|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
moze bedzie lekarka, i tak jeszcze ze 3 razy . Czasem tez na nia dziala jak leze calkiem na plasko... oo chyba poczula wlasnie ze sie o niej pisze - kopnela , przy kazdym kopniaku zawsze jej mowie ze ja za kazdego mocno kocham Cytat:
widzis Madzia przynajmniej kazda wizyta u gina Cie uspokaja ja ostatnie usg mialam 13 wrzesnia, i jesli teraz bedzie ok 30tc to dopiero cos pod koniec pazdziernika... zaraz lecimy na SR jeszcze wstapie do Rossmana po te podklady do przewijania...prosze o info jakby Black do 20 urodzila
|
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
Musiałabym się pakować do szpitala ale to bez sensu Cytat:
jakby się powtórzyło to będę panikować... ale to był tylko raz i to że tak powiem przy lekkim wysiłku a teraz jak chodze sprawdzać to już wszystko okA teraz będę wcinać lody i leżeć cały dzień
|
||
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra mysl!!!
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobre popołudnie!
Wyczekany Stasiu jest- uściski dla Rodziców. A czy fioluś pisała dlaczego kierowali ją na cc? super te przewijaki, które inutil pokazała więc dziewczyny nie wachać się tylko kupować ten nakładany na łóżeczko bardzo tani - my płaciliśmy chyba ponad 60złtez miałam dylemat ale pamiętam jak natalia pisała o dbaniu o kręgosłup a inutil o tym jak Julek świat z przewijaka oglądać lubi potwierdzam- kręgosłup odciążony a dziecko wniebowzięta- ja jestem przerażona jak będziemy funkcjonować bez przewijaka....powoli uczymy się przewijać na łózko bo Kasia się nie mieści na przewijaku, nogi jej wystają ...![]() a ten drugi- przenośny miałam jako dodatek do wózeczka- w podróży niezbędny ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36900715] Dzięki za wytłumaczenie, ja już wiele o takich sprawach budowlanych wiem, ale takie panele widzę pierwszy raz, w małym pokoju mam bardzo stabilne. My chcieliśmy wylewkę, ale oni powiedzieli, że nie ma potrzeby, że to się wyrówna tymi podkładami. No i mamy efekt Mam nadzieję, że meble będą prosto stały....[/QUOTE]uleżą się, skoro powiedzieli, że nie trzeba wylewki to na pewno się uleżą ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36901446] No i oczywiście przez ten durny piec nie wypaliło moje spotkanie w sprawie grupy wsparcia, bo muszę dzwonić do tego *&^%$ instalatora kurcze, a na kolejne się wybierzesz? Cytat:
![]() byliśmy na kontroli- mamy się pokazać w poniedziałek i będzie decyzja o szczepieniu nasivin mam aplikować do nosa, tamtum verde do gardła i maść majerankowa pod nos- tylko dlaczego tego nie powiedziała w poniedziałek, byłoby już po katarze a tak to na początku naszej dzisiejszej wizyty wymyśliła, ze do laryngologa nas pośle, potem jak Kasię pobadała to stwierdziła, że nie trzeba ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- luna- zdecydowanie- lody i leżakowanie monia- ja bym się dzisiaj nigdzie nie wybierała tylko werandowała przy otwartym oknie mam przed sobą grafik zmianowy... dzisiaj się dowiedziałam, że chyba będę mieć jeden i ten sam przez cały rok, a dokładniej zostałam o to poproszona, przyzwyczajona byłam do tego, ze mamy trzy grafiki i co miesiąc pracuję innym a po trzech miesiącach znowu plan się powtarza ale może to i lepiej...zwłaszcza dla mojej Mamy - nie będzie musiała co miesiąc inaczej z Kasią zostawać no i plus taki, ze w tym układzie będę mieć wszystkie niedziele wolne ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- natalia- chłop Ci rośnie ![]() co z pokarmem? odciągasz? ja sie martwię jak to będzie gdy wrócę do pracy....nie wiem czy wystarczy pić wcześniej szałwię i mniej karmić czy lepiej iść do gina po tabletki na zatrzymanie laktacji eseska, kundzia- jak piszecie o kopniaczkach to takie miłe wspomnienie wracają ![]() black - trzymamy kciuki, a może urodzisz jeszcze dzisiaj i Staś będzie miał wirtualnego brata
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko to dobrze bo Kasia i mama będą przyzwyczajone do rutyny, i mama będzie wiedziała co kiedy dawać Kasi
No i Kasia w końcu wyczuje że zbliża się godzina kiedy mamusia wraca |
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
ZEBERKO! np patrz mogła Ci lekarka dla Kasi wczesniej to przepisac a nie meczyłyście sie tyle dni.
A kiedy Ty dokładnie wracasz do pracy? plus duzy ze wszystkie niedzile wolne!!! |
|
|
|
#3458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łącznie z jednym dyżurem nocnym tyle, że będzie wiadomo, że np zawsze w pon jestem na noc w pracy, w czwartek popołudniu itp![]() esesia- po "Wszystkich świętych"- macierzyński mam do 03.11- to dzień kiedy urodziła się moja pierwsza córka- tak koło się zamyka...
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
moj lekarz zadzwonil. wysluchawszy relacji zapytal czy nie jestem przeziebiona, jak stwierdzilam ,ze nie to powiedzial, ze moglo to byc szalenstwo hormonow i mam sie obserwowan do rana jak co to dzwonic naychmiast. uspokoil mnie troche
dlaczego ja tej cizy nie moge przejsc ksiazkowo? Marysi ciagle daje popalic i nie daje zapomniec o sobie. chyba sobie zastepuje kawe adrenalina :/
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2012-10-04 o 15:35 |
|
|
|
#3461 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja od rana poza domem, teraz wróciłam i od razu weszłam zobaczyć czy są wiadomości od Fiol. Już niedługo będziemy obstawiać kiedy się rozpakujesz ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36890508]Pokój przed (2 zdjęcia) i po (3). [/QUOTE] Fajne panele, bardzo mi się podobają. Zmiana na bardzo duży plus ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Mikiego za załatwianie potrzeb na nocniku.Od kiedy zaczęłaś sadzać małego na nocnik? Nie wiem czy ja już powinnam to robić. Tobiasz za 10 dni skończy 9 miesięcy nie wiem czy to już czas na naukę nocnika ![]() Cytat:
Black trzymam za szybki i bezbolesny poród ![]() No i czekamy na Kacperka ![]() Fiol GRATULACJE, witamy Stasia po drugiej stronie ![]() Cytat:
Kamil miał 9pkt, jeden zabrali mu za skórę. Był owinięty wokół szyi pępowiną i był strasznie siny dlatego zabrali mu punkt.
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
tule, każda ciąża AM jest niezwykle specyficzna
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- aha- zapomniałam napisać, ze na bebilonie+(.) Kasia przybrała 300gram za 3 tygodnie....chudzina moja szkoda, że nigdy nie chcą jej zmierzyć - ale sama pediatra mówi, ze Kasia nie tyje ale rośnie
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z Tobiasza robi się mały pulpecik
|
|
|
#3464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36897942]
My nie mieliśmy wylewki, pod panelami są jakieś podkłady, ale jakie to ja już nie wiem [/QUOTE]pod panele daje się folię i matę wyciszającą ![]() Cytat:
Cytat:
gratulację, nareszcie Stasiu jest z mamusią. Mój tż miał 6 pkt apgar, zdrowie u niego na 100%. ![]() Choć, martwię się czemu Staś ma 7
|
||
|
|
|
#3465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej gin mnie uprzedzał, że krwiak gdyby chciał się "ewakuować" to może pojawić się brązowa krew/podbarwiony śluz, ale nie pojawiało się nic, teraz powiedział, że krwiaka nie ma, tyko jakiś ślad po nim to już nie pytałam o to. leżę, ale takie ładne słońce, że chociaż wokół bloku chcę się przejść, niech tylko mąż wróci z pracy..Cytat:
u nas zawsze był jeden grafik na cały rok, pewnie to kwestia przyzwyczajenia, ale nie chciałabym co miesiąc pracować inaczej. przynajmniej zapisując się do lekarza czy coś planując z dużym wyprzedzeniem miałam pewność, że w takie dni tyg tak pracuję, itp. mama też wiedziała kiedy dzwonić, kiedy popołudniami jestem w pracy, kiedy śpię po nocy. wystarczało nam, że mąż dostaje grafik inny na każdy miesiąc i nigdy nie wiedziałam jak pracuje kolejnego dnia bo nie sposób to spamiętać. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Macie może jakąś listę rzeczy, które trzeba mieć dla maleństwa i dla siebie? bo tak oglądam różne rzeczy na allegro a nawet nie wiem na co zwracać uwagę. |
||
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
monia- ja wiedziałam jak pracuję bo mimo rotacji na początku roku dostawałam do ręki trzy grafiki z nagłówkami np wrzesień - grudzień -kwiecień
na necie można znaleźć listę potrzebnych rzeczy i do szpitala i dla malucha np.: http://www.frani.pl/artykul/wyprawka...zebnych-rzeczy (link podaję na oślep - bez czytania- jak Cię jakieś "sprzęty" zastanowią to napisz- wypowiemy się czy są przydatne )
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mówią o stałych rytuałach.Właściwie zaczełam wysadzać jakoś po miesiącu jak sam zaczął siadać. Na początku nie chciał siedzieć, więc tylko wysadzałam na chwilę. Od około tygodnia polubił siedzieć na nim i zaraz są efekty w postaci pełnego nocnika. Cytat:
dla malucha; łóżeczko przewijak na nim 2 zawieszane na łóżeczko plastikowe pojemniczki wiaderko do kąpieli 2 prześcieradła do łóżeczka 1 ochraniacz na materac 2 prześcieradła na przewijak ( przydał by się jeszcze jeden) 20 tetrowych pieluch 2 ręczniczki kapturki grzebyczek i szczoteczka do włosów ![]() termometr do kąpieli karuzela mata kocyki ja miałam 1 bawełniany cienki, 1 gruby z mikrofibry, 2 polarowe ubranka ( ja wole mieć więcej a prać rzadziej) ja miałam same body z krótkim długim rękawkiem, pajace kosmetyki wózek fotelik nożyczki do obcinania paznokci i to chyba wszystko na początek dla mnie: 2 staniki do karmienia 2 piżamy do karmienia 1 piżama do rodzenia podkłady poporodowe duże podpaski maść na brodawki ( dla mnie najlepsza z ziaja) wkładki laktacyjne ( miałam jeszcze majtki siateczkowe, tantum rosa ale nie biłam nacinana więc się nie przydało) i to chyba tyle
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2012-10-04 o 18:28 |
||
|
|
|
#3468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36900715]Dziękuję Kochane Dziewczyny ![]() Bardzo mnie pocieszyłyście po wczorajszej akcji i z tymi panelami.... Naprawdę się można załamać, jak tyle rzeczy się tak fatalnie składa. TŻ już nawet nie mówię, w jakim humorze.... Jeszcze wściekły, bo nie umie tego pieca naprawić, a to przecież nie jego robota, zresztą na chłopski rozum jak tam patrzę, to tego się zwyczajnie nie da przekręcić, nie ma takiej możliwości fizycznej. Oczywiście instalator się miga, ale to w jego stylu, jeszcze mnie wiele nerwów z nim czeka. Dziś już przed 8 wyszłam na cmentarz, ułożyłam sobie wszystko tak, jak chciałam. Co się okazuje, od 1.10 cmentarz jest czynny do 17 :O Dzięki za wytłumaczenie, ja już wiele o takich sprawach budowlanych wiem, ale takie panele widzę pierwszy raz, w małym pokoju mam bardzo stabilne. My chcieliśmy wylewkę, ale oni powiedzieli, że nie ma potrzeby, że to się wyrówna tymi podkładami. No i mamy efekt Mam nadzieję, że meble będą prosto stały....Inutil tak, nie dość, że o 17, to ten cmentarz jest jeszcze przejściem z jednej strony osiedla na drugą, tak to trzeba robić mega koło :/ Masakra..... Tak to jest, jak się mieszka w niewielkiej miejscowości :/[/QUOTE] Kochana musisz sobie teraz jakoś poukładac grafik... Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje że już jest dobrze?Cytat:
![]() Gratulacje fiol Cytat:
U mnie @ rozkręciła sie na dobre Zaczynam 3 cykl
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję. _____________ mam lekturę na dziś - "cisza pod sercem". mąż wziął się za mycie szafek w łazience a ja mogę spokojnie poczytać. |
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Ja większośc rzeczy mam ale z takich drobiazgów to jeszcze kupie:
butelke (nawet zeby wode miec w czym dac w razie W) smoczek termopakowanie na butelke zawieszka na smoczka pojemniki na pokarm (mleko) materac rożek myjka frida (do odciągania smarków) termometr normalny i do wody gąbka do wanienki na której będzie sie dziecko podpierało obcinaczki/nożyczki do paznokci a tak z większych rzeczy to bardzo polecam leżaczek-bujaczek ![]() tzn. z doświadczenia jakie mam z chrześnicą |
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Fiolusiek super Zajrzałam tylko na chwilkę, nie nadrobię wszystko mi się pochrzaniło, plany runęły w gruzach. W poniedziałek wróciła moja pracownica z urlopu i zakomunikowała że odchodzi. Prosiłam żeby mi dała chociaż miesiąc na zorganizowanie się, ale dała tylko 4 dni a taki czas to może sobie w w grudniu przyjedzie moja mama, zostanie do stycznia i oby do wiosny jakoś zleciało.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-10-04 o 19:56 |
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Szukasz kogos innego?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co się tu dzieje? Nie było mnie 2-3 dni i mam tyle nadrabiania a nie mam kiedy tego zrobić. Błagam o choć krótkie streszczenie. Jestem założona pracą ehhh szkoda gadać.
|
#3474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kundzia! w 35tc!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasti szok normalnie!! Ale pracownica zachowała się normalnie gorzej niż źle....ehh powinna być wdzięczna że ją zatrudniałaś i że miała pracę! Idiotka! Brak mi słów!!
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
Esia to pozno te usg, a nie mialas miedzy 28 a 32tc?! bo wlasnie czytalam ze dwa ostatnie usg to wlasnie miedzy 28 a 32tc a potem miedzy 38-40tc
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Do sr chodzi dziewczyna ktora stracila dziecko w zeszlym roku, sadzilam ze jakos wczesniej, ale dzis na cwiczeniach opowiedziala po trosze co sie stalo - zmrozilo mi krew w zylach jak opowiadala - stracila dziecko w 5 miesiacu, lekarz prowadzacy mowil ze wszystko jest ok i tym podobne, brala leki na potrzymanie, bo miala kreawienia, na koncu sie okazalo jak zaczela krwawic ze nie jest tak dobrze jak lekarz mowil - dziecko mialo wiele wad, w tym miedzy innymi brak nerek, i chyba jeszcze innych narzadow, i zylo 5 miesiecy w jej brzuchu, gdyby nie brala lekow na podtrzymanie pewnie by stracila wczesniej... ale kurna co za lekarz jej robil usg skoro nie widzial narzadow - dla mnie SZOK!!!! W srode teraz bedzie rodzic - ma duze dziecko i lekarze bede u niej wywolywac porod bo chce rodzic naturalnie...
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieźle kombinujesz teraz, ale dobrze, przynajmniej zorganizujesz sobie zaufaną opiekę dla Olka, choć wierzę, że nie będzie łatwo. |
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

moze bedzie lekarka, i tak jeszcze ze 3 razy

a teraz jak chodze sprawdzać to już wszystko ok
Mam nadzieję, że meble będą prosto stały....[/QUOTE]

i nie pije mleka z piersi 

za szybki i bezbolesny poród 

[/QUOTE]
a taki czas to może sobie w
w grudniu przyjedzie moja mama, zostanie do stycznia i oby do wiosny jakoś zleciało.