Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 09:41   #3121
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Anesh spokojnie. Spróbuj zjeść coś słodkiego i położyć się.

Mój od 15 minut ma czkawke, a chciałąm się przespac
jem wlasnie kakako rozpuszczalne bo jedyny slodycz jaki mam w domu
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:54   #3122
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
hej, wiem, że ja tu rzadko zaglądam ale muszę popytać. Pewnie, już gdzieś o tym wspomniałyście, ale nie mam siły czytać wszystkiego. Wczoraj podczas badania gin poleciała mi krew. Zatamowała tą krew czymś, i potem tylko była brunatna wydzielina. Lekarka mówiła, że rozwarcia nie ma, ale palec przechodzi gładko przez szyjkę. Myslicie że to czop, ale że to juz się zaczęło??? Od razu zostałam wysłana na ktg, - jest wszystko w porządku. Ale i tak sie boję że to już. Termin mam na 10.10. Ile czasu wcześniej odszedł wam czop?
Mi odszedl podczas porodu.
Ale dziewczyny wlasnie tak ten czop opisywaly. Ale gin powinien Ci o tym powiedziec ze to to.
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
te nasze dzieciaczki.Dały by mamom troszkę pospać...

gda super przeżycia porodu,przynajmniej początek.I ile Wy spraw jeszcze załatwiliście zakupy,kino,sushitwój mąż się ucieszył z postępu akcji a co śpiewał?
Wzruszył mnie widok was płaczących razem z niuniem
A powiedz skąd nagle pomysł na Henia?mieliście już jakieś typy imion wcześniej?super wyglądacie i już chyba brzuszka wcale nie masz?

Mi nawet udało się bezproblemowo wykąpać,umyć i ułożyć włosy,bo mój mały głodomorek zasnął ok.20.Czasem zdąże wejść do wanny a on już:e e e e e e eeeeeeee.Wtedy mąż go nosi a ja na szybciora się szorujei ubieram.Dziś w ogóle wnocy miałam powódź z lewej piersi!wkładka mi przeciekła z canpol baby-nie polecam,są małe,zwijają się i przeciekają.Dobre są Baby ono,chyba muszę zamówić na allegro,bo nie chce po sklepach za tym latać.Mi sprawdzały się również Gerbera,b.chłonne,ale nigdzie nie moge ich spotkać.

Zmykam spać.
Może jutro się zmobilizuje i też Wam przedstawie mój opis porodu.
Spokojnej nocy!
Ja tez mam te z Canpol jeszcze bo byla promocja w aptece. I rzeczywiscie do bani.
i Tamlin wlasnie napisala o Baby Ono. Musze zamowic.

MAggie ach te dziady...
Do mnie po porodzie mama przychodzila i tez wtedy kiedy maz byl w pracy. Pomagala, spzratala, gotowala itd. A maz wracal z pracy i wyzywal ze niczego nie moze znaleźć - no zero wdziecznosci cholercia.
a jak bylam w szpitalu to sam chcial spac z synkiem u moich rodzicow, a potem powiedzial, ze juz go glowa boli moja mama za duzo gada.
Fakt buzia sie jej nie zamyka - ciagle cos tam opowiada, ale mogl siedziec z Pawlem w domu i sie nim sam zajmowac.
Ale jak sie wkurzylam i powiedzialam co mysle to sie od razu uspokoil.
No te dziady czasem tak maja....

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 09:56   #3123
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
dobra jesteś!

nie strasze,wcale nie musi tak przybrać,poza tym te pomiary z usg,różnie bywa,więc spokojnie

Kobieto nie chciałam Cię przestraszyć,tak mi sie przypomniała ta historia z tym dzieckiem,kiedys na wątku o tym pisałyśmy dawno,dawno...Grunt to pozytywne myślenie

mój ważył 3700 i bez szwanku,choć wzięłam zzo na żądanie,ale to pomogło tylko przy rozwieraniu szyjki,parte czułam mocno,bo juz nie mogli aplikować kolejnej dawki.
Nie bałaś się,że pękniesz w tym miejscu?chyba też miałaś dobrą położną a i w jakiej pozycji rodziłaś,wertykalnej?

to masz super przemiane materii,zazdroszczę formy po porodzie.Mi się chyba zejdzie,choć staram się ograniczać z ciastkami

bo tak ją zachwalałaś,więc byłam ciekawaile u Was kosztuje taka impreza z położną?
ja przez cala I faze porodu łaziłam po sali,kołysalam biodrami a nawet tańczylamna pilke usiadlam ale jak przyszedl skurxcz to od razu z niej zeszlam na łóżko porodowe wskoczylam jak bylo 8 cm i wtedy polozna podala mi cos za zmiekczenie szyjki.po paru minutach bylo juz 10cm.kilka partych w pozycji bocznej i bylo po wszystkim
ja z porodu wyszlam bez szwanku ale Pola byla sina

a pozatym dzien dobry.
ja dopiero jem sniadanie
musze wam sie pochwalic ,ze waga ruszyla troszke w dół i zeszlo 1,5 kgmalo ale zawsze cos,wiec jezt nadzieja

pietro wyżej remont zaczelistukają i wiercą,az telewizora nie słychac...dobrze,ze Poli te hałasy nie budzą

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 10:01   #3124
katiem
Wtajemniczenie

Giulia piekna. I te klaczki czarne...

Ja tak bym chciala by Kubusiowi zostaly ciemne wloski i zeby mial czrne oczka po mamusi. niech chociaz jedno dziecko bedzie do mnie podobne...

A co do wagi to ja mam znowu problem w druga strone. Myslalam ze cos zostanie - bioderka chociaz, uda. Ale juz widze, ze bedzie jak po pierwszym dziecku. ZA chwile zaczne wygladac jak szczur z wielkim cycem.

Anesh i jak tam?

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-09-27 o 10:02
Stary 2012-09-27, 10:15   #3125
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Ja od rana poleciałam z tym posiewem. Wyniki dopiero w poniedziałek. Najpierw się zmartwiłam, że na ostatnią chwilę, ale teraz uważam, że to chyba dobrze, bo przynajmniej będę miała weekend spokojny, a tak to pewnie znowu bym się głupot naczytała w internecie.

Noc dzisiaj przespałam, choć budziły mnie skurcze i bóle w plecach przypominające kolkę nerkową, ale zaraz jak się pojawiały to przerzucałam się na drugi bok i to przynosiło ulgę, więc nie wiem czy to czasami Mały gdzieś tam na te nerki nie uciska.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Z wiadomości co u Nas to odszedł lub odchodzi mi czop.
Nooo Kochana, w takim razie brawa za czopora. To teraz ściskamy kciuki za dalszy rozwój akcji... no chyba, że to już!

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
witam mamuski nie wiem kiedy was nadrobię
5 dni nas w szpitalu trzymali bo sie upierali lekarze ze Giulia ma żółtaczkę, 4 razy ja kuli a wyniki wszystkie poprawne ale oni swoje, a ona po prostu tatusia karnacjae odziedziczyła

przedstawiam wam nasza księżniczka
Witamy w domu! Śliczna Giulia. A to zdjęcie w foteliku mnie rozczuliło niesamowicie, jaka kruszynka.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ogólnie dobre wieści z wizyty A z Antosia kawał chłopa. Dziecko rośnie po około 200 gram na tydzień w ostatnich tygodniach ciąży.

Weź, jeśli przejdzie to zwykłe przepowiadacze a jeśli nie... rodzimy ???
Kurcze a ja miałam nadzieję, że teraz to już mi przybierze z max 500g, a widzę, że są szanse nawet na 800g.

Jednak nie wzięłam ten nospy, bo dopiero dzisiaj przeczytałam Twoją odpowiedź. Bóle okresowe minęły, więc po pewnie tylko chwilowe dolegliwości po badaniu. Jeszcze nie mogę rodzić, bo dopiero część ciuszków poprana.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Coventry urodzila wczoraj przez cc!!Mateusz, 21.20, 3170gram i 57cm. Zadne baloniki ani dwie kroplowki z oksy nie pomagaly wiec pocieli
Brawo!!!!!! Gratuluję i gorąco witam Mateuszka na świecie!

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj na wizycie. KTG w porządku, całe 3 skurcze zaliczyłam. Mała waży 2900, ilość wód płodowych ok (Zośka kiedyś podziękuje mamusi za to opijanie się wodą, bleh ), szyjka nieco skrócona (ale oczywiście zapomniałam zapytać co to znaczy). Tylko położna nie przewiduje wcześniejszego porodu, tzn. przed terminem. Odebrałam też wyniki i są w normie ciążowej, tak więc spokojnie mogę rodzić
Same dobre wiadomości. Super!

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
mala znowu sie nie rusza,zaraz zwariuje chyba!
Kochana nie martw się na zapas! Dzisiaj ciśnienie leci na łeb i na szyję, więc dzieciaczki pewnie będą mniej aktywne. A Ty wczoraj dałaś Małej taki wycisk, że tym bardziej pewnie dzisiaj odsypia! Dla spokoju ducha poza zjedzeniem słodkiego, spróbuj oddychania przeponowego. Moja położna poleca to w takich sytuacjach: lewa ręka na brzuszku, prawa na prawej piersi i głęboki wdech nosem ( tak, żeby lekko wypchnąć brzuszek), a następnie powoli wypuszczasz ustami powietrze ( brzuszek powinien opaść do poprzedniej pozycji). Mój Mały zawsze po kilku takich głęboki oddechach, choć delikatnie się poruszy.
Stary 2012-09-27, 10:15   #3126
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
5 dni nas w szpitalu trzymali bo sie upierali lekarze ze Giulia ma żółtaczkę, 4 razy ja kuli a wyniki wszystkie poprawne ale oni swoje, a ona po prostu tatusia karnacjae odziedziczyła

GRatulacje dla Enigmamy i Almariel
O jaka śliczna .

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
i jeszcze kawałek brązowego glutka,ten był mniejszy
Gratulacje i zazdroszczę trochę, też bym już chciała niedługo rodzić .
Cytat:
Coventry urodzila wczoraj przez cc!!Mateusz, 21.20, 3170gram i 57cm. Zadne baloniki ani dwie kroplowki z oksy nie pomagaly wiec pocieli
Gratulacje!
Cytat:
mala znowu sie nie rusza,zaraz zwariuje chyba!
U mnie ożywczo na dziecko działa zawsze zimne mleko, może spróbuj, jeżeli inne metody zawiodły.

Ja dzisiaj zaczynam 38 tc i kończę 37, czyli jesteśmy donoszone ! Cieszy mnie to najbardziej dlatego, że teraz mogę spokojnie jechać do wybranego przeze mnie szpitala w razie co
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 10:19   #3127
colds
Zakorzenienie

Cytat:

Po Espumisanie taka sama reakcja jak po Sab Simplex.
Zadzwoniłam do położnej i miałam zmierzyć Małej tempke i jak histeria nie minie to jechać na pogotowie..
Tempka w porządku, TŻ wrócił o 22 po pracy to pojechaliśmy. Tylko dlatego, że Nasz pediatra jest na urlopie . Jednak tam Nam dużo nie pomogli.. Jedynie, co to kazali odstawić Espumisan (jakbym tego nie wiedziała.. ) i jeżeli dzisiaj nie minie Jej zachowanie to jechać na Krysiewicza, bo może to być wewnatrzmaciczne zapalenie płuc, które przebiega bez temperatury.. A może to być wina infekcji dróg moczowych, którą miałam przy porodzie..
Więc jeżeli będzie się tak zachowywać jak wczoraj i przedwczoraj to pojedziemy po 22, gdy TŻ wróci z pracy.
Jakoś nie chce mi się wierzyć aby to było akurat to, ale lepiej będzie sprawdzić..

Bo ogólnie zrobiłam to badanie moczu Małej, ale wszystko jest okej..
Stary 2012-09-27, 10:21   #3128
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Ja od rana poleciałam z tym posiewem. Wyniki dopiero w poniedziałek. Najpierw się zmartwiłam, że na ostatnią chwilę, ale teraz uważam, że to chyba dobrze, bo przynajmniej będę miała weekend spokojny, a tak to pewnie znowu bym się głupot naczytała w internecie.
Ja też dzisiaj zanosiłam posiew i wydaje mi się, że to dobrze, że później, bo on o ile się nie mylę jest ważny tylko miesiąc . W ogóle u mnie jakoś tanio kosztował, tylko 20 zł.
Stary 2012-09-27, 10:23   #3129
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj zanosiłam posiew i wydaje mi się, że to dobrze, że później, bo on o ile się nie mylę jest ważny tylko miesiąc . W ogóle u mnie jakoś tanio kosztował, tylko 20 zł.
ja też już po posiewie i niestety coś tam wyszło... płaciłam 25 zł a naczytałam się w necie że kosztuje po 50-70 zł
Stary 2012-09-27, 10:29   #3130
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Na chwilę zasiadłam bo Mati już się budzi. No czas najwyższy, ile można spać?
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jutro o 8.15 operacja.
Trzymam kciuki za powodzenie operacji

Cytat:
Śliczna księżniczka

Cytat:
Tamllin wiemy coś??
Wiemy. Później będę pisała pozew to Ci wyślę wszystko. Ogólnie sprawa banalna.

Cytat:
Gratulacje dla imiennika mojego synka i jego mamusi

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Co to znaczy że nie najada się Twoim pokarmem?
No właśnie, ładnie przybiera a nie najada się. O co chodzi

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
pietro wyżej remont zaczelistukają i wiercą,az telewizora nie słychac...dobrze,ze Poli te hałasy nie budzą
U mnie to samo

Cytat:
Ja dzisiaj zaczynam 38 tc i kończę 37, czyli jesteśmy donoszone ! Cieszy mnie to najbardziej dlatego, że teraz mogę spokojnie jechać do wybranego przeze mnie szpitala w razie co

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Zadzwoniłam do położnej i miałam zmierzyć Małej tempke i jak histeria nie minie to jechać na pogotowie..
Tempka w porządku, TŻ wrócił o 22 po pracy to pojechaliśmy. Tylko dlatego, że Nasz pediatra jest na urlopie . Jednak tam Nam dużo nie pomogli.. Jedynie, co to kazali odstawić Espumisan (jakbym tego nie wiedziała.. ) i jeżeli dzisiaj nie minie Jej zachowanie to jechać na Krysiewicza, bo może to być wewnatrzmaciczne zapalenie płuc, które przebiega bez temperatury.. A może to być wina infekcji dróg moczowych, którą miałam przy porodzie..
Więc jeżeli będzie się tak zachowywać jak wczoraj i przedwczoraj to pojedziemy po 22, gdy TŻ wróci z pracy.
Jakoś nie chce mi się wierzyć aby to było akurat to, ale lepiej będzie sprawdzić..

Ciekawe co Melci jest... Dobrze że pojechaliście. Może Wam coś pomogą. Piszesz że nie wierzysz w te infekcje... Znasz moje podejście do Polnej. Jak tam pracowałam to gronkowiec po ścianach śmigał. Co drugie dziecko leżało na noworodkach z zakażeniem, winę zganiali na matki i ich infekcje w czasie ciąży. Moim zdaniem po styczności z Polną wszystko jest możliwe. Ale obym się myliła i był to u Melci zwykły ból brzuszka na przykład.
Stary 2012-09-27, 10:31   #3131
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

O matko, mam nadzieję, że to jednak nie to, bo brzmi groźnie. A w szpitalu ze względu na tę infekcję nie dostawałyście żadnych antybiotyków? Pytam jak to wyglądało, bo jest spore prawdopodobieństwo, że też nabawiłam się czegoś z nerkami lub pęcherzem. Pamiętam jak okropnie cierpiałaś te ostatnie dni przed porodem i boję się, że jest szansa, że podzielę Twój los. Oczywiście staram się myśleć pozytywnie, ale póki co wszystko wskazuje na jakąś infekcję.

Cytat:
Masz chyba na myśli posiew na paciorkowca. Ten to ja wczoraj już zawiozłam do laboratorium do szpitala, w którym będę rodzić i również zapłaciłam 20zł. Dzisiaj robiłam pociew moczu ze względu na złe wyniki ogólne moczu oraz moją skłonność do problemów z nerkami. Niestety, ta przyjemność kosztowała mnie dwa razy więcej niż wczorajsza.
Stary 2012-09-27, 10:36   #3132
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Anesh i jak tam?
Ruszyła się, ale tylko troszkę, chwilę i dalej cisza

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Kochana nie martw się na zapas! Dzisiaj ciśnienie leci na łeb i na szyję, więc dzieciaczki pewnie będą mniej aktywne. A Ty wczoraj dałaś Małej taki wycisk, że tym bardziej pewnie dzisiaj odsypia! Dla spokoju ducha poza zjedzeniem słodkiego, spróbuj oddychania przeponowego. Moja położna poleca to w takich sytuacjach: lewa ręka na brzuszku, prawa na prawej piersi i głęboki wdech nosem ( tak, żeby lekko wypchnąć brzuszek), a następnie powoli wypuszczasz ustami powietrze ( brzuszek powinien opaść do poprzedniej pozycji). Mój Mały zawsze po kilku takich głęboki oddechach, choć delikatnie się poruszy.
W pozycji siedzącej czy leżącej?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
U mnie ożywczo na dziecko działa zawsze zimne mleko, może spróbuj, jeżeli inne metody zawiodły.
Ok, też spróbuję. Dziękuję.
Stary 2012-09-27, 10:37   #3133
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe co Melci jest... Dobrze że pojechaliście. Może Wam coś pomogą. Piszesz że nie wierzysz w te infekcje... Znasz moje podejście do Polnej. Jak tam pracowałam to gronkowiec po ścianach śmigał. Co drugie dziecko leżało na noworodkach z zakażeniem, winę zganiali na matki i ich infekcje w czasie ciąży. Moim zdaniem po styczności z Polną wszystko jest możliwe. Ale obym się myliła i był to u Melci zwykły ból brzuszka na przykład.
Pamiętam jak pisałaś.. Ale mam ogromną nadzieję,że się mylisz..
No bo chyba gdyby coś było już tam to przecież, by Jej pomogli?
Chyba przez miesiąc, by nie wyszło dopiero..?? Do tej pory wszystko było w większym bądź mniejszym porządku.. Po tych kroplach się zaczęło tak konkretnie..
No i na pogotowiu mowili, ze jezeli dziecko ulewa i ma zmniejszony apetyt.
Ona nie ulewa, tyle, co to, kilka dni wstecz, mniej jadla. Tzn. mniej , raz zjadla 30ml i spala,a raz zjadla 120ml i malo Jej bylo.. Ale wydaje mi sie, ze to wina przyzwyczajenia do piersi.. Bo jak zaczelismy Jej normowac czas butli to zjadala juz od 70ml do 120ml. Wiec chyba nie mozna mowic o zmniejszonym apetycie?

No i ten pediatra w szpitalu (notabene w Szamotulach, tam gdzie mnie tymi kroplowkami ladowali z tymi nerkami ) osluchiwal Ja, badal.. No i niby wszystko jest okej.
Ale przy tym zapaleniu pluc musza jakies inne badania robic aby to wykryc, czy jak? Bo ja zielona jestem.. NIe mam pojecia jak to ugryzc

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-09-27 o 10:40
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 10:38   #3134
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
ja też już po posiewie i niestety coś tam wyszło... płaciłam 25 zł a naczytałam się w necie że kosztuje po 50-70 zł
Ja właśnie też sprawdziłam w necie i myślałam, że to droższa "przyjemność " .
Cytat:

Masz chyba na myśli posiew na paciorkowca. Ten to ja wczoraj już zawiozłam do laboratorium do szpitala, w którym będę rodzić i również zapłaciłam 20zł. Dzisiaj robiłam pociew moczu ze względu na złe wyniki ogólne moczu oraz moją skłonność do problemów z nerkami. Niestety, ta przyjemność kosztowała mnie dwa razy więcej niż wczorajsza.
Tak . Pokręciłam wszystko, chyba przez to, że się nie wyspałam dzisiaj . Zresztą ostatnio robię się coraz bardziej zakręcona przez tą ciążę .
Stary 2012-09-27, 10:42   #3135
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

W pozycji siedzącej czy leżącej?
Moja położna mówi, że mam trenować to oddychanie w każdej pozycji, ale jak Mały się nie rusza to zazwyczaj kładę się na plechach i tak oddycham lub na siedząco, ale z lekko odchylonymi i opartymi plecami. Z tym, że to takie moje indywidualne podejście, bo po prostu w takich pozycjach najintensywniej wyczuwam Antka. Spróbuj Kochana.

Może wypij jeszcze jakąś mocniejszą herbatę lub chociaż słabą kawę? Ciśnienie dzisiaj jest naprawdę fatalne i myślę, że malutka też dlatego może być mniej aktywna
Stary 2012-09-27, 10:49   #3136
mala mysz
Raczkowanie

Hej,
wstałam dzis po 2ej! i padłam dopiero jak mąz poszedł do pracy po 6ej. i jeszcze chyba ze 2 h przydrzemalam. pewnie przez tą pogode, pada, szaro - buro.
I mam ochote na ciasto. A taka pogoda ze nawet nie mam jak do cukierni wyjsc

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moje dziecko zoastalo okrzykniete oddzialowym zarloczkiem...dzis wydoila 5 ml z piersi a potem i tak swoje 33 z butli...od dzis bedzie jadla co 3 godz tylko bo juz tak dużo wcisnie do tego mini brzuszka

jutro o 8.15 operacja.Maz wyszykuje babli a ja śmigam na 7 do szpitala...chyba dzis nie zasne.Glowka znow dzis urosla...w sumie juz 4,5 cm na plusie wiec dobrze ze jutro operacja
muminku jestesmy z Tobą myslami, juz pewnie po operacji, mam nadzieje ze wszystko dobrze.

Cytat:

GRatulacje dla Enigmamy i Almariel
Piekna!!!

Cytat:
Napisane przez Aneczka_G Pokaż wiadomość
Tylko przez jeden dzień nie zaglądałam, a tu tyle ciekawego zdążyłyście napisać, że nie sposób nadrobić. Co prawda to moje początki z forum, ale strasznie tu milutko i zaczynam się obawiać jak znajdę czas kiedy już Maja się "wykluje."

Mam też pytanie... czy któraś z Was ma przepuklinę pępkową??
Ja się dowiedziałam, że dorobiłam się takiej, poczytałam już oczywiście, ale jak to bywa, po tych wszystkich rewelacjach czuję się nastraszona na maxa.
Do tego jeszcze badanie na obecność bakterii paciorkowca DODATNIE!!!

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Jutro od rana trzymanie kciuków!!!!
Współczuję bardzo, ale dobre duszki na pewno czuwają nad Twoim maleństwem!!!
Przepukliny nie mam ale mam paciorkowca i wydaje mi sie ze to nie koniec swiata dadzą nam antybiotyk.

Cytat:

najbardziej boje sie takich wasnie sytuacji, wlasciwie gdzie tu szukac pomocy?>komu ufac? ech... oby wkrótce wszystko sie unormowało.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 10:51   #3137
colds
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, mam nadzieję, że to jednak nie to, bo brzmi groźnie. A w szpitalu ze względu na tę infekcję nie dostawałyście żadnych antybiotyków? Pytam jak to wyglądało, bo jest spore prawdopodobieństwo, że też nabawiłam się czegoś z nerkami lub pęcherzem. Pamiętam jak okropnie cierpiałaś te ostatnie dni przed porodem i boję się, że jest szansa, że podzielę Twój los. Oczywiście staram się myśleć pozytywnie, ale póki co wszystko wskazuje na jakąś infekcję.
Wypluj te słowa!!! . Nikomu nie życzę, nawet największemu wrogowi, tej kolki nerkowej.. Parte to pikuś przy tym bólu.. Choć znajoma miała 40stopniową temperaturę przy kolce.. Więc mnie chociaż to ominęło. Jakiś pozytyw .
Bierz tabletki na tą infekcje i myśl pozytywnie.

Dostałam. I to jeszcze przed przebiciem pęcherza.
Stary 2012-09-27, 10:55   #3138
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Moja położna mówi, że mam trenować to oddychanie w każdej pozycji, ale jak Mały się nie rusza to zazwyczaj kładę się na plechach i tak oddycham lub na siedząco, ale z lekko odchylonymi i opartymi plecami. Z tym, że to takie moje indywidualne podejście, bo po prostu w takich pozycjach najintensywniej wyczuwam Antka. Spróbuj Kochana.

Może wypij jeszcze jakąś mocniejszą herbatę lub chociaż słabą kawę? Ciśnienie dzisiaj jest naprawdę fatalne i myślę, że malutka też dlatego może być mniej aktywna

troszke sie ruszyla i dalej cisza,moze ja sie jeszcze przespie i potem jakas kawke wypije... masz racje,mala pewnie tez padnieta.
Stary 2012-09-27, 10:56   #3139
colds
Zakorzenienie

Tak a propo pierwszej strony.

Przy następnym wątku wszystkie informacje powrócą, jak były do tej pory. Na chwilę obecną musiałam sporo skasować, bo nie można już było dodawać urodzonych dzieciaczków.
Więc po prostu przy następnym wątku wezmę 'zaklepię' dwie pierwsze strony.
Dodam też wtedy linki do opisów porodów.
Stary 2012-09-27, 11:00   #3140
katiem
Wtajemniczenie

anesh skoro sie ruszyla choc raz to juz sie nie denerwuj. moze chce sobie jeszcze pospac.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-27, 11:05   #3141
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Tak a propo pierwszej strony.

Przy następnym wątku wszystkie informacje powrócą, jak były do tej pory. Na chwilę obecną musiałam sporo skasować, bo nie można już było dodawać urodzonych dzieciaczków.
Więc po prostu przy następnym wątku wezmę 'zaklepię' dwie pierwsze strony.
Dodam też wtedy linki do opisów porodów.
oj,to ja muszwe swój opisac

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 11:09   #3142
Dearlie
Zakorzenienie

Mnie tak muli, że chyba włączę sobie jakiś serial i uciekam z komputerem do łóżka. Pewnie prześpię pół dnia, a w nocy będę miała problem ze spaniem. Planowałam na dzisiaj dalsze pranie, a tutaj nic nie schnie w taką pogodę i nie mam gdzie tego wieszać.

Cytat:
Wypluj te słowa!!! . Nikomu nie życzę, nawet największemu wrogowi, tej kolki nerkowej.. Parte to pikuś przy tym bólu.. Choć znajoma miała 40stopniową temperaturę przy kolce.. Więc mnie chociaż to ominęło. Jakiś pozytyw .
Bierz tabletki na tą infekcje i myśl pozytywnie.

Dostałam. I to jeszcze przed przebiciem pęcherza.
Colds ja niestety miałam tę "przyjemność" doświadczyć kolki nerkowej chyba ze 3 razy w życiu. Raz też właśnie dostałam gorączki ponad 40 stopni i momentalnie wylądowałam na oddziale, gdzie przeleżałam 2 tygodnie. Bardziej w życiu bolało mnie jedynie poparzenie wrzątkiem, więc mam nadzieję, że ominie mnie znowu ta wątpliwa przyjemność.

Cytat:
troszke sie ruszyla i dalej cisza,moze ja sie jeszcze przespie i potem jakas kawke wypije... masz racje,mala pewnie tez padnieta.
Dobry pomysł! Odpocznijcie sobie obie.
Stary 2012-09-27, 11:09   #3143
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam jak pisałaś.. Ale mam ogromną nadzieję,że się mylisz..
No bo chyba gdyby coś było już tam to przecież, by Jej pomogli?
Chyba przez miesiąc, by nie wyszło dopiero..?? Do tej pory wszystko było w większym bądź mniejszym porządku.. Po tych kroplach się zaczęło tak konkretnie..
No i na pogotowiu mowili, ze jezeli dziecko ulewa i ma zmniejszony apetyt.
Ona nie ulewa, tyle, co to, kilka dni wstecz, mniej jadla. Tzn. mniej , raz zjadla 30ml i spala,a raz zjadla 120ml i malo Jej bylo.. Ale wydaje mi sie, ze to wina przyzwyczajenia do piersi.. Bo jak zaczelismy Jej normowac czas butli to zjadala juz od 70ml do 120ml. Wiec chyba nie mozna mowic o zmniejszonym apetycie?

No i ten pediatra w szpitalu (notabene w Szamotulach, tam gdzie mnie tymi kroplowkami ladowali z tymi nerkami ) osluchiwal Ja, badal.. No i niby wszystko jest okej.
Ale przy tym zapaleniu pluc musza jakies inne badania robic aby to wykryc, czy jak? Bo ja zielona jestem.. NIe mam pojecia jak to ugryzc
Najważniejsze wtedy jest zdjęcie płuc. A sapkę ma? Tak dyszy? Moim zdaniem może być różnie ale trochę długo minęło od pobytu w szpitalu.
Stary 2012-09-27, 11:13   #3144
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam Was, ale może najpierw napiszę co u nas po wizycie.

No, więc jak widać... w szpitalu nie wylądowałam. Wyniki jednak fatalne, więc dostałam skierowanie na posiew moczu i zobaczymy co dalej z tym robimy. Miałam się wstawić w piątek z wynikami, ale nie mam jak dojechać tego dnia do niego, więc kolejną wizytę mam dopiero w poniedziałek. Do tego czasu mam łykać profilaktycznie Uro Prev, to jakiś nowy suplement na bazie ziołowych wyciągów. Kupiłam, pierwsze tabsy połknięte... co dalej, zobaczymy. Pobrał mi też wymaz na paciorkowca.

Z najważniejszych rzeczy: szyjkę badał tylko ręcznie. Rozpulchniona, ale nadal trzyma. Rozwarcia brak, więc moje marzenia o rodzeniu w połowie października są raczej nie do spełnienia. Na dodatek... głowka i brzuszek, które zawsze były większe o jakieś 10 dni niż według terminu z OM... dzisiaj idealnie się pokryłyz terminem z OM i wskazywały 35+6 Zobaczycie, pewnie się przeterminuję i będę ostatnią z wątku, która urodzi.

Hitem jest standardowo waga Antosia, który na miesiąc przed terminem waży 3401 g ! Dobijemy pewnie do 4 jak nic.

Moja waga równie wysoka. 19kg na plusie... w tym przez ostatni miesiąc dorobiłam się dodatkowych 3kg!

A ponadto przyszłam nam dzisiaj do rodziców TŻ-ta bryczka dla Antka!!! Pewnie nie wytrzymam i w weekend po nią pojedziemy do Poznania! Już nie mogę się doczekać! Przyszedł także materac z allegro i zaczęłam dzisiaj pranie i segregowanie ciuszków Małego, więc krótko mówiąc... przygotowania ruszyły pełną parą.
super że w szpitalu nie wylądowałaś. a wagą sie nie przjemuj.
Cytat:
supoer gratulachje
Cytat:

Jedźcie, lep[iej sprawdzić. Oczywiście oby to nie było to. biedna Melcia takj sie ,męczy bidulka

Maggie nosz ten chłop cholera by go wzięłą. POni by chgcieli byśmy najlepiej z domu nie wychodziłyu i do tego sami w nim siedzieli co mu przeszkadza Twoja rodzina, jak ma problem to niech powie swoim żeby cześciej wpadali i tyle a nie będzie Cie strofował

Mój Jasiu dostał taki katar że masakra ledwo oddycha odciagamy, smarujemyt mascia maj i psikam nasivinem mam nadzieje ze niedlugo minie.. no i trzeba bedzie szczepienie przelozyc
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 11:17   #3145
Dearlie
Zakorzenienie

A ja jestem uratowana! Znajoma, która opiekuje się 1,5 rocznym maluchem zadzwoniła, że też dostają na głowę w domu, bo zanosi się na deszcz i nie mogą wejść, więc czy wpadnę do nich... no to lecę bawić się z Małym. Ubóstwiam tego dzieciaka.

Miłego dnia Wam życzę i pewnie popołudniu zajrzę do Was.

Ciekawe czy Anusia na grzybach czy na porodówce.
Stary 2012-09-27, 11:28   #3146
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestem uratowana! Znajoma, która opiekuje się 1,5 rocznym maluchem zadzwoniła, że też dostają na głowę w domu, bo zanosi się na deszcz i nie mogą wejść, więc czy wpadnę do nich... no to lecę bawić się z Małym. Ubóstwiam tego dzieciaka.

Miłego dnia Wam życzę i pewnie popołudniu zajrzę do Was.

Ciekawe czy Anusia na grzybach czy na porodówce.
n o to miłego dnia
Stary 2012-09-27, 11:29   #3147
tamlin111
Zakorzenienie

Padłam
http://allegro.pl/wozek-jedo-bartati...ium=LikeButton
przeczytajcie opis i uwagi na dole pod zdjęciami
Stary 2012-09-27, 11:30   #3148
Nisia4
Zadomowienie

Hej Dziewczyny!
Powiedzcie mi jak to jest z urlopem dla ojca dziecka? Jest go dwa tygodnie? Czy mój macierzyński zostanie skrócony o te dwa tygodnie?
Stary 2012-09-27, 11:35   #3149
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Powiedzcie mi jak to jest z urlopem dla ojca dziecka? Jest go dwa tygodnie? Czy mój macierzyński zostanie skrócony o te dwa tygodnie?
jak my sie dowiadywaliśmy o tacierzyńskim to kobieta musi mieć 14 tyg macierzyńskiego, a potem ojciec dostaje 6 + 6 tygodnia tacierzynskigeo.

Jeśli chodzi o urlop myślę że jest to odrębna sprawa bop ojcu należy sie 2 tygodnie urlopu na dziecko.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Padłam
http://allegro.pl/wozek-jedo-bartati...ium=LikeButton
przeczytajcie opis i uwagi na dole pod zdjęciami
skad ty żeś to wytrzasnęłą bozee co za szczerość
Stary 2012-09-27, 11:37   #3150
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
jak my sie dowiadywaliśmy o tacierzyńskim to kobieta musi mieć 14 tyg macierzyńskiego, a potem ojciec dostaje 6 + 6 tygodnia tacierzynskigeo.

Jeśli chodzi o urlop myślę że jest to odrębna sprawa bop ojcu należy sie 2 tygodnie urlopu na dziecko
No właśnie wydaje mi się, że to 2 tygodnie urlopu ojcowskiego w żaden sposób nie wpływa na moje macierzyńskie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości