|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
|
|
|
|
#992 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam 2 synów więc to raczej zrozumiałe,że marzy mi się taka mała kobietka w domu![]() Co do imienia to ja chcę Kornelkę, a mąż Jagódkę. Dla chłopca ja myślę o Adrianie, a mąż kręci nosem. Ja też w sumie nie mam pomysłu na męskie imie. ![]() Cytat:
Brakowało mi tego bo wszędzie są takie stronki Brawo!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
I też zastanawiam się czy mnie ominą,czy dopiero przede mną są ehehCynamonowa strasznie Ci współczuję i mocno przytulam!!!
|
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A najlepszy był tekst menagerki do mnie "z kąd Ty się znasz na prawie pracy, jak Ty jesteś mgr biologii????" Na to ja do niej: to ,że jestem biologiem, to nieznaczy ,że niemam prawa znać swoich praw, tymbardziej, jak kończąć studia moim marzeniem niebyła praca w odzieżówce, tylko miałam inna perspektywe na życie, ale jak się niema znajomości to trzeba pracować byle gdzie,tymbardziej, zę szukałam pracy rok od skończenia studiów" no i się ona zamkneła a ja z uwagi ,że kończyłam prace odwróciłam się na pięcie i poszłam Denerwuje mnie to ,że ludzie często myślą, że jak człowiek pracuje w sklepie z ciuchami czy np.kosmetykami to ,żę jest tempy i nic w życiu nieosiągnął!!! Często słysze teksty nadętych klijetek jak rozmawiają ze sobą np. w przymierzalni, że praca w odzieżówce jest taka przyjemna i lekka i dlatego trafiają tu niewyksztłcone osoby, bo tego wykształcenia niepotrzeba- a mnie krew zalewa jak sobie przypomne, że mam 5 na dyplomie kończący studia, średia ponad 4,70, stypendia naukowe, sympozja naukowe i konferencje a takim małpom musze np. szukać rozmiaru bluzki na magazynie i "w dupe "wchodzić co by coś kupiły!!!!!!! ![]() :pala : Np. jedna menagerka ma 22 lata, i tylko skończyła liceum, zero języka a pracuje na tym stanowisku przez znajomości!!!!!! Wybaczcie ale musiłam się wygadać!!! Wszytsko przez te hormony, jak se przypomne o pracy to normalnie bym wsztkich |
|
|
|
|
#994 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny !
![]() Chciałabym dołączyć do waszego grona przyszłych mamuś . Może napiszę trochę o sobie. Jestem w 9-tym tygodniu ciąży i jest to moja druga ciąża. Pierwsza niestety zakończyła się poronieniem samoistnym w 6-tym tygodniu. Stało się to w UK. Teraz jestem w trochę innej sytuacji życiowej bo jestem już w PL na stałe i aktualnie od samego początku nie pracuje. Mimo wszystko i tak mam już za sobą dwu tygodniowy pobyt w szpitalu. Trafiłam tam na samym początku ciąży z silnymi bólami w podbrzuszu. Teraz jest wszystko w porządku, biorę tylko luteinę dopochwowo. W tym tygodniu mam kolejną wizytę u swojego gina i jak za każdym razem mam stresa, ale coż trzeba to przeżyć. Co do moich objawów ciążowych to bolące i obrzmiałe piersi, częste oddawanie moczu, szczególnie w nocy budzę się po kilka razy i nie mogę się wyspać . Co do apetytu to niestety nie mam, trochę mnie to martwi, że nie przybiorę na wadze...pozdrawiam gorąco |
|
|
|
#995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak trzymać!! ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Widzę, że sporo tu nowych mamuś ![]() No i Jenny dałaś czadu z tą listą ![]() U mnie bez zmian, wagowo chyba też Jestem na początku 10 tc, w ubrania się mieszczę, ale jak siedzę w jeansach to naciskają mi na brzuch co nie jest do końca komfortowe, ale korzystam póki mogę, bo myślę, że za jakieś 2-3 tygodnie będę się musiała z nimi pożegnaćTeraz z niecierpliwością czekam na usg genetyczne, które będzie za 3 tygodnie Cudownie jest oglądać maluszka |
|
|
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na kiedy masz termin ?
|
||
|
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, to może kolejny tatuś będzie miał "prezent" na urodziny
|
||
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
Dziwczynki Tż właśnie wrócił z pracy, idę się nim zająć
Miłego wieczorku
|
|
|
|
#1002 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Co do zestawu czerwcowych mamuś, to ja poproszę o dodanie daty porodu, ale dopiero jak wrócę w sobote 13.10. od lekarza, bo jak pamiętacie, ja wciąż nie mogę uwierzyć w swoje szczęście. Tym bardziej, że od soboty pojawiły się brązowe upławy. Wystraszyłam się i na telefon lekarz kazał mi brać duphaston, mimo, iż jego zdaniem nie powinno się dziać nic złego - bo wyniki mam dobre. Mam tylko nadzieję, że wszystko faktycznie będzie dobrze. To nasze pierwsze dziecko i tak wyczekane i wytęsknione....... |
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Was |
|
|
|
|
#1004 |
|
Przyczajenie
|
A co do imion, to ja od zawsze chciałam mieć córcię Karolinkę, ale ostatnio dojrzewam do klasyki - Ania lub Hania, a na drugie Ludwika - na cześć ukochanej babci ( dowie się o prawnuczce/prawnuku w dniu 85 urodzin
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
~Więc po wizycie u nowego doktora! Strasznie się cieszę, że poszłam do Niego. Za wizytę z USG zapłaciłam 80 zł tzn wogóle zapomniałam zapłacić, on się nie upominał i jak wyszłam to mi się przypomniało. Ale ma na szczęście pielęgniarke w drugim gabinecie i jej zostawiłam, wszystkie ciężarne się ze mnie śmiały, bo ja taka oszołomiona wyszłam.
Wizyta trwała około 45 minut. Badania na fotelu, badanie USG, badanie stetoskopem, badanie piersi. Gabinet full wypas. Dostałam skierowania na badania, kazał się cieszyć z objawów bo to znaczy, że silna ciąża, ale do rzeczy! Mały/mała ma 0,54 cm i ma pięknie bijące SERDUSZKO (ale z wrażenia nie wiem ile) ![]() Jemu według ostatniej miesiączki ciąża wyszła na 6t2d i tak też wychodzi z wielkości dziecka. Także termin porodu w obu przypadkach to 1.06.2012. Po wyjściu z gabinetu zadzwoniłam do mamy z życzeniami, rozmowa mniej więcej wyglądała tak: Ja: wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, szczęścia, miłości... Mama się wtrąca: i wnuków Ja: Będziesz Babcią! Mama: cooo o ja nie wierze, kiedy, ile, o jaaaaa, super, bosze, w końcu, dziecko bardzo się cieszę No to ja w płacz i później to już tam mniej istotne![]() Ukochana babcia przyjęła wiadomość, hmm z lekką obawą, później się cieszyła, ale tak jakoś dziwnie. Dziadek przyjął wiadomość kiwając głową ![]() Może się musi oswoić ![]() Mój Brat się bardzo cieszył i już opowiadał, jak go na mecze będzie zabierał ![]() Od strony TZ też się dowiedzą telefonicznie bo mama i siostra mieszkają 400 km, ale oni będą cieszyć się na pewno! Tata mój póki co nie wie, bo jeszcze z pracy nie wrócił i tu będzie gorzej, wogóle z jego rodziną, bo bardzo katoliccy i będzie gadanie jak to dziecko bez ślubu P.S. Na mdłości powiedział, że najlepsza cola! Wcale jej się nie bać w ciąży, bo to co jest w internecie większość to przez sito przesiać! Gdybym miałą wątpliwości, pytania, ktoś by mi coś powiedział, coś by się działo dzwonić o każdej porze dnia i nocy! Aaaaa i póki co sam kwas foliowy. Witaminy można dołączyć po 9 tyg ciąży. I jeśli ma się mdłości po kwasie foliowym to normalne, a witaminy jesczez je potęgują!
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-10-08 o 18:41 |
|
|
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny
Innocence dostaniesz kopa w tyłek za czytanie głupot na internecie!!! nie nakręcaj się bo faktycznie denerwując się możesz zaszkodzić maleństwu. Masz teraz odpoczywać i być szczęśliwa!!vil sorki ale Twoja mam gada głupoty. To co się dzieje z naszymi maleństwami nie jest naszą winą. Przecież o siebie dbamy. Co do leków moja siostra brała 16 tabletek dziennie (w tym 6 duphastonów) i w sumie to właśnie dzięki temu urodziła ślicznego zdrowego synka. Te leki Ci pomagają a nie szkodzą. Meliitele a powiedziałaś już TŻtowi o dziecku? Życzę Ci żeby wszystko się ułożyło. Ja do lekarza chodziłam od 5 tyg i wtedy dał mi książeczkę ale datę 1 spotkania wpisał jako 9 tc. Nie wiem dlaczego. becik ja do szkoły rodzenia mam zamiar chodzić. Koleżanki opowiadały mi że łatwiej się rodzi bo wiesz co i jak, czego się możesz spodziewać itd. I dzięki takim ćwiczeniom łatwiej dojść do siebie po porodzie. Ja w ogóle miałam chwile zwątpienia jak sobie poradzimy z takim maleństwem. W końcu sobie przemyślałam że przecież potrafię zajmować się dziećmi to swoim tym bardziej się zajmę. I jakoś tak spokojniejsza jestem. DAmy radę!! margof Witaj życzę powodzenia i trzymam kciuki! becik co do ciuszków to można wyprać jak chcesz to nawet kilka razy. Większość osób jakie znam kupuje takie ciuszki i nigdy dziecku nic nie było ![]() vil mam ochotę udusić Twoją teściową!!! założę się że po czymś takim chociaż raz pomyślałaś czy Twoje maleństwo ma rączki i nóżki!!! te badania są po to że niektóre choroby można już wtedy wykryć i wyleczyć. sasanka Witaj napisz coś więcej o sobie ![]() Meliitele sukienki piękne, ubrałabym pierwszą ![]() cynamonowa bardzo mi przykro. Który to był tydzień? Co do piersi to mnie kilka dni bolą później spokój, później znów bolą i tak w kółko. Aniołek co do imion dla dziewczynki to mi się najbardziej podoba Magdalena (ale nie Magda), Karolina, Kornelia, Liliana. Dla chłopca gorzej bo mało które mi się podoba(Filip, Patryk, Wiktor) a TŻtowi żadne więc jak na razie jest Marcin ![]() Świetna robota z tym wstępem. Ja z USG mam termin na 28 kwietnia ![]() metropolitan zmieniaj lekarza!! Jak można mieć taki tupet! Atena ja też chcę pierożka ruskiego ![]() Co do pracy to znam osoby "na stanowiskach" po podstawówce, a ludzie po studiach w biedronce pracują. Taka nasza polska. Chociaż z drugiej strony ja pracowałam w banku, bratowa w biedronce i miała większe zarobki Cytat:
staram się teraz zakładać dłuższe swetry/bluzki żeby w razie "w" odpiąć spodnie I też mam USG za 3 tyg ![]() Ja jestem w domku u mamusi Byłam dziś u fryzjera i dorobiłam się grzywki Jutro albo w środę idę do lekarza po skierowanie na badania. Jeszcze muszę odebrać dowód i upolować coś fajnego na ciuchach. Ale to pewnie dopiero w środę
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-08 o 19:23 |
|
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
a ja usmażyłam czubatą furę placuszków z jabłkami i prawie wszystko zjadłam
![]() Colorblue ojjj to faktycznie córcia wskazana w takim razie mocno trzymam ![]() Margosia__ super, że wyniki w normie, w końcu możesz się cieszyć ![]() Atena564 co do pracy i wykształcenia... to ajjjj szkoda gadać.. strasznie drażliwy temat.. przyszło nam mieszkać w takim kraju gdzie tylko znajomości się liczą, a nie wykształcenie. Ja też kiedyś pracowałam w odzieżówce (zarówno na magisterce jak i inżynierce miałam stypendia naukowe, plus piątki na dyplomach.. klientki, same damulki kręcące nosem myślą że jesteś ich służącą i wyżej sr...a..j..ą niż du... mają.. szkoda nerwów w naszym stanie ![]() Rosali84 Witaj ![]() MoTyleKsw to miałaś dzień pełen wrażeń ale fajna historia Moi rodzice i cała rodzina mieszkają 500 km od nas baaardzo mi ich brakuje, jeździmy do nich minimum raz w miesiącu, ale teraz pewnie będziemy jeździć rzadziej... ostatnio byliśmy we wrześniu, teraz biorę urlop i w środę jedziemy do nich z nowiną...Ciekawe jak zareagują ![]() Teściowie już wiedzą i cieszą się bardzo.. ale moi są bardziej konserwatywni... |
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
lonely_lady Kochana moja mamuśka na obczyźnie
w Szwecji siedzi do Świąt ![]() Tato się ucieszył
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
MoTyleKsw aż mi się łezka zakręciła jak fajnie przebiegła twoja rozmowa z mamą
moja też zawsze życzy sobie wnuków ciekawe jak zareaguje czy ją czasem nie zamuruje ale dowiem się o tym w przyszłym tygodniu ![]() U mnie mdłości ciąg dalszy calutki dzięń trochę o 11 mnie puściło w pracy i mogłam coś zjeść mam nadzieję że jeszcze miesiąc i mi minie bo na zwolnienie na tak wczesnym etapie nie chce iść może tą cole spróbuje
|
|
|
|
#1011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chce zmienić na od 8-16, żeby do domu o sensownej porze wracac przynajmniej w ciąży może sobie ustawie tak jak chce ![]() Cytat:
Cytat:
Ktoś cos mówił na początku wątku o spodniach w H&M, które są z jakąś gumką. Kurcze poszłam i szukałam i nie znalazłam
|
|||
|
|
|
#1012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, że wizyta pozytywna moja mama i babcia zareagowały podobnie - mama łzami, a babcia - byłam pewna, że też co najmniej się popłacze z radości - a tutaj jakaś radość była, pytanie jak się czuję, a potem zmiana tematu - mama mówi że widać nadal do niej nie dociera ![]() a jeśli chodzi o pracę w odzieżówce - ja mam trochę podobnie, ale pracuje w księgarni sieciowej. po magistrze socjologii, z podyplomówką z ZZL. i baaardzo żałuje, że nie skończyłam socjologii na licencjacie, nie poszłam od razu na podyplomówkę, a potem na staż. pamiętam sytuacje, jak przyszła do nas kobieta z małym dzieckiem, i powiedziała do tego dziecka "ucz się, ucz, bo inaczej skończysz pracując w sklepie" a koleżanka, też po studiach, się wściekła i mówi do tego dziecka "nie słuchaj, nie ucz się, bo właśnie po studiach tutaj wylądujesz, idź do zawodówki, przynajmniej coś będziesz umieć" - aleee awantura była - ale chyba się kobiecie głupio zrobiło ![]() Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-08 o 21:18 |
||
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowych mamusiek i udanych wizyt
sharpnowaja- tak wie, nie potrafilabym nie wypaplac ![]() Dziekuje za rady dotyczace kiecek. Mi tez sie ta 1 lepiej podoba. Bede hot mamuska ![]() Dzis moja mama poznala sie z mama Tomka, bardzo fajnie bylo. Kazdej zycze takiej cudownej tesciowej Padnieta jestem, zaraz kladziemy sie spac. Dobrej nocy
|
|
#1014 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny poradźcie
Nie wiem, co robić w kwestii lekarza prowadzącego ciążę. Otóż póki co to jestem pacjentką kliniki leczenia niepłodności w Gdyni, ale nie wiem, czy to oni powinni prowadzić moją ciążę????? Ja mieszkam i pracuję w Gdansku, więc tu też chciałabym rodzić. Zatem, czy nie zasadne by było, żeby znaleźć lekarza, który jednocześnie będzie przy porodzie??????? Z drugiej strony, ten mój obecny jest po prostu super, no i to nasz anioł, dzięki któremu w moim brzuszku kiełkuje ziarenko A Wy jak wybieracie lekarza prowadzącego? |
|
|
|
#1015 |
|
Raczkowanie
|
ja mam lekarza prowadzącego, który 30 lat temu odbierał poród mojej mamy tj. mnie. Cudowny człowiek, chodzę na nfz bo on tylko tak pracuje, nie pracuje w żadnym szpitalu niestety ale przekonałam się po pierwszym porodzie że obecność lekarza staje się obojętna niemal i nie ma większego znaczenia, chyba ze ciąża byłaby ryzkowna, zagrożona, to bym chciała pewności że będzie ktoś kto to wszystko wie a tak szkoda mi kasy by iść do lekarza który będzie miał chwilę, burknie kilka słów i następna wizyta za chwilę a takich jest sporo, ja do mojego jak idę to jak trzeba i pół godziny i dłużej jestem byle wszystko było jasne i zrobione, cieszę się z takiego lekarza bo jest on naprawdę świetny
![]() a ja zdycham po prostu, wieczorem mam mdłości juz na maksa i do końca, to nie ze mnie mdli tak lekko tylko wnętrzności wywraca, okropne, ech, jak zjem jest lepiej ale na chwilę a i tak jak pomyślę o jedzeniu to gorzej mdli ale jem z chęcią, błędne koło, brzuch na wieczór mam gigant a pragnę bardzo nie przytyć tyle co w 1 ciąży czyli 24 kilo mi się podoba imię Marta, Patrycja i śmiejcie się ale Stefania też tylko cała rodzina mnie linczuje za to ostatnie i absolutnie by nie pozwoliła na to imię, a tak miała na imię moja babcia a z chłopców moja córka chce Filipa aktualnie i też mi się podoba, i jeszcze Wojciech i Igor |
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdynia i Gdańsk to chyba blisko ... mi się wydaje, że lepiej mieć lekarza z tego szpitala gdzie się planuje rodzić, i gdzie się zdąży dojechać ![]() Dziewczyny, które już mają kolejną ciążę - kiedy najpóźniej można zmienić lekarza na prywatnego jak nic się nie dzieje? Chciałabym, jak to mówią "związać jakiegoś, żeby nie było problemu z miejscem w szpitalu i porodem" ale nie chcę chodzić do niego od początku bo to ok 200 zł wizyta czy jakoś tak.
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1018 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Szalone jestescie dziewczeta, nigdy Was nie nadrobie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze tak na szybko, Jenny swietna robota. Swoja droga ciekawe co stalo sie z Koronkiem vel. Kinga? Dawno jej nie bylo ![]() Co do imion to nasze typy narazie to Sofia i Antoni. Dobra, lece nadrabiac dalej. |
|||||
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeesc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

. Co do apetytu to niestety nie mam, trochę mnie to martwi, że nie przybiorę na wadze...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)