Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 10:50   #4231
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Gaabbi
Moniczka1302

Dziękuję Wam kochane za słowa otuchy

Uwielbiam dzieci, ale strasznie się boję właśnie tych pierwszych tygodni, bo z takim maleństwem to strach. Natura sprytnie to wszystko wymyśliła i skoro tyle kobiet sobie poradziło to pewnie ja też podołam, ale strach jest-wiadomo mam jeszcze 7 miesięcy na edukację

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:26   #4232
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Witam.

A propo spania, to moja Hania po kp śpi ładnie. Ma czasami noce gorsze, jak np. wczoraj. Poszła spać o 20tej, wstała po 23 na karmienie pierwsze Później po 3 i po 6. Dzisiaj już było lepiej. Pierwsza pobudka przed 3, druga przed 6

Dziewczyny, jak Wasz lekarz nie zagląda dziecku w pieluszkę, a konkretnie na narządy płciowe, to zmieńcie lekarza. Synechia może się pojawić w każdej chwili i dobrze by było, gdyby zajął się Wami wtedy dobry lekarz. Ale Wy już wiecie, co robić, żeby nie dopuścić do zrostu więc pomoc w tej kwestii nie będzie potrzebna Mimo to, źle świadczy o lekarzu, jak nie sprawdza intymnych miejsc u dziecka Teraz to wiem....

Hania nie obraca się jeszcze sama na brzuszek. Nie schizuję, bo wiem, że każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Dzisiaj za to Hania odkryła ssanie dolnej wargi Przygryza ją i trzyma chwilę

Poza tym, martwiłam się chwilę, że Hania mniej "gada" niż jeszcze tydzień temu. Ale wczoraj przestałam się martwić, bo Hania wieczorem dała taki koncert jak tralala Dzisiaj od rana znowu nadaje. Nowe dźwięki odkrywa i się cieszy. I reaguje na gilgotki głośnym śmiechem

Nie stresuj się Macierzyństwo jest świetne! Poradzicie sobie na pewno, bo pewne rzeczy robi się instynktownie. W ogóle się tym nie martw.
Życzę łagodnego przebiegu ciąży i łatwego porodu

Wczoraj właśnie tak sobie leżałam z Hancymonkiem i opowiadałam Jej, jak to było, jak była u mnie w brzuszku. To takie niemożliwe się wydaje, że taki mały, kochany człowieczek wykształcił się w moim brzuchu Niesamowite!

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Twoja Hania niegrzeczna??? Mnie się kojarzy, że właśnie zawsze pisałaś, że grzeczna

Ania na fb też się nie udziela. Muszą się bardzo starać, skoro nie ma dla nas czasu
Fajne jest te guganie, nie?
Grzeczna to ona była jeszcze do niedawna, teraz jest coraz bardziej kumata, ciekawa świata i chce wszystkiego dotykac, tarmosic i sie glosno tego domaga. Tak więc czasem stoimy przez pół godziny przy oknie żeby mogła potarmosic firanke
Stary 2012-10-09, 11:30   #4233
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Fajne jest te guganie, nie?
Grzeczna to ona była jeszcze do niedawna, teraz jest coraz bardziej kumata, ciekawa świata i chce wszystkiego dotykac, tarmosic i sie glosno tego domaga. Tak więc czasem stoimy przez pół godziny przy oknie żeby mogła potarmosic firanke
nooo, uwielbiam to guganie i uśmiech od ucha do ucha A najfajniej, jak w nocy budzi mnie śmiech Hani

Moja Hania też jest coraz bardziej ciekawa świata. Też uwielbia noszenie, ale mnie plecy wysiadają więc kombinuję jak się da
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:34   #4234
onething
Zadomowienie

lonely jak wpadniecie w szał wyprawki to nie będzie czasu na zamartwianie się Macierzyństwo każda z nas przechodzi inaczej, jedne lepiej-bezstresowo i na luzie, inne gorzej- depresje, czarne myśli, albo są też takie co wszystko chcą żeby było idealnie, ale najważniejsze to czerpać radość z każdej chwili, wtedy te sekundy zwątpień w ogóle nie istnieją. Ja nie mając własnego dziecka nigdy nie trzymałam w ramionach niemowlaka, bałam się jak diabeł święconej wody, a jak tylko Szymon pojawił się na świecie to wszystko stało się takie naturalne i proste
Teraz jest czas na cieszenie się z rosnącego brzucha i o dbanie o siebie i maleństwo i jedna rada, nie czytaj w internecie (ani tym bardziej nie oglądaj!) opisów porodów i filmów

Nie wiem czy nasze kp nie dobiega końcaByłam dziś u lekarza "z sobą", bo od tygodnia czuję się fatalnie i dostałam skierowanie na masę badańNajprawdopodobnie j przez ta moją dietę z powodu stanu skóry SzymonaW czwartek będę wiedziała na czym stoimy, ale ryczeć mi się chce na samą myśl Najgorsze jest to, że małemu nic się nie polepsza, jaki stan skóry był, taki jest, nawet bywa gorzej.Jutro dermatolog i alergolog, zobaczymy co poradzą.
A moja waga spadła do 47kg i wyglądam jak kościotrup (a przecież w ciąży przytyłam 22kg) No i mam doła i się wyżaliłam

No i mamy dziś 2 rocznicę ślubu, pierwszą przeleżałam będąc w ciąży, bo wymiotowałam, a drugą rocznicę ledwo trzymam się na nogach. Może 25-tą uda nam się po świętować.
2013/2014

Edytowane przez onething
Czas edycji: 2012-10-09 o 11:36
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:57   #4235
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
lonely jak wpadniecie w szał wyprawki to nie będzie czasu na zamartwianie się Macierzyństwo każda z nas przechodzi inaczej, jedne lepiej-bezstresowo i na luzie, inne gorzej- depresje, czarne myśli, albo są też takie co wszystko chcą żeby było idealnie, ale najważniejsze to czerpać radość z każdej chwili, wtedy te sekundy zwątpień w ogóle nie istnieją. Ja nie mając własnego dziecka nigdy nie trzymałam w ramionach niemowlaka, bałam się jak diabeł święconej wody, a jak tylko Szymon pojawił się na świecie to wszystko stało się takie naturalne i proste
Teraz jest czas na cieszenie się z rosnącego brzucha i o dbanie o siebie i maleństwo i jedna rada, nie czytaj w internecie (ani tym bardziej nie oglądaj!) opisów porodów i filmów

Nie wiem czy nasze kp nie dobiega końcaByłam dziś u lekarza "z sobą", bo od tygodnia czuję się fatalnie i dostałam skierowanie na masę badańNajprawdopodobnie j przez ta moją dietę z powodu stanu skóry SzymonaW czwartek będę wiedziała na czym stoimy, ale ryczeć mi się chce na samą myśl Najgorsze jest to, że małemu nic się nie polepsza, jaki stan skóry był, taki jest, nawet bywa gorzej.Jutro dermatolog i alergolog, zobaczymy co poradzą.
A moja waga spadła do 47kg i wyglądam jak kościotrup (a przecież w ciąży przytyłam 22kg) No i mam doła i się wyżaliłam

No i mamy dziś 2 rocznicę ślubu, pierwszą przeleżałam będąc w ciąży, bo wymiotowałam, a drugą rocznicę ledwo trzymam się na nogach. Może 25-tą uda nam się po świętować.
Dziękuję Ci kochana za te słowa
Mam nadzieję ,że u mnie będzie podobnie. Co do tej rady dot. relacji porodów to już się trochę nasłuchałam i boję się strasznie. Ale postaram się już nie zgłębiać tego tematu

Bidulkaaa.. Trzymam mocno żeby wszystko jak najszybciej wróciło do normy.

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:29   #4236
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale dostałaś masę badań dla siebie? Czy dla Szymona?
Odstawienie od piersi będzie dlatego, że Szymonkowi nie mijają problemy skórne, tak?
U mnie jest podobnie jak u Ciebie. Tzn. ja chodzę jak zombi. Jestem chuda jak patyk i ledwo się trzymam na nogach. Kręci mi się bardzo w głowie i ogólnie jestem słaba. Zrobiłam badania moczu, morfologię, żelazo, wapń, magnez, potas, sód itp. i wszystko jest w normie To chyba po prostu przemęczenie i ta pogoda
Trzymaj się dzielnie i nie martw się na zapas
Stary 2012-10-09, 13:15   #4237
onething
Zadomowienie

Cytat:
Ale dostałaś masę badań dla siebie? Czy dla Szymona?
Odstawienie od piersi będzie dlatego, że Szymonkowi nie mijają problemy skórne, tak?
U mnie jest podobnie jak u Ciebie. Tzn. ja chodzę jak zombi. Jestem chuda jak patyk i ledwo się trzymam na nogach. Kręci mi się bardzo w głowie i ogólnie jestem słaba. Zrobiłam badania moczu, morfologię, żelazo, wapń, magnez, potas, sód itp. i wszystko jest w normie To chyba po prostu przemęczenie i ta pogoda
Trzymaj się dzielnie i nie martw się na zapas
Masę badań dla siebie, mam krew, tarczyca, do tego USG brzucha, bo z jelitami też może być coś nie tak. Więc jutro idę rano oddać mocz i krew, później USG brzucha, później Szymon Dermatolog, Szymon alergolog, i na końcu najpierw ja z wynikami, a później Szymon.
Jego główka wygląda tragicznie, choć ja i tak nic prawie nie jem, jeśli jutro Szymonowi lekarze rozłożą ręce i moje wyniki też będą złe to będę musiała to poważnie przemyśleć, bo kp jest dla mnie bardzo ważne, ale nie kosztem mojego zdrowia i Szymona.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:03   #4238
izotropia
Rozeznanie

my nadal świszczymy i smarkamy, ja kaszlę.... i coraz mniej tego kataru wyciągam i nie wiem czy jest go mniej czy ja siłę w płucach straciłam
dziś mamy równe 3 miesiące po porodzie Krystianek śmiał się na głos do swojego odbicia w lustrze i wyglądał na zaskoczonego że ja trzymam go i jestem przed nim z jakimś dzidziusiem na rękach
mieliśmy razem poćwiczyć, tzn ja żeby schudnąć z tej fałdki nad blizną.. ale mi malec zasną a znalazłam ćwiczenia dla nas obojga może później spróbuję..

w sobotę jedziemy do teściowej, bo boi się że jej wnuk nie będzie znał.. bo ja nie mam kontaktu z babcią i ona nie chce żeby nasz syn też nie miał... a ja z nią nie przepadam, ale jeśli chce mieć kontakt w wnukiem to mi to nie przeszkadza i nie zamierzam utrudniać porostu moja babcia miała "swoje" wnuki i dla nas nie miała czasu - ale to inna historia... ale prawnuka też nie poznała..mi to jest obojętne, a mieszka w tej samej wsi co teściowa... więc pewnie po wsi niezłe historie chodzą a ja tam zawsze mówię, że mogę iść przez wieś na spacer spotkam babcie powiem "dzień dobry" i pójdę dalej

a faktycznie to mm chyba bardziej sycące - bo mój malec potrafi po nim spać w nocy ponad 7-9h :/ co też czasem mu się udaje jak ja jestem zmęczona ale ogólnie staram się go budzić po 4-6h i karmić... przynajmniej jedna taka pobudka w nocy jest nam potrzebna bo jak nie jadł i spał ile chciał to bardzo mi osłabł.. więc póki co budzę ale może za miesiąc przestanę ale on je 120ml 6-7x na dobę w dzień różnie bo czasem głodnieje po 2,5h a czasem po 4h
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 15:11   #4239
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Masę badań dla siebie, mam krew, tarczyca, do tego USG brzucha, bo z jelitami też może być coś nie tak. Więc jutro idę rano oddać mocz i krew, później USG brzucha, później Szymon Dermatolog, Szymon alergolog, i na końcu najpierw ja z wynikami, a później Szymon.
Jego główka wygląda tragicznie, choć ja i tak nic prawie nie jem, jeśli jutro Szymonowi lekarze rozłożą ręce i moje wyniki też będą złe to będę musiała to poważnie przemyśleć, bo kp jest dla mnie bardzo ważne, ale nie kosztem mojego zdrowia i Szymona.
o kurcze, to faktycznie trochę tych badań masz zaleconych A jak coś by się działo z jelitami, to CRP nie pokaże, że się dzieje źle w organizmie? A w ogóle, dlaczego akurat z jelitami miałoby Ci się coś dziać?

Zdrowie Dziecka ponad wszystko
Stary 2012-10-09, 16:01   #4240
blueelektron
Rozeznanie

witam

moje dziecko w dzień prawie w ogóle nie śpi, może ma to po mnie, ja też nie spałam i nadal nie umiem zasnąć w dzień

robiłam dziś marchewkę w słoiczkach po hippie, no co za gó...wno , szlak mnie trafi większość się nie pozamykała, nie mam innych słoików i co mam z tym zrobić zamrozić?próbowałam jeszcze raz pasteryzacji i nic..

a tak mniej mi już z nosa leci, za to żebra mnie bolą

lonley ciesz się tym pięknym czasem, też bym chciałabyć znów w ciąży, tylko ktoś mógłby rodzić za mnie
Stary 2012-10-09, 16:42   #4241
cate_
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam kciuki za badania, oby wszystko było dobrze

Życzę Ci wielu kolejnych rocznic już w lepszym zdrowiu
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

lonley ciesz się tym pięknym czasem, też bym chciałabyć znów w ciąży, tylko ktoś mógłby rodzić za mnie
Też się nad tym zastanawiałam i z dwojga złego to ją chyba wolałabym rodzic

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 17:02   #4242
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
witam

moje dziecko w dzień prawie w ogóle nie śpi, może ma to po mnie, ja też nie spałam i nadal nie umiem zasnąć w dzień

robiłam dziś marchewkę w słoiczkach po hippie, no co za gó...wno , szlak mnie trafi większość się nie pozamykała, nie mam innych słoików i co mam z tym zrobić zamrozić?próbowałam jeszcze raz pasteryzacji i nic..

a tak mniej mi już z nosa leci, za to żebra mnie bolą

mi ze wszystkich słoików złapał raz z bobovity, z gerbera wszystkie się otworzyły, z bobovity na trzy, tylko jeden złapał, wiec robiłam w słoikach po koncentracie,a słoiki po gotowym jedzeniu mam na mrożenie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:28   #4243
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Też się nad tym zastanawiałam i z dwojga złego to ją chyba wolałabym rodzic
Ja też wolałabym rodzić W ciąży mogłabym chodzić 9 tygodni
Stary 2012-10-09, 19:33   #4244
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:

Hej
To jak u mnie w tamtym tygodniu dostałam masę badań i morfologia i resztę badań ok, ale Tsh 5,92 a norma do 4,0
Dostałam skierowanie do endokrynologa, ale termin na styczeń 2013 :/ Nic mi nie pozostaje iść tylko prywatnie.
Chcę jeszcze zrobić T3 i T4. zobaczę jakie wyjdą....

Proszę powiedzcie mi czy właśnie te T3 i T4 mam zrobić czy FT3 i FT4, bo nie mogłam się dziś dodzwonić prywatnie do lekarze żeby zapytać??
Ratujcie Z góry dzięki
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:55   #4245
benka99
Rozeznanie

Cytat:

Trzymaj się kp jest bardzo ważne ale nie za wszelką cenę. Mam nadzieję, że w końcu dowiesz się co szkodzi Szymonowi i będzie tylko lepiej.

Ja dziś byłam na badaniach. Ostatnio czuję się źle, boli mnie brzuch, głowa, mam nudności, nie mogę zasnąć wieczorem choć jestem zmęczona i wogóle czuję się do du.py ;( odebrałam wyniki i o dziwo wszystko ok, jeszcze nigdy nie miałam wszystkiego w normie. Jedynie OB poniżej normy.
Mam jeszcze skierowanie do neurologa, bo głowa boli mnie prawie bez przerwy.
I do gina muszę iść bo w sierpniu miałam okres, a we wrześniu tylko lekkie plamienia, które utrzymują się już ok 3 tygodni. Nie wiem co jest....

Mam pytanie do mam karmiących mm. Ile podajecie dzieciakom mleka przed snem wieczorem? Podajecie już kaszki? Jeśli tak to ile?

Noce u nas nadal złe ;( Maks budzi się na jedzenie średnio co 3 godz. W międzyczasie popłakuje, często przebudza się bo ma w buzi smoka i tak trze buźkę rękami że sobie tego smoka wyciąga i się rozbudza i płacze. I uszę co chwilę wstawać i mu go podawać.
I nie rozumiem dlaczego tak trze oczy i buzię, nie drapie się tylko trze.
Stary 2012-10-09, 21:22   #4246
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej
To jak u mnie w tamtym tygodniu dostałam masę badań i morfologia i resztę badań ok, ale Tsh 5,92 a norma do 4,0
Dostałam skierowanie do endokrynologa, ale termin na styczeń 2013 :/ Nic mi nie pozostaje iść tylko prywatnie.

Proszę powiedzcie mi czy właśnie te T3 i T4 mam zrobić czy FT3 i FT4, bo nie mogłam się dziś dodzwonić prywatnie do lekarze żeby zapytać??
Ratujcie Z góry dzięki
mi TSH wyszło źle, na nfz endo dopiero mam wizytę w lutym i grzecznie czekam, lekarka pow bym zrobiła po jakimś czasie znów tsh by zobaczyć czy wzrosło , jesli tak to przyjść by na cito załatwiać gdzieś endo, i do lekarza jak się zapisałam do endo powiedzieli mam przyjść z wynikami tsh, morfologia,ob,cukier,chol esterol nic więcej nie chcą

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-10-09, 21:53   #4247
rinco
Wtajemniczenie

kism odnośnie spotkanka to ja bym chciała, tylko nie wiem jak się dostanę do miasta, bo mąż w pracy do 16, a autobusem z wózkiem się trochę boję... muszę coś wymyśleć

benka mój Seba je po 180ml 6x na dobę. Teraz jak mu wprowadzam nowe produkty to daję mu mniej mleka i uzupełniam zupką/owocem. Na noc robię mu więcej, tak np. 210, ale wypija jakieś 190-200 i potem budzi się ok. 3-4. Kaszki na razie nie dajemy. No i u nas karmienie = trochę mojego, a trochę mm (np. 120 mojego, 60mm). Poza tym nie tak dawno Seba też miał takie noce jak piszesz, czyli wierzgał rękami i się co chwilę budził, ale ostatnio mu przeszło i śpi w miarę spokojnie. Nie wiem co to było.

Dziewczyny czy Wasze dzieci się złoszczą, krzyczą głośno? Seba się potrafi nieźle wkurzać, nie jest to płacz tylko krzyki i taki wnerw, nie wiem czy to normalne czy mi rośnie nerwusek
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:01   #4248
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej

Ratujcie Z góry dzięki
Robisz formy free czyli te FT3 i FT4

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wasze dzieci się złoszczą, krzyczą głośno? Seba się potrafi nieźle wkurzać, nie jest to płacz tylko krzyki i taki wnerw, nie wiem czy to normalne czy mi rośnie nerwusek
taaak i to bardzo jak sie denerwuje... i czesto. A jak sie denerwuje, to czasami az cala chodzi... rece w jedna strone nogi w druga...
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:42   #4249
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Robisz formy free czyli te FT3 i FT4
Miałam pisać że ja robiłam FT3, FT4 bo one są jakoś bardziej powiązane z TSH, ale przypomniało mi się że mamy tu specjalistę. Czyli tak jak myślałam.
Stary 2012-10-09, 22:50   #4250
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Uwielbiam dzieci, ale strasznie się boję właśnie tych pierwszych tygodni, bo z takim maleństwem to strach. Natura sprytnie to wszystko wymyśliła i skoro tyle kobiet sobie poradziło to pewnie ja też podołam, ale strach jest-wiadomo mam jeszcze 7 miesięcy na edukację
dasz sobie rade , zobaczysz jak urodzisz to wszystko tak z latwoscia przyjdzie jak bys to wczesniej robila

Cytat:

trzymam kciuki za dobre wyniki

Cytat:

Oj taaak zwlaszcza jak jest glodny to umie to doskonale pokazac

Cytat:
Ja też wolałabym rodzić W ciąży mogłabym chodzić 9 tygodni

To ja wolalabym w ciazy chodzic nawet dluzej niz 9 miesiecy

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Gratuluję wszystkim Mamusiom i życzę samych radosnych chwil ze swoimi maluszkami
Aż się łezka w oku kręci jak Was czytam- zazdroszczę, że już jesteście w komplecie. W maju (ale przyszłego roku) zostanę po raz pierwszy mamuśką długo wyczekiwanego maleństwa Strasznie się stresuję i martwię czy sobie poradzimy, ale radość jest jeszcze większa
jeszcze raz gratuluje

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
żabcia to zależy od dziecka, koleżanka dokarmia mm (daje jej przed snem) i córka budzi się dalej co 3h w nocy

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------
tez prawda

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
zaabcia witaj! Pokaż nam zdjęcie swojej małej żabci.
specjalnie dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Szymonek rozwija się w zastraszającym tępieGdy leży podam mu rączki,najpierw sam siada a chwilkę potem wstaje,stoi praktycznie sam trzymany np za jedną rączkę.A dzisiaj siedział sam nie podtrzymywanyKochan y mój łobuzekChwyta się wszystkiego co pod ręce mu podejdzie i próbuje usiąść-nawet kołdryStrasznie charakterny sie zrobił,nerwowy(ale to po mamusi) ze złości aż wychodzą mu żyły na głowieTakie małe g.wno a takie silnePrzekłada przedmioty z rączki do rączki.
brawa

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 23:09   #4251
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
o tak! też bym tak chciała
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:32   #4252
martula007
Raczkowanie

Witam z kawunia No to sie jeszcze nie zdazylo, zebym to ja pierwsza posta pisala :P

Moja dziecie pobilo dzis rekord w nocnych pobudkach... bylo cos kolo 15 ( miedzy polnoca a 5 rano) ... juz nie wiem co tu robic... jestem strasznie zmeczona, w nocy nie zdaze zasnac i trzeba znowu wstawac

Wczoraj uczylam ja samodzielnego zasypiania... Jednym slowem MASAKRA. Mialysmy starcie silnych charakterow.. i po 2h wygralam JA!
Staralam sie zastosowac malo drastyczna metoda... najpierw kladlam ja do lozeczka... staralam sie spiewac, glaskac itd., ale nic to nie pomagalo, wiec bralam ja na rece, jak sie uspakajala to znowu do lozeczka. W ktoryms momencie byla juz tak zmeczona, ze wzielam ja przytulilam do siebie na kolanach i patrze, ze Oliwka odlatuje... no to szybko do lozeczka.. znowu placz.. no to jeszcze raz na rece...i widze, ze mloda juz ledwo patrzy na oczy to jeszcze raz do lozeczka... poplakala chwile, dalam jej raczke, druga polozylam na twarz i USNELA!!!!
W pewnym momencie chcialam sie poddac i dac jej tego cycka, pociagnelaby 2 razy i usnela... ale mialam takie samozaparcie i powtarzalam sobie " Juz tyle czasu dalas rade, nie mozesz teraz pokazac, ze sie poddajesz..." Ciekawe jak to bedzie wygladalo dzisiaj...
Po tych bojach Oliwka ma nowa ksywke, Ksena- wojownicza ksiezniczka

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Ja tez... dobrze bylo mi w ciazy.. oj bardzo dobrze Ale rodzic drugi raz bym nie chciala... i jak tu sobie za pare lat sprawic drugie dziecko?:P

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Miałam pisać że ja robiłam FT3, FT4 bo one są jakoś bardziej powiązane z TSH, ale przypomniało mi się że mamy tu specjalistę. Czyli tak jak myślałam.
Hehe... do spacjalisty to mi jeszcze daleko Narazie mam skonczone studia, a wiadomo, ze praktyka czyni mistrza, a ja do pracy mam zamiar isc dopiero w nastepnym roku ale ta wiedza co mam to oczywiscie moge sie dzielic i probowac cos podpowiedziec lub analizowac

Edytowane przez martula007
Czas edycji: 2012-10-10 o 09:35
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 10:35   #4253
moniczka1302
Wtajemniczenie

Witam!

My po wizycie u nowej pani doktor

Wrażenia - dobre, nawet mi nie przeszkadzały te no stop dzwoniace telefony

Co do wagi to powierdziła, że przy jej ruchliwości nigdy nie będzie grubaskiem. Hania rozwija się wg niej świetnie, nic nie może jej zarzucic, bardzo podoba się jej budowa ciała, kształt główki itp..

Co do wyników badania to powiedziła, ze bezwzględnie trzeba podac żelazo i dodatkowo jeszcze kwas foliowy. Tak więc żelazo 15 i 7 mikrogr i pół tabletki kwasu foliowewgo na dzień.

Mam podawac już obiadki - byłą trochę zdziwiona,ze najpierw podałam owoce i że powinnam była zacząc od warzyw. Wiem, że tak powinno byc i teraz obiecałam poprawę.

Za miesiąc kontrola wyników.

Gatta - nie za bardzo znam się na tych wskaznikach tarczycowych ale myślę, że też mam z tym problem niewiele jem, cwieczę non stop a waga ani drgnie ... muszę zbadac krew...

Martula - za postęp i odwagę z Twojej strony
Stary 2012-10-10, 11:03   #4254
clauudik
Rozeznanie

No nie, ale cisza
Ja się nie odzywam, bo ząbkowanie w pełni, ale coś te górne ząbki się przebić nie mogą Najgorsze są wieczory i noce, Filip cierpi, a smarowanie Dentinoxem przynosi ulgę na krótko. Póki co odłożyłam na później naukę samodzielnego zasypiania, bo nie chcę małemu przysparzać kolejnego stresu. martula gratuluję wygranej walki - u mnie wyglądało to tak samo - wrzask jak tylko poczuje pod plecami łóżeczko, choćby nie wiem jak był śpiący, czy nawet spał na rękach - tylko, że ja zwykle po godzinie, czy dwóch kapitulowałam. Jeszcze mi się nie udało wygrać z moim małym terrorystą.
W dodatku przechodzimy teraz skok mały ma ogromny lęk separacyjny, co tym bardziej utrudnia nam samodzielne zasypianie. Jestem wykończona i na prawdę wielki ukłon tym mamą, których dzieci od początku nie przesypiają nocy, a tym większy dla tych, które nocą muszą przygotować jeszcze mleko. Serio!

kism ja też jestem chętna na spacer rinco jak nie chcesz autobusem z wózkiem, to może zapakuj Sebę w chustę? Ja nad tym myślałam. A w ogóle to Wam powiem, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona zachowaniem ludzi w komunikacji miejskiej. Ostatnie 2 tyg byliśmy bez samochodu i prawie co dziennie jeździliśmy autopkiem - raz wózkiem, raz w chuście - i za każdym razem ktoś oferował pomoc przy wsiadaniu/wysiadaniu. Raz nawet starszy pan chciał wynieść wózek z autobusu, ale ładnie podziękowałam. Miałam to szczęście, że trafiałam na niskopodłogowce (co w naszym mieście niestety nie jest taką oczywistą oczywistością ).

Filip śpi już godzinkę, ja dopijam kawę (prawdziwą )

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:05   #4255
_agata
Zakorzenienie

Dziewczyny, oblukałam w sklepie te słoiczki, w których są dania dla dzieci. One nie nadają się do pasteryzacji i dłuższego przechowywania żywności. Pokrywki w nich nie zasysają się i wszystko pójdzie na zmarnowanie.
Jeśli komuś się to udaje, to cud.

Wieczorem usiądę na dłuższą chwilę to skrobnę parę słów

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:13   #4256
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oblukałam w sklepie te słoiczki, w których są dania dla dzieci. One nie nadają się do pasteryzacji i dłuższego przechowywania żywności. Pokrywki w nich nie zasysają się i wszystko pójdzie na zmarnowanie.

Kilka cudów się zdarzyło, ale chyba tylko z BoboVity. Ja jeszcze nie próbowałam, ale i tak odkładam słoiczki, najwyżej będę w nich mrozić. Wy czekacie jeszcze miesiąc z rozszerzaniem diety? Ja się jakoś za ten gluten zabrać nie mogę

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:25   #4257
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

mi jeden słoik złapał z bobovity i nawet wieczko zassał

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Kilka cudów się zdarzyło, ale chyba tylko z BoboVity. Ja jeszcze nie próbowałam, ale i tak odkładam słoiczki, najwyżej będę w nich mrozić. Wy czekacie jeszcze miesiąc z rozszerzaniem diety? Ja się jakoś za ten gluten zabrać nie mogę

my już mięsko wczoraj jedliśmy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-10-10, 11:34   #4258
centipede
Zadomowienie

Melduneczek Oczywiście przeczytałam posty, poszłam kilka razy do Domi i już zapomniałam połowę
Stary 2012-10-10, 12:10   #4259
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Hehe, pewnie ze tak, do tego robi sie bordowa na twarzy i te piski Smiesznie wtedy wyglada.
Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

Moja dziecie pobilo dzis rekord w nocnych pobudkach... bylo cos kolo 15 ( miedzy polnoca a 5 rano) ... juz nie wiem co tu robic... jestem strasznie zmeczona, w nocy nie zdaze zasnac i trzeba znowu wstawac

Wczoraj uczylam ja samodzielnego zasypiania... Jednym slowem MASAKRA. Mialysmy starcie silnych charakterow.. i po 2h wygralam JA!
Staralam sie zastosowac malo drastyczna metoda... najpierw kladlam ja do lozeczka... staralam sie spiewac, glaskac itd., ale nic to nie pomagalo, wiec bralam ja na rece, jak sie uspakajala to znowu do lozeczka. W ktoryms momencie byla juz tak zmeczona, ze wzielam ja przytulilam do siebie na kolanach i patrze, ze Oliwka odlatuje... no to szybko do lozeczka.. znowu placz.. no to jeszcze raz na rece...i widze, ze mloda juz ledwo patrzy na oczy to jeszcze raz do lozeczka... poplakala chwile, dalam jej raczke, druga polozylam na twarz i USNELA!!!!
W pewnym momencie chcialam sie poddac i dac jej tego cycka, pociagnelaby 2 razy i usnela... ale mialam takie samozaparcie i powtarzalam sobie " Juz tyle czasu dalas rade, nie mozesz teraz pokazac, ze sie poddajesz..." Ciekawe jak to bedzie wygladalo dzisiaj...
Po tych bojach Oliwka ma nowa ksywke, Ksena- wojownicza ksiezniczka
Gratuluje wytrwania. Ja dzisiaj dałam sobie spokoj po 30 min.i Maja usneła na rekach, to i tak dobrze bo w ostatnim czasie tylko na cycu usypiała. A w poniedziałek po prostu połozyłam ja do wózka i sama mi usneła patrzac na mnie.
Co do nocy, nie martw się, ja ciągle do mojej wstaje czesto. Tez jestem wyczerpana, moja jest bezsmoczkowa wiec musze ją wyjac z łózeczka, bo inaczej nie usnie. I wtedy cyc, possie i spi.
Co dziwne jak w weekend mnie nie było, dziecko po prostu spało w nocy, nie budziła się, nie wiem czy to jednorazowo tak czy dlatego, ze mnie nie było.
Tak samo w dzien było. Teraz spi po poł godz. a w sobote i w niedziele ucieła sobie spanko ok. 3 godz. w niedziele, w sobote 2 godz. Przy mnie nie spi Pewnie była tak znudzona ze spała mojej mamie A ze mna to jest co robic, wiec szkoda czasu na sen
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 12:14   #4260
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy Wasze dzieci się złoszczą, krzyczą głośno?
tak

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Witam!

My po wizycie u nowej pani doktor

Wrażenia - dobre, nawet mi nie przeszkadzały te no stop dzwoniace telefony

Co do wagi to powierdziła, że przy jej ruchliwości nigdy nie będzie grubaskiem. Hania rozwija się wg niej świetnie, nic nie może jej zarzucic, bardzo podoba się jej budowa ciała, kształt główki itp..

Co do wyników badania to powiedziła, ze bezwzględnie trzeba podac żelazo i dodatkowo jeszcze kwas foliowy. Tak więc żelazo 15 i 7 mikrogr i pół tabletki kwasu foliowewgo na dzień.

Mam podawac już obiadki - byłą trochę zdziwiona,ze najpierw podałam owoce i że powinnam była zacząc od warzyw. Wiem, że tak powinno byc i teraz obiecałam poprawę.

Za miesiąc kontrola wyników.
za wizytę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości