|
|
#631 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam wizję przeprowadzki do UK też... Mój mąż ma mieć rozmowę kwalifikacyjną w czwartek (przez skype!) i bardzo zależy mu na tej pracy. Mi nie dokońca uśmiecha się przeprowadzka, ale rozumiem jego argumenty. W każdym razie, ciąże wolałabym donosić w PL, a dalej zobaczymy... Umówiłam się dziś na konsultacje i USG do innego gina. Ma super opinie więc mam nadzieję, że wyjaśni mi dużo wątpliwości no i wreszcie zobaczę dzieciątko Idziemy w sobotę czyli wtedy gdy rozpocznę 10tc Postanowiłam, że chcę zrobić to USG, nawet prywatnie. Mam zamiar w ten weekend powiedzieć o ciąży rodzicom (jedziemy do nich), a w przyszłym tygodniu w pracy. Będę się dużo bardziej comfortowo czuła, jeśli najpierw potwierdzę, że wszystko jest ok (wiecie, że do tej pory, jedyny obiektywny dowód mojej ciąży to test!). A lekarza do zmiany dalej szukam, zobaczymy jak się to potoczy dalej. Ach dziewczyny, takiego mi smaka narobiłyście na placki ziemniaczane, a właśnie odkryłam, że nie mam jajek |
|||||
|
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam cykle długie i nieregularne i dni płodne pojawiły się w okolicy (prawdopodobnie) 19 dnia cyklu. Wg mnie dzisiaj jest 4t i 3 d. NA kiedy lekarz wyznaczył Ci date porodu ??Do gina chodzę prywatnie, mam fajną babkę jest operatorem w dobrym szpitalu, ma znajomosci, odbiera telefony. W pierwszej ciazy trafilam do niej dopiero w 7 miesiacu ale bardzo fajnie mnie poprowadzila. Jedyny minus to badania, ja robie w szpitalu w ktorym pracuje wiec mam taniej powiedzmy bez marży. Ale i tak ciaza to dla mnie wyzwanie finansowe.
|
|
|
#633 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
za udaną wizytę!!!Cytat:
Na następnej wizycie napewno będzie już serducho jak dzwon biło!Cytat:
Cytat:
A nie dlatego,że mnie ciągnie do tego czy coś.Najgorzej jest tylko rano jak mnie ssie z głodu strasznie aż mi nie dobrze. Wtedy czuję,że muszę koniecznie coś zjeść bo zwymiotuje,ale nie moge nic w siebie wcisnąć i na chama wciskam kromke chleba, a w trakcie jedzenia rośnie mi w buzi:/ Cytat:
Cytat:
Kurde jakby nie mogli odrazu tak...Jak Wam dziewczyny dzień zleciał??? Ja od rana się troszkę poobijałam, potem przeszłam się po mieście z młodszym synem,zrobiłam zakupy na obiad. Wróciłam z zamiarem robienia kopytek z sosem i surówką.Ale jakaś taka niemoc mnie ogarnęła,że stanęło na ziemniakach z sosem i surówką ![]() eheh nie miałam siły robić tych kopytek, tak mi się chciało okropnie spać! Przespałam się trochę,a później poszliśmy na plac zabaw. Wróciłam i znowu porobiłam troche w domu, a teraz idę te moje dzieci szykować do spania. Męża jeszcze z pracy nie ma więc wszystko na mojej głowie. Zajrzę wieczorkiem
|
|
|
#634 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
już mnie denerwują te zachcianki, ale cóż poradzić ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Colorblue dziękuję ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
.. (oprócz grzanek z czosnkiem i smażenia placków :P ) Jestem przeziębiona, więc przeleżałam praktycznie cały dzień w pozycji zdechłej wiewiórki podtrzymując powolną akcję serca już nie mam siły..
|
|||
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Dopołudnie jakoś zleciało, potem jak mąż wrócił z pracy to zjedliśmy obiad i pojechaliśmy najpierw na grzyby - grzyby owszem były, ale wszystkie trujące - takie piękne muchomory, a my znaleźliśmy aż 2 malutkie jadalne
, potem na chwilę do tesco i na odwiedziny do teściów i tam zjedliśmy kolację - karkóweczkę z rękawa i warzywa na patelnię , teraz odpoczywamy w domu ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam u lekarza, wszystko ok, serduszko bije i dzidziuś ładnie się rozwija
|
|
|
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas właśnie dzisiaj słoneczko i ciepło Ale spacer i plac zabaw z dzieciakami zaliczyłam to jeszcze nie jest ze mna aż tak źle
|
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
HEj
Gratuluję Wam wszystkim ![]() Czy i ja mogę się do Was dołączyć? Termin porodu mam na 29.05.2013 ![]() Może jeszcze coś o mnie mam na imię Sylwia i mam 25 lat od roku jestem szczęśliwą żoną, a 23.09 dowiedziałam się, że zostanę mamą Staraliśmy się z Mężem 3 cykle i w końcu się udało
Razem od 16.08.2006 Zaręczeni 14.02.2009 Nasz Ślub 20.08.2011 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html Edytowane przez dhalii Czas edycji: 2012-10-04 o 08:06 |
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
CZeść dziewczyny
U mnie dziś przypada 10 tc. od kilku dni moje wszystkie objawy jakby ustąpiły -brak zgagi -brak zaparć -brak wzdęć - nie chodzę już siku co chwile boli mnie tylko podbrzusze jak na okres i plecy, zaczynam się martwić do tego nie myślę o dziecku że je mam tylko że ono chce mnie opuścić. Czy wy macie podobnie czy czujecie jakiś instynkt, co czujecie? |
|
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Jak się bardzo martwisz to poświęć pare złoty i przejdź się prywatnie do jakiegoś gina i sprawdź co się w brzuszku dzieje Widzisz ja prócz jakotakiego bólu piersi,wzdęć to nic mi nie jest, tez miewam bóle takie okresowe,ale już rzadziej. Myślę ,że macica nam się powiększa i stąd te bóle. Ale też już zaczynałam mieć myśli:jak nie mam praktycznie żadnych objawów to czy wszystko jest ok? Ale nie możemy tak myśleć i się stresować. U Ciebie objawy przechodzą w 10 tc a u mnie w tym tygodniu mogą dopiero nadejść. Buziaki
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję fasolki
|
|
|
|
|
#643 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też brałam ślub 20.08.2011 i też z mężulkiem staraliśmy się 3 cykle![]() Dbaj o siebie---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Terminu porodu lekarz mi jeszcze niewyznaczył, bo narazie byłam u ginki w szpitalu gdzie pracuje na usg (więc spoko bo niemusiałam płacić), 07.10 tez mam stawić się w szpitalu na usg, a dopiero 12.10 mam u niej prywatną, już taką konkretną wizytę i wtedy mi wszystko pewnie powie ![]() Dla mnie też chodzenie prywatnie to duże wyzwanie finasowe,ale to moje pierwsze dziecko i totalny strach, nowość jak to bedzie wieć wolne się niestresować i prywatnie chodzić, tymbardziej ,że planuje w szpitalu rodzić gdzie ginka pracuje, a opinie mam bardzo dobre od pacjentek tego szpitala wiec mam nadzieje , że i ja bede zadowolona |
||
|
|
|
#644 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też biorę póki co tylko kwas foliowy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Współczuję
|
||||||||
|
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np. niemiałam mdłości wogóle, a teraz to cały dzień, nawet w nocy a zgaga mi mineła całkowicie, zaparcia także, piersi mniej bolą, apetytu prawie niemam, a na weline jaką kolwiek to wogóle....na śniadania jadam kanapki z białaym serem i jabłkami smażonymi domowej roboty, a na kolacje od kilku dni tylko i wyłącznie jem pomidory z cebulą i np. ze śmietaną lub na kanapkę Wydaje mi się,że każda z nas ma inne objawy ciąży, długość ich trwania i intensywność....A jak masz jakieś obawy to najlepiej zadzownić do gina lub udać się do jakiegoś najbliższego na szybką, prywatną wizytę ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Fajnie
|
|
|
|
|
#646 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak u nas wszyscy zareagują ![]() Ok ![]() Dzięki za info Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja poproszę
|
|||||||||
|
|
|
#647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale serio to napewno zaczniemy z Tż i moimi rodzicami kupować dużo wcześniej wszystko, przed porodem, bo i tak bym do porodu niewytrzymała |
|
|
|
|
#648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki- Gratuluję Wam wszystkim z całego serduszka.
Wczoraj się dowiedziałam, że jestem w ciąży- planowany poród 25.05.2012 Straaaasznie się cieszę, a mój Kochany chyba jeszcze bardziej ![]() I tak sobie pomyślałam, że fajnie by było z kimś jeszcze podzielić się tą nowiną. Na razie troszkę obawiam się o maleństwo więc wolę nie rozpowiadać tego na lewo i prawo (choć mam ogromną ochotę) Jeśli mnie przyjmiecie z chęcią dołączę ))
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, że przyjmiemy
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Ja od rana mam pracowity dzień
jak to na L4![]() Pranie zrobione, pościel się wietrzy na dworze, kurczak się rozmraża na obiadek (taki typowo wiejski, od znajomej rodziny), zaraz lece na kawkę do koleżanki z pracy, potem spacerek do obi po kolejnego storczyka wkońcu trzeba sobie czasem sprawiać małe przyjemności ::---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-10-04 o 10:23 |
|
|
|
|
#652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() --- Z grubsza nadrobiłam ![]() Wizyty: Zamierzam chodzić z mężem, o ile pozwoli na to jego praca. Wyprawka: Nie zamierzam czekać do ostatniej chwili/lub że wszystko się kupi po porodzie; nie wierzę w zabobony. Przyjdzie czas to pomału będziemy kompletować wyprawkę, żeby podzielić trochę koszty. Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-04 o 10:27 |
|||
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
))Kojarzę kilka z Was z PM 2011, wtedy miałam inny nick. Przepadł i po długiej przerwie na wizażu zaczynam nowe konto. Jak ten czas zapierdziela.... wspaniałe uczucie.. nie tak dawno czytałam o planach weselnych, o ślubach, sukienkach itp. a teraz czytam, że część z Was/ Nas już z brzuszkami śmiga, a nawet z dzidziusiami Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-10-04 o 10:37 |
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Szalona
moi rodzice bardzo się ucieszyli![]() a jeszcze dobre było jak czekałam na małża żeby razem powiedzieć i mama odpierała telefony z życzeniami imieninowymi. i dzwoni moja ciocia i tylko słyszę zza drzwi "nie no jeszcze wnuka nie ma ale może się doczekam niedługo..." dzisiaj do teściów idziemy. |
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam , oby teściowie zareagowali podobnie
|
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Opiszę krótko swoją historie i zaraz biorę się za nadrabianie Was. mam nadzieję, że szybko wpadnę w rytm
![]() A więc tak: Zacznę od tego, że troszkę się staraliśmy o Dzidzię i byliśmy zasmuceni, że nie chce do nas zawitać... Miałam strasznie nieregularne miesiączki, lekarz stwierdził też, że moje jajniki mają"lekki charakter policystycznych" cokolwiek to oznacza miałam wykonać wszystkie badania hormonalne. Miałam zrobić to w sierpniu 3 dnia cyklu, ale nie zrobiłam. Czekałam cały wrzesień na okres żeby wykonać badania- nie doczekałam się. Ale nie wzbudzało to mojego niepokoju, gdyż tak jak wspomniałam nieregularna @ to u mnie standad. Kochany namawiał ciągle ,żebym zrobiła test.. ale ja odwlekałam, bo byłam pewna, że jak zwykle zobaczę jedną kreskę.. Aż tu wczoraj, rano, śpwiesząc się do pracy stwierdziłam, że jedak nasiusiam. Wyobrazcie sobie moje zdziwienie, mojego Kochanego (i zdziwienie sąsiadów) jak o 6.30 z łazienki dobiegał krzyk: są dwie kreskiiiiii !!!!!!!! O godzinie 13 (po drugim pozytywnym teście) byliśmy już u ginekologa który potwierdził dobrą nowinę ))No i to tak w skrócie
|
|
|
|
#658 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kobietki
![]() Jak sie dzis czujecie,jak tam Wasze brzuszki? Powiedzcie potraficie sie tak poprostu beztrosko juz cieszyc ciaza? Ja poki co ciagle sie zamartwiam,glownie przez utrate pracy,i tego ze nie wiem jeszcze czy uda mi sie cos wywalczyc ![]() A dodatkowo brak usg,powoduje ze ciagle sie zastanawiam czy malenstwo napewno tam jest,czy wszystko jest dobrze...Mimo ze widze zmiany zachodzace w moim ciele,tj.zylki na biuscie,pokazaly sie na brodawkach gruczoly Montgomerego i chyba w sumie tylko zmiany na piersiach sa... Ashyshqa no tak to UK,to prawda dziury w prawie zwiazane z udogodnieniami czy tez ochrona kobiety w ciazy sa ogromne,niestety ![]() Tak wlasnie jak w moim przypadku,nie bylam zatrudniona na kontrakt tylko pracowalam przez agencje,i to niestety funkcjonuje na innych warunkach,bo kontraktowego pracownika nie moze zwolnic bo taka kobieta jest pod ochrona,a tak jak u mnie moze powiedziec ze nie ma dla mnie pracy i dostaje bezplatny urlop,a po 2 tyg zostaje wykasowana z systemu,i tak niestety kombinuja ![]() Ale mam nadzieje ze wlasnie uda mi sie ze zwolnieniami lekarskimi,ale nie wiem jak dlugo sie uda,bo np teraz musialam oklamac lekarke zeby dostac na 2 tyg,bo tez prawnie wyglada to tak ze pracodawca powinien przeniesc mnie na lzejsze stanowisko pracy a nie odsylac na chorobowe i pani doktor kazala mi porozmawiac z pracodawca o przeniesieniu...masakra jakas ![]() Hmm dowiedz sie jak to jest z dodatkami tutaj jak przyjedziesz tu w ciazy badz jak urodzisz w PL i przyjedziesz,no chyba ze maz bedzie na tyle dobrze zarabial ze nie beda Wam potrzebne benefity,bo z tego co wiem to ogolnie zeby cos przyznali trzeba tu pracowac przynajmniej rok,a tak jak teraz w moim przypadku musze miec przepracowane u jednego pracodawcy przynajmniej 26 tyg. Ale wszystkiego dowiem sie w niedziele w rozmowie z prawniczka,prosze trzymajcie kciuki zeby sie udalo cokolwiek pozytywnego zdzialac ![]() Pozdrowionka i milego dzionka Wam zycze ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście z wątku PM 2011 emiii87 czy jakoś tak
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Zapomniałam o najważniejszym- wczoraj na usg już widzieliśmy bijące serduszko A dzisiaj byłam porobić podstawowe badania: krew, mocz itp. ---->zapłaciłam 264 zł :/ |
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

ja narazie wogóle niemyśle, bo boje się że to zawcześnie i na dodatek ciągle słysze ,że niepowinno się nic kupować aż do porodu......jedna z drugą ci tak powiedzą i już człowiek się zastanawia czy w tym co mówią jest coś prawdy????

Za badania też płacę wszytkie...

za udaną wizytę!!!
.. (oprócz grzanek z czosnkiem i smażenia placków :P ) Jestem przeziębiona, więc przeleżałam praktycznie cały dzień w pozycji zdechłej wiewiórki podtrzymując powolną akcję serca
już nie mam siły..
, teraz odpoczywamy w domu