|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#70741 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Hmm, coś dziwnego dzieje się z moimi włosami ostatnio :c
Tylko po jednej stronie, nagle zaczęły się robić antenki i puch, gdzieś znad ucha trochę do obojczyka i to tylko po lewej stronie, nie rozumiem czemu, zwłaszcza, że nic w pielęgnacji nie zmieniłam :c |
|
|
|
#70742 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Znam ten ból, ja jakiś czas tamu pochlapałam ścianę olejem ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję, jesteście kochane Jeszcze się ta kobieta dziwiła, że są takie splątane Przecież sama zrobiła wszystko, żeby takie były Cytat:
![]() Cytat:
Całkiem przyjemny bałagan, trzymam kciuki, na pewno będzie super Cytat:
Miłej zabawy ![]() Cytat:
Moje też tak reagują na deszcz ![]() [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36929377]Hmm, coś dziwnego dzieje się z moimi włosami ostatnio :c Tylko po jednej stronie, nagle zaczęły się robić antenki i puch, gdzieś znad ucha trochę do obojczyka i to tylko po lewej stronie, nie rozumiem czemu, zwłaszcza, że nic w pielęgnacji nie zmieniłam :c[/QUOTE] Może tak zareagowały na zmianę pogody? W ogóle to usłyszałam dzisiaj parę komplementów na temat nowej fryzury, kilka osób zauważyło, że lepiej się kręcą ![]() Dzisiaj planuję olej na całą noc, mam nadzieję, że lokasy się odwdzięczą.
CG od 08.2012 Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna Czas edycji: 2012-10-05 o 21:02 |
||||||||
|
|
|
#70743 |
|
Raczkowanie
|
Ta, będą za rok może dwa... niewdzięczniki jedne
I pochwalę się z moich dzisiejszych zakupów... mianowicie zainwestowałam w tak zachwalany żel mrożący, ale... nie wiem jak używać! Czy zrobią się takie sucharki jak przy lnianym do odgniecenia, czy może lepiej go z czymś połączyć, czy jak? Proszę o wskazówki
|
|
|
|
#70744 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#70745 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ściana jest do tej pory w ciapki, bo też się nie mogę tych plamek pozbyć ![]() Cytat:
Są sucharki.
CG od 08.2012 Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna Czas edycji: 2012-10-05 o 21:16 |
||
|
|
|
#70746 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może tylko to schnięcie. Nie ma co się frustrować porowatością już teraz, poczekaj, włosy same Ci powiedzą w odpowiednim momencie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak .Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#70747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śledzę ten wątek od daaaawna, zastanawia mnie jedna rzecz, jak jest u Was z farbowaniem? Czy któraś z Was farbuje włosy regularnie? Bo mam wrażenie, że poza zaniedbaniem to moje przestały się kręcić głównie od farbowania. Jakiś tam skręt mam, ale to jest masakra w porównaniu do skrętu który był kiedyś .. Mam głupie wrażenie, że to przez farbę, a jeśli tak to nigdy nie dojdę z nimi do ładu
|
|
|
|
|
#70748 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#70749 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko czasem jak na nie patrzę to Cytat:
![]() Cytat:
Tylko nie wiem na ile to jej naturalne a na ile fryzjerzy się nią zajmują. Kupiłam sobie Artiste różową, wymieszałam z wodą, wysmarowałam włosy, pokryłam olejem. I coś włosy nie chcą go pić. |
||||
|
|
|
#70750 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie zdążyłam ich zrobić
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,51025,dusch-shampoo-men-ginkgo-koffein-szampon-zel-pod-prysznic-dla-mezczyzn-ginko-i-kofeina.html
|
#70751 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wizażystki
![]() Jestem tu dziś pierwszy raz,także dopiero zaczynam. I wchodzę od razu z prośbą odnośnie moich włosków. Trochę przez brak czasu, trochę przez lenistwo: bardzo proszę abyście napisały mi gdzie i jakie szampony, odżywki i wszelkie cuda do loczków kupujecie. Chodzi mi m.in. o sklepy,nazwy produktów itd. Opiszcie po kolei jak dbacie o swoje włoski. Tłumaczę się od razu brakiem czasu na czytanie wszystkich postów Ja mam jednym słowem szopę na głowie. Wieloletnie farbowanie, prostowanie od 8-9 lat po prostu strrrrrasznie zniszczone.o co chodzi z jakimiś płukankami octowymi? olejki,szampony, odżywki, strasznie dużo i nie do ogarnięcia w moim przypadku chwilowo... Baaardzo proszę o skrót i pomoc ![]() Z góry dziękuję |
|
|
|
#70752 | |
|
Raczkowanie
|
Zapewne, całe szczęście, że się aż tak to nie rzuca w oczy, pod odpowiednim kątem komoda zasłania
![]() Cytat:
Wbrew pozorom nie jest tego dużo, na pewno szybko przebrniesz przez tekst i wzbogacisz się o mnóstwo przydatnych informacji
CG od 08.2012 Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna Czas edycji: 2012-10-05 o 23:09 |
|
|
|
|
#70753 |
|
Raczkowanie
|
Za dużo wy tych postów tu produkujecie, nie miałam przez tydzień neta a tu nowa część
także ja się melduję, że będę tu zaglądać ![]() Może jutro mi się uda wrzucić moje włoski już po prawie 6 tygodniach z CG (Wow, jak mi to przeleciało ) Nie wiem czy jakaś różnica jest w porównaniu z wcześniejszymi, ale póki co znalazłam swój hit, który moje włosy lubią bardziej niż Garniera AiK, a mianowicie jest to Alterra odżywka z granatem.I moje włosy chyba lubią taką pogodę jak była przez ostatnie kilka dni - super się układały
|
#70754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak pourywa rączki to pół biedy! gorzej jeśli zechce powyrzucać wszystkie oleje z domu się witam się w nowym wątku
|
|
|
#70755 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję Wszystkim za pomocne porady
Kochane jesteście! ![]() Cytat:
spisałam sobie, będę testować ![]() Ale rycynowy chciałabym wcierać zasadniczo w skórę głowy celem porostu, nie olejowania włosów. To mam go rozcieńczyć? Cytat:
ale nie mam bingacza aktualnie czy mogę podrasowac tę żółtą Artiste??Oooo to muszę koniecznie kupić dziękuję ![]() Cytat:
jedna duża tabletka wyciśnięta do maseczki czy więcej?A wit.E nada się do maseczek czy nie bardzo? Smaruje nią twarz, więc może i do włosów się nada? Z ryby w takim razie rezygnuję ![]() I ponieważ olejuję ze 3 razy w tygodniu oraz zaraz będę stosowała wcierkę to nie wiem ile razy kłaść maseczkę w tygodniu? Ajrisz Marta, a powiedz czemu nie używasz żeli kosmetycznych? Używałaś i nie lubisz, czy nie kusi Cię? Pytam na podstawie codziennika, tak z ciekawości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co to CP z makademią? ![]() Koniecznie muszę nabyć bananową z TBS ![]() Mam taki żel: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ry-suchej.html , bo zasadniczo badrzo lubię aloes w kosmetykach i mam pytanie, czy ten żel się do czegoś nada? Jako stylizator albo wzbogacacz maski? ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
![]() Spróbuję w jeszcze jednym Tesco, ponoć tam są Niby duże miasto, a ![]() A jak ten miód robisz? Rozpuszczasz w wodzie, czy jak? No i jaki miód najlepiej, mam czarne włosy.I zawsze rozśmiesza mnie Bridget z Twojego avka :lo:
|
|
#70756 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mojej mamie (też wrażliwiec) Alterra odpowiada. przynajmniej nie muszę się martwić, co z nią zrobięCytat:
Ja ostatnio walczę z puchem... Ale idę w dobrym kierunku, jest coraz lepiejPadł mi aparat. A telefonem to nie będzie jednak to samo Obiecuję coś wrzucić, jak tylko dostanę jakąś cyfrówkę w łapki
|
|
#70757 |
|
Zakorzenienie
|
doberek
![]() czy BD puszy włoski? wcześniej też nim myłam ale od paru dni mam puszek trochę postraszę i pokarzę ![]() może czas przerzucić się na coś innego albo dać im kopa olejami
|
|
#70758 |
|
Raczkowanie
|
Uprzejmie donoszę
![]() Włoski olejowane na sucho olejem z orzechów laskowych, pasmo po pasmie, na bogato, poszły 2 łychy. jak już pisałam, zeszło mi godzinę i mogłam zacząć od nowa, bo włosy wypiły.... Po 2 godzinach - mycie (włosy po przejechaniu ich ręką były mniej tłuste (o wiele) niż moja twarz... Myłam balsamem potters aloesowym, 3 razy... włosy wciąż tłuste, ale stwierdziłam, że nie ma co wypłukiwać z nich tego całego oleju. Zostawiłam. Na kilkanaście minut dałam odżywkę alterry z granatem i aloesem. Spłukałam, na koniec zimną wodą. Odcisnęłam w koszulkę bawełnianą, nałożyłam dwa groszki Joaski zielonej wgniatając we włosy, żeby jakieś fale się zrobiły. Odgniotłam jeszcze ściereczką z mikrofibry. Końcówki musnęłam alterkowym olejkiem do masażu z migdałami i papają. po 3 godzinach poszłam spac, spałam ostrożnie z włosami przerzuconymi do góry. Rano znów musnęłam wysuszone końcówki olejkiem. Aktualnie, po 13 godzinach od mycia, włosy nadal są wilgotne (w środkowej części). Mam wrażenie, że zaabsorbowały bardzo dużo oleju, który zatrzymał mnóstwo wody. Tylko końcówki suche jak pieprz. Puchu - tyle ile widać na fotkach - jedno z lampą a drugie rozjaśnione bez lampy, żeby było dokładniej widać. Nie zależało mi na skręcie. Chcę doprowadzić włosy do dobrej kondycji. |
|
|
|
#70759 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie zakręcone!
![]() Jestem posiadaczką fal. Namiętnie je prostowałam, żeby jakoś wyglądały. Od kilku miesięcy nie używam prostownicy, obcięłam zniszczone końcówki i zabrałam się za pielęgnacje. Niestety nadal zależało mi na tym, żeby się nie kręciły i nie falowały. Nic nie przynosiło efektów, więc postanowiłam, że w końcu przejdę na pielęgnacje dla kręconowłosych. Przejrzałam zdjęcia w wątku i moje włosy przy Waszych burzach loków i fal wyglądają niezwykle mizernie ![]() Biorę się za czytanie pigułki i mam nadzieję, że w końcu wydobędę piękno ze swoich fal
|
|
|
|
#70760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jak pachnie facetem i nie podrażni - będę wniebowzięta ![]() cyferki, podziwiam Cię bardzo, że tak sumiennie pracujesz nad włosami ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#70761 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Jak już w cos wdepnę, to na amen, taka moja natura![]() Jeszcze tu będziecie miały mnie dość i tych moich jęków i niekończących się pytań
|
|
|
|
#70762 |
|
Raczkowanie
|
Zły czas dla włosów. Nie mogę dojść z nimi do ładu. Już tak ładnie było, ale zaczęłam hennować i suszyć dyfuzorem i mam na głowie ptasie gniazdo, zamiast falek. Więc wzdycham ciężko i łakomie patrząc na szczotkę, szybko wiążę włosy w koczek.
|
|
#70763 |
|
Zakorzenienie
|
Lara, stosujesz CG już tysiąc lat?
|
|
|
|
#70764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pojechałam do Reala z olejem na włosach. Zrobiłam sobie opaskę z chusty, ale kok wystawał ![]() |
|
|
|
|
#70765 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Poległam
|
|
#70766 | ||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękne ![]() Cytat:
lista szamponów bez betainy?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie łyżeczkę spokojnie przyjmujeCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1kaps chyba wystarczy, witamina E to aby nie humektant?Cytat:
Cytat:
2. spróbowałam jeden i rozprostował mi włosy. lniany działa super, po co szukać dalej Cytat:
Mam taki żel: Cytat:
|
||||||||||||||||
|
|
|
#70767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prałam już 2 razy, traktowałam odplamiaczami i nic, chyba po narzucie. Pourywa mi rączki jak nic i ja się witam
|
|
|
|
|
#70768 |
|
Zakorzenienie
|
A jakąś mąką czy talkiem to potraktować ? W sensie wetrzeć, niech poleży tak i wytrzepać ?
|
|
|
|
#70769 |
|
Raczkowanie
|
Reinkarnacja, to przecież oczywiste
![]() Dzięki już poprawiam
|
|
#70770 |
|
Raczkowanie
|
Eloe mam prośbę, moglabys mi powiedziec jakich odzywek b/s uzywasz? bo z tego co widze mam podobny problem z włosami: ciężko zatrzymać w nich wode
i jak na razie nie znalazłam odpowiedniej...
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

ja co prawda tylko czytam i się grzecznie stosuję .. aleeeeee .. mogłybyście założyć taki wątek jak na minerałach - z hitami :P ulubiona odżywka, olej, wcierka, mgiełka, d/s, b/s itd. ?

współczuję wizyty. Dlatego od listopada 2010 nie byłam u profesjonalisty
Przecież sama zrobiła wszystko, żeby takie były

mam niezapowiedzianych gości co śmieją się z moich naolejowanych włosków
. Kiedyś jakikolwiek kontakt z deszczem oznaczał tragedię - puch, włosy wszędzie, każdy z nich żyjący własnym życiem. Oczywiście po takich doświadczeniach można czuć się bez kaptura i bez parasola w taką pogodę mało komfortowo, ale... po powrocie do domu byłam miło zaskoczona
Moje też tak reagują na deszcz 

po prostu strrrrrasznie zniszczone.

Kochane jesteście!