Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 20:25   #4561
niteczka83
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
eeeeeee
Duomox mi tez nic nie dawal. Furaginum jedyny działa na mnie fakt faktem ciagle sie chodzi siku i chce sie pić ale.. działa
Mad85 - ja miałam tylko przez chwilę problemy z bakteriami w moczu - miałam infekcję ale ukrytą i właśnie Furaginum (tak jak pisze Micia) pomógł. Po tygodniu ani śladu bakterii.
Ale też jakoś więcej chodziłam na siku i non-stop piłam - choć myślałam ze to z gorąca na dworzu
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:27   #4562
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
jestem
a wiec na dzien dobry gin mowi-a kto Pani kazal po tyg przyjechac (mialam byc w pon ale do dzis zwolnienie i sie okazalo ze jednego dnia nam przybraknie bo w pt nie przyjmuje i musze byc dzis - tak mi kazala recepcjonistka)
a ja mowie ze zwolnienie trza a on do recepcjonistkipisac i wygonic do domua ja ze sie nie dam bo mnie pstatnio nie badal a mnie to tu to tam pobolewa i chce zobaczyc czy ok na co on ze badaniem to mozemy tylko zaszkodzic ale skoro sie upieram to idziemy.a wiec z szyjka dalej tak jak bylo!!!!!!mam wpisane w karcie "NIECO SKROCONA"
no i mu opowiadam coz tym cukrem a on mi ze to wszytsko jest jakas paranoja!!i ze bron boze mam nie pokazywac wynikow moczu bo insuline mi dadza od razu .i ze te 5 jednostek ktore daja dla ciezarnych to tak samo wplywa na ciezarna jak i na zdrowego czlowieka.i ze kazdy jak sobie poje to ma meksyk z cukrem wazne aby spadal.oczywiscie mam trzymac diete ale nie popadac w paranoje jak zobacze wyzszy cukier bo nic sie nie dzieje i ze to diabetolodzy wprowadzaja w nas niepotrzebny niepokoj
waga malego 2160 zaraz zobacze jak to na siatce wyglada.
troche jestem na niego zla bo mi zrobi usg ale takie szybkie zeby go zmierzyc.a jak lozysko, wody itd to nie wiem
no i mam byc za 4 tyg...na dowidzenia mowie to sie chyba jeszcze zobaczymy za te 4 tyg a on do mnie-znajac pania to za dwa pani przyjedzieno i mowi ze jeszcze 3 tyg i mozna sie rozdwajac-ale znajac zycie te ciaze zagrozone lubia sie przenosic:P
pojechalam po wizycie do tesco kupilam kapcie, 6 bodziakow wiekszych bo byly przecenione, potem w aptece to co mi brakuje musze odznaczyc co kupilam i na koniec torbe mniejsza do szpitala dla malego wiec bede mogla powoli sie pakowac.kazal za 3 tyg odstawic luteine....eh kurde to ju tak blisko ..... z jednej str mi ulzylo z ta wizyta z drugiej jestem zla ze nie zrobil mi szczegolowego usg-ale chyba wie co robi co??co wizyte mam usg robione w sumie...

lece czytac
no to super kurcze faktycznie tak blisko już ...
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:28   #4563
niteczka83
Zadomowienie

Kamilkak - dla synka z wagę

Cytat:
jestem
a wiec na dzien dobry gin mowi-a kto Pani kazal po tyg przyjechac (mialam byc w pon ale do dzis zwolnienie i sie okazalo ze jednego dnia nam przybraknie bo w pt nie przyjmuje i musze byc dzis - tak mi kazala recepcjonistka)
a ja mowie ze zwolnienie trza a on do recepcjonistkipisac i wygonic do domua ja ze sie nie dam bo mnie pstatnio nie badal a mnie to tu to tam pobolewa i chce zobaczyc czy ok na co on ze badaniem to mozemy tylko zaszkodzic ale skoro sie upieram to idziemy.a wiec z szyjka dalej tak jak bylo!!!!!!mam wpisane w karcie "NIECO SKROCONA"
no i mu opowiadam coz tym cukrem a on mi ze to wszytsko jest jakas paranoja!!i ze bron boze mam nie pokazywac wynikow moczu bo insuline mi dadza od razu .i ze te 5 jednostek ktore daja dla ciezarnych to tak samo wplywa na ciezarna jak i na zdrowego czlowieka.i ze kazdy jak sobie poje to ma meksyk z cukrem wazne aby spadal.oczywiscie mam trzymac diete ale nie popadac w paranoje jak zobacze wyzszy cukier bo nic sie nie dzieje i ze to diabetolodzy wprowadzaja w nas niepotrzebny niepokoj
waga malego 2160 zaraz zobacze jak to na siatce wyglada.
troche jestem na niego zla bo mi zrobi usg ale takie szybkie zeby go zmierzyc.a jak lozysko, wody itd to nie wiem
no i mam byc za 4 tyg...na dowidzenia mowie to sie chyba jeszcze zobaczymy za te 4 tyg a on do mnie-znajac pania to za dwa pani przyjedzieno i mowi ze jeszcze 3 tyg i mozna sie rozdwajac-ale znajac zycie te ciaze zagrozone lubia sie przenosic:P
pojechalam po wizycie do tesco kupilam kapcie, 6 bodziakow wiekszych bo byly przecenione, potem w aptece to co mi brakuje musze odznaczyc co kupilam i na koniec torbe mniejsza do szpitala dla malego wiec bede mogla powoli sie pakowac.kazal za 3 tyg odstawic luteine....eh kurde to ju tak blisko ..... z jednej str mi ulzylo z ta wizyta z drugiej jestem zla ze nie zrobil mi szczegolowego usg-ale chyba wie co robi co??co wizyte mam usg robione w sumie...
lece czytac

A lekarz na pewno wie co robi
Stary 2012-09-27, 20:29   #4564
mad85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Mad85 - ja miałam tylko przez chwilę problemy z bakteriami w moczu - miałam infekcję ale ukrytą i właśnie Furaginum (tak jak pisze Micia) pomógł. Po tygodniu ani śladu bakterii.
Ale też jakoś więcej chodziłam na siku i non-stop piłam - choć myślałam ze to z gorąca na dworzu
A nie wiecie czy furaginum mozna łączyc z duomoxem?
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:30   #4565
marti86
Zakorzenienie

Doszlam poki co do 143 str i napisze cosik bo zaraz ide mala pozoyc-jutro ma impre w przedszkolu

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
Marti ja nie umiem żyć bez owoców.. jak bęe miała pytania to będę pisała.
powiem tak .. bo sie poplątałam
piesze tak test o0bciążenia 75g glu 111
posiew w kierunku GBS po 75g 155
kurde nie wiem o co chodzi z wynikamimoze te 155 to po 2 h?? ja mialam 181.
co do owocow to niestety znam ten bol...ja je uwielbiam ale musialam sie nauczyc bez nich zyc-tzn jem ale 1-2 dziennie a kiedys to byl 1-2 na godzine.

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Jasiu ja od początku używałam podczas miesiaczki tampony tak wiec nie potrafię sobie wyobrazic siebie w podpasce..
ja tez nie wiem jak to przezyje

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Wróciłam z przychodni. Dajemy szansę domowym metodom, jak nie przejdzie, to od poniedziałku antybiotyk...

Marti Jak to jest być idealną i chodzić po świecie wśród brzydszych koleżanek? Chyba jadąc do Morąga do rodzinki wpadnę sobie na Ciebie popatrzeć...i Twój M. nie ma nic do gadania w tej kwestii

tez Cie kocham nie przesadzaj-retusz swoje robi a jakbys jechala do moraga to koniecznie daj znac!! to 20 min drogi ode mnie!!!!

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
s

wlasnie mam taką zgage od dwoch dni bez przerwy, pomaga mleko ale na chwile ..w nocy to sie poryczalam przez to
kochana odkad nie jem smazonego zero zgagi-sprobuj ograniczyc-moze pomoze

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wpadłam tylko powiedzieć, że właśnie dzwoniła pani z banku i zapadła ostateczna decyzja o przyznaniu kredytu!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a mamy mieszkanie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! nasze własne 4 kąty : DDDDDDDDD ale się cieszę, a jak mi się humor poprawił : DDDDDDDD
: jupi:

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Zabrze... <boi sie> własnie miałam się spytać skąd dokładnie jesteś bo już wcześniej widziałam, że Zabrze ja mieszkam na Janku.
Cudowne te nasze miasto, prawda?

aaa własnie ja od jakis dwóch tygodni dostaję takie kopniaki, że też czasem zdarzy mi się krzknąć, co prawda może nie z bólu ale z zaskoczenia tak nagle dostanę i się wystaszę a ostatnio mam tak, że czuję, że mała w brzuszku rusza się tak, jakby ktoś nią potrząsał O_O czy to jest normalne? to jest czkawka?
mi tez tak drzy od jakiegos czasu wiec wydaje mi sie ze to nic zlego skoro kilka z nas tak ma

Cytat:
co do cycków to mój mąz nadal żyje nadzieją, że może mi cos z nich zostanie pyta sie czy Tymon mi wszystko wyssie a ja mowie-a skad ja mama iwedziec przygotuj się , ze będa meduzy tez bym je zostawila tak w polowie bo teraz za wielkie, ale co zrobic no
jak mialam 16 lat to sie modlilam autentycznie wieczorami, zeby mi urosly no i w koncu urosly , może teraz tez sie pomodle

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

ide wstawic papryczki do piekarnika
: hahaha:

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

witam nowe mamusie

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:31   #4566
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Ja też nudna jestem bo mój męzuś był moim pierwszym, ale ja ślub brałam jak miałam niecałe 19 lat.

Wetne Wam się troche bo musze mojego synka pochwalić że waży już 1414g
jeee super duzy juz z niego maluszek :P
Stary 2012-09-27, 20:33   #4567
AnitkaKotek
Raczkowanie

jestem dosłowienie na 5 minutek.

Today_Tommorow siedzimy kochana tutaj w kujawsko pomorskim
dokladnie w okolicach Żnina;] moje uszy nie toleruja jego matki a jak uszy
to i z ust wydobywaja mi sie rożne słowa na ta chorą kobiete, wiec zeby byc ze swoja rodziną moj mąż musiał i nie musiał ale chciał zamieszkac tutaj;]
kocham go za to

Micia Ty zaraz o koniu? wiedziałam ze masz potrzeby ale spokojnie hihiih
Mamajka papuga moglaby Ci jeszcze łechtaczke wyskubac i co byc mężowi
powiedziała ha?

marti86 ciesze sie ;] masz jakies zwierzatko? ;>
kamilka super wiadomosci;]

Jasiowa spi zboczuchu jeden niech Ci sie przyśnia tańczące nagie bambusy

Edytowane przez AnitkaKotek
Czas edycji: 2012-09-27 o 20:36
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:38   #4568
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
Nie wiem. Mi przepisał lekarz od razu Furaginum. Może Micia wie skoro brała też ten Duomox. Sama nie wiem żeby tego za dużo nie było. I tak pewno musiałabyś skonsultować to z lekarzem bo to na receptę.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość

Anita - po tych waszych zoologicznych przeprawach ja już nie mogę czytać takich rzeczy od razu różne myśli...
Stary 2012-09-27, 20:41   #4569
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
o kurcze dziewczyy wymiekam przy Was;] ] hahah;]] jestescie wspaniale;p az sie poplakalam;]]]

jak to jezdzi po przesylke?? gdzie???

jak sie to sprawdza?? bo jutro mam lekarza okolo 12, a pozniej chcialam jechac do mamy bo ma urodziny;p wiec wolalbym wiedeziec wczesniej kiedy beda...
Jak kurier mnie nie zastanie to musze jechać do ich biura po odbiór.

Cytat:
Hm... ja swojego męża poznałam w 2006 roku. Przez SMS poprostu pomyliłam numery. Pisaliśmy 3 lata i mielismy swoje osobne zycie.
On opowiadał mi o swoich związkach a ja mu o swoich.
2009 roku jako 19-latka pojechałam do niego do Zakopanego.
Tak do Zakopanego... spedziłam fantastyczny weekend majowy i zegnając sie
oboje płakalismy bo przeciez dzili nas ok 700 km.
Przyjechał do mnie po 6 tygodniach w czerwcu. Potem ja na 1 lipca jechałam
10 godzin pociągiem bo zaprosił mnie na wesele swojej kuzynki.
No i własnie widząc go dopiero 3 raz 1 lipca kochaliśmy sie;]
Był cudownie chociaz byłam bardzo spięta, bo przeciez sie bałam
był moim pierwszym mężczyzna i jest miom jedynym facetem;]
We wrześniu znając go 3 lata a będąc z nim 4 miesiące zaszłam w wymodloną ciąże.
Slub wzieliśmy 10.04.10 a nasza kruszyna urodziła sie poltora mikesiąca pozniej. to jest nasza historia w wielkim skrucie;]
Wow, romantyczna historia;-)

Mój mąż też jest moim pierwszym partnerem. poznaliśmy się na studiach (1 października), byliśmy w jednej grupie, oficjalnie zostaliśmy parą 23 listopada i od tej pary cały czas razem. W tym roku mija nam 9 lat. Po ślubie jesteśmy 3 lata. A zrobiliśmy to po 7 miesiącach, wcześniej takie tam baraszkowanie.
Stary 2012-09-27, 20:43   #4570
emylka86
Zakorzenienie

zawitałam jeszcze na trochę... sr jednak dziś nie miałam bo babka poród odbierała i jej się przedłużyło... więc zajęcia odwołane... trudno tego nie przewidzi się ; p

a wy o czym tym razem plotkujecie?

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:45   #4571
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
zawitałam jeszcze na trochę... sr jednak dziś nie miałam bo babka poród odbierała i jej się przedłużyło... więc zajęcia odwołane... trudno tego nie przewidzi się ; p

a wy o czym tym razem plotkujecie?
ach tyle tematow bylo

boze jaką mam zgage
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:47   #4572
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ech Anitko Anitko coś z Tobą trzeba zrobić może chociaż jakiegos gumowego przyjaciela masz w domu????

Przebrnęłam przez wszystkie posty - ale na samą mysł o Michaelu mi się gęba cieszy

Kamilka dla Natanielka
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:53   #4573
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
ach tyle tematow bylo

boze jaką mam zgage
ja teeż
Stary 2012-09-27, 20:54   #4574
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko jednego znalazłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0.jpg (7,4 KB, 20 załadowań)
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 20:56   #4575
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Tylko jednego znalazłam
Stary 2012-09-27, 20:57   #4576
emylka86
Zakorzenienie

Kamilka brawo dla synka! jak ładnie przybiera!

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-27, 20:59   #4577
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Tylko jednego znalazłam
hehe ale ma.....zęby

oglądam sobie własnie stronę z tymi stanikami Alles - ale ładne niektóre
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-eva,168.html
Stary 2012-09-27, 21:00   #4578
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Wetne Wam się troche bo musze mojego synka pochwalić że waży już 1414g

Cytat:
Zmienie temat bo wczoraj mialam wizyte i od kilku dni chodze co chwile siku i mialam straszne bole plecow.
dobrze ze zrobilas te badania bedzie dobrze
Cytat:
waga malego 2160
kazal za 3 tyg odstawic luteine....eh kurde to ju tak blisko ..... z jednej str mi ulzylo z ta wizyta z drugiej jestem zla ze nie zrobil mi szczegolowego usg-ale chyba wie co robi co??co wizyte mam usg robione w sumie...
jejku ale duzy)
widzisz masz sie nie przejmowac tak tym cukrem
ciekawa jestem co mi jutro powie o tej luteinie...
podobno nie wolno robic dziecku tak czesto usg bo to dla malego straszny halas.. ale nie wiem czy to prawda...
Cytat:
wiesz co ja sie łudzilam ze on sie zmieni poza tym on te wszytskie starszne rzeczy robil dopiero po ślubie...przez slubem ja bylam strasznie za nim, bylam normalnie jak jakas uzalezniona od niego, bo potrafil mna manipulowac, dopeiro teraz widze ze przed slubem juz byly jakies sygnaly ale no coz ja wierzylam ze bedzie codownie i wogole , on wtedy pracowal, nagle po slubie go zwolnili z jednej firmy, a on zamiast szukac -a wtedy dobrze zarabialam , stwierdzil ze ma problemy i nie mzoe pracowac bo cos tam klimatyzacja go uczula cos no , pozniej stwierdzil ze ma nerwice i nie moze pracowac , pozniej cos , spal do 16ej, nie sprzatal, do mnie zaczal miec pretensje ze za malo kasy mu daje itd a potem to juz sie posypalo, bo zaczal wpadac w szaly, proby samobojcze jak mu kazalam sie wynosic, musialam uciekac z domu bo rzucal nożami np i takie tam ..bylo minelo bo to juz troche minelo wiec staram sie nie pamietac..dlugo podejmowalam decyzje o rozwodzie bo wtedy bylam zastraszona, bylam inna niż teraz ale sie nie dalam, znalazlam tą sile i wnioslam o rozwod i doprowadzilam do konca chociaz nie bylo latwo, bo moj eks nie chcial nawet po rozwodzie wyprowadzic sie z mieszkania za ktore ja placilam-wynajmowalismny je, nie bylo na niego bata, sąd nie chcial go eksmitowac bo nie można , wlascicielka tez nie mogla i wyprowadzil sie po dwoch meisiacach od rozwodu ale to byl koszmar , gdyż ciagle przychodzil pijany itd itp
wspolczuje przezyc...
Stary 2012-09-27, 21:03   #4579
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość

dobrze ze zrobilas te badania bedzie dobrze

jejku ale duzy)
widzisz masz sie nie przejmowac tak tym cukrem
ciekawa jestem co mi jutro powie o tej luteinie...
podobno nie wolno robic dziecku tak czesto usg bo to dla malego straszny halas.. ale nie wiem czy to prawda...

wspolczuje przezyc...

hmmm nie wiem..moze cos w tym jest, bo w sumie to tak brzęczy

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
hehe ale ma.....zęby

no oni maja piekne

to mi sie podoba cudenko http://sklep.alles.pl/produkt,mama-f...zulka,172.html

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-09-27 o 21:06
Stary 2012-09-27, 21:06   #4580
kaaamila1
Zakorzenienie

Jeja Kochane !!!!!!! Myślałam, ze nie przebrnę przez te wszystkie posty !!!!!!!!!!!!!!

Jestem już po zajęciach SR i wizycie u rodziców.

Na zajęciach mieliśmy pięlęgnację malucha, ale z inną panią, bo prowadząca jest po operacji i wróci za parę tygodni dopiero.. Ta nowa prowadząca jest położną środowiskową i miała takie gadane, że mam masę informacji w głowie, ale muszę je jakoś uporządkowac

Jeżeli chodzi o kosmetyki to odradzała Johnsons baby. Mówiła, że ma najwięcej po nim przypadków alergii.. No i wiadomo odradzała wszelkie kosmetyki z parabenami i talkiem, który jest rakotwórczy. No i odradzało emolienty jeżeli skóra malucha jest zdrowa.

Jest zwolenniczką mycia samą wodą z odrobiną mydełka i tyle. Im mniej kosmetyków tym lepiej.

Mówiła, ze pupę malucha najlepiej przemywac wacikiem nasączonym wodą.. no i w domu unikac w ten sposób chusteczek nawilżających.

Dupkę niczym nie smarowac jeżeli jest wszystko ok. Jedynie wietrzyc w miarę możliwości. Preferuje w miejsce zagłębień mączkę ziemniaczaną i tyle.

Temperatura w mieszkaniu to maks. 22 stopnie i wietrzenie pomieszczeń. Mamy nie przesadzac ze sterylizacją i nie przegrzewac dzieci.

Pępuszek wietrzyc i mówiła, że zimą również można nie używac na niego nic ! Mówiła, że ładnie wtedy wysycha bez żadnych wspomagaczy.

Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę !

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:12   #4581
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
no oni maja piekne

to mi sie podoba cudenko http://sklep.alles.pl/produkt,mama-f...zulka,172.html
ładna
kurczę nie mogę coś znaleźć gdzie oni maja sklepy w Wlkp

Kamila ale informacji pilna uczennica z Ciebie
Stary 2012-09-27, 21:13   #4582
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Cytat:
Można
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 21:13   #4583
emylka86
Zakorzenienie

ja uciekam jednak do spania... tzn. na łóżkowy seans filmowy... mąż już krzyczy bym się pośpieszyła ; p

do jutra!
dobranoc

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-27, 21:15   #4584
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ładna
kurczę nie mogę coś znaleźć gdzie oni maja sklepy w Wlkp

Kamila ale informacji pilna uczennica z Ciebie
no9 wlasnie oni maja sklepy?ni e wiem..moze w sklepach sa ich produkty jakies ?ja nie moge znależc ile przesylka ksoztuje

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Jeja Kochane !!!!!!! Myślałam, ze nie przebrnę przez te wszystkie posty !!!!!!!!!!!!!!

Na zajęciach mieliśmy pięlęgnację malucha, ale z inną panią, bo prowadząca jest po operacji i wróci za parę tygodni dopiero.. Ta nowa prowadząca jest położną środowiskową i miała takie gadane, że mam masę informacji w głowie, ale muszę je jakoś uporządkowac

Jeżeli chodzi o kosmetyki to odradzała Johnsons baby. Mówiła, że ma najwięcej po nim przypadków alergii.. No i wiadomo odradzała wszelkie kosmetyki z parabenami i talkiem, który jest rakotwórczy. No i odradzało emolienty jeżeli skóra malucha jest zdrowa.

Jest zwolenniczką mycia samą wodą z odrobiną mydełka i tyle. Im mniej kosmetyków tym lepiej.

Mówiła, ze pupę malucha najlepiej przemywac wacikiem nasączonym wodą.. no i w domu unikac w ten sposób chusteczek nawilżających.

Dupkę niczym nie smarowac jeżeli jest wszystko ok. Jedynie wietrzyc w miarę możliwości. Preferuje w miejsce zagłębień mączkę ziemniaczaną i tyle.

Temperatura w mieszkaniu to maks. 22 stopnie i wietrzenie pomieszczeń. Mamy nie przesadzac ze sterylizacją i nie przegrzewac dzieci.

Pępuszek wietrzyc i mówiła, że zimą również można nie używac na niego nic ! Mówiła, że ładnie wtedy wysycha bez żadnych wspomagaczy.

juz jestes która z kolei co pisze o tym myciu pupci woda , bez chusteczek..moze cos w tym jest??

moja mama tez mi mowila zebym do kąpieli nic nie kupowala, bo malemu dzidziusiowi jak najmniej kosmetykow..
Stary 2012-09-27, 21:17   #4585
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ale ma.....zęby

mi sie strasznie te topy podobają ale staniczki też śliczne
Stary 2012-09-27, 21:18   #4586
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzieczynki położna mówiła jeszcze o myciu buziulki !

Najlepiej przygotowac sobie miseczkę z wodą przygotowaną i delikatnie wacikiem myc twarzyczkę.

Jeżeli chodzi o oczka to przemywac je do wewnątrz.

Możemy te czynnosci wykonywac przed lub po kąpieli. Jak nam wygodniej.

No i mówiła o proszkach..no i nie chwaliła proszku Dzidziuś.. mówiła, że ma najwięcej wyżerajacych składników.. Polecała Jelpa, Lovele bądź Kokolino.. No i mówiła, ze sypiemy mało proszku i najlepiej ustawic pralkę na dodatkowe płukanie..Płyny do płukania są zbędne, ale jeżeli ktoś chce to również taki hipoalergiczny..

Anielko- położna mówiła, że te chusteczki sztucznie nawilżają a skóra sama powinna produkowac substancje natłuszczajace.. Musimy ją do tego zmusic.. No, ale jak gdzieś wychodzimy to wiadomo, ze chusteczki są wygodniejsze.. No i w tych przypadkach ich używac.

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-09-27 o 21:20
Stary 2012-09-27, 21:20   #4587
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe wiadomosci... czekamy na wiecej informacji..
Stary 2012-09-27, 21:29   #4588
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
no9 wlasnie oni maja sklepy?ni e wiem..moze w sklepach sa ich produkty jakies ?ja nie moge znależc ile przesylka ksoztuje[COLOR="Silver"]
http://www.alles.pl/#/Sklepy

tu jest taka mapka i jest napisane, żeby kliknąć na województwo ale nie pozwala mi...
Stary 2012-09-27, 21:31   #4589
kaaamila1
Zakorzenienie

Jeszcze pomęczę Was.. kwestia szczepień:

Położna mówiła, że ona nie jest zwolenniczką tych płatnych szczepień.. uważa, ze te zwykłe, standardowe szczepienia wystarczą zdecydowanie.. pytała na studiach wielu profesorów i oni również mówili, aby nie przesadzac i wybierac tą darmową podstawową obcję..

..................

No a teraz się pochwalę Mama kupiła mi dzisiaj ten komplet pościeli z Netto, do tego wzięła mi przewijak na tą komodę do łazienki, 5 sztuk bodziaków i wielka ksiażkę- Moje Dziecko- od ciąży do trzeciego roku życia ! Jest rewelacyjne i ma dużo zdjec i ważnych informacji Kocham moich rodziców

Jestem zachwycona tą pościelą !!! Super jakośc i moje kolorki !!! Jutro zrobię dla Was zdjęcia !

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-09-27 o 21:32
Stary 2012-09-27, 21:32   #4590
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie moge znależc ile przesylka ksoztuje[COLOR="Silver"]
o wysyłce piszą takie cos:

Aktualne koszty wysyłek podawane są zawsze w podsumowaniu zakupów i mogą w niektórych przypadkach wynosić 0 zł.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości