Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 11:26   #661
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja jakbym nie miała abonamentu w lux medzie i chciałabym sobie zrobić prywatnie wszystkie badania które mam zlecone to bym zapłaciła prawie 1000zł...
Nie.. no to jest jakaś masakra...
No ja dzisiaj zrobiłam tylko te podstawowe krew, mocz, tokso...
Więc to dopiero początek, 264zł to może nie jest aż tak dużo, ale na dzień dobry to i tak uważam, że to troszkę przesada.. Choć będąc w tym magicznym stanie euforii nie przyjełam tego aż tak dotkliwie
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:50   #662
Innocence_89
Rozeznanie

Witam przyszłe mamy
Chciałabym się do Was przyłączyć Jestem w 6 tygodniu ciąży Ciąża była w 100% planowana i wyczekiwana udało się za pierwszym razem byłam już u ginekologa na usg dwa tygodnie temu dzidzi jeszcze nie było widać. Jest pęcherzyk wielkości 14mm... na kolejne usg wybieram się w następny piątek i licze usłyszeć bicie serduszka... Jeśli chodzi o moje objawy to są: wahania nastroju, straszne bóle piersi, mdłości - dość duże, na początku pobolewał mnie brzuch , no i oczywiście co chwile biegam siku.
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:53   #663
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamy
Chciałabym się do Was przyłączyć Jestem w 6 tygodniu ciąży Ciąża była w 100% planowana i wyczekiwana udało się za pierwszym razem byłam już u ginekologa na usg dwa tygodnie temu dzidzi jeszcze nie było widać. Jest pęcherzyk wielkości 14mm... na kolejne usg wybieram się w następny piątek i licze usłyszeć bicie serduszka... Jeśli chodzi o moje objawy to są: wahania nastroju, straszne bóle piersi, mdłości - dość duże, na początku pobolewał mnie brzuch , no i oczywiście co chwile biegam siku.
Witaj
Na kiedy masz termin ??

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:54   #664
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Witam przyszłe mamy
Witaj, u mnie też około 6 tygodnia. Wczoraj się dowiedziałam- na usg widzieliśmy już bijące serduszko
Stary 2012-10-04, 11:55   #665
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ja jakbym nie miała abonamentu w lux medzie i chciałabym sobie zrobić prywatnie wszystkie badania które mam zlecone to bym zapłaciła prawie 1000zł...

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Oczywiście z wątku PM 2011 emiii87 czy jakoś tak
Chyba coś kojarzę

Cytat:
Zapomniałam o najważniejszym- wczoraj na usg już widzieliśmy bijące serduszko

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-04, 11:56   #666
Aaś
Zakorzenienie

a ja jednak powiedziałam dzisiaj szefowi. na razie tylko jemu. pogratulował i życzył zdrowia po nowym roku będziemy wspólnie szukać jakiegoś zastępstwa dla mnie.

ale za mną dzisiaj sushi chodzi
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:00   #667
lonely_lady
Zakorzenienie

Opisujecie objawy więc i ja się podzielę moimi: od początku września zączął mnie bardzo boleć brzuch- czekałam na @ więc bagatelizując ten objaw myślałąm, że wszystko ok. Byłam/Jestem strasznie śpiąca, mogłabym spać całymi dniami Mam meeeega apetyt. Bolą mnie piersi, dosyć często biegam siusiu i mam niewielkie dolegliwości żołądkowe, mdłości, wzdęcia itp. Teraz gdy już wiem o dobrej nowinie to łatwo mi podsumować te wszystkie zjawiska zwiastujące stan błogosławiony, ale wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy
Stary 2012-10-04, 12:08   #668
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witaj
Na kiedy masz termin ??
Jeszcze dokładnie nie wiem ale z tego co sobie liczyłam to będzie czerwiec jak będe w przyszłym tygodniu u mojego gin to na pewno mi wszystko powie

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Witaj, u mnie też około 6 tygodnia. Wczoraj się dowiedziałam- na usg widzieliśmy już bijące serduszko
Boże ale cudownie ...aż się wzruszyłam też już bym chciała tak strasznie je zobaczyć... gratuluje

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
a ja jednak powiedziałam dzisiaj szefowi. na razie tylko jemu. pogratulował i życzył zdrowia po nowym roku będziemy wspólnie szukać jakiegoś zastępstwa dla mnie.

Ja wczoraj zaniosłam L4

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Opisujecie objawy więc i ja się podzielę moimi: od początku września zączął mnie bardzo boleć brzuch- czekałam na @ więc bagatelizując ten objaw myślałąm, że wszystko ok. Byłam/Jestem strasznie śpiąca, mogłabym spać całymi dniami Mam meeeega apetyt. Bolą mnie piersi, dosyć często biegam siusiu i mam niewielkie dolegliwości żołądkowe, mdłości, wzdęcia itp. Teraz gdy już wiem o dobrej nowinie to łatwo mi podsumować te wszystkie zjawiska zwiastujące stan błogosławiony, ale wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy
a ja mam zupełnie na odwrót zupełnie nie mam apetytu wręcz musze sie zmuszać żeby coś zjeść i mimo tego cały czas mnie mdli.... a co najdziwniejsze przed ciążą byłam uzależniona od słodyczy mogłabym jeśąć tylko to a teraz nic słodkiego do ust nie wezmę cud

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

ok nastawiłam zmywarkę zjadłam śniadanie a teraz ide troszke posprzątać w domku
Stary 2012-10-04, 12:10   #669
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

No to gratulacje, ja obecnie jestem na umowie śmieciowej która za miesiąc mi się kończy wczoraj byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, bardzo fajna praca, porządna firma, z perspektywami i dobrą płacą. Nieskromnie powiem, że wypadłam bardzo dobrze- Prezes rozmawiał ze mną aż godzinę (więc to też o czymś świadczy) Ale teraz w moim stanie, wątpię żebym dostała tą pracę
ale i tak się cieszę z fasolki w ostateczności pokombinuję i założę własną działalność.
Stary 2012-10-04, 12:13   #670
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Kobitki- Gratuluję Wam wszystkim z całego serduszka.
Wczoraj się dowiedziałam, że jestem w ciąży- planowany poród 25.05.2012
Straaaasznie się cieszę, a mój Kochany chyba jeszcze bardziej
I tak sobie pomyślałam, że fajnie by było z kimś jeszcze podzielić się tą nowiną. Na razie troszkę obawiam się o maleństwo więc wolę nie rozpowiadać tego na lewo i prawo (choć mam ogromną ochotę) Jeśli mnie przyjmiecie z chęcią dołączę ))
Witaj i gratuluję

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Szalona moi rodzice bardzo się ucieszyli
a jeszcze dobre było jak czekałam na małża żeby razem powiedzieć i mama odpierała telefony z życzeniami imieninowymi. i dzwoni moja ciocia i tylko słyszę zza drzwi "nie no jeszcze wnuka nie ma ale może się doczekam niedługo..."

dzisiaj do teściów idziemy.
Dobre! hehehe. Moi rodzice już wiedzą, teściom mamy zamiar powiedzieć na weekendzie
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:15   #671
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Boże ale cudownie ...aż się wzruszyłam też już bym chciała tak strasznie je zobaczyć... gratuluje
dziękuję, na pewno niebawem też będziesz miała okazję- fantastyczne uczucie

Cytat:

a ja mam zupełnie na odwrót zupełnie nie mam apetytu wręcz musze sie zmuszać żeby coś zjeść i mimo tego cały czas mnie mdli.... a co najdziwniejsze przed ciążą byłam uzależniona od słodyczy mogłabym jeśąć tylko to a teraz nic słodkiego do ust nie wezmę cud
To fajny cud, ja z trudem się powstymuję od pałaszowania czegokolwiek

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witaj i gratuluję

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Dobre! hehehe. Moi rodzice już wiedzą, teściom mamy zamiar powiedzieć na weekendzie
Dziękuję

Moi rodzice nie wiedzą, powiem jak do nich pojedziemy (na drugi koniec Polski ) ale teściowie już poinformowali-ucieszyli się strasznie
Stary 2012-10-04, 12:16   #672
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wczoraj zaniosłam L4
ja to nie planuję zwolnień na pewno do końca roku. jak się uda to i do końca marca dobrze się czuję i nie chcę zostawiać firmy na lodzie.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:20   #673
cynamon_owa
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny

Ja też chciałabym się do Was przyłączyć...
Według moich obliczeń jestem teraz w 4t i 5d ciąży , termin to 9 czerwca.
To nasze pierwsze dzieciątko, bardzo, bardzo planowane Udało nam się w 2 cyklu po lekach stymulujących owulację (pierwszy cykl był bezowulacyjny- jajniki policystyczne).
Pierwszymi objawami były meeega wzdęcia, potem doszła senność i problemy z cerą A- no i schudłam już 4 kg... Teraz staram się znaleźć lekarza (niedawno się przeprowadziliśmy), który potwierdzi ciążę bo głupio się przyznać ale mam jakieś złe przeczucia... Ale będzie dobrze- mysi być

Edytowane przez cynamon_owa
Czas edycji: 2012-10-04 o 12:21
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:27   #674
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Gratuluję nowym zafasolkowanym

Ja też mam przeboje z cerą. Szkoda gadać. Mdłości traktuję imbirem, a teraz uciekam z TŻ załawić kilkanaście spraw. Zawsze tak jest jak się znajdzie chociaż jeden dzień wolny

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:31   #675
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

To nasze pierwsze dzieciątko, bardzo, bardzo planowane Udało nam się w 2 cyklu po lekach stymulujących owulację (pierwszy cykl był bezowulacyjny- jajniki policystyczne).
Pierwszymi objawami były meeega wzdęcia, potem doszła senność i problemy z cerą A- no i schudłam już 4 kg... Teraz staram się znaleźć lekarza (niedawno się przeprowadziliśmy), który potwierdzi ciążę bo głupio się przyznać ale mam jakieś złe przeczucia... Ale będzie dobrze- mysi być
Witaj, gratulacje
Myśl pozytywnie !!! Oczywiście, że będzie dobrze
Stary 2012-10-04, 12:38   #676
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Witaj, gratulacje
Myśl pozytywnie !!! Oczywiście, że będzie dobrze
Myślę. Staram się... Dzięki
Stary 2012-10-04, 12:59   #677
ankaaa206
Wtajemniczenie

Hej mamuśki
u mnie dziś 7 tydzień, w poniedziałek widzieliśmy serduszko, biło jak dzwon Kolejna wizyta dopiero 19 listopada, dziwne bo będzie to już prawie 14 tydzień ciąży, a wiem że genetyczne robi się między 11 a 12 tyg, hmm mam nadzieje że mój lekarz - najlepszy w naszym mieście o tym nie zapomniał. Co do objaw, to jak zwykle ogromny ból piersi, zmęczenie. Na dodatek dopadło mnie jakieś choróbsko już od zeszłego piątku i dziś po raz 3 idę do lekarza, bo nie wiem co robić dalej.
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 13:24   #678
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
u mnie dziś 7 tydzień, w poniedziałek widzieliśmy serduszko, biło jak dzwon Kolejna wizyta dopiero 19 listopada, dziwne bo będzie to już prawie 14 tydzień ciąży, a wiem że genetyczne robi się między 11 a 12 tyg, hmm mam nadzieje że mój lekarz - najlepszy w naszym mieście o tym nie zapomniał. Co do objaw, to jak zwykle ogromny ból piersi, zmęczenie. Na dodatek dopadło mnie jakieś choróbsko już od zeszłego piątku i dziś po raz 3 idę do lekarza, bo nie wiem co robić dalej.
Gratulacje
hmm.. moj gin wczoraj mi powiedział, że genetyczne się robi między 17 a 20 tygodniem. Kolejną wizytę mam za 3-4 tygodnie.
Stary 2012-10-04, 14:24   #679
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
no ale z pracy zostalam zwolniona
zwolniona że Cię zwolnili czy jesteś na L4?
O już sobie doczytałam. Dobrze zrobiłaś!

colourblue pracowity miałaś dzień.
Ja ostatnio też miałam ochotę na kopytka i mimo że nie miałam sił to było silniejsze ode mnie
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja pisałam i pisałam też, że robię tak, że lekarz prywatnie zleca mi badania, idę do internisty do luxmedu a ten daje mi skierowanie i wtedy mam badania w ramach pakietu za friko. Tylko wiele zależy od dobrej woli internisty, ja trafiłam do takiego, który bez problemu zleca. Z resztą w końcu za coś w tym pakiecie płacę.
to jest Twój rodzinny lekarz?
Bo jak chciałam tam iść do lekarza (też mam wykupiony pakiet) to nie zgodzili się aż nie wybiorę sobie tam lekarza pierwszego kontaktu.

dhali witaj

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
U mnie dziś przypada 10 tc. od kilku dni moje wszystkie objawy jakby ustąpiły
-brak zgagi
-brak zaparć
-brak wzdęć
- nie chodzę już siku co chwile
mam to samo
Cytat:
boli mnie tylko podbrzusze jak na okres i plecy
to też mam. W piątek byłam na USG (10 tc) i wszystko ok
Cytat:
Czy wy macie podobnie czy czujecie jakiś instynkt, co czujecie?
ja w ogóle nie czuję że we mnie rośnie mały bobas. Myślę że zdam sobie z tego sprawę jak zobaczę brzuszek

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
ale wiesz jak wokoło sibie słysze gadanie innych ciężarówek, młodych mamusiek, straszych kobitek........że lepiej niekupować za dużo "nieapeszyć" i Cię tak wszystkie starszą tekstami że: "a moja szwagierka całą wyprwkę kupiła a w 7 mc dziecko umarło....że sąsiadka kupiła synowej ciuszki a potem dziecko straciła" .......
Myśląc tym sposobem to jak nie kupię tych rzeczy to moje dziecko będzie na 100 % zdrowe?

lonely świetna historia

Innocence, cynamonowa witajcie

A mi powiedział że genetyczne robi się między 13 a 15 tc. Każda ma inną wersje.
Stary 2012-10-04, 16:33   #680
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Kobitki- Gratuluję Wam wszystkim z całego serduszka.
Wczoraj się dowiedziałam, że jestem w ciąży- planowany poród 25.05.2012
Straaaasznie się cieszę, a mój Kochany chyba jeszcze bardziej
I tak sobie pomyślałam, że fajnie by było z kimś jeszcze podzielić się tą nowiną. Na razie troszkę obawiam się o maleństwo więc wolę nie rozpowiadać tego na lewo i prawo (choć mam ogromną ochotę) Jeśli mnie przyjmiecie z chęcią dołączę ))
Hej Super,że dołączyłaś!

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Witajcie Kobietki
Jak sie dzis czujecie,jak tam Wasze brzuszki?
Powiedzcie potraficie sie tak poprostu beztrosko juz cieszyc ciaza?
Ja poki co ciagle sie zamartwiam,glownie przez utrate pracy,i tego ze nie wiem jeszcze czy uda mi sie cos wywalczyc
A dodatkowo brak usg,powoduje ze ciagle sie zastanawiam czy malenstwo napewno tam jest,czy wszystko jest dobrze...Mimo ze widze zmiany zachodzace w moim ciele,tj.zylki na biuscie,pokazaly sie na brodawkach gruczoly Montgomerego i chyba w sumie tylko zmiany na piersiach sa...
Ashyshqa no tak to UK,to prawda dziury w prawie zwiazane z udogodnieniami czy tez ochrona kobiety w ciazy sa ogromne,niestety
Tak wlasnie jak w moim przypadku,nie bylam zatrudniona na kontrakt tylko pracowalam przez agencje,i to niestety funkcjonuje na innych warunkach,bo kontraktowego pracownika nie moze zwolnic bo taka kobieta jest pod ochrona,a tak jak u mnie moze powiedziec ze nie ma dla mnie pracy i dostaje bezplatny urlop,a po 2 tyg zostaje wykasowana z systemu,i tak niestety kombinuja
Ale mam nadzieje ze wlasnie uda mi sie ze zwolnieniami lekarskimi,ale nie wiem jak dlugo sie uda,bo np teraz musialam oklamac lekarke zeby dostac na 2 tyg,bo tez prawnie wyglada to tak ze pracodawca powinien przeniesc mnie na lzejsze stanowisko pracy a nie odsylac na chorobowe i pani doktor kazala mi porozmawiac z pracodawca o przeniesieniu...masakra jakas
Hmm dowiedz sie jak to jest z dodatkami tutaj jak przyjedziesz tu w ciazy badz jak urodzisz w PL i przyjedziesz,no chyba ze maz bedzie na tyle dobrze zarabial ze nie beda Wam potrzebne benefity,bo z tego co wiem to ogolnie zeby cos przyznali trzeba tu pracowac przynajmniej rok,a tak jak teraz w moim przypadku musze miec przepracowane u jednego pracodawcy przynajmniej 26 tyg.
Ale wszystkiego dowiem sie w niedziele w rozmowie z prawniczka,prosze trzymajcie kciuki zeby sie udalo cokolwiek pozytywnego zdzialac

Pozdrowionka i milego dzionka Wam zycze
To faktycznie troszkę Ci się pokomplikowało. A co do swoich odczuć to nie przejmuj się, chyba każda z nas tak ma przed pierwszym USG
Ja też ciągle chodzę i marudzę mężowi czy aby wszystko jest wporządku i serduszko bije a dzidziuś jest na swoim miejscu. Boje sie panicznie tej pierwszej wizyty i tego co mi powie lekarz. Także nie jesteś sama

Cytat:
Nie.. no to jest jakaś masakra...
No ja dzisiaj zrobiłam tylko te podstawowe krew, mocz, tokso...
Więc to dopiero początek, 264zł to może nie jest aż tak dużo, ale na dzień dobry to i tak uważam, że to troszkę przesada.. Choć będąc w tym magicznym stanie euforii nie przyjełam tego aż tak dotkliwie
uuu cena faktycznie powalająca jak za kilka badań:/ No ale jak mus to mus

Cytat:
Witam przyszłe mamy
Na kolejnym usg napewno już będzie widać serduszko

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Cynamonowa jesteś w tym samym terminie co ja 4t5d ciąży Będziemy razem rodzić eheh. Tylko mi wychodzi termin na 8 czerwca Jak Ty sobie liczyłaś? Bo ja liczyłam tak jak lekarz liczy czyli 1 dzień ostatniej miesiączki + 7 dni - 3 miesiące.
W moim przypadku 1 września + 7 dni-3 miesiące=8.06.2013
U Ciebie będzie chyba tak samo

Cytat:
Hej mamuśki
Gratuluje wizyty i serduszka

No dziewczyny nadrobiłam

Dzisiaj od rana coś robiłam. Wstawiłam obiad,pomyłam naczynia, poskładałam ciuchy i pochowałam je do szafek,pomyłam podłogi,poscierałam kurze. Później krótki spacer z dziećmi bo padać zaczęło:/
brzuszek znowu dzisiaj troszke ćmi, a już było kilka dni spokoju. Pewnie przez to,że dzisiaj troszkę się za dużo poruszałam czy co?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 17:21   #681
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamuśki
Hej
Ja swoje pierwsze usg miałam w 10 tc a drugie genetyczne też jak Ty mam zrobic w 14, więc chyba Twój lekarz o niczym nie zapomniał, wszystko ok. Ja też jestem przeziębiona. Dopadło mnie w poniedziałek wieczór, ale dopiero wczoraj przeleżałam cały dzień w domu i już dziś jest lepiej... a co Ci dolega dokładniej?
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 17:31   #682
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Cynamonowa jesteś w tym samym terminie co ja 4t5d ciąży Będziemy razem rodzić eheh. Tylko mi wychodzi termin na 8 czerwca Jak Ty sobie liczyłaś? Bo ja liczyłam tak jak lekarz liczy czyli 1 dzień ostatniej miesiączki + 7 dni - 3 miesiące.
W moim przypadku 1 września + 7 dni-3 miesiące=8.06.2013
U Ciebie będzie chyba tak samo
Ja liczyłam tak samo jak Ty Tylko w moim przypadku 2 września + 7dni - 3 miesiące= 9.06.2013

Wydaje mi się, że u Ciebie dzisiaj jest 4t6d- albo ja coś źle liczę
Bo w Twoim przypadku:
od 1 do 7 września to pierwszy tydzień,
od 8 do 14 września to drugi tydzień,
od 15 do 21 września to trzeci tydzień,
od 22 do 28 września to czwarty tydzień,
i 29,30 września to 2 dni, a 1,2,3 i 4 października to 4 dni więc 2+4 to 6 dni, czyli wychodzi mi 4tygodnie i 6 dni
Stary 2012-10-04, 18:02   #683
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Ja liczyłam tak samo jak Ty Tylko w moim przypadku 2 września + 7dni - 3 miesiące= 9.06.2013

Wydaje mi się, że u Ciebie dzisiaj jest 4t6d- albo ja coś źle liczę
Bo w Twoim przypadku:
od 1 do 7 września to pierwszy tydzień,
od 8 do 14 września to drugi tydzień,
od 15 do 21 września to trzeci tydzień,
od 22 do 28 września to czwarty tydzień,
i 29,30 września to 2 dni, a 1,2,3 i 4 października to 4 dni więc 2+4 to 6 dni, czyli wychodzi mi 4tygodnie i 6 dni

Heeheh. W takim razie u Ciebie jest 4t4d
Ja robiłam sobie suwaczek i tam trzeba bylo wpisac tylko date porodu. Wpisałam 8 czerwca i wyszło jak wyszło Dzisiaj 4t5d a w niedziele zacznę 6tc Suwaczek mam w podpisie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 18:31   #684
becik_4
Zadomowienie

Witajcie
Chciałabym dołączyć do Was. Może pare słów o mnie jestem z Kielc razem z męzem staraliśmy sie ponad 2 lata o maleństw aż się w koncu udało 23 września zobaczyłam II kreski obecnie jestem w 6 tc a poród mam na 30 maja . Jest może któraś z was z Kielc?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

widze że jest rozmowa tygodnia ciąży mój lekarz liczył od dnia ostatnij miesiączki a na usg kazal przyjśc w 8 tygodniu ale widzę że niektóre z was to w 10 były może 8 to za wcześnie bo chciałabym żeby juz było widać bijące serduszko
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 18:40   #685
cynamon_owa
Zadomowienie

Ja nie do końca wierzę w suwaczki i różnego rodzaju strony internetowe, bo np tu mój termin porodu to 8 czerwca gdzie w teorii powinien być 9
A tutaj np kiedy wpisuję termin porodu 9 czerwca to suwaczek pokazuje, że jestem w 4t6d ciąży.

Ale dla mnie nie jest to istotne- dzień w tą czy w tamtą...
Stary 2012-10-04, 19:10   #686
vil84
Wtajemniczenie

hej Dziewczyny, ja znów w szpitalu we wtorek po północy zaś dostałam mocnego krwawienia, obudziłam męża i pojechaliśmy do szpitala. byłam pewna że to już koniec, ale serduszko znów na usg dzielnie biło i Dzidziuś urósł w ciągu tygodnia. nie wiem co się dzieje. robili dokładne usg, nic nie zauważyli żeby było nie tak. lekarz mówi że najczęściej powodem jest odklejające się łożysko ale u mnie tego nie widział. dziś już były słabe plamienia i miałam iść jutro rano do domu, ale zobaczyłam przed momentem w łazience plamki świeżej krwi trzymajcie kciuki żeby się to nie rozwinęło w coś złego. przy okazji zrobili mi badanie krwi i okazało się, że mam podwyższone crp i że jest jakaś infekcja, dostałam antybiotyki. to chyba po tym przeziębieniu jeszcze dziś mi rodzina zrobiła niespodziankę i dostałam mobilny internet ale jest słabiutki zasięg więc nie czytałam ostatnich postów.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:15   #687
Innocence_89
Rozeznanie

to mi wychodzi 20 maj jeś.li tak sie liczy posprzatałam w domq mdli mnie cały czas... oglądałam dziś na allegro wóżki dla bliźniąt aha... nie mówiłam Wam lekarz na 1 usg widział 2 kropeczki ale to nie jest jeszcze pewne po prostu obraz mógł być rozmazany bo to za wcześnie

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, ja znów w szpitalu we wtorek po północy zaś dostałam mocnego krwawienia, obudziłam męża i pojechaliśmy do szpitala. byłam pewna że to już koniec, ale serduszko znów na usg dzielnie biło i Dzidziuś urósł w ciągu tygodnia. nie wiem co się dzieje. robili dokładne usg, nic nie zauważyli żeby było nie tak. lekarz mówi że najczęściej powodem jest odklejające się łożysko ale u mnie tego nie widział. dziś już były słabe plamienia i miałam iść jutro rano do domu, ale zobaczyłam przed momentem w łazience plamki świeżej krwi trzymajcie kciuki żeby się to nie rozwinęło w coś złego. przy okazji zrobili mi badanie krwi i okazało się, że mam podwyższone crp i że jest jakaś infekcja, dostałam antybiotyki. to chyba po tym przeziębieniu jeszcze dziś mi rodzina zrobiła niespodziankę i dostałam mobilny internet ale jest słabiutki zasięg więc nie czytałam ostatnich postów.
Trzymam mocno kciuki napewno będzie dobrze Jeśli to Cie pocieszy to moja siostra też miała na poczatku ciąży krwawienia i teraz ma zdrowego 1,5 rocznego szkaraba. Najważniejsze że zauważyłaś i od razu zareagowałaś.
Stary 2012-10-04, 19:26   #688
cynamon_owa
Zadomowienie

vil trzymam mocno kciuki za Was
Innocence w takim razie może będą bliźniaki
Stary 2012-10-04, 19:30   #689
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć ponownie
Jesteśmy już po I wizycie u nowego gina - gin bardzo sympatyczny i mam nadzieję, że taki będzie do końca

Potwierdził ciążę , wykluczył pozamaciczną , bąbelek ma 4 mm i wg gina ma 4t i 1d, wiec albo poczęcie nastąpiło później niż to sobie obliczyłam albo bąbelek jest za mały jak na swój wiek (mi wg OM wychodzi dziś 5t + 2d) ... dostałam więc skierowanie na betę i jutro lub w pon się wybieram. Jeżeli beta będzie ładnie przyrastać ( ) to kolejna wizyta za ok 5 tyg i wtedy powinno już być słychać serduszko! . Założył mi też kartę ciąży i jako wstępny termin podał 5.06.2013, czyli o 1 dzień później niż mi to obliczył jakiś kalkulator , ale już na kolejnej wizycie powiedział, że powinniśmy znać dobry termin, więc póki co niech na liście zostanie to co jest Mój mąż był ze mną, ale musiał poczekać na zewnątrz, bo usg było dowcipne (na kolejnej ma być już przez brzuch); dopiero po badaniu mąż wszedł do środka i gin na monitorze pokazał mu jeszcze raz kto mieszka w brzuszku Aha no i dostaliśmy pierwsze zdjęcie
Kurcze mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Aha gin dał mi skierowanie na betę, ale to była wizyta prywatna; więc jak będę chciała iść zrobić badanie do normalnej przychodni to będę musiała płacić czy będzie bezpłatnie ?? Jak myślicie ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-10-04 o 19:33
Stary 2012-10-04, 19:38   #690
becik_4
Zadomowienie

JennyAniolek za betę będziesz musiała zapłacić bo jest od prywatnego lekarza a skierowanie wówczas nie ejst potrzebne u mnie w kielcach koszt tego badania to 30 zł a wyniki miałam za godzinę
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości