|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
a co pediatra powiedziała na to wszystko?Może spróbuj tej butelki MAM, ona jest zaprojektowana też tak, żeby jak najbardziej ułatwić przestawienie z cycka na butelkę. A jak nie to, to może ten zestaw medeli do karmienia piersią i mm jednocześnie - to przy okazji dokarmiania może i laktacja by się rozbudziła?
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, bo chcę złożyć większe zamówienie, a jakoś długo się za to zabieram. Jak zamówię dostanę "2", to pewnie zaczniemy ich używać. Herbatkę jak chce, to ciągnie szybko, więc na butelkach do herbatki na razie zostawię "1" (czyli 0+).
|
|
|
|
#3213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby dało sie tmeu zaradzic szybko i dobrze![]() Cytat:
Linko http://allegro.pl/medela-zestaw-sns-...643818310.html Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-10-02 o 14:14 |
||
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka - jak obudziłam dziś mojego śpiocha przed 7, bo jadła ok. 23, to całe jej zachowanie mówiło "mamo, jak chcę spać!".
Rytm dnia lepiej ustalać spacerami i kąpielą, chociaż moja po kąpieli potrafi jeść 2-3 razy, nim zapadnie w sen nocny, więc gwarancji na skuteczność tej metody nie daję. Latem był wieczorny spacer, kąpiel, jedzonko i spała, ale teraz wietrzę dziecko w ciągu dnia, a sama kąpiel nie działa. Hmm... ja właściwie Róży nie usypiam. Albo zasypia po karmieniu, albo wtulona we mnie (to najczęściej), albo sama w łóżeczku. Coś jednak robię, bo do kąpieli nagrzewam pokój, po niej i jedzeniu zmieniam światło na słabsze, nie hałasuję... kołysanki śpiewałam w dzień, żeby ją uspokoić, a nie uśpić. Raczej pozwalam jej się wyciszyć, a jak ma ciężki wieczór, to kładę obok siebie na poduszce, opatulam i jak czuje moje ciepło, to zasypia. Przez to ulewanie na razie nie mam ciśnienia, żeby zawsze zasypiała sama w łóżeczku, a czy zaśnie o 21, czy o 23, to już mi nie robi wielkiej różnicy, chociaż wolę 23 i pobudkę o 6-7 rano, niż o 4. Jak jest zbyt aktywna po północy, to męczymy się obie.
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny nie ukrywam sie jestem podłamana
już zamówiłam MAM 2+ ma być jeszcze dziś |
|
|
|
#3217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja dzisiaj spała w nocy od 21 do 24, potem pobudka o 1:50, 3:20, 5:20, 7...a ja od 5:20, nakarmiłam małą, uśpiłam, zaczełam się doić i była już 6:40, położyłam się do łóżka, zamknełam oczy a moja niunia zaczeła się już budzić, masakraA wogóle niewiem czy wam pisałam, 16.10 idę na poprawę mojego podwozia normaln ie udusiłabym te babsko co mi spaprała podwozie Jak sobie pomyślę, że czeka mnie znów cięcie, szycie to mi się wszystkiego odechciewa |
|
|
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3219 |
|
Zadomowienie
|
Kathrina u nas tez jes t ten sam problem z ta kupa. kolek nie ma a sa zaparcia
|
|
|
|
#3220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3221 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
popros przy okazji o jakiś tuning No najbardziej lubie jak o 6 ja nieprzytomna a on w pelni sił |
||
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilysmy ze spacerku prawie 3 godiznyD: piekna pogoda
zaraz zrobie kawusie i zabiore sie za nadrabuanie
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Grunt, że nie straciła na wadze. Mojej koleżanki córka straciła, zaczęli częściej karmić, wybudzać w nocy i od razu zaczęła przybierać. U Was też szybko wróci do normy. Grunt, że wiesz.
|
|
|
|
#3224 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dalej odciągam po 250ml-300ml. ![]() śliczna Cytat:
|
|||
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Już mam tylko katar
Tak się cieszę!Jutro jedziemy do Wawy Tylko muszę nas jakoś spakować - zrobię to dziś, żeby jutro dopakować, jak mi się coś przypomni. To dopiero wyzwanie
|
|
|
|
#3226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś tam opowiedziała fioletowemu pieskowi, na trochę włożyłam ją do maty, to ulała, a przed chwilą w koncu padła, ale śpi dzisiaj niespokojnie. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane
za nami ciężka noc....Młody zasnął przed 22 obudził sie o 2 i sie zaczęło....najpierw jeść....więc 45 min karmiłam, nagle kupa, więc przewinelam....w tym czasie kiedy siegalam po husteczki zasikał rożek....kupa jeszcze szła a on znowu płakał ze głodny, więc dałam cycka, kupa poszła do końca....przelozylam do lozeczka i znowu ryk, ze nie dojadl, więc dałam mu znowu....zasnął....patrże na zegarek a tu 2 godziny minęły....za godzinę znowu to samo i tak do 6...... Ale przyszła dziś fryzjerka do mnie i wreszcie mam włosy jak trzeba, to chociaż jakaś odmiana...
|
#3228 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Ojej to niedobrze Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Przełożyli Nadii szczepienie zamiast jutro idziemy w poniedziałek... i dobrze |
|||
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściwie butelka, bo używam głównie małej z zestawu do laktatora, czyli ze smoczkiem antykolkowym. Butelki antykolkowe co jakiś czas musiałam jej odsuwać, żeby powietrze wleciało do środka przez smoczek. ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Zacznij używać kapturków! |
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
ja na laktacje pije taka z herbapolu i tez pomaga, a mi bardziej smakuje od hippa bo nie jest slodka
|
|
|
|
#3231 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W budynku przychodni, w której mamy pediatrę jest apteka. Z jednej strony podjazd dla wózków inwalidzkich, z drugiej 3 metrowe (w przybliżeniu) stopnie, a na końcu... 5-6 zwyklych, dość wysokich schodków! Cytat:
Różę na początku mogłam przebierać bez problemu, a później "dojrzała" i protestuje. Przeszkadza jej używanie gruszki do nosa, zakładanie body przez głowę, zakładanie cieplejszego swetrka, czapka na głowie, wkładanie do nosidełka... Cytat:
Poza tym oczywiście możesz kupić kilka butelek i testować różne smoczki. Cytat:
Linka - spróbuj od razu z większą dziurką w smoczku. Może tym ją zachęcisz. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Faktycznie duży. ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-02 o 16:07 |
||||||||
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kupuję SNS to moja ostatnia nadzieja, zaraz będę go mieć
butelkę jutro, ale w nią nie wierzę, bo mała nie akceptuje żadnej z 3 do tej pory. Pediatra powiedziała ze z Mała wszystko ok, w ogólnych oględzinach. Zleciła morfo i mocz, posiew, ale jej przypuszczenie jest takie że mam za mało pokarmu. I ja się z tym zgodzę. Pokarmu ewidentnie mało. Pytanie dlaczego? Czy przez kapturki (stawiam na kapturki) czy przez to że mala na mniejszy (nieprawidłowo mały) apetyt i sobie "nie zapracowała" na pokarm. Mam nadzieję że to wina kapturków, a mała chce jeść. |
|
|
|
#3233 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że wkrótce będzie lepiej, bo cierpliwość mam na ukończeniu, odreagowuję drąc się na męza i jedząc słodycze ![]() Cytat:
chyba nie na wszystkich tak dobrze działaCytat:
Czyli jednak jest stan zapalny? Szkoda że nie zdiagnozowali Ci od razu jak poszłaś ![]() Jaki relaks Super!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale będziesz miała potem tak jak trezba. U mnie ponoć regeneracja może potrwać rok a jak to nic nie da to zabieg ![]() Cytat:
Nie jestem pewna, Marcinek nie lubi butelek z których samo leci, woli te przy których trzeba ssać. Jak leci za mocno ma buzię pełną mleka, pluje i płacze. |
|||||||
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Heh, no musi Marcinkowi kiedyś przejść ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Podchodziłam sceptycznie do teorii skoków rozwojowych, ale widzę, że moje Dziecię wróciło po 8 dniach męczarni i umie np. nie tylko trzymać grzechotkę, ale też chwytać ją drugą ręką i się jej przyglądać
|
|
|
|
#3235 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() (co kupisz za to dziecku? plastikową łyżeczkę?) Cytat:
![]() Ale aż takich wielkich powodów do zmartwienia nie ma - dobrze, że w ogóle przybiera - córka mojej przyjaciółki jakoś w drugim miesiącu życia nawet nie to, że mało przybrała, a wręcz schudła. Ale udało się mamie rozbujać laktację i ostatecznie mała do 6 miesiąca była karmiona piersią. Co na to lekarz? taka. Ponoć jest do dostania na allegro ![]() (ja podaję od piątku i nie wiem, czy to zbieg okoliczności czy jej działanie, ale naprawdę - jakby mi dziecko podmienili. Zosia jest radosna, spokojna, więcej się uśmiecha niż płacze. Już nie jest tak, że zanim puści bąka, wyje na pół ulicy, tylko puszcza kilkusekundowe salwy nawet nie zmrużywszy oka. )No i w ogóle muszę znów pochwalić córeczkę - to już bodaj czwarty dzień, jak położona około 22, powierci się pół godziny, zasypia i śpi do... 7 rano |
||||
|
|
|
#3236 | |
|
Wtajemniczenie
|
no pewnie!!! to jego ulubione spodenki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3237 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
kupilam 3 pary jeansikow dla niuni dzis
![]() ![]() nooo Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuje ![]() Cytat:
wiec odpuscilam. o ! Cytat:
Mówi sie trudno, przy kolejnej ciąz bede mądrzejsza i wydusze na chama suty by dziecko be zkapturków zaczelo jesc ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3239 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
ok
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- zapomnialam Wam powiedziec zeostatnio wstaje w nocy a na buzi mojej corci swieci sie smoczek niewidzialam nawet ze on swieci![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

a co pediatra powiedziała na to wszystko?
oby dało sie tmeu zaradzic szybko i dobrze
Jak jest zbyt aktywna po północy, to męczymy się obie.
Moja dzisiaj spała w nocy od 21 do 24, potem pobudka o 1:50, 3:20, 5:20, 7...a ja od 5:20, nakarmiłam małą, uśpiłam, zaczełam się doić i była już 6:40, położyłam się do łóżka, zamknełam oczy a moja niunia zaczeła się już budzić, masakra
normaln ie udusiłabym te babsko co mi spaprała podwozie
Jak sobie pomyślę, że czeka mnie znów cięcie, szycie to mi się wszystkiego odechciewa

na wiosnę chyba powinna być dobra

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
chyba nie na wszystkich tak dobrze działa

)