|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
Kąpiel chyba lubi, ale od urodzenia jeszcze ani razu nie uśmiechnął się w wodzie! Szaleje na przewijaku jak go namydlam, ale jak tylko wkładamy go do wanienki to robi mega poważną minę i leży jak książę. My go chlapiemy wodą, rozśmieszamy, sami się chichramy, a on nic ![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/szerokie-pieluszko...689862860.html Kupiłam ją jak Seba miał już ponad 2 miesiące, a zaczęłam używać jak skończył 3 (dopiero wtedy mieliśmy wizytę u ortopedy) i okazało się, że ta pieluszka jest za wąska i musimy wkładać jeszcze pod nią jedną pieluszkę, żeby mu bardziej rozszerzało nóżki. Mam nadzieję, że za niedługo się już jej pozbędziemy ![]() Cytat:
Nie pomogło nawet odciąganie laktatorem po każdym karmieniu piersią przez jakieś 3 tygodnie. I do tej pory nie wiem co jest grane i dlaczego mój organizm nie odpowiada na potrzeby dziecka.
|
||||
|
|
|
#4172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja Hanię też od urodzenia dokładnie myję w tych miejscach. Ale nigdy tych malutkich warg nie rozchylałam, bo nawet nie wiem jak to fizycznie zrobić. Moje palce są z pięć razy większe od tych okruszków Obmywałam wacikiem dookoła i przejeżdżałam przez środek. Te wargi wyglądają normalnie, tylko się nie rozchylają Cytat:
Poczytałaś i jak? |
||
|
|
|
#4173 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Krystian chyba pogodził się z fridą noo tak matka wariatka ciemieniuchę wyczesałam po nasmarowaniu oliwką szczotką z miękkim silikonowym włosiem... troszkę delikatniejszym niż mężowa broda do której dzieć się czasem tuli dziś podczas kąpieli ochlapał nam telewizor, chyba trzeba się do łazienki zbierać ogólnie to jakiś bardziej ruchliwy się zrobił i odpycha się nogami, podnosi tyłek i śmieje się na głos i nie mogę trafić pieluchą by dobrze ją założyć , tak już 2 razy mi przesikał ubranko aaaa i najważniejsze próbowałam podać lekarstwo łyżeczką i wypluł .... chyba nie załapał że ma połknąć
Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2012-10-05 o 22:49 |
|
|
|
|
#4175 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Cytat:
Nie ma u mnie tego sklepu. Przy alergii, może być też problem z jelitami, np.kolki. Cytat:
Cytat:
Dzięki Cytat:
Co do włosów, ja zaczęłam jeść Bellissę i mam wrażenie że już jest lepiej. NO I DZIĘKUJĘ TEJ KTÓRA POLECIŁA MI SZAMPON PRZECIWŁUPIEŻOWY CATSY Cytat:
pierwszy wizażowy rowerek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||||||||
|
|
|
#4176 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
Gaabi trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło. Dzięki że o tym napisałaś "ku przestrodze". Mojej Hani nikt tam nie zaglądał (albo zaglądali w szpitalu jak ją zabierali na badania ). Muszę to skontrolować.
|
|
#4177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Jedziemy jutro na wesele w trójkę Paulinkę potem odwieziemy i teściowa z nią zostanie Dobranoc.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#4178 |
|
Zadomowienie
|
nie pamiętam, ale proszę , tu są ostatnie wyniki
DSC_0007usg.jpg |
|
|
|
#4179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj zamówiliśmy ostatnią pizzę w tym roku. od poniedziałku suę porządnie bierzemy za siebie. Malwina mi dzisiaj psikusa zrobiła. obudziła sie o 1. ale zjadla i pospała do 6 z kawałkiem. teraz poszła spać.a ja powinnam się zabrać za sprzątanie, bo później idziemy zobaczyć mojego bratanka |
|||
|
|
|
#4180 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dawno się nie odzywałam ale jakoś z braku czasu.... Mąż chodził na popołudnie do pracy więc spędzałyśmy jej u mojej mamy. Jesteśmy po drugim usg bioderek wszytko ok. Kontrola jak mała zacznie chodzić ![]() Za to mi się przyplątała choróbsko... Jak mnie mama rodziła to miałam wyrwane biodro ze stawu i teraz przypomniało o sobie... :/ Najpierw dała znać w ciąży ale nie mogłam mieć robionego prześwietlenie więc teraz mi je wykonali, i wyszła dysplazja stawu biodrowego.... No i zaczynamy leczenie.... Wcześniej nie zwracałam uwagi na bóle bioder ani kolan myślałam, że praca stojąca to jej skutki, ale to jednak nie to... Troszkę podłamałam się.... No ale cóż żyć trzeba dalej. No i muszę zacząć regularnie ćwiczyć, żeby się nie zastać. Lekarz przepisał mi tabletki, ale nie mogę ich brać bo karmię i są przeciwwskazania. Macierzyński mi się kończy 30 października, więc pisałam podanie o wychowawczy, bo i tak nie mam powrotu do pracy więc chociaż będę miała ciągłość. Posiedzę z mała jeszcze trochę w domu, a później szukam pracy, bo u męża w firmie też coś się wali.... Więcej postojów zakładu mają, na ale cóż taka polityka Fiata... A nasz Adusia rośnie jak na drożdżach, czuć po noszeniu na rękach ![]() Ładnie przesypia cała noc, ja chodzę wyspana to i lepiej się czuje ![]() Wprowadzamy gluten. Deserki już je, ale po marchewce ma zatwardzenia i nie trawi jej bo jak zjadła to taką sama konsystencję oddała. Ale marchewke z jabłukszkiem pomieszaną to już ok, tylko sama coś je nie pasi. Bo musie z brzoskwiną brzuszek ją bolał. To chyba wszytsko ![]() Buziaki dla WAs ![]() ![]()
|
|
|
|
#4181 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Skoro tak piszecie to najwyraźniej się da ale mi nie chwytają ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- [QUOTE=moniczka1302;369304 01] No tak własnie myslalam, ale takowych nie mam, nawet po musztardzie itp.. wszystko wyrzucam. Dlatego zastanawialam sie czy te sloiki gerber itp dają radę się tak mocno zakręcic.[COLOR="Silver"] Skoro dziewczyny piszą że im trzymają te słoiczki to może zrób próbę i wypróbuj kilka czy Ci chwycą może się uda. |
||
|
|
|
#4182 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
U Was też taka beznadziejna pogoda? Jak tu się wybrać na spacer jak co chwilę pada? Hania śpi, ja siedzę sama bo M. w pracy. Dobrze że wieczorem idziemy na imprezkę do moich rodziców to chociaż ludzi zobaczę. Jak tam nasze wątkowe chorowitki? Lepiej coś? Buziaczki od e-ciotki.
|
#4184 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Uwaga, uwaga!! Wczoraj na wieczór zrobiłam Maksiowi 150ml mleka i dodałam 2 łyżeczki kaszki ryżowej jabłkowej i spał od 19.30 do 3.20 ![]() A dziś jedliśmy marchewkę z ziemniaczkiem, którą sama ugotowałam bo ostatnio dawałam marchwkę ze słoiczka. Oczywiście małemu bardzo smakowało i płakał jak się skończyło, a dałam mu dość dużą porcję.
|
|
#4185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Buuu... Znowu jak to w soboty nie ma co czytać
To ja coś skrobnę...Cytat:
![]() My wyczekujemy Kajowych zębów, a tu wielkie wydarzenie w rodzinie - z zaskoczenia Maksowi pierwsza 6-tka wyrosła Co do Kajowych zębów to nie jestem jednak całkiem pewna, bo mamy tak ze dwa dni marudzenia, potem trzy dni spokoju i znowu dwa dni marudzenia, a potem spokój i tak już kilka razy było. Jak ma ciężki dzień, to widać, że Dentinox pomaga, ale jakoś nie widać ciągle zębów
|
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4188 |
|
Rozeznanie
|
Oj to mój klocek ma 8,5kg i niedługo to będzie strach, że on nas przygniecie ;P
Wogóle ulubiona zabawa Maksia ostatnio to jak całuję mu brzuszek i szczekam a on wtedy ciągnie mnie za włosy albo za uszy
|
#4189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż teraz do 5 śpi w łóżeczku, potem dopiero biorę go do łóżka, bo co chwile je i przysypia. joss,pewnie, że nie zależy mi na tym, żeby Mały nie był kąpany. dziwi mnie tylko, że takie małe a takie wyczulone na tym punkcie Z jednej strony dobrze, bo ma ten wieczorny rytuał, kąpanie, karmienie przez tatę i chrapanko.My dzisiaj chrzcimy, dobrze, że nie pada
|
|
|
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
Halo!
Co to? Wszystkich gdzieś ta jesienna pogoda wywiała? ![]() U nas dziś paskudnie - szaro, buro i ponuro, cały dzień leje. Z Kajkiem tż był na spacerze, byłam w szoku , bo z Maksem ciężko było mi w ogóle go wygonić na spacer, a teraz z Kajem chodzi o wiele częściej i dziś pierwszy raz był w takim konkretnym deszczu.rinco, claudik, co powiecie na spotkanie w parku, jak będzie się znowu jakiś słoneczny dzień zapowiadać? Pewnie przy tym zimnie to nie będziemy tyle siedzieć co ostatnio, ale na godzinkę czy dwie można się spotkać ![]() I jeszcze mam dwa wywołania do odpowiedzi... Timii , co u Was? Jak boląca pierś? ![]() SzmaragdowyKotek, a gdzie Ty się tak długo podziewasz?
|
|
|
|
#4192 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
3 posty na dzień? ![]() To dopiero rekord. My po imprezce, Hanna była dzielna choć ciocie męczyły ją okropnie, Wyściskana i wycałowana za wszystkie czasy.
|
#4193 |
|
Rozeznanie
|
hej
to i ja podbiję frekwencję Jestem bardzo mocno zakatarzona, dopadło mnie, cieknie z nosa jak z kranu, boję się, że dziecko zaraże, niby też w nocy coś mu w nocy zalegało, ale nie leci mu tak jak mi co polecacie dla matki karmiącej piersią? |
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
U mnei nuuuuuuuuudyyy.. Maciek śpi dobrze jak zawsze. Dziś zasnął o 19.30
![]() Duuuużo spacerujemy, nawet jak jest brzydka pogoda. U na na deszcz chusta się sprawdza. Wiążemy dzieciaka, pod wielki parasol i idziemy ![]() bluelektron, niewiele można. Do nosa kup sobie Nasivin, do gardła psikaj TantumVerde albo Hascosept (tańszy odpowiednik). Możesz sobie kropić na poduszkę Olbas, smarować pod nosem maścią majerankową, psikać solą morską i smarkać. ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Kalosze muszę sobie kupić.
|
|
#4195 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki Cytat:
Cytat:
Cytat:
jest przeszczęśliwaCytat:
Napisałam się i mi net wywaliło No to tylko napiszę, że na weselu było super, tylko Paulinkę musieliśmy szybko odwieźć bo było dla niej za głośno. A tak szczerze to dla nas też. Bardzo bardzo głośno. KURCZE CO JEST?? .....nadrobiłam tak ogólnie. w ogóle to dziwnie, bo zostawiło mi zacytowane posty ale skasowało moją długą wypowiedź o weselu, nie chce mi się drugi raz pisać. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Dobranoc.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-10-07 o 22:28 |
|||||
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas - Adam skończył wczoraj pół rolu - wyczekiwana data zeby wreszcie zasmaskowal czegos nowego i co? nie moge mu nic dac bo przedwczoraj zjadlam kawalek pizzt i tak go wysypalo ze nie sposob by bylo zauwaztc jak na nowe danie reaguje.... mam nadzieje ze w tym tygodniu zaczniemy
Kism pytalas o kciuka - Adam go nie zasysa ao go pozera tak jakby obgryza kosc - a smoczek nadal traktuje jak gryzaczek a jak jest zmeczon\y to smok go tylko irytuje ![]() u nas jesien pelna para - w nocy 3 stopnie w dzien najwiecej 12 |
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
To sobie przypomnialam ... melduje sie i ja
|
|
#4198 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja ze swoim mega krzyczacym szogunem Oliwka
Czy mozna brac podczas karmienia piersia skrzyp polny na wypadajace wlosy? Jak zaczely wypadac mi w 6 tyogdniu po porodzie tak wypadaja dalej w ilosci masakrycznie duzej... No wlasnie... gdzie jest SzmaragdowyKotek? |
|
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Kawą już wypita, mniejszy dziec już poszedł na drzemkę a ją chce też spać. Jedyne to czego mi brakuje to sen, czekam do soboty na męża i będę odsypiac ![]() No i muszę znowu z moja gromadzą pojechać na zakupy bo zepsuła mi się żelazko
|
#4200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
U nas dalej chorobowo, chociaż ja czuję się dobrze (tylko katar został) a Hania... no cóż... w piątek gorączka, ale nie dałam paracetamolu, poiłam ją ile się da herbatką i gorączka spadła przez noc. Smarki lecą aż miło , męczy ją kaszel o spływającej wydzieliny. Jest strasznieeeeee marudna, jak zwykle mało je.Bylismy dziś u lekarza z wynikami morfologii i żelaza. Morfologia OK, ale żelazo poniżej normy bo 27 (norma od 37...). Lekarka nie zaleciła nic... ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

Kąpiel chyba lubi, ale od urodzenia jeszcze ani razu nie uśmiechnął się w wodzie! Szaleje na przewijaku jak go namydlam, ale jak tylko wkładamy go do wanienki to robi mega poważną minę i leży jak książę. My go chlapiemy wodą, rozśmieszamy, sami się chichramy, a on nic 

Nie pomogło nawet odciąganie laktatorem po każdym karmieniu piersią przez jakieś 3 tygodnie. I do tej pory nie wiem co jest grane i dlaczego mój organizm nie odpowiada na potrzeby dziecka.

Ja Hanię też od urodzenia dokładnie myję w tych miejscach. Ale nigdy tych malutkich warg nie rozchylałam, bo nawet nie wiem jak to fizycznie zrobić. Moje palce są z pięć razy większe od tych okruszków

Ja mam 8 słoiczków jabłek, a w przyszłym tygodniu biorę się za dynie.
A jeśli będzie wada, to czy jest możlwość, że jakoś da się to poprawić?
pierwszy wizażowy rowerek