Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 18:47   #631
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja właśnie wróciłam z lux medu i internistka mi odmówiła wypisania skierowania na badania myślałam że się popłaczę tam idę jutro normalnie do mojej przychodni z nfz-u i poproszę o wypisanie skierowania.
Tak mnie też dziwiło, jak niektóre z Was mówiły, że chodzą prywatnie a w Luxmedzie tylko badania - bo wiem, że Luxmed robi badania na skierowania tylko lekarzy z grupy

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Widze,że niemarnujecie czasu dziewczynki i nad wyprawkami pomału myślicie ja narazie wogóle niemyśle, bo boje się że to zawcześnie i na dodatek ciągle słysze ,że niepowinno się nic kupować aż do porodu......jedna z drugą ci tak powiedzą i już człowiek się zastanawia czy w tym co mówią jest coś prawdy????
A Wy jak myślicie, że lepiej już pomału coś zacząć kupować czy lepiej pod koniec ciąży- (zakładając, że niezwracamy uwagi narazie na płeć i kupujemy np. śpioszki, body w neutralnych kolorach np. bieli ??????????Ja się tak zastanwiam, bo u mnie w parcy ostatnio skończyły się wyprzedaże i mogłam np. kupić komplet 5 sztuk kaftaników za 30 zł + zniżka pracownicza, a normalnie kosztują 85zł, ale że byliśmy dopiero z mężem na etapie starnek o dziecko, więc niechciałam "kusić losu" i nieskorzystałam z tak fajnych przecen jakie były....ale z zimowej przeceny licze ,że skorzystam
Atena, moim zdaniem czekanie do porodu na wszelkie zakupy to szykowanie sobie ogromnego stresu. Spoko, z pewnymi rzeczami można zaczekać, ale wiele rzeczy musisz mieć ze sobą w szpitalu. Poza tym za łóżeczkiem czy wózkiem kto niby będzie latać po porodzie? Nie ma co dać się zwariować. Coś mi się robi, jak słyszę, że jak kupię śpioszki, to dziecku się coś stanie. Średniowiecze dawno minęło a zabobony mają się niezwykle dobrze w naszym kraju...

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
U mnie badania krwi ok, ale zastanawiam się czy robić Toksoplazmozę i zapalenie wątroby bo to nie jest na NFZ.
Tokso miałam rok temu jak planowaliśmy i wyszło, że kontakt był i przeciwciała są, ale choroby nie ma, więc nie wiem czy warto znowu robić. A wątroba mi nie dolega, więc chyba też nie ma sensu.
TŻ oczywiście powiedział, że to ja mam decydować ...
Nudności nie mam, czasami mnie coś jakby gniecie, ale nie zbiera mnie nawet na wymioty, to chyba dobrze
Za to wczoraj padłam spać o 21 ... a rano ledwo się zwlokłam o 6:30
A, też tak macie, że macie awersję do jedzenia a jesteście głodne? Jak otwieram lodówkę to na nic nie mam ochoty, muszę się przekonać, że muszę coś zjeść, to się później nie mogę oderwać. Wczoraj tak miałam z ogórkami kiszonymi.
Toxo nie ma w normalnych ciążowych procedurach na NFZ? To aż trudno uwierzyć, przecież to jest bardzo niebezpieczna choroba dla płodu i bardzo powszechna. Dobrze, że chociaż w Luxmedzie to jest w standardzie.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jestem w szoku, że Atenie nie wypisali. Ciekawe czy jak ja pójdę prywatnie i bede chciała od np lekarza rodzinnego skierowania to czy mi da.

Kurcze dziołchy nie za wcześnie do gina by usłyszeć serducho w 6tyg+1 dzien? wiem wiem, że to indywidualna sprawa, ale nie widzi mi się iść teraz w piątek, a jak nie będzie to znów w następnym tygodniu by potwierdzić i za każdym razem płacić.
Wiem, że ciekawość silna, ale może zaczekaj jeszcze tydzień. Będziesz miała większą radochę bo będziesz więcej widziała - a i serduszko wtedy na pewno będzie widać

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Czesc Ciezaroweczki

Nie wiem czy mnie choc troche kojarzycie bo zadko wczesniej bywalam,bo jak wracalam z pracy to juz nie mialam sily i ochoty,no ale z pracy zostalam zwolniona wiec teraz bede miala troche wiecej czasu zeby sobie z Wami pogadac...
Staram sie nie przejmowac,tylko wkoncu zaczac cieszyc sie ciaza,odliczam dni do pierwszego USG

A jak Wy sie czujecie,brzuszki juz widoczne???

Milutkiego popoludnia
Ach to UK... niby spoko, generalnie dbają o rodziny, ale o kobiety w ciąży wcale. Prawo jest pod tym względem strasznie dziurawe. Mam nadzieję, że jak najdłużej będziesz miała zwolnienie. Zawsze to jakaś kasa. A potrzeba jej sporo w naszych okolicznościach
Ja mam wizję przeprowadzki do UK też... Mój mąż ma mieć rozmowę kwalifikacyjną w czwartek (przez skype!) i bardzo zależy mu na tej pracy. Mi nie dokońca uśmiecha się przeprowadzka, ale rozumiem jego argumenty. W każdym razie, ciąże wolałabym donosić w PL, a dalej zobaczymy...

Umówiłam się dziś na konsultacje i USG do innego gina. Ma super opinie więc mam nadzieję, że wyjaśni mi dużo wątpliwości no i wreszcie zobaczę dzieciątko Idziemy w sobotę czyli wtedy gdy rozpocznę 10tc
Postanowiłam, że chcę zrobić to USG, nawet prywatnie. Mam zamiar w ten weekend powiedzieć o ciąży rodzicom (jedziemy do nich), a w przyszłym tygodniu w pracy. Będę się dużo bardziej comfortowo czuła, jeśli najpierw potwierdzę, że wszystko jest ok (wiecie, że do tej pory, jedyny obiektywny dowód mojej ciąży to test!). A lekarza do zmiany dalej szukam, zobaczymy jak się to potoczy dalej.

Ach dziewczyny, takiego mi smaka narobiłyście na placki ziemniaczane, a właśnie odkryłam, że nie mam jajek a do sklepu nie chce mi się iść - miałam masakrycznie dlugi i męczący dzień w pracy... Chyba muszą zaczekać do jutra...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:55   #632
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
A powiedzcie mi czy wy pisząć np. 6t 1d macie na myśli "wiek ciąży" od ostatniej miesiączki, czy od prawdopodobnego terminu poczęcia?????
Pytam, bo wg terminu od ostatniej miesiączki mojej to teraz jest 7t 5d, a wg moich obliczeń od terminu owulacji (mogę się mylić 1-2 dni) to 4t 4d (z uwagi na moje zazwyczaj 36 dniowe cykle owulacje miałam późno, bo po 20 dniu cyklu).

A tak wogóle to dziewczyny chodzicie prywatnie do gina czy państwowo?? Ja z Tż postanowiliśmy ,że bede prywatnie m.in z uwagi na mojej dotychczasowe historie z ginami na NFZ do których chodziłam- jakaś porażka...a w szczegółności jedna taka franca, która tylko potrafiła krzyczeć jak dowiedziała się ,że się planuje ciąże!!! lub inna, u której w gabinecie stał tylko fotel i jej biurko, a podczas badania pielęgniarka wchodziła i wychodziła kiedy chciała, a że za ścianą był dentysta, więc panów sporo na korytarzu i chętnie zaglądali do gabinetu ginki jak pielęgniarki wchodziły i wychodziły .....Wydaje mi się, że prywatnie to lekarz ma więcej czasu dla pacjentki i lepiej np. wyjaśni i odpowie na jej pytania, przynajmniej tak miałąm do tej pory z innymi specjalistami np. ortopedom czy urologiem- prywatnie mają czas, są milsi a państwowo olewają pacjenta Za badania też płacę wszytkie...
Atena, chyba zaciążyłyśmy w tym samym okresie Ja mam cykle długie i nieregularne i dni płodne pojawiły się w okolicy (prawdopodobnie) 19 dnia cyklu. Wg mnie dzisiaj jest 4t i 3 d. NA kiedy lekarz wyznaczył Ci date porodu ??

Do gina chodzę prywatnie, mam fajną babkę jest operatorem w dobrym szpitalu, ma znajomosci, odbiera telefony. W pierwszej ciazy trafilam do niej dopiero w 7 miesiacu ale bardzo fajnie mnie poprowadzila. Jedyny minus to badania, ja robie w szpitalu w ktorym pracuje wiec mam taniej powiedzmy bez marży. Ale i tak ciaza to dla mnie wyzwanie finansowe.
Stary 2012-10-03, 18:58   #633
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Nawe nie wiecie jaka jestem zła
Miałam na dziś wizytę, która, bylam pewna miała być połaczona z USG (na poprzedniej wizycie lekarka powiedziała, za wcześnie na USG i poczekamy do kolejnej). Ja bylam więc pewna, że na tej kolejnej ona mi zrobi badanie, a co się okazało ona dziś mnie dopiero zapisała na USG na 29.10!!! Czyli 12tc! Ja taka skonsternowana mówię jej, że ja rozumiem, że wtedy jest to wazne USG z przeziornością itd, ale ja do tej pory nie miałam żadnego a jest już 9 tc. A ona na to, że skoro wszystko jest w porządku to ona nie widzi potrzeby dodatkowego USG i jeżeli ma mnie to uspokoić to żebym poszła prywatnie. Kiedy to właśnie jest prywanie! Chodzę do Luxmedu, abonament opłaca mi pracodawca, więc jest to prywatna opieka zdrowotna a ona mi mówi, żebym jeszcze sobie gdzieś poszła, jeśli chcę wcześniej. No mówię Wam
I teraz sama nie wiem co robić. Na pewno chcę zmienić lekarza bo to jest do niczego nie podobne. Ale nie wiem jak się za to zabrać. Próbować na NFZ czy dalej w Luxmedzie. Nie chcę dodatkowo płacić za wizyty, bo nie doż, że jestem ubezpieczona to mam wykupiony pełny pakiet w prywatnej grupie medycznej.
Wiem, że część z Was korzysta z Luxmedu. Jakie macie doświadczenia? Też takie problemy z badaniami? Może macie jakiś lekarzy do polecenia w stolicy? W sumie na NFZ też mnie interesuje. Lecę szukać opinii w międzyczasie.

Tak się cieszyłam, że zobaczę dziś maleństwo...
Kurcze,ale porażka co za baba

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ale mam już dzisiaj dosyć,jestem przeziębiona i już miało być lepiej a tu nic. Piję ten syrop i mleko z czosnkiem i niestety narazie nie jest dobrze. Mam tylko nadzieję, że mi przejdzie jakoś I jeszcze się stresuję, żeby mały się nie zaraził, a wiadomo jak z dzieckiem chce do mamy i koniec.
A jeśli chodzi o USG to w poprzedniej ciąży na początku chodziłam sama, a potem już z mężem. Teraz od razu idziemy razem.
A moją aktywność fizyczną to mi lekarz ograniczył do minimum, nie pozwala na żaden wysiłek fizyczny niestety. Nawet małego nie mogę nosić. Ale cóż taki urok tego błogiego stanu
Wracaj szybko do zdrówka!!!

Cytat:
Taka byłam zaaferowana moją dzisiejszą wizytą, że nawet się nie wypowiedziałam w innych poruszanych kwestiach

Przede wszystkim witam nowe dziewczęta!

Piszecie o uprawianiu sportu. Ja bardzo lubie sobie pokicać w fitnessclubie i troszkę mi tego teraz brakuje. Mam zamiar zapisac się na zajęcia dla mam od stycznia (listopad i grudzien mi odpadają przez wyjazd) ale już wcześniej zacząć ćwiczyć w domu z jakimś dvd. Może coś polecacie typowo dla przyszłych mam. Dziewczyny od sportów ekstremalnych - podziwiam! Ja kiedyś może byłam bardziej odważna, ale odkąd miałam taki dziwny zbieg 3 wypadków rowerowych na przestrzeni 2 tyg. stałam się baaaardzo bojaźliwa.

TŻ chodzi ze mną na wizyty jeśli akurat nie pracuje. Dziś oboje byliśmy zawiedzeni brakiem USG... Oboje czujemy sie w całą sprawę zaangażowani Choć musze przyznać, że czasem brakuje mi w nim zrozumienia (np. jak źle się czuję i akurat sprzątamy mieszkanie i proszę go by wykonał część moich obowiązków - na początku się boczy, ale po jakimś czasie, czasem po tłumaczeniach, rozumie).

Ubranek i innych rzeczy dziecięcych jeszcze nie mam zamiaru kupować. Nawet nie czuję jeszcze takiej potrzeby. Naszczęście. Pewnie jak na mnie przyjdzie to potem się nie opanuje. Ale z Allegro fajny pomysł, chcę sobie w takich paczkach jakieś ciążowe rzeczy sprawić też.
Nad pieluszkami jeszcze nie myślałam. Muszę poczytac więcej o wielorazowych bo koncepcja mi bardzo odpowiada.

W pracy o ciąży powiem za tydzień. Pewnie już bym powiedziała, ale mój przełożony wziął sobie 3 tyg urlopu, a jednak zależy mi na tym, by ode mnie się o ciąży dowiedział, a nie z plotek. Zwolnienie jest dla mnie na razie odległą sprawą, ale coś się ostatnio u mnie w pracy stresowo robi i jeśli taki stan pozostanie na dłużej to się poważnie zastanowię nad zwolnieniem od nowego roku.

Dziś na pocieszenie gotuję sobie kapuśniaczek
Zawsze lubilam kwaśnie rzeczy, ale w ciąży jeszcze bardziej mi się nasiliło
Smacznego)

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Właśnie mam dziś wolne, siedzę w domu i się kuruję... czosnku nie cierpię, więc muszę go jakoś "przemycać" do jedzenia, mam też specjalny syrop dla kobiet w ciąży - Prenalen. No mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej. Muszę znaleźć ten wątek styczniowo-lutowych, dzięki za info

Wczoraj byłam tak padnięta, że zdążyłam odpisać na jedną wiadomość i zasnęłam... dlatego dziś zdaję krótką relacje z mojego pierwszego USG Wbrew wszystkim obawom i stresom, nie było się czym przejmować, wszystko z fasolką dobrze. Usg miałam wykonane dopochwowo, widziałam już rączki i nóżki Swoją drogą to pozytywna masakra, żadne słowa tego nie oddadzą, trzeba to przeżyć samemu. To bardzo miłe zobaczyć takiego małego człowieczka w sobie na ekranie. Maleństwu bije serduszko i wszystkie inne wymiary są w normie. Gin. powiedział jednym słowem, że mam się nie martwić i nadal dbać o siebie. Z usg wyszło,że jest 2d 10tc, więc termin z 3maja przesunął się na 28kwietnia, no ale zobaczymy kiedy dzidzia będzie chciała wyjść I mój mąż w końcu nie uczestniczył w tym usg, z racji, że właśnie było dopochwowe, a przy drugim usg, które będę robiła za 4 tyg. już może być, będzie wtedy przez brzuszek. Wycieczką w góry kazał mi się nie przejmować, i mówił, że takie wypady są krytykowane ale w przypadku wspinaczki wysokogórskiej, śmiał się, że Zakopane to nie Alpy i żeby się nie przejmować. Poza tym mówił, że skoro wcześniej prowadziłam aktywny tryb życia, to tym bardziej nie powinnam "nic nie robić". Dzięki tym wszystkim info kamień z serca mi spadł, i bardzo się uspokoiłam, teraz mogę zająć się spokojnie jeszcze innymi rzeczami, bo ostatnio to tylko o tym myślałam... To by było chyba na tyle, jak zeskanuję później sesję zdjęciową to wrzucę fotki z USG
za udaną wizytę!!!

Cytat:
Hej Mamuśki
Troszke mnie niebyło na forum i musze sporo nadrobić
Zaczne od przywitania NOWYCH MAMUSIEK
Całuski dla tych z Was, któe mają już swoje usg pierwsze za soba

Opowiem może troszke o swojej pierwszej wizycie u ginki....No więc w poniedziałek byliśmy z mężem na usg dopochwowym oczywiście...bardzoooooo się stresowałam, wręcz bałam,ale po wejściu do sali odetchnełam z ulgą......mąż był cały czas ze mną, a wpatrzony był w ten monitor jak w jakiś obraz Tarczka zarodkowa jest, pęcherzyk ciążowy jest, ale za wcześnie było , żeby stwiedzić bicie serduszka, bo wg obliczeń od ostatniej miesiączki to koniec 7 tyg, ale że cykle mam takie 36 dniowe i owulka póżno było więc wg usg jakoś 5 tydzień, końcówka 4. W niedziele idę na kolejne usg, no i zobaczymy czy wtedy serduszko będzie widać.....Narazie mam odpoczywać, niestresować się i tyko kwas foliowy brać

Jestem też już po serii badań m.in morfologi, moczu, zapalenia wątroby typu B, grupe krwi i toksoplazmozie.....i ta toksoplazmowa właśnie mnie niepokoi, bo wyszedł mi niejednoznaczny wynik wprzeciwciał IgM.....cirpliwie musze czekać do niedzieli by pokazać wyniki pani doktor....

Ja leże sobie w domku na L4 miałam już dość fizycznie i psychnicznie pracy, więc poszłam na zwolnienie , narazie od internisty , ale niedługo od ginki mam dostać, z uwagi m.in na moja dyskopatie i stojący tryb pracy,a że moich leków na kręgosłup jak np.olfen mi niewolno brać w ciązy więc bede na l4.....

Kobitki pisałam,że niemam nudności, no więc odwołuje to SĄ i TO CAŁY DZIEŃ A NAWET W NOCY JAK SIĘ PRZEBUDZE
Super Atenko ,że się odezwałaś Na następnej wizycie napewno będzie już serducho jak dzwon biło!

Cytat:
Dziewczyny ja właśnie wróciłam z lux medu i internistka mi odmówiła wypisania skierowania na badania myślałam że się popłaczę tam idę jutro normalnie do mojej przychodni z nfz-u i poproszę o wypisanie skierowania.
Jak to nie wypisali?Płacisz i nie wypisali? Kutwa to nasza Polska:/

Cytat:
U mnie badania krwi ok, ale zastanawiam się czy robić Toksoplazmozę i zapalenie wątroby bo to nie jest na NFZ.
Tokso miałam rok temu jak planowaliśmy i wyszło, że kontakt był i przeciwciała są, ale choroby nie ma, więc nie wiem czy warto znowu robić. A wątroba mi nie dolega, więc chyba też nie ma sensu.
TŻ oczywiście powiedział, że to ja mam decydować ...
Nudności nie mam, czasami mnie coś jakby gniecie, ale nie zbiera mnie nawet na wymioty, to chyba dobrze
Za to wczoraj padłam spać o 21 ... a rano ledwo się zwlokłam o 6:30
A, też tak macie, że macie awersję do jedzenia a jesteście głodne? Jak otwieram lodówkę to na nic nie mam ochoty, muszę się przekonać, że muszę coś zjeść, to się później nie mogę oderwać. Wczoraj tak miałam z ogórkami kiszonymi.
Wiesz ja jem ogólnie normalnie,nie mam jeszcze żadnych zachcianek, jem normalnie i slodkie i ostre i kwaśne, normalnie w potrawach,zależy co robię A nie dlatego,że mnie ciągnie do tego czy coś.
Najgorzej jest tylko rano jak mnie ssie z głodu strasznie aż mi nie dobrze. Wtedy czuję,że muszę koniecznie coś zjeść bo zwymiotuje,ale nie moge nic w siebie wcisnąć i na chama wciskam kromke chleba, a w trakcie jedzenia rośnie mi w buzi:/

Cytat:
Jestem w szoku, że Atenie nie wypisali. Ciekawe czy jak ja pójdę prywatnie i bede chciała od np lekarza rodzinnego skierowania to czy mi da.

Kurcze dziołchy nie za wcześnie do gina by usłyszeć serducho w 6tyg+1 dzien? wiem wiem, że to indywidualna sprawa, ale nie widzi mi się iść teraz w piątek, a jak nie będzie to znów w następnym tygodniu by potwierdzić i za każdym razem płacić.
Ja ide 15stego i wtedy będzie właśnie 6t2d ciąży. Mam nadzieję,że będzie wszystko wporządku. Stresuje się strasznie tą pierwszą wizytą.

Cytat:
dziewczyny byłam jeszcze raz w lux medzie. tym razem u ginekologa. bardzo miła babka, dała mi skierowanie na pierdyliard badań (nawet więcej niż zaleciła moja pani doktor ) i na usg. także suma sumarum skończyło się dobrze
ale co się nachodziłam i nastresowałam to moje...
No i super Kurde jakby nie mogli odrazu tak...

Jak Wam dziewczyny dzień zleciał???
Ja od rana się troszkę poobijałam, potem przeszłam się po mieście z młodszym synem,zrobiłam zakupy na obiad. Wróciłam z zamiarem robienia kopytek z sosem i surówką.Ale jakaś taka niemoc mnie ogarnęła,że stanęło na ziemniakach z sosem i surówką
eheh nie miałam siły robić tych kopytek, tak mi się chciało okropnie spać!
Przespałam się trochę,a później poszliśmy na plac zabaw.
Wróciłam i znowu porobiłam troche w domu, a teraz idę te moje dzieci szykować do spania. Męża jeszcze z pracy nie ma więc wszystko na mojej głowie.
Zajrzę wieczorkiem

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:09   #634
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

A tak wogóle to dziewczyny chodzicie prywatnie do gina czy państwowo??
Ja też prywatnie, moje pierwsze wizyty były u kobiety gin z nfz i nie wspominam ich jakoś za rewelacyjnie, jak poszłam później prywatnie do innego, to niebo a ziemia.. sprzęt i cała wizyta o wiele przyjemniejsza, skoro jest to takie intymne badanie, to dobrze, żeby odbywało się w takiej przyjemnej atmosferze ale to pewnie też zależy od lekarza..

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Ach dziewczyny, takiego mi smaka narobiłyście na placki ziemniaczane, a właśnie odkryłam, że nie mam jajek a do sklepu nie chce mi się iść - miałam masakrycznie dlugi i męczący dzień w pracy... Chyba muszą zaczekać do jutra...
Hehehe ja dziś ostro smażyłam placki ziemniaczane, jutro będzie kolej na racuchy albo naleśniki już mnie denerwują te zachcianki, ale cóż poradzić

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Colorblue
dziękuję

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja od rana się troszkę poobijałam, potem przeszłam się po mieście z młodszym synem,zrobiłam zakupy na obiad. Wróciłam z zamiarem robienia kopytek z sosem i surówką.Ale jakaś taka niemoc mnie ogarnęła,że stanęło na ziemniakach z sosem i surówką
eheh nie miałam siły robić tych kopytek, tak mi się chciało okropnie spać!
Przespałam się trochę,a później poszliśmy na plac zabaw.
Wróciłam i znowu porobiłam troche w domu, a teraz idę te moje dzieci szykować do spania. Męża jeszcze z pracy nie ma więc wszystko na mojej głowie.
Zajrzę wieczorkiem
Nie przejmuj się, dziś taki właśnie leniwie melancholijny dzień. Na dodatek taka deszczowa pogoda więc nie dziwię się, że Tobie się też nic nie chciało. Ja praktycznie w ogóle dziś nic nie zrobiłam .. (oprócz grzanek z czosnkiem i smażenia placków :P ) Jestem przeziębiona, więc przeleżałam praktycznie cały dzień w pozycji zdechłej wiewiórki podtrzymując powolną akcję serca już nie mam siły..
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:21   #635
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dopołudnie jakoś zleciało, potem jak mąż wrócił z pracy to zjedliśmy obiad i pojechaliśmy najpierw na grzyby - grzyby owszem były, ale wszystkie trujące - takie piękne muchomory, a my znaleźliśmy aż 2 malutkie jadalne , potem na chwilę do tesco i na odwiedziny do teściów i tam zjedliśmy kolację - karkóweczkę z rękawa i warzywa na patelnię , teraz odpoczywamy w domu

Cytat:
A tak wogóle to dziewczyny chodzicie prywatnie do gina czy państwowo??
Do gina chodzę prywatnie i teraz w ciąży też zamierzam, jakoś nie mam zaufania do NFZ

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:24   #636
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Tak mnie też dziwiło, jak niektóre z Was mówiły, że chodzą prywatnie a w Luxmedzie tylko badania - bo wiem, że Luxmed robi badania na skierowania tylko lekarzy z grupy
ja pisałam i pisałam też, że robię tak, że lekarz prywatnie zleca mi badania, idę do internisty do luxmedu a ten daje mi skierowanie i wtedy mam badania w ramach pakietu za friko. Tylko wiele zależy od dobrej woli internisty, ja trafiłam do takiego, który bez problemu zleca. Z resztą w końcu za coś w tym pakiecie płacę.

Byłam u lekarza, wszystko ok, serduszko bije i dzidziuś ładnie się rozwijaKolejna wizyta z usg za miesiąc
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:26   #637
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedzcie mi czy wy pisząć np. 6t 1d macie na myśli "wiek ciąży" od ostatniej miesiączki, czy od prawdopodobnego terminu poczęcia?????
Pytam, bo wg terminu od ostatniej miesiączki mojej to teraz jest 7t 5d, a wg moich obliczeń od terminu owulacji (mogę się mylić 1-2 dni) to 4t 4d (z uwagi na moje zazwyczaj 36 dniowe cykle owulacje miałam późno, bo po 20 dniu cyklu).
U mnie wg OM jest dzisiaj 5t + 1d, a od owulacji (jeżeli dobrze liczę termin poczęcia) to 3t + 1d.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza, wszystko ok, serduszko bije i dzidziuś ładnie się rozwijaKolejna wizyta z usg za miesiąc
Cieszę się, że wszystko jest ok

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-03, 22:07   #638
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja też prywatnie, moje pierwsze wizyty były u kobiety gin z nfz i nie wspominam ich jakoś za rewelacyjnie, jak poszłam później prywatnie do innego, to niebo a ziemia.. sprzęt i cała wizyta o wiele przyjemniejsza, skoro jest to takie intymne badanie, to dobrze, żeby odbywało się w takiej przyjemnej atmosferze ale to pewnie też zależy od lekarza..

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Hehehe ja dziś ostro smażyłam placki ziemniaczane, jutro będzie kolej na racuchy albo naleśniki już mnie denerwują te zachcianki, ale cóż poradzić

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Colorblue
dziękuję

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Nie przejmuj się, dziś taki właśnie leniwie melancholijny dzień. Na dodatek taka deszczowa pogoda więc nie dziwię się, że Tobie się też nic nie chciało. Ja praktycznie w ogóle dziś nic nie zrobiłam .. (oprócz grzanek z czosnkiem i smażenia placków :P ) Jestem przeziębiona, więc przeleżałam praktycznie cały dzień w pozycji zdechłej wiewiórki podtrzymując powolną akcję serca już nie mam siły..

Wybacz musiałam
U nas właśnie dzisiaj słoneczko i ciepło Ale spacer i plac zabaw z dzieciakami zaliczyłam to jeszcze nie jest ze mna aż tak źle

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-04, 08:04   #639
dhalii
Raczkowanie

HEj Gratuluję Wam wszystkim
Czy i ja mogę się do Was dołączyć? Termin porodu mam na 29.05.2013
Może jeszcze coś o mnie mam na imię Sylwia i mam 25 lat od roku jestem szczęśliwą żoną, a 23.09 dowiedziałam się, że zostanę mamą Staraliśmy się z Mężem 3 cykle i w końcu się udało

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki

Edytowane przez dhalii
Czas edycji: 2012-10-04 o 08:06
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:12   #640
maja rosee
Raczkowanie

CZeść dziewczyny

U mnie dziś przypada 10 tc. od kilku dni moje wszystkie objawy jakby ustąpiły
-brak zgagi
-brak zaparć
-brak wzdęć
- nie chodzę już siku co chwile

boli mnie tylko podbrzusze jak na okres i plecy, zaczynam się martwić do tego nie myślę o dziecku że je mam tylko że ono chce mnie opuścić.

Czy wy macie podobnie czy czujecie jakiś instynkt, co czujecie?
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:19   #641
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Może jeszcze coś o mnie mam na imię Sylwia i mam 25 lat od roku jestem szczęśliwą żoną, a 23.09 dowiedziałam się, że zostanę mamą Staraliśmy się z Mężem 3 cykle i w końcu się udało
Witamy kolejną mamusię)

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
CZeść dziewczyny

-brak zgagi
-brak zaparć
-brak wzdęć

boli mnie tylko podbrzusze jak na okres i plecy, zaczynam się martwić do tego nie myślę o dziecku że je mam tylko że ono chce mnie opuścić.

Kochana nie stresuj się! Wkońcu objawy nie trwają całą ciąże u każdej. Może u Ciebie właśnie nadszedł ten moment,że dolegliwości przechodzą, a może pojawią się za jakiś czas???
Jak się bardzo martwisz to poświęć pare złoty i przejdź się prywatnie do jakiegoś gina i sprawdź co się w brzuszku dzieje
Widzisz ja prócz jakotakiego bólu piersi,wzdęć to nic mi nie jest, tez miewam bóle takie okresowe,ale już rzadziej. Myślę ,że macica nam się powiększa i stąd te bóle. Ale też już zaczynałam mieć myśli:jak nie mam praktycznie żadnych objawów to czy wszystko jest ok?
Ale nie możemy tak myśleć i się stresować. U Ciebie objawy przechodzą w 10 tc a u mnie w tym tygodniu mogą dopiero nadejść.
Buziaki

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-04, 09:14   #642
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Gratuluję fasolki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-04, 09:58   #643
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Witaj Kochana mamy troszke wspólnego ze sobą Też brałam ślub 20.08.2011 i też z mężulkiem staraliśmy się 3 cykle Dbaj o siebie

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Atena, chyba zaciążyłyśmy w tym samym okresie Ja mam cykle długie i nieregularne i dni płodne pojawiły się w okolicy (prawdopodobnie) 19 dnia cyklu. Wg mnie dzisiaj jest 4t i 3 d. NA kiedy lekarz wyznaczył Ci date porodu ??

Do gina chodzę prywatnie, mam fajną babkę jest operatorem w dobrym szpitalu, ma znajomosci, odbiera telefony. W pierwszej ciazy trafilam do niej dopiero w 7 miesiacu ale bardzo fajnie mnie poprowadzila. Jedyny minus to badania, ja robie w szpitalu w ktorym pracuje wiec mam taniej powiedzmy bez marży. Ale i tak ciaza to dla mnie wyzwanie finansowe.
Kochana jak zaciążyłyśmy w podobnym terminie to może rodzić będziemy tego samego dnia Terminu porodu lekarz mi jeszcze niewyznaczył, bo narazie byłam u ginki w szpitalu gdzie pracuje na usg (więc spoko bo niemusiałam płacić), 07.10 tez mam stawić się w szpitalu na usg, a dopiero 12.10 mam u niej prywatną, już taką konkretną wizytę i wtedy mi wszystko pewnie powie
Dla mnie też chodzenie prywatnie to duże wyzwanie finasowe,ale to moje pierwsze dziecko i totalny strach, nowość jak to bedzie wieć wolne się niestresować i prywatnie chodzić, tymbardziej ,że planuje w szpitalu rodzić gdzie ginka pracuje, a opinie mam bardzo dobre od pacjentek tego szpitala wiec mam nadzieje , że i ja bede zadowolona
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:03   #644
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Kochana mamy troszke wspólnego ze sobą Też brałam ślub 20.08.2011 i też z mężulkiem staraliśmy się 3 cykle Dbaj o siebie
My też braliśmy ślub 20.08.2011

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Aniołku witaj życzę szczęśliwych 9 miesiesięcy.

Cytat:
gratulacjefajnie się ułożyło, że maluszek ujawnił się podczas wyjazduA Paryż jest przepięknym miastem także okoliczności idealne
Dzięki!

Cytat:
To może ja też się dołączę. a co!
Mam 28 lat, udało się nam na 1 razem ("złoty strzał" jak to mówi mój mąż )
Planowany termin 31.05.2013
Witaj

Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
Witam i dołączam się do watku.
Po wczorajszum USG wyszedł 6 tc i 3,5mm. Póki co ciąża przebiega prawidłowo. Objawy to głównie wzmożony apetyt i lekkie pobolewanie brzucha co jakiś czas. Mimo, że to nasze pierwsze i już oboje zdecydowaliśmy, że jedyne dziecko, to nie podniecam się jakoś specjalnie faktem bycia w ciąży. Za to mąż oszalał ;-).Wszystko mamy z już zaplanowane:wózek, łóżeczko,imiona, szpital, a nawet rodzaj porodu. Mam tylko nadzieję, że nic nas nie zaskoczy;-)
Pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
ja też sam kwas foliowy
Ja też biorę póki co tylko kwas foliowy

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
ja tez idę 8.10 i będzie 6 tydz.2dzień i oby serduszko było trzymajcie kciuki jeszcze 5 dni już nie mogę się doczekać..

Cytat:
OMG

Cytat:
Czesc Ciezaroweczki

Nie wiem czy mnie choc troche kojarzycie bo zadko wczesniej bywalam,bo jak wracalam z pracy to juz nie mialam sily i ochoty,no ale z pracy zostalam zwolniona wiec teraz bede miala troche wiecej czasu zeby sobie z Wami pogadac...
Cytat:
Wiola_La_Wi Nom niestety ;(
Mieszkam i pracuje heh pracowalam w UK,przez agencje wiec bylam jakby pracownikiem do wynajeciai nagle gdy szef dowiedzial sie ze jestem w ciazy to na drugi dzien poprosil moja przelozona zeby mi przekazala ze poki co nie ma dla mnie pracy i mam czekac na telefon,gdzie oczywiste jest ze juz nie zadzwonia.
Koles strasznie kombinuje,wiec jakby w swietle prawa mnie nie zwolnil tylko dal mi bezplatny urlop,a w agencjach tak jest ze jesli przez 2 tyg nie bede pracowac to automatycznie jestem usuwana z systemu pracownikow.
Wiec ja dwa razy nie myslaca poszlam odrazu do lekarza i wyżebrałam zwolnienie lekarskie i tak bede je przeciagac jak dlugo sie da,skoro swinia nie chcial mi placic za prace to bedzie mi placil za siedzenie w domu.
Na niedziele jestem umowiona z prawniczka wiec dowiem sie co i jak,poki co nie jest wesolo,martwie sie jak to bedzie
Co za... Współczuję

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-04, 10:07   #645
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
CZeść dziewczyny

-brak zgagi
-brak zaparć
-brak wzdęć

Kochana niestesuj się, widać mijają Ci już te "miłe" aspekty ciąży Ja np. niemiałam mdłości wogóle, a teraz to cały dzień, nawet w nocy a zgaga mi mineła całkowicie, zaparcia także, piersi mniej bolą, apetytu prawie niemam, a na weline jaką kolwiek to wogóle....na śniadania jadam kanapki z białaym serem i jabłkami smażonymi domowej roboty, a na kolacje od kilku dni tylko i wyłącznie jem pomidory z cebulą i np. ze śmietaną lub na kanapkę Wydaje mi się,że każda z nas ma inne objawy ciąży, długość ich trwania i intensywność....A jak masz jakieś obawy to najlepiej zadzownić do gina lub udać się do jakiegoś najbliższego na szybką, prywatną wizytę

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
My też braliśmy ślub 20.08.2011 [COLOR="Silver"]
Fajnie klubik się wkońcu założy
Stary 2012-10-04, 10:10   #646
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Jenny u nas rodzicom i rodzeństwu powiedzieliśmy od razu jak mi wyszła beta, czyli w 4tyg.3d
Cytat:
Rodzice, rodzeństwo, dziadkowie z mojej strony dowiedzą się 8 października, po tym jak dowie się mama, która niestety albo i stety jest obecnie za granicą i przy składaniu życzeń urodzinowych jej powiem, "że nie mamy dla niej materialnego prezentu, ale mamy dla niej wiadomość, która mam nadzieję, jak nie teraz to w przyszłości okaże się być najważniejsza na świecie - mamo będziesz babcią"
Tak wymyśliłam
Reszta dowie się po niej W zależności od sposobności. Chcemy mieć pewność, że bije serduszko
Przyjaciołom mieliśmy się wstrzymać do końca 3 msc, ale nie wiem jak to wyjdzie. Z najbliższą przyjaciółką mam problem, bo sama niedawno poroniła i nie wiem jak jej i kiedy przekazać.
No i moja jedna przyjaciółka już wie bo się domyśliła, ale trzyma zęby na kłódkę Więc w sumie wiem ja, TŻ i przyjaciółka
I szczerze Wam powiem, że im dłużej wiem o dzidziusiu tym bardziej wymyślam jak powiedzieć, myślę jak zareagują i wogóle hormony mi buzują
Cytat:
My rodziców poinformowaliśmy po becie i wizycie u lekarza, rodzice poinformowali rodzinkę a znajomych informowaliśmy sukcesywnie jak się z nimi widzieliśmy i takim sposobem teraz w 9tc większość naszych najbliższych wie o ciążyAle to są niesamowite emocje przekazywać taką wiadomość i widzieć jak wszyscy się cieszą
Dzięki za info
Ciekawe jak u nas wszyscy zareagują

Cytat:
Oooo to powiesz czy widać serducho
Ok

Cytat:
będzie widać pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
Dzięki za info

Cytat:
Chyba za wcześnie na usg w 5 tyg., ja byłam w 6tyg3d i było widać serduszko.
Na serduszko to się jeszcze nie nastawiam, bo wiem, że może być za wcześnie.

Cytat:
My powiemy moim rodzicom w środę Mama ma imieniny więc problem prezentu został rozwiązany
Do teściów idziemy w czwartek.
Powiedzieliście ? Jaka była reakcja ?

Cytat:
Napisane przez WioLa_La_Wi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Z największą radością też się dopisuję do wątku Jeszcze nie przekopałam się przez cały wątek ale nadrabiam zaległości

Dzisiaj kończy mi się 6 tc . Byliśmy na jednej wizycie u gina ale stwierdził że to za wcześnie i usg będziemy mieć dopiero (!!) 9.10 - nie mogę się doczekać jak zobaczę serduszko. Dostaliśmy tylko skierowanie na szereg badań..

Udało na się w 1 cs ale używaliśmy poleconych przez znajomych testów owulacyjnych

Cały czas nie mogę uwierzyć że stało się tak jak chcieliśmy, w tym miesiącu w którym chcieliśmy itd..

Termin porodu wypada mi wg netu na 31.05.

RADOCHA!! I czuję się dumna że mogę do Was dołączyć
Cytat:
Witam,
nareszcie mogę tutaj dołączyć, bo USG potwierdziło wyniki badania krwi i nareszcie będziemy mieć dzidziusia.
Według USG 6 tydzień i 2 dni, a termin 25 maja 2013r. Sama obliczyć tego nie mam jak, bo przy moich długich i nieregularnych cyklach to sama nie wiem co i jak

Przeczytam co tutaj już pisałyście i może przybliżę sobie tematykę co można a co nie ...
Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Pierwszy raz piszę na forum, ale od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i chciałabym do Was dołączyć. Termin mam na 4 maja 2013. To będzie mój drugi dzidziuś. Mam już synka. Na usg czekam do 12 tygodnia, bo mój lekarz nie pozwala robić wcześniej i już strasznie nie mogę się doczekać, a to jeszcze 2 tygodnie.
Witajcie

Cytat:
Dziewczyny słuchajcie może założycielka naszego wątku zrobiłaby nam pierwszą stronę tak jak jest na innych mamusiowych wątkach??
Bo coraz więcej nas i powoli zaczynam się gubić
Spisać po kolei liste mamuś na maj:nick,imie,wiek oraz termin porodu, a pod spodem lista mamuś czerwcowych
To taka moja mała sugestia
Dobry pomysł

Cytat:
Ps. Nasmażyłam górę naleśników z dżemem Która chętna?
Ja poproszę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-04, 10:16   #647
Atena564
Zadomowienie

Cytat:

Atena, moim zdaniem czekanie do porodu na wszelkie zakupy to szykowanie sobie ogromnego stresu. Spoko, z pewnymi rzeczami można zaczekać, ale wiele rzeczy musisz mieć ze sobą w szpitalu. Poza tym za łóżeczkiem czy wózkiem kto niby będzie latać po porodzie? Nie ma co dać się zwariować. Coś mi się robi, jak słyszę, że jak kupię śpioszki, to dziecku się coś stanie. Średniowiecze dawno minęło a zabobony mają się niezwykle dobrze w naszym kraju...

.
No ja też tak myśle jak Ty, ale wiesz jak wokoło sibie słysze gadanie innych ciężarówek, młodych mamusiek, straszych kobitek........że lepiej niekupować za dużo "nieapeszyć" i Cię tak wszystkie starszą tekstami że: "a moja szwagierka całą wyprwkę kupiła a w 7 mc dziecko umarło....że sąsiadka kupiła synowej ciuszki a potem dziecko straciła" .......Człowiek potem głupieje i starcha nabiera.... Ja niezamierzam czekać do porodu z kupnem wózka, łóżeczka i innych ważnych rzeczy,wyprawki, kosmetyków i itp. ale też niechce popadać w taki "szał zakupów" i np. nakupować stos ciuszków zawczasu, a i tak ubranka to pewnie kupie jak bede znała płeć, bo po co potem ma np. synek w różowych body spać, a córcia np. w niebieskie Ale serio to napewno zaczniemy z Tż i moimi rodzicami kupować dużo wcześniej wszystko, przed porodem, bo i tak bym do porodu niewytrzymała
Stary 2012-10-04, 10:17   #648
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
P.S. Miałam wczoraj pierwsze spotkanie z toaletą face to face. I dziś od rana tak mi niedobrze gdzieś, że jak myślę o jedzeniu to mnie skręca. Czy to są mdłości?

Cytat:
Co do pierwszego usg to niekoniecznie jest przezpochwowe, ja miałam zrobione normalnie przez brzuch w 6t3d i wszystko było pięknie widać, serducho było słychać.
Ja się dzisiaj dowiem jakie będę mieć usg, ale w razie czego nastawiłam męża, że może być dowcipne i niech się nie zdziwi

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, to i ja się przyłaczę, przeczytałam prawie cały wątek więc jestem w temacie
a u mnie dwie kreseczki zobaczyłam 17.09, złoty strzał w pierwszym cyklu, w którym powiedziałam sobie tak, może to ten czas więc skoro się udało to znaczy że to miał być ten czas. Mam już córkę pięcioletnią, nie ukrywam że chciałabym synka, w pierwszej ciąży do 9 miesiąca miał być chłopiec to byłam nastawiona ale w momencie porodu zapomniałam że chciałam synka jak ujrzałam córcię, ważne by było wszystko ok bo już jedną ciążę straciłam przed córką.
Witaj

Cytat:
a ja dzisiaj sobie kupiłam książkę o ciąży. o taką idę się edukować
Też mam tą książkę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-04, 10:18   #649
lonely_lady
Zakorzenienie

Cześć Kobitki- Gratuluję Wam wszystkim z całego serduszka.
Wczoraj się dowiedziałam, że jestem w ciąży- planowany poród 25.05.2012
Straaaasznie się cieszę, a mój Kochany chyba jeszcze bardziej
I tak sobie pomyślałam, że fajnie by było z kimś jeszcze podzielić się tą nowiną. Na razie troszkę obawiam się o maleństwo więc wolę nie rozpowiadać tego na lewo i prawo (choć mam ogromną ochotę) Jeśli mnie przyjmiecie z chęcią dołączę ))
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:19   #650
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
I tak sobie pomyślałam, że fajnie by było z kimś jeszcze podzielić się tą nowiną. Na razie troszkę obawiam się o maleństwo więc wolę nie rozpowiadać tego na lewo i prawo (choć mam ogromną ochotę) Jeśli mnie przyjmiecie z chęcią dołączę ))
Witaj
Jasne, że przyjmiemy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-04, 10:22   #651
Atena564
Zadomowienie

Ja od rana mam pracowity dzień jak to na L4
Pranie zrobione, pościel się wietrzy na dworze, kurczak się rozmraża na obiadek (taki typowo wiejski, od znajomej rodziny), zaraz lece na kawkę do koleżanki z pracy, potem spacerek do obi po kolejnego storczyka wkońcu trzeba sobie czasem sprawiać małe przyjemności::

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Witaj Spokojnych 9 mc

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2012-10-04 o 10:23
Stary 2012-10-04, 10:24   #652
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
cieszenie gotuję sobie kapuśniaczek
Zawsze lubilam kwaśnie rzeczy, ale w ciąży jeszcze bardziej mi się nasiliło
Podziel się

Cytat:
dziewczyny byłam jeszcze raz w lux medzie. tym razem u ginekologa. bardzo miła babka, dała mi skierowanie na pierdyliard badań (nawet więcej niż zaleciła moja pani doktor ) i na usg. także suma sumarum skończyło się dobrze
ale co się nachodziłam i nastresowałam to moje...

Cytat:
Hej dziewczynki! Nawe nie wiecie jaka jestem zła
Miałam na dziś wizytę, która, bylam pewna miała być połaczona z USG (na poprzedniej wizycie lekarka powiedziała, za wcześnie na USG i poczekamy do kolejnej). Ja bylam więc pewna, że na tej kolejnej ona mi zrobi badanie, a co się okazało ona dziś mnie dopiero zapisała na USG na 29.10!!! Czyli 12tc! Ja taka skonsternowana mówię jej, że ja rozumiem, że wtedy jest to wazne USG z przeziornością itd, ale ja do tej pory nie miałam żadnego a jest już 9 tc. A ona na to, że skoro wszystko jest w porządku to ona nie widzi potrzeby dodatkowego USG i jeżeli ma mnie to uspokoić to żebym poszła prywatnie. Kiedy to właśnie jest prywanie! Chodzę do Luxmedu, abonament opłaca mi pracodawca, więc jest to prywatna opieka zdrowotna a ona mi mówi, żebym jeszcze sobie gdzieś poszła, jeśli chcę wcześniej. No mówię Wam
I teraz sama nie wiem co robić. Na pewno chcę zmienić lekarza bo to jest do niczego nie podobne. Ale nie wiem jak się za to zabrać. Próbować na NFZ czy dalej w Luxmedzie. Nie chcę dodatkowo płacić za wizyty, bo nie doż, że jestem ubezpieczona to mam wykupiony pełny pakiet w prywatnej grupie medycznej.
Wiem, że część z Was korzysta z Luxmedu. Jakie macie doświadczenia? Też takie problemy z badaniami? Może macie jakiś lekarzy do polecenia w stolicy? W sumie na NFZ też mnie interesuje. Lecę szukać opinii w międzyczasie.

Tak się cieszyłam, że zobaczę dziś maleństwo...
Normalnie brak mi słów

---
Z grubsza nadrobiłam

Wizyty: Zamierzam chodzić z mężem, o ile pozwoli na to jego praca.

Wyprawka: Nie zamierzam czekać do ostatniej chwili/lub że wszystko się kupi po porodzie; nie wierzę w zabobony. Przyjdzie czas to pomału będziemy kompletować wyprawkę, żeby podzielić trochę koszty.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-10-04 o 10:27
Stary 2012-10-04, 10:25   #653
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
Jasne, że przyjmiemy
Dziękuję ))

Kojarzę kilka z Was z PM 2011, wtedy miałam inny nick. Przepadł i po długiej przerwie na wizażu zaczynam nowe konto. Jak ten czas zapierdziela.... wspaniałe uczucie.. nie tak dawno czytałam o planach weselnych, o ślubach, sukienkach itp. a teraz czytam, że część z Was/ Nas już z brzuszkami śmiga, a nawet z dzidziusiami

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2012-10-04 o 10:37
Stary 2012-10-04, 10:30   #654
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Kojarzę kilka z Was z PM 2012, wtedy miałam inny nick. Przepadł i po długiej przerwie na wizażu zaczynam nowe konto. Jak ten czas zapierdziela.... wspaniałe uczucie.. nie tak dawno czytałam o planach weselnych, o ślubach, sukienkach itp. a teraz czytam, że część z Was/ Nas już z brzuszkami śmiga, a nawet z dzidziusiami
Z wątku PM 2011 czy PM 2012 ?? Ciekawe czy będę Cię kojarzyć

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-04, 10:32   #655
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

Powiedzieliście ? Jaka była reakcja ?
Szalona moi rodzice bardzo się ucieszyli
a jeszcze dobre było jak czekałam na małża żeby razem powiedzieć i mama odpierała telefony z życzeniami imieninowymi. i dzwoni moja ciocia i tylko słyszę zza drzwi "nie no jeszcze wnuka nie ma ale może się doczekam niedługo..."

dzisiaj do teściów idziemy.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:33   #656
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Szalona moi rodzice bardzo się ucieszyli
a jeszcze dobre było jak czekałam na małża żeby razem powiedzieć i mama odpierała telefony z życzeniami imieninowymi. i dzwoni moja ciocia i tylko słyszę zza drzwi "nie no jeszcze wnuka nie ma ale może się doczekam niedługo..."

dzisiaj do teściów idziemy.
To super

Trzymam , oby teściowie zareagowali podobnie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-04, 10:33   #657
lonely_lady
Zakorzenienie

Opiszę krótko swoją historie i zaraz biorę się za nadrabianie Was. mam nadzieję, że szybko wpadnę w rytm

A więc tak:
Zacznę od tego, że troszkę się staraliśmy o Dzidzię i byliśmy zasmuceni, że nie chce do nas zawitać... Miałam strasznie nieregularne miesiączki, lekarz stwierdził też, że moje jajniki mają"lekki charakter policystycznych" cokolwiek to oznacza miałam wykonać wszystkie badania hormonalne. Miałam zrobić to w sierpniu 3 dnia cyklu, ale nie zrobiłam. Czekałam cały wrzesień na okres żeby wykonać badania- nie doczekałam się. Ale nie wzbudzało to mojego niepokoju, gdyż tak jak wspomniałam nieregularna @ to u mnie standad. Kochany namawiał ciągle ,żebym zrobiła test.. ale ja odwlekałam, bo byłam pewna, że jak zwykle zobaczę jedną kreskę.. Aż tu wczoraj, rano, śpwiesząc się do pracy stwierdziłam, że jedak nasiusiam. Wyobrazcie sobie moje zdziwienie, mojego Kochanego (i zdziwienie sąsiadów) jak o 6.30 z łazienki dobiegał krzyk: są dwie kreskiiiiii !!!!!!!!
O godzinie 13 (po drugim pozytywnym teście) byliśmy już u ginekologa który potwierdził dobrą nowinę ))
No i to tak w skrócie
Stary 2012-10-04, 10:34   #658
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Witajcie Kobietki
Jak sie dzis czujecie,jak tam Wasze brzuszki?
Powiedzcie potraficie sie tak poprostu beztrosko juz cieszyc ciaza?
Ja poki co ciagle sie zamartwiam,glownie przez utrate pracy,i tego ze nie wiem jeszcze czy uda mi sie cos wywalczyc
A dodatkowo brak usg,powoduje ze ciagle sie zastanawiam czy malenstwo napewno tam jest,czy wszystko jest dobrze...Mimo ze widze zmiany zachodzace w moim ciele,tj.zylki na biuscie,pokazaly sie na brodawkach gruczoly Montgomerego i chyba w sumie tylko zmiany na piersiach sa...
Ashyshqa no tak to UK,to prawda dziury w prawie zwiazane z udogodnieniami czy tez ochrona kobiety w ciazy sa ogromne,niestety
Tak wlasnie jak w moim przypadku,nie bylam zatrudniona na kontrakt tylko pracowalam przez agencje,i to niestety funkcjonuje na innych warunkach,bo kontraktowego pracownika nie moze zwolnic bo taka kobieta jest pod ochrona,a tak jak u mnie moze powiedziec ze nie ma dla mnie pracy i dostaje bezplatny urlop,a po 2 tyg zostaje wykasowana z systemu,i tak niestety kombinuja
Ale mam nadzieje ze wlasnie uda mi sie ze zwolnieniami lekarskimi,ale nie wiem jak dlugo sie uda,bo np teraz musialam oklamac lekarke zeby dostac na 2 tyg,bo tez prawnie wyglada to tak ze pracodawca powinien przeniesc mnie na lzejsze stanowisko pracy a nie odsylac na chorobowe i pani doktor kazala mi porozmawiac z pracodawca o przeniesieniu...masakra jakas
Hmm dowiedz sie jak to jest z dodatkami tutaj jak przyjedziesz tu w ciazy badz jak urodzisz w PL i przyjedziesz,no chyba ze maz bedzie na tyle dobrze zarabial ze nie beda Wam potrzebne benefity,bo z tego co wiem to ogolnie zeby cos przyznali trzeba tu pracowac przynajmniej rok,a tak jak teraz w moim przypadku musze miec przepracowane u jednego pracodawcy przynajmniej 26 tyg.
Ale wszystkiego dowiem sie w niedziele w rozmowie z prawniczka,prosze trzymajcie kciuki zeby sie udalo cokolwiek pozytywnego zdzialac

Pozdrowionka i milego dzionka Wam zycze
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:51   #659
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Z wątku PM 2011 czy PM 2012 ?? Ciekawe czy będę Cię kojarzyć
Oczywiście z wątku PM 2011 emiii87 czy jakoś tak

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Zapomniałam o najważniejszym- wczoraj na usg już widzieliśmy bijące serduszko
A dzisiaj byłam porobić podstawowe badania: krew, mocz itp. ---->zapłaciłam 264 zł :/
Stary 2012-10-04, 11:12   #660
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście z wątku PM 2011 emiii87 czy jakoś tak

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Zapomniałam o najważniejszym- wczoraj na usg już widzieliśmy bijące serduszko
A dzisiaj byłam porobić podstawowe badania: krew, mocz itp. ---->zapłaciłam 264 zł :/
ja jakbym nie miała abonamentu w lux medzie i chciałabym sobie zrobić prywatnie wszystkie badania które mam zlecone to bym zapłaciła prawie 1000zł...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości