|
|
#2731 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Hej. Bierze mnie chyba jakieś choróbsko
Poza tym wszystko dobrze, mały zasnął wczoraj o 22:30, obudził się 5:30, potem zasnął po 7, obudził się przed 9 żebym tylko nie zapeszyła... Wczoraj jadł z butelki, tylko na noc dałam mu cyca.. Tyle tylko, że nie wiem ile on zjada, bo robię mu 120ml, wypija 100ml, reszty nie chce, wypycha smoczek, mleko wypluwa. Uśpię go, to pośpi 10min i szuka cyca. Dziś uległam i dałam mu jeszcze potem cycka, to popił z 5min i teraz śpi mi na kolanach, boję się go przełożyć... Tak więc wynika z tego, że mój cycek to jego usypiacz i bez niego nie umie zasnąć ![]() *** Cytat:
Mi też się właśnie zaczęły po ciąży bardziej przetłuszczać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
u nas dziś błogi spokój. Leżymy sobie z Misiuninem od 7, od czasu do czasu dostanie cyca i śpi. Cóż za miła odmiana
|
#2734 |
|
Rozeznanie
|
doradźcie!
chce kupić małej albo leżaczek. albo karuzele albo mate edukacyjna, nie wiem co najlepsze? najbardziej myślę o leżaczku-bujaczku, polecacie coś? a zabawki na nim muszą głośno grac, świecić się i ruszać |
|
|
|
#2735 | |
|
Zadomowienie
|
Paulaa, co ty mu zrobilas ze spal tak dlugo?
![]() Czyli tylko moje dziecie tyle kup robi???? On robi 3 rano, 2 w nocy....w dzien ze dwie... ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Za kazdym razem jednak kiedy go w nim sadzam...ulewa...:P
|
|
#2736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pytanie: ile zużywacie pieluch na dobe, bo ja chyba tyle samo co na początku
|
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyśpij się na zapas przed ząbkowaniem. *** Róża rzadziej niebezpiecznie ulewa, ale za to na pewno swędza ją dziąsła. Od wczoraj albo przedwczoraj gryzie raz całą piastkę, raz kciuk. Dotychczas ssała i gryzła piąstkę, a poza tym też od dawna wkładała paluszki do buzi. Włożyłam jej dziś do buzi gryzak i za pierwszym razem wypluła, a jak przy drugim potarłam jej nim dziąsła, to chyba załapała, bo trochę go gryzła. Z zabawek na razie chwytała tylko pętelki w jednej, ale to kwiatek BabyOno przypominający smoczek i nie wymaga trzymania w rączce. Jeszcze nie ślini się szczególnie mocno, więc zakładam, że do ząbkowania mamy trochę czasu. Obym się nie myliła ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ilość kup w tym wieku to normalka, u mnie tez mniej więcej tyle choć mała ma 2,5 m-ca. ale podobno sa dzieci karmione piersią co robia w tym wieku 1 na dzien co mnie bardzo dziwi...Pola śpi mi na rekach, boje się ją przekładać, próbowałam już dziś 3 razy i mi się wybudzała... |
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2741 |
|
Rozeznanie
|
pumas przebierasz Blanke w parku? mi sie wydaje ze juz za zimno
, wczoraj byłam z A. na bonarce, 25 min drogi szybkim tempem wiec w sumie to niedaleko. wybraliśmy się o 16 dopiero, samej mi ciężko się zebrać...
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaskakuje mnie moje dziecko. dzis rano zanim brzuszek rozbolał rozmawiał ze mną jakies 30 minut, cały czas sie cieszył, piszczał, mowił po swojemu....myslałam ze starsze dzieci tak robią, a tutaj takie zaskoczenie Codziennie dłuzej rozmawia i codziennie dłuzej zajmuje sie sobą, znaczy lezy i gada i nie potrzebuje do tego mnie, a jak zczyna marudzic to ziewa, wtedy go kąłde na boczek i usypia... Oczywiscie to jest mozliwe tylko wtedy jak nic go nie meczy, ani gazy ani kolki.
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
a wiec tak, naszykowalam jej 90 ml wypila 70
smoczek zalapala od razu bez problemu ale w trakcie pojawily sie problemy, nie obylo si ebez spiewania i lulania no ale wypila i nie rzucala sie tak przy tej butelce jak przy innych ![]() dzisiaj bede jej caly dzien dawala z butelki moze w koncu sie nauczy. Choc i tak jest o niebo lepiej, z aventu wypila najwiecej 20 a z tt czasami zalapala a czasami nie ale byla meka przez 15 minut zanim smoczek zassala i sie trzaskala aly czas. no wiec chyba bedzie sukces
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od dawna
|
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
mialam z małą cwiczyc i co> wielce zglodniła teraz lezy najedzona i mruczy. Najedzoną Ją przeciez nie poloze.....
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pobiła.
U nas się tak zdarzyło około miesiąca temu i nie byłam z siebie dumna. Staram się, żeby nie miała w jedzeniu przerw dłuższych, niż 7 godzin, a to śpioch od początku. Dzisiaj miałyśmy jakieś przerwy w nocy, bo wcześnie zjadła "ostatnią kolację" (tż mamy czasem jada 3 kolacje), więc jak psiknęłam jej do noska solą morską, to się obudziła na dobre i chciała jeść. Na mojej poduszcze było dobrze, a w łóżeczku na płasko znów się męczyła. Chyba większość nocy znów spędziła na mojej poduszce. Teraz śpi w łóżeczku na brzuszku. |
|
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
Mój najdłuzej spał 6h
w nocy mistrzostwo![]() Acha, zauwazyłam, a raczej usłyszałam ze Młody jak je to słychac jak mu to jedzenie bulgocze w brzuszku....
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Wczoraj byliśmy z małą na seansie filmowym - były jeszcze dwie pary w naszym wieku. Obie pary bez dzieci jednak wydaje mi się, że z coraz większą chęcią na takiego małego szkraba.Amelka w miarę ok, trochę płakała, ale potem zasnęła. Siedzieliśmy u znajomych do ok 23.30 i śpiącą Amelkę wzięłam do domu zawiniętą w kocyk (blisko mieszkamy). Byłam pewna, że się obudzi. Ale spała i spokojnie wsadziłam ją do kołyski, obudziła się dopiero na nocne karmienie Kocham to moje dziecię Tym bardziej, że teraz leży sobie w kołysce, obserwuje świat a ja sobie pobuszuję po wizażu |
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2753 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
cudny ![]() Cytat:
![]() nie wiem co mu się stało, modlę się żeby mu tak już zostało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja sadzi raz na 2-3 dni, raczej wieczorem i ostatnio w czasie krótszym, niż pół godziny. Przedtem pomiędzy kolejnymi etapami zdążyła dwa razy zrobić siusiu, a teraz robi tylko na zakończenie. |
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Linka nie dawno czytałam książeczkę z Family Service że dziecko zaczyna podnosić główkę na wyprostowanych rączkach w około 5. miesiącu.
Ciastek, moja też czasem ogląda tv ale szybko ją to nudzi i zaczyna się drzeć. |
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
pocwiczyklysmy troche. Na pcozatku łądnie glowe trzymala ale szybko zczaiła o co kaman i nagle ryk i ze niby juz nie moze podniesc
mały czort![]() ale wzielam przewijak ze skosem zrobiłam. Tytaj gdzie sie miala podniesc to lekko wyzej. moze jej bedzie łatwiej. Narazie dalam Jej spokoj . Ale przewijak lezy na lozku, bedziemy kilka razy próbowac az sie nauczy byc posluszna
|
#2757 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn. opiera się na łokciach, czasem prostuje jedną rączkę i koniec pieśni. Ale stwierdziłam, że skoro lekarka ją regularnie ogląda i twierdzi, że Zosia rozwija się dobrze, to się nie będę niczym martwić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My mamy taki, więc zabawki na nim dość niemrawe, ale jak powieszę coś dodatkowego, to jest ok. A te wibracje i melodyjki Zosia uwielbia ![]() no właśnie... Pisałam chyba kiedyś, że moja matka prowadziła taki zeszyt-pamiętnik z pierwszych pięciu lat mojego życia. Mam go tu i czasem zaglądam, może kiedyś przepiszę wam fragmenty, bo są tam rozmaite kurioza Zapis o odkryciu pierwszego ząbka powstał gdy miałam... zaledwie tydzień więcej, niż Zosia teraz ![]() Cytat:
w sensie, że tak mało? No to polecam uwadze fakt, że moja w tym wieku (karmiona piersią) robiła raz na tydzień (teraz strzela częściej - dwa razy w tygodniu )Cytat:
A że w domu będą się walać i osiądzie na nich tona kociego włosia, to już pal licho ![]() ale jaka paczka? bo tu pampki (poza 2 i 3, które mają chyba około 50 pieluch) są pakowane po 27-3o sztuk - taka to Ci chyba na 1,5 tygodnia nie starcza? ![]() ja też juz od dawna nie miewam, ale po dłuzszej przerwie w końcu pewnie się pojawi. Teraz jak byłam we Wrocławiu, to nakarmiłam małą o 10 rano i cały dzień śmigałam bez odciągania i uczucia przepełnienia. Około 19 zaczęło się robić kiepsko. O 21 cyce zrobiły się twarde jak kamienie i guzowate - wtedy odciągnęłam Maciejka_ - czyli jaki był rekord? Ile Róża spała? nie mam na mysli długości przerwy między karmieniami, tylko nieprzerwany sen
|
|||||
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Łobuz usnął mi w nosidle. Zapakowałam go, nosiłam i w międzyczasie gazetę czytałam
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Fabi często i dużo sika, a dalej walczymy z odparzeniem po Dadach i muszę mu częściej zmieniać pampki
|
|
|
|
|
#2759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karuzelą małą jest zachwycona. Chyba lubi też dwie maskotki z pozytywką (na razie jak grają, albo jak jej je pokazuję), a wczoraj leżąc w łóżeczku gadała do nowego psa Jeśli chcesz wybierać, to chyba najlepiej kupić leżaczek - bujaczek z wibracjami i czymś świecącym i grającym na pałąku. Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-09-29 o 12:33 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

Poza tym wszystko dobrze, mały zasnął wczoraj o 22:30, obudził się 5:30, potem zasnął po 7, obudził się przed 9
żebym tylko nie zapeszyła... Wczoraj jadł z butelki, tylko na noc dałam mu cyca.. Tyle tylko, że nie wiem ile on zjada, bo robię mu 120ml, wypija 100ml, reszty nie chce, wypycha smoczek, mleko wypluwa. Uśpię go, to pośpi 10min i szuka cyca. Dziś uległam i dałam mu jeszcze potem cycka, to popił z 5min i teraz śpi mi na kolanach, boję się go przełożyć... Tak więc wynika z tego, że mój cycek to jego usypiacz i bez niego nie umie zasnąć 

Mi też się właśnie zaczęły po ciąży bardziej przetłuszczać 

Dotychczas ssała i gryzła piąstkę, a poza tym też od dawna wkładała paluszki do buzi. 

co mnie bardzo dziwi...
to byla swiadoma decyzja.........
od dawna
wychodzi jak śpimy, wraca jak śpimy... W ogóle nie mam pomocy, zostałam sama ze wszystkim. Dobrze, że obiad mogę zjeść u babci bo kiepsko by było ze mną
no w końcu piękny po mamie, to niech patrzy 

Zapis o odkryciu pierwszego ząbka powstał gdy miałam... zaledwie tydzień więcej, niż Zosia teraz
w sensie, że tak mało? No to polecam uwadze fakt, że moja w tym wieku (karmiona piersią) robiła raz na tydzień