|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Bo u mnie na 2 testach II kreska była jasna, ale już po powrocie z Paryża zrobiłam kolejne II testy (w odstępach kilku dni) i druga kreska była mocna. Jak się obawiasz, że możesz nie być w ciąży to najszybciej potwierdzi to właśnie Beta HCG. A u gina już byłaś czy jeszcze nie ? Wybacz, nie pamiętam
|
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny dzięki za lekturkę
![]() Cynamon_owa trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko jest ok, najważniejsze to pozytywne myślenie ! ![]() dodam jeszcze, że mnie też ciągle brzuch pobolewa (tak jak na okres) Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-10-05 o 10:36 |
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Booooosze kobiety umieram. Obudziły mnie mdłości no to cyk po herbatkę z imbirem. I za przeproszeniem rzygam jak kot. Do tego mam taką przypadłość dziwną, że jak rzygam to wszystkie mięśnie mi puszczają, bo wszystko jest tak skupione na wiecie czym. I normalnie po prostu się posikałam
![]()
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
IMAG0139.jpg i wkręcam sobie, że powinna być ciemniejsza w 4t i 4(5?)d ciąży. Poza tym te moje kreski jeszcze ciemnieją z upływem czasu- kreska pojawia się w ciągu 5 minut (jak napisane jest w ulotce) ale po jakiejś godzinie robi się jeszcze bardziej intensywna (wiem, że test jest nieważny po 10minutach ale tak czy siak ta kreska i tak wyskakuje od razu). Poza tym te moje testy są o tej mniejszej czułości- 20 mili jednostek na ml czy jakoś tak. Heh, chyba za dużo kombinuję ![]() A u lekarza jeszcze nie byłam bo niedawno się przeprowadziliśmy i jeszcze nie znalazłam żadnego. Dzisiaj pójdę do przychodni zapisać się i umówić na wizytę- zobaczymy co mi powiedzą. |
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak masz wątpliwości to idź do obojętnie jakiej przychodni i zrób test z krwi czyli betę. Jakieś 25 zł a i wątpliwości mniej
|
|
#726 | |
|
Zadomowienie
|
Śmigam 1-2 razy na godzinę, w nocy też minimum raz. Poza tym zaczynają mnie wieczorami boleć piersi ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana u mnie mdłości zaczeły się 4 dni temu czyli gdzieś 5t3d, a dziś jest 6t1d, więc chyba wszystko przed Tobą. Siedzę, albo leżę, bo dziś są tak intensywne, że nie wiem co mam ze sobą zrobić, a pasowałoby się umyć:| a nie tylko podmyć :| aaaa a w jakim kraju mieszkasz?
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-10-05 o 10:59 |
|
|
|
|
#728 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się w ten słoneczny,choć bardzo chłodny piątek
Zaraz bede Was nadrabiać , bo jest co ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Witaj ![]() Fajnie.będziemy mogły uzupełniać swą wiedzę np. na temat fajnych sklepów z ciuszkami czy innymi artukułami dla dziecka A kto wie, może kiedyś razem udamy się na zakupy ![]() ![]() |
|||
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
MoTyleKsw Bidulka....
Cynamon_owa za dużo kombinujesz ![]() a robisz tes z porannego siusiou czy później- ja jak zrobiłam z porannego to obie kreski były bardzo mocne, a jak zrobiłam w dzień to druga była słabiutka. Ale do dziś są Tż trzyma je w szafie w garderobie
|
|
|
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra, koniec. Pójdę do lekarza to się okaże. W każdym razie testy pokazują, że w ciąży jestem, objawy też mam ciążowe więc koniec kombinowania
|
|
|
|
|
#732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- ale tak naprawde to niemam wogóle ochoty i siły na zabawe, tymbardziej jak pomyśle,że mogą mnie męczyć mdłości cały dzień to odechciewa mi się całego tego ślubu A w niedzielę ide do ginki na usg i tzrymajcie kciuki by serduszko było widać i słychać!!!! |
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pawie oczko jak zdrowie? lepiej już? becik Witaj, ja jestem obok kielc ![]() cynamonowa no suwaczki nie do końca dobrze pokazuję, u mnie jest różnica 2 dni. Dziś mi się zaczyna 11 tc a na suwaczku jeszcze nie. vil trzymam kciuki żeby było dobrze. Miejmy nadzieję że to nic poważnego. Innocence ja też czekam na wiadomość czy będzie 2 czy 1 ale u mnie na 99% jest jedno ![]() Aniołek 4mm to za mały? mi się wydaje że jak byłam na 2 usg (7tc) to mój szkrab miał wtedy 3 mm. Teraz w 10 tc miał 22 mm. A za badanie ja płaciłam 50zł. Szkoda że jak się idzie prywatnie to lekarz nie może dać skierowania na badanie, to by wiele ułatwiało. Ashyshqa to życzę udanego weekendu. Jutro przyjeżdżają moi rodzice. A w niedzielę jadę z nimi do rodzinnego domku (120 km). I tam mam zamiar zahaczyć o najlepszego fryzjera jakiego znam- koleżankę. Chce też iść do swojego lekarza rodzinnego (złota kobieta, nigdy nie czekam w kolejce dlatego za bardzo nie chce go zmeiniać) i porobić sobie badania (o ile mi da skierowanie). No i muszę wybrać swój dowód osobisty. I chce jeszcze iść na ciuchy używane bo u mnie w mieście są bardzo tanie- bodziaki można kupić już za 50 gr, a takie ciuszki dziecięce to max 5zł. A tutaj jak poszłam parę razy to ceny masakryczne, ostatnio widziałam fajną bluzkę ale jak zobaczyłam cenę 36zl! to stwierdziłam że wolę kupić nową w normalnym sklepie za taką samą cenę. A w piątek to już TŻcik po mnie przyjedzie i posiedzimy jeszcze weekend u rodziców. Dziewczyny na kalkulatorach to się wpisuje też długość cyklu więc może dlatego taka rozbieżność. lonely u Ciebie jakoś dziwnie jest bo termin ostatniej miesiączki miałaś 2.08 a termin porodu 25.05, a ja miałam om 29.07 (4 dni różnicy), a termin porodu mam na 3.05 (22 dni różnicy). Dziwne to ![]() ooooooo ten 9 maj to by pasował ![]() Pawie oczko ja też mam skierowanie na badanie: Morfologia Glukoza na czczo (wiecie czy to jest z krwi-cukier? czy to już to świństwo do picia? ale takie coś się chyba robi dopiero w połowie ciąży) anty HCV anty HIV VDRL Toksoplazmoza Mocz Z tego co się dowiedziałam wstępie badanie to będą mnie kosztować 300-400 zł ![]() I miałam zrobić 2 badania jakieś 2 dni przed wizytą i właśnie nie pamiętam które Ja się już smaruje od jakiś 2-3 tyg. Ale niczym specjalnym. Krem nivea soft (koleżanki używały w czasie ciąży i zachwalały). I fajna skóra jest teraz na brzuszku. A smaruje mnie codziennie TŻcik ![]() cynamonowa ja nawet po 2 usg sobie wkręcałam że może nie jestem w ciąży, bo przecież to jest zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe. Dopiero po ostatnim usg gdzie zobaczyłam rączki uwierzyłam. Dla świętego spokoju zrób betę. Kurcze piszecie że dałyście 25 zł za betę a ja dałam 55 zł. W szoku jestem, co za zdzierstwo
|
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
testy raczej się nie mylą
ale pójdziesz do gina to rozwieje Twoje wątpliwości ![]() też na początku nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam dwie kreseczki, ale kilka godzin później byłam już u gina- pobadał i potwierdził, a na usg już zobaczyliśmy serducho |
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Motylek jeśli to Cię choć trochę pocieszy to ja też mam mdłości cały dzień, w nocy jak się obudzę by wstać do wc ![]() ), a na mdłości (bynajmiej te wczorajsze) pomogają mi ogórki konserwowe ![]() 2-3 małe przegryze i na godzinkę mam spokój ![]()
|
|
|
|
|
#737 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane Przyszłe Mamusie
Pozdrawiam |
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty mnie nie strasz z tym 9 maja - według tych wyliczeń to tak by wychodziło ![]() no ale, jest jeszcze taka opcja jak podał mój gin: @ miałam 2 sierpnia, dni płodne jak wiemy są w połowie cyklu, ja mam cykle nieregularne, ale raczej długie. Według niego do zapłodnienia doszło pod koeniec sierpnia, ja obstawiam ok 22 sierpnia - to by się zgadzało, że jestem w troszkę ponad 6 tygodniu |
|
|
|
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
dostałam wczoraj antybiotyk, kurcze boje się, a najgorsze że nie ma żadnej ulgi, tj mam straszny ból gardła i gorączke od tygodnia no i oczywiście żaden lekarz a byłam już u 3 nie pomyślał nawet żeby jakiś wymaz zrobić. Mam nadzieje, że okruszek trzyma sie dzielnie i się dobrze rozwija. Co do weekendu to u mnie za ciekawy nie będzie, bo mąż ma zjazd i do niedzieli go nie będzie, ale za to jadę do rodziców na kawkę.
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
sharpnowaja- glukoza na czczo to z krwi, miałam wczoraj
|
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czytam i moje maleństwo strasznie małe jest. W 10 tc powinno mieć 40-60mm. Z tym że ja byłam pierwszego dnia 10 tc na USG no i lekarz mówił że dziecko jest skulone więc trochę zakłamany ten wynik (22mm). Sama sobie wkręcam |
|
|
|
|
#742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieszkasz niedaleko Kielc- fajnieJa też już zaczełam smarować brzuch i piersi (wtedy mniej bolą) kremem nivea soft na przemian z masłem do ciłała migdałowym, którego zapach mi nieprzeszkadza
|
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie tak jak pisałam wcześniej, według tego programu na usg wyszedł termin 25 maja
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Atena właśnie mam nadzieję że dostane skierowanie od lekarza rodzinnego
a reszta badań nie musi być na czczo? bo to chyba wszystko z krwi się robi (oprócz moczu ). Cukier to ja sobie dość regularnie badam, ciotka ma aparat do pomiaru. A piersi nie smaruje bo ponoć nie można masować. Chociaż chyba zacznę tak delikatnie bo przecież też mogą się rozstępy porobić. A smaruje się tylko nivea bo ja to jestem człowiek uczulenie ![]() W ogóle mam nadzieję że nasze dziecko nie dostanie tego w genach, ja mam uczulenia skórne a TŻ pokarmowe ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- czyli tak będzie. Musiałaś mieć faktycznie bardzo długi cykl. Ja miałam równo co 26 dni |
|
|
|
#745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co zapycham się bananami, ale wczoraj zapomnieliśmy kupić ![]() Cytat:
Ale chyba kazda z Nas to ma, że szuka po internecie a później się boi...
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się dzielnie trzymam mocno
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak tak patrze na moje skierowanie na badania to ja mam chyba jakąś wersję lux-full-wypas
HBs, TSH (tarczyca), VDRL (kiła), różyczka, mocz, glukoza na czczo, CMV, HCV (żóltaczka), morfologia +płytki, grupa krwi, tokso, HIV |
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się, nie można sobie tak wkręcać.. każda z nas jest inna, każdy organizm reaguje inaczej, rozwija się inaczej itd. coś co jest dobre dla jednego, dla drugiego może być złe. Najważniejsze to zdrowy rozsądek- no i ufajmy lekarzom, bo jednak oni wiedzą (przynajmniej powinni wiedzieć) najlepiej
|
|
|
|
#749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dlaczego piersi niemożna masować?? tż się chyba załamie, bo masuje je codziennie |
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

Teraz staram się znaleźć lekarza (niedawno się przeprowadziliśmy), który potwierdzi ciążę bo głupio się przyznać ale mam jakieś złe przeczucia... Ale będzie dobrze- mysi być

we wtorek po północy zaś dostałam mocnego krwawienia, obudziłam męża i pojechaliśmy do szpitala. byłam pewna że to już koniec, ale serduszko znów na usg dzielnie biło i Dzidziuś urósł w ciągu tygodnia. nie wiem co się dzieje. robili dokładne usg, nic nie zauważyli żeby było nie tak. lekarz mówi że najczęściej powodem jest odklejające się łożysko ale u mnie tego nie widział. dziś już były słabe plamienia i miałam iść jutro rano do domu, ale zobaczyłam przed momentem w łazience plamki świeżej krwi