Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 12:35   #2761
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Blue a co podajesz ze juz nie olacze? moja ma dalej problem z odgazowaniem sir z rana. jak steka i przeciaga sie to puszcza male baczki a napewno by sobie chciala ouscic porzadnego pierda
Bobotic. Kocham te kropelki!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hehe, ten smok też ma lusterko, ale Lu go jeszcze nie odkryła najbardziej lubi grzechotkę (bo jest na sznureczku, który można wygodnie złapać a potem tarmosić smokiem ile wlezie) i skrzydła A ta zabawka ma do tego różne faktury materiału, więc Lu rozwija zmysł dotyku
chociaż ostatnio zaczęła go też łapać za nogi - chwyt się jej poprawił
Fajniochny! Musimy nabyć coś w ten deseń. Będziemy mieli chwilę z małżem, to wybierzemy

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny musze sie przyznac. Ze odstawiłam całkiem kp. to byla swiadoma decyzja.........
To

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
U nas ciężka noc
przyczyna nieznana
do ciężkich dni juz się przyzwyczaiłam, ale ciężkie noce zdarzają się jej rzadko
zasnęła dopiero około 1 -2 w nocy (!) (od 24 leżała sama w łóżeczku, chociaż tyle), o 4 obudziła się na szamę, potem o 7 i od tej 7 już ciągła walka...
obstawiam kolkę bo M. jęczała w sposób charakterystyczny dla wzdęć, do tego było sporo krzyku i płaczu
najśmieszniejsze jest to, ze akurat w czw i piątek jadłam całkowicie bezpieczne wręcz dietetyczne rzeczy jak zupa ugotowana bez jednego sztucznego czy zabronionego składnika...
a pamiętam dzień kiedy była idealnym dzieckim, zero płaczu, i wtedy na obiad jadłam makaron z m.in. pewnymi potencjalnie szkodzącymi dziecku składnikami jak ostra papryczka chilli, ostra kiełbaska chorizo, cebula, czosnek itp. Może ona lubi na ostro?
Najwyraźniej tak
współczuję nocki...

Cytat:
moją interesuje tv! kurde niewiem juz jak Ja klasc bo musiala bym do sciany bo inaczeh wpatrywała by sie w tv tam sie ruszają i ą to ciekawi a dziecko chyba niepowinno......

o jaka wygodna byla
moja tescowa mowila ze ja wydaje na mleko a ona kiedys mlekiem od krowy wykarmila dzieci w tym tzta mojego. I zebysmy sie tam przeprowadzili do nich, to bedziemy karmic od krowy. bedzie od sasiada brała
Ad1. Chwilę popatrzy, to się jej nic nie stanie
Ad2.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej Fabi ma drzemkę, spakowałam TŻ i już pojechał. Wróci w poniedziałek... Czuję się jak samotna matka wychodzi jak śpimy, wraca jak śpimy... W ogóle nie mam pomocy, zostałam sama ze wszystkim. Dobrze, że obiad mogę zjeść u babci bo kiepsko by było ze mną

Dodałam w załączniku
No, musi chłop zarabiać... ale Tobie współczuję... W jakich godzinach go nie ma na co dzień?

A jakieś firmy słonik? Śliczny jest
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:38   #2762
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
a wiec tak, naszykowalam jej 90 ml wypila 70 no wiec chyba bedzie sukces
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:45   #2763
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

No, musi chłop zarabiać... ale Tobie współczuję... W jakich godzinach go nie ma na co dzień?

A jakieś firmy słonik? Śliczny jest
6.30 wyjeżdża, 23 wraca... A soboty ma wesela. Teraz jeszcze z poprawinami w niedzielę. Wraca w poniedziałek, cały dzień prześpi, wieczorem pewnie siądzie na kompa a we wtorek znowu robota... W ogóle cały w siniakach jest

pisze na nim alexis.com.pl Fabi go dostał, nie wiem gdzie go kupili

Ile podajesz tych kropelek Boboticu? Kończy mi się Espumisan i też zamówię Bobotic

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Blue znalazłam go na allegro http://allegro.pl/zabawka-zawieszka-...628637220.html

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:46   #2764
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
za mały jest,ale jeszcze 2-3 tyg i pewnie będzie nim zachwycony, tak myślę....
ilość kup w tym wieku to normalka, u mnie tez mniej więcej tyle choć mała ma 2,5 m-ca. ale podobno sa dzieci karmione piersią co robia w tym wieku 1 na dzienco mnie bardzo dziwi...
Pola śpi mi na rekach, boje się ją przekładać, próbowałam już dziś 3 razy i mi się wybudzała...
Dlaczego Cię to dziwi?

Cytat:
a wiec tak, naszykowalam jej 90 ml wypila 70
smoczek zalapala od razu bez problemu ale w trakcie pojawily sie problemy, nie obylo si ebez spiewania i lulania no ale wypila i nie rzucala sie tak przy tej butelce jak przy innych
dzisiaj bede jej caly dzien dawala z butelki moze w koncu sie nauczy.
Choc i tak jest o niebo lepiej, z aventu wypila najwiecej 20 a z tt czasami zalapala a czasami nie ale byla meka przez 15 minut zanim smoczek zassala i sie trzaskala aly czas.
no wiec chyba bedzie sukces
Jest nadzieja!!! Czekam jeszcze na relację Aguni
Stary 2012-09-29, 12:47   #2765
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny WY kropelki te na brzusze podajecie mimo wszytsko czy co? ja całkiem odstawilam miesiac temu i wcale niepodaje nic. Tyle ze unas klopotow niema.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:49   #2766
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
6.30 wyjeżdża, 23 wraca... A soboty ma wesela. Teraz jeszcze z poprawinami w niedzielę. Wraca w poniedziałek, cały dzień prześpi, wieczorem pewnie siądzie na kompa a we wtorek znowu robota... W ogóle cały w siniakach jest

pisze na nim alexis.com.pl Fabi go dostał, nie wiem gdzie go kupili

Ile podajesz tych kropelek Boboticu? Kończy mi się Espumisan i też zamówię Bobotic

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Blue znalazłam go na allegro http://allegro.pl/zabawka-zawieszka-...628637220.html
To faktycznie sporo czasu... Mam nadzieję, że pieniążki z tego rozsądne są
Dzięki za link
Podaję na razie 8 kropelek co 6 godzin - tak zalecają na opakowaniu.
Stary 2012-09-29, 12:50   #2767
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Maciejka_ - czyli jaki był rekord? Ile Róża spała? nie mam na mysli długości przerwy między karmieniami, tylko nieprzerwany sen
Właśnie 9.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:50   #2768
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny WY kropelki te na brzusze podajecie mimo wszytsko czy co? ja całkiem odstawilam miesiac temu i wcale niepodaje nic. Tyle ze unas klopotow niema.
Ja podaję, bo rano był problem z brzuszkiem - wg mnie spowodowany nie odbijaniem w nocy (pomimo targania, szturchania).
Stary 2012-09-29, 12:52   #2769
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podaję, bo rano był problem z brzuszkiem - wg mnie spowodowany nie odbijaniem w nocy (pomimo targania, szturchania).
acha. Mojej sie z akazdym razem w nocy i w dzien odbija jak starej babie nawet na spiocha

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-29, 12:54   #2770
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny musze sie przyznac. Ze odstawiłam całkiem kp. to byla swiadoma decyzja.........
no i super, to dziś na kolację pizza i piwko?

Cytat:
Hej Fabi ma drzemkę, spakowałam TŻ i już pojechał. Wróci w poniedziałek... Czuję się jak samotna matka wychodzi jak śpimy, wraca jak śpimy... W ogóle nie mam pomocy, zostałam sama ze wszystkim. Dobrze, że obiad mogę zjeść u babci bo kiepsko by było ze mną
współczuję wiem jak to jest bo byłam tydzień sama teraz i było ciężko... teraz mąż też nie może nosić małego ale chociaż go kąpie,karmi,przewija.

Cytat:
smoczek zalapala od razu bez problemu ale w trakcie pojawily sie problemy, nie obylo si ebez spiewania i lulania no ale wypila i nie rzucala sie tak przy tej butelce jak przy innych
Choc i tak jest o niebo lepiej, z aventu wypila najwiecej 20 a z tt czasami zalapala a czasami nie ale byla meka przez 15 minut zanim smoczek zassala i sie trzaskala aly czas.
czyli buteleczka działa!!!super, dawaj jej często żeby się przyzwyczajała
Cytat:
ja daję naprzemiennie sab simplex i bobotic,po 15 kropel do każdego mleczka. i dopiero po takiej dawce nie mamy kolek...ehh aż będę bała się odstawiać te kropelki bo tylko dzięki nim nie ma płaczu..

depoison szacun dla Zosi,pięknie pospała dzielna dziewczynka
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:56   #2771
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas są problemy brzuszkowe. Najgorzej jest wieczorem
Cytat:
To faktycznie sporo czasu... Mam nadzieję, że pieniążki z tego rozsądne są
Dzięki za link
Podaję na razie 8 kropelek co 6 godzin - tak zalecają na opakowaniu.
80 zł dniówka, bo to na jabłkach + jakieś wiercenie dołów
O, dzięki Jak mi się skończy Espumisan to go sobie zamówię

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
współczuję wiem jak to jest bo byłam tydzień sama teraz i było ciężko... teraz mąż też nie może nosić małego ale chociaż go kąpie,karmi,przewija.

ja daję naprzemiennie sab simplex i bobotic,po 15 kropel do każdego mleczka. i dopiero po takiej dawce nie mamy kolek...ehh aż będę bała się odstawiać te kropelki bo tylko dzięki nim nie ma płaczu..
mój go tylko nosił jak był, ale dobre i tyle...

A masz niemiecki ss czy ten czeski?

Bloguję
Stary 2012-09-29, 12:59   #2772
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Witam się po najdłuższej nocy od kiedy poszłam do szpitala (rodzić) - Zosia padła około 23 i spała (bez najmniejszego kwęknięcia) do 8 rano
Kolejna cała przespana noc za nami. Moja duża dziewczynka
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
super

Iga spała od 21 do 5,30 ale już potem nie chciała spać, zdrzemnęła się ok 7 do 8,30

Moja wali pruty jak śpi... kiedyś się wybudzała z płaczem a teraz to chyba nawet ich nie czuje
No to sobie mamuśki pospałyście!
Cytat:
Depoison brawa dla Niuni

hej..... ale sie wyspałysmy

I dobrze! Lepiej całkowicie przejść na mm, niż zamartwiać się brakiem pokarmu Ja też przestałam się już katować i 2 razy dziennie dokarmiam szkraba.
Cytat:
przyszla butelka
ma podobny smoczek do smocza z aventu

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

ide ja umyc wygotowac i odciagam mleczko bo Amelka spi i bedziemy testowac
Powodzenia! U mnie smoczek z Aventu, zupełnie się nie sprawdził. Miałam go w zestawie z laktatorem i chciałam użyć do odciągniętego w nocy mleczka, ale Alex nie chciał z niego jeść Z Dr Browns już tak
Cytat:
doradźcie!
chce kupić małej albo leżaczek. albo karuzele albo mate edukacyjna, nie wiem co najlepsze?
najbardziej myślę o leżaczku-bujaczku, polecacie coś? a zabawki na nim muszą głośno grac, świecić się i ruszaćma taka choinke grajaca , ruszajaca sie i swiecaca. uwielbia ją
Gorąco polecam Ci ten leżaczek http://www.ceneo.pl/1292188 Ja go mam i jestem zadowolona. Co prawda mały jeszcze nie interesuje sie pałąkiem, ale świetnie się w nim podaje butlę, a wibracje pomagają na brzuszek. Sadzi przy nich bąki i kupki aż miło
Cytat:

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:05   #2773
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
no i super, to dziś na kolację pizza i piwko?
a wlasnie z enie bo ja piwka nie lubie
nie lubie tez wina strasnzie i w ogóle alkoholurzaaaaaaaaadko piłam te sobieskie drinki. Ale to jak napój

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-29, 13:08   #2774
nadalka
Zakorzenienie

Dziewczyny, koleżanka mówiła mi że Sab Simplex dla takich maluchów jak nasze według ulotki niemieckiej powinno się dawać 4 razy po 8 kropel. Ponoć 15 kropel do każdego jedzenia daje się dzieciom powyżej 2 lat
Ale to niech któraś się wypowie kto je ma i zna niemiecki...

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2012-09-29 o 13:11
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:14   #2775
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
U nas są problemy brzuszkowe. Najgorzej jest wieczorem

80 zł dniówka, bo to na jabłkach + jakieś wiercenie dołów
O, dzięki Jak mi się skończy Espumisan to go sobie zamówię
Zapłaciłam 16 zł za 30 ml, jakby co
To się pewnie napracuje... No, ale już sensowne pieniążki z tego wychodzą. Wpadajcie do nas - wuja został managerem restauracji i poszukuje kucharzy 1800zł na rękę na początek.
Stary 2012-09-29, 13:32   #2776
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Hejka
Dziewczyny ja mam doła
(...)
Zostawiłam 150zl i mam tylko wątpliwości tym bardziej, że moja ginka powiedziała że to naciągacz
Proponowałabym zmienić lekarza... Myślę, że on Cię naciąga. Nie wiem czy pamiętasz ale muminek w ciąży też chodziła do ordynatora, z tym, że do szpitala w Gliwicach i też był z niego straszny naciągacz. A do tego niezbyt dobry specjalista. Więc może coś w tych ordynatorach jest

Cytat:
my juz wrocilismy (...)
Co z susz z tej baby...Ciastuś koniecznie się odwołuj. Zbieraj wszystkie dokumenty, a na następnej komisji utrzymuj, że w noszeniu dziecka wyręczają Cię domownicy.
Co do macierzyńskiego, czy w ogóle starałaś się o zasiłek?
Koleżanka mojej siostry była w ciąży i jej umowa o pracę kośczyła się w czasie ciąży, więc została przedłużona do dnia porodu. Potem dziewczyna dostała zasiłek macierzyński.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Laseczki! jakie owoce jecie?? bo ja na razie tylko banany i jabłka... a już chciałabym coś innego
Jabłka, banany, winogrona - z ogródka i ze sklepu, maliny, truskawki, śliwki, pomarańcze - nie dużo, arbuza jadłam dwa razy ale małej nie podszedł. Teraz nie wiem co jeszcze, ale generalnie jem wszystko

Cytat:
Byłam też u babci. Nasmarowałam mu brzuszek wodą z Lourdes, oczka też. Nie zaszkodzi spróbować, może pomoże
Podobno wiara w cuda czyni cuda Myślę, że Fabiemu pomoże.

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
No i miałam dziś wychodne Z Kubusiem został tata i babcia, a ja poleciałam do fryzjera Ale po 2h pędziłam do domu jak na skrzydłach Strasznie się stęskniłam za moim szkrabem
No to chwal się nową fryzurą

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Umarła kobieta, idzie w stronę nieba, przy bramie zatrzymuje ją św. Piotr. Sprawdza listę i okazuje się, że może wejść. Na co ona pyta czy jej mąż też tu jest - umarł 4 lata temu, nazywa się Jan Iksiński. Św. Piotra sprawdza - nie ma. Kobieta prosi jeszcze raz. Tym razem też nic... W końcu po którymś razie sprawdzania jak się oakzuje, że Iksińskiego nie ma kobieta mówi:
- Jak to go nie ma? Umarł 4 lata temu. Całe życie był dobrym człowiekiem, dobrym ojcem i mężem. Do kościoła chodził, na składki dawał... Całe życie ze mną spędził, na inne kobiety nawet nie spojrzał.
Na te słowa św. Piotr mówi:
- Całe życie z Panią? To trzeba było tak od razu mówić. Sprawdzę na liście beatyfikowanych.

Cytat:
Ale to był dziwny dzień...
(...)
Nadalka rzeczywiście miałaś koszmarny dzień, oby już się nie powtórzył

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:35   #2777
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, koleżanka mówiła mi że Sab Simplex dla takich maluchów jak nasze według ulotki niemieckiej powinno się dawać 4 razy po 8 kropel. Ponoć 15 kropel do każdego jedzenia daje się dzieciom powyżej 2 lat
Ale to niech któraś się wypowie kto je ma i zna niemiecki...
bzdura....nic tam takiego nie pisze, przynajmniej u mnie....ja daję 15 kropli przed każdym posiłkiem....położna tak zaleciła, więc na pewno jest ok....

ale!! wczoraj kupiłam Lefax i zaczęłyśmy nowe mleczko HIPP- i od wczoraj [odpukać] zero gazów kupale i pierdy odchodzą bezboleśnie
Stary 2012-09-29, 13:41   #2778
phdwao
Zakorzenienie

helo

chciałabym popisać i poczytac was i pogadac, ale średnio z czasem, zaganiam męża do malowania pokoju, ale idzie to kulawo bo ma imieniny i mu sie nic nie chce robie rosół i wogóle jakaś jestem dzis na NIE
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:47   #2779
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Co z susz z tej baby...Ciastuś koniecznie się odwołuj. Zbieraj wszystkie dokumenty, a na następnej komisji utrzymuj, że w noszeniu dziecka wyręczają Cię domownicy.
Co do macierzyńskiego, czy w ogóle starałaś się o zasiłek?
Koleżanka mojej siostry była w ciąży i jej umowa o pracę kośczyła się w czasie ciąży, więc została przedłużona do dnia porodu. Potem dziewczyna dostała zasiłek macierzyński.
ja sie nie starałam bo ja mialam umowe miesiąc tylko. I ona soe konczyla bo poniej mialam miec na stale(ta byla probna) ale ze wczesniej gin mnie popedził na zwolnienie bo mialam poblemy to juz pracodawca niedal mi kolejnej. a placil mi zus zasilek z tytulu ustania stosunku pracy. Ale na pismie dostalam ze macierzynskiego nie bedzie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-29, 13:47   #2780
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A masz niemiecki ss czy ten czeski?
na początku mieliśmy czeski bo tż zamówił z neta,teraz mamy niemiecki i wydaje mi się że jest skuteczniejszy

Cytat:
a wlasnie z enie bo ja piwka nie lubie
nie lubie tez wina strasnzie i w ogóle alkoholurzaaaaaaaaadko piłam te sobieskie drinki. Ale to jak napój
ooo a ja winko lubię, breezery i te sobieskie też lubię a piwko z sokiem w upalny dzień też jak najbardziej
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:53   #2781
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
To się pewnie napracuje... No, ale już sensowne pieniążki z tego wychodzą. Wpadajcie do nas - wuja został managerem restauracji i poszukuje kucharzy 1800zł na rękę na początek.
Ja bym TŻ chętnie wysłała, tylko musi mieć gdzie mieszkać
Cytat:
Podobno wiara w cuda czyni cuda Myślę, że Fabiemu pomoże.
Oby
Cytat:
na początku mieliśmy czeski bo tż zamówił z neta,teraz mamy niemiecki i wydaje mi się że jest skuteczniejszy
No właśnie słyszałam, że ten niemiecki bardziej chwalą

Bloguję
Stary 2012-09-29, 13:56   #2782
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
U nas ciężka noc
przyczyna nieznana
do ciężkich dni juz się przyzwyczaiłam, ale ciężkie noce zdarzają się jej rzadko
zasnęła dopiero około 1 -2 w nocy (!) (od 24 leżała sama w łóżeczku, chociaż tyle), o 4 obudziła się na szamę, potem o 7 i od tej 7 już ciągła walka...
obstawiam kolkę bo M. jęczała w sposób charakterystyczny dla wzdęć, do tego było sporo krzyku i płaczu
najśmieszniejsze jest to, ze akurat w czw i piątek jadłam całkowicie bezpieczne wręcz dietetyczne rzeczy jak zupa ugotowana bez jednego sztucznego czy zabronionego składnika...
a pamiętam dzień kiedy była idealnym dzieckim, zero płaczu, i wtedy na obiad jadłam makaron z m.in. pewnymi potencjalnie szkodzącymi dziecku składnikami jak ostra papryczka chilli, ostra kiełbaska chorizo, cebula, czosnek itp. Może ona lubi na ostro?
No to się umęczyłaś w nocy, ale za to już wiesz jaką masz stosować dietę

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
I pytanie do Was, czy wasze bobofruty sadzą kupy w nocy? Mój budzi sie 2 razy i 2 razy kupsko wielkkie idzie albo tuz przed albo w trakcie karmienia i wtedy musze go rozbudzac i zmieniac pieluche...a te kupy czasem i ze 30 min idą...czy keidys przestanie robic je w nocy????
Moja w nocy robi tylko siku, nad ranem co najwyżej jest smuga. Za to robi kilka razy w ciągu dnia

Cytat:
doradźcie!
chce kupić małej albo leżaczek. albo karuzele albo mate edukacyjna, nie wiem co najlepsze?
najbardziej myślę o leżaczku-bujaczku, polecacie coś? a zabawki na nim muszą głośno grac, świecić się i ruszaćma taka choinke grajaca , ruszajaca sie i swiecaca. uwielbia ją
My mamy na razie tylko leżaczek i jestem zachwycona. Małż stwierdził, że na początku myślał, że nam się nie przyda. A teraz jest codziennie w użyciu.
Mamy taki:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...635859491.html

Materiał łatwo zdjąć i wyprać, są wibracje które mała bardzo lubi. Zabawki jeszcze bardziej ją drażnią niż interesują, ale do tego też dorośnie.

Cytat:
No to super.

Cytat:
No i bardzo dobrze, Rozalka na mm też będzie super rosła, a Ty nie będziesz się stresować.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
ja sie nie starałam bo ja mialam umowe miesiąc tylko. I ona soe konczyla bo poniej mialam miec na stale(ta byla probna) ale ze wczesniej gin mnie popedził na zwolnienie bo mialam poblemy to juz pracodawca niedal mi kolejnej. a placil mi zus zasilek z tytulu ustania stosunku pracy. Ale na pismie dostalam ze macierzynskiego nie bedzie
Aha to u Ciebie była trochę inna sytuacja. Szkoda.
Trzymam kciuki za odwołanie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:05   #2783
eninka84
Zadomowienie

Tymuś gada i sie cieszy do karuzelki już od 30 min

Edytowane przez eninka84
Czas edycji: 2012-09-29 o 14:08
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:15   #2784
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
o to fajnie, jak bym mieszkała bliżej to bym się do Ciebie uśmiechnęła, bo z zawodu jestem kucharzem

Cytat:
Nadalka rzeczywiście miałaś koszmarny dzień, oby już się nie powtórzył

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
bzdura....nic tam takiego nie pisze, przynajmniej u mnie....ja daję 15 kropli przed każdym posiłkiem....położna tak zaleciła, więc na pewno jest ok....
dlatego napisałam żeby ktoś potwierdził
Stary 2012-09-29, 14:19   #2785
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym TŻ chętnie wysłała, tylko musi mieć gdzie mieszkać
Mieszkania u nas niedrogie. No i mam wolny pokój

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
o to fajnie, jak bym mieszkała bliżej to bym się do Ciebie uśmiechnęła, bo z zawodu jestem kucharzem
Nawet nie wiedziałam! Robił ostatnio rekrutację, ciężko kogoś porządnego znaleźć... A ja mam nadzieję, że mu się uda i jeszcze coś otworzą, bo ja bym się do takiej pracy nadawała i może by mi się taka fucha trafiła
Stary 2012-09-29, 14:31   #2786
agunia82
Zakorzenienie

nooo dorwalam ta butelke, ale co sie nalatalam to moje! no i przygotowaam jej 30ml (wiecej nie daje teraz z butli, tak tylko zeby leki rozpuscic) i jak sie zassala to minuta i butla oprozniona zadnego memlania, wydziwiania, wiec chyba jestem uratowana, zobaczymy jeszcze jak jutro bedzie
no i faktycznie zasysa sie na tym smoczku podobnie jak na piersi

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:36   #2787
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
nooo dorwalam ta butelke, ale co sie nalatalam to moje! no i przygotowaam jej 30ml (wiecej nie daje teraz z butli, tak tylko zeby leki rozpuscic) i jak sie zassala to minuta i butla oprozniona zadnego memlania, wydziwiania, wiec chyba jestem uratowana, zobaczymy jeszcze jak jutro bedzie
super
Stary 2012-09-29, 14:39   #2788
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
a jaka to butelka?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-29, 14:40   #2789
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
a jaka to butelka?
firmy MAM, oznaczenie 2+

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:46   #2790
nadalka
Zakorzenienie

dziewczyny, jak można wpisać na allegro taką książkę w której można użyć właśnie jako pamiętnik dla dziecka???

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości