|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Hejka
Dziewczyny ja mam doła ![]() Dzisiaj byliśmy prywatnie u pediatry, ordynatora ze szpitala i się zastanawiam czy moje dziecko jest"wadliwe" czy on nas naciągnąć chce na kolejne wizyty. Poszliśmy na usg brzuszka, bo w szpitalu miała robione wlaśnie przez niego i miała miedniczki powiększone, niby przez moje infekcje pęcherza. Miało być do kontroli za miesiąc, więc poszliśmy na usg w naszej przychodni, niby lekarz jej zrobił usg ale niedokładnie bo mała płakała ale według niego było wszystko ok. Ale nie dawało mi to spokoju i zaisałam się na wizyte do tego ordynatora. Więc pan ordynator zrobil dzisiaj te usg i wedlug niego te miedniczki są dalej powiekszone i do kontroli za miesiąc znowu. Do tego znalazł jej przepuklinę na pępku okołu 2mm, kazał plastrować i do kontroli (wcześniej widziało ją 2 pediadrów i polożna i nikt mi nie mowil o przepuklinie), pozatym wyczytałam na necie ze te plastrowanie nie jest skuteczne. No i zbadał jej bioderka i niby na granicy normy i mam szerooko pieluchować plus kontrola. I niewiem czy mu wierzyć czy olać. Bioderka mam za miesiąc w przychodni u ortopedy, on nie jest ortopedą, ale pieluchować w sumie mogę. Pępek podobno zazwyczaj się sam wchlania, a nie wyobrażam sobie meczyć małej tymi plastrami bo i tak nerwowa jest. A te miedniczki też mają czas do roku według doktora google. Zostawiłam 150zl i mam tylko wątpliwości tym bardziej, że moja ginka powiedziała że to naciągacz |
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
my juz wrocilismy, No i dupa. baba byla taka wredna ze masakra. W ogole niepatrzyla na wypisy ze szpitala zerkneła na zdjecia rtg sekunde! chciala opisy wiec sie chyba nieznała ale ze opisów niemialam bo mi wczoraj nie zrobili u nas;/ to trudno. Powiedziala kiedy u neurologa bylam wiec mowie z cala ciaze chodzilam a ona ze gdzie mam na to dokumenty . j mowie ze u neurologa jest ze lekarz nie udostepnia karty bynajmniej ta lekarka a do niej sie dostac to masakra i tez bym nawet niezdazyła isc po jakis dokument.
W ogole taka chamska ta baba kazała mi sie rozebrac wiec usiadłam i sie rozbeiram a ona prosze niesiadac tylko na stojaco mowila ze skoro urodzilam to nosze dziecko ja mowie ze nosze ze niemam wyjscia a ona ze jak by mnie bardzo bolal kregoslup to bym dziecka nie nosila )oczywiscie nie przyznała mi. A SAM ZUS mi polecił ze skoro niemam macirrzynskiego to moge sie ubiegac o to bo raczej dają w takiej sytuacji. A ona sie zdziwiła z eja macierzynskiego niemam i sie wypytywała o prace moją zamiaost o kregoslup. jednym slowe trafiła sie mi sucz. Baby zawsze w komisjach chyba gorsze od chlopow. AAAAAAa nawet nie powiedziala dziendorby jak weszłam..... miałam ochote jej zostawic na biurkiu obsranego pampersa Rozalki za to jaka wredna jest ![]() dowidzenia juz nie mowilam skoro dziendobry nie odpowiedziała......
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-09-28 o 15:31 |
|
|
|
#2643 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najpierw zalatwie neurologa, urologa bede miuala papiery moze pojde prywatnie to mi skserują historie choroby. Poprosze o rehabilitacje i na to tez bedzie papier. I za jakis czas moze spróbuje ponownie. Woecie ja bym nawet na takie cos nie pojechala ale zus niewiedzac ze mam chory kregoslup sam zapronponował. Wiec czemu mialam nieskorzystac. Ale widac niepotrzebnie..... ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- acha i mowi do mnie prosze skserowac te zaswiadczenie(bylo opd neurologa) i mi przyniesc(mialam isc do recepcji) wiec wychodze a ona halo halo niech pani rzeczy zabierze bo tu nie szatnia ja mowie z eprzeciez mam rpzyniesc za chwile a ona zeby wyjscz rzeczami ;/
|
|
#2646 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- mam sposob nowy na niunie ![]() puszczenie musyki i tanczenie przy niej rozne wygibasy a ta najpierw sie cieszyla aa potem zasnela a ja sie upociłam . moja kondycja -żal
|
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-28 o 19:47 |
||
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziecię moje dziś do 15 zrobiło sobie dwie drzemki po 15 min, w tym jedna na spacerze. Oczywiście marudziła, bo była zmęczona... Chciałam świeżą rybkę na obiad kupić i przesyłkę z poczty odebrać, więc w chustę Gagatka zawinęłam... Śpi do teraz ![]() Prince, odwołuj się! Co za babsko |
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
po tych wygibasach przed niunią teraz zdycham tak mnie ciagnie krzyz
a przeciez to nie bylo intensywne ale bili razem z dolem rbzucha. No chyba ze to znowu an @
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Oh Ciastek wspolczuje odnosnie komisji. odwoluj sie !
Agunia daj znac jak uzyjesz butelki. A mnie chyba zlapala jesienna chandra.... |
|
|
|
#2652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba mąż jej nie dał odwołaj się Ciastuś! A swoją drogą Twoj nowy sposób na absorbowanie Rozalki muszę wypróbowac
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro pojedziemy do innegoJa też dzisiaj jakaś zła chodzę...
|
|
#2654 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Odwołuj się!Ale mi ten dzień szybko zleciał...
|
||||
|
|
|
#2655 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki! jakie owoce jecie?? bo ja na razie tylko banany i jabłka... a już chciałabym coś innego
|
|
|
|
#2656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciastus ale wredna baba, odwołaj sie, pozazdorścila ci urody i byla złosliwa
|
|||
|
|
|
#2657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, co za babsztyl ! pewnie, że się odwołuj, do skutku. Masz do tego prawo, a nuż coś się uda wydrzeć.
Anna, ja jem kiwi, banany, jabłka (od niedawna), truskawki, maliny, winogrona. Chyba tyle. Mamka, niunia wyszła przeuroczo! I muszę powiedzieć, że wygląda na babe co najmniej półroczną !!!!!! Agunia, daj znać co z butlą, czy się udało. U nas dzisiaj był spacerek do parku, byłyśmy tam prawie 4h, ale byłam jedyną matką, która nie siedziała i nie czytała książki, tylko telepała wózek, co pół minuty wkładała smoczek, uciszała, karmiła, przewijała, zabawiała, zagadywała. Mówię wam, umordowałam się dzisiaj strasznie. Aż tż musiał po nas przyjechać, bo byśmy nie doszły bez wrzasków i postawienia na nogi połowy dzielnicy. Marudna dziś była że hoho. A takich cyrków jak dzisiaj, to dawno nie odstawiała przed kąpielą i w kąpieli. A uwielbia się kąpać - pływa sobie, macha nóżkami, piszczy, śmieje, pluska. Dzisiaj wręcz przeciwnie. Podkówka i ryyykkk. Zła trochę jestem, bo muszę pozmieniać całkiem grafik fitnessu przez zmiany w pracy tż. I dupa, znowu muszę się do kogoś dostosowywać :/ A nie jest mi łatwo wychodzić z domu na te zajęcia, to teraz to już w ogóle dupa. |
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko wykapane nakarmione spi.
tz wraca do domu. a ja ogadam moj ulubiony serial ![]() brakuje tylko lampki czerwonego wina i cienkiego papieroska
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam na mieście w urzędzie, przy okazji wpadłam do sklepu. Kupiłam sobie lekko rozszerzane na dole spodnie, szal, czapkę dla Fabiego na teraz z uszami i drugą taką na "za rok" z daszkiem za bagatela 2,50 zł Te czapki były http://allegro.pl/bawelniana-czapka-...646469155.html za 6 zł! Zdzierają na tym allegro ![]() W ogóle Fabi kolejny raz zwymiotował po mm... A czasami jak nie uda mi się odciągnąć i chcę wyjść to mu daję. Może przy innym by tak nie miał ![]() Byłam też u babci. Nasmarowałam mu brzuszek wodą z Lourdes, oczka też. Nie zaszkodzi spróbować, może pomoże ![]() Ciastuś odwołuj się. Głupi babsztyl Moja mama teraz 3 razy na taką trafiła i mimo sprawy w sądzie nie przyznali jej renty...Cytat:
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie słucham Imogen Heap i piję martini ze spritem...mam wisielczy humor..zresztą zawsze mam doła jak w okolicy sowich urodzin...mała śpi, mąż poza domem, a ja mam ochotę wychlać całą butlę, a nie jednego drinka i papierosem bym też nie pogardziła...
|
|
|
|
#2662 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Rany, takiej doby, jak ostatnia, to już jednak dawno nie miałam. Mała zazwyczaj hula w dzień, ale tym razem i nocka była do bani, i calusieńki dzień przeryczany (jakby ją ze skóry obdzierali). Purpurowa na twarzy (by nie rzec - śliwkowa), spocona cała od tego wrzasku, uszy całe mokre od spływających do nich łez. A mi aż w uszach dzwoni
(nie myślcie, że teraz śpi - po prostu małż ją przejął)Cytat:
![]() Cytat:
Ja też ponoć byłam spokojnym i pogodnym niemowlęciem, więc wszystko co złe, to po mężu ![]() Cytat:
![]() jakoś koło 120 ml, czasami 150 ![]() Cytat:
![]() Ja rozważałam (akurat nie te, które wymieniłaś) i nawet zdecydowałam się na inne, niż Manduca I jestem baaardzo zadowolonaCytat:
![]() pisząc, że ja miałam koncert do 16, podkreśliłam JA, a nie że DO 16 ![]() Właśnie kiepsko pamiętam ten sen, jedną tylko scenę zapamiętałam - że jakoś potwornie długo gadałyśmy przez telefon ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison, toż to diabeł !!!! Moja też czasem aż fioletowa się robi z ryku, ale na szczęście rzadko i tylko wtedy, gdy nie dostanie jeść na czas.
Soleilka, współczuję zatem !!!!!! Nie na moje nerwy takie wyjścia z domu. |
|
|
|
#2665 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym jak ginka tak mowi to moze cos byc na rzeczy bo lekarze zwykle uwazaja z opiniami o kolegach po fachu Cytat:
Cytat:
Odwołuj się do skutku. Nie odpuszczaj!!! Cytat:
A po drugie z moim snem... po porodzie, na drugi dzień w szpitalu Kuba zaczął płakać, a ja spałam (to było w dzień) i się nei obudziłam!!! dopiero dziewczyna, która ze mną leżała na sali mnie budziła bo mnie płacz dziecka nie ruszył I to był dzien to ja nie wiem co mogłoby być w nocy ![]() Lepiej bym tego nie ujęła ![]() Ale dziś byłam w fryzjera (2h ) i przemyślałam sprawę - nie kupuję bo na razie mi niepotrzebne nosidło Nie mówię, że kiedyś nie kupię, ale na pewno nie teraz ![]() No i miałam dziś wychodne Z Kubusiem został tata i babcia, a ja poleciałam do fryzjera Ale po 2h pędziłam do domu jak na skrzydłach Strasznie się stęskniłam za moim szkrabem
|
||||
|
|
|
#2666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Moje dziecko zaciesza do zyrandola!!!!!11 co noc po pol godziny zaciesza, i kazdy wieczor. Nie wiem co ona tam widzi!
|
|
#2667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W większości wkładam go w nosidło i chodzę w okolicy domu, bo skurczybyk ciężki i mnie zaraz kręgosłup boli ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez to logiczne ze to małe dziecko potrzebuje bliskosci matki. Rozumiem gdyby niunia miala rok wazyla ponad 10 kilo albo z 15. Ae ona jest malutka baba wiedziala keidy urodziłam a sie glupio pytała. ja mowilam ze nosze ale ze mnie potem bardzo boli no ale niemam wyjscia......... przeciez niezawsze ktos w domu jest.......na wypisy ze szpitala nie patrzyla wcale mwoila ze sprawy ginekologiczne ją nie interesują ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- ja jej mowilam ze to chdozilo o usg nerwek bo na wypisach byly a ona zebym zdjecia pokaząła ja mowie ze zdjecia sa w spzitalu ze szpital nie oddaje zdjec.... pokazałam jej inne zdjecia z nerek to nie patrzyla na zdjecia tylko na opis. bez sensu. A jak opis na wypisie widziala to wielce zdjecia chciala.........
|
|
#2669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogóle to dowcip mi się przypomniał. Umarła kobieta, idzie w stronę nieba, przy bramie zatrzymuje ją św. Piotr. Sprawdza listę i okazuje się, że może wejść. Na co ona pyta czy jej mąż też tu jest - umarł 4 lata temu, nazywa się Jan Iksiński. Św. Piotra sprawdza - nie ma. Kobieta prosi jeszcze raz. Tym razem też nic... W końcu po którymś razie sprawdzania jak się oakzuje, że Iksińskiego nie ma kobieta mówi: - Jak to go nie ma? Umarł 4 lata temu. Całe życie był dobrym człowiekiem, dobrym ojcem i mężem. Do kościoła chodził, na składki dawał... Całe życie ze mną spędził, na inne kobiety nawet nie spojrzał. Na te słowa św. Piotr mówi: - Całe życie z Panią? To trzeba było tak od razu mówić. Sprawdzę na liście beatyfikowanych. |
||
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

mowila ze skoro urodzilam to nosze dziecko ja mowie ze nosze ze niemam wyjscia a ona ze jak by mnie bardzo bolal kregoslup to bym dziecka nie nosila

(nie myślcie, że teraz śpi - po prostu małż ją przejął)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)