Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 10:31   #721
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
W ogóle to zaczynam się zastanawiać czy można ufać w 100% testowi- niby wszystie, które robiłam wyszły pozytywne ale chyba zaczynam za mocno myśleć i sobie wkręcać, że niekoniecznie musi to oznaczać ciążę...
A jak było z kreskami ??
Bo u mnie na 2 testach II kreska była jasna, ale już po powrocie z Paryża zrobiłam kolejne II testy (w odstępach kilku dni) i druga kreska była mocna.

Jak się obawiasz, że możesz nie być w ciąży to najszybciej potwierdzi to właśnie Beta HCG.

A u gina już byłaś czy jeszcze nie ? Wybacz, nie pamiętam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:34   #722
lonely_lady
Zakorzenienie

Jenny dzięki za lekturkę

Cynamon_owa trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko jest ok, najważniejsze to pozytywne myślenie !

dodam jeszcze, że mnie też ciągle brzuch pobolewa (tak jak na okres)

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2012-10-05 o 10:36
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:42   #723
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Booooosze kobiety umieram. Obudziły mnie mdłości no to cyk po herbatkę z imbirem. I za przeproszeniem rzygam jak kot. Do tego mam taką przypadłość dziwną, że jak rzygam to wszystkie mięśnie mi puszczają, bo wszystko jest tak skupione na wiecie czym. I normalnie po prostu się posikałam

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:46   #724
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A jak było z kreskami ??
Bo u mnie na 2 testach II kreska była jasna, ale już po powrocie z Paryża zrobiłam kolejne II testy (w odstępach kilku dni) i druga kreska była mocna.

Jak się obawiasz, że możesz nie być w ciąży to najszybciej potwierdzi to właśnie Beta HCG.

A u gina już byłaś czy jeszcze nie ? Wybacz, nie pamiętam
No właśnie u mnie nie ma takich mocnych kresek- są widoczne ale nie jakoś super intensywne. Pierwszy test robiłam tydzień temu i kreska była cieniem cienia (mąż jej nie widział). Dopiero w poniedziałek zrobiła się wyraźniejsza. A wczoraj wieczorem wyszła taka
IMAG0139.jpg
i wkręcam sobie, że powinna być ciemniejsza w 4t i 4(5?)d ciąży.
Poza tym te moje kreski jeszcze ciemnieją z upływem czasu- kreska pojawia się w ciągu 5 minut (jak napisane jest w ulotce) ale po jakiejś godzinie robi się jeszcze bardziej intensywna (wiem, że test jest nieważny po 10minutach ale tak czy siak ta kreska i tak wyskakuje od razu). Poza tym te moje testy są o tej mniejszej czułości- 20 mili jednostek na ml czy jakoś tak. Heh, chyba za dużo kombinuję
A u lekarza jeszcze nie byłam bo niedawno się przeprowadziliśmy i jeszcze nie znalazłam żadnego. Dzisiaj pójdę do przychodni zapisać się i umówić na wizytę- zobaczymy co mi powiedzą.
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:49   #725
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie u mnie nie ma takich mocnych kresek- są widoczne ale nie jakoś super intensywne. Pierwszy test robiłam tydzień temu i kreska była cieniem cienia (mąż jej nie widział). Dopiero w poniedziałek zrobiła się wyraźniejsza. A wczoraj wieczorem wyszła taka
Załącznik 4917811
i wkręcam sobie, że powinna być ciemniejsza w 4t i 4(5?)d ciąży.
Poza tym te moje kreski jeszcze ciemnieją z upływem czasu- kreska pojawia się w ciągu 5 minut (jak napisane jest w ulotce) ale po jakiejś godzinie robi się jeszcze bardziej intensywna (wiem, że test jest nieważny po 10minutach ale tak czy siak ta kreska i tak wyskakuje od razu). Poza tym te moje testy są o tej mniejszej czułości- 20 mili jednostek na ml czy jakoś tak. Heh, chyba za dużo kombinuję
A u lekarza jeszcze nie byłam bo niedawno się przeprowadziliśmy i jeszcze nie znalazłam żadnego. Dzisiaj pójdę do przychodni zapisać się i umówić na wizytę- zobaczymy co mi powiedzą.
Wszystko jest ok jak dla mnie, Ona nie musi być super ciemna A jak masz wątpliwości to idź do obojętnie jakiej przychodni i zrób test z krwi czyli betę. Jakieś 25 zł a i wątpliwości mniej

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-10-05, 10:53   #726
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Booooosze kobiety umieram. Obudziły mnie mdłości
ja nie mam mdłości U mnie jedynymi "uciążliwymi" objawami na chwilę obencą jest nadmierne sikanie Śmigam 1-2 razy na godzinę, w nocy też minimum raz. Poza tym zaczynają mnie wieczorami boleć piersi

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Wszystko jest ok jak dla mnie, Ona nie musi być super ciemna A jak masz wątpliwości to idź do obojętnie jakiej przychodni i zrób test z krwi czyli betę. Jakieś 25 zł a i wątpliwości mniej
No niestety nie jest to takie łatwe bo ja nie mieszkam w Polsce i dopiero zapytam dzisiaj w przychodni czy w ogóle można tutaj robić prywatnie betę
Stary 2012-10-05, 10:53   #727
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam mdłości U mnie jedynymi "uciążliwymi" objawami na chwilę obencą jest nadmierne sikanie Śmigam 1-2 razy na godzinę, w nocy też minimum raz. Poza tym zaczynają mnie wieczorami boleć piersi

Kochana u mnie mdłości zaczeły się 4 dni temu czyli gdzieś 5t3d, a dziś jest 6t1d, więc chyba wszystko przed Tobą. Siedzę, albo leżę, bo dziś są tak intensywne, że nie wiem co mam ze sobą zrobić, a pasowałoby się umyć:| a nie tylko podmyć :|

aaaa a w jakim kraju mieszkasz?

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-10-05 o 10:59
Stary 2012-10-05, 11:02   #728
Atena564
Zadomowienie

Witam się w ten słoneczny,choć bardzo chłodny piątek
Zaraz bede Was nadrabiać , bo jest co

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamy
Chciałabym się do Was przyłączyć Jestem w 6 tygodniu ciąży Ciąża była w 100% planowana i wyczekiwana udało się za pierwszym razem byłam już u ginekologa na usg dwa tygodnie temu dzidzi jeszcze nie było widać. Jest pęcherzyk wielkości 14mm... na kolejne usg wybieram się w następny piątek i licze usłyszeć bicie serduszka... Jeśli chodzi o moje objawy to są: wahania nastroju, straszne bóle piersi, mdłości - dość duże, na początku pobolewał mnie brzuch , no i oczywiście co chwile biegam siku.
Witaj

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Ja też chciałabym się do Was przyłączyć...
Według moich obliczeń jestem teraz w 4t i 5d ciąży , termin to 9 czerwca.
To nasze pierwsze dzieciątko, bardzo, bardzo planowane Udało nam się w 2 cyklu po lekach stymulujących owulację (pierwszy cykl był bezowulacyjny- jajniki policystyczne).
Pierwszymi objawami były meeega wzdęcia, potem doszła senność i problemy z cerą A- no i schudłam już 4 kg... Teraz staram się znaleźć lekarza (niedawno się przeprowadziliśmy), który potwierdzi ciążę bo głupio się przyznać ale mam jakieś złe przeczucia... Ale będzie dobrze- mysi być
Witaj

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Witajcie
Chciałabym dołączyć do Was. Może pare słów o mnie jestem z Kielc razem z męzem staraliśmy sie ponad 2 lata o maleństw aż się w koncu udało 23 września zobaczyłam II kreski obecnie jestem w 6 tc a poród mam na 30 maja . Jest może któraś z was z Kielc?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

widze że jest rozmowa tygodnia ciąży mój lekarz liczył od dnia ostatnij miesiączki a na usg kazal przyjśc w 8 tygodniu ale widzę że niektóre z was to w 10 były może 8 to za wcześnie bo chciałabym żeby juz było widać bijące serduszko

Witaj Kochana ja jestem z CK
Fajnie.będziemy mogły uzupełniać swą wiedzę np. na temat fajnych sklepów z ciuszkami czy innymi artukułami dla dziecka A kto wie, może kiedyś razem udamy się na zakupy
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:03   #729
lonely_lady
Zakorzenienie

MoTyleKsw Bidulka.... trzymaj się dzielnie.. ja mam mdłości, ale nie aż tak.. mam nadzieję, że na razie obejdzie się bez, bo nie chcę żeby w pracy się zorientowali..

Cynamon_owa za dużo kombinujesz
a robisz tes z porannego siusiou czy później- ja jak zrobiłam z porannego to obie kreski były bardzo mocne, a jak zrobiłam w dzień to druga była słabiutka. Ale do dziś są Tż trzyma je w szafie w garderobie
Stary 2012-10-05, 11:05   #730
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, ja znów w szpitalu we wtorek po północy zaś dostałam mocnego krwawienia, obudziłam męża i pojechaliśmy do szpitala. byłam pewna że to już koniec, ale serduszko znów na usg dzielnie biło i Dzidziuś urósł w ciągu tygodnia. nie wiem co się dzieje. robili dokładne usg, nic nie zauważyli żeby było nie tak. lekarz mówi że najczęściej powodem jest odklejające się łożysko ale u mnie tego nie widział. dziś już były słabe plamienia i miałam iść jutro rano do domu, ale zobaczyłam przed momentem w łazience plamki świeżej krwi trzymajcie kciuki żeby się to nie rozwinęło w coś złego. przy okazji zrobili mi badanie krwi i okazało się, że mam podwyższone crp i że jest jakaś infekcja, dostałam antybiotyki. to chyba po tym przeziębieniu jeszcze dziś mi rodzina zrobiła niespodziankę i dostałam mobilny internet ale jest słabiutki zasięg więc nie czytałam ostatnich postów.
Kochana trzymaj się dzielnie, cieplutko wszystko będzie dobrze Najważniejsze byś teraz bardzo dużo odpoczywała
Stary 2012-10-05, 11:07   #731
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Cynamon_owa za dużo kombinujesz
a robisz tes z porannego siusiou czy później- ja jak zrobiłam z porannego to obie kreski były bardzo mocne, a jak zrobiłam w dzień to druga była słabiutka. Ale do dziś są Tż trzyma je w szafie w garderobie
Ten test ze zdjęcia był robiony wieczorem. Z kolei poranny wyszedł jaśniejszy niż wieczorny Dobra, koniec. Pójdę do lekarza to się okaże. W każdym razie testy pokazują, że w ciąży jestem, objawy też mam ciążowe więc koniec kombinowania
Stary 2012-10-05, 11:11   #732
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki! Ja jak zwykle zalatana, czytam Was po autobusach i tramwajach, a jak wieczorem chcę z kompa odpisać, to zapominam co Wam chciałam napisać

Nie martwcie się tak obliczaniem terminu, przecież tylko 5% dzieci rodzi się w wyznaczonym terminie. Jenny, nie martw się, że jest rozbieżność między terminem wg OM i USG, najwazniejsze, że maleństwo jest i się rozwija, wiele czynników mogło wpłynąć na tą różnicę. Będzie ok Daj znać jak beta.

Wiecie co, wreszcie usmażyłam te placki ziemniaczane! Pychotka!

Cieszę się bardzo, że już jutro piątek, oby tylko dzień w pracy minął szybko i bezboleśnie i będzie weekendzik Zaczynamy go parapetówką u koleżanki. W sobotę jedziemy do mojego rodzinnego miasta, żeby:
a. powiedzieć rodzicom radosne wieści
b. zobaczyć po raz pierwszy nasze maleństwo
c. zobaczyć się z moimi dwiema ciężarnymi przyjaciółkami (jedna tuż przed porodem, druga będzie majową mamą jak część z nam)
Więc zapowiada się weekend pełen wrażeń.

A jakie Wy macie plany?
Co do terminu porodu, to masz rację, bo tylko mały odsetek rodzi w terminie. A co do planów na week, to jutro idziemy z Tż na wesele mojej przyjaciólki i naszej świadkowej z wesela - ale tak naprawde to niemam wogóle ochoty i siły na zabawe, tymbardziej jak pomyśle,że mogą mnie męczyć mdłości cały dzień to odechciewa mi się całego tego ślubu
A w niedzielę ide do ginki na usg i tzrymajcie kciuki by serduszko było widać i słychać!!!!
Stary 2012-10-05, 11:12   #733
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
brzuszek znowu dzisiaj troszke ćmi, a już było kilka dni spokoju. Pewnie przez to,że dzisiaj troszkę się za dużo poruszałam czy co?
ja też tak czasami mam bez względu na to czy się dużo ruszam czy nie.

pawie oczko jak zdrowie? lepiej już?

becik Witaj, ja jestem obok kielc

cynamonowa no suwaczki nie do końca dobrze pokazuję, u mnie jest różnica 2 dni. Dziś mi się zaczyna 11 tc a na suwaczku jeszcze nie.

vil trzymam kciuki żeby było dobrze. Miejmy nadzieję że to nic poważnego.

Innocence ja też czekam na wiadomość czy będzie 2 czy 1 ale u mnie na 99% jest jedno

Aniołek 4mm to za mały? mi się wydaje że jak byłam na 2 usg (7tc) to mój szkrab miał wtedy 3 mm. Teraz w 10 tc miał 22 mm.
A za badanie ja płaciłam 50zł. Szkoda że jak się idzie prywatnie to lekarz nie może dać skierowania na badanie, to by wiele ułatwiało.

Ashyshqa to życzę udanego weekendu.
Jutro przyjeżdżają moi rodzice. A w niedzielę jadę z nimi do rodzinnego domku (120 km). I tam mam zamiar zahaczyć o najlepszego fryzjera jakiego znam- koleżankę. Chce też iść do swojego lekarza rodzinnego (złota kobieta, nigdy nie czekam w kolejce dlatego za bardzo nie chce go zmeiniać) i porobić sobie badania (o ile mi da skierowanie). No i muszę wybrać swój dowód osobisty.
I chce jeszcze iść na ciuchy używane bo u mnie w mieście są bardzo tanie- bodziaki można kupić już za 50 gr, a takie ciuszki dziecięce to max 5zł. A tutaj jak poszłam parę razy to ceny masakryczne, ostatnio widziałam fajną bluzkę ale jak zobaczyłam cenę 36zl! to stwierdziłam że wolę kupić nową w normalnym sklepie za taką samą cenę.
A w piątek to już TŻcik po mnie przyjedzie i posiedzimy jeszcze weekend u rodziców.

Dziewczyny na kalkulatorach to się wpisuje też długość cyklu więc może dlatego taka rozbieżność.

lonely u Ciebie jakoś dziwnie jest bo termin ostatniej miesiączki miałaś 2.08 a termin porodu 25.05, a ja miałam om 29.07 (4 dni różnicy), a termin porodu mam na 3.05 (22 dni różnicy). Dziwne to
ooooooo ten 9 maj to by pasował

Pawie oczko ja też mam skierowanie na badanie:
Morfologia
Glukoza na czczo (wiecie czy to jest z krwi-cukier? czy to już to świństwo do picia? ale takie coś się chyba robi dopiero w połowie ciąży)
anty HCV
anty HIV
VDRL
Toksoplazmoza
Mocz

Z tego co się dowiedziałam wstępie badanie to będą mnie kosztować 300-400 zł dlatego chce iść do rodzinnego żeby mi dała skierowanie. Tylko właśnie nie wiem czy mówić że ja chce takie badania (wtedy da mi skierowanie bez problemu) czy że lekarz mi kazał ale chodzę prywatnie i nie mam skierowania
I miałam zrobić 2 badania jakieś 2 dni przed wizytą i właśnie nie pamiętam które na pewno mocz, a drugie to może morfologia? co myślicie?

Ja się już smaruje od jakiś 2-3 tyg. Ale niczym specjalnym. Krem nivea soft (koleżanki używały w czasie ciąży i zachwalały). I fajna skóra jest teraz na brzuszku. A smaruje mnie codziennie TŻcik

cynamonowa ja nawet po 2 usg sobie wkręcałam że może nie jestem w ciąży, bo przecież to jest zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe. Dopiero po ostatnim usg gdzie zobaczyłam rączki uwierzyłam.
Dla świętego spokoju zrób betę.

Kurcze piszecie że dałyście 25 zł za betę a ja dałam 55 zł. W szoku jestem, co za zdzierstwo
Stary 2012-10-05, 11:13   #734
lonely_lady
Zakorzenienie

testy raczej się nie mylą ale pójdziesz do gina to rozwieje Twoje wątpliwości

też na początku nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam dwie kreseczki, ale kilka godzin później byłam już u gina- pobadał i potwierdził, a na usg już zobaczyliśmy serducho
Stary 2012-10-05, 11:14   #735
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
A w niedzielę ide do ginki na usg i tzrymajcie kciuki by serduszko było widać i słychać!!!!

Ja się zbieram trochę ogarnąć siebie i mieszkanie Miłego dnia
Stary 2012-10-05, 11:15   #736
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Booooosze kobiety umieram. Obudziły mnie mdłości no to cyk po herbatkę z imbirem. I za przeproszeniem rzygam jak kot. Do tego mam taką przypadłość dziwną, że jak rzygam to wszystkie mięśnie mi puszczają, bo wszystko jest tak skupione na wiecie czym. I normalnie po prostu się posikałam

Motylek jeśli to Cię choć trochę pocieszy to ja też mam mdłości cały dzień, w nocy jak się obudzę by wstać do wc Narazie nie wymiotuje (i oby tak zostało), a na mdłości (bynajmiej te wczorajsze) pomogają mi ogórki konserwowe 2-3 małe przegryze i na godzinkę mam spokój
Stary 2012-10-05, 11:20   #737
Veronic
Wtajemniczenie

Kochane Przyszłe Mamusie Czy któraś z Was jest może z okolic Torunia/Ciechocinka i zna gina , który przyjmuje na NFZ? Szczerze mówiąc przeraża mnie to płacenie za wszystko- wizyty, badania... Pierwszy raz byłam na USG w Poznaniu, ale teraz czeka mnie przeprowadzka.
Pozdrawiam
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:20   #738
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Ja się już smaruje od jakiś 2-3 tyg. Ale niczym specjalnym. Krem nivea soft (koleżanki używały w czasie ciąży i zachwalały). I fajna skóra jest teraz na brzuszku. A smaruje mnie codziennie TŻcik
hmmm.. to może też już zacznę

Ty mnie nie strasz z tym 9 maja- według tych wyliczeń to tak by wychodziło

no ale, jest jeszcze taka opcja jak podał mój gin: @ miałam 2 sierpnia, dni płodne jak wiemy są w połowie cyklu, ja mam cykle nieregularne, ale raczej długie. Według niego do zapłodnienia doszło pod koeniec sierpnia, ja obstawiam ok 22 sierpnia - to by się zgadzało, że jestem w troszkę ponad 6 tygodniu
Stary 2012-10-05, 11:23   #739
ankaaa206
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny dostałam wczoraj antybiotyk, kurcze boje się, a najgorsze że nie ma żadnej ulgi, tj mam straszny ból gardła i gorączke od tygodnia no i oczywiście żaden lekarz a byłam już u 3 nie pomyślał nawet żeby jakiś wymaz zrobić. Mam nadzieje, że okruszek trzyma sie dzielnie i się dobrze rozwija. Co do weekendu to u mnie za ciekawy nie będzie, bo mąż ma zjazd i do niedzieli go nie będzie, ale za to jadę do rodziców na kawkę.
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:24   #740
lonely_lady
Zakorzenienie

sharpnowaja- glukoza na czczo to z krwi, miałam wczoraj
Stary 2012-10-05, 11:25   #741
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no ale, jest jeszcze taka opcja jak podał mój gin: @ miałam 2 sierpnia, dni płodne jak wiemy są w połowie cyklu, ja mam cykle nieregularne, ale raczej długie. Według niego do zapłodnienia doszło pod koeniec sierpnia, ja obstawiam ok 22 sierpnia - to by się zgadzało, że jestem w troszkę ponad 6 tygodniu
a według usg??
tak czytam i moje maleństwo strasznie małe jest. W 10 tc powinno mieć 40-60mm. Z tym że ja byłam pierwszego dnia 10 tc na USG no i lekarz mówił że dziecko jest skulone więc trochę zakłamany ten wynik (22mm).
Sama sobie wkręcam
Stary 2012-10-05, 11:26   #742
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
ja też tak czasami mam bez względu na to czy się dużo ruszam czy nie.

becik Witaj, ja jestem obok kielc

Pawie oczko ja też mam skierowanie na badanie:
Morfologia
Glukoza na czczo (wiecie czy to jest z krwi-cukier? czy to już to świństwo do picia? ale takie coś się chyba robi dopiero w połowie ciąży)
anty HCV
anty HIV
VDRL
Toksoplazmoza
Mocz

Z tego co się dowiedziałam wstępie badanie to będą mnie kosztować 300-400 zł dlatego chce iść do rodzinnego żeby mi dała skierowanie. Tylko właśnie nie wiem czy mówić że ja chce takie badania (wtedy da mi skierowanie bez problemu) czy że lekarz mi kazał ale chodzę prywatnie i nie mam skierowania
I miałam zrobić 2 badania jakieś 2 dni przed wizytą i właśnie nie pamiętam które na pewno mocz, a drugie to może morfologia? co myślicie?

Kurcze piszecie że dałyście 25 zł za betę a ja dałam 55 zł. W szoku jestem, co za zdzierstwo
Hej Mieszkasz niedaleko Kielc- fajnie Masz skierowanie na te same badania co ja zrobiłam, tylko u mnie badanie VDRL nazywało się USR (ale to to samo- na kiłę). Ja do tej pory wydałam niespełna 300 zł w diagnostyce, z tym,że robiłam też betę i progestreon. A co do tej glukozy, to musisz być na czczo i to badanie cukro z krwi,i pokaże czy niema się cukrzycy, a dopiero w 2 trymestrze robi się badanie tzw. obciążenie glukozy i wtedy pije się ją i bada poziom cukru co godzinę.
Ja też już zaczełam smarować brzuch i piersi (wtedy mniej bolą) kremem nivea soft na przemian z masłem do ciłała migdałowym, którego zapach mi nieprzeszkadza
Stary 2012-10-05, 11:31   #743
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
a według usg??
tak czytam i moje maleństwo strasznie małe jest. W 10 tc powinno mieć 40-60mm. Z tym że ja byłam pierwszego dnia 10 tc na USG no i lekarz mówił że dziecko jest skulone więc trochę zakłamany ten wynik (22mm).
Sama sobie wkręcam
no właśnie tak jak pisałam wcześniej, według tego programu na usg wyszedł termin 25 maja
Stary 2012-10-05, 11:32   #744
sharpnowaja
Zakorzenienie

Atena właśnie mam nadzieję że dostane skierowanie od lekarza rodzinnego a reszta badań nie musi być na czczo? bo to chyba wszystko z krwi się robi (oprócz moczu ).
Cukier to ja sobie dość regularnie badam, ciotka ma aparat do pomiaru.

A piersi nie smaruje bo ponoć nie można masować. Chociaż chyba zacznę tak delikatnie bo przecież też mogą się rozstępy porobić.
A smaruje się tylko nivea bo ja to jestem człowiek uczulenie

W ogóle mam nadzieję że nasze dziecko nie dostanie tego w genach, ja mam uczulenia skórne a TŻ pokarmowe

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
no właśnie tak jak pisałam wcześniej, według tego programu na usg wyszedł termin 25 maja
czyli tak będzie. Musiałaś mieć faktycznie bardzo długi cykl. Ja miałam równo co 26 dni
Stary 2012-10-05, 11:35   #745
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Motylek jeśli to Cię choć trochę pocieszy to ja też mam mdłości cały dzień, w nocy jak się obudzę by wstać do wc Narazie nie wymiotuje (i oby tak zostało), a na mdłości (bynajmiej te wczorajsze) pomogają mi ogórki konserwowe 2-3 małe przegryze i na godzinkę mam spokój
Ja wczoraj kiszonego zjadłam. Był pyszny, ale cały dzień mi się przypominał. Coś strasznego. Ciągłe odbijanie i ten posmak. Blech
Póki co zapycham się bananami, ale wczoraj zapomnieliśmy kupić

Cytat:
a według usg??
Sama sobie wkręcam
Internet to złoooooo. Ile rzeczy można wyczytać, a ile chorób sobie wmówić. I człowiek mądrzejszy od lekarza się robi Ale chyba kazda z Nas to ma, że szuka po internecie a później się boi...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-10-05, 11:36   #746
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dostałam wczoraj antybiotyk, kurcze boje się, a najgorsze że nie ma żadnej ulgi, tj mam straszny ból gardła i gorączke od tygodnia no i oczywiście żaden lekarz a byłam już u 3 nie pomyślał nawet żeby jakiś wymaz zrobić. Mam nadzieje, że okruszek trzyma sie dzielnie i się dobrze rozwija. Co do weekendu to u mnie za ciekawy nie będzie, bo mąż ma zjazd i do niedzieli go nie będzie, ale za to jadę do rodziców na kawkę.
trzymaj się dzielnie
trzymam mocno
Stary 2012-10-05, 11:39   #747
Aaś
Zakorzenienie

dziewczyny jak tak patrze na moje skierowanie na badania to ja mam chyba jakąś wersję lux-full-wypas
HBs, TSH (tarczyca), VDRL (kiła), różyczka, mocz, glukoza na czczo, CMV, HCV (żóltaczka), morfologia +płytki, grupa krwi, tokso, HIV
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:39   #748
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Internet to złoooooo. Ile rzeczy można wyczytać, a ile chorób sobie wmówić. I człowiek mądrzejszy od lekarza się robi Ale chyba kazda z Nas to ma, że szuka po internecie a później się boi...
zgadzam się, nie można sobie tak wkręcać.. każda z nas jest inna, każdy organizm reaguje inaczej, rozwija się inaczej itd. coś co jest dobre dla jednego, dla drugiego może być złe. Najważniejsze to zdrowy rozsądek- no i ufajmy lekarzom, bo jednak oni wiedzą (przynajmniej powinni wiedzieć) najlepiej
Stary 2012-10-05, 11:41   #749
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Atena właśnie mam nadzieję że dostane skierowanie od lekarza rodzinnego a reszta badań nie musi być na czczo? bo to chyba wszystko z krwi się robi (oprócz moczu ).
Cukier to ja sobie dość regularnie badam, ciotka ma aparat do pomiaru.

A piersi nie smaruje bo ponoć nie można masować. Chociaż chyba zacznę tak delikatnie bo przecież też mogą się rozstępy porobić.
A smaruje się tylko nivea bo ja to jestem człowiek uczulenie

W ogóle mam nadzieję że nasze dziecko nie dostanie tego w genach, ja mam uczulenia skórne a TŻ pokarmowe

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

czyli tak będzie. Musiałaś mieć faktycznie bardzo długi cykl. Ja miałam równo co 26 dni
Nie na reszte badań można iść śmiało po jedzonku a dlaczego piersi niemożna masować?? tż się chyba załamie, bo masuje je codziennie i ocenia jak rosną
Stary 2012-10-05, 11:41   #750
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dziewczyny jak tak patrze na moje skierowanie na badania to ja mam chyba jakąś wersję lux-full-wypas
HBs, TSH (tarczyca), VDRL (kiła), różyczka, mocz, glukoza na czczo, CMV, HCV (żóltaczka), morfologia +płytki, grupa krwi, tokso, HIV
łeee też miałam chyba to wszystko, tylko różyczki na razie jeszcze nie robiłam. dziwiłam się po co to HIV ale posłusznie zrobiłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości