|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
nic nie doczepiaj- jest dabrzo dobrze. Osobiście doczepianym włosom mówię stanowcze nie ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() jeśli znajdziesz jakąś fajna kickę i będziesz się w niej dobrze czuła to zakładaj. Jesli nie to zawsze możesz załaożyć jakieć wystrzałowe spodnie i postawić i górę stroju- jakiś gosret, duży seksowny dekolt - cos w tym stylu ![]() Pokazuj biżu co do wódki- 80 butelek powinno być OK biorąc pod uwgę, że są dzieci no ale zależy jak towarzystwo pijące jest możesz dla świętego spokoju karton wódki dokupić- w razie czego zostanie albo rozdasz gościom jak będziesz chciała ![]() Jak sobie przypomną ile my wódki kupilismy to śmiać mi się che- na 150 osób 250 butelek
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Szczesliwa - nie doczepiaj, tak jest na serio ładnie i naturalnie...
Justynaa - normalnie, aż się ciśnie na usta - to co twoi goście nie muszą mieć prysznica po całym dniu i nocy zabawy??? babka ma kiepskie argumenty, szkoda gadać, ale oczywiście od razu pracuje na swoją opinię Blair - ubierz się wygodnie, ale z pazurem ![]() U nas było towarzystwo pijące, mieliśmy 210 butelek na 120 osób, ale to dlatego, że rodzice kupili jeszcze przed potwierdzeniem ilości osób, a miało byc cos koło 160, poza tym mieliśmy dwa dni i zostało coś koło połowy.... nawet pomimo tego, że dużo rozdaliśmy... tylko wiadomo, teraz juz nie jest tak cieplo na zewnątrz, ludzie chętniej siedzą w lokalu -ale i tak myslę że wystarczy. |
|
|
|
#3843 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedźcie już na ta wycieczkę i wracajcie szybko żebyś mogła nam znów opowiadać o pięknych miejscach Kurcze ale to znaczy że tyle czasu Cie z nami nie będzie ![]() Cytat:
A czemu nie potraficie skoro oboje chcecie? Mi wczoraj świadkowa nagadała że jej zdaniem źle robimy decydując się teraz na dziecko bo z jednej pensji nie damy rady wiem że ona ma rację ale takie czekanie na prace tez jest bez sensu ale z drugiej strony sama widzę że nasze zachowanie jest trochę niepoważne i aż mi się ryczeć chce z frustracji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym nic nie doczepiała a panna młoda na drabinie brzmi super ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
Nie nadrabiam bo nie mam kiedy zaczął się szał przedślubny ![]() Jutro mamy koronę więc dziś ogarniamy dom z mamą i musimy kilka rzeczy na jutrzejszą imprezę przygotować Trzymajcie kciuki żeby się pogoda poprawiła , bo na razie jest beznadziejna |
|
|
|
#3845 |
|
Raczkowanie
|
I jednak kupiłam sukienkę
Trafiła sie taka w której dobrze sie czuje i niezłe wyglądam Musze tylko buty nabyć jeszcze i jakies dodatki
|
#3846 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale dziś wstrętna pogoda a tak z innej beczki- kupiłam dziś kwas foliowy i przygotowania organizmu do dzidzia ogłaszam za rozpoczęte jeszcze kilka badań mam zamiar zrobić a potem już tylko starania
|
|
#3847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee a co to jest korona? nie znam tego określenia/zwyczaju ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
super- pokazuj ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
\podziwiam Was Dziewczynki- jesteście młode i już zdecydowane na dzieciaki, ja cały czas odwlekam i nie mogę się zdecydować a czas leci...
|
|
|
#3848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciskam i u mnie już słoneczko sie przedziera ![]() Cytat:
Cytat:
Ja kwas foliowy łykam już od poniedziałku ale najchętniej to bym cały listek na raz wyjadła
|
|||
|
|
|
#3849 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć i czołem
JJJustynAAA - cieszę się, że udało Wam się tak pokombinować, żeby jednak było dobrze. myślę, że nikt nie będzie miał Wam za złe takiego rozwiązania sprawy poza tym nie bierz na siebie zbyt wiele, bo nie jesteś w stanie zapanować nad wszystkim, a dodatkowy stres nie jest Wam potrzebny Cytat:
PM schodząca po drabinie - to może być temat na fajne zdjęcie ślubne jeśli chodzi o włosy, to nie doczepiałabym ani kawałka. tak, jak jest - naturalnie - jest ślicznie! będziesz wyglądać bajecznie blair_90 - no a gdzie fotki sukienki, biżuterii?? przy 72 gościach są duże szanse, że bez zadyszki, na spokojnie uda Ci się z każdym zamienić słowo, więc to jest jakiś plus myślę, że taka ilość wódki spokojnie Wam wystarczy, choć tak, jak pisała Małgoś - na jesiennym ślubie może schodzić troszkę więcej, bo jest chłodniej i ludzie nie wychodzą tyle na zewnątrz... ale może tylko tak mi się wydaje...? Cytat:
napiszę Wam na ten temat coś jeszcze, ale zapraszam na mój wątek w klubie, bo nie chcę tu zaśmiecać... ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
i dołączam się do pytania o koronę, bo spotkałam się już z tym tłuczeniem szkła i porcelany, ale to się chyba nazywało polterabend Cytat:
a można wiedzieć ile wiosen za Tobą kochana, że piszesz, że dziewczynki tutaj są młode?
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana 9 wiosen więcej od Ciebie więc na pewno jest dużo dziewczynek młodszych Sama więc rozumiesz że czas leci i decyzję trzeba podjąćOczywiście nie miałam nic złego na myśli pisząc, że dziewczynki młode
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-10-03 o 18:24 |
|
|
|
|
#3851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko byłam pewna, że jesteśmy rówieśnicami, bo w życiu nie powiedziałabym, że masz tyle, ile mówisz, że masz wyglądasz młodziutko choć te 9 więcej ode mnie, to wcale nie jest aż tak dużo
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki- staram się konserwować
|
|
|
#3853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do sukienki oczywiście obcasy ps. W tle moje dziecko które próbuje coś podnieść z podłogi
|
|
#3854 |
|
Rozeznanie
|
na początek cytologia i morfologia- a resztę mi pewnie podpowie ginekolog
![]() Gdzie kupiłaś kieckę? podoba mi się do kad sięga, przed kolana? Pytam bo też poluję na cos podobnego ale koniecznie musi być do kolan/ leciutko przed kolano...
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajna kiecka- a jaki ma rękawek? ile zapłaciłaś?
|
|
|
#3856 | ||
|
Rozeznanie
|
świetnie Ci to wychodzi
Cytat:
a szkrab kochany Cytat:
|
|
#3857 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Jest bez rekawów ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
#3858 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no nieźle z tym opóźnieniem ale wizja panny młodej na drabinie bardzo mi się podoba ![]() Żadnych doczepianych - jest ślicznie ![]() Cytat:
Udanej imprezy ![]() Cytat:
![]() My jesteśmy zdecydowani bo ze względu na PCOS dobrze byłoby już zacząć bo nie wiadomo jak z tym będzie... ale staram się o tym nie myśleć. Poza tym w tej chwili zostały mi jeszcze dwa lata doktoratu - mam super promotora z którym na pewno dojdę do porozumienia w kwestii organizacji pracy tak aby nie stracić stypendium doktoranckiego a i później na dzielenie obowiązków z wychowywaniem malucha. Poza tym od jakiegoś czasu mocno czuję instynkt macierzyński ![]() Cytat:
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam dopisać jeszcze te badania, które radzi Jojla. Ja jak wrócę to też zacznę się badać, bo z jednej strony ja zawsze mam jeszcze czas (w tym roku skończyłam 29 lat), a z drugiej jak patrzę na moich rodziców co są już po 50-tce i na mojego brata co ma 21 lat to widzę, że oni powinni sobie w tym wieku odpoczywać, a nie martwić się o jego studia, zaliczenia, mieszkanie itd... tego troszkę chciałabym uniknąć, ale z drugiej strony lata lecą. A jeszcze powinnam zaczekać z 8 miesięcy bo za pół roku powinnam przyjąć ostatnią dawkę szczepionki na żółtaczkę B i powinno być troszkę przerwy między szczepieniem na ciążą.
Blair - super sukieneczka! |
|
|
|
#3860 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że rozpętałam ogólno wątkową dyskusję nt. planowania rodziny
)Powiem Wam, że mam ogromnie dużo wątpliwości, ale powoli się oswajam.. i po cichu cieszę ogromnie )A wesele za 3dni!! )
|
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
U nas już imprezowanie się zaczęło ,dzisiaj przyjechało moje rodzieństwo i oczywiście bez kilku drinków się nie obeszło
![]() ![]() to taka impreza przedślubna młodzież się spotyka i plecie "korone " z gałęzi świerku a potem wieszają na drzwiach wejściowych domu no a potem jest imprezka ![]() iii przede wsztstkim dzięki i jak samopoczucie ?? ja przyznam szczerze ,że ja twarda babka chyba zaczynam powoli łapać stresa ![]()
|
|
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
niki - ja to jak ja, ja jestem dość spokojna, dzidzią się przejmuje bardziej
)w każdym razie u mnie w domu dość nerwowa atmosfera - jacyś wszyscy rozdrażnieni i poddenerwowani ![]() widać to standard przed ślubami.. p.s. Malgos ja uważam że jesteś w idealnym wieku na dziecko )) Piękna młoda mama by była z Ciebie ))
|
|
|
|
#3863 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Leci szybciutko czas... a Ty nie czujesz nerwów? Podziwiam Cie, bo ja 3 dni przed panikowałam i generalnie odechciewało mi się wtedy całego weselaCytat:
Można na tym forum wiele rzeczy sie dowiedziećPogoda robi się piękna tak że na weekend napewno wam się uda Trzymam kciuki żeby wszystko się udało tak jak zaplanowaliścieKurcze to teraz i głupio że ja taka 'gówniara' mając 21 lat myślę o powiększeniu rodzinki
|
|
#3864 |
|
Rozeznanie
|
Katie ja to się naprawdę niewiele denerwuję całym tym ślubem. Dużo bardziej wszystkim co dzieje się w koło - niemiłosiernie przeciągającym się remontem, jeszcze dzisiaj będą mi tam stolarze obrabiać jakieś wnęki, załamania itd, a jutro wstawiać drzwi - co więc posprzątam to zaraz znów jest brudno i tak w kółko - dopiero jutro po drzwiach będę mogła się wziąć do roboty tak więc żeby się po ślubie wprowadzić do nowego M czeka mnie cały piątek roboty
))Chciałam przed ślubem jeszcze skoczyć do solarium, ale już teraz skoro wiem o dzidzi to nawet się nie wybieram, może się trochę jakimś balsamem brązującym wysmaruję ))Dodatkowo podejrzewam, że moi rodzice są troszkę zazdrośni, że ktoś im córcię z domu zabiera i wiecie.. muszą sę oswoić ))
|
|
|
|
#3865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie słyszałam o takim zwyczaju ale fajny ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
no i dobrze że rozpętałaś to temat ważny i również warty dyskusji.Wydaje mi się, że wątpliwości są zawsze i każdy je ma- w końcu nikt nie wie jak to będzie i żadna kobieta nie rodzi się z umiejętnością bycia matką ![]() oj tylko 3 dni- ale Ci zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
no co Ty mysl, myśl jeśli jesteście gotowi na posuadanie dzieciaczka to bardzo dobrze
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ależ się tu "dzieciakowo" zrobiło! Po cichu zazdroszczę Wam, że możecie już myśleć o powiększaniu rodziny i oczywiście trzymam kciuki! ![]() Blair, ładnie Ci w tej sukience Udanej zabawy ![]() Pogoda na sobotę MUSI być ładna, bo również idę na ślub i wesele - pobierają się jedni z najbliższych znajomych, zasłużyli na to żeby wszystko tego dnia się udało
|
|
|
|
#3867 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Zaraz lece z Mała na kontrole do lekarza a potem chyba jednak wymienie sukienke :P Na czerwona ;P Szczesliwa25 supr, ze już tylko3 dni ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Ja urodziłam mała mając 22 lata wiec też młoda mama jestem
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
ale się znowu rozgadałyśmy ![]() Ja też uważam że jeśli decyzja jest podjęta świadomie, z głową i przez obojga rozsądnych ludzi to nie jest to najważniejsze czy w wieku 20 czy 50 lat będą się starać o dziecko. Niki Szczęśliwa ale Wam dobrze... u mnie już temat wesela się zamyka i dzień za dniem tak woooolno zaczął płynąć. U Was Mrożonki też czas po ślubie się zatrzymał? Tak czytam Szczęśliwa o tym Twoim remoncie i zastanawiam się jak Ty dbasz o ręce bo moje pazury na ślubie wyglądały bardzo mizernie po remoncie i sprzątaniu do ostatniego dnia... Mam pytanko. Wiecie jak to jest ze wspólnym rozliczaniem się? Czy trzeba mieć taki sam adres zameldowania jak mąż? Nie chce mi się wymieniać dokumentów i tak sie zastanawiam właśnie czy muszę... |
|
|
|
#3869 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale się rozgadałyście o dzieciaczkach! My z TŻ póki co nie planujemy. Zawsze chciałam być młodą mamą 21-23 lata
Teraz mam 25 i nie wyobrażam sobie siebie w tej roli Jak już trochę się nacieszymy sobą, załatwimy sprawy z mieszkaniem to wtedy będziemy myśleć. Jeszcze chcemy coś zrobić dla siebie, gdzieś pojechać, coś zobaczyć. Trochę czuję się rozdarta, bo czas upływa, a nadal chcę być młodą mamą. Na szczęście nie wyglądam na swoje lata ;p to mi trochę rekompensuje. No ale myślę, że w przeciągu dwóch lat zostaniemy rodzicami Póki co na pewno nie, chyba, że wpadka, co bym wolała U mnie jest problem z podejmowaniem decyzji dlatego wolę losowi wiele spraw powierzyć. A tak w ogóle, to jutro weekend ![]() hehe
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jkby się trochę zatrzymał... ale z drugiej strony ja jestem tak zaganiana z innymi sprawami, że mam latanie jak przed ślubem ![]() nie wiem jak jest ze wspólnym rozliczaniem ale na stronie US powinna być informacja. Dokumenty chyba musisz wymienić pomimo braku zmiany nazwiska... nie wiem ale chyba wtedy wpisują w panieńskie te co obecnie masz... ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- ooooooo czerwona- super
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

W niedziele jedziemy ustalić menu i zapłacić ( jednak całość od razu) a sobote moj wieczór panienski. Swiadkowa chce zebym załozyła sukienke bo wszytskie dziewczyny maja miec ale ja jestem raczej "potężniejsze":rolley es: niz one i obawiam sie że bede sie po prostu zle czuła tak ubrana. Dzis jeszcze skocze do newlook i jakis innych sklepów zobaczyc czy jest cos ciekawego 
16.06.2012 

oj działo się dużo i intensywnie, ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze 
zaczął się szał przedślubny

zaciskam i u mnie już słoneczko sie przedziera

klik!