Ślubujące w 2012 - część II - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 08:15   #3841
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
I mam pytanie, a przy okazji wygrzebałam gdzieś zdjęcie z fryzury próbnej - bo jak wiecie na początku chciałam mieć w ogóle rozpuszczone włosy - ostatecznie będą tak jak na foto, luźno puszczone tylko podpięte z boku. I pytanie - czy do moich doczepić trochę pasm żeby wydawały się dłuższe i gęstsze?

nic nie doczepiaj- jest dabrzo dobrze.
Osobiście doczepianym włosom mówię stanowcze nie

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez blair_90 Pokaż wiadomość
U nas powoli coraz blizej W niedziele jedziemy ustalić menu i zapłacić ( jednak całość od razu) a sobote moj wieczór panienski. Swiadkowa chce zebym załozyła sukienke bo wszytskie dziewczyny maja miec ale ja jestem raczej "potężniejsze":rolley es: niz one i obawiam sie że bede sie po prostu zle czuła tak ubrana. Dzis jeszcze skocze do newlook i jakis innych sklepów zobaczyc czy jest cos ciekawego

A i wczoraj zamówiłam biżuterie
I policzyłam gosci i razem z dziecmi, nami, zespołem i kamerzysta bedzie 72 osoby. Wiec malutko ale spodziewałam sie, że tak bedzie. I tak sie zastanawiam czy 80 butelek wódki wystarczy? Jak myślicie?
na panieński ubierz si e tak aby było Ci wygodnie i abyś się czuła komfortowo- masz się bawi ć a nie stresowac strojem
jeśli znajdziesz jakąś fajna kickę i będziesz się w niej dobrze czuła to zakładaj. Jesli nie to zawsze możesz załaożyć jakieć wystrzałowe spodnie i postawić i górę stroju- jakiś gosret, duży seksowny dekolt - cos w tym stylu

Pokazuj biżu co do wódki- 80 butelek powinno być OK biorąc pod uwgę, że są dzieci no ale zależy jak towarzystwo pijące jest możesz dla świętego spokoju karton wódki dokupić- w razie czego zostanie albo rozdasz gościom jak będziesz chciała
Jak sobie przypomną ile my wódki kupilismy to śmiać mi się che- na 150 osób 250 butelek oczywiście zostało ale do dzis zastanawiam się jak mogliśmy mieć obawy że nie wystarczy, przecież to ocean alkoholu
Stary 2012-10-03, 11:04   #3842
Malgos_12
Zakorzenienie

Szczesliwa - nie doczepiaj, tak jest na serio ładnie i naturalnie...

Justynaa - normalnie, aż się ciśnie na usta - to co twoi goście nie muszą mieć prysznica po całym dniu i nocy zabawy??? babka ma kiepskie argumenty, szkoda gadać, ale oczywiście od razu pracuje na swoją opinię

Blair - ubierz się wygodnie, ale z pazurem

U nas było towarzystwo pijące, mieliśmy 210 butelek na 120 osób, ale to dlatego, że rodzice kupili jeszcze przed potwierdzeniem ilości osób, a miało byc cos koło 160, poza tym mieliśmy dwa dni i zostało coś koło połowy.... nawet pomimo tego, że dużo rozdaliśmy... tylko wiadomo, teraz juz nie jest tak cieplo na zewnątrz, ludzie chętniej siedzą w lokalu -ale i tak myslę że wystarczy.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:10   #3843
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
On jest oczywiście na tak cały czas mówi jak to będziemy dbać i kochać nasz brzuszek
Super że jesteście tak jednogłośni
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Pradip - lecimy na 2,5 tyg... wyjazd wyniesie coś koło 3tys euro, ale będziemy dużo się przemieszczać, w przeciwnym razie moglibyśmy się zmieścić spokojnie w 2 tys euro, noclegi tam są niesamowicie tanie...
a tam gadasz głupoty, nie ma co zazdrościć - marzenia się spełniają ... a ja zazdroszczę ci wieku i chciałabym mieć tyle lat co ty
Jak to jest że zazwyczaj wszystko co pożądane znajdujemy u kogoś a nie u siebie
Jedźcie już na ta wycieczkę i wracajcie szybko żebyś mogła nam znów opowiadać o pięknych miejscach Kurcze ale to znaczy że tyle czasu Cie z nami nie będzie
Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
oj działo się dużo i intensywnie, ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze
miło, że ktoś o mnie myśli humor mam już lepszy - dziękuję

mi też ginek powiedział o tym, że mąż też może brać kwas foliowy. ja też zamierzam zacząć go łykać, choć na razie nie potrafimy podjąć decyzji o dziecku, mimo że oboje bardzo chcemy...
trzymam kciuki żeby było nawet lepiej niż dobrze
A czemu nie potraficie skoro oboje chcecie? Mi wczoraj świadkowa nagadała że jej zdaniem źle robimy decydując się teraz na dziecko bo z jednej pensji nie damy rady wiem że ona ma rację ale takie czekanie na prace tez jest bez sensu ale z drugiej strony sama widzę że nasze zachowanie jest trochę niepoważne i aż mi się ryczeć chce z frustracji
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dziewczyny kontaktowałam się raz jeszcze z kobietą od sali. Nie da się nic zrobić w kwestii tych pokoi. Tż mnie uspokaja a ja chodzę cała w nerwach bo mieliśmy już wszystko zaplanowane a tu taki klops...po
No ale zdecydowaliśmy się że jedna babaci pojedzie z rodzicami Tż i nie będzie nocowała w hotelu a druga para zostanie odwieziona do domu po weselu chociaż napewno będzie to dla nich męczące.

Kantorek ma sofe biurko jest ok. Ale ja nie byłabym w stanie nikomu proponować nocowania w kantorku. Zapytałam delikatnie tej babki czy ci jej goście by nie mogli przenocować w nim to usłyszałam że potrzebują prysznica... A ja w myślach a co moi goście nie potrzebują się
Argumentacja właścicielki jest powalająca z tego co piszesz widzę ze rozchodzi się raptem o 3 osoby i trochę ciężko jest mi uwierzyć ze naprawdę nie da rady nic gdzieś dostawić ale skoro piszesz ze już wszystko rozplanowaliście to cieszę się że się udało
Cytat:
Ja mam 2tyg. opóźnienia w dostawie drzwi do mieszkania, schody na górę owszem już dziś będą montować, ale co z tego skoro stopnie na schody dostanę dopiero po niedzieli?))
Teraz do sypialni trzeba wchodzić po drabinie - wyobraźcie mnie sobie w ślubnej sukni na drabinie )))
a do tego do żadnego pomieszczenia nie ma wstawionych drzwi - gdyby chcieli odwiedzić nas goście i skorzystać z toalety to korzystaliby na naszych oczach )))

I mam pytanie, a przy okazji wygrzebałam gdzieś zdjęcie z fryzury próbnej - bo jak wiecie na początku chciałam mieć w ogóle rozpuszczone włosy - ostatecznie będą tak jak na foto, luźno puszczone tylko podpięte z boku. I pytanie - czy do moich doczepić trochę pasm żeby wydawały się dłuższe i gęstsze?
Jaka Ty masz ładna buźkę ja bym nic nie doczepiała a panna młoda na drabinie brzmi super
Cytat:
U nas powoli coraz blizej W niedziele jedziemy ustalić menu i zapłacić ( jednak całość od razu) a sobote moj wieczór panienski. Swiadkowa chce zebym załozyła sukienke bo wszytskie dziewczyny maja miec ale ja jestem raczej "potężniejsze":rolley es: niz one i obawiam sie że bede sie po prostu zle czuła tak ubrana. Dzis jeszcze skocze do newlook i jakis innych sklepów zobaczyc czy jest cos ciekawego

A i wczoraj zamówiłam biżuterie
I policzyłam gosci i razem z dziecmi, nami, zespołem i kamerzysta bedzie 72 osoby. Wiec malutko ale spodziewałam sie, że tak bedzie. I tak sie zastanawiam czy 80 butelek wódki wystarczy? Jak myślicie?
Pokaż biżu i na panieński ubierz się tak żebyś Ty się dobrze czuła
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:56   #3844
niki19
Zadomowienie

Hej kochane

Nie nadrabiam bo nie mam kiedy zaczął się szał przedślubny
Jutro mamy koronę więc dziś ogarniamy dom z mamą i musimy kilka rzeczy na jutrzejszą imprezę przygotować

Trzymajcie kciuki żeby się pogoda poprawiła , bo na razie jest beznadziejna

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:13   #3845
blair_90
Raczkowanie

I jednak kupiłam sukienkę Trafiła sie taka w której dobrze sie czuje i niezłe wyglądam Musze tylko buty nabyć jeszcze i jakies dodatki

11.01.2012 Najszczęśliwszy dzień. Anielka nasz córeczka <3
blair_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:54   #3846
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

Moim zdaniem takie włosy są super- naturalne i nie potrzeba im 'podrasowania'

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej kochane

Jutro mamy koronę więc dziś ogarniamy dom z mamą i musimy kilka rzeczy na jutrzejszą imprezę przygotować

A co to jest korona?

Cytat:
I jednak kupiłam sukienkę Trafiła sie taka w której dobrze sie czuje i niezłe wyglądam Musze tylko buty nabyć jeszcze i jakies dodatki
Pochwal się nam nową zdobyczą

Ale dziś wstrętna pogoda ziewania nie ma końca...

a tak z innej beczki- kupiłam dziś kwas foliowy i przygotowania organizmu do dzidzia ogłaszam za rozpoczęte jeszcze kilka badań mam zamiar zrobić a potem już tylko starania

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:26   #3847
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane

eee a co to jest korona? nie znam tego określenia/zwyczaju

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:

super- pokazuj

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
a tak z innej beczki- kupiłam dziś kwas foliowy i przygotowania organizmu do dzidzia ogłaszam za rozpoczęte jeszcze kilka badań mam zamiar zrobić a potem już tylko starania
no to trzymam kciuki aby starania przyniosły szybki efekt\

podziwiam Was Dziewczynki- jesteście młode i już zdecydowane na dzieciaki, ja cały czas odwlekam i nie mogę się zdecydować a czas leci...
Stary 2012-10-03, 16:34   #3848
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane

zaciskam i u mnie już słoneczko sie przedziera
Cytat:
super pokażesz?
Cytat:
A co to jest korona?

Z tego co wiem korona to impreza zaraz przed ślubem na której tłucze się butelki.
Ja kwas foliowy łykam już od poniedziałku ale najchętniej to bym cały listek na raz wyjadła
Stary 2012-10-03, 18:18   #3849
kasioonya
Rozeznanie

Cześć i czołem

JJJustynAAA - cieszę się, że udało Wam się tak pokombinować, żeby jednak było dobrze. myślę, że nikt nie będzie miał Wam za złe takiego rozwiązania sprawy poza tym nie bierz na siebie zbyt wiele, bo nie jesteś w stanie zapanować nad wszystkim, a dodatkowy stres nie jest Wam potrzebny

Cytat:
Ja mam 2tyg. opóźnienia w dostawie drzwi do mieszkania, schody na górę owszem już dziś będą montować, ale co z tego skoro stopnie na schody dostanę dopiero po niedzieli?))
Teraz do sypialni trzeba wchodzić po drabinie - wyobraźcie mnie sobie w ślubnej sukni na drabinie )))
a do tego do żadnego pomieszczenia nie ma wstawionych drzwi - gdyby chcieli odwiedzić nas goście i skorzystać z toalety to korzystaliby na naszych oczach )))

no rzeczywiście macie "małą" obsuwę jeśli chodzi o terminy, ale najważniejsze, że masz do tego zdrowe podejście i nie stresujesz się tym niepotrzebnie PM schodząca po drabinie - to może być temat na fajne zdjęcie ślubne
jeśli chodzi o włosy, to nie doczepiałabym ani kawałka. tak, jak jest - naturalnie - jest ślicznie! będziesz wyglądać bajecznie

blair_90 - no a gdzie fotki sukienki, biżuterii??
przy 72 gościach są duże szanse, że bez zadyszki, na spokojnie uda Ci się z każdym zamienić słowo, więc to jest jakiś plus myślę, że taka ilość wódki spokojnie Wam wystarczy, choć tak, jak pisała Małgoś - na jesiennym ślubie może schodzić troszkę więcej, bo jest chłodniej i ludzie nie wychodzą tyle na zewnątrz... ale może tylko tak mi się wydaje...?

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
A czemu nie potraficie skoro oboje chcecie? Mi wczoraj świadkowa nagadała że jej zdaniem źle robimy decydując się teraz na dziecko bo z jednej pensji nie damy rady wiem że ona ma rację ale takie czekanie na prace tez jest bez sensu ale z drugiej strony sama widzę że nasze zachowanie jest trochę niepoważne i aż mi się ryczeć chce z frustracji
chcemy, ale boimy się, bo tylko ja mam umowę i to na czas określony (do końca sierpnia 2013)... niby są duże szanse, że dostanę kolejną umowę na czas nieokreślony, bo dyrka jest b. zadowolona, ale póki nie mam tego na papierze, to nie jestem pewna... zajmujemy 1 pokój w 4-pokojowym mieszkaniu moich rodziców, a oprócz ich i nas mieszka tu jeszcze brat i babcia... szans na kredyt mieszkaniowy brak... no i to są główne powody odkładania decyzji o dzidziusiu... a chciałoby się już i należałoby, bo ja 26 wiosen, a Mąż 30... z drugiej strony czuję, że nie powinno się kalkulować w ten sposób i rozumiem Ciebie w 100% - to nie jest ani niepoważne, ani nieodpowiedzialne! każdy ma inne priorytety, inne możliwości i inne potrzeby! jeśli oboje jesteście pewni, że to ten moment, to działajcie
napiszę Wam na ten temat coś jeszcze, ale zapraszam na mój wątek w klubie, bo nie chcę tu zaśmiecać...

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Hej kochane

jestem pewna, że pogoda będzie piękna! zaczarowałam ją, bo nasi bliscy też ślubują w tę sobotę i bardzo chcę, żeby to był dla nich cudny dzień - będzie taki i dla Was
i dołączam się do pytania o koronę, bo spotkałam się już z tym tłuczeniem szkła i porcelany, ale to się chyba nazywało polterabend

Cytat:
a jakie badania planujesz?

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
podziwiam Was Dziewczynki- jesteście młode i już zdecydowane na dzieciaki, ja cały czas odwlekam i nie mogę się zdecydować a czas leci...
a można wiedzieć ile wiosen za Tobą kochana, że piszesz, że dziewczynki tutaj są młode?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:23   #3850
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
a można wiedzieć ile wiosen za Tobą kochana, że piszesz, że dziewczynki tutaj są młode?

Kochana 9 wiosen więcej od Ciebie więc na pewno jest dużo dziewczynek młodszych Sama więc rozumiesz że czas leci i decyzję trzeba podjąć

Oczywiście nie miałam nic złego na myśli pisząc, że dziewczynki młode

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-10-03 o 18:24
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:29   #3851
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Kochana 9 wiosen więcej od Ciebie więc na pewno jest dużo dziewczynek młodszych Sama więc rozumiesz że czas leci i decyzję trzeba podjąć

Oczywiście nie miałam nic złego na myśli pisząc, że dziewczynki młode
nawet przez chwilkę nie pomyślałam, że możesz mieć coś złego na myśli
tylko byłam pewna, że jesteśmy rówieśnicami, bo w życiu nie powiedziałabym, że masz tyle, ile mówisz, że masz wyglądasz młodziutko choć te 9 więcej ode mnie, to wcale nie jest aż tak dużo

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-10-03, 18:35   #3852
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
tylko byłam pewna, że jesteśmy rówieśnicami, bo w życiu nie powiedziałabym, że masz tyle, ile mówisz, że masz wyglądasz młodziutko

dzięki- staram się konserwować
Stary 2012-10-03, 18:38   #3853
blair_90
Raczkowanie

Cytat:
Cześć i czołem

JJJustynAAA - cieszę się, że udało Wam się tak pokombinować, żeby jednak było dobrze. myślę, że nikt nie będzie miał Wam za złe takiego rozwiązania sprawy poza tym nie bierz na siebie zbyt wiele, bo nie jesteś w stanie zapanować nad wszystkim, a dodatkowy stres nie jest Wam potrzebny

no rzeczywiście macie "małą" obsuwę jeśli chodzi o terminy, ale najważniejsze, że masz do tego zdrowe podejście i nie stresujesz się tym niepotrzebnie PM schodząca po drabinie - to może być temat na fajne zdjęcie ślubne
jeśli chodzi o włosy, to nie doczepiałabym ani kawałka. tak, jak jest - naturalnie - jest ślicznie! będziesz wyglądać bajecznie

blair_90 - no a gdzie fotki sukienki, biżuterii??
przy 72 gościach są duże szanse, że bez zadyszki, na spokojnie uda Ci się z każdym zamienić słowo, więc to jest jakiś plus myślę, że taka ilość wódki spokojnie Wam wystarczy, choć tak, jak pisała Małgoś - na jesiennym ślubie może schodzić troszkę więcej, bo jest chłodniej i ludzie nie wychodzą tyle na zewnątrz... ale może tylko tak mi się wydaje...?

chcemy, ale boimy się, bo tylko ja mam umowę i to na czas określony (do końca sierpnia 2013)... niby są duże szanse, że dostanę kolejną umowę na czas nieokreślony, bo dyrka jest b. zadowolona, ale póki nie mam tego na papierze, to nie jestem pewna... zajmujemy 1 pokój w 4-pokojowym mieszkaniu moich rodziców, a oprócz ich i nas mieszka tu jeszcze brat i babcia... szans na kredyt mieszkaniowy brak... no i to są główne powody odkładania decyzji o dzidziusiu... a chciałoby się już i należałoby, bo ja 26 wiosen, a Mąż 30... z drugiej strony czuję, że nie powinno się kalkulować w ten sposób i rozumiem Ciebie w 100% - to nie jest ani niepoważne, ani nieodpowiedzialne! każdy ma inne priorytety, inne możliwości i inne potrzeby! jeśli oboje jesteście pewni, że to ten moment, to działajcie
napiszę Wam na ten temat coś jeszcze, ale zapraszam na mój wątek w klubie, bo nie chcę tu zaśmiecać...

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

jestem pewna, że pogoda będzie piękna! zaczarowałam ją, bo nasi bliscy też ślubują w tę sobotę i bardzo chcę, żeby to był dla nich cudny dzień - będzie taki i dla Was
i dołączam się do pytania o koronę, bo spotkałam się już z tym tłuczeniem szkła i porcelany, ale to się chyba nazywało polterabend

Już grzecznie wstawiam
Do sukienki oczywiście obcasy

ps. W tle moje dziecko które próbuje coś podnieść z podłogi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 385_t100.jpg (19,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BRANSOLETKA-Ĺ.jpg (36,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00557ll.jpg (92,0 KB, 40 załadowań)

Stary 2012-10-03, 18:44   #3854
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
na początek cytologia i morfologia- a resztę mi pewnie podpowie ginekolog

Cytat:
Już grzecznie wstawiam
Gdzie kupiłaś kieckę? podoba mi się do kad sięga, przed kolana? Pytam bo też poluję na cos podobnego ale koniecznie musi być do kolan/ leciutko przed kolano...

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-10-03, 18:49   #3855
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Już grzecznie wstawiam

bardzo fajna kiecka- a jaki ma rękawek? ile zapłaciłaś?
Stary 2012-10-03, 18:51   #3856
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
dzięki- staram się konserwować
świetnie Ci to wychodzi

Cytat:
Już grzecznie wstawiam

ładna biżuteria - chyba coś podobnego miała Monia, której dawno już tutaj nie było... no i sukienka super - przyda się pewnie na jeszcze wiele okazji a szkrab kochany

Cytat:
bardzo rozsądnie trzymam kciuki za szybkie efekty Waszych starań

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-10-03, 19:03   #3857
blair_90
Raczkowanie

Cytat:
świetnie Ci to wychodzi

ładna biżuteria - chyba coś podobnego miała Monia, której dawno już tutaj nie było... no i sukienka super - przyda się pewnie na jeszcze wiele okazji a szkrab kochany

bardzo rozsądnie trzymam kciuki za szybkie efekty Waszych starań
SUkienke kupiłam w newlook i zapłaciłam 99zl

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
bardzo fajna kiecka- a jaki ma rękawek? ile zapłaciłaś?
Jest bez rekawów

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:

Gdzie kupiłaś kieckę? podoba mi się do kad sięga, przed kolana? Pytam bo też poluję na cos podobnego ale koniecznie musi być do kolan/ leciutko przed kolano...
Delikatnie przed kolano

Stary 2012-10-03, 21:18   #3858
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
ja robiłam HBV,HCV,toksoplazmozę, różyczkę i na cytomegalię ale ginekolog na pewno Ci powie co dobrze byłoby zrobić

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dziewczyny kontaktowałam się raz jeszcze z kobietą od sali. Nie da się nic zrobić w kwestii tych pokoi. Tż mnie uspokaja a ja chodzę cała w nerwach bo mieliśmy już wszystko zaplanowane a tu taki klops...po
No ale zdecydowaliśmy się że jedna babaci pojedzie z rodzicami Tż i nie będzie nocowała w hotelu a druga para zostanie odwieziona do domu po weselu chociaż napewno będzie to dla nich męczące.

Kantorek ma sofe biurko jest ok. Ale ja nie byłabym w stanie nikomu proponować nocowania w kantorku. Zapytałam delikatnie tej babki czy ci jej goście by nie mogli przenocować w nim to usłyszałam że potrzebują prysznica... A ja w myślach a co moi goście nie potrzebują się przekompać???
Pani tekst zostawię bez komentarza bo jest po prostu rozbrajający Dobrze, że rozwiązaliście już problem bo szkoda się denerwować

Cytat:

no nieźle z tym opóźnieniem ale wizja panny młodej na drabinie bardzo mi się podoba
Żadnych doczepianych - jest ślicznie

Cytat:

Kciuki gwarantowane Udanej imprezy

Cytat:
Młoda to i Ty jesteś
My jesteśmy zdecydowani bo ze względu na PCOS dobrze byłoby już zacząć bo nie wiadomo jak z tym będzie... ale staram się o tym nie myśleć. Poza tym w tej chwili zostały mi jeszcze dwa lata doktoratu - mam super promotora z którym na pewno dojdę do porozumienia w kwestii organizacji pracy tak aby nie stracić stypendium doktoranckiego a i później na dzielenie obowiązków z wychowywaniem malucha. Poza tym od jakiegoś czasu mocno czuję instynkt macierzyński

Cytat:
Już grzecznie wstawiam

bardzo ładna

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:59   #3859
Malgos_12
Zakorzenienie

Właśnie miałam dopisać jeszcze te badania, które radzi Jojla. Ja jak wrócę to też zacznę się badać, bo z jednej strony ja zawsze mam jeszcze czas (w tym roku skończyłam 29 lat), a z drugiej jak patrzę na moich rodziców co są już po 50-tce i na mojego brata co ma 21 lat to widzę, że oni powinni sobie w tym wieku odpoczywać, a nie martwić się o jego studia, zaliczenia, mieszkanie itd... tego troszkę chciałabym uniknąć, ale z drugiej strony lata lecą. A jeszcze powinnam zaczekać z 8 miesięcy bo za pół roku powinnam przyjąć ostatnią dawkę szczepionki na żółtaczkę B i powinno być troszkę przerwy między szczepieniem na ciążą.

Blair - super sukieneczka!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 23:13   #3860
szczesliwa25
Rozeznanie

Widzę, że rozpętałam ogólno wątkową dyskusję nt. planowania rodziny )

Powiem Wam, że mam ogromnie dużo wątpliwości, ale powoli się oswajam.. i po cichu cieszę ogromnie )

A wesele za 3dni!! )
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 23:47   #3861
niki19
Zadomowienie

U nas już imprezowanie się zaczęło ,dzisiaj przyjechało moje rodzieństwo i oczywiście bez kilku drinków się nie obeszło

Cytat:
A co to jest korona?
Cytat:
eee a co to jest korona? nie znam tego określenia/zwyczaju
to taka impreza przedślubna młodzież się spotyka i plecie "korone " z gałęzi świerku a potem wieszają na drzwiach wejściowych domu no a potem jest imprezka iii przede wsztstkim

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
j
Kciuki gwarantowane Udanej imprezy
dzięki

Cytat:
A wesele za 3dni!! )
i jak samopoczucie ?? ja przyznam szczerze ,że ja twarda babka chyba zaczynam powoli łapać stresa

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 00:21   #3862
szczesliwa25
Rozeznanie

niki - ja to jak ja, ja jestem dość spokojna, dzidzią się przejmuje bardziej )

w każdym razie u mnie w domu dość nerwowa atmosfera - jacyś wszyscy rozdrażnieni i poddenerwowani
widać to standard przed ślubami..

p.s. Malgos ja uważam że jesteś w idealnym wieku na dziecko )) Piękna młoda mama by była z Ciebie ))
Stary 2012-10-04, 07:27   #3863
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

Powiem Wam, że mam ogromnie dużo wątpliwości, ale powoli się oswajam.. i po cichu cieszę ogromnie )

A wesele za 3dni!! )
A pamiętam jak jeszcze tyyyyle czasu było do ślubu a tu juz 3 dni Leci szybciutko czas... a Ty nie czujesz nerwów? Podziwiam Cie, bo ja 3 dni przed panikowałam i generalnie odechciewało mi się wtedy całego wesela

Cytat:
to taka impreza przedślubna młodzież się spotyka i plecie "korone " z gałęzi świerku a potem wieszają na drzwiach wejściowych domu no a potem jest imprezka iii przede wsztstkim

i jak samopoczucie ?? ja przyznam szczerze ,że ja twarda babka chyba zaczynam powoli łapać stresa
Aaa to nie słyszałam jeszcze o takiej tradycji Można na tym forum wiele rzeczy sie dowiedzieć
Pogoda robi się piękna tak że na weekend napewno wam się uda Trzymam kciuki żeby wszystko się udało tak jak zaplanowaliście

Kurcze to teraz i głupio że ja taka 'gówniara' mając 21 lat myślę o powiększeniu rodzinki

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-10-04, 07:55   #3864
szczesliwa25
Rozeznanie

Katie ja to się naprawdę niewiele denerwuję całym tym ślubem. Dużo bardziej wszystkim co dzieje się w koło - niemiłosiernie przeciągającym się remontem, jeszcze dzisiaj będą mi tam stolarze obrabiać jakieś wnęki, załamania itd, a jutro wstawiać drzwi - co więc posprzątam to zaraz znów jest brudno i tak w kółko - dopiero jutro po drzwiach będę mogła się wziąć do roboty tak więc żeby się po ślubie wprowadzić do nowego M czeka mnie cały piątek roboty ))

Chciałam przed ślubem jeszcze skoczyć do solarium, ale już teraz skoro wiem o dzidzi to nawet się nie wybieram, może się trochę jakimś balsamem brązującym wysmaruję ))

Dodatkowo podejrzewam, że moi rodzice są troszkę zazdrośni, że ktoś im córcię z domu zabiera i wiecie.. muszą sę oswoić ))
Stary 2012-10-04, 08:08   #3865
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

nie słyszałam o takim zwyczaju ale fajny

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:

A wesele za 3dni!! )

no i dobrze że rozpętałaś to temat ważny i również warty dyskusji.
Wydaje mi się, że wątpliwości są zawsze i każdy je ma- w końcu nikt nie wie jak to będzie i żadna kobieta nie rodzi się z umiejętnością bycia matką
oj tylko 3 dni- ale Ci zazdroszczę

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Kurcze to teraz i głupio że ja taka 'gówniara' mając 21 lat myślę o powiększeniu rodzinki

no co Ty mysl, myśl jeśli jesteście gotowi na posuadanie dzieciaczka to bardzo dobrze
Stary 2012-10-04, 08:29   #3866
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Ależ się tu "dzieciakowo" zrobiło! Po cichu zazdroszczę Wam, że możecie już myśleć o powiększaniu rodziny i oczywiście trzymam kciuki!

Blair, ładnie Ci w tej sukience Udanej zabawy

Pogoda na sobotę MUSI być ładna, bo również idę na ślub i wesele - pobierają się jedni z najbliższych znajomych, zasłużyli na to żeby wszystko tego dnia się udało

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:56   #3867
blair_90
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Zaraz lece z Mała na kontrole do lekarza a potem chyba jednak wymienie sukienke :P Na czerwona ;P

Szczesliwa25 supr, ze już tylko3 dni

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:

Mysl, mysl Ja urodziłam mała mając 22 lata wiec też młoda mama jestem

Stary 2012-10-04, 08:58   #3868
Pradip
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki ale się znowu rozgadałyśmy
Ja też uważam że jeśli decyzja jest podjęta świadomie, z głową i przez obojga rozsądnych ludzi to nie jest to najważniejsze czy w wieku 20 czy 50 lat będą się starać o dziecko.
Niki Szczęśliwa ale Wam dobrze... u mnie już temat wesela się zamyka i dzień za dniem tak woooolno zaczął płynąć. U Was Mrożonki też czas po ślubie się zatrzymał?
Tak czytam Szczęśliwa o tym Twoim remoncie i zastanawiam się jak Ty dbasz o ręce bo moje pazury na ślubie wyglądały bardzo mizernie po remoncie i sprzątaniu do ostatniego dnia...
Mam pytanko. Wiecie jak to jest ze wspólnym rozliczaniem się? Czy trzeba mieć taki sam adres zameldowania jak mąż? Nie chce mi się wymieniać dokumentów i tak sie zastanawiam właśnie czy muszę...
Stary 2012-10-04, 09:39   #3869
mayeczka87
Rozeznanie

Dziewczyny ale się rozgadałyście o dzieciaczkach! My z TŻ póki co nie planujemy. Zawsze chciałam być młodą mamą 21-23 lata Teraz mam 25 i nie wyobrażam sobie siebie w tej roli Jak już trochę się nacieszymy sobą, załatwimy sprawy z mieszkaniem to wtedy będziemy myśleć. Jeszcze chcemy coś zrobić dla siebie, gdzieś pojechać, coś zobaczyć. Trochę czuję się rozdarta, bo czas upływa, a nadal chcę być młodą mamą. Na szczęście nie wyglądam na swoje lata ;p to mi trochę rekompensuje. No ale myślę, że w przeciągu dwóch lat zostaniemy rodzicami Póki co na pewno nie, chyba, że wpadka, co bym wolała U mnie jest problem z podejmowaniem decyzji dlatego wolę losowi wiele spraw powierzyć.

A tak w ogóle, to jutro weekend hehe

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:20   #3870
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Cześć . U Was Mrożonki też czas po ślubie się zatrzymał?
Mam pytanko. Wiecie jak to jest ze wspólnym rozliczaniem się? Czy trzeba mieć taki sam adres zameldowania jak mąż? Nie chce mi się wymieniać dokumentów i tak sie zastanawiam właśnie czy muszę...

no jkby się trochę zatrzymał... ale z drugiej strony ja jestem tak zaganiana z innymi sprawami, że mam latanie jak przed ślubem

nie wiem jak jest ze wspólnym rozliczaniem ale na stronie US powinna być informacja. Dokumenty chyba musisz wymienić pomimo braku zmiany nazwiska... nie wiem ale chyba wtedy wpisują w panieńskie te co obecnie masz...

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
potem chyba jednak wymienie sukienke :P Na czerwona ;P

ooooooo czerwona- super

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości