|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Dzien Dobry ..
Dzisiaj bede miec zalatany dzien . najpierw musimy posprzatac mieszkanie , do knajpki na obiad , potem jedziemy po moja siostre .. a potem na mega zakupy bo wszystko nam sie pokonczylo .. wiec pewnie nawet nie bede miala czasu na chwilke tu zajrzec .. Miłego dnia
|
#482 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
U mnie noc lepsza, temp. skoczyła jeszcze do 37,5, ale później spadła i teraz też jest ok. Ale jeszcze jakoś dziwnie się czuję :/ Najgorsze, że nie wiem, czy wracać z mężem do nas czy zostać u rodziców tydzień Mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji, bo mąż na zajęciach.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję nowego tygodnia ![]() Cytat:
za nowy tydzień
|
|
#483 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sanetka miala problem wlasnie z porannym i bierze insuline.Co do Twojego meza to....coz moge Ci powiedziec...powiem szczerze...nie wierze w super przemiany ludzi.jak poszedl raz pojdzie i nastepny.moze teraz ma chile wyciszenia bo ciaza itd.przepraszam ze wale tak prosto z mostu ale jestem po 7 letnim takim zwiazku gdzie ciagle wybaczalam dawalam szanse, ciagle byly obietnice poprawy i nic sie nie zmienialo.odeszlam jak corka miala rok czasu-i to byla najlepsza decyzja mojego zycia.mam wspanialego meza, kochajacego ,szanujacego na ktorego zawsze moge liczyc, z ktorym zawsze moge o wsyztskim pogdac, ktory NIGDY mnie nie upokorzyl, nie ulbizyl.jestem jego pewna jak niczego innego na swiecie i czuje blogi spokoj.nie musze sie matrwic jak gdzies wychodzi-wiem ze mnie bardzo kocha i jestem dla niego ta naj-ma fundamentalne zasady zyciowe i jest bardzo odpowiedzialnym czlowiekiem.zastanow sie kochana nad tym wszystkim.dziecko nie przekresla Twojej szansy na normalne zycie.a ciagla wegetacja w strachu, leku o to gdzie jest, co robi, ciagle wydzieranie sie, ublizanie tylko zniszczy Cie psychicznie i dziecko niczego tu nie zmieni-tak jak mowilam-przemiany sa chwilowe!! Cytat:
Cytat:
ciesze sie bardzo ale nie ukladam rzeczy po 10 razy:P i masz racje-czekaj na wyprzedaze!!ja bylam teraz w czwartek iw szytsko w cenach regularnych to nie kupowalam bo czekam za jakis miesiac beda sie wyzbywac wszytskiego. Cytat:
![]() super ze juz wiekszosc wyprawki kupione Cytat:
![]() ![]() JAsiu zdrowka |
|||||||
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Co Wy ode mnie chcecie?
Jaki zbaoczuch ? jaka desperatka? ;p Też Was kocham Mamajka nie martw sie dostaniesz swoją należność A tak to hm... zrobiłam sie na bóstwo;] mama robi obiadek, córcia sie bawi wiec mogę bezkarnie sobie siedzieć ;] i zajadać polfrancuskie ciasteczka z jabuszkiem, ktore wczoraj zrobiłam ![]() Co dziś planujecie robić? |
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki ja sobie odpoczywam od rana bol mnie glowa tz poszedl do kosciola ja zostalam w domku-zebyscie widzialy mine tesciowej
gabrysia wlasnie zasnela i chyba poloze sie kolo niej a pozniej czekaja na zakupy bo wszytsko sie pokonczoylo i trzeba zapasy zrobic dorcia kochana ja bym raczej w takim zwiazku nie wytrzymala nie znam twojego tz ale to co piszesz mnie przeraza |
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie twpoje zycie, ale bedziesz ciagle myslala o tym, czy on kogos ma ..nie wiem czy bym zniosla tak cale zycie raczej nie. nie wiem moze idz do psychologa, pogadaj z kims, ale jak dla mnie to ja bym uciekala ..zdrada dla mnie to zdrada i nei wytlumaczenia ze ty nei chcesz oralnego no sorrry.ja bym zdrady nie zniosla.ale to moja opinia wogole kamila pokazuj wyprawke!!!!!!!!!!!!! ja mam dzis dola ., glowa mnie boli w nocy spac nie moglam ![]() weroniczka i dobrze ze nie psozlas do kosciola raz na ruski rok tobie tez sie nalezy odpoczynek |
|
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny niektóre macie takie problemy, a ja sie rozczulam nad sobą;( Dorcia bardzo mi przykro... powinnaś go w dupe kompąć, dacie sobie rade sami;* ale to Twoja decyzja i Twoje życie. Trzymam za Was kciuki, napewno wszystko sie ułozy
![]() Weronika i czarna oby Wam przeszło![]() Weroniko jam mnie kiedyś tzn w czerwcu namowił zebym poszła z nim do kościoła to za 10 minut mnie do domu na rękach przyniósł... wiecej juz nie prosił. Zawsze brał Oliwke i szedł z nią sam. Mi sie razraz gorąco robi, tłoczno a o staniu nawet 2 minuty nie ma mowy ;/ |
|
|
|
#488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga to myslalam ze tylko ja w niedziele zakupy robie nienawidze w sobote bo wtedy tlumy sa w sklepachCytat:
A czemu masz dola??przez ta bezsenna noc?? |
||
|
|
|
#489 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() Kurczę obudziłam się dzisiaj rano i poczułam, że mam pierwszy raz opuchnięte dłonie i w kościele poczułam, że buty mnie cieśnią, czyli stopy też leciutko, ale w kostkach w ogóle nie widać żadnych zmian. Oczywiście poczytałam doktora Google i teraz boję się czy to nie zatrucie ciążowe. No bo dlaczego z rana opuchnięte dłonie i stopy. Kurcze, ja już chcę mieć bobaska całego i zdrowego przy sobie. A im bliżej końca tym bardziej się martwię. Edytowane przez fasolka124578 Czas edycji: 2012-09-30 o 12:08 |
|
|
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ostatnio mało sie odzywałam, ale to dlatego że sie uczyłam i od piątku jestem Panią Licencjat matematyki
teraz moge w spokoju dokończyć wyprawke Cytat:
![]() wkładasz kawałek jabłuszka, czy jakiś mus? Cytat:
ostatnio juz prawie sobie usiadłamdorcia wspołczuje takiej sytuacji z mężem
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do Mam, które posiadają fotelik
Recaro Young Profi Plus - jak go pierzecie ?? W ogóle potrzebuję pomocy... tylko dwa elementy z mojego wózka da się całkowicie odczepić i wyprać w pralce, reszta niestety musi zostać na swoim miejscu i tu pytanie - czym i jak wyprać taki wózek ? ja nie mam zielonego pojęcia.... ten śpiworek, z ktorym dziecko będzie miało styczność to własnie w pralce mogę wyprać ale resztę? np budę i środek wózka...? Jakimś vanishem i gąbką? boję się, że zostaną jakieś plamy a mam dosyc jasny wózek... pomocyyyyyyy |
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam o tym lekarzowi i powiedział, że to normalne ale mam mu od razu mówic gdyby cos takie miała od samego rana... wiec najlepiej poradzic sie lekarza
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu gratuluje
Fasolka ja nic nie pomoge bo nie mam obrzekow zadnych teoretycznie po nocy nie powinno ich byc w zasadzie ![]() Kia kurde nie mam pojecia czym.ale chyba vanishem to nie bardzo bo to zraze a w koncu bedzie w tym jezdzilo dziecko moze jakimis platkami mydlanymi albo proszkiem dzieciecym?
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Dorcia, Marti ma rację, jest tu kilka przykładów dziewczyn które uwolniły się z toksycznych związków i są szczęśliwe. Ale oczywiści, to Ty powinnaś wiedzieć co najlepiej zrobić i czy warto inwestować w ten związek
Hania, gratuluję tytułu ![]() ej, ja dzisiaj też mam spuchnięte dłonie przestraszyłyście mnie
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() głodna już jestem a obiad dopiero na 14 gusiak tu chyba chodzi głownie o stopy...
|
#496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki Marti, ale kurczę nie wiem czy to da radę, bo wózek mam pożyczony i jest dosyc brudny :/ .... Na razie spróbuje rozmontować tą część której się nie da, może jednak da się a ja nie potrafię... kurde tylko czy ja pózniej bede umiała go poskładać może ktoś kiedyś prał ręcznie jakąś spacerówkę czy coś, której nie da się całej ściągnąć i mi pomoże... będę czekać na jakieś wskazówki
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, super, że wyprawka prawie gotowa
![]() dziewczynki, dużo zdrówka, bo widziałam że dużo przeziębionych jest. Ja się muszę iść ubierać. Idziemy do babci na imieninowy obiad, trochę mi się nie chce, ale jak mus to mus. Hania, stopy też mam spuchnięte od kilku dni, ale dłonie bardziej i dopiero dzisiaj pierwszy raz
|
#498 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, ja sie nie chcę nakręcać, ale najgorzej jest sie naczytać tych rzeczy z neta. A od rana masz??
Bo ja dzisiaj jak wstałam to poczułam jak zgięłam palce, że mam lekko opuchnięte. W ogóle tego nie widać, ani na stopach też nie, ale martwi mnie to. |
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubie niedzieli
|
|
|
|
|
#501 |
|
Rozeznanie
|
Doczytałam tez, że przy tym zatruciu ciążowym jest wysokie ciśnienie. O matko, ale ja jestem panikara. Teraz siedze i o tym myślę. Chciałabym być już w 35, 36 tygodniu.
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogole denerwuje sie jutrzejsza wizyta u gina
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie martw się nic, dobrze na pewno na wizycie będzie. Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny nie czytajcie głupot na necie... to do niczego nie prowadzi. Ja kiedyś naczytałam się o twardniejącym brzuchu i miałam takiego doła, że płakałam chyba 3 godziny i ogólnie strasznie bałam się o życie mojego dziecka, bo tak takie głupoty były wypisane, że aż szkoda gadać... :/ od tamtej pory już nie szukam niczego na googlach, bo tak naprawdę na necie to chyba każdy opisuje jakieś skrajne przypadki, kiedy wydarzyło się coś strasznego itp, ewentualnie ktoś kto to akurat czyta i miał inaczej może się wypowie... A co do puchnięcia, ja też ostatnio zauważyłam że troszkę spuchły mi stopy, ale uważam to za rzecz normalną. tak przecież dzieje się w ciązy. Czasami jeszcze z rana mam opuchnięte dłonie, ale pózniej wszystko schodzi po godzinie czy dwóch.... Także myślę, ze nie ma się czym przejmować i schizować ) Woda po prostu zatrzymuje się w organizmie. Zobaczycie jakie będziemy spuchnięte przed porodem :P wtedy to podobno dopiero się puchnie
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie nie bagatelizuj puchniecia i idz z tym do lekarza, ale nie martw die na zapas.
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno wszystko jest w porządku Cytat:
za wizytke
|
|
#509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji, bo mąż na zajęciach.

114 ech .. nie zjem śniadania jak na razie 

nienawidze w sobote bo wtedy tlumy sa w sklepach