|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
|
|
|
|
#3122 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dziewczyny wlasnie tak ten czop opisywaly. Ale gin powinien Ci o tym powiedziec ze to to. Cytat:
i Tamlin wlasnie napisala o Baby Ono. Musze zamowic. MAggie ach te dziady... Do mnie po porodzie mama przychodzila i tez wtedy kiedy maz byl w pracy. Pomagala, spzratala, gotowala itd. A maz wracal z pracy i wyzywal ze niczego nie moze znaleźć - no zero wdziecznosci cholercia.a jak bylam w szpitalu to sam chcial spac z synkiem u moich rodzicow, a potem powiedzial, ze juz go glowa boli moja mama za duzo gada. Fakt buzia sie jej nie zamyka - ciagle cos tam opowiada, ale mogl siedziec z Pawlem w domu i sie nim sam zajmowac. Ale jak sie wkurzylam i powiedzialam co mysle to sie od razu uspokoil. No te dziady czasem tak maja....
|
||
|
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na łóżko porodowe wskoczylam jak bylo 8 cm i wtedy polozna podala mi cos za zmiekczenie szyjki.po paru minutach bylo juz 10cm.kilka partych w pozycji bocznej i bylo po wszystkim![]() ja z porodu wyszlam bez szwanku ale Pola byla sina a pozatym dzien dobry. ja dopiero jem sniadanie musze wam sie pochwalic ,ze waga ruszyla troszke w dół i zeszlo 1,5 kg malo ale zawsze cos,wiec jezt nadzieja![]() pietro wyżej remont zaczeli
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
Giulia piekna. I te klaczki czarne...
Ja tak bym chciala by Kubusiowi zostaly ciemne wloski i zeby mial czrne oczka po mamusi. niech chociaz jedno dziecko bedzie do mnie podobne... A co do wagi to ja mam znowu problem w druga strone. Myslalam ze cos zostanie - bioderka chociaz, uda. Ale juz widze, ze bedzie jak po pierwszym dziecku. ZA chwile zaczne wygladac jak szczur z wielkim cycem. Anesh i jak tam? Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-09-27 o 10:02 |
|
|
|
#3125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Ja od rana poleciałam z tym posiewem. Wyniki dopiero w poniedziałek. Najpierw się zmartwiłam, że na ostatnią chwilę, ale teraz uważam, że to chyba dobrze, bo przynajmniej będę miała weekend spokojny, a tak to pewnie znowu bym się głupot naczytała w internecie. ![]() Noc dzisiaj przespałam, choć budziły mnie skurcze i bóle w plecach przypominające kolkę nerkową, ale zaraz jak się pojawiały to przerzucałam się na drugi bok i to przynosiło ulgę, więc nie wiem czy to czasami Mały gdzieś tam na te nerki nie uciska. Nooo Kochana, w takim razie brawa za czopora. To teraz ściskamy kciuki za dalszy rozwój akcji... no chyba, że to już! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jednak nie wzięłam ten nospy, bo dopiero dzisiaj przeczytałam Twoją odpowiedź. Bóle okresowe minęły, więc po pewnie tylko chwilowe dolegliwości po badaniu. Jeszcze nie mogę rodzić, bo dopiero część ciuszków poprana. ![]() Cytat:
Gratuluję i gorąco witam Mateuszka na świecie! Cytat:
![]() Kochana nie martw się na zapas! Dzisiaj ciśnienie leci na łeb i na szyję, więc dzieciaczki pewnie będą mniej aktywne. A Ty wczoraj dałaś Małej taki wycisk, że tym bardziej pewnie dzisiaj odsypia!
|
|
#3126 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje i zazdroszczę trochę, też bym już chciała niedługo rodzić .Cytat:
![]() U mnie ożywczo na dziecko działa zawsze zimne mleko, może spróbuj, jeżeli inne metody zawiodły. Ja dzisiaj zaczynam 38 tc i kończę 37, czyli jesteśmy donoszone
|
||
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po Espumisanie taka sama reakcja jak po Sab Simplex. ![]() Zadzwoniłam do położnej i miałam zmierzyć Małej tempke i jak histeria nie minie to jechać na pogotowie.. Tempka w porządku, TŻ wrócił o 22 po pracy to pojechaliśmy. Tylko dlatego, że Nasz pediatra jest na urlopie . Jednak tam Nam dużo nie pomogli.. Jedynie, co to kazali odstawić Espumisan (jakbym tego nie wiedziała.. ) i jeżeli dzisiaj nie minie Jej zachowanie to jechać na Krysiewicza, bo może to być wewnatrzmaciczne zapalenie płuc, które przebiega bez temperatury.. A może to być wina infekcji dróg moczowych, którą miałam przy porodzie.. Więc jeżeli będzie się tak zachowywać jak wczoraj i przedwczoraj to pojedziemy po 22, gdy TŻ wróci z pracy. Jakoś nie chce mi się wierzyć aby to było akurat to, ale lepiej będzie sprawdzić.. Bo ogólnie zrobiłam to badanie moczu Małej, ale wszystko jest okej.. |
|
|
|
|
#3128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. W ogóle u mnie jakoś tanio kosztował, tylko 20 zł.
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3130 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Na chwilę zasiadłam bo Mati już się budzi. No czas najwyższy, ile można spać? Trzymam kciuki za powodzenie operacji Śliczna księżniczka Wiemy. Później będę pisała pozew to Ci wyślę wszystko. Ogólnie sprawa banalna. Cytat:
No właśnie, ładnie przybiera a nie najada się. O co chodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak okropnie cierpiałaś te ostatnie dni przed porodem i boję się, że jest szansa, że podzielę Twój los. Oczywiście staram się myśleć pozytywnie, ale póki co wszystko wskazuje na jakąś infekcję. Cytat:
Ten to ja wczoraj już zawiozłam do laboratorium do szpitala, w którym będę rodzić i również zapłaciłam 20zł. Dzisiaj robiłam pociew moczu ze względu na złe wyniki ogólne moczu oraz moją skłonność do problemów z nerkami. Niestety, ta przyjemność kosztowała mnie dwa razy więcej niż wczorajsza.
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Ruszyła się, ale tylko troszkę, chwilę i dalej cisza
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Ok, też spróbuję. Dziękuję. |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo chyba gdyby coś było już tam to przecież, by Jej pomogli? Chyba przez miesiąc, by nie wyszło dopiero..?? Do tej pory wszystko było w większym bądź mniejszym porządku.. Po tych kroplach się zaczęło tak konkretnie.. No i na pogotowiu mowili, ze jezeli dziecko ulewa i ma zmniejszony apetyt. Ona nie ulewa, tyle, co to, kilka dni wstecz, mniej jadla. Tzn. mniej , raz zjadla 30ml i spala,a raz zjadla 120ml i malo Jej bylo.. Ale wydaje mi sie, ze to wina przyzwyczajenia do piersi.. Bo jak zaczelismy Jej normowac czas butli to zjadala juz od 70ml do 120ml. Wiec chyba nie mozna mowic o zmniejszonym apetycie? ![]() No i ten pediatra w szpitalu (notabene w Szamotulach, tam gdzie mnie tymi kroplowkami ladowali z tymi nerkami ) osluchiwal Ja, badal.. No i niby wszystko jest okej. Ale przy tym zapaleniu pluc musza jakies inne badania robic aby to wykryc, czy jak? Bo ja zielona jestem.. NIe mam pojecia jak to ugryzc
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-09-27 o 10:40 |
|
|
|
|
#3134 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
. Pokręciłam wszystko, chyba przez to, że się nie wyspałam dzisiaj . Zresztą ostatnio robię się coraz bardziej zakręcona przez tą ciążę .
|
||
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Moja położna mówi, że mam trenować to oddychanie w każdej pozycji, ale jak Mały się nie rusza to zazwyczaj kładę się na plechach i tak oddycham lub na siedząco, ale z lekko odchylonymi i opartymi plecami. Z tym, że to takie moje indywidualne podejście, bo po prostu w takich pozycjach najintensywniej wyczuwam Antka. Spróbuj Kochana.
Może wypij jeszcze jakąś mocniejszą herbatę lub chociaż słabą kawę? Ciśnienie dzisiaj jest naprawdę fatalne i myślę, że malutka też dlatego może być mniej aktywna
|
#3136 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej,
wstałam dzis po 2ej! i padłam dopiero jak mąz poszedł do pracy po 6ej. i jeszcze chyba ze 2 h przydrzemalam. pewnie przez tą pogode, pada, szaro - buro. I mam ochote na ciasto. A taka pogoda ze nawet nie mam jak do cukierni wyjsc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dadzą nam antybiotyk.Cytat:
|
||||
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nikomu nie życzę, nawet największemu wrogowi, tej kolki nerkowej.. Parte to pikuś przy tym bólu.. Choć znajoma miała 40stopniową temperaturę przy kolce.. Więc mnie chociaż to ominęło. Jakiś pozytyw Bierz tabletki na tą infekcje i myśl pozytywnie. Dostałam. I to jeszcze przed przebiciem pęcherza. |
|
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszke sie ruszyla i dalej cisza,moze ja sie jeszcze przespie i potem jakas kawke wypije... masz racje,mala pewnie tez padnieta. |
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Tak a propo pierwszej strony.
Przy następnym wątku wszystkie informacje powrócą, jak były do tej pory. Na chwilę obecną musiałam sporo skasować, bo nie można już było dodawać urodzonych dzieciaczków. Więc po prostu przy następnym wątku wezmę 'zaklepię' dwie pierwsze strony. Dodam też wtedy linki do opisów porodów. |
|
|
|
#3140 |
|
Wtajemniczenie
|
anesh skoro sie ruszyla choc raz to juz sie nie denerwuj. moze chce sobie jeszcze pospac.
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie tak muli, że chyba włączę sobie jakiś serial i uciekam z komputerem do łóżka. Pewnie prześpię pół dnia, a w nocy będę miała problem ze spaniem. Planowałam na dzisiaj dalsze pranie, a tutaj nic nie schnie w taką pogodę i nie mam gdzie tego wieszać.
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Maggie nosz ten chłop cholera by go wzięłą. POni by chgcieli byśmy najlepiej z domu nie wychodziłyu i do tego sami w nim siedzieli co mu przeszkadza Twoja rodzina, jak ma problem to niech powie swoim żeby cześciej wpadali i tyle a nie będzie Cie strofował ![]() Mój Jasiu dostał taki katar że masakra
|
|||
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem uratowana!
Miłego dnia Wam życzę i pewnie popołudniu zajrzę do Was. ![]() Ciekawe czy Anusia na grzybach czy na porodówce.
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Padłam
http://allegro.pl/wozek-jedo-bartati...ium=LikeButton przeczytajcie opis i uwagi na dole pod zdjęciami |
|
|
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Powiedzcie mi jak to jest z urlopem dla ojca dziecka? Jest go dwa tygodnie? Czy mój macierzyński zostanie skrócony o te dwa tygodnie?
|
#3149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o urlop myślę że jest to odrębna sprawa bop ojcu należy sie 2 tygodnie urlopu na dziecko. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie wydaje mi się, że to 2 tygodnie urlopu ojcowskiego w żaden sposób nie wpływa na moje macierzyńskie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

twój mąż się ucieszył z postępu akcji a co śpiewał?

i ubieram.Dziś w ogóle wnocy miałam powódź z lewej piersi!wkładka mi przeciekła z canpol baby-nie polecam,są małe,zwijają się i przeciekają.Dobre są Baby ono,chyba muszę zamówić na allegro,bo nie chce po sklepach za tym latać.Mi sprawdzały się również Gerbera,b.chłonne,ale nigdzie nie moge ich spotkać.
- no zero wdziecznosci cholercia.
To teraz ściskamy kciuki za dalszy rozwój akcji... no chyba, że to już!

Pamiętam jak okropnie cierpiałaś te ostatnie dni przed porodem i boję się, że jest szansa, że podzielę Twój los. Oczywiście staram się myśleć pozytywnie, ale póki co wszystko wskazuje na jakąś infekcję.