Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2346 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-30, 15:01   #70351
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
No czasem czeszę. Mam fale a nie loki i jeśli nie rozczesze ich przed olejowaniem, to mi potem bardzo dużo włosów wypada. I czasem rano okazuje się, że zamiast włosów mam jeden kołtun, no to czeszę, w pracy mam stanowisko reprezentacyjne i muszę jakoś wyglądać Ale to czesanie to jest 2 razy w tygodniu i staram się to robić bardzo delikatnie.
Do tego w domu przyjrzałam się tej szczotce i jednak w środek oprócz włosia dzika ma wepchnięte plastikowe kolce W sklepie nie było tego widać a sprzedawczyni zarzekała się, że szczotka w 100% naturalna

teraz ja jestem w szoku - też mam fale i nie wyobrażam sobie przejechać po włosach szczotką z dzika nawet jak o istnieniu fal nie miałam pojęcia to dzik robił mi mega masakre nie do rozczesania na głowie - świetnie ulizuje włosy i stają sie one taką jedną dużą taflą co w przypadku mojej struktury włosa wygląda jak mur z siana

juz sam pomysł czesania TT o którym czytam w tym wątku nie wydaje sie tak okropny jak szczotka z dzika.

a w pigułce i FAQ jest napisane jak i czym czesać włosy by ich nie niszczyć i nie niszczyć skrętu.
Masz stanowisko - spoko ale czy nie można do pracy włosów związać, spiąć w estetyczny sposób, lub ułożyć je na wieczór jak np ja robie i rano tylko odgnieść?
Uwierz mi, że można.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 15:09   #70352
La_Lune
Raczkowanie

Witam, przybyłam tu, żeby pochwalić się efektami 2 tygodniowej (jak na razie) pielęgnacji CG. Cały czas się uczę, więc wszelkie porady są na wagę złota

Myję włosy codziennie, więc codziennie karmiłam włosy różnymi dobrodziejstwami i już widzę duuużą poprawę i chcę się w ramach motywacji nią podzielić.
Moja pielęgnacja jest krótka, więc ciężko mówić o jakiejś regularności - ograniczę się raczej do wypisania kosmetyków, które zaczęłam testować:

Najpierw nakładam olej, to jedna z najcudowniejszych rzeczy, którą odkryłam we włosomaniactwie, po prostu kocham takie mizianie włosków! Jak na razie posiadam:
- oliwkę BD - dobra,
- olej kokosowy - kupiony impulsywnie, nie spodziewałam się jego dobrego działania, bo odżywki z kokosem dawniej bardzo mnie puszyły, a tu zaskoczenie, jest cudowny! I ten zapach...
- olej ze słodkich migdałów - kupiony jako, że tą grupę olei miały lubić moje włosy, nie jest źle, ale za słabe efekty daje i trafił gdzie indziej.

Szampony to krótka historia:
- myję na co dzień BD, ale czasem mam wrażenie, że bez SLES moje skłonne do przetłuszczania włosy szybciej są oklapnięte, ale możliwe, że to maski/odżywki,
- jak potrzebuję oczyszczenia skalpu to wkracza Barwa z rumiankiem,
- jedyny niewypał jak na razie związany z szałem zakupowym po drogeriach i zielarskich to maska Henna Wax, taka tradycyjna, brązowa etykietka. W składzie SLS zachęcił mnie do spróbowania jej do zmywania olei z wysuszonych końcówek, ale użyta do tego celu powyżej ucha robi megaprzyklap - a jako maska ogólnie się do niczego nie nadaje.

Odżywki:
- Garnier awokado i masło karite - tu nie mogę nic powiedzieć bo słownie raz ją użyłam, na razie używam po każdym myciu masek i intensywnie wynagradzam włosom lata zaniedbań, ale po przyklapie stwierdzam, że chyba je przekarmiam - stąd ten zakup.

Maski:
- Kallos, Serical, Crema al Latte - znam, lubię i używam od czasu do czasu od kilku lat, może nie KWC ale trudno by mi było z niego zrezygnować (mam nadzieję, że jest zgodny z CG...),
- Beauty Formulas, Honey Treatment Wax, maska w plastikowym "słoiczku" nie w tubce, nie znalazłam nic o niej na Wizażu:-( więc żeby nie było niedomówień wklejam skład:
AQUA,CETEARYL ALCOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, CETHYL ALCOHOL, MEL ( HONEY), POLLEN EXTRACT , HYDROLIZED COLLAGEN, CITRID ACID, PARFUM , METHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, 2-BROMO-2-NITROPROPAE-1,3-DIOL, CL19140,CL15985
Jest od długi, martwiący mnie (większość dla mnie jest nie do rozczytania, ale chyba bez sylikonu), mimo to działa na moje włosy rewelacyjnie,
- Henna Wax - nie zdaje egzaminu u mnie, mimo że kupiłam go po zachwytach na necie

Odżywki b/s:
- w proporcjach "na oko" sok aloesowy naturalny z olejem ze słodkich migdałów - świetnie się włosy rozczesują, nadaje blasku końcówkom
- mgiełka jantar - upolowana kilka dni temu, jeszcze nie wiem co o niej myśleć

Wcierki:
- Radical - chyba zbyt wcześnie na efekty, mam wrażenie, że mniej włosów wypada, ale może to być efekt całościowej zmiany pielęgnacji a nie samej wcierki.

Czesanie:
- na mokro, czyli jak włosy są już tak w 2/3 wysuszone grzebieniem o szerokim rozstawie zębów (plastikowy)
- 2 szczotki a la tangle teezer, czyli miękie stożki plastikowe bez kuleczek na końcach, jedna do czesania przy olejowaniu (stara) i druga do przeczesania po wyschnięciu - niestety nie mogę się oprzeć rozczesaniu na sucho, raz zaparłam się i ich nie dotknęłam, i gdy zobaczyłam je w lustrze w windzie wpadłam w szał czesania byle czym i na szubko (szarpanie i druciana szczotka) - jakby mnie piorun strzelił, pozbijane włosy i ogólnie masakra, a różnica w skręcie nie wynagradzała tego co się na głowie działo,

Stylizacja:
brak, jedyne co pod stylizacje może podpaść to po staremu zwijam włosy w rulonik i spinką żabką upinam w domu - wygoda z długimi włosami.

Znowu mi elaborat wyszedł chyba nie potrafię zwięźle pisać. Na koniec chcę wrzucić zdjęcia, czyli najważniejsze, przed pierwszym olejowaniem czyli zaraz przed rozpoczęciem CG i po 2 tygodniach (wczorajszy wieczór).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed.jpg (38,7 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2tygodnie.jpg (47,7 KB, 63 załadowań)
La_Lune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 15:25   #70353
natalcia250
sentimental animal

wrzuciłam zdjęcia do codziennika, wrzucę i tu wrażenia po mrożącym baardzo pozytywne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy300912.jpg (89,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy300912-2.jpg (62,7 KB, 32 załadowań)
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 15:27   #70354
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Reguluje pH mieszanki, którą robisz. A jeśli jest niższe, to wówczas może domknać łuskę - efekt wygładzenia będzie lepszy. W końcu i tak działamy na powierzchni włosa.
bo zakwaszając apłukanka obniża pH i domyka łuski, ale nie zawiera żelatyny, której skłądniki wbudują się w miejsca uszkodzeń.
Wszystko jest od czegoś innego
Nie zabezpieczasz końcówek?
Czyli mikstura ma mieć około 5 pH, żeby było optymalnie.
Na szczęście rok akademicki się zaczyna, bo wszystko mi się pokończyło.

Zabezpieczam, ale w sumie po myciu wcieram w nie coś, a tak myślę, że do kolejnego mycia mi się wszystko ściera. Chociaż z drugiej strony po codziennym zabezpieczaniu będą przeciążone.

W tym semestrze nie mam laborek typowo chemicznych, ale zawsze na laboratorium robiłam ślimaka i psikałam wierzch mgiełką. A jak tego nie robiłam, bo mi było szkoda loków (jakoś ładnie się ułożyły) to dziwne były po kilku godzinach w oparach chemicznych.

La_Lune jakie ładne, jaki kolor !

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-09-30 o 15:36
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 15:44   #70355
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
teraz ja jestem w szoku - też mam fale i nie wyobrażam sobie przejechać po włosach szczotką z dzika nawet jak o istnieniu fal nie miałam pojęcia to dzik robił mi mega masakre nie do rozczesania na głowie - świetnie ulizuje włosy i stają sie one taką jedną dużą taflą co w przypadku mojej struktury włosa wygląda jak mur z siana

juz sam pomysł czesania TT o którym czytam w tym wątku nie wydaje sie tak okropny jak szczotka z dzika.

a w pigułce i FAQ jest napisane jak i czym czesać włosy by ich nie niszczyć i nie niszczyć skrętu.
Masz stanowisko - spoko ale czy nie można do pracy włosów związać, spiąć w estetyczny sposób, lub ułożyć je na wieczór jak np ja robie i rano tylko odgnieść?
Uwierz mi, że można.
Ten dzik rozczesał mi włosy ładnie, wygładził nawet sterczące bejbiki. Ja znowuż boje się TT, to jednak plastik...
Zgonie z pigułka i FAQ rozczesuje mokre włosy palcami po nałożeniu odżywki, przed samym umyciem też.
Włosów nie myję codziennie, Gdy sa po myciu, spokjnie moge się na drug dzień pokazac bez czesania w rozpuszczonych włosach.
Kolejnego dnia próbowałam je reanimowac - raz się udaje a raz nie, gdy sie nie udaje - muszę związać, źle do związania muszę uczesać, bo inaczej te na głowie nijak się nie układają, sterczą spomiędzy innych, robią się schodki, wyglądam koszmarnie. Czasem udaje się spiąć gdy przeczesze palcami, ale czasem jest to niewykonalne, bo czesząc palcami wyrywam sobie sporo włosów. Cały czas się uczę, na zdrowych włosach bardzo, bardzo mi zależy. Nawet bardziej niż na skręcie. Po wypłacie zamierzam kupić drewniany grzebień.
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 16:08   #70356
Anna1952
Rozeznanie

dzięki za rady, zaraz zabieram się za pigułę
82-76,3- 63
Anna1952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 16:08   #70357
vidia9
Zadomowienie

nie widziałam ostatnich stron tu na pielęgnacyjnym,pewnie sporo pięknych zdjęć mnie nie ominęło, ale właśnie zajrzałam do codziennika - Natalcia boooosko

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2012-09-30 o 16:10
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 16:09   #70358
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
mój 6000 post ;P

Cytat:
jakie miłe powitanie
A ja jestem na analizowym zwykle
Ale zajrzałaś
Brakowało tu Ciebie

Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
Witam
witamy

Cytat:
Mgiełka zawiera alkohol. Bardziej nada się jako wcierka bo włosy może wysuszać.

Cytat:
Czesanie:
- 2 szczotki a la tangle teezer, czyli miękie stożki plastikowe bez kuleczek na końcach, jedna do czesania przy olejowaniu (stara)
Nie potrzeba rozczesywać włosów przy nakładaniu oleju

Cytat:
i druga do przeczesania po wyschnięciu - niestety nie mogę się oprzeć rozczesaniu na sucho, raz zaparłam się i ich nie dotknęłam, i gdy zobaczyłam je w lustrze w windzie wpadłam w szał czesania byle czym i na szubko (szarpanie i druciana szczotka) - jakby mnie piorun strzelił, pozbijane włosy i ogólnie masakra, a różnica w skręcie nie wynagradzała tego co się na głowie działo,
rozumiem, że to dla Ciebie ciężkie ale spróbuj ni rozczesywać. Pozwól włosom ułożyć się tak jak chcą. Niech przypomną sobie swój skręt. Czesanie na sucho krzywdzi włosy. Próbuj małymi kroczkami odstawić szczotkę i czesanie na sucho.

Cytat:
Znowu mi elaborat wyszedł
Przeczytałam cały, bardzo fajnie napisane

Cytat:
Na koniec chcę wrzucić zdjęcia, czyli najważniejsze, przed pierwszym olejowaniem czyli zaraz przed rozpoczęciem CG i po 2 tygodniach (wczorajszy wieczór).
Już jest ślicznie a będzie pięknie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
wrzuciłam zdjęcia do codziennika, wrzucę i tu wrażenia po mrożącym baardzo pozytywne
mniam
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 16:10   #70359
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Na koniec chcę wrzucić zdjęcia, czyli najważniejsze, przed pierwszym olejowaniem czyli zaraz przed rozpoczęciem CG i po 2 tygodniach (wczorajszy wieczór).
Jakie ładne . Kolor naturalny?

Cytat:
Znów muszę je pochwalić
Stary 2012-09-30, 16:11   #70360
Anna1952
Rozeznanie

ups, net się zawiesza i dwa razy poszła wiadomość
82-76,3- 63
Anna1952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 16:37   #70361
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:
Ten dzik rozczesał mi włosy ładnie, wygładził nawet sterczące bejbiki. Ja znowuż boje się TT, to jednak plastik...
Mam i szczotki w typie TT i naturalne i na moich włosach wygrywa plastik, nie ma co się bać, polecam wypróbować. U mnie naturalne włosie robi przyliz przy skórze i puch (jak normalnie się nie puszą) z elektryzowaniem na końcówkach, sprawdza się więc tylko przy gładkich kucykach lub kokach, których nie robię często. A la TT czesze dokładniej i nie tylko po wierzchu (do moich dość gęstych włosów szczotka z dzika nie dociera w całości) i mniej rozprostowuje skręt. Ja jestem bardzo zadowolona.

Cytat:
La_Lune jakie ładne, jaki kolor !
Dziękuję, też mi się podobają co zachęca mnie do kontynuowania pielęgnacji, skoro po 2 tygodniach tak się poprawiły co będzie po pół roku, może nawet odnajdę loki!
Kolor niestety dla moich włosków to farba, czyli rozjaśnienie o odcień i nadanie ciepłego koloru. Natura obdarzyła mnie mysim ciemnym blondem, w którym wyglądam przeciętnie do puki nie pojawią się złote rozjaśnione refleksy od słońca, więc wspomagam naturę farbą

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Mgiełka zawiera alkohol. Bardziej nada się jako wcierka bo włosy może wysuszać.
Dziękuję za informacje, jak skończą mi się radicale to będę miała wcierkę (zwykłego jantara zabrakło u mnie, na szczęście planują dostawę)

Cytat:
Nie potrzeba rozczesywać włosów przy nakładaniu oleju
Pewnie tak, ale dzięki temu mniej się plączą przy myciu, a mam połączenie włosów zniszczonych (co raz mniej), średnio cienkich i gęstych co chyba daje maksymalne zdolności do plątania - a myje BD, który jest z tego znany

Cytat:
rozumiem, że to dla Ciebie ciężkie ale spróbuj ni rozczesywać. Pozwól włosom ułożyć się tak jak chcą. Niech przypomną sobie swój skręt. Czesanie na sucho krzywdzi włosy. Próbuj małymi kroczkami odstawić szczotkę i czesanie na sucho.
Pewnie kiedyś spróbuję, na razie jest za wcześnie, pierwsze powalczę o zdrowe włosy - jak widać samo ich nawilżenie i odżywienie poprawia mi skręt.

Cytat:
Przeczytałam cały, bardzo fajnie napisane
Staram się, choć mam tendencje do gadania godzinami i odchodzenia od głównego tematu Z drugiej strony nic dziwnego, że piszę dużo, powoli zaczynam nie tylko rozglądać się nieśmiało ale i pisać coś na tym forum
Stary 2012-09-30, 17:14   #70362
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
to lecę zaopatrzyć się do Rossmanna
Nie wiem, czy dostaniesz Swoje kupiłam w Schleckerze.
Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Wiem i stosuje się
wierzę, że uda się osiągnąć to, co planujesz. Tylko że niepotrzebnie próbujesz się spieszyć. Co ma przyjść, przyjdzie. Liczy się droga, osiąganie celu. W przypadku włosowej pielęgnacji nic nie ma szybko. Na efekty trzeba sobie zapracować. To później procentuje.
Ten pierwszy rok wspominam najmilej - tyle nauki, ciekawostek. Szaleństwo! Aż Ci zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Zagląda, zagląda... ja bardzo często Niemniej część osób odczuwa potrzebę indywidualnego podejścia i woli zapytać, niż przebijać się przez tyle tekstu.
Oczywiście! Forum jest od tego, by dyskutować i rozwiewać wątpliwości!
Tyle że naprawdę w FAQ jest sporo odpowiedzi na pierwsze pytania, linki, ciekawostki.
Sama tam często wracam.
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ja też zaglądam, naprawdę!
Świetnie!
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36835728]Akurat przy tym myciu nie było olejów i mego standarowego stylizatora ( krem nivea do loków i żel mrożący).[/quote] Tak, tak, czytałam Nie rozumiem tylko, czemu uznałaś końcówki za "zbite". Co konkretnie miałaś na myśli?
Cytat:
Włosy olejuję już rok jak nie lepiej(ze słodkich migdałów, z pestek moreli, rycynowy, amla, kiedyś kokos).
I co? Któryś się sprawdza lepiej?
W przypadku takiego skrętu regularne olejownaie to podstawa. Najczęściej to włosy porowate, i to bardzo, więc walka o zachowanie wilgoci przeważa nad walką o skręt.
Cytat:
Chcę się jeszcze zaopatrzyć w vatikę, sesę, z pestek winogron, oliwę z oliwek.
Vatika i sesa to właściwie to samo. Amla przynajmniej jest na parafinie więc działała pewnie inaczej.
Jak się sprawdzał kokos?
Cytat:
Zwykle wyglądają tak jak w tym poście co wcześniej wrzucałam. Po mojemu chyba nie są suche, olej teraz nakładam prawie przed każdym myciem na ok 1-3h czasem nawet dłużej, po myciu nakładam oczywiście jakąś maskę, odzywkę i coś bs.
Świetnie
Skręt jest cudny, ale wymagający. Ech, mimo to i tak bym sie zamieniła

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
W sumie racja, dobrze że mi to uświadomiłaś .
nie Podałam tylko informację, byś nie musiała szukać
Cytat:
Wcale tak nie jest, zawsze jak pojawi się nowa dziewczyna to odsyłamy ją do FAQ, Pigułki i dużo z tego wynosi, dopiero potem, kiedy nie jest czegoś pewna, zadaje pytania
Widzę, widzę I bardzo się cieszę
Ale czasem, gdy czytam pytania, to się zastanawiam, czy przebrnięto przez FAQ. To taki zbiór, do którego się wraca. Po to jest. Jak dla mnie nie da sie tego przeczytać raz i już.
Cytat:
No czasem czeszę. Mam fale a nie loki i jeśli nie rozczesze ich przed olejowaniem, to mi potem bardzo dużo włosów wypada.
A zastanowiłaś się, dlaczego wypada Ci dużo włosów po olejowaniu?
Może powodem jest to, że i tak musza wypaść, więc wypadają, gdy są trochę wygładzone?
A moze niepotrzebnie szarpiesz podczas nakąłdania?
Może nakładasz na skórę?
Moim zdaniem czesanie przed olejowaniem czy myciem jest zbędne, ale to Twoja decyzja.
Cytat:
I czasem rano okazuje się, że zamiast włosów mam jeden kołtun, no to czeszę, w pracy mam stanowisko reprezentacyjne i muszę jakoś wyglądać
Długie można upiąć. Można przeczesać palacami, ułożyć placami. Można zastosowac grzebień o szerokim rozstawie (zaczynając oczywiście od końcówek).
Cytat:
Ale to czesanie to jest 2 razy w tygodniu i staram się to robić bardzo delikatnie.
Uff Tu mnie przynajmniej uspokoiłaś
Cytat:
Do tego w domu przyjrzałam się tej szczotce i jednak w środek oprócz włosia dzika ma wepchnięte plastikowe kolce W sklepie nie było tego widać a sprzedawczyni zarzekała się, że szczotka w 100% naturalna
Cóż... wszystkim trzeba patrzeć na ręce
Cytat:
znalazłam w analizowanych: KLIK To chyba ta, tylko moja nazywa się: Sleek Line Mask Hair Repair, Repair & Shine with silk proteins, Maska do włosów z jedwabiem SLEEK LINE "REPAIR" do włosów zniszczonych i suchych.
Czyli mamy zmianę nazwy, ale nie składu Przynajmniej tyle
Cytat:
Zaglądam do FAQ, przeczytałam go na początku w całości, ale czasem cos jednak umknie...
Warto wracać.
Cytat:
Napisane przez Ezaroth Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Bardzo długo zajęło mi przeglądanie skarbnicy wiedzy jaką jest wątek kręconowłosych, ale udało mi się. Zaczęłam stosować pielęgnacje CG. Przestrzegam jej od 5 miesięcy, ale mam straszny problem z moimi włosami. Mam straszny puch którego nijak nie mogę zlikwidować, a do tego straszna drobnica na głowie Może coś podpowiecie? Byłabym ogromnie wdzięczna.
nic nie powiem, bo tak naprawdę nic nie napisałaś o włosach. To, że stosujesz cg od 5 miesięcy jest godne podziwu.
Straszna drobnica i puch moga wskazywac na za dużą ilość polimerów i za mało emolientów. Ale strzelam.
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
tnawet jak o istnieniu fal nie miałam pojęcia to dzik robił mi mega masakre nie do rozczesania na głowie - świetnie ulizuje włosy i stają sie one taką jedną dużą taflą co w przypadku mojej struktury włosa wygląda jak mur z siana
wyobraziłam sobie mur z siana Ależ obrazowe!
Cytat:
Uwierz mi, że można.
Można. Potwierdzam. Też muszę wyglądać porządnie każdego dnia. Ciekawe, co powiedziałoby szefostwo, gdyby się dowiedziało, że nie czesałam sie od ponad 3 lat
Cytat:
pozytywne

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 17:17   #70363
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, też mi się podobają co zachęca mnie do kontynuowania pielęgnacji, skoro po 2 tygodniach tak się poprawiły co będzie po pół roku, może nawet odnajdę loki!
Kolor niestety dla moich włosków to farba, czyli rozjaśnienie o odcień i nadanie ciepłego koloru. Natura obdarzyła mnie mysim ciemnym blondem, w którym wyglądam przeciętnie do puki nie pojawią się złote rozjaśnione refleksy od słońca, więc wspomagam naturę farbą
Mam ten sam problem. Mój naturalny kolor to ciemniejszy, ciepły blond a ja o wiele lepiej czuje sie w jaśniejszym. Zawsze słońce mi je rozjaśniało, ale w tym roku kapelusze i filtry nie pozwoliły na rozjaśnienie.
Kiedyś miałam bardziej mysi, ocieplił mi się sam.
Cały czas mam ochotę pofarbować, ale wstrzymuje się póki nie będą dobrze nawilżone.
Stary 2012-09-30, 17:41   #70364
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
Tak, tak, czytałam Nie rozumiem tylko, czemu uznałaś końcówki za "zbite". Co konkretnie miałaś na myśli?
I co? Któryś się sprawdza lepiej?
W przypadku takiego skrętu regularne olejownaie to podstawa. Najczęściej to włosy porowate, i to bardzo, więc walka o zachowanie wilgoci przeważa nad walką o skręt.
Vatika i sesa to właściwie to samo. Amla przynajmniej jest na parafinie więc działała pewnie inaczej.
Jak się sprawdzał kokos?
Skręt jest cudny, ale wymagający. Ech, mimo to i tak bym sie zamieniła
Że są przerwy takie między tymi włosami, lok, przerwa, lok, przerwa...Może tak powinno być
Z kokosem średnio się lubiły. Próbowałam na zwilżone, suche(wtedy prawie zawsze się puszyły). Z pestek moreli, rycynowy i ten z migdałów chyba działanie zbliżone mają. Czasem je mieszam. Z migdałów trochę lżejszy jest. Wiem że z vatiką też mogą się nie polubić, ale spróbuję Sesę chciałam na przyśpieszenie porostu.
Tak amlę mam na parafinie. Dopiero kilka razy użyłam. Chyba bardziej się kręciły i chyba spuszyły. Jeszcze kilka razy użyję to wydam opinię.
Teraz zamierzam zrobić napad na biedronkę i zastanawiam się który olej byłby najlepszy. Chyba tego winogronowego spróbuję.
Chyba są porowate, bo strasznie długo schną, może to wynika z ich ilości.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 17:41   #70365
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem. Mój naturalny kolor to ciemniejszy, ciepły blond a ja o wiele lepiej czuje sie w jaśniejszym. Zawsze słońce mi je rozjaśniało, ale w tym roku kapelusze i filtry nie pozwoliły na rozjaśnienie.
Kiedyś miałam bardziej mysi, ocieplił mi się sam.
Cały czas mam ochotę pofarbować, ale wstrzymuje się póki nie będą dobrze nawilżone.
No ja niestety nie mogę nie farbować jeszcze przez jakiś rok, żeby utrzymać długość, albo z radykalnym cięciem... To wszystko przez to, że moje włosy zdążyły być rude, fioletowe, czekoladowe, czarne i rozjaśniane ombre Potrzebują po prostu ujednolicenia koloru - po wypłukaniu się farby mam 4 kolory: naturalny odrost, większość włosów w kolorze podobnym do naturalnego, ale w cieplejszym odcieniu, od spodu po bokach ciemne plamy, kita najdłuższa całkiem jasna... Nie wygląda to jakoś strasznie, różnice są niewielkie + jak włosy się kręcą to zupełnie tego nie widać, ale irytuje mnie ta tęcza strasznie
Stary 2012-09-30, 17:43   #70366
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Pielęgnacja daje możliwość wpływu i na to - włosy odgniotą się w dużo mniejszym stopniu, bo będą bardziej sprężyste. Do tego warkocz to zawsze zmiana naturalnego ułożenia, więc jak mają się nie wykrzywić?

No moze i racja zobacze co bedzie dalej

Cytat:
Witam, przybyłam tu, żeby pochwalić się efektami 2 tygodniowej (jak na razie) pielęgnacji CG. Cały czas się uczę, więc wszelkie porady są na wagę złota
.

Juz widac efekty

Cytat:

Nie moge sie napatrzec na te lokaski
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 17:49   #70367
Eloe77

Cytat:
Jeśli to, co jest na zdjeciach, stanowi efekt 2-tygodniowej pielenacji, to jestem pod wrażeniem
Cytat:
- olej kokosowy - kupiony impulsywnie, nie spodziewałam się jego dobrego działania, bo odżywki z kokosem dawniej bardzo mnie puszyły, a tu zaskoczenie, jest cudowny! I ten zapach...
To mogła być wina odżywek albo innych skąłdników, niekoniecznie kokosa. Zwykle nie jest zbyt wysoko w składzie
Cytat:
- jedyny niewypał jak na razie związany z szałem zakupowym po drogeriach i zielarskich to maska Henna Wax, taka tradycyjna, brązowa etykietka. W składzie SLS zachęcił mnie do spróbowania jej do zmywania olei z wysuszonych końcówek, ale użyta do tego celu powyżej ucha robi megaprzyklap - a jako maska ogólnie się do niczego nie nadaje.
Tak, to jedna z lepszych odżywek do mycia.
Cytat:
Odżywki:
Mało Obowiązkowo coś z proteinami. Zawsze i wszędzie polecę różową Artiste. Chyba nie ma sobie równych. W KWC tej odzywki piszę, jak jej prawidłowo używać.
Cytat:
Maski:
- Kallos, Serical, Crema al Latte - znam, lubię i używam od czasu do czasu od kilku lat, może nie KWC ale trudno by mi było z niego zrezygnować (mam nadzieję, że jest zgodny z CG...),
Jest kilka wersji tej maski. Podaj skład, ocenimy.
Cytat:
- Beauty Formulas, Honey Treatment Wax, maska w plastikowym "słoiczku" nie w tubce, nie znalazłam nic o niej na Wizażu:-( więc żeby nie było niedomówień wklejam skład:
AQUA,CETEARYL ALCOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, CETHYL ALCOHOL, MEL ( HONEY), POLLEN EXTRACT , HYDROLIZED COLLAGEN, CITRID ACID, PARFUM , METHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, 2-BROMO-2-NITROPROPAE-1,3-DIOL, CL19140,CL15985
Zgdna z cg, włosom winna się podobać obecność miodu, ekstraktu z pyłku i hydrolizowanego kolagenu.
Cytat:
Henna Wax - nie zdaje egzaminu u mnie, mimo że kupiłam go po zachwytach na necie
Ta sama, co wyżej?
Cytat:
Jak pisała Pati - uważac na alko, nie stosowac na włosy.
Cytat:
Wcierki:
- Radical - chyba zbyt wcześnie na efekty, mam wrażenie, że mniej włosów wypada, ale może to być efekt całościowej zmiany pielęgnacji a nie samej wcierki.
Jak i Jantar mgiełka na alko. Uważaj na reakcje skóry.
Cytat:
Czesanie:
- na mokro, czyli jak włosy są już tak w 2/3 wysuszone grzebieniem o szerokim rozstawie zębów (plastikowy)
Dlaczego rozczesujesz włosy, gdy schną? Nie wolno ich wówczas dotykac! Albo wtedy, gdy są mokre, albo gdy są suche. Inaczej prowokujesz puszenie.
Cytat:
Stylizacja:
brak, jedyne co pod stylizacje może podpaść to po staremu zwijam włosy w rulonik i spinką żabką upinam w domu - wygoda z długimi włosami.
A szkoda, bo widać, że sporo by sie mogło zadziać.
Cytat:
Czyli mikstura ma mieć około 5 pH, żeby było optymalnie.
Między 4 a 5.
Cytat:
Zabezpieczam, ale w sumie po myciu wcieram w nie coś, a tak myślę, że do kolejnego mycia mi się wszystko ściera. Chociaż z drugiej strony po codziennym zabezpieczaniu będą przeciążone.
Zależy co, bo może albo odparować, albo się złuszczyć i wykruszyć, albo zetrzeć.
Dobrze jest jednak dokładać kapkę w dniach niemycia włosów. Co to będzie, zależy od Ciebie. Trzeba potestować,kilka razy przesadzić, by znaleźć to, co będzie najodpowiedniejsze.
Cytat:
W tym semestrze nie mam laborek typowo chemicznych, ale zawsze na laboratorium robiłam ślimaka i psikałam wierzch mgiełką. A jak tego nie robiłam, bo mi było szkoda loków (jakoś ładnie się ułożyły) to dziwne były po kilku godzinach w oparach chemicznych.
Cóż... i tylko włosy były dziwne?
Cytat:
Kolejnego dnia próbowałam je reanimowac - raz się udaje a raz nie, gdy sie nie udaje - muszę związać, źle do związania muszę uczesać, bo inaczej te na głowie nijak się nie układają, sterczą spomiędzy innych, robią się schodki, wyglądam koszmarnie
Hmm... nawet gdy upinałam dłuższe włosy, to tylko tę część, która miała być wygładzona przeczesywałam delikatnie grzebieniem.
Zresztą sama zobaczysz, że z czasem nie będzie takich problemów
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Ale zajrzałaś
Brakowało tu Ciebie

Cytat:
skoro po 2 tygodniach tak się poprawiły co będzie po pół roku, może nawet odnajdę loki!
No własnie... dlatego warto rozejrzeć się za czymś do stylizacji.
Cytat:
Natura obdarzyła mnie mysim ciemnym blondem, w którym wyglądam przeciętnie do puki nie pojawią się złote rozjaśnione refleksy od słońca, więc wspomagam naturę farbą
Też myślałam, ze mam taki kolor. Dlatego rozjaśniałam. Pielegnacja sprawiała, ze włosy mam ciemne. Naprawdę ciemne. Zresztą sama zobacz w albumie.
Cytat:
- jak widać samo ich nawilżenie i odżywienie poprawia mi skręt.
Bo o to chodzi w całej tej pielęgnacji
Cytat:
Uf... nie ma nic gorszego niż rozjaśnienie. Czy słońcem, czy rozjaśniaczem, czy może słońcem po kąpieli w słonej wodzie To zawsze oznacza pozbawienie wilgoci.
Cieszę się, że postawiałaś na filtry i kapelusze

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-09-30, 18:07   #70368
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Między 4 a 5.
Zależy co, bo może albo odparować, albo się złuszczyć i wykruszyć, albo zetrzeć.
Dobrze jest jednak dokładać kapkę w dniach niemycia włosów. Co to będzie, zależy od Ciebie. Trzeba potestować,kilka razy przesadzić, by znaleźć to, co będzie najodpowiedniejsze.
Cóż... i tylko włosy były dziwne?
Następnym razem będę pamiętać, żeby zakwasić Może i efekt będzie lepszy.

A o dłoniach to ja nawet nie wspominam, dziwne, to mało powiedziane. Paznokcie to samo. No ale co zrobić, rękawiczki mi zupełnie nie pasują.
A robić to i chcę i muszę. Więc mam arsenał kremów i jest dobrze.
Stary 2012-09-30, 18:10   #70369
Eloe77

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36838737]Że są przerwy takie między tymi włosami, lok, przerwa, lok, przerwa...Może tak powinno być [/quote] Powinno. Wówczas mówimy o zdefiniowanych lokach.
Cytat:
Z kokosem średnio się lubiły
A nakłądałaś na długo? To, że się nei lubią moze wskazywac na wysoka porowatość.
Cytat:
Wiem że z vatiką też mogą się nie polubić, ale spróbuję
To nie tylko kokos, ale i ziółka. Trzeba uważać.
Cytat:
Sesę chciałam na przyśpieszenie porostu.
Też trzeba uważac- kokos zatyka pory. Mogą pojawić się pryszczyki. Próbuj, ale uważnie.
Cytat:
Tak amlę mam na parafinie. Dopiero kilka razy użyłam. Chyba bardziej się kręciły i chyba spuszyły. Jeszcze kilka razy użyję to wydam opinię.
Jeśli masz takie włosy, jak myślę, to powinny właśnie reagować lepszym skrętem. Ale pamiętaj, ze parafinę trzeba zmywać silnym szamponem.
Cytat:
Teraz zamierzam zrobić napad na biedronkę i zastanawiam się który olej byłby najlepszy. Chyba tego winogronowego spróbuję.
I koniecznie zielony krem do rąk. Powinien się posodbac włosom: kokos i shea, wazelina.
Cytat:
Chyba są porowate, bo strasznie długo schną, może to wynika z ich ilości.
A to, ze schną długo może akurat wskazywać na niską porowatość. Albo na sporą ilość.
W trakcie pielęgnacji na pewno dowiesz się, jak jest z porowatością. Wszystko powoli

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-09-30, 18:21   #70370
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:
To mogła być wina odżywek albo innych skąłdników, niekoniecznie kokosa. Zwykle nie jest zbyt wysoko w składzie
Też tak sądzę, szczególnie że olej ze słodkich migdałów się nie sprawdził, a włosy od kilku dni jakby są gładsze - chyba muszę zmienić pogląd na ich porowatość

Cytat:
Tak, to jedna z lepszych odżywek do mycia.
Ha! Wpadłam sama na to, czuje się dumna i idę się szkolić z czytania składów!

Cytat:
Mało Obowiązkowo coś z proteinami. Zawsze i wszędzie polecę różową Artiste. Chyba nie ma sobie równych. W KWC tej odzywki piszę, jak jej prawidłowo używać.
Ostatnio szukałam jej, bo znalazłam twoją recenzję (a jesteś moim włosowo-kręconym guru), ale jeszcze jej nie odnalazłam. To mój ostatni planowany zakup włosowy, teraz będę wytracać co nakupowałam

Cytat:
Ta sama, co wyżej?
Tak, skończyła jako odżywka do mycia końcówek.

Cytat:
Dlaczego rozczesujesz włosy, gdy schną? Nie wolno ich wówczas dotykac! Albo wtedy, gdy są mokre, albo gdy są suche. Inaczej prowokujesz puszenie.
!!!
Właśnie dlatego tu piszę! A myślałam, że czeszę je w najlepszym momencie - najważniejsza dziś włosowa informacja - DZIĘKUJĘ!

Cytat:
A szkoda, bo widać, że sporo by sie mogło zadziać.
Cytat:
No własnie... dlatego warto rozejrzeć się za czymś do stylizacji.
Z pewnością wypróbuję glutka. Ale na razie cały czas przeznaczę na poprawę kondycji włosów, w końcu to tylko 2 tygodnie i długa droga przede mną

Cytat:
Też myślałam, ze mam taki kolor. Dlatego rozjaśniałam. Pielegnacja sprawiała, ze włosy mam ciemne. Naprawdę ciemne. Zresztą sama zobacz w albumie.
To mnie akurat martwi, ciemnym włosom mówię stanowcze nie, a po 3 latach farbowania na czerń (i trudnym zejściu z niej) każde przyciemnienie koloru chyba spowodowałoby zawał na miejscu.
Stary 2012-09-30, 18:34   #70371
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Piękny skręt! Nie wiem jaka jest przyczyna puchu, ale Twoje włosy będą zjawiskowe, jak już się z nim uporasz

U mnie te ślimaczki sprawdzały się przed CG, jak jeszcze męczyłam włosy szczotką. Tworzyły się ładne, grube fale. Teraz wszelkie warkocze/koczki na noc nie zdają egzaminu - budzę się z pogniecionymi krzywusami
Masz może jakieś zdjęcie swoich włosków? Chętnie bym obejrzała
Aktualnie nie mam ale postaram sie zrobić przy najbliższej okazji, postaram sie jutro rano o ile nie zapomne bo dosyc wczesnie musze wstac niestety nadszedl 1 październik i studia ;/ także postaram sie rano na szybko jakies zrobic
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 18:37   #70372
Eloe77

Cytat:
Następnym razem będę pamiętać, żeby zakwasić Może i efekt będzie lepszy.
Całkiem prawdopodobne.
Swoje jedyne jak do tej pory laminowanie przeproawdziłam właśnie z octem i byłam zadowolona. Nie spodziewałam się poprawy skrętu, ale takiej odporności na puszenie nie miałam nawet po oleju brokułowym
Cytat:
A o dłoniach to ja nawet nie wspominam, dziwne, to mało powiedziane. Paznokcie to samo. No ale co zrobić, rękawiczki mi zupełnie nie pasują.
A robić to i chcę i muszę. Więc mam arsenał kremów i jest dobrze.
zazdroszczę tak pozytywnie tej chemi...
Cytat:
Też tak sądzę, szczególnie że olej ze słodkich migdałów się nie sprawdził, a włosy od kilku dni jakby są gładsze - chyba muszę zmienić pogląd na ich porowatość
Powoli. Porowatośc obserwujemy. Dopiero doświadczenia z róznymi składnikami, metody mycia, zachowania włosów, dadzą nam odpowiedź na pytanie o porowatość. Zwykle przy takich włosach jak Twoje jest niska/średnia lub średnia. Ale to nie stanowi reguły.
Cytat:
Ha! Wpadłam sama na to, czuje się dumna i idę się szkolić z czytania składów!
To się na pewno przyda!
Cytat:
Ostatnio szukałam jej, bo znalazłam twoją recenzję (a jesteś moim włosowo-kręconym guru), ale jeszcze jej nie odnalazłam.
:dziekuje-kwiatek
Znajdziesz w drogeriach Natura. Wyłącznie.
Jeśli nie, kup keratynę z mazideł albo z ZSK.
Cytat:
Właśnie dlatego tu piszę! A myślałam, że czeszę je w najlepszym momencie - najważniejsza dziś włosowa informacja - DZIĘKUJĘ!
Najlpeszy moment na czesanie - moim zdaniem - to chwila przed spłukaniem odżywki do spłukiwania. Wówczas antystatyki już wygładziły łuskę, włosy sa więc odpowiednio zabezpieczone przed skutkami czesania.
Cytat:
Z pewnością wypróbuję glutka. Ale na razie cały czas przeznaczę na poprawę kondycji włosów, w końcu to tylko 2 tygodnie i długa droga przede mną
Dlatego powodzenia!
Cytat:
To mnie akurat martwi, ciemnym włosom mówię stanowcze nie, a po 3 latach farbowania na czerń (i trudnym zejściu z niej) każde przyciemnienie koloru chyba spowodowałoby zawał na miejscu.
No tak, to zmienia postać rzeczy.
Hmm... moim marzeniem jest płomienny lub miedziany rudy. Ale... jeśli musiałabym dekoloryzować i potem nanosić rudy, to... już wolę być złośliwa i nie mieć charakteru na głowie

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-09-30, 19:14   #70373
Doe
Rozeznanie

Trochę minęło odkąd wstawiałam ostatnio foty, to się dzielę - stan po wciąż trwającej intensywnej terapii po farbowaniu - myte wczoraj, dzisiaj lekko zreanimowane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy1.jpg (26,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy2.jpg (31,6 KB, 53 załadowań)
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 19:22   #70374
Eloe77

Cytat:
Trochę minęło odkąd wstawiałam ostatnio foty, to się dzielę - stan po wciąż trwającej intensywnej terapii po farbowaniu - myte wczoraj, dzisiaj lekko zreanimowane
Jaki cudny kolor

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-09-30, 19:38   #70375
daria_z
Raczkowanie

Co powiecie, gdyby zrobić taką odświeżajaco-reanimującą mgiełkę np.: trochę mgiełki Radicala (tak wiem, że ma alc.), trochę joasiek (miod i cytryna + pokrzywa i ziel herbata) kilka kropel oleju (np. alterra z pomarancza) i do tego trochę żelu stylizującego (mrożący?)

Zastanawiałam się po prostu...
The Lying Game
Lindsey Stirling
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 19:45   #70376
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daria_z Pokaż wiadomość
Co powiecie, gdyby zrobić taką odświeżajaco-reanimującą mgiełkę np.: trochę mgiełki Radicala (tak wiem, że ma alc.), trochę joasiek (miod i cytryna + pokrzywa i ziel herbata) kilka kropel oleju (np. alterra z pomarancza) i do tego trochę żelu stylizującego (mrożący?)

Zastanawiałam się po prostu...
Ja się nie znam, ale ostatnio jestem pod wrażeniem użycia samej joaśki do reanimacji.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:00   #70377
pina258
Raczkowanie

No to ja może wrzucę fotkę Ogólnie szału nie ma. Pod spodem sprężynki, a na wierzchu skręcone coś... I jeszcze ten puch Muszę nad tym popracować...I zastanawiałam się nad cieniowaniem, ale obawiam się że to spotęguje puszenie

I dodam takie małe porównanie
1. Włosy kilka miesięcy temu
2. Włosy teraz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy 1.jpg (28,1 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz krecone.jpg (48,5 KB, 67 załadowań)
Stary 2012-09-30, 20:05   #70378
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
A zastanowiłaś się, dlaczego wypada Ci dużo włosów po olejowaniu?
Może powodem jest to, że i tak musza wypaść, więc wypadają, gdy są trochę wygładzone?
A moze niepotrzebnie szarpiesz podczas nakąłdania?
Może nakładasz na skórę?
Moim zdaniem czesanie przed olejowaniem czy myciem jest zbędne, ale to Twoja decyzja.
Długie można upiąć. Można przeczesać palacami, ułożyć placami. Można zastosowac grzebień o szerokim rozstawie (zaczynając oczywiście od końcówek).
Uff Tu mnie przynajmniej uspokoiłaś
Oki, przekonałyście mnie, szczotka idzie w kąt. Włoski umyte, pachnące czesane palcami z maską ds i potem jak nakładałam odzywkę bs (ale to już totalnie rozplątane były, gładziutkie. Postaram się przeczesywac tylko palcami w razie ostatecznej konieczności.

Olejowałam na początku skalp, ale włosy leciały masakrycznie, pełne garście, potem tylko włosy na sucho (ale chyba za mocno przeciągałam palcami po włosach). Cały czas szukam idealnego sposobu olejowania.

Chciałabym jeszcze zapytac o pielęgnację. Wiem, ze włosy lubią różnorodność więc funduje im na zmianę kurację nawilżającą i proteinową. Wygląda to tak:

1. odżywka+olejowanie na kilka godzin (olejek łopianowy GP na skalp), mycie odżywką, aska alterry z alesem i grantem lub naturvital z aloesem, joaśka pokrzywowa bs i krem z biedronki na końcówki.

Kolejne mycie:

2. odzywka+ olejowanie+ olejek GP na skalp, mycie odżywką, odzywka artiste różowa na kilkanaście minut lub isany z proteinami pszenicy, joaska i krem biedronkowy.

Czasem jeszcze dodaję po maskach drogeryjnych maskę z glutka lnianego na skalp i włosy (kocham).

Czy powinnam cos jeszcze dodać/odjąć/zmienić?

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Jakie cudowne!!! Ten kolor i loki!

Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
No to ja może wrzucę fotkę Ogólnie szału nie ma. Pod spodem sprężynki, a na wierzchu skręcone coś... I jeszcze ten puch Muszę nad tym popracować...I zastanawiałam się nad cieniowaniem, ale obawiam się że to spotęguje puszenie

2. Włosy teraz
Kolosalna różnica! Piękne!
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:20   #70379
natalcia250
sentimental animal

Cytat:

2. Włosy teraz
ale różnica! jak stylizujesz?

Jeśli dyfuzor ma temperaturę nawiewu taką, że spokojnie mogę trzymać rękę na kolcach, to mogę nim suszyć? Czy jednak zimnym?
nie ukrywam, że ciepłym jest szybciej i wygodniej
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:20   #70380
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:

2. Włosy teraz
Z takich "prostych ale krzywych" tak piękne loczki! Twoja i inne podobne tu dziewczyn historie dają mi nadzieję na loki Miejmy nadzieję się wyrobią. A te kilka miesięcy to ile dokładniej?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości