kanał,niziutko,położna czuła ją przy badaniu .Mówi,że brzuch ładnie obnizony i sytuacja do porodu jak na 38 tydzień bardzo dobra ![]() stwierdziła,że śmie twierdzić,że do 40 tyg nie donosimy ciąży .Ogólnie świetna z niej kobieta i ciesze sie,że będę z Nią rodziła. W poniedziałek mam ostatnie usg i po tym mam do niej zadzwonić umówimy sie na kolejne spotkanie,zobaczyć czy coś się dzieje .W końcu wiem cos konkretnego ![]() Zdjęcia dzieciaczków cudne Co do smarowania pupci,to ja Gracjankowi smarowałam przy każdej zmianie pieluszki maścią ochronną i nigdy odparzeń nie miał ![]() teraz tez mam zamiar.A pieluszki uzywalismy tylko z firmy pampers. A co u Luci i converty bo nie widziałam wieści żadnych...pisała któraś do Nich?? ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Kochane ja mam takie pytanko,jak wygląda opieka nad ciężarną w UK? Wie może któraś? Bo koleżanka tam mieszka i teraz zaszła w ciąże,a kompletnie nic nie wie,ile jest usg i jak tam to wszystko wyglada ![]() prosiłabym o jakies informacje
|
|
|
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo ładnie wyglądasz w blond włoskach, chociaż pewnie brąz też byłby fajny. |
||
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie wiem, co robić
Podaje dzisiaj, cały dzień, te sab simplex.. I Mała ryczy coraz bardziej..... W dodatku prawie wcale nie śpi... Myślicie, że to wina tych kropli......???? |
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę napisać coś obrzydliwego...?
![]() Kocham czopki glicerynowe!
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Wyczytalam, ze jest taka mozliwosc...
Nie podam Jej ich do tego karmienia i zobaczymy..... Nie zaszkodzi Jej takie nagle odstawienie......??? Dodam, ze zawsze uspokajalo Ja wychodzenie na dwor.... A dzisiaj na dworze byl jeszcze wiekszy ryk, wrecz histeria......
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Trzymam kciuki, żebyś i Ty się zmobilizowała. JA też bałabym się samotnego porodu (chociaż i tak się boję)... |
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Colds a pręży się? jak z gazami ?
|
|
#2962 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe,moja gubi sie w 44 :P ona moze rosnac ale glowka niech troszke przystopuje :P Cytat:
![]() Cytat:
oliwka a jak zaczynalo robic sie czerwone to sudocrem Cytat:
moja corcia ma dzis 4 tyg i uczcila to wypiciem mleczka z butelki a nie przez sądę!!!!! |
||||
|
|
|
#2963 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: GRATULACJE!!!! Cytat:
Uwielbiam takie maluchy i mimo tych wszystkich płaczów, ulewań, kupek i nieprzespanych nocy zawsze mogłabym mieć w domu takie jedno maleństwo, zupełnie nie dorstające
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Gda cóż za wyznanie
W pełni Cię rozumiem. Co prawda teraz nie mam z tym problemu ale kiedyś uratowały mi tyłek. Dosłownie Mnie brzuch przestał boleć po tym jak Jasiu sie pokręcił. Chyba musiał mi uciskać jakiś nerw, bo wszystko przeszło jak ręką odjął.
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one nie wchłaniają się więc nie powinno nic zaszkodzić ale po debridadzie u nas była taka mega jazda właśnie ...
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka córeczka śliczna
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję !!!masz rację, niech Niunia rośnie a główka ma przystopować jak tego chcecie i oby tak było !
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym czasem to prawda. Ja muszę jeszcze do porodu przeczytać jedną ksiażke do specki. A ponad 200 stron mi zostało
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie po tych kroplach tak mega zaczela sie prezyc, gdzie wczesniej az tak sie nie zachowywala.. ale chociaz teraz wiem, ze to najprawdopodobniej kolka...
![]() Dzisiaj jest taka jazda w domu, ze obled... wszyscy lataja, staraja sie pomoc.. a ja wysiadam psychicznie Mam nadzieje, ze to sprawa tylko kropelek..
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Colds hmm ciekawe.. a powiedz mi myślałaś nad czymś takim jak nietolerancja laktozy bądz skaza białkowa? Bo kumpela miała podobną sytuację i młody wył dzień i noc i nic nie pomagało i okazało się ze miał nietolernacje laktyozy któa mu się objawiała okropnym bólem brzuszka.
Dzi,ękumjemy za komplementy. Wino sie robi juz bedziemy sie upijać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

a jak juz smaruje to albo alantanem albo masc na odparzenia Hipp. I pupka mi sie nie odparzala zarowno w oryginalnych pampersach jak i rossmanowskich
teraz zobaczymy jak pupka zareaguje na biedronkowe

bo skąd w ogóle pomysł, że ja modelka
do figury idealnej mi sporo brakuje a poza tym ten wzrost... 162 w kapeluszu
klask i: GRATULACJE!!!!
2 sierpnia 2018