Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 22:14   #2881
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

natalka bolało Cie jak się mała przyssała po takiej przerwie? pocieszające jest dla mnie to że po 2 miesiącach jeszcze pamięta, ja to sie obawiam każdego podania butelki
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:20   #2882
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
eee nie porównuj dziewczynki do chłopca, bo chłopcy z reguły jedzą więcej i więcej ważą pozatym ona rośnie swoim trybem i tyle, a dodatkowo Ty jestes szczuplinka(TŻ nie wiem akurat) i moze miec to w genach
TŻ jest szczupły, teraz waży 79 kg przy 180 cm więc idealnie
a ja to byłam szczupła teraz jestem taka no... normalnie, zdrowo wyglądająca
trochę za zdrowo

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A ja jestem po pierwszym @ Myślę, że to przez kilka dłuższych, ponad 6-godzinnych przerw w nocy Ale nie było tak źle-4 dni takiego średniego krwawienia, bez bólu prawie (akurat przeziębiona byłam i ogólnie źle się czułam, więc może nie zwróciłam uwagi że boli )
moje nocne przerwy są z reguły własnie 6 godzinne

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
natalka bolało Cie jak się mała przyssała po takiej przerwie? pocieszające jest dla mnie to że po 2 miesiącach jeszcze pamięta, ja to sie obawiam każdego podania butelki
ponoć po 6 tygodniach dziecko ma utrwaloną technikę ssania

i mam pytanie w temacie: czy ktoś wie czy ssanie przez kapturek wymaga od dziecka tego samego tj. tej samej techniki co ssanie piersi? angażuje te same mięśnie itd.?
bo przecież korzysci z kp to nie tylko sam pokarm, ale także ssanie - ponoć ważne i o pozytywnym wpływie na zdrowie
no i właśnie tak sie zastanawiam jak to jest z tym kapturkiem, ale to chyba bez różnicy
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:23   #2883
nadalka
Zakorzenienie

Dziewczyny, ta herbatka co pokazywała ciocia Depoison jest na allegro. Z Milupy na problemy brzuszkowe. 16zł. Może kupię jak na Zosię podziałało.

Wanilka, nie bolało ale to było dosłownie może z 10 sekund
Stary 2012-09-29, 22:25   #2884
depoison
Zadomowienie

Skład herbatki:

wyciąg z kopru włoskiego, z anyżu, z owoców dzikiej róży i z rumianku, naturalny aromat kopru (olejek z kopru, anetol, Limonen*), wyciąg z kminku, naturalne oleje z kminku i rumianku

* - Limone to jest na ogół cytryna, ale może też być limetka

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:26   #2885
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ta herbatka co pokazywała ciocia Depoison jest na allegro. Z Milupy na problemy brzuszkowe. 16zł. Może kupię jak na Zosię podziałało.
tak, też już widziałam
Stary 2012-09-29, 22:28   #2886
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

ponoć po 6 tygodniach dziecko ma utrwaloną technikę ssania

i mam pytanie w temacie: czy ktoś wie czy ssanie przez kapturek wymaga od dziecka tego samego tj. tej samej techniki co ssanie piersi? angażuje te same mięśnie itd.?
bo przecież korzysci z kp to nie tylko sam pokarm, ale także ssanie - ponoć ważne i o pozytywnym wpływie na zdrowie
no i właśnie tak sie zastanawiam jak to jest z tym kapturkiem, ale to chyba bez różnicy
no wiem że 6 tyg a i tak się obawiam dla mnie to niesamowita wygoda, poza tym chce karmić jeszcze kilka miesięcy

co do drugiego to nie wiem ale wydaje mi się że ssanie inne ale korzyści te same
Stary 2012-09-29, 22:29   #2887
Linka25
Zakorzenienie

Depoison
czyli to były (już można o tym pisać w czasie przeszłym, prawda? ) kolki, bóle brzuszka...
Pisałaś wcześniej, że masz wątpliwość czy to bóle brzuszka, bo ten płacz był do ukojenia np. przez noszenie. Moim zdaniem kolka jak najbardziej da sie ukoić. Zależy od nasilenia. Czasem się da, czasem nie.
Stary 2012-09-29, 22:30   #2888
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
jak Ci się chce czytać to ciekawy artykuł na temat kapturków:

http://www.karmienie-piersia.win.pl/tlumaczenia/tekst/9

pierwszą część o ich historii można pominąć, potem są ciekawsze rzeczy, trochę naukowo napisane, ale może rozwieją Twoje wątpliwości

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:32   #2889
wanilllka82
Wtajemniczenie

aaa i narzeczony dziękuje Zosieńce i jej mamie za niezwykle interesujące czarno - białe obrazki
Stary 2012-09-29, 22:32   #2890
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
blue- dziwią mnie te kupska bo te maluchy przecież tak dużo jedzą wiec 1 kupa na tydzień jak u depoison( tzn. u bobasa) to dla mnie właśnie takie zadziwiające, no ale Zosia to fenomen nie tylko pod względem kup ,ale tez ostatnio widzę pod względem spania w nocy i pod względem niespania w dzień
moja dzis robi sobie drzemki 15-min, własnie się obudziła i idziemy w końcu na spacer z tż
soleilka- kucharz to bardzo dobry zawód, zwłaszcza dla faceta, mój brat nim jest, drugi tez ale zmienia profesje bo lubi mieć weekendy wolne( robił mi chrzciny)
Raz na tydzień to na piersi norma, jak najbardziej. Oznacza, że dziecko przyswaja cały pokarm U nas jest albo codziennie albo raz na dwa dni kupka

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zawsze mi sie wydawalo ze mm je dziecko rzadziej
Chyba tak, ale coś słyszałam, że co 3 godziny to jest ok... No i liczy się ilość w ciągu doby zjadanego mm. Może ktoś je częściej i mniej albo rzadziej i więcej...

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
normalną ze smoczkiem 2+ i on faktycznie jest taki mięciutki hihi
Chciałam zamówić w doz antykolkową i dodatkowo smoczek 2+, ale ten smoczek jest niedostępny Może dostanę u nas w dzieciowym, choć wątpię...

Cytat:
to nie jest takie złe wez pod yuwage ze cycem karmisz i karmisz a butla chop siup zleci i idziesz w kimono jeszcze jak dziecie takie ze samo zasypia sobie bez zadnego ale zaraz po jedzonku
no i zreszta w naszym przypadku ja przebieram pampka a tz robi butle i potem tylko nakarmie i jestem wolna i siup do wyrka
Nie ma co porównywać. Mi karmienie z odbiciem (albo próbą odbicia) i przewinięciem zajmuje 15 minut, a komuś innemu godzinę. Z Małą nie śpię, od początku zależało mi, żeby spała w swoim łóżeczku Poza tym do mm wodę można mieć w termosie i tylko wymieszać i siup w ten dziób

Cytat:
Aaaa zapomniałam Wam napisać co dzisiaj Luśka próbowała zjeść Otóż... uwaga... tamdaradam.... własny policzek Złapała go sobie i ciągnęła ostro w stronę buzi szeroko przy tym rozdziawiając paszczę i była bardzo zdziwiona dlaczego się nie da
ale słodko!!!

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Co do stosowania butli i smoczków - uważam, że to ogromna wygoda mieć możliwość wyjścia z domu, i zostawienia mleka komuś do nakarmienia. Nie wyobrażam sobie być mleczarnią na kazde zawołanie. Co w sytuacji, gdy jesteście u znajomych np, i dziecko zaczyna wyć, że chce jeść? Ja zawsze mam butle ze sobą z odciągniętym mlekiem i nie stresują mnie takie sytuacje. Pewnie też dlatego całe dnie mnie nie ma - bo jakbym miała karmić piersią na zawołanie, to tylko bym pewnie siedziała w domu... Grunt, żeby dziecko było uniwersalne, i butla i cyc Takie jest moje zdanie.
Też tak uważam, także moja w końcu musi powrócić do butli!!!

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
widzę że robot na prowadzeniu

hanjah nie ma czego współczuć, naprawdę nic strasznie skomplikowanego ani czasochłonnego w tym przygotowywaniu mleczka
Widziałam dziś robota w Tesco i jakoś mi nie podszedł, polecałabym pawia ale widzę, że Dziewczynom się podoba

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyna niunia wypila 120 ml mojego mlecza z butli tyle miala naszykowane
nie bylo krzyku rzucania sie pila po malu i spokojnie sukces

Cytat:
bo smok jest zarypiaszczy
mam nadzieję, że Martynce się spodoba tak samo jak Luśce
Na razie podoba się jej ogon. Ma jeszcze trochę czasu, żeby szaleć jak Lu

Cytat:
padłabym jakbym to zobaczyła na żywo, powiedz że spróbowałaś i jak smakował
Hm, nie wiem, byłam z tż, więc wiesz...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:38   #2891
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Skład herbatki:

wyciąg z kopru włoskiego, z anyżu, z owoców dzikiej róży i z rumianku, naturalny aromat kopru (olejek z kopru, anetol, Limonen*), wyciąg z kminku, naturalne oleje z kminku i rumianku

* - Limone to jest na ogół cytryna, ale może też być limetka
To skład ciekawszy niż Hipp Szkoda, że Fabi nie lubi herbatek

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Fajna aukcja z łóżeczkiem jest ale odbiór osobisty na śląsku

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:41   #2892
Linka25
Zakorzenienie

Aga dzięki

Blue u nas z kupką tak samo jak u Was, jedna na dzień lub jedna na 2 dni. Pamiętam, ze w pierwszych tygodniach były 3-4 dziennie.
Stary 2012-09-29, 22:45   #2893
agunia82
Zakorzenienie

Kurcze tak widzę, że u Was te kupki się unormowały, a Lu dalej potrafi strzelać kupy przy każdym karmieniu... Minimum 3 dziennie muszą być, ale raczej jest ich więcej

Stary 2012-09-29, 22:50   #2894
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie mnie zastanawia to że dostałaś @ i czekam na swoją bo też miałam kilka takich przerw, teraz staram się przed snem trochę odciągnąć żeby jednak 8 h nie powtórzyć, a na poziom laktacji takie długie przerwy też maja wpływ?
W szoku byłam jak się zaczęło Też liczyłam na to, że jeszcze długo nie przyjdzie... z Dorotką dostałam dopiero jak jej wprowadziłam stałe pokarmy i to też dopiero po 1,5 miesiąca. Na następny @ czekałam 7 tygodni a potem było już regularnie-tzn. tak jak przed ciążą. Teraz mam nadzieję, że też tak wróci wszystko do normy

Tych przerw było może z 4-5 w ciągu 11 tygodni, nie zauważyłam żeby mleka było mniej, czy żeby się nie najadała. Ot, po prostu tak dobrze jej się spało, że się nie budziła na jedzenie...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:56   #2895
lipus89
Rozeznanie

hej dziewczyny
wpadłam tylko na chwilę napisać, że mam na zbyciu dwa blisterki witaminy D+K
jakby któraś reflektowała

u nas ok Jaś rośnie jak na drożdzach
miłej nocy

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:59   #2896
Soleilka
Zakorzenienie

Idę wysmarować sutki maścią (jeden tak mnie boli, że przy karmieniu łzy mi lecą) i spać. Fabi pewnie znowu wstanie skoro świt

Dobranoc

Bloguję
Stary 2012-09-29, 23:04   #2897
blueberry88
Zakorzenienie

Dobrej nocki życzę wszystkim (i sobie)
Stary 2012-09-29, 23:46   #2898
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaaa jak słodko Lu to agentka!!!

mam ochotę zamówić niuniowi jakąś zabawkę. Jak myślicie co najlepsze?
http://allegro.pl/lamaze-maskotka-ko...675213765.html
http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-r...607144283.html
http://allegro.pl/tiny-love-muzyczny...635931047.html
Podoba mi się piesek i możliwość aktywowania zabawki z pałąka uderzeniem. Mam krówkę z Canpolu, w której pozytywka jest w jednej nóżce, ale uważam, że dziecko długo samo jej nie uruchomi. Nie wiadomo, jak jest w tym piesku.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
widzę że robot na prowadzeniu

hanjah nie ma czego współczuć, naprawdę nic strasznie skomplikowanego ani czasochłonnego w tym przygotowywaniu mleczka
Ja też nie, a poza tym można mieć butlę z wodą w podgrzewaczu i odmierzoną ilość proszku w pojemniku, żeby było jeszcze szybciej.

U mnie bardziej czasochłonne jest dodawanie zagęszczacza i delicolu, ale to też już robię dość szybko. No i w nocy Róża na ogół śpi, a jeśli się budzi, to tylko dlatego, że dla niej dana noc zaczęła się o 21.

Ponieważ po piersi nie muszę odbijać, a po mm próbuję, to w nocy staram się przystawiać do piersi.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie zamawiałsycie manducę??
Na Allegro za 330, ale ten sprzedawca już nie ma.

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
no to wiesz, co? ponieważ Ty nie jesteś z tego dumna, a ja bardzo, to ustalmy, że Zosia jednak ten rekord pobiła . Bo mi się tak coś wydaje, że ona spała 9 godzin i 10 minut
Na 10 minut nie zwróciłabym uwagi, ale dobrze - rekord może należeć do Zosi.
Nie jestem dumna, bo w tamtym czasie powinnam ją wcześniej zbudzić na karmienie, a widocznie sama padłam tak samo jak ona.
30.09
Po tej nocy mm już co do tego rekordu wątliwości. Nie wiem, ile by spała , gdybym jej nie zbudziła, żeby przewinąć i nakarmić.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-09-30 o 11:17
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 23:50   #2899
Linka25
Zakorzenienie

dziewczyny która z Was podaje delicol?
jak często i w jakich ilościach podajecie?

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-09-30 o 00:00
Stary 2012-09-30, 00:08   #2900
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
aCo do odparzenia - mi pediatra powiedziała, że po 3 dniach stosowania clortimazolu powinna być poprawa, jak nie to iść do dermatologa. No i faktycznie, czwartego dnia pupcia zaczęła ładniej wyglądać, ale na początku to się zaogniło jeszcze bardziej i już miałam ten clortimazol w kąt rzucić. No a na pełne wygojenie to jeszcze dwa tygodnie trzeba było poczekać, ale ona tam już miała jeden wielki ogień
Soleilka - na wątku o odparzeniach dziewczyny pisały, że pediatrzy czasem zalecają Tormentiol, któro oficjalnie nie można stosować u niemowląt. Podobno pomaga bardzo szybko. Swoją drogą muszę go kupić.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Miałam Wam pokazać. W nowym nabytku, za całe 8 zł
Świetna czapa!
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja swego czasu oglądałam smoczki z MAM, ale butelkę chciałam Lovi W końcu kupiłam TT i w ogóle nie jestem z niej zadowolona
A ja tak! I mała dobrze ją trzyma.
Cytat:
dziewczyny która z Was podaje delicol?
jak często i w jakich ilościach podajecie?
Przy każdym karmieniu. Aktalnie 3-4 krople (zamiast 6) na 120 ml.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 04:52   #2901
blueberry88
Zakorzenienie

Heja!
TŻ właśnie pojechałam po brata mego 15 km za miasto, bo był na imprezce i coś tam źle się działo. Dobrze, że nic mu się nie stało Choć póki co nie wiem konkretnie o co 'kam on'.
No i tak pomyślałam, że zajrzę do Was ...ale tu pusto
Stary 2012-09-30, 08:15   #2902
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Soleilka - na wątku o odparzeniach dziewczyny pisały, że pediatrzy czasem zalecają Tormentiol, któro oficjalnie nie można stosować u niemowląt. Podobno pomaga bardzo szybko. Swoją drogą muszę go kupić.Świetna czapa!A ja tak! I mała dobrze ją trzyma. Przy każdym karmieniu. Aktalnie 3-4 krople (zamiast 6) na 120 ml.
mi tormentiol też polecała i położna i pediatra, ale on też nie pomógł wtedy

a tak w ogóle to dzień dobry, dziecię moje zbudziło się na karmienie przed 7 i już usnąć nie mogłam...

Blue oj to dobrze, że bratu nic się nie stało

Stary 2012-09-30, 09:08   #2903
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Blue no i jak z bratem,wszystko ok?

Witam z kawką. Moi chłopcy śpią a ja już wykąpana powoli zabieram się za pakowanie,jedziemy dziś do naszych najlepszych znajomych na cały dzień. Mamy do nich 60km więc jedziemy pierwszy raz od porodu,oby tylko Oskarek był grzeczny. Wczoraj leżał 3h pod matą(od karmienia do karmienia) i ciągle,bez przerwy nawijał do zabawek jak go wyjęłam to się rozpłakał
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 09:39   #2904
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Wcinam śniadanko i lecimy na spacer. Babka wpadła do pokoju i nas obudziła bo chciała z Fabim pogadać i teraz marudny jest

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Soleilka - na wątku o odparzeniach dziewczyny pisały, że pediatrzy czasem zalecają Tormentiol, któro oficjalnie nie można stosować u niemowląt. Podobno pomaga bardzo szybko. Swoją drogą muszę go kupić.

Świetna czapa!

A ja tak! I mała dobrze ją trzyma. Przy każdym karmieniu. Aktalnie 3-4 krople (zamiast 6) na 120 ml.
Jakoś ten tormentiol do mnie nie przemawia, właśnie dlatego, że nie powinno się go stosować...

Fabiemu za szybko z TT leci

Bloguję
Stary 2012-09-30, 09:48   #2905
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej u nas nocka ladna ale moje samiopoczucie beznadziejne... pogoda nie rozpieszcza...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 10:04   #2906
nadalka
Zakorzenienie

Hej. U nas w miarę ok. Mała już rano dała koncert. Spała od 21 do 4.30 a potem jeszcze do 6.
Ja jakoś ostatnio nie za dobrze się czuje. Od 3 dni mam nudności i lekkie zawroty głowy
Stary 2012-09-30, 10:17   #2907
prince_polo
Zakorzenienie

heeeeeej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 10:20   #2908
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja jakoś ostatnio nie za dobrze się czuje. Od 3 dni mam nudności i lekkie zawroty głowy
Po czym tak

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Fabiemu praktycznie nie ropieją oczy odkąd mu je przemyłam wodą z Lourdes, uczulenie też znika

Bloguję
Stary 2012-09-30, 10:28   #2909
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
moją interesuje tv! kurde niewiem juz jak Ja klasc bo musiala bym do sciany bo inaczeh wpatrywała by sie w tv tam sie ruszają i ą to ciekawi a dziecko chyba niepowinno......

a co do mojej laktacji aj niemusze popuszczac bo od dawna smae mleko mi nie wycieka. nie czuje juz tego napiecia ze zaraz bedzie wyciekac ze trzeba podlozyc cos bo mi koszulka przemoknie. Czy jak pomysle o dziekcu tak jak kiedts to samo ciurkiem lecialo a teraz nic. jakby byly puste
o jaka wygodna byla
moja tescowa mowila ze ja wydaje na mleko a ona kiedys mlekiem od krowy wykarmila dzieci w tym tzta mojego. I zebysmy sie tam przeprowadzili do nich, to bedziemy karmic od krowy. bedzie od sasiada brała
do 2 roku zycia nie powinno dziecko ogladac tv, teraz dla naszych babli to tylko skupisko migajacych swiatel i nic z tego nie kapuja...
moze wylacz calkiem tv? ja nie mam telewizora w ogole i sie ciesze za to komp chodzi caly dzien jak jestem w domu i z doskoku Was podcztuje:brzyda l:
co do latacji zeby zatrzymac calkowicie pije sie szalwie.
Cytat:
kupiłam sobie wczoraj wąską czarna spódnicę i kurcze mam wątpliwości czy wypada mi taką ubrać na chrzciny ehhhhh
a jakiej dlugosci? i co co tej spodnicy bys ubrala?
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Laseczki! jakie owoce jecie?? bo ja na razie tylko banany i jabłka... a już chciałabym coś innego
wszystkie na jakie mam ochote i do tego ja wyrodna matka daje corce polizac wszystkie, jest zachwycona i jak jej zabieram krzyczy juz wiem czemu w ciazy owoce wciagalam kilogramami i snily mi sie po nocach ale mna sie nie sugeruj bo Sara to sztuka odporna i nawet po zupie grzybowej nic jej nie bylo tzn.jajadlam, jej nie dawalam
Cytat:
No bo jak nie, to mam do wyboru - dziecko w domu a ja do godziny 22 ciągle kursy (pewnie trasa to minimum 20 min w jedną stronę, obrócić w dwie plus karmienie to mamy ponad godzinę wyjętą) albo dziecko z nami... I w jednej i w drugiej opcji tylko się umęczę, a nie pobawię
jak moja siostra sie na wesele wybierala a jej synek mial moze z 1,5 miesiaca to ja go pilnowalam i zabrala mnie ze soba. przy sali weselnej byly pokoje hotelowe i my tam siedzielismy sobie a siostra do nas dochodzila na karmienia, tez jest rozwiazanie jak jest mozliwosc
Cytat:
Sol ja się pytałam pediatry, kiedy próbować nabiał znowu wprowadzać to powiedziała, żeby co miesiąc mniej więcej próbować czy dany składnik nadal szkodzi. No to poczekam miesiąc i zobaczymy, czy jej przejdzie czy dalej będą problemy. Póki co mój nabiał sprowadza się do odrobiny mleka rano do kawki i masła, po takiej ilości nic jej nie jest
ja od 3 tygodni jem nabial znow i sarze nic nie jest... ani krostek, ani wzgec... ciekawe czy to bylo od nabialu wczesniejczy tylko tak
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 10:31   #2910
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
daje corce polizac wszystkie, jest zachwycona i jak jej zabieram krzyczy
Nie boli ją brzuszek od tego?

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości