|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
i właśnie Furaginum Ale też jakoś więcej chodziłam na siku i non-stop piłam - choć myślałam ze to z gorąca na dworzu
|
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze faktycznie tak blisko już ...
|
|
#4563 | |
|
Zadomowienie
|
Kamilkak - dla synka z wagę
![]() Cytat:
A lekarz na pewno wie co robi
|
|
|
|
|
#4564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Doszlam poki co do 143 str i napisze cosik bo zaraz ide mala pozoyc-jutro ma impre w przedszkolu
![]() Cytat:
moze te 155 to po 2 h?? ja mialam 181.co do owocow to niestety znam ten bol...ja je uwielbiam ale musialam sie nauczyc bez nich zyc-tzn jem ale 1-2 dziennie a kiedys to byl 1-2 na godzine. Cytat:
![]() Cytat:
nie przesadzaj-retusz swoje robi a jakbys jechala do moraga to koniecznie daj znac!! to 20 min drogi ode mnie!!!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- witam nowe mamusie |
|||||||
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzy juz z niego maluszek :P
|
|
#4567 |
|
Raczkowanie
|
jestem dosłowienie na 5 minutek.
Today_Tommorow siedzimy kochana tutaj w kujawsko pomorskim dokladnie w okolicach Żnina;] moje uszy nie toleruja jego matki a jak uszy to i z ust wydobywaja mi sie rożne słowa na ta chorą kobiete, wiec zeby byc ze swoja rodziną moj mąż musiał i nie musiał ale chciał zamieszkac tutaj;] kocham go za to ![]() Micia Ty zaraz o koniu? wiedziałam ze masz potrzeby ale spokojnie hihiih Mamajka papuga moglaby Ci jeszcze łechtaczke wyskubac i co byc mężowi powiedziała ha? marti86 ciesze sie ;] masz jakies zwierzatko? ;> ![]() ![]() kamilka super wiadomosci;] Jasiowa spi zboczuchu jeden niech Ci sie przyśnia tańczące nagie bambusy
Edytowane przez AnitkaKotek Czas edycji: 2012-09-27 o 20:36 |
|
|
|
#4568 | |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem. Mi przepisał lekarz od razu Furaginum. Może Micia wie skoro brała też ten Duomox. Sama nie wiem żeby tego za dużo nie było. I tak pewno musiałabyś skonsultować to z lekarzem bo to na receptę.
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
od razu różne myśli...
|
|
|
|
|
#4569 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mąż też jest moim pierwszym partnerem. poznaliśmy się na studiach (1 października), byliśmy w jednej grupie, oficjalnie zostaliśmy parą 23 listopada i od tej pary cały czas razem. W tym roku mija nam 9 lat . Po ślubie jesteśmy 3 lata. A zrobiliśmy to po 7 miesiącach, wcześniej takie tam baraszkowanie.
|
||
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
zawitałam jeszcze na trochę... sr jednak dziś nie miałam bo babka poród odbierała i jej się przedłużyło... więc zajęcia odwołane... trudno tego nie przewidzi się ; p
a wy o czym tym razem plotkujecie? |
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka brawo dla synka! jak ładnie przybiera!
|
|
|
|
#4577 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe ale ma.....zęby
oglądam sobie własnie stronę z tymi stanikami Alles - ale ładne niektóre http://sklep.alles.pl/produkt,mama-eva,168.html |
|
|
|
#4578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bedzie dobrze Cytat:
) ![]() widzisz masz sie nie przejmowac tak tym cukrem ciekawa jestem co mi jutro powie o tej luteinie... podobno nie wolno robic dziecku tak czesto usg bo to dla malego straszny halas.. ale nie wiem czy to prawda... ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm nie wiem..moze cos w tym jest, bo w sumie to tak brzęczy ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
to mi sie podoba cudenko http://sklep.alles.pl/produkt,mama-f...zulka,172.html Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-27 o 21:06 |
||
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Jeja Kochane !!!!!!! Myślałam, ze nie przebrnę przez te wszystkie posty !!!!!!!!!!!!!!
![]() Jestem już po zajęciach SR i wizycie u rodziców. Na zajęciach mieliśmy pięlęgnację malucha, ale z inną panią, bo prowadząca jest po operacji i wróci za parę tygodni dopiero.. Ta nowa prowadząca jest położną środowiskową i miała takie gadane, że mam masę informacji w głowie, ale muszę je jakoś uporządkowac Jeżeli chodzi o kosmetyki to odradzała Johnsons baby. Mówiła, że ma najwięcej po nim przypadków alergii.. No i wiadomo odradzała wszelkie kosmetyki z parabenami i talkiem, który jest rakotwórczy. No i odradzało emolienty jeżeli skóra malucha jest zdrowa. Jest zwolenniczką mycia samą wodą z odrobiną mydełka i tyle. Im mniej kosmetyków tym lepiej. Mówiła, ze pupę malucha najlepiej przemywac wacikiem nasączonym wodą.. no i w domu unikac w ten sposób chusteczek nawilżających. Dupkę niczym nie smarowac jeżeli jest wszystko ok. Jedynie wietrzyc w miarę możliwości. Preferuje w miejsce zagłębień mączkę ziemniaczaną i tyle. Temperatura w mieszkaniu to maks. 22 stopnie i wietrzenie pomieszczeń. Mamy nie przesadzac ze sterylizacją i nie przegrzewac dzieci. Pępuszek wietrzyc i mówiła, że zimą również można nie używac na niego nic ! Mówiła, że ładnie wtedy wysycha bez żadnych wspomagaczy. Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurczę nie mogę coś znaleźć gdzie oni maja sklepy w Wlkp ![]() Kamila ale informacji ![]()
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
ja uciekam jednak do spania... tzn. na łóżkowy seans filmowy... mąż już krzyczy bym się pośpieszyła ; p
do jutra! dobranoc |
|
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
moja mama tez mi mowila zebym do kąpieli nic nie kupowala, bo malemu dzidziusiowi jak najmniej kosmetykow.. |
||
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieczynki położna mówiła jeszcze o myciu buziulki !
Najlepiej przygotowac sobie miseczkę z wodą przygotowaną i delikatnie wacikiem myc twarzyczkę. Jeżeli chodzi o oczka to przemywac je do wewnątrz. Możemy te czynnosci wykonywac przed lub po kąpieli. Jak nam wygodniej. No i mówiła o proszkach..no i nie chwaliła proszku Dzidziuś.. mówiła, że ma najwięcej wyżerajacych składników.. Polecała Jelpa, Lovele bądź Kokolino.. No i mówiła, ze sypiemy mało proszku i najlepiej ustawic pralkę na dodatkowe płukanie..Płyny do płukania są zbędne, ale jeżeli ktoś chce to również taki hipoalergiczny.. Anielko- położna mówiła, że te chusteczki sztucznie nawilżają a skóra sama powinna produkowac substancje natłuszczajace.. Musimy ją do tego zmusic.. No, ale jak gdzieś wychodzimy to wiadomo, ze chusteczki są wygodniejsze.. No i w tych przypadkach ich używac.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-27 o 21:20 |
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu jest taka mapka i jest napisane, żeby kliknąć na województwo ale nie pozwala mi...
|
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze pomęczę Was.. kwestia szczepień:
Położna mówiła, że ona nie jest zwolenniczką tych płatnych szczepień.. uważa, ze te zwykłe, standardowe szczepienia wystarczą zdecydowanie.. pytała na studiach wielu profesorów i oni również mówili, aby nie przesadzac i wybierac tą darmową podstawową obcję.. .................. No a teraz się pochwalę Mama kupiła mi dzisiaj ten komplet pościeli z Netto, do tego wzięła mi przewijak na tą komodę do łazienki, 5 sztuk bodziaków i wielka ksiażkę- Moje Dziecko- od ciąży do trzeciego roku życia ! Jest rewelacyjne i ma dużo zdjec i ważnych informacjiJestem zachwycona tą pościelą !!! Super jakośc i moje kolorki !!! Jutro zrobię dla Was zdjęcia !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-27 o 21:32 |
|
|
|
#4590 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

fakt faktem ciagle sie chodzi siku i chce sie pić ale.. działa
i właśnie Furaginum 
(mialam byc w pon ale do dzis zwolnienie i sie okazalo ze jednego dnia nam przybraknie bo w pt nie przyjmuje i musze byc dzis - tak mi kazala recepcjonistka)

moze te 155 to po 2 h?? ja mialam 181.