|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Hej!
Dziewczyny ja nie wiem czy wczoraj jakaś pełnia była czy co bo jak czytam co te Wasze dzidzie wyprawiały to jakbym o swojej czytała a ja jeszcze wczoraj dostałam wieczorem gorączki leżałam pod kołdrą i się telepałam mierzę raz 38,1 tżt mówi "bo taka ponakrywana jesteś zmierz jeszcze raz" po 15 minutach było już 38,6 dzisiaj już jak ręką odjął nie wiem o co to chodziło chyba z przemęczenia masakraCytat:
nie nadążała łykać i to ten najmniejszy smoczek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3932 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Współczuje tych przejść z maluszkami. Ja i tak się już nie mogę doczekać swojej niuni. Wieczorem idę na KTG i mam pierwsze spotkanie z położną. Zdecydowałam się wreszcie na odpłatne wziecie jej do porodu. Asiulka mam nadzieję że Jaśko szybko wyzdrowieje. Biedny tyle tych zastrzyków musi dostać ![]() Angel wszystkiego najlepszego dla Jagódki Iwoncia ja nie wiem co z tym Twoim chłopem zrobić. W łeb dać to za mało...nie mozesz go we wszystkim wyręczać. dawaj mu często Alana, niech się chłop przyzwyczaja że jest jeszcze za kogoś odpowiedzialny.musi się z nim zżyć od początku. Znam takich facetów co potem traktują swoje dzieci jak powietrze, bo chyba od poczatku nie wywiązała się ta więź między ojcem a dzieckiem. Przytulam mocno
|
#3933 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam wczoraj trochę i stwierdzam że moje dziecko ma typową kolkę. Dałam mu wczoraj sab simplex, pomasowałam brzucho i było lepiej, ale noc masakra, budził się co godzinę, kolejne pół wisiał na cycu i ciumkał później pół godziny snu i od nowa wszystko. Teraz śpi jak anioł.
Zastanawiam się nad mm. Może na noc mu dawać? Już kilka osób mi powiedziało że może mam pokarm do du.. i mu nie starcza. Ale niewiem. Na razie z tym sabem spróbujemy. Zobaczymy co nam to da. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No ale cale szczęście że pojechaliście razem z małym. Co do rany to współczuję i oby się powiodło tym razem i ładnie się zagoiła. Cytat:
Cytat:
Kluseczka Ci mała rośnie. A apetyt skubana ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3934 |
|
Zadomowienie
|
pomodlcie sie żebym w końcu urodziła. wczoraj były moje urodziny i malutka też wyjść nie chciała
cwaniaczek jeden, chciała załapać sie jeszcze na torcik... ale dzisiaj to już by mogła wyjść ![]() byłam na usg, jest wszystko ok, ale nie chce mieć wywoływanego porodu
|
#3935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zapomniałam napisać ze Jaśko wczoraj ważył 5 kilo no tak jeśli się tak wcina z apetytem to i waga rośnie i nikt mi uwagi nie zwrócił,a przytył w niecałe 2 miesiące 2 kilo
|
||
|
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
to sie zmartwilam teraz
po osluchaniu niby nic takiego nie slysze , ale czy ja sie znam??Musze sie chyba z nim przejsc na konsultacje. Angel brawa dla Jagodki
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, dałam raz wczoraj wieczorem. Będę dawała 3 razy dziennie. Czytałam że powinno wystarczyć. Zobaczymy... |
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Wróciłam zakupów. Byłam w Lidlu i kupiłam małemu spodnie i sweterek a sobie piżamy. Ale dżungla tam niezła była. Byłam o 8.00. Wszyscy się rzucili na te ubranka i zaczęli rozrywać i oglądać. Całe szczęście dostałam co chciałam
Dziewczyny współczuje przejść z Maluszkami. Niech kolki szybko uciekają. Asiulka tak niestety czasem bywa, że żadnych objawów, a choroba jest. I najgorsze to wytłumaczyć Rodzicom, że dziecko trzeba leczyć, a Oni ale przecież zdrowe jest. Życze szybkiego powrotu do zdrowia dla Jasia Dearline ja się właśnie zastanawiam, czy ja nie czuje tych skurczy czy ich nie mam. Chociaż ja to bym chciała, żeby Jaś się urodził w terminie bo wcześniej to TŻ prawie w ogóle w domu nie ma Więc niech jeszcze troche posiedzi w brzuchu ( tylko mógłby przestać mnie zdzielać po wątrobie )
|
#3939 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i zazwyczaj ma te ataki głodu na ostatnim wieczornym karmieniu - nie zdarza się to codzień ale czasem jest a do tego czasem jak ma dużo przeżyć w ciagu dnia to potem płacze "bez powodu" czyli odreagowuje i uspakaja ja tylko przytulenie więc wcale takie ryki i płacze nie muszą być oznaką kolki
|
|
|
#3940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby coś się ruszyło! ja mam termin za 4 dni i też cisza... We wtorek miałam ktg i wyszły jakieś skurczyki, ale nie wiem czy to nie dlatego że się wierciłam i podnosiłam plecy w czasie badania (bo nerka mnie boli jak leże długo na plecach )Ja nawet nie wiem jak takie skurcze mają wyglądać i boję się, że jak coś się zacznie to nie będę wiedziała czy to już TO
|
|
|
|
|
#3941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko na nią nic nie działa.. Ani masowanie brzuszka, ani te wszystkie specyfiki, bo tylko podrażniają.. Nawet ciepły okład na brzusio nie pomaga.. ![]() No i to w takim razie normalne, ze kolka wystepuje, co kilka dni ? Bo przeciez niedawno bylo juz okej.. A teraz znowu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziołszki ja jak większość z Was przechodze stan obniżonego nastroju. Pierdaczone hormony, zmęczenie i inne ustrojstwa. Jestem wściekła na siebie bo dzisiaj spałam dosłownie może trzy godziny i jak idiotka wyżyłam się na starszej córce. Ale tłumaczę i tłumaczę codziennie i jak grochem o ścianę.
Sytuacja: mam tak zbudowany dom, że mogę wyjść garażem na zewnątrz omijając schody, dzięki czemu nie muszę targać wózka, jako że miejsca nie wiele jest na przejechanie wózkiem obok zaparkowanego samochodu to trzeba iść tzw gęsiego. Z reguły to wygląda tak, że wózek trzymam jak najbliżej auta żeby więcej miejsca było obok ściany. Następnie wpinam małą w foteliku do wózka i mówię, Klaudia idź pierwsza, co oznacza, że musi mnie ominąć w najszerszym miejscu garażu. Oczywiście ona jak taka krówka, zamiast okrążyć wózek to wpycha się miedzy wózek a auto gdzie za chiny miejsca za wiele nie jest. I dzisiaj w przypływie bezsilności szarpnęłam ją z całej siły za kaptur jej kurtki ciągnąc do tyłu i sycząc przez zęby że ile mam tłumaczyć, że nie tędy droga. Efekt, ja się z bezsilności i zmęczenia poryczałam, bo mi się jej szkoda zrobiło. Przeprosiłam i wytłumaczyłam, że jestem naprawdę zmęczona i ledwo trzymam się na nogach. A dlaczego ledwo się trzymam na nogach, jestem cały czas na wysokich obrotach, w domu lśni, obiad zwykle ugotowany, do tego zaprowadzam i przyprowadzam młodą z przedszkola, potem 3 razy w tygodniu lecę z nią na sekcje: break-dance, hip-hop tylko na plastykę wozi ją mąż. Wczoraj jeszcze, mojego męża rozłożyło choróbsko i w efekcie robiłam mu okłady z zimnego ręcznika, bo mimo leków łeb go napierniczał w gorączce i do tego autentycznie gadał od rzeczy przy gorączce 38,7st. Dzisiaj rano jak tylko zaprowadziłam Klaudię do przedszkola, pognałam do apteki po zestaw witamin i innych cudów przy okazji sobie witaminy i córce. Mam nadzieje, że mnie nie rozpinkoli bo wtedy totalna padaka. Na szczęście Sonia jakoś tak się najadła w nocy, że miałam tylko dwa nocne karmienia pierwsze koło 1 a drugie po 5. Zauważyłam, że jak ją karmię najpierw z lewej piersi w której mam mniej pokarmu a potem zrobi przerwę na stękanie, odgazowanie i kupkę to potem pije z drugiej prawej, w której jest mnóstwo pokarmu i po tym zasypia bardzo głębokim snem. Do tego borykam się z dziadowskim hemoroidem i jak nigdy z zaparciami, które powodują, że co drugi dzień się wypróżniam w efekcie krwawię jak zarzynany wieprzek, z powodu mocnego podrażnienia. I co tu żreć, żeby lekko załatwiać tę sprawę i nie podrażniać To się wam wyżaliłam. Dzisiaj musiałam zamiast zbożowej walnąć sobie rozpustną kawę bo nos mam przy podłodze a spać z tego przemęczenia mi się nie chce ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Muminku, czytam wszystkie informację i naprawdę trzymam za Was. Staczacie heroiczną walkę. Modlę się za nią, bo silna z niej mała kobietka. Tobię, z całego serca życzę dużo dużo siły i cierpliwości wiem, że nastanie moment kiedy już będziecie wszyscy w domu i Laurka będzie spokojnie dorastać. Jesteś wielka kobieto
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-10-04 o 12:30 |
|
|
|
#3943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję jeśli na Melcię nic nie działa. Mam nadzieję że Sab podziała na Matiego. Teraz włożyłam go do fotelika bo leżaczek-bujaczek mu skręcałam i zasnął ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest godz. 8, on wstaje do pracy, robi sobie śniadanie i włącza tv do śniadania. Mamy tylko jeden wielki pokój więc ta telewizja przeszkadza mi w drzemaniu(póki mała jeszcze śpi). Wkurzyłam się, wstałam i pytam czy nie przesadza z tym telewizorem kiedy ja jeszcze drzemie. On na to "no po 10 godzinach snu...", to sie pytam jakich 10 godzinach?! On w ogóle nie wstaje w nocy do małej to nie wie jak to wygląda i wygaduje takie głupoty. Ja dzisiaj nawet wyspana nie jestem, zresztą jak zawsze. Cytat:
Szkoda, że nie będziecie razem obchodziły urodzin.
|
||
|
|
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O proszę czyli nasza ma napady kolki nie codziennie ale zdarza się ze dwa trzy razy w tygodniu przy wieczorowej porze. Zauważyłam, że ma to ścisły związek z tym co jem, i bankowo jak mała jest wysypana, to wtedy ją naweidza kolka, jak wysypka mija kolki razem z nią mijają. Cytat:
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
ależ się macie z tymi chłopami... dziewczyny współczje, ja na swojego widzę nie mogę narzekać...
Mimo to ze pracuje czesto do godziny 20tej czasem przenosi też robote o domu i siedzi do białego rana nad papierami to jednak stara się na ile może uczestnoczyć w wychowaniu Zośki, i tak kąpiel to rzecz święta, zawsze obecny choć tylko stoi i sie patrzy (no czasem dumnie spłukuje piane przy myciu włosków z główki ) jak wraca z roboty to pierwsze co leci do Zośki od karmienia małej też nie ucieka a jak sie zdazy ze wroci do domu przed noca ciemną to i na spacer wszyscy idziemy. Nawet mówi często wieczorem że może on w nocy będzie wstawał i małej mleko z lodówki podgrzewał żebym się wyspała, ale jak na razie pozwoliłam sobie tylko na to żeby mi dwa razy w nocy do łóżka małą przyniósł do cyca.Tak więc chyba facet anioł.
|
#3947 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co piszesz o kolce wynika, że moja też ma kolkę codziennie wieczorem... eh no to trzeba to przetrwać. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
dobrze że tacy też isnieją.
|
||
|
|
|
#3948 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masakra :/Cytat:
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
jejku nawet nie ma szans żeby być z Wami na bierzaco :/ Też mam te niemieckie krople ale jeszcze ich nie używalam. Co do wagi to mój Jas w poniedziałek miał 4060g wcale się nie dziwię że tak przybiera bo potrafi ssac pierś i dopic 60-90ml Bebilonu . Niestety mam już bardzo malo pokarmu :/ a tak chciałam karmić piersią chociaż do pół roku . Co do kataru małego to jest już troszkę lepiej
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki doradźcie co zrobić by mała chciała leżeć sama w łóżeczko czy chociaż obok mnie w łóżku .. no ona tylko chce być albo na rękach albo na mnie .. odkładanie nic nie pomaga później jak ją biorę to ryczy jeszcze bardziej ... ehhh już ochrypła z płaczu nooo ... i jeszcze zapalenia krtani się nabawimy bo ona ciągle teraz wrzeszczy mi .... nawet tulenie i jej piosenka nic nie pomaga ... pediatra powiedziała że ma taki temperament i wyrośnie ale ja wysiadam
jak dobrze że mój mąż bierze urlop by posiedzieć z małą jestem wniebowzięta ! byłam w lidlu i kupiłam tą sukieneczkę z leginsami skarpetunie i rajtuzki niestety już dresików różowych nie było ... potrzebuje białe ratuzy do chrztu zamawiała któraś na all ??? i opaska by się też przydała
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
http://mamwsparcie.pl/?p=629 polecam przeczytać. Bardzo fajny artykuł o kolkach, o tym jak karmić malca, żeby nie było tych problemów. Ja się dostosuję do tego
Oby pomogło.
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
mamuśki nie zazdroszczę Tżtów .. mój wstaje i pomaga mi bardzooo ... ale chyba też dlatego że Dusia taka płaczliwa jest biedna nasza maleńka ....
jejku kolejne kolki na wątku straszne .. ja się cieszę że to za nami ... włączyliśmy nutriton bebilon i z ulewaniem koniec tylko teraz kupka mega duża i rzadsza niż zwykle .. oby biegunki nie było ... ![]()
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Melduję, że żyję, ale nie jestem w stanie za bardzo Was nadrobić i być na bieżąco. Podczytuję tylko w wolnej chwili. ![]() U nas wszystko dobrze, synuś grzeczny. Mąż też spisuje się na medal, a od poniedziałku będzie miał tacierzyński także spędzimy trochę czasu we trójkę, z czego się ogromnie cieszę.
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamcie wybaczcie, że wtrącę się w rozmowy o maluszkach i troszkę zmienię temat, ale zaczęłam już konkretnie dopakowywać torbę.
Proszę pomóżcie mi. ![]() Ile brałyście ze sobą pieluch do szpitala? Ja dostanę w szpitalu 10 pieluch, a resztę muszę mieć swoich. Początkowo planowałam zabrać tą małą paczkę Pampersów 1, tj. 43 szt. Rozmawiałam jednak z 2 znajomymi i jedna z nich brała dodatkowo tylko 10 szt. swoich pieluch, a druga 15 szt. i mówimy, że to w zupełności wystarcza. Nie wiem czy w tej sytuacji jest sens targać ze sobą całą paczkę tych pieluch. ![]() Byłam w Lidlu i obkupiłam troszkę Antosia. Kupiłam też 2 dodatkowe smoczki uspokajacze, skoto pisałyście, że maluszki tak wybrzydzają, więc stwierdziłam, że dobrze jak będę miała 3 różnych firm. Mam nadzieję, że to wystarczy. Jeszcze nabyłam stanik do karmienia. Została mi w sumie głównie jeszcze tylko apteka i chyba jestem prawie gotowa. Aaa jeszcze jedno: Któraś z Was wklejała tutaj podgrzewacz do butelek i słoiczków. Czy któraś z Was jednak zdecydowała się na kupno tego sprzętu? Cytat:
|
|
#3956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do smoczków, to u nas w szpitalu dostałam tzw. "niebieskie pudełko" i tam był smoczek z Avent i sprawdził się najlepiej. Podobnie u 2 moich koleżanek. Co do podgrzewacza, to ja też wrzucałam. Kupiły mi go koleżanki, ale jeszcze nie były u mnie więc nie wiem jak sprzęt się sprawdzi, ale któraś z dziewczyn pisała, że ma go i jest zadowolona.
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciukolki żeby mały wyzdrowiał szybko ![]() Cytat:
u mnie też tak jest bardzo często co mnie po prostu wykańcza ![]() Cytat:
matko, Ty robot-kobieta jestes normalnie ![]() Ja bym wysiadła z takim nawałem wszystkiego... Wybacz, ale tak ubrałaś w słowa tą sytuacje że sie spłakałam ze smiechu ![]() Cytat:
W nocy spi u siebie w łozeczku ale krócej bo nawet niespełna 2,5 godziny no i ryk ![]() Jezusie z.tymi chrzcinami... Nie wyrobie chyba - tak bym chciala już żeby było po
|
||||
|
|
|
#3959 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
. Ja dzisiaj zaczynam 39 tc, więc już długo nie zostało, mam nadzieję, że nie przenoszę, bo kompletnie nic się nie dzieje, nawet skurczu małego, albo nacisku na krocze, no nic, wydaje mi się, że już więcej objawów zbliżającego się porodu miałam w 31 tc niż teraz . Stopy i dłonie mi trochę napuchły to chyba jedyne.Moja mała też wczoraj wieczorem szalała, pewnie jak by nie była w brzuszku to by dała mi popalić, coś widocznie źle wpływa n dzieci, chyb faktycznie ta pełnia i ten księżyc wyjątkowo jasny. Byłam odebrać wymaz na paciorkowce wczoraj i na szczęście się nie nie wyhodowało Co do niektórych facetów, to chyb trzeba by wymienić n lepszy model .Ja na mojego nie mogę narzekać jakoś strasznie, no ale nie wiadomo, jak się będzie zachowywał jak już dziecko będzie, na razie deklaruje, że będzie dużo pomagał, no zobaczymy... |
|
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

leżałam pod kołdrą i się telepałam mierzę raz 38,1 tżt mówi "bo taka ponakrywana jesteś zmierz jeszcze raz" po 15 minutach było już 38,6
chyba z przemęczenia
masakra

.
dla mnie jasiu był zdrowym dzieckiem. Lekarz nie kazał mi sie obwiniać bo powiedział ze nie byłam w stanie tego wykryc, bo ani nie kaszlal ani nie goraczkowal 

łatwo im powiedziec, wczoraj była na piersi od wizyty- czyli od 12 jakoś do 18 i płakała non stop
siedzieliśmy przy łóżeczku poschizowanii czekając co godzinę kiedy sie obudzi, a tu cisza, spokój
cwaniaczek jeden, chciała załapać sie jeszcze na torcik... ale dzisiaj to już by mogła wyjść