|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Ależ Wy pędzicie
My jutro na wizytę się wybieramy, a w czwartek usg
|
|
|
|
#572 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz prosze mnie zlinczowac za wymadrzanie sie Kochana piekna sukienka!!!!!!!bedziesz wygladala bosko Cytat:
no chyba ze tak mi sie wydaje i u mnie to wynika z lenistwa-bo ja to leniuch i mi by sie nie chcialo z woda i mydlem latac po schodach za kazdym razem Cytat:
![]() Cytat:
36 ![]() ![]() kurde dziewczyny zaczynam sie powoli bac porodu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Anielko za jutrzejsza wizyte!!bedzie wsio okiej![]() ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam juz zadnego rozwodu, sorki ale moj maz musi sie ze mna pomeczyc nie puszcze go![]() heh wlasnie jak weszlam na strone uniewaznienie tą co podalas, wszedl moj maż usiadl obok mnie a tak spojrzal i -coo juz masz mnie dosyc? ![]() a wlasnie musze go pochwalic bo dzis sam polozyl w pokoiku malego panele wiec hurra neidlugo bede mogla urzadzac, zostaly tylko listwy i wykonczenia podlogi wiec luz..jestem z neigo dumnaadvena tez mma jutro wizyte, na 10tą ale pewnie wejde pozniej trzymam kciuki .![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() a wlasnie marti ile ty mailas tych reczniczkow bo zobaczylam ze kamilka tak duzo kupila, a ja ma jeden z okryciem tylko i tak mysle bo chcialam kupic zwykly po prostu , albo naszym bym wycierala pozniej juz po wypraniu w proszku dzidziusiowym dzieki dziewczyny za kciuki ![]()
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-30 o 20:00 |
||
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko no to niezle dalas tz do myslenia
hihi ja mam dwa reczniki z kapturkiem-uwazam ze wiecej nie potrzeba.bo i tak po kazdym myciu wieszamy i sie suszy-wycieramy czyste dziecko wiec na kilka dobrych dni starczy i drugi na zmiane jak pierwszy do prania.wiecej nie trzeba ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- no i brawa dla tz!!!!
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
![]() Cześć smarkata Mam nadzieję, że się nie obrazisz - to tylko taki żarcik związany z Twoim katarem ![]() Cytat:
Ja akurat nie mam biegania po schodach i sama jestem sceptycznie nastawiona do tych chusteczek po tym jak sama ich używałam i miałam po większości z nich uczulenie. Mam po prostu gdzieś tam w głowie, że one nie są takie super delikatne, choć mam już na wszelki wypadek zakupione 2 opakowania Pampersów. Może się okazać, że ja również okażę się ich fanką ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę
|
||
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w niedzielny wieczór
Jak zwykle w weekend mało nadrabiania Z tego co pamiętam: Muminku ogromne laski: dla Laurki i za dalsze postępy!!Peperonik śliczne zdjęcia A dla wszystkich chorowitków szybkiego powrotu do zdrowia Mnie męczy już "tylko" kaszel ![]() za wszystkie zaczęte tygodnie!!Robi się poważnie ![]() Ale ja jak sobie pomyślę, że niedługo mam urodzić to czuję podniecenie i ekscytację i nie mogę się doczekać ![]() Nadal nie boję się porodu, zobaczymy ile jeszcze tak wytrzymam ![]() Dziś ciąg dalszy porządków. Przenieśliśmy troszkę rzeczy na górę, przede wszystkim rzeczy Bartusia- leżą już sobie w jego szafie i czekają Z resztą przenosin musimy czekać do czwartku jak nam przywiozą meble, bo teraz to bez sensu ![]() Muszę się pochwalić,że mam cudownego męża Tyle pracy włożył w ten remont, żebyśmy mogli sobie w trójeczkę spokojnie tam mieszkać |
|
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
mala ma coraz mniej plynow,glowka malo urosla 2 dni a dzis nic ale punkcja byla...plyn tez coraz jasniejszy...czyzby??boje sie za wczas cieszyc...a i moja mała dzis przekroczyła 2 kg!!!!!!!!!!!!!!!i spi w takim podgrzewanym łóżeczku od dzis co wiaze sie z tym ze dzis ma pierwszy raz spiochy ubrane....tak slodko wygląda!
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laurka to silna i dzielna dziewczynka i da radę i wyrośnie na zdrową, piękna kobietę |
|
|
|
|
#581 | |||||
|
Zadomowienie
|
łączę się w bólu
![]() Cytat:
dla męża mój też już przebąkuje, że farbę trzeba odświeżyć, więc czuję, że w środę albo czwartek też mnie ( tzn tżta ) malowanie czeka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie jeszcze gardło boli i z nosa trochę leci Cytat:
za wytrwałość i dla mężusia oczywiście ![]() Cytat:
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nadal trzymamy kciuki ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- ah ide do wyra..... wygrzać sie czy coś. masakra
|
|
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
muminku super
madzius to fajnie ze juz remont z glowy co do porodu to mi sie tak nei spiszy nie czuje ekscytacji raczej strach, poza tym neich sobie jeszcze meisiac posiedzi zdąze sie nalatac, nacieszyc i wogole.oczywiscie, ze chcialabym maluszka zdrowego i super ze juz blizej niz dalej do zobaczenia go bo ciązy tez mam dosc ale wszytsko w swoim czasie![]() nie wiem moze dziwna jestem jeszcze niedawno juz chcialam trzeci trymestr a teraz sie boje porodu i wogole wszytskiego. że nie dam rady.że mnie przerośnie to wszystko, że wszystko się zmieni , i boje sie czy wszystko bedzie ok.takie tam typowe lęki bo ja ogolnie panikara jestem. wlasnie bo ty madzius sie nei boisz a ja sie wlasnie strasznie boję porodu jak czytam opisy to mi łzy ciekną , ja nie wiem ja tam chyba rozniose caly szpital---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
to tak na wypadek jakby nieładnie położył ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-30 o 21:06 |
||
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#587 | |||
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczynki, perelka mi ja pokazala, mam nadzieje,ze sie wcisne
Cytat:
super,bo swietna jestCytat:
Cytat:
i duzo duzo zdrowka zyczymy Micia dla Ciebie tez duzo zdrowka dorcia wracaj do nas szybciutko tynkusia, hania, madzius advena kciuki za wizyte jutrzejsza marti dzieki za opinie, ciekawa bylam co powiesz,bo w koncu to Twoja pasja, dzieki za uwagi, to dla mnie bardzo cenne oczywiscie ciagle o tym tz-towi mowie,bo inaczej jest ciemno,ale czasem sie zapominamy podrzemalam, bylam z psami, master szefa obejrzelismy,a teraz Harrego ostatnia czesc ogladamy na HBO,ale sie cos wkrecic nie moge,ale juz to widzialam w kinie,wiec tak jednym okiem patrze
|
|
|
#588 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hej my mieliśmy całkiem przyjemny dzionek, dopiero po 18 byliśmy w domu ![]() tylko w kościele nie mogłam wysiedzieć - duszno mi było i serce waliło ![]() i moja mama ma już normalnie szufladę dla Jasia u siebie w domu ![]() ba! nawet proszek ma Bobas i wszystko poprane |
|||||
|
|
|
#589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czarnamadonna dla mezateraz to dopiero Cie na rekach bedzie nosil,jak zobaczyl,ze o uniewanieniu czytasz madzius gratulacje 34 tyg
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-30 o 21:24 |
|
|
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczornie,
Muminku, Ja coś czuje ze niedługo malutka będzie już w domu W każdym bądź razie wizja powrotu do domku coraz bliższa ![]() Micia- koniecznie kup na katar ten prenalen, u mnie naprawdę działa (choć w smaku masakra- połączenie czarnej przeczki i czosnku )Czarna- normalnie chłopa straszysz bezpodstawnie ![]() Justa, Wow 9 miesiąc to naprawdę nie przelewki-gratki i zazdraszczam ![]() Neipys, Widzialaś na wrześniówkach że Kajaja urodzila A jeszcze nie tak dawno starałyśmy się razem ![]() Marti, Z tym myciem pupy to Ci rację przyznaje- jak da radę to i owszem ale ciężka sprawa ![]() Dorcia, Żeby czas w szpitalu szybko Ci zleciał Tai, Pierwszy wnuk mamy będzie? Będzie się małym opiekować? Czy tak ze szczęścia po prostu ta szuflada ![]() Moja mama mi ciagle przypomina ze wnuki się kocha bardziej niż dzeci ![]() A u nas fajna niedziela z długim spacerem i dobrym obiadkiem...i sernikiem zakalcem ![]() A jutro do ortodonty, chyba już przedostatnia wizyta i będę miała taki uśmiech o
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wogole piec ciast nie umiem, same zakalce ale probuje, ostatnio jedyne co mi wyszlo to babka marmurkowa ale to proscizna wiec niema sie czym chwalicza to wg mojego męża jestem mistrzynia gulaszu i zupek---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- a i gratuluje wszystkim 34 tygodnia bo widze ze sporo tego ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- a wczorraj pierwszy raz widzialam fim Wesele Smarzowskiego i powiem sczzerze, zdolowalo mnie strasznie...nie mowie ze zły ale polskie filmy zawsze mnie dołują .wczesniej to nawet to lubilam ale w ciązy nei bardzo bo potem mam humor do du..py za to pozniej sobie oglądalam Family Guy ktorego z mężem bardzo lubimy oczywiscie ja zasnelam a najelpsze ze caly dzien wyrzucalam męzowi , ze ostatnio nie było mizianek tralalal i ma dzisiaj sie mną zajać , po czym tradycyjnie zasnelam![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- [QUOTE=T'ai;3684254 hej my mieliśmy całkiem przyjemny dzionek, dopiero po 18 byliśmy w domu ![]() tylko w kościele nie mogłam wysiedzieć - duszno mi było i serce waliło ![]() i moja mama ma już normalnie szufladę dla Jasia u siebie w domu ![]() ba! nawet proszek ma Bobas i wszystko poprane brawa dla mamy ![]() jeju przy was jak grzesznica sie czuje nie pmaietam kiedy bylam w kościele
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-30 o 22:04 |
||
|
|
|
#592 |
|
Zadomowienie
|
Muminek - trzymam za Was kciuki - jest coraz lepiej!
Peperonik - prześliczna sukienka ![]() Karola - już biegnę czytać o Kaji ![]() Ja też mam jutro wizytę o 9-tej. Już nie mogę się doczekac
|
|
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
Czarna,
Ooo gularz to też nie jest prosta sprawa kochana ![]() Ja jestem mistrzem makaronów i salatek ![]() No a Wesele to naprawdę mocny film, jeden z moich ulubionych polskich, ale nie na ciąże Arciuch i Topa genialni w swoich rolach...
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
czarnamadonna to ja sie druga grzesznica zglaszam
apropo tego noszenia, to chyba tz mnie przez prog powinien przeniesc za wlosy mnie wciagnie jak w ludach pierwonych, bo dziewiecdziesiat pare kilo chlopina nie uniesie,a na plecy nie mam jak wskoczyc,bo brzuch mi przeszkadza tez nie umiem piec ciast, za to gulasz robie pyszny ![]() i swietnie pale zapiekanki - mistrzyni w tym jestem naipys dzieki za wizyte a polski film smieszny i na rozluznienie w ciazy to polecam "Kup teraz" albo "Czas serferów" stare,ale jare a po ciazy "Wymyk"
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-30 o 22:35 |
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w związku z tym, że pewnie za 2 tygodnie się u Was zacznie - ogromne kciuki
żeby poszło szybko, sprawnie, jak najmniej boleśnie i żebyście wspominały go tak miło jak ja swój (mimo że rodziłam 17 h sn a w końcu skończyło się cc )mamusia lipcowa 2012 |
|
|
|
#597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooooooo dziękujemy
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Mam dziś taki jakiś dołowaty i trudny dzień ale mój tż poprawił mi humor przed chwilą - pamiętacie rozmowę na forum o tym jak laski nie wiedzą że są w ciąży?
Przed chwilą na Oddział ratunkowy przywiózł dziewczynę 26 lat. Pojechali do bólów brzuch i krwawienia z dróg rodnych. Pytają dziewczynę czy może być w ciąży, ona że nie bo ma już 20 miesięczne dziecko poza tym miewała ostatnio miesiączki. Jak dojechali z nią do szpitala przyszedł ginekolog i zaraz zabrał ją na porodówkę - po 10 minutach urodziła donoszonego chłopca :P |
|
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
soleilka dziekujemy, gratuluje maluszka ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
fajny blog:
http://matkasanepid.blox.pl/html
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.

no chyba ze tak mi sie wydaje i u mnie to wynika z lenistwa-bo ja to leniuch i mi by sie nie chcialo z woda i mydlem latac po schodach za kazdym razem

36 
za jutrzejsza wizyte!!bedzie wsio okiej

laski: dla Laurki i 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

)