|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
A ja mam dziś depresje.........jestem gruba,brzydka i nigdy nie schudne.Źle mi z tym,łaże w piżamie po domu i zamiast odpocząć to sprzątam,bo wszędzie widzę robote.Mały też jest niespokojny,słabo śpi.Poszłam z nim do Kościoła,ale nie zasnął,bo brzuch go bolał i wróciłam szybciej niż poszłam.Mam wrażenie,że każdy się na mnie gapi jak na kosmite,mam siebie dość i wyje,bo nie wiem,co robić...póki co brak mi energii do życia...i jak patrze na Wasze zdjęcia na mailu to pytam się,czemu ja jestem taka beznadziejna............. ....
|
#3542 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie!
Dzisiaj troszkę posprzątałam mieszkanko, muszę dopakować dla siebie torbę do szpitala i jutro się wstawiam po południu na oddział a we wtorek mam nadzieję, że rano powitam córcię mą wyczekaną Całe życie nam się odmieni, ale już nie mogę się doczekać!!! Dziś w nocy urodziła syneczka moja przyjaciółka, z którą niemal równo zaszłyśmy w ciążę, więc dzień dobrych nowin dziś Cytat:
![]() Ale trzeba przyznać, że za dużo to ten twój chłop nie robi, wołaj go i ucz pozostałych rzeczy, żebyś ty mogła sobie więcej odpoczywać a on był samodzielny z synkiem ja mam przynajmniej taki zamiar a i mój mąż ciekawy wszystkiego, więc na pewno sam będzie chciał wszystko wiedzieć, co przy małej zrobić Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przepiękna Zochna! ja też lubię czarno-białe zdjęcia, mają swój urok! ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
Sojka1990 mam pytanie, karmisz tylko butelką ściągając swoje mleko czy piersią też? Jeśli tylko butelką to możesz mi powiedzieć jak to zorganizować logistycznie?
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ehh te hormony też to przerabiałam wiesz? ale teraz wzięłam się w garść ... zrobiłam sobie dzień dla siebie, Dusie wpakowałam tatusiowi i mimo że dopadło mnie czy on sobie poradzi aaaa ale poszła do kosmetyczki, na solarium, kupiłam nowa tunikę i spodnie ... czuje się o niebo lepiej i przeszłam na dietę .. mam 2 kg na minusie jeszcze tylko jakieś 7 razy tyle i będzie w miarę lepiej wierze że się uda ![]() Soja śliczna księżniczka ...
|
|
#3545 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierś daje tylko w nocy, bo nie chce mi się iść do lodówki do kuchni po mleko :P a w ciągu dnia, odciągam co 3h, każdą porcje sobie w oddzielny pojemniczek wlewam i po prostu jak mala woła jeśc sięgam do lodówy, rzucam na 3 minuty do podgrzewacza i gotowe- wiem ile zje i nie musze siedzieć z dzieckiem uczepionym do cycka praktycznie 24h na dobe. co do pytania o krwawienie po cc- położne wymieniają pokłady bez problemu, co jakiś czas przychodzą i sprawdzają czy nie przecieka nic, dla mnie jakoś to nie było krępujące, tzn nawet nie pomyślałam o tym w ten sposób, że powinnam się krępować, to ich praca i obowiązek i już. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Wex się w garść bo masz dla kogo !! Wyjdź z domu SAMA czy tam z najlepszą kumpelą, idź do kina, fryzjera, jakieś zakupy, dobra kawa, cokolwiek- cos co sprawia Ci przyjemność od razu poczujesz się lepiej! Najgorzej jest zamknąć się w domu i tylko pieluchy przerzucać!
|
|
#3546 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kobietki
ależ głowa dziś mnie boli 2 apapy znów nie działają![]() my cały czas używamy. Jedynki były super, ale dwójki troszkę za szerokie dla Małej są i przeciekają. Jedynki już za ciasne, więc próbujemy tescowych gaga rozm. 2 i są również fajne i cenowo podobne do dady Cytat:
moja waga jak stanęła na 50 kg tak stoi a jeszcze 2 trzeba zrzucić żeby było, jak przed ciażą. Podejrzewam jednak, że 2 kg zmagazynowały mi się w cyckach i nie tak szybko zejdzie. Za to już mieszczę się w rozmiar 34 więc jest ok. Wczoraj gdy kupowalam nowe jeansy, humor bardzo mi się poprawiłCytat:
Cytat:
[QUOTE=Almariel;36818447]Hej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
). w sumie miałam przerwę w karmieniu jakieś 9 godzin. Mała bez problemu radziła sobie z mężem i butelką, za to mi myślałam, że piersi rozsadzi. Po pierwszych 4 godzinach, gdy już nadszedł czas karmienia, mleko mi zaczęło wyciekać, ale kolejne godziny to była masakra normalnie!! i co? ja mam laktator ze sobą nosić, żeby sobie ulżyć?Cytat:
|
|
|
#3547 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie żartuj,że są takie szpitale naprawdę Ze mną leżała dziewczyna po cc i też dostawała ketonal i paracetamol i karmiła piersią,tyle że ona źle tolerowała ketonal i go nie chciała.Hemoroidy???moje utrapienie.Mi nic nie pomaga,ani proctis M,ani procto-glyvenol,ani posterisan Czasem du.pa boli,że siedzieć nie mogę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I Lili będzie na świecie,powodzenia
|
|
#3548 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Sojka udana sesja Zosieńki Pokaże Wam mojego chrabąszcza ![]()
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam do Was pytanko... Z tego co Was wcześniej podczytywałam to zauważyłam, że sporo z Was kupiło ten termometr bezdotykowy z Lidla. Jak się sprawuje bo na necie są o nim tak różne opinie, że masakra
a może lepiej dołożyć kasę i kupić coś lepszego?A pod spodem nasza Otylka
|
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
Kubuś zasnał,więc opiszę Wam mój poród.
W dzień tp 18.09 miałam pojechać do szpitala na ktg.Zamierzaliśmy po obiedzie,ale akcja przybrała inny obrót(dzięki Bogu) Wstałam wtedy wcześniej niż zwykle i o dziwo wyspana,zjadłam 3kanapki z serkiem na śniadanie.Poczułam 2 skurcze z odstępem 10minutowym.Pomyślałam,że może coś się zacznie dziać. wreszcie. I miałam racje.Poszłam do wc,sikam i czuje następny skurcz.Wycieram się papierem a tam dużooo gęstego śluzu zabarwionego krwią od razu napisałam do colds,byście wiedziały,że jade rodzić.Ale na spokojnie dopakowałam torbe,mąż spakował do samochodu i pojechaliśmy.Najpierw zawieźć Jureczka do babci,bo tego dnia nie poszedł do przedszkola,jakby czuł,że mama dziś pojedzie i urodzi braciszka.Oczywiście wycałował mnie i brzuszek i przypomniał o prezencie od Kubusia,że on pewnie ma dla niego jakiś prezent w brzuszkuDo rzeczy...jedziemy,ja rozłożona na tyle,w trakcie skurczu trzymam zagłówek jedną ręką,drugą uchwyt nad szybą i jęczę pytam męża,która?ile czasu minęło od ostatniego i licze znowu,by się przygotować na następny,są już co 7min.W międzyczasie dzwonie do siostry,że jade rodzić,potem do colds,zdać relacje,bo zatrzymaliśmy się pod biedronką,mąż poleciał mi po drożdzówki ,bo byłam strasznie głodna i nie miałabym siły rodzić.Od razu zjadłam 3 z dużą popitką wody.Mąż był w lekkim szoku Dojechaliśm y,nie ma miejsca gdzie zaparkować w końcu stolica.Poszłam na izbę przyjęć.Akurat nikogo nie było przy konsoli,mówię dzień dobry.Pani-słucham?a ja,że przyszłam rodzić ![]() Usiadłam,dałam dokumenty,pokserowali wszystko co trzeba.Przyszła położna,podała mi rękę,przedstawiła się i poszłyśmy na badanie.Rozwarcie na 4cm.Jedziemy na blok porodowy.Mąż akurat zdążył z walizką. Położna na chwilę wyszła,ja się przebrałam.Przyszedł lekarz zrobic wywiad medyczny i między skurczami zadawał pytania,ja odpowiadałam.Gdy nadchodził skurcz,podchodziłam do drabinki,mąż pomagał mi kręcić i kołysać biodrami,to mi pomagało.Miałam mówić aaaaaaa takim stonowanym głosem,to pozwala przetrwać ból i dziecko też jest dotlenione.I raz tak boli i mówię uuuuuuu a mąż do mnie nie uuu-aaaaaaaaaa ![]() Położna pytała czy chcę do wanny,ale nie chciałam.Powiedziała,że mam molestować sutki.Zaczęłam nawet stosować ten krok bociani co katiem,ale położna nie kazała,bo główka ładnie wchodzi w kanał rodny i nie ma co przyspieszać.Skurcze stawały się mocniejsze.Lekarz na chwilę wyszedł.Ja poszłam do łazienki(na sali porodowej)z myślą o zrobieniu kupy(mimo,że w domu zapodałam sobie pół butelki enemy)w sumie to nie czułam aż takiego parcia na odbyt jak przy pierwszym porodzie.Siadłam na klozecie i czuje skurcz i potrzebę parcia,położna jest przy mnie,mówi,że kobiety lubią tą pozycję na kibelku Ja chcę przeć,ale położna stanowczo mówi do mnie,a ja z szeroko otwartymi oczami patrze i wstrzymuje parcie.To było trudne,ale się udało.Miałam wtedy 8cm.Za chwilke weszłam na łóżko/fotel porodowy i skurcze parte.Mąż mi bardzo pomagał.Jego sama obecność tam dodawała mi siły,że dam rade i urodze nasze dziecko.Między skurczami mówiłam - Pić,on podawał,ogarniał mi włosy i trzymał za rękę. Raz patrze na niego i mówię:a co ty taki blady jesteś?a położne do siebie(bo przyszła i druga)że kobiety rodzące to nie tylko na skurcze uwagę zwracają,ale i mężami się zamartwiają ![]() Zapomniałam,że te parte czujesz tak,jakby Cię miało tam rozerwać. Położna mówi,że to pęcherz płodowy idzie,w końcu trach!!!pękł!,czułam dużo ciepłej wody na udach.Byłam w pozycji na kolanach między skurczami,plecy wyprostowane,gdy położna badała tętno dziecka,potem oparta na piętach parłam,trzymając się poręczy łóżka. Za trzecim partym się udało.Jest główka,położna pozwala mi jej dotknąć,dziwne uczucie.Męża zawołała,czy chce zobaczyć jaki podobny do niego i jak patrzy w górę Podobno wszystko tam zakryła co trzeba Mąż wraca do mnie i rodzimy reszte.Bolało,(ale do przeżycia naprawdę)bo barki szły razem,ale położna mnie bardzo chwaliła,że ładnie go wypchałam.Nie pamiętałam już jak to się robi,że trzeba to powietrze z siebie wypychać,cały czas wypychać,nawet jak już go nie ma.Darłam się strasznie,ale nie myslałam o tym aż tak by się przejmować.Myślałam,że mąż będzie miał tego dosyć i wyjdzie,ale dzielie wytrwał do końca i przeciął ładnie pępowine.Wtedy Kubus zaczął płakać.Dali mi go na brzuch.Nie mogłam uwierzyć,że jest już z nami,nasz drugi syneczek ![]() Urodziłam łożysko,Kubuś tak leżał ponad godzinkę,potem mąż go wziął na dalsze kangurowanie,bo mnie musieli wyłyżeczkować,bo strasznie krwawiłam.Oczywiście widziałam swoje łożysko jak je położne oglądały i rozciągały te błony i te skrzepy-obrzydliwe,ale to mnie wcale nie zraża,by jeszcze urodzić kiedyś moją wymarzoną córeczkę,jeśli Bóg kiedyś da... Potem jeszcze przyszedł ten lekarz dokończyć wywiad,bo nie zdążył. Po porodzie byłam strasznie obolała,synuś 4050g/56cm bez nacinania i pęknięcia krocza.Dobrze,że ten zabieg był w narkozie,bo zwykły dotyk strasznie bolał a położna musiała sprawdzić,czy nigdzie w środku nie pękłam.I tym razem obyło się bez szwów. Położna gratulowała nam i chwaliła mnie,że byłam bardzo dzielna. Kubus urodził się o 13.45 i dopiero koło 18 dostałam obiad i herbatę.Potem na wózku zawiozła mnie na sale.Kuba cały czas po trudach porodu spał smacznie a ja wcale nie czułam się zmęczona(tylko na dole obolała)Wieczorem,kiedy chciałam spać,Kuba się wyspał....
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-09-30 o 18:01 |
|
|
|
#3551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede wszystkim - trzeba skoczyć pod prysznic zamiast sprzątać, zlać się gorącą wodą, ubrać normalnie i spróbować umalować - dobry wygląd to lepsze samopoczucie! Po drugie - na pewno nie jesteś gruba, widziałam Twoje nóżki w ciąży, dłuuuugie, zgrabne patyczki! Pomyśl sobie, że powrót do formy niestety trochę zajmuje... Ja mam jeszcze te 9 kg na plusie i odstający brzuszek, ale czekam cierpliwie aż mi się tam wszystko obkurczy i wchłonie. Może mąż Cię wyręczy przez chwilę przy synku i zrobisz sobie chwile tylko dla siebie...? Cytat:
Co do krwawienia - to leżysz na podkładzie bez majtek i cieknie z Ciebie, a położne przychodzą Ci wymienić i mnie raz podmywały. Ale mnie to zupełnie nie krępowało - jesteś w szpitalu, one robią to codziennie i dla nich to zupełnie normalny widok/czynność.
|
||
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Żeby było śmiesznie to w pewnym momencie jedyną częścią garderoby w jakiej rodziłam,były te skarpetki
![]() potem byłam już cała naga,było bardzo wygodnie!!!!Polecam
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-09-30 o 17:48 |
|
|
|
#3553 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Agaton, trzymam mocnoo kciuki, żeby Lenka szybko się pojawiła z własnego wyboru i żeby wywoływanie nie było konieczne
Cytat:
w taki domowy sposób czasami pomagam psiakowi, gdy ma problem i swego czasu jedną z moich papużek falistych tak "poiłam". Cytat:
Cytat:
Cytat:
byłam dziś u księdza w tej kwestii. wstępnie 21.10. jeszcze lokal zaklepać trzeba jak przetłumaczyć mężowi, że jego kolega na chrzestnego się nie nadaje? rodzina to jednak rodzina, nie? jakoś akurat jego nie widzi mi się zapraszać na rodzinne uroczystości ![]() Cytat:
![]() ![]() cudo!!!!!! kupuj aparat i wrzucaj aktualne zdjęciaCytat:
|
|
|
#3554 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łydki zawsze miałam bardzo chude,z ud trochę mi zeszło,czuje po spodniach,tylko nie chce wyglądać jak wróbel(z bębenkiem wystającym i chudziutkimi nóżkami)Czasem mnie to załamuje.Wkurza mnie ten brzuch,kiedy on spadnie? Mąż jedynie nosi Kubusia jak płacze,bo zwykle jak idę się kąpac,to mały wstaje.Cycka mu dać nie może a ja boje się podać mu w butelce,bo potem może już nie chcieć pić z piersi. Chyba najpierw muszę odespać trochę,by nabrać siły,bo chodze jak zombi.Dziękuje za wsparcie ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
Poprawił mi się humor :Witam serdecznie Pani Kasiu! Dziękuję bardzo za dobre słowo. Miło mi to słyszeć. Cieszę się, że mogłam Pani pomóc. Rodziła Pani bardzo ładnie i to jest ogromna Pani praca i zasługa. Myślę, poród jest to szczególny czas dla kobiety. Dotyka samej jej kobiecości i może tę kobiecość pięknie wydobyć. Mam świadomość, że nie wszystko od nas zależy, ale jeżeli mogłam się do tego przyczynić to Bogu Dzięki. Ciepło pozdrawiam Całą Rodzinkę. Ma Pani pięknych chłopaków. Renata Alechnowicz. ![]() ![]() ![]() ![]() i życie jest piękne
|
|
#3555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śliczności !!! ja mam bezdotykowy ale innej firmy i jest super ! Cytat:
śliczny opis ... aż łezka się w oku kręci ....ehhh mój poród wydaje się taki odległy .... ale za to postanowiłam, że co miesiąc będę dopisywać kilka słów do listu dla mojej córki który napisałam jak zaszłam w ciążę ... po porodzie dopisałam dalszą część i tak chcę stworzyć jej historię z moich oczu i serca ... później co roku coś dopiszę do 18stych urodzin ...
|
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja go mam i jestem zadowolona. Błyskawiczny, dokładny pomiar i fajna cena. |
||
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my już mamy wsio zaklepane teraz tylko czekać na chrzest .... oby mała nie płakała ... jakoś w kościele przeszkadza jej ten zapach kadzidła ... nie wiem jak ona wytrzyma, jak tylko wchodzimy do Kościółka to kręci się i wtula buzią jak jest na rękach by tylko nie czuć ... ehhh musimy przeżyć hmmm kolega to kolega co innego przyjaciel rodziny ale z opisu wnioskuję że nim to on nie jest ... myślę że trzeba powiedzieć mężowi w prost że proponujesz inną osobę jaki tort zamawiacie ??????? ciekawe do której nasi będą imprezować mamy lokal do 1 zarezerwowany .... ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Tamlin Monia kochana powiedz mi mąz mój ma poprosić o tacierzyńskie czy ojcowskie ???
|
|
#3558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też czasem sie pocieszam że ktoś ma tak samo do dupy jak ja ![]() Cytat:
piękny opis naprawde ![]() Cytat:
A ja chce zrobić poza mszą ten chrzest bo mały nieznosny często i bedzie alarm na mszy. A boje sie tej imprezy bo tyle ludzi w tak małym mieszkaniu. Przy karmieniu siedze 3 godziny a gdzie tam jeszcze ugościć tyle ludzi bo gdzieś z 14 bedzie
|
|||
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwcia też chciałam poza mszą ale jednak zdecydowaliśmy się że na mszy tej o 17 będzie gdzie mało ludzi .... tak się łudzę, na sumie bym się nie odważyła chodziarz dzisiaj był chrzest i jeden wielki krzyk ludzie tylko głowami kręcili ale jak takiemu maleństwu wytłumaczyć ??? zdecydowałaś się na imprezke w domu ? u mnie nie wchodzi w rozmysły nawet ... zresztą już wsio zamówione ... mamy obiadu-kolację później tort, zimna płyta i ciasta, ciepła kolacja ... myślę że wystarczająco ... bo zimna płyta dość obfita
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nóg mi zeszło, a brzuszek odstaje...Masz rację odeśpij, to podstawa! A co do męża - ja też butli nie daję, ale czasem mąż go bierze i np. buja w leżaczku, daje palca do possania albo nosi właśnie i mały usypia. Ja wtedy mogę spokojnie zająć się sobą... Gdyby nie to, to mój baby blues trwałby duuuużo dłużej niż te 3 dni co go miałam. ![]() Maggie - nie, na razie smoka nie daję... Czasami mąż go uspokaja palcem swoim
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Katee - super opis porodu, marzyłam sobie żeby tak urodzić... Może drugi poród mi się uda
![]() A tak z ciekawości spytam - nie boicie się chodzić z takimi kruszynami do kościoła na mszę...? Takie skupisko ludzi, tyle bakterii, wirusów... |
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mężowi właśnie tak wytłumacz jak nam napisałaś. Ja też uważam że rodzina to rodzina. To zależy jaki chce. Czy dwa swoje należne tygodnie, czy 6 tygodni ale kosztem Twojego macierzyńskiego. A co do nazewnictwa to myla mi się więc nie pomogę. |
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedna osoba odpada własnie sie dowiedziałam i chyba jeszcze jedna odpadnie ale niepewne. Nie chce robić niewiadomo jakich poczęstunków bo na to przyjdzie czas jak bedzie komunia ![]() A teraz niech posiedzą 3 godziny i wypad do domu A boje sie robić na mszy ten chrzest bo tak jak mówie - zacznie swój "spiew" to uszy więdną a ja bym nie dała rady. Czuje że moim rodzicom to sie nie spodoba ale trudno
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
mamy dzieciaczka!!!!!!!!!!!!!! !
Kajaja urodziła przez cc o 16.25, Julitka wazy 3600 i ma 55cm
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja zauwazylam od paru dni dziwne zachowanie mojego synka. Jak spi to potrafi przez sen zaczac przerazliwie plakac (na chwile) po czym spi dalej. Bardzo dziwne to jest i trwa tylko w dzien |
|
|
|
|
#3566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, gratulacje dla mamusi i całusy dla Julitki cześć mam kryzys laktacyjny chyba, muszę bejbika mm dokarmiać co najmniej dwa razy dziennie
|
|
#3567 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mala ma coraz mniej plynow,glowka malo urosla 2 dni a dzis nic ale punkcja byla...plyn tez coraz jasniejszy...czyzby??boje sie za wczas cieszyc...a i moja mała dzis przekroczyła 2 kg!!!!!!!!!!!!!!!i spi w takim podgrzewanym łóżeczku od dzis co wiaze sie z tym ze dzis ma pierwszy raz spiochy ubrane....tak slodko wygląda! |
|||||||
|
|
|
#3568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Iwcia rozumiem Cię, mam nadzieje, że będziesz miała w domu pomoc bo mimo wszystko jak przyjdzie Ci 14 osób to trzeba obskoczyć tu obiad tu kawa ciacho .... ale mamcia pomoże a Alanek będzie grzeczniutki Cytat:
Kajaja gratuluję !!!!!!!!!!! Spora pannica !!! ![]() ![]() klask i:![]()
|
|
#3569 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak się od tego odzwyczaiłam, a tak to dla położnych to chleb powszedni a ja z tych wstydliwych nie jestem, bo wiem, że inaczej się nie da.[QUOTE=maggie123;36836716]Witajcie Kobietki ależ głowa dziś mnie boli 2 apapy znów nie działają![]() my cały czas używamy. Jedynki były super, ale dwójki troszkę za szerokie dla Małej są i przeciekają. Jedynki już za ciasne, więc próbujemy tescowych gaga rozm. 2 i są również fajne i cenowo podobne do dady Colds,.. szacun.. moja waga jak stanęła na 50 kg tak stoi a jeszcze 2 trzeba zrzucić żeby było, jak przed ciażą. Podejrzewam jednak, że 2 kg zmagazynowały mi się w cyckach i nie tak szybko zejdzie. Za to już mieszczę się w rozmiar 34 więc jest ok. Wczoraj gdy kupowalam nowe jeansy, humor bardzo mi się poprawiłdzięki dzięki dzięki Zuzanka tak samo: czerwona jak burak, stęka, jęczy, czasami krzyknie (normalnie jak rodząca kobieta) i kupa w pieluszce Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzieciaczki wszystkie śliczne, zazdroszczę, też już bym chciała, ale cisza i spokój u mnie .Też mam dzisiaj trochę deprechę, bo jestem taka gruuuuuuuuuuba, 80 kg ważę. Dzisiaj się gramoliłam, żeby wstać z kanapy, TŻ do mnie z uśmiechem "jak wieloryb na plaży", taki żarcik to miał być, no baaaaaardzo śmieszne .Teraz idę nadrabiać .
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-09-30 o 20:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

Rano miałam nieco silniejsze skurcze i już myślałam że się zacznie... Jak zwykle przeszły.
moja waga jak stanęła na 50 kg tak stoi a jeszcze 2 trzeba zrzucić żeby było, jak przed ciażą. Podejrzewam jednak, że 2 kg zmagazynowały mi się w cyckach i nie tak szybko zejdzie. Za to już mieszczę się w rozmiar 34 więc jest ok. Wczoraj gdy kupowalam nowe jeansy, humor bardzo mi się poprawił
). w sumie miałam przerwę w karmieniu jakieś 9 godzin. Mała bez problemu radziła sobie z mężem i butelką, za to mi myślałam, że piersi rozsadzi. Po pierwszych 4 godzinach, gdy już nadszedł czas karmienia, mleko mi zaczęło wyciekać, ale kolejne godziny to była masakra normalnie!! i co? ja mam laktator ze sobą nosić, żeby sobie ulżyć?

w końcu stolica.

klask i: