|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Eeee, przy obecnych tu lokach to nie ma co oglądać
![]() ![]() Cytat:
Ale Ty to masz włosy jaka grubość umarłam na zazdrość ![]() Hej, hej ![]() Słabo u mnie ze zdjęciami, ale postaram się coś wykombinować. Przez ostatnie 3 miesiące używałam szamponu-killera, sam sles, sól i konserwanty. Moje włosy go uwielbiały
|
|
#71042 |
|
Zadomowienie
|
Oooooj tam ze skrętem
starych znajomych zawsze fajnie zobaczyć ![]() Ach, zajrzałam na bloga. poskładałam się z podziwu...i zazdrości
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2012-10-11 o 00:10 |
|
|
|
#71043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eiri |
|
|
|
|
#71044 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja ma talk i tyle, nie ma zapachu
Nie podrażnia zajrzę na dziecięcy na zasypki, co one w sobie mają za młodu moja mama nakładała mąkę ziemniaczaną jako suchy szampon... do czyszczenia czapki futrzanej ![]() Cytat:
![]() jakieś zdjęcie prosimy i opis pielęgnacjitak se myśle jako laik niefarbujący: jeśli rozjaśniacz nakłada się na nieumyte włosy, czyli na sebum, a moja skóra leniwa nie produkuje za wiele, to bym dołożyła, ale oleju podobnego do sebum, np właśnie kokos, jojoba. I niewiele |
|
|
|
|
#71045 | |
|
Zakorzenienie
|
ja rozjaśniam włosy i nigdy nie dałabym oleju na odrosty, bo na pewno by mi nie rozjaśniło jak trzeba (znając moje szczęście). Natomiast na resztę włosów zdecydowanie tak, ale na nie tylko co któreś farbowanie nakładam pianę z farby na chwilkę. Odrosty mam bardzo zdrowe zawsze, także farba ich jakoś specjalnie nie niszczy. Wiadomo, że to nie to samo co naturalne, ale mój naturalny kolor jest straszny
Na szczęście mam naturalnie dość jasne włosy, więc nie rozjaśniam jakoś diametralnie.http://blogblondbunny.blogspot.com/2...a-na-olej.html Cytat:
A ile to trzymałaś na włosach?
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-10-11 o 08:54 |
|
|
|
|
#71046 |
|
Rozeznanie
|
Co myślicie o takim składzie?
Aqua, Paraffinum Liquidum, Cocosnucifera Oil, Glycerol Stearate, Caprylic Capric Triglyceride, Poly Ethylene, Glycol 400, Cetyl Alcohol, Cresmer 1000, Bis(C13-15 Alkoxy), PG Amodimethicone, Parfum, Triethanolamine, Olea Eruopaea Fruit Oil, Carbomer, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Phenoxy Ethanol, Prunus Amygdalus (Almond) Oil, Methyl Paraben, DL Panthenol, Hydroxypropyl Guar, Ethyl Panthenol, Glycine, Disodium EDTA, Honey Extract, Butylated Hydroxyl Toluene, Propyl Paraben, Egg Powder, Marrow Extract. |
|
|
|
#71047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pytanie nt. Tiggi krem do loków (szarpnęłam się i zakupiłam a i moich zachwytów nim nie ma końca ) czy to za każdym razem zmywać szamponem ?? bo to ma silikon, a stwierdziłam że moje włosy mają się po nim bosko więc chciałabym używać... proszę o radę czy myć po nim włosy np. barwą?Doe co do składu to patrząc okiem laika (czytaj: ja) widzę parafine i silikon więc ciężkie to to. Edytowane przez mimika13 Czas edycji: 2012-10-11 o 09:35 |
|
|
|
|
#71048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymaga zmywania SLS |
|
|
|
|
#71049 |
|
Strażnik Wizażu
|
|
|
|
|
#71050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wstawię wam zdjęcie mojego koloru. Na tym zdjęciu wygląda tak, jak w rzeczywistości. Zdjęcie zupełnie nieostre, ale nie o to chodzi. Cały czas się zastanawiam czy zafarbować czy nie i bliżej mi do pierwszej opcji. Ale boje się, że to mi spali włosy. ![]() Że też nie ma innego sposobu, niż utlenianie barwnika ![]() Chcę taki kolor, jaki mam na końcach |
|||
|
|
|
#71051 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71052 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak patrzę na zdjęcia, gdzie całość mam w kolorze końców to mi smutno.
|
|
|
|
#71053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jak sobie pomyślę, że miałabym wrócić do naturalnych...![]() Ale fakt, że masz śliczny kolor i śliczne włosy
|
|
|
#71054 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Ja farbuję na czarno, nie mam tego problemu. właśnei siedze z farba na odrostach - dzis farbowałam na kokosowy |
|
|
|
|
#71055 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Bry
Witam się z Wami serdecznie i z miejsca stwierdzam: mam zimę włosową. Wczoraj nakładałam olej lniany na GP do wypadających - będę miała w związku z nim prośbę do Was - mycie Cien z kaczuszką, Timotei Organics zielony na 10 minut, płukanie zimną, KCCC, suszenie dyfuzor. Rano... odgniotły się same, co się po KCCC jeszcze NIGDY NIE ZDARZYŁO! Czyli zima... Utrwaliłam TBS Curl Boost i już widzę, że czas kupić nowy. Co do GP w spreju: czy jest tutaj ktoś, kto używa tych specyfików dłużej niż 2 lub 3 tygodnie? Bardzo potrzebuję opinii, ponieważ jak dla mnie nie ma tam nic, co może wprowadzać substancje do włosa/skóry i chciałabym wiedzieć, czy działanie raczej kondycjonująco-antybakteryjne jest zgodne z moimi podejrzeniami. Na takie działanie wskazuje jeszcze obecność składników po ekstraktach, więc czekam i błagam o odpowiedź ![]() Cytat:
W tej instrukcji do farby jest podany sposób na farbowanie siwych. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jem, co lubię ale to nie oznacza, że moje włosy nie wypadają. Za dużo się ostatnimi czasy wydarzyło, więc sobie lecą. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co Ty na to? W kółko powtarzamy te same kosmetyki, więc niech wylądują w osobnym, zamkniętym poście. Pomysły pod dyskusję, potem się doda co ewentualnie trzeba, a będzie mieć największą ilość plusów ![]() Cytat:
A szampon to obowiązkowo - albo w kubeczku albo w pojemniczku z pompką po dodaniu wody.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Decyzja należy do Ciebie, możliwe, że Twoim włosom nie zaszkodzi, swoje podejrzewam jednak o spora niechęć. Poza tym... sama nie nosze takich czapek, bo mi je przewiewa ![]() Cytat:
bardzo nam miło ![]() Tez chętnie zobaczyłabym je długie Ale nigdy nie będą, bo to wygląda koszmarnie: są grube i przez to ciężkie, ale mam ich mało., Skutkiem tego wyglądam jak topielica. Odpada. już to sprawdziłam i było koszmarnie. Musze się niestety pogodzić ![]() Cytat:
Po Binghraj miałam zwiększone wypadanie, więc raczej nie spróbuję. Na tę chwilę z GP wzięłam ekstrakty, ale wciąż wątpię w ich skuteczność. Dziękuję świetnie nada się do wcierek. Możesz choćby zmieszać z żelem aloesowym.
|
|
#71056 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Też chcę w Poznaniu TBS
![]() Jak te produkty cenowo wyglądają? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#71057 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No, ale tak właśnie mi ostatnio zależy na utrzymaniu loków (nie mylić z utrzymaniem dobrej kondycji, bo tu mam nadal świra). Hej, hej! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() Szału nie robi. Mam wrażenie, że raczej działa kondycjonująco na włosy, na skórę nie działa w ogóle. U mnie nawet może wzmógł wypadanie. Na włosach pod odżywkę jest fajny. Rzuciłam go jakiś czas temu i zaczęłam używać żelu Novoxidyl - po kilku aplikacjach włosy się ogarnęły. Nigdy w życiu nie miałam tak skutecznego kosmetyku ![]() W każdym razie GP to taka troszkę zabawka, nie poważny specyfik.
|
|
#71058 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co to za Cien z kaczuszką, Timotei zielony i KCCC? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy może za mało zmyłam, czy to wina alterki ten przyklap... Za to teraz po olejku alterkowym (włosy wypiły do sucha - suchusieńka dwie łyżki) mam włosy megasypki i proste, zero fal. Cytat:
Cytat:
Bo ślicznie się skręcają...
|
|||||
|
|
|
#71059 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dawaj foty! bez marudzenia!
![]() Cytat:
![]() bo Wellaton jakiś taki dobry jest po prostu ![]() Cytat:
Cytat:
masz śliczny kolor, naprawdę pocieszające jest, że przy tak jasnym kolorze farbowanie da mniejsze zniszczenia niż przy ciemnych włosach. ale zniszczenia jakieś niestety będą... Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-11 o 14:01 |
|||
|
|
|
#71060 |
|
Przyczajenie
|
i wciąż nie widać mojego komenta.. cóż może kiedys się pojawi po zatwierdzeniu Dziewczyny dzięki za odp ! ![]() ![]() mam pytanie odnośnie protein, wyczytałam że po farbowaniu najlepiej je odstawić na jakis czas, jestem w posiadaniu Kallosa Latte i Bingo shea z algami oraz Jantar(bez psikania) może to głupie pytanie ale ja świeżak jestem .. czy któryś z tych produktów zawiera dużo protein i najlepiej nie stosować ich po farbie(Kallos tak- ale podobno śladowe ilości???) chciałam zapytać jeszcze o żel aloesowy(z mazideł) jest on w proszku, więc rozpuscic trzeba go w wodzie destylowanej ? tak ? na mazidlach jest przepis ale za późno sie zorientowałam że potrzebna jest do tego substancja żelująca i konserwant... czy mogę zrobić ten żel z samą wodą ? aloesu mam 3g to ile wody dodać ? i jak stosować ten żel? na suche włosy? czy tak jak oleje( na kilka godz. przed myciem?) ![]() aa i jeszcze pytanko D-PANTENOL 75% łączyć z olejami czy maskami d/s ? ![]() póki co taka ciemna jestem w tym temacie ..
|
|
|
|
#71061 | |||||||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Muszę kupić wreszcie z jedwabiem, ale mam tyle resztek, że nawet nie patrze w stronę pasmanterii ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale spróbujemy ![]() Poczytałam, co się dzieje i zgadzam się z DMką. Najprawdopodobniej zrobiłaś za gęsty żel. Problem widzę jeszcze inny. Ponieważ zrezygnowałaś z cg i włosy nie współpracują, położyłaś nacisk na stylizację. Padło na lniany, bo stwarza możliwości odżywienia. Bardzo się mylę? Do tego pewnie stosowałaś ostatnio kosmetyki z silikonami. Zmyłaś je? Cytat:
Po żelach sklepowych włosy są sztywne i szorstkie, do tego zawsze polimer złuszcza się płatkami. Nawet gorzej niż lniany. Ale tak... nawet zupełnie naturalny żel może się łuszczyć. W końcu tworzy film, ten wysycha i się kruszy. Nawet KCCC, który wczoraj nakładałam, dziś zostawia białe drobineczki na czarnej kamizelce. A żel też całkowicie natural. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() Nie są to super tanie rzeczy, ale też nie tak drogie. TBS Boost kosztował chyba rok temu 35 zł za 150 ml (nie zdarłam ceny, a mam dziś pod ręką ), zaś bananek niecałe 20 zł. Najpewniej będę w Magnolii w przyszły piątek. Zastanów się zatem ![]() Cytat:
Może być gliceryna, glikol, alko albo HA. Będę celować w HA, bo i tak zamierzam zamówić pod oczy. Teraz, gdy aplikuje to cudo, to ciągle odnoszą wrażenie, ze bezcelowo. Ale rozmyślam jeszcze nad tym: SC-CO2 bo ten dodatek może mieć znaczenie. I czuję, że ma. Spore. Być może odpowiada u mnie za prostowanie włosów. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I to chyba będzie jego jedyna funkcja, chyba, że HA mu pomoże.Szampon z Lidla dla dzieci. Cien. Z kaczuszką na niebieskiej buteleczce ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ona może w połączeniu z czymś dawać przyklap. Wtedy włosy są za ciężkie, by się kręcić. Poza tym... zaczęli grzać, prawda? ![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie mam na przeszczep Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#71062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny będę jutro w Tesco i Lidlu, obydwa mam bardzo daleko (mam mechanika w innym mieście nie w Warszawie), trochę sobie rzeczy włosowych zanotowałam do rozważenia i ewentualnego kupienia. Czy mogłybyście mi napisać co warto kupić, nie chcę żeby mi coś umknęło ..
wymiana - kolczyki Edytowane przez maroooda Czas edycji: 2012-10-11 o 17:16 |
|
|
|
|
#71063 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
czytam Was od jakiegoś czasu, i dzisiaj pierwszy raz zrobiłam tak jak wiele z Was tutaj pisało : umyłam emulsją gloria, potem maska gloria d/s, woda z sokiem z cytryny, joanna z apteczki babuni b/s, żel isana męski czarno pomarańczowy i wysuszyłam susz z dyfuzorem. Tylko mam problem bo sama nie wiem jak ocenić efekty- i tutaj moja prośba wklejam zdj jak to teraz wygląda jakbyście mogły ocenić czy jest sens dalej próbować w ten sposób działać na włosy czy w moim przypadku są za proste. Z góry dziękuję.
|
#71064 |
|
Zadomowienie
|
Marooda, nie wiem, czy Cię to zainteresuje, ale w moim Lidlu wprowadzili olej sezamowy Oleofarm.
W Tesco szukaj masek Bingo, odżywki Garnier Awokado i Karite i odżywek bez spłukiwania Joanna Naturia. |
|
|
|
#71065 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam tego psikacza dawno temu, ale jeszcze czeka na swoją kolej ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
brakuje mi tylko jakiejś cięższej odżywki/maski, a oleje stosujesz?EDIT: Masz śliczny kolor włosów
|
||||
|
|
|
#71066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#71067 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#71068 |
|
Raczkowanie
|
Będę zobowiązana posiadaczkom dyfuzora za radę
Podam link bo chyba mało kto tam zagląda klik Eloe ![]() Tyle się naoglądałam tego towaru , chce kupić i mieć z głowy.
wymiana - kolczyki Edytowane przez maroooda Czas edycji: 2012-10-11 o 17:26 |
|
|
|
#71069 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Tylko się ogarnę
![]() Cytat:
Powiedz, co stosujesz? Ja jestem ze swoich włosów na pewno bardziej zadowolona niż rok temu, nawet na trzeci dzień jestem w stanie bez wstydu wyjść do ludzi w rozpuszczonych Ale nie układają się tak hollywoodzko jak Twoje Wczoraj wyprodukowałam recenzję, jest tutaj i skład też jest: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-695869 (nie wiem, czemu zgłoszono żel do działu szampony )Kupiłam go w swojej aptece przy okazji innych zakupów. Powinien być chyba łatwo dostępny. Jest wydajny, łatwy w nakładaniu, nie trzeba go jakoś specjalnie wmasowywać w skalp. Nie miałam po nim efektu linienia, nic, po prostu zaczął działać po kilku aplikacjach. Codziennie rano przejeżdżałam ręką po włosach i sprawdzałam, ile mi zostanie - po tygodniu z 20 sztuk zaczęłam odliczać 7-10, obecnie już po zakończeniu kuracji odliczam 4-5 włosów, mniej już się chyba nie da, w końcu nie używam grzebienia i zawsze coś tam zostanie na rękach... I nowe włosy są, na pewno rok pielęgnacji robi swoje, ale dużo się pojawiło właśnie ostatnio. Choć zakola nadal takie se (te zakola, których nawet dermatolog nie zauważyła, ja tam widzę goliznę, bu)Mam jeszcze szampon Novoxidyl, ale podczas kuracji nie używałam go w ogóle. I zamówiłam tonik, ale tonik jest z alkoholem niestety. Planuję stosować oba zamiennie w celu podtrzymania efektów, choć wydaje mi się, że nie ma specjalnej potrzeby. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ślicznie wyszło! Cytat:
|
|
#71070 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam ten szampon i na mojej głowie nie zrobił praktycznie nic. Włosy nie przestały wypadać ani trochę. Za to trochę baby hair sie pojawiło, zawsze coś.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Nie będę ściemniać, że na stałe, bo nie wiem, jak będzie z czasem 
jaka grubość 

bardzo nam miło 
Po Binghraj miałam zwiększone wypadanie, więc raczej nie spróbuję. 
(nie mylić z utrzymaniem dobrej kondycji, bo tu mam nadal świra). 

nie w Warszawie), trochę sobie rzeczy włosowych zanotowałam do rozważenia i ewentualnego kupienia. Czy mogłybyście mi napisać co warto kupić, nie chcę żeby mi coś umknęło ..
)