Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-30, 20:48   #3571
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
wiesz ciezko zyc z swiadomoscia ,ze czlowiek mial miec dwie identyczne skarby a ma jedno,strasznie sie boje ze i ja mążemy stracic,nic juz nie ufam tym lekarzom tam....cale 7 sc nosilam ja pod sercem,Bog dał mi je obie a jednej nawet nie zdazylam poznac,utulic....

mala ma coraz mniej plynow,glowka malo urosla 2 dni a dzis nic ale punkcja byla...plyn tez coraz jasniejszy...czyzby??boje sie za wczas cieszyc...a i moja mała dzis przekroczyła 2 kg!!!!!!!!!!!!!!!i spi w takim podgrzewanym łóżeczku od dzis co wiaze sie z tym ze dzis ma pierwszy raz spiochy ubrane....tak slodko wygląda!

Muminku rozumiem Twój strach i pewnie długo będzie w Was on trwał ale musisz zaufać Temu u Góry - wiem że krzyczysz do Niego i wyrzucasz mu bo to niesprawiedliwe ale przyjdą dni kiedy utulisz Laurke i podziękujesz mu że ją masz ... a my będziemy Cię wspierać ... Mała jest silna, coraz lepsze wieści od Was płyną i to jest piękne .... my możemy tylko przesyłać pozytywne energię w Waszym kierunku i modlić się o zdrowie dla Niuni i o siły dla Was
tule Cię
a 2 kg to już porządny kawał kurczaka a raczej kokoszki
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:59   #3572
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja po cesarce dostawałam ketonal w kroplówce, a potem doustnie na zmianę z paracetamolem. Podobno nie przenika do mleka matki i jest bezpieczny... Tak mi powiedzieli.

Jeju czy Wy też macie takie wysokie libido??? Ja już po prostu nie mogę wytrzymać bez seksu
Jak przejdzie krwawienie, to już można, prawda???
Ja na szwy w jednej porcji dostałam dwa paracetamole i dwa ibupromy do zjedzenia na raz. Jak zapytałam czy o dziecku nie zaszkodzi to mi położna powiedziała: chyba pani w szpitalu leży no nie?

Libido jestem pocerowana jak skarpeta, dziękuję

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, żegnam się z Wami na jakiś czas, wrócę już z Leną

w poniedziałek z samego rana stawiam się na oddział patologii a jutro czekają mnie ostatnie zakupy, pakowanie torby i trochę sprzątania więc pewnie nie będę miała czasu tutaj zajrzeć.

postaram się przekazywać informacje w miarę na bieżąco, ale prawdę mówiąc nie wiem, jak to się wszystko potoczy

najpóźniej pod koniec tygodnia powinnam urodzić, bo wtedy właśnie mija 2 tygodnie po terminie OM. lekarze raczej nie dopuszczą, by ciąża trwała dłużej.

buziaki i trzymajcie się ciepło

do zobaczenia
To trzymam za ciebie i Lenkę, niech wychodzi.

Lidzia za ciebie też kciukam

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No pewnie, że przyjmiemy!

Konczi - ale czemu uważasz się za zaborczą matkę...?

Dziewczyny to normalne, że mój maluch ma takie pory dnia, że je cyca co godzinę (od początku jednego karmienia do początku drugiego)...? To się jakoś wyreguluje potem? Czy może on po prostu potrzebuje possać trochę, żeby się uspokoić czasem?
Nie wiem, moja mnie tak właśnie wczoraj wycyckała, że mi pokarmu brakło i cyce nie nadążają. Dziś jest troszeczkę lepiej. Ale wczoraj przepłakała caluśki dzień Ja przy niej, bo podałam jej vit. d+k a podobno przy mm się już k nie daje i się bałam, że jej krzywdę zrobiłam i wyrodna matka jestem.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
A ja mam dziś depresje.........jestem gruba,brzydka i nigdy nie schudne.Źle mi z tym,łaże w piżamie po domu i zamiast odpocząć to sprzątam,bo wszędzie widzę robote.Mały też jest niespokojny,słabo śpi.Poszłam z nim do Kościoła,ale nie zasnął,bo brzuch go bolał i wróciłam szybciej niż poszłam.Mam wrażenie,że każdy się na mnie gapi jak na kosmite,mam siebie dość i wyje,bo nie wiem,co robić...póki co brak mi energii do życia...i jak patrze na Wasze zdjęcia na mailu to pytam się,czemu ja jestem taka beznadziejna............. ....
Ja też ganiam w piżamie, nic się nie przejmuj. Jesteś cudowna kobitka i urodziłaś cudownego synusia

Laski hemoroidy to jest koszmar. Kupiłam se czopki ale g... dają. Wolę rodzić niż iść na kibelek

Wogóle nie mam czasu, żeby wasze porody nadrobić

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:59   #3573
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
mamy dzieciaczka!!!!!!!!!!!!!! !
Kajaja urodziła przez cc o 16.25, Julitka wazy 3600 i ma 55cm
wielkie buziaki!!!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:02   #3574
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
A ja mam dziś depresje.........jestem gruba,brzydka i nigdy nie schudne.Źle mi z tym,łaże w piżamie po domu i zamiast odpocząć to sprzątam,bo wszędzie widzę robote.Mały też jest niespokojny,słabo śpi.Poszłam z nim do Kościoła,ale nie zasnął,bo brzuch go bolał i wróciłam szybciej niż poszłam.Mam wrażenie,że każdy się na mnie gapi jak na kosmite,mam siebie dość i wyje,bo nie wiem,co robić...póki co brak mi energii do życia...i jak patrze na Wasze zdjęcia na mailu to pytam się,czemu ja jestem taka beznadziejna............. ....
Ty jesteś gruba ? to co ja mam powiedzieć 94 kg na karku cokolwiek ubiorę źle wyglądam, poimalowana też to nic nie daje a cieszę się ze mam kochane zdrowe dzieci a ze sobą jak się chce to można zrobić porządek tylko trzeba czasu. Także głowa do góry
Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanko... Z tego co Was wcześniej podczytywałam to zauważyłam, że sporo z Was kupiło ten termometr bezdotykowy z Lidla. Jak się sprawuje bo na necie są o nim tak różne opinie, że masakra a może lepiej dołożyć kasę i kupić coś lepszego?

A pod spodem nasza Otylka
ja mam też bezdotykowy i jestem bardzo zadowolona.
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Iwcia też chciałam poza mszą ale jednak zdecydowaliśmy się że na mszy tej o 17 będzie gdzie mało ludzi .... tak się łudzę, na sumie bym się nie odważyła chodziarz dzisiaj był chrzest i jeden wielki krzyk ludzie tylko głowami kręcili ale jak takiemu maleństwu wytłumaczyć ???

zdecydowałaś się na imprezke w domu ? u mnie nie wchodzi w rozmysły nawet ... zresztą już wsio zamówione ...

mamy obiadu-kolację później tort, zimna płyta i ciasta, ciepła kolacja ... myślę że wystarczająco ... bo zimna płyta dość obfita
no to macie dużo jedzonka. Ja chciałam w sobotę o 18 ale niestety moich rodziców by nie było i wtedy planowałam obiad czy kolacje i do domu. teraz mam w niedziele i mamy obiad plus kawa i ciasta no i tort. pani dziś powiedziała że max 60 zł za osobę ale nie sądzi, ja się nie boję mi Zuzka przespała cały chrzest chyba jej sie spodobały ko ścielne klimaty
Cytat:
gratulacje
Cytat:
ja jeszze nie moge ale bede...pozatym brzych boli jeszcze dosc i bym nie dała rady

sorki,nie chce was straszyc :P

wiesz ciezko zyc z swiadomoscia ,ze czlowiek mial miec dwie identyczne skarby a ma jedno,strasznie sie boje ze i ja mążemy stracic,nic juz nie ufam tym lekarzom tam....cale 7 sc nosilam ja pod sercem,Bog dał mi je obie a jednej nawet nie zdazylam poznac,utulic....

współczuje przejsc i strachu ale zazdroszcze happy endu

bo Laura byla tym bliźniakiem co wzieła krew i płyny tej drugiej wiec była poprostu napchnieta,spadła do 1,420 i teraz dopiero normalnie tyje

nom jak ja do pracy poszlam wczoraj to tez wzielam ale ja i tak tylko od laktatora uzalezniona

no to luski kakaowe,bawarka,ciemne piwo i herbatka laktacyjna i jak najkczesciej pobudzaj piersi ściąganiem....ja juz mialam 2 kryzysy i 3 zastoje

mala ma coraz mniej plynow,glowka malo urosla 2 dni a dzis nic ale punkcja byla...plyn tez coraz jasniejszy...czyzby??boje sie za wczas cieszyc...a i moja mała dzis przekroczyła 2 kg!!!!!!!!!!!!!!!i spi w takim podgrzewanym łóżeczku od dzis co wiaze sie z tym ze dzis ma pierwszy raz spiochy ubrane....tak slodko wygląda!
super że wszystko idzie ku lepszemu Podziwiam Cie i Laurkę dzielne jestescue

Witam sie wieczerową porą styrana jak cholera. dzieci położone, wiec zjadłam zrobiłam herbatke i do was zajrzałam. pewnie i tak juz nikogo nie bedzie jak to zazwyczaj wieczorkioem no ale ja jestem sama męża nie ma więc teraz bedzie mi sie nudziło
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:03   #3575
elena_100
Wtajemniczenie

Spadam bo mnie już dupka boli, po zdjęciu szwów jest tylko troszkę lepiej.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:03   #3576
_Kasia23_
Wtajemniczenie

Ojeeej Konczita jak Cię miło widzieć... nie wiem czy mnie pamiętasz, bardzo stare wątki starających się ....
Eeech i widzę, że spełniło się marzenie i jestes mamą Cieszę się!
Ja niestety...
Pozdrawiam Cie ciepło
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:06   #3577
Konczita
Zakorzenienie

http://allegro.pl/haltex-chusta-elas...661247457.html zamówił ktoś tę chustę już ????

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ty jesteś gruba ? to co ja mam powiedzieć 94 kg na karku cokolwiek ubiorę źle wyglądam, poimalowana też to nic nie daje a cieszę się ze mam kochane zdrowe dzieci a ze sobą jak się chce to można zrobić porządek tylko trzeba czasu. Także głowa do góry

no to macie dużo jedzonka. Ja chciałam w sobotę o 18 ale niestety moich rodziców by nie było i wtedy planowałam obiad czy kolacje i do domu. teraz mam w niedziele i mamy obiad plus kawa i ciasta no i tort. pani dziś powiedziała że max 60 zł za osobę ale nie sądzi, ja się nie boję mi Zuzka przespała cały chrzest chyba jej sie spodobały ko ścielne klimaty

Asiu zgadzam się z Tobą w 100% za podejście .. mam takie same teraz zaczynam walkę z kg i mam już 2 na minusie a Was o doping proszę bym na weselu siostry była lżejsza o te swoje 14 kg ... chociaż wiem że to nierealne hehee

A powiedz obiad macie dwudaniowy ? ja zastanawiam się nad tą opcją jeszcze .. cenowo nas to około 90 - 100 zł wyniesie więc nie jest tragicznie
Stary 2012-09-30, 21:09   #3578
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
no to gratki

a ja zauwazylam od paru dni dziwne zachowanie mojego synka. Jak spi to potrafi przez sen zaczac przerazliwie plakac (na chwile) po czym spi dalej. Bardzo dziwne to jest i trwa tylko w dzien
O matko moja ma tak samo siedzę sobie w salonie a tu płacz przeraźliwy biegnę do sypialni a ona śpi z powrotem jak aniołek nie wiem o co chodzi...może im się coś śni

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja też mam dziś depresję. Czepiam się o wszystko a później wyję. Chce iść na spacer z Kropkiem a później go zwyzywałam że chodzi z nami z musu i że ma się ode mnie odczepić. Chciałam się przenieść do trzeciego pokoju z Matim... Mam siebie dziś dość.

jak ja Wam chudzinkom zazdroszczę. Na siebie patrzeć nie mogę. Wyglądam jak ludzik Michelin.

Ja go mam i jestem zadowolona. Błyskawiczny, dokładny pomiar i fajna cena.
Dzięki

Cytat:
ja jeszze nie moge ale bede...pozatym brzych boli jeszcze dosc i bym nie dała rady

sorki,nie chce was straszyc :P

współczuje przejsc i strachu ale zazdroszcze happy endu

bo Laura byla tym bliźniakiem co wzieła krew i płyny tej drugiej wiec była poprostu napchnieta,spadła do 1,420 i teraz dopiero normalnie tyje

nom jak ja do pracy poszlam wczoraj to tez wzielam ale ja i tak tylko od laktatora uzalezniona

no to luski kakaowe,bawarka,ciemne piwo i herbatka laktacyjna i jak najkczesciej pobudzaj piersi ściąganiem....ja juz mialam 2 kryzysy i 3 zastoje

Muminku strasznie ci współczuje i trzymam kciuki za Laurkę zobaczysz wszystko będzie dobrze
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:10   #3579
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kasia23_ Pokaż wiadomość
Ojeeej Konczita jak Cię miło widzieć... nie wiem czy mnie pamiętasz, bardzo stare wątki starających się ....
Eeech i widzę, że spełniło się marzenie i jestes mamą Cieszę się!
Ja niestety...
Pozdrawiam Cie ciepło

Kasiu kochana witaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!! jejku aż mnie ciarki przeszły !!! Pamiętam Cię i to doskonale !!!!!! oj spełniło się to moje to nasze marzenie .... i tak śpiewam naszej Dusi - jesteś naszym marzeniem jesteś jego spełnieniem jesteś naszą wyśnioną córeczką ....
Kasiu nie poddawaj się i walcz !!! musi się udać!!!!

Nasza rozbójnica jutro kończy 7 tygodni ... proszę jaka już duża jestem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201209293513.jpg (144,8 KB, 118 załadowań)
Stary 2012-09-30, 21:11   #3580
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Ja na szwy w jednej porcji dostałam dwa paracetamole i dwa ibupromy do zjedzenia na raz. Jak zapytałam czy o dziecku nie zaszkodzi to mi położna powiedziała: chyba pani w szpitalu leży no nie?

Libido jestem pocerowana jak skarpeta, dziękuję

To trzymam za ciebie i Lenkę, niech wychodzi.

Lidzia za ciebie też kciukam

Nie wiem, moja mnie tak właśnie wczoraj wycyckała, że mi pokarmu brakło i cyce nie nadążają. Dziś jest troszeczkę lepiej. Ale wczoraj przepłakała caluśki dzień Ja przy niej, bo podałam jej vit. d+k a podobno przy mm się już k nie daje i się bałam, że jej krzywdę zrobiłam i wyrodna matka jestem.

Ja też ganiam w piżamie, nic się nie przejmuj. Jesteś cudowna kobitka i urodziłaś cudownego synusia

Laski hemoroidy to jest koszmar. Kupiłam se czopki ale g... dają. Wolę rodzić niż iść na kibelek

Wogóle nie mam czasu, żeby wasze porody nadrobić
Dziękuję za kciuki

I współczuję tych hemoroidów, mi wystarczyły zaparcia w ciąży i ból przy wizytach w toalecie. Mam nadzieję, że da się to szybko zaleczyć
Stary 2012-09-30, 21:15   #3581
lilka00
Wtajemniczenie

Aga_ton- trzymam kciuki za szybki powrót z Lenka.
Lidka- jednak cc ma swoje zalety wiadomo co, gdzie i kiedy . Już niedługo będziesz miała swojego dzieciaczka przy sobie .
Muminku- trudno znaleźć słowa, które mogłyby Cię pocieszyć, ja trzymam cały czas kciuki za Laurę, żeby jak najszybciej mogła wyjść do domku cała i zdrowa .

Co do chrztu to ja osobiście nie cierpię tego typu imprez rodzinnych i się czasami cieszę, że zostałam wychowana na osobę niewierzącą, bo jak bym sama miała jeszcze organizować ślub lub chrzest to bym chyba zwariowała . Wczoraj miałam imprezę rodzinna i się wymigałam zaawansowana ciążą, chociaż spokojnie dałabym radę się tam udać .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:15   #3582
Dearlie
Zakorzenienie

Katee świetny opis. Czytaliśmy razem z TŻ-em z zapartym tchem oraz wielkim wzruszeniem pod koniec

Cytat:
Kajaja gratuluję córci!!! Czekamy na Wasz powrót!
Stary 2012-09-30, 21:19   #3583
lidka0308
Zadomowienie

Dobranockam na dziś!

Miłych snów!

Dziś mi się śniło, że poszłam do szpitala na zabieg, lekarz robi usg a tam mała obrócona i te usg było trójwymiarowe i kolorowe i widziałam, że mała ma masę czarnych włosów na głowie jak np. Zuzia Maggie i jeszcze kilka innych naszych wątkowych maluszków
Stary 2012-09-30, 21:24   #3584
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Dobranockam na dziś!

Miłych snów!

Dziś mi się śniło, że poszłam do szpitala na zabieg, lekarz robi usg a tam mała obrócona i te usg było trójwymiarowe i kolorowe i widziałam, że mała ma masę czarnych włosów na głowie jak np. Zuzia Maggie i jeszcze kilka innych naszych wątkowych maluszków

lidka dobrej nocy ... może sen się spełnić....
Stary 2012-09-30, 21:28   #3585
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
heloł,
ja mam dziś paskudny dzień. w nocy nie spałam bo jakiegos zapalenia dziąsła w 8 dostałam. cały policzek czerwony i bolało jak cholera. rano małża zbudziłam i pojechaliśmy do dentysty, bo zaczęłam puchnąć. przepłukała mi, jakieś ziółka powsadzała i tyle. ogólnie czuje sie kijowo, jeść nie mogę bo sobie policzek przygryzam i wyć mi sie chce mam nadzieję że szybko przejdzie...

u nas dziś rowno 37 tydzień

dziewczyny po cc - czy krwawienie pojawia się od razu czy po jakimś czasie?
od razu, i nie wiem jak to jest po sn ale ja bardzo malo krawie od poczatku, w sumie juz prawie nic a dopiero tydzien od cc.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, żegnam się z Wami na jakiś czas, wrócę już z Leną

w poniedziałek z samego rana stawiam się na oddział patologii a jutro czekają mnie ostatnie zakupy, pakowanie torby i trochę sprzątania więc pewnie nie będę miała czasu tutaj zajrzeć.

postaram się przekazywać informacje w miarę na bieżąco, ale prawdę mówiąc nie wiem, jak to się wszystko potoczy

najpóźniej pod koniec tygodnia powinnam urodzić, bo wtedy właśnie mija 2 tygodnie po terminie OM. lekarze raczej nie dopuszczą, by ciąża trwała dłużej.

buziaki i trzymajcie się ciepło

do zobaczenia
kochana trzymam kciuki za was czekam na Lenke

Cytat:

Mamuśki czy Wasi mężowie korzystają z tacierzyńskich czy z ojcowskich? mąż chciał z tacierzyńskiego skorzystać i dopiero może jak będę 14t na macierzyńskim i z niego zrezygnuję .. doczytałam że ojcowski jest niezależny od macierzyńskiego i może trwać równocześnie z moim urlopem tak ?????
moj tz dostanie 2 tyg tacierzyńskiego pomimo, ze ja nie pracuje i tym samym nie mam macierzyńskiego na razie ejst na l4

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, co prawda temat już poruszany, ale teraz bardziej aktualny, używacie tych pasów poporodowych?
eh ja nie wiem co myslec o tych pasach. bo juz dwie osoby mi go polecaly, ze uzywaly i faktycznie brzucha nie maja. ale czy to pas czy geny dobre znowu na sr mowili ze rozleniwia miesnie, wiec troche sie boje.

Cytat:
a my się z Zośką nudzimy więc mama chwyciła za aparat
slicznotka!!! ja tez lubie czarno biale foty

Cytat:
Dzień dobry mamusie!

Dzisiaj troszkę posprzątałam mieszkanko, muszę dopakować dla siebie torbę do szpitala i jutro się wstawiam po południu na oddział a we wtorek mam nadzieję, że rano powitam córcię mą wyczekaną

Całe życie nam się odmieni, ale już nie mogę się doczekać!!!

Dziś w nocy urodziła syneczka moja przyjaciółka, z którą niemal równo zaszłyśmy w ciążę, więc dzień dobrych nowin dziś

A ja o to krwawienie głupio się zapytam, no bo po cc głowy nie wolno podnosić, więc rozumiem, że położne cię "zapakowały" w podpachę i ewentualnie ją zmieniały? jakoś to strasznie krępujące mi się wydaje, no ale trzeba będzie przeżyć

lidka trzymam za was!!! bedzie dobrze

co do krwawienia to rozumiem twoje skrepowanie tez i o to sie martwilam przed cc. ale uwierz mi jak bedzie po cc to bedzie to dla Ciebie bez znaczenia, mysli wokół małej beda krązyc ja dostalam podpache zaraz jak mnie przezucili ze stolu operacyjnego, potem pani raz przyszla i mnie umyla, bardzo szybko i sprawnie. na drugi dzien juz sama wszystko robilam

Cytat:
gratulacje ciekawe czemu cc.

Cytat:

kochaniutka lala

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:33   #3586
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
Dzisiaj byliśmy w odwiedziny u Cioci i kuzynów TŻ. Jednemu z Nich urodziła sie 1,5 miesiąca temu córeczka. Matko jaka słodka

A po powrocie złożyliśmy ławę i pokoik Jasia już prawie skończony. Powoli rozkładam rzeczy w jego pokoiku. Jutro jeszcze musze naszą sypialnie dostosować.

Katee piękny opis porodu. Jak to czytałam to mi się łezka w oku zakręciła. I niech Blues baby szybko ucieka

Muminku cudowne wieści. Bede się dalej modlić o pomyślność i zdrowie dla Laury.

Dziewczyny Wasze dzieciaczki są śliczne i słodkie, takie do schrupania

Kajaja gratulacje

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:37   #3587
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
moj tz dostanie 2 tyg tacierzyńskiego pomimo, ze ja nie pracuje i tym samym nie mam macierzyńskiego na razie ejst na l4

kochaniutka lala

Kasiu a to tacierzyńskie czy ojcowskie ??

muszę kilka fot w czarno-bałe przerobić

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
Dzisiaj byliśmy w odwiedziny u Cioci i kuzynów TŻ. Jednemu z Nich urodziła sie 1,5 miesiąca temu córeczka. Matko jaka słodka

A po powrocie złożyliśmy ławę i pokoik Jasia już prawie skończony. Powoli rozkładam rzeczy w jego pokoiku. Jutro jeszcze musze naszą sypialnie dostosować.

kraven jeszcze troszkę i będziesz tulić Jasiulka ...
pokaż pokoik
Stary 2012-09-30, 21:38   #3588
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:

ehhh mój poród wydaje się taki odległy .... ale za to postanowiłam, że co miesiąc będę dopisywać kilka słów do listu dla mojej córki który napisałam jak zaszłam w ciążę ... po porodzie dopisałam dalszą część i tak chcę stworzyć jej historię z moich oczu i serca ... później co roku coś dopiszę do 18stych urodzin ...
to piękny pomysł ciekawe jak ona go odbierze
Muszę też o czymś takim pomyśleć.

Katee miło się czytało Twój opis porodu

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Niebardzo mnie stać na robienie tego w restauracji
Jedna osoba odpada własnie sie dowiedziałam i chyba jeszcze jedna odpadnie ale niepewne.

Nie chce robić niewiadomo jakich poczęstunków bo na to przyjdzie czas jak bedzie komunia
A teraz niech posiedzą 3 godziny i wypad do domu
A boje sie robić na mszy ten chrzest bo tak jak mówie - zacznie swój "spiew" to uszy więdną a ja bym nie dała rady.

Czuje że moim rodzicom to sie nie spodoba ale trudno
Ja też bałabym się teraz robić chrzciny, dlatego troche poczekamy. W sumie to stresujący jak dla mnie temat. Niunia na pewno by płakała w kościele. W domu troche za mało miejsca na ugoszczenie wszystkich, a lokal nie dość że drogi to i tak moje dzieciuchno by tam nie usiedziało.
Musiałabym siedzieć z wywalonym cyckiem tak na mszy jak i w lokalu
No nic, ale będzie trzeba się tym zająć. Mi na szczęście rodzina pomoże ze wszystkim. Myślę, że na święta się zorganizujemy.

Cytat:
No pięknie gratulacje!
Stary 2012-09-30, 21:41   #3589
_Kasia23_
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu kochana witaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!! jejku aż mnie ciarki przeszły !!! Pamiętam Cię i to doskonale !!!!!! oj spełniło się to moje to nasze marzenie .... i tak śpiewam naszej Dusi - jesteś naszym marzeniem jesteś jego spełnieniem jesteś naszą wyśnioną córeczką ....
Kasiu nie poddawaj się i walcz !!! musi się udać!!!!

Cuuuuuudo !!! Kochane cudo
Wysłalam Ci PW- sorki, że takie długie
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:48   #3590
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
A ty przypadkiem migreny nie masz? diagnozowali cię kiedyś na to? są leki na migrenę i mi po ponad dwóch latach nieustannego bólu głowy pomogły wiele lat temu i od tamtej pory głowa boli sporadycznie, może w tym kierunku powinnaś naprowadzić lekarza lub poczytać sobie
Na prawdę? Są leki na migrenę?
Moja mama męczy się z migreną od lat, ale nic jej na to nie poradzili oprócz silnych leków przeciwbólowych...

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:

Jeejku jaka fajna pyzunia
Stary 2012-09-30, 21:52   #3591
zielona1911
Zakorzenienie

monarika

ja czytalam na necie troche o tym i rozne rzeczy pisza,ze niby dziecku przez sen sni sie cale jego zycie czyli niby bedzie miec zle w zyciu,albo ze ktos rzucil na dziecko urok/urzekł itd. Rady byly zeby rozbic jajko dziecku nad glowa albo jakis wosk lac czy cos,szczerze ja w to nie wierze
Byly tez bardziej mądre rzeczy m.in ze dziecko ma za duzo wrazen badz tez ze mu sie cos sni.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:52   #3592
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
http://allegro.pl/haltex-chusta-elas...661247457.html zamówił ktoś tę chustę już ????
Tak, ja zamówiłam i czekam na dostawę. Myślę, że do wtorku będzie. Zobaczymy Dam znać czy się do czegoś nadaje.
Stary 2012-09-30, 22:04   #3593
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Asiu zgadzam się z Tobą w 100% za podejście .. mam takie same teraz zaczynam walkę z kg i mam już 2 na minusie a Was o doping proszę bym na weselu siostry była lżejsza o te swoje 14 kg ... chociaż wiem że to nierealne hehee

A powiedz obiad macie dwudaniowy ? ja zastanawiam się nad tą opcją jeszcze .. cenowo nas to około 90 - 100 zł wyniesie więc nie jest tragicznie
Tak rosól plus 5 róznych mięs, ziemniaki kluski frytki surówki ja mam slub szwgaiergi na tydzien i niestety nic sie juz nie da zrobic a za Ciebie 3mam ckiuki kiedy ten sadny dzien?cócia słodka i jaka duża panna

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-09-30 o 22:10
Stary 2012-09-30, 22:04   #3594
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Kasiu a to tacierzyńskie czy ojcowskie ??

muszę kilka fot w czarno-bałe przerobić

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

sprawdziłam teraz ten druk co tz przyniósł do wypełnienia i tam pisze urlop ojcowski

Stary 2012-09-30, 22:09   #3595
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Kajaja wielkie gratulacjemamy kolejnego maluszka my jutro mamy wizyte u gin z usg,mam nadzieje,ze ostatniaciekawe ile Fabiś waży. ciężko mi będzie Was nadrabiać bo chwilowo korzystam z neta w tel,wiec bedzie mnie mniej. dobranoc na dziś

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 22:18   #3596
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
to piękny pomysł ciekawe jak ona go odbierze
Muszę też o czymś takim pomyśleć.

Ja też bałabym się teraz robić chrzciny, dlatego troche poczekamy. W sumie to stresujący jak dla mnie temat. Niunia na pewno by płakała w kościele. W domu troche za mało miejsca na ugoszczenie wszystkich, a lokal nie dość że drogi to i tak moje dzieciuchno by tam nie usiedziało.
Musiałabym siedzieć z wywalonym cyckiem tak na mszy jak i w lokalu
No nic, ale będzie trzeba się tym zająć. Mi na szczęście rodzina pomoże ze wszystkim. Myślę, że na święta się zorganizujemy.

mam nadzieje, że będzie tak sentymentalna jak jej mamusia
ehh Dusia pewnie też da popis głosu ale u nas bardzo szybko chrzci się dzieciątka my i tak długo czekamy

Cytat:
Napisane przez _Kasia23_ Pokaż wiadomość
Cuuuuuudo !!! Kochane cudo
Wysłalam Ci PW- sorki, że takie długie

Kasiu poszło i do Cię

Cytat:
Jeejku jaka fajna pyzunia

Cytat:
Tak, ja zamówiłam i czekam na dostawę. Myślę, że do wtorku będzie. Zobaczymy Dam znać czy się do czegoś nadaje.

o to poczekam aż otrzymasz i zdasz relację, jaki kolor wybrałaś?

Cytat:
Tak rosól plus 5 róznych mięs, ziemniaki kluski frytki surówki ja mam slub szwgaiergi na tydzien i niestety nic sie juz nie da zrobic a za Ciebie 3mam ckiuki kiedy ten sadny dzien?cócia słodka i jaka duża panna

ja chcę z rosołu na rzecz żurku emigrować + kluski ciemnie i jasne, 2 rodzaje mięs wieprzowych, 1 mięso wołowe i 2 drobiowe + pieczarka faszerowana, kapusta zasmażana, kapusta biała i buraczki przesmażane ... zimna płyta dość obszerna a na kolację nie wiem czy bogracz czy strogonowa jak myślisz ????
pytasz o dzień chrztu ????

Cytat:
sprawdziłam teraz ten druk co tz przyniósł do wypełnienia i tam pisze urlop ojcowski

a to jest druk do tego? możesz mi napisać jaki ?
Stary 2012-09-30, 22:21   #3597
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

mam nadzieje, że będzie tak sentymentalna jak jej mamusia
ehh Dusia pewnie też da popis głosu ale u nas bardzo szybko chrzci się dzieciątka my i tak długo czekamy

Kasiu poszło i do Cię

o to poczekam aż otrzymasz i zdasz relację, jaki kolor wybrałaś?

ja chcę z rosołu na rzecz żurku emigrować + kluski ciemnie i jasne, 2 rodzaje mięs wieprzowych, 1 mięso wołowe i 2 drobiowe + pieczarka faszerowana, kapusta zasmażana, kapusta biała i buraczki przesmażane ... zimna płyta dość obszerna a na kolację nie wiem czy bogracz czy strogonowa jak myślisz ????
pytasz o dzień chrztu ????

pytam o slub siostry no to dużo macie jedzenia a ile gosci u nas max 30 ale pewnie bedzie mniej bo nie wszyscy przyjdą. Wogóle dzisiaj zamówiłam zaproszenia i będę w tym tyogdniu rozdawać.
Stary 2012-09-30, 22:24   #3598
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:

Konczi to jest druka co tz firma ma wlasny do tego z ich logo itd moze u twojego tz w pracy tez takie druki daja

Stary 2012-09-30, 22:26   #3599
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
pytam o slub siostry no to dużo macie jedzenia a ile gosci u nas max 30 ale pewnie bedzie mniej bo nie wszyscy przyjdą. Wogóle dzisiaj zamówiłam zaproszenia i będę w tym tyogdniu rozdawać.

24 listopad .. więc mam jeszcze niespełna 8 tygodni ale 10 muszę zrzucić jak nic noo ... a wiem że jakbym się uparła to 14 dam radę !
pochwal się zaproszeniami nasze które wysłałam i rozdałam zrobiły furorę wszystkim się podobają
a u nas skromnie będzie nas 15 osób
masz jakąś dietę?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Konczi to jest druka co tz firma ma wlasny do tego z ich logo itd moze u twojego tz w pracy tez takie druki daja

aha ... rozumiem, no u nich to w ogóle jakaś masakra bo wmawiają że nie ma takiej możliwości by 2 tyg niezależne były .. więc musimy chyba podanie o ten urlop napisać i niech nam odpiszą i już
Stary 2012-09-30, 22:34   #3600
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
monarika

ja czytalam na necie troche o tym i rozne rzeczy pisza,ze niby dziecku przez sen sni sie cale jego zycie czyli niby bedzie miec zle w zyciu,albo ze ktos rzucil na dziecko urok/urzekł itd. Rady byly zeby rozbic jajko dziecku nad glowa albo jakis wosk lac czy cos,szczerze ja w to nie wierze
Byly tez bardziej mądre rzeczy m.in ze dziecko ma za duzo wrazen badz tez ze mu sie cos sni.
O matko ale ludzie wymyślają
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości