|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
Czekam na paczkę z Polski-mama wysłała w zeszłą środę, myślałam że w tydzień dojdzie... |
|
|
|
|
#2612 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Klary, Emila i Filipa
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widać, że łobuziara ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Jeszcze muszę 4 raty w szkole zapłacić jakby tego było mało |
|||||||
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję dziewczyny ![]() wojował, wojował i padł ![]() a na dworze byliśmy może 20min
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
Hey mamcie! mam pytanie do mam karmiących mm albo dokarmiających. Czy Wasze dzieciaczki ulewają po karmieniu?? W jakich odstępach czasowych dajecie butle? Po moim mleczku nie ulwea, ale po mm ostatnio bardzo...
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------------------- moja aktoreczka http://www.youtube.com/watch?v=xcZ2z...ature=youtu.be |
|
|
|
|
#2616 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
U mnie nocka i poranek standardowy ![]() Tak sobie czytam o Waszych dzieciaczkach i wychodzi mi, że moje to ideał Kuba idzie spać po kąpieli ok. 20-20.30. Śpi do 1 lub 2, szybkie karmienie piersią (max. 30 min.) i nawet go nie dam rady odbić śpi Kolejna pobudka ok. 5-6, przewijanie, karmienie mm bo neistety mleczka mojego na tyle nie ma, i po ok. 1h śpi. Pobudka ok. 8-9, znowu przewijanie, karmienie piersią lub mm (najpierw podaję pierś i jak się okazuje, że nie pojadł to robię mm). Ok. 10 znowu śpi tak do ok. 12. Pobudka, przewijanie, karmienie i w okolicach 14 śpi Budzi się przed 16 i znowu domaga się jedzenia ale zwykle zjada dużo mniej niż standardowo. Czasem zasypia, a czasem nie. W okolicach 17.30 włącza mu się marudka i do kąpieli jest noszenie na rączkach. Kąpiel ok. 19. Później ubieranie do którego zasadniczo nic nie ma Nie żeby uwielbiał, ale już się pogodzil z tym, że nago spał nei będzie i mama musi ubrać więc z tym nie walczy No i zasypia ok. 20-20.30 Zasypia bez noszenia, bujania i takich tam - kładę go na naszym łóżku, daję smoczka, przytulam i tak sobie leżymy. Jak chce spać to wypluwa smoczka, ziewa i zasypia Późnej przekłądam do łóżeczka i do 1-2 spokój ![]() Najdłuższy płacz nie trwał nawet 2 min. On płacze tylko jak jest głodny lub go brzueszek pobolewa.Ale to dwa różne rodzaje płaczu. Kłopoty brzuszkowe są rano bo w nocy nie dam rady go odbić. Wtedy pomaga bobotic. Jedyny problem to taki, ze na mm musze go dopajac a on nie chce pic ani herbatek ani wody ![]() A gorsze dni miał dwa i objawiały sie tym, ze caly czas na raczkach (bez placzu) i spal, a jak odkladalam do lozeczka to marudzenie. Ale to tylko 2 dni i byl to prawdopodobnie skok bo to byl 5 tydzien. a teraz wstal o 12.10, przewinelam, nakarmilam i znowu przysypia (jest 12.36). Cytat:
moze to tez dlatego, ze ja od marca bedac w ciazy lezalam i mialam sie niczym nie denerwowac, nie pilam kawy, herbaty, totalny spokoj i luz nawet chlopcy z pracy jak dzwonili to tylko zapytac jak sie czuje Cytat:
![]() a tesc - super niania z niego wiem, ze karmisz chyba bebiko? mam do oddania prawie cale opakowanie 360g, chcesz? zuzylam moze z 10 miarek ale Kubie nie podeszlo a szkoda bo sie zmarnuje. Cytat:
za komisje, bedzie dobrze.obsrany palec na szczescie ![]() a Kuba konczy dzis 6 tygodni ![]() Cytat:
cudna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i nie spi jednak - zrobil kupe i przy przewijaniu sie rozbudzil. ale polegnie po powieki ciezkie... |
|||||||
|
|
|
#2617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
Emil, Klara i Filip ![]() KarolinaPW szczerze Cię podziwiam. Masz bardzo bardzo wymagające dzieciątko. Cytat:
Ile to razy było, że przeczytałam wszystko, pocytowałam a potem nie miałam już czasu żeby odpisać. Jak zabierał się za odpisywanie to zostawały mi 3 cytaty na krzyż![]() Ślicznie Cytat:
ja tam nie mam żadnych oporów, tylko jak już muszę to staram się zrobić to tak,aby nie świecić cycem. Potem jeszcze zakrywam się pieluszką i jest super. Cytat:
![]() Cytat:
Zmiana fryzury to bardzo dobry pomysł - mi wizyta u fryzjera zawsze poprawia humor. |
||||
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w realu jest mleko hippa ? wow ..muszę jechać
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Fabi usnął i szkoda mi go budzić, a muszę wyjść na miasto
|
|
|
|
#2620 | ||
|
Zadomowienie
|
Śliczna klusia
Cytat:
mieli fantazję![]() Cytat:
![]() Podaję zapisany rzez pediatrę Gastrotuss Baby ale nie widzę poprawy Tak bardzo fajna sprawa, choć jak mały ma atak ryku to na niej też się nie uspokoi ![]() Zapomniałam-najlepsze życzenia dla Klary Filipka i Emila
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-09-28 o 13:11 |
||
|
|
|
#2621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- WViktoria Lala??? to już Nawojka lepsze....choć już sama nie wiem...a ta Lala to w Polsce??
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktoria to mogę chcieć
A co byś za to chciała
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, widzę, że mamy ten sam problem. Trzymam
za MAM. Czekam na relację! Czytam te wszystkie rady i żadna do nas nie pasuje.Cytat:
Śmieszne Kochana AmelkaKanada! |
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba że ją weźmiemy na mszę i na chwilę na salę weselną i tam ją pokarmię, a potem koło 21 odwieziemy do teściów. Już sama nie wiem, lepiej żeby ta butla się sprawdziła
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-28 o 13:15 |
|
|
|
|
#2625 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla wszystkich Jubilatów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nic nie chcę. U mnie się zmarnuje, a jedzenie się nie wyrzuca. Podeślij adres na pw to wyślę, a jak będe na Mazurach (jeszcze nigdy nie byłam ) to wpadnę na kawę
|
|||
|
|
|
#2626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby z MAM się udało
|
|
|
|
|
#2627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny nie mam sily nawet nadrobic przyszłam sie pozalic mały od 2 tygodni prezy sie i rzuca przy piersi co dzień coraz bardziej a od wczoraj już cały czas nic prawie nie je tylko troche odciągniętego ale to i tak mało nie spał całą noc tylko na rękach nie wiem co robić boję się że jak odciągnę a on akurat by chciał jeść to w piersiach nic nie będzie.
|
|
|
|
#2630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i dlatego to będzie ostateczność, mam nadzieję, że jednak butla da radę. No bo jak nie, to mam do wyboru - dziecko w domu a ja do godziny 22 ciągle kursy (pewnie trasa to minimum 20 min w jedną stronę, obrócić w dwie plus karmienie to mamy ponad godzinę wyjętą) albo dziecko z nami... I w jednej i w drugiej opcji tylko się umęczę, a nie pobawię ![]() allebazi konsultowałaś to z kimś? Położną, pediatrą? Bo jak prawie nic nie je, to się robi nieciekawie, to już nie temat na żale na forum ale na pomoc specjalisty
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-28 o 13:33 |
||
|
|
|
#2631 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pączuś z lukrem ![]() Cytat:
I to by było na tyle, bo maluszek się budzi
|
|||
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
nie sądzę, z butli zaczęła gorzej jeść już dawno, jak miała nieco ponad 2 miesiące - zjadała maks 30-40ml i koniec, więcej nie było mowy. A od prawie tygodnia już w ogóle się zassać nie chce
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytam o Waszych problemach z butlą, to cieszę się, że chociaż to mnie ominie. Podobno trudno też przyzwyczaić kilkumiesięczne dziecko do łóżeczka, więc też staram się ją odkładać. Za to przeniesienie do drugiego pokoju na pewno będzie u nas trudne. Chyba na jakiś czas przeniosę się tam razem z nią, tylko ona będzie spała w łóżeczku, a ja na tapczanie. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- O! Teraz zobaczyłam, że akurat powstał wątek o spaniu w łóżeczku. |
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2635 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Phdwao - rozważałam zakup innego nosidła, ale Zafiro są dla większych dzieci, BabyBjorn droższe, a o Marsupi ktoś w opiniach napisał, że "rzepy trzymają na mur beton", a ja nie ufam zapięciom na rzepy. Skoro już miałam zapłacić dużo, to chciałam mieć pewność, że mój skarb jest bezpieczny. Oglądałam też (w necie) nosidło X-lander, ale jak mi Agunia wrzuciła link do opinii o nim, to zaczęłam szukać kolejnych i zrezygnowałam. Gdyby sklep był otwarty godzinę dłużej, to pewnie pomiędzy wrzuceniem linku, a odpowiedzią zdążyłabym je kupić, bo tak już byłam zmęczona używaniem BabyBag. O Womar Zafiro: "Nosidełko ergonomiczne Womar eco przeznaczone jest dla dzieci o wadze od 5,5 kg (4-5 miesiąca) do 18 kg (36 miesięcy). " Żródło: http://nosidelkaergonomiczne.pl/ ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2637 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby było dobrzeCytat:
To chyba wszechmocna chęć posiadania się odzywa ![]() Cytat:
Ale łóżeczko pewnie wywędruje do pokoju Kuby jak on będzie miał jakieś 6 miesięcy na razie jeszcze nie chcę bo w nocy mogę karmić i przewijać nie wstając z łóżka - wszystko mam tak ułożone, że z łóżka dostaję - ach ta ergonomia i lenistwo
|
|||
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chodzę w spiętych, bo Róża mnie za nie łapie, a przy zakłądaniu nosidła rozpuszczone też by przeszkadzały, ale o ścięciu na razie nie myślę. Jeszcze nie zaczęły mi się sypać po ciąży (tylko chyba bardziej się przetłuszczają), więc są w dobrym stanie i mi szkoda. Poza tym nie znoszę układania, które w dodatku niewiele daje. Co z tego, że będę miała fajną fryzurkę chwilę po wysuszeniu, jak bez silnych kosmetyków usztywniających się nie utrzyma?
|
|
|
|
#2639 |
|
Rozeznanie
|
tak jestesmy umowieni do lekarza na 16 trzymajcie kciuki strasznie się o niego boję
|
|
|
|
#2640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne, że zobaczyłaś uśmiech Marcinka. Jak niedawno tż pojawił się po kilku dniach przerwy (był chory i sama zabroniłam mu zbliżania się do małej) i do niej zagadał, to tylko na niego spojrzała. Smutno mu się zrobiło, że się nie uśmiechnęła, ale uznał, że to przed tak długą (jak na dziecko) nieobecność. Jak ją wziął na ręce i podszedł do lustra to do siebie się uśmiechnęła. To chyba go dobiło. Mów do Marcinka z uśmiechem. Róża teraz uśmiecha się często, ale przedtem chyba też więcej uśmiechów było przeznaczonych dla misiów z karuzelki, niż dla mnie. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
* Najczęściej do wczesnego popołudnia co trzy godziny, a wieczorem co dwie - trzy. * Ulewała bardzo. Teraz dodaję zagęszczacz i jest znacznie lepiej. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

Jeszcze muszę 4 raty w szkole zapłacić jakby tego było mało

mieli fantazję