Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2369 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-10, 23:36   #71041
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
O! Chociaż jedna marnotrawna się odezwała!
Poka poka poka włosy
Eeee, przy obecnych tu lokach to nie ma co oglądać
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Wyjdź!

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
cześć pięknowłose Dziewczyny, ja też się melduję. Nie będę ściemniać, że na stałe, bo nie wiem, jak będzie z czasem
ostatnie miesiące były pełne zajęć i przyzwyczaiłam się bardziej do pielęgnacji minimum i włosów suszonych na prosto lub artystyczny nieład, ale czasem układam włoski starą metodą z dyfuzorem i mocnym żelem
moje włosięta nadają się do ścięcia, bo blond farby widoczne na końcach je popaliły, ale w końcu mam długość, którą lubię, więc na razie silikonuję końce i jakoś leci jak jeszcze podrosną, to wtedy podetnę

wklejam fotki: 1) i 2) ostatnie jakie mam pstryknięte na "kręcono" 3) po hennie we wrześniu 4) po poprawce henny

a tak w ogóle to czeeeeeść!
Czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeść! !!
Ale Ty to masz włosy jaka grubość umarłam na zazdrość
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

oboszzz Eiri

pokazuj się natychmiast
Hej, hej
Słabo u mnie ze zdjęciami, ale postaram się coś wykombinować.

Przez ostatnie 3 miesiące używałam szamponu-killera, sam sles, sól i konserwanty. Moje włosy go uwielbiały
Stary 2012-10-11, 00:01   #71042
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Oooooj tam ze skrętem starych znajomych zawsze fajnie zobaczyć

Ach, zajrzałam na bloga. poskładałam się z podziwu...i zazdrości takie dzieła, talent, cierpliwość i Szwecja...wow...

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2012-10-11 o 00:10
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 00:25   #71043
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Minia78 Pokaż wiadomość
Kręconowłose farbowane blondynki, farbujecie włosy w domu czy w salonie fryzjerskim? Ja do tej pory farbowałam u fryzjera ale szukam tańszej alternatywy bo salony ostatnio mocno szaleją z cenami. Boję się jednak tych sklepowych farb bo mam złe doświadczenia. Może znacie coś godnego polecenia?
W salonie fryzjerskim Sama bym sie bala

Eiri
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 07:32   #71044
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Co za zasypka? Nie podrażni?
Moja ma talk i tyle, nie ma zapachu Nie podrażni
a zajrzę na dziecięcy na zasypki, co one w sobie mają
za młodu moja mama nakładała mąkę ziemniaczaną jako suchy szampon... do czyszczenia czapki futrzanej

Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
witam.. nieśmiało piszę swój pierwszy post w jakimś wątku dla kręconowłosych
witaj
jakieś zdjęcie prosimy i opis pielęgnacji

Cytat:
nie jestem pewna, czy blond włosy można na olej?
tak se myśle jako laik niefarbujący: jeśli rozjaśniacz nakłada się na nieumyte włosy, czyli na sebum, a moja skóra leniwa nie produkuje za wiele, to bym dołożyła, ale oleju podobnego do sebum, np właśnie kokos, jojoba. I niewiele

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 08:29   #71045
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
nie jestem pewna, czy blond włosy można na olej?
ja rozjaśniam włosy i nigdy nie dałabym oleju na odrosty, bo na pewno by mi nie rozjaśniło jak trzeba (znając moje szczęście). Natomiast na resztę włosów zdecydowanie tak, ale na nie tylko co któreś farbowanie nakładam pianę z farby na chwilkę. Odrosty mam bardzo zdrowe zawsze, także farba ich jakoś specjalnie nie niszczy. Wiadomo, że to nie to samo co naturalne, ale mój naturalny kolor jest straszny Na szczęście mam naturalnie dość jasne włosy, więc nie rozjaśniam jakoś diametralnie.
http://blogblondbunny.blogspot.com/2...a-na-olej.html

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
margitta, maska DIY (więcej na blogu). spróbuj, moje fajnie się po niej zakręciły
o kurcze, próbuję przy pierwszej możliwej okazji (czyli dzisiaj)! uwielbiam kakao i mam pełno w domu A ile to trzymałaś na włosach?

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-10-11 o 08:54
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 09:24   #71046
Doe
Rozeznanie

Co myślicie o takim składzie?

Aqua, Paraffinum Liquidum, Cocosnucifera Oil, Glycerol Stearate, Caprylic Capric Triglyceride, Poly Ethylene, Glycol 400, Cetyl Alcohol, Cresmer 1000, Bis(C13-15 Alkoxy), PG Amodimethicone, Parfum, Triethanolamine, Olea Eruopaea Fruit Oil, Carbomer, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Phenoxy Ethanol, Prunus Amygdalus (Almond) Oil, Methyl Paraben, DL Panthenol, Hydroxypropyl Guar, Ethyl Panthenol, Glycine, Disodium EDTA, Honey Extract, Butylated Hydroxyl Toluene, Propyl Paraben, Egg Powder, Marrow Extract.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 09:33   #71047
mimika13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
tak se myśle jako laik niefarbujący: jeśli rozjaśniacz nakłada się na nieumyte włosy, czyli na sebum, a moja skóra leniwa nie produkuje za wiele, to bym dołożyła, ale oleju podobnego do sebum, np właśnie kokos, jojoba. I niewiele
ja farbuję na blond (u fryzjera - pasemka) powiem tak testowałam na olej i bez oleju i wyniki są diametralnie różne. Po oleju kolor łapie nierówno i jest lekko żółtawy bez oleju jest ok nawet włosy nie są jakoś mega zniszczone - pod warunkiem że od razu po farbowaniu dasz im dużą ilość odżywek, masek i oleju. Trzeba pamiętać żeby tak do dwóch tygodni odstawić proteiny bo blondy z tego co zauważyłam na sobie nie bardzo je lubią i jakoś zaraz po farbowaniu przy proteinach lekko rudzieją mi (...why? nie wiem)

pytanie nt. Tiggi krem do loków (szarpnęłam się i zakupiłam a i moich zachwytów nim nie ma końca) czy to za każdym razem zmywać szamponem ?? bo to ma silikon, a stwierdziłam że moje włosy mają się po nim bosko więc chciałabym używać... proszę o radę czy myć po nim włosy np. barwą?

Doe co do składu to patrząc okiem laika (czytaj: ja) widzę parafine i silikon więc ciężkie to to.

Edytowane przez mimika13
Czas edycji: 2012-10-11 o 09:35
mimika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 09:33   #71048
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Co myślicie o takim składzie?

Aqua, Paraffinum Liquidum, Cocosnucifera Oil, Glycerol Stearate, Caprylic Capric Triglyceride, Poly Ethylene, Glycol 400, Cetyl Alcohol, Cresmer 1000, Bis(C13-15 Alkoxy), PG Amodimethicone, Parfum, Triethanolamine, Olea Eruopaea Fruit Oil, Carbomer, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Phenoxy Ethanol, Prunus Amygdalus (Almond) Oil, Methyl Paraben, DL Panthenol, Hydroxypropyl Guar, Ethyl Panthenol, Glycine, Disodium EDTA, Honey Extract, Butylated Hydroxyl Toluene, Propyl Paraben, Egg Powder, Marrow Extract.
Na końcówki OK, ew. ochronnie w razie wielkiej wilgotnosci
wymaga zmywania SLS

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 09:34   #71049
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
nigdzie nie wychodź, oczywiście żartowałam

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 10:22   #71050
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
ja swego czasu przerobiłam pół drogerii i najmniej zniszczeń miałam po Wellatonie i Ce-Ce (z allegro, podpatrzyłam - moja fryzjerka jej używała); najbardziej włosy spaliła mi Palette, a po L'orealu miałam siano
nie polecam używania wody powyżej 9%, ani przeciągania przy każdym farbowaniu malaksu na resztę włosów (lepiej robić tylko odrost a malaks w razie konieczności 1 na 3 farbowania), farbowanie wodą 6% z kolei nie ma sensu, chyba, że z natury jesteś jasną lub średnią blondynką
zdrowszą dla skóry głowy i cebulek (ale gorszą dla długości włosa) jest opcja z pasemkami rozjaśniaczem na folię - no ale to już raczej fryzjer

a tak z ręką na sercu to polecam powrót do natury, ewentualnie hennę - różnica w zdrowiu włosa jest ogromna (mogę to powiedzieć po ponad roku od powrotu do brązu)
w moim przypadku każde wysuszenie włosów zwiększa skręt, a więc również jako blondynka łatwiej go uzyskiwałam, ale obecnie całościowo włos wygląda po prostu lepiej
powodzenia
Pisałam do Mysi w sprawie rozjaśniania i poleciła mi Wellaton.
Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- No z blondem może być problem, ale: http://www.blondhaircare.com/2011/11...buje-wosy.html
Na odrobinę oleju bym zafarbowała. Bo moje włosy się nie przetłuszczają zbyt mocno.
Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
ja rozjaśniam włosy i nigdy nie dałabym oleju na odrosty, bo na pewno by mi nie rozjaśniło jak trzeba (znając moje szczęście). Natomiast na resztę włosów zdecydowanie tak, ale na nie tylko co któreś farbowanie nakładam pianę z farby na chwilkę. Odrosty mam bardzo zdrowe zawsze, także farba ich jakoś specjalnie nie niszczy. Wiadomo, że to nie to samo co naturalne, ale mój naturalny kolor jest straszny Na szczęście mam naturalnie dość jasne włosy, więc nie rozjaśniam jakoś diametralnie.
http://blogblondbunny.blogspot.com/2...a-na-olej.html
Też mam w miarę jasny i mogłabym próbować rozjaśniać miodem, ale nie mam do tego cierpliwości.

Wstawię wam zdjęcie mojego koloru. Na tym zdjęciu wygląda tak, jak w rzeczywistości. Zdjęcie zupełnie nieostre, ale nie o to chodzi.
Cały czas się zastanawiam czy zafarbować czy nie i bliżej mi do pierwszej opcji. Ale boje się, że to mi spali włosy.
Że też nie ma innego sposobu, niż utlenianie barwnika

Chcę taki kolor, jaki mam na końcach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0261.jpg (96,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0265.jpg (81,6 KB, 40 załadowań)
Stary 2012-10-11, 10:33   #71051
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Cały czas się zastanawiam czy zafarbować czy nie i bliżej mi do pierwszej opcji. Ale boje się, że to mi spali włosy.
Że też nie ma innego sposobu, niż utlenianie barwnika

Chcę taki kolor, jaki mam na końcach
Nie farbuj

Stary 2012-10-11, 10:55   #71052
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie farbuj
Ale jak patrzę na zdjęcia, gdzie całość mam w kolorze końców to mi smutno.
Stary 2012-10-11, 11:18   #71053
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak patrzę na zdjęcia, gdzie całość mam w kolorze końców to mi smutno.
niestety blond uzależnia, tak samo jak farbowanie w ogóle Ja też jak sobie pomyślę, że miałabym wrócić do naturalnych...

Ale fakt, że masz śliczny kolor i śliczne włosy Mój naturalny jest szarawy....
Stary 2012-10-11, 11:30   #71054
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

do takich samych wniosków doszłyśmy juz jakis czas temu, jednak w sieci było trochę informacji o nieudanym farbowaniu na olej właśnie włosów blond, dlatego nie polecam w ciemno farbowania blondasków.
Ja farbuję na czarno, nie mam tego problemu.

właśnei siedze z farba na odrostach - dzis farbowałam na kokosowy

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 13:13   #71055
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Bry

Witam się z Wami serdecznie i z miejsca stwierdzam: mam zimę włosową.
Wczoraj nakładałam olej lniany na GP do wypadających - będę miała w związku z nim prośbę do Was - mycie Cien z kaczuszką, Timotei Organics zielony na 10 minut, płukanie zimną, KCCC, suszenie dyfuzor. Rano... odgniotły się same, co się po KCCC jeszcze NIGDY NIE ZDARZYŁO!
Czyli zima...
Utrwaliłam TBS Curl Boost i już widzę, że czas kupić nowy.

Co do GP w spreju:
czy jest tutaj ktoś, kto używa tych specyfików dłużej niż 2 lub 3 tygodnie?
Bardzo potrzebuję opinii, ponieważ jak dla mnie nie ma tam nic, co może wprowadzać substancje do włosa/skóry i chciałabym wiedzieć, czy działanie raczej kondycjonująco-antybakteryjne jest zgodne z moimi podejrzeniami. Na takie działanie wskazuje jeszcze obecność składników po ekstraktach, więc czekam i błagam o odpowiedź

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
hmmm miałam hennę orzechową i trochę się zniechęciłam bo siwe mi średnio złapała, miałam właśnie takie rude niteczki.
Może powinnam spróbować ciemniejszą i wtedy mocniej złapie siwe?
A Twoja bratowa ma ciemne włosy?
ciemne. Robimy na Khadi orzechowy brąz właśnie. Nie próbowałaś kilka dni po hennowaniu powtarzać zabiegu?
W tej instrukcji do farby jest podany sposób na farbowanie siwych.

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Ja ma pytanie co do tej odżywki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujaca.html. Eloe wiem że na KWC tłumaczyłaś jak jej używać ale chciałam się upewnić czy dobrze ja stosuje. Czyli tak - można ją pomieszać z jakąś emolientowaną i olejkiem i tak nałożyć na włosy potem spłukać i ułożyć, albo nałożyć po myciu włosów, wysuszyć, spłukać, dać emilientowaną, spłukać. Tak?
Cytat:
Tak i tak, ew. wersja trzy: normalnie po myciu nałóż tę, za chwilę dołóż emolientową i spłucz razem
wersja 2 ma szansę dać włosom proteinowego "kopa"
To ja nie mam już nic do dodania

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Ehh.. Ja na prawdę powinnam zmienić dietę, bo jem same śmieci . Zmienić dietę i dołożyć suplementy, organizm powinien się wzmocnić i włosy by nie leciały..
Jem, co lubię ale to nie oznacza, że moje włosy nie wypadają. Za dużo się ostatnimi czasy wydarzyło, więc sobie lecą.

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Pokaż wiadomość
No to bardziej na polnoc niz ja (Mediolan)! To w takim razie zapraszam rowniez na watek wloskich wizazanek na emigracyjnym a co do kosmetykow wloski to chetnie sluze porada - juz troszke wloskich skladow znam i moge cos fajnego polecic
Dziewczyny, a może podzielicie się swoimi uwagami w wątku dla kręconowłosych mieszkających we Włoszech? Można taki założyć osobno i więcej osób by skorzystało

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Ta cała Ziaja med to jest o kant tyłka rozbić. Mają niby specjalną linię delikatną dla atopowców, to jest tak delikatne, że podłogę można tym myć
Owszem. Dlatego napisałam "niby delikatna"

Cytat:
Ze sklepowych odżywek KONIECZNIE
Joanna Naturia, np Len rumianek, Miód cytryna - bez spłukiwania
Garnier Awokado i Karite - chyba że we W jest?
Artiste odżywka regenerująca (różowe opakowanie) w drogeriach Natura
Nie czekam zatem. Załóżmy kosmetyczne "Must try" kręconowłosej. Może nie Must have, bo to zawsze wskazanie, jakaś pewność, ale niech będzie. Może być w FAQ
Co Ty na to? W kółko powtarzamy te same kosmetyki, więc niech wylądują w osobnym, zamkniętym poście. Pomysły pod dyskusję, potem się doda co ewentualnie trzeba, a będzie mieć największą ilość plusów

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
No to chyba zacznę kubeczkowo. Balsam pottersowy rozcieńczam, bo inaczej ciężko sie myje, gęsty jest...
Też tak lubię A szampon to obowiązkowo - albo w kubeczku albo w pojemniczku z pompką po dodaniu wody.
Cytat:
Piją po całości, ale końcówki bardziej.
Czyli potwierdzamy teorię o największych zniszczeniach na końcach
Cytat:
No ciekawe zjawisko. Po orzechu laskowy też tak miałam. Po lnianym jednak drugiego dnia od mycia zrobił sie przyklap.
Wiesz co... to by oznaczało, że nie mówimy jednak o wypiciu. Lniany się w większości nie wchłania, ale możliwe, ze daje u Ciebie świetny efekt kondycjonujący.
Cytat:
Włóczki z jedwabiem są dość gładkie, wręcz mają działanie wygładzające. Uwielbiam z nich dziergać, bo skora rąk jest potem bardzo miła w dotyku.
Myślisz, że to nie wystarczy? Też zamierzam całe włosy wkładać - jesień to pora deszczu, wiatru, chcę uniknąć splątania i tarcia. Czapkę zrobię cieniutką, splot na cieniutkich drutach, będzie mało okazji do zahaczania o włosy, no i nie przegrzeję głowy.
Włos jest przyrównywany do wełny, a to jest włóczka z jedwabiem, a nie z jedwabiu, więc prawdopodobieństwo zahaczenia o łuskę jest spore.
Decyzja należy do Ciebie, możliwe, że Twoim włosom nie zaszkodzi, swoje podejrzewam jednak o spora niechęć. Poza tym... sama nie nosze takich czapek, bo mi je przewiewa
Cytat:
Mnie tam się podobają, pięknie się kręcą. Chętnie zobaczyłabym je długie...
bardzo nam miło
Tez chętnie zobaczyłabym je długie Ale nigdy nie będą, bo to wygląda koszmarnie: są grube i przez to ciężkie, ale mam ich mało., Skutkiem tego wyglądam jak topielica. Odpada. już to sprawdziłam i było koszmarnie. Musze się niestety pogodzić
Cytat:
A może olejek naskalpowy łopianowy GP? Ja ma wrażenie, że po nim zmniejszyło się wypadanie. Ale pije tez skrzyp, pokrzywę i biorę CP, no i popijam sobie plussz lady detox, coby witaminki uzupełnić. No i zdrowo się odżywiam
W oleje na skórę boję sie wchodzić, bo nie wiem, co na to powie skóra Po Binghraj miałam zwiększone wypadanie, więc raczej nie spróbuję.
Na tę chwilę z GP wzięłam ekstrakty, ale wciąż wątpię w ich skuteczność.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
kupiłam jeszcze ekstrakt wzmacniający włosy
świetnie nada się do wcierek. Możesz choćby zmieszać z żelem aloesowym.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 13:36   #71056
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Też chcę w Poznaniu TBS Curl Boost i odżywkę bananową (jak byłam we Wro i chciałam ją kupić to akurat nie było! Argh!)
Jak te produkty cenowo wyglądają?

Cytat:
Co do GP w spreju:
Bardzo potrzebuję opinii, ponieważ jak dla mnie nie ma tam nic, co może wprowadzać substancje do włosa/skóry i chciałabym wiedzieć, czy działanie raczej kondycjonująco-antybakteryjne jest zgodne z moimi podejrzeniami. Na takie działanie wskazuje jeszcze obecność składników po ekstraktach, więc czekam i błagam o odpowiedź
A jest możliwość dodania do niego czegoś co pomogłoby wprowadzać substancje do skóry?

Stary 2012-10-11, 13:50   #71057
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Oooooj tam ze skrętem starych znajomych zawsze fajnie zobaczyć

Ach, zajrzałam na bloga. poskładałam się z podziwu...i zazdrości takie dzieła, talent, cierpliwość i Szwecja...wow...
Ajjj, a tam moja kita potargana straszy w poście o sukience na rower
No, ale tak właśnie mi ostatnio zależy na utrzymaniu loków (nie mylić z utrzymaniem dobrej kondycji, bo tu mam nadal świra).
Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość

Eiri
Hej, hej!
Cytat:
Moja ma talk i tyle, nie ma zapachu Nie podrażni
a zajrzę na dziecięcy na zasypki, co one w sobie mają
za młodu moja mama nakładała mąkę ziemniaczaną jako suchy szampon... do czyszczenia czapki futrzanej
Czytałam, że mąki ziemniaczanej używa się do czyszczenia drogocennych tkanin (antyków). Skoro to wszystko włókna, to i na włosy pewnie można nałożyć bez strachu

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Co do GP w spreju:
Ja mam od czerwca ten do wypadających, skusiła mnie niska cena.
Szału nie robi. Mam wrażenie, że raczej działa kondycjonująco na włosy, na skórę nie działa w ogóle. U mnie nawet może wzmógł wypadanie. Na włosach pod odżywkę jest fajny.
Rzuciłam go jakiś czas temu i zaczęłam używać żelu Novoxidyl - po kilku aplikacjach włosy się ogarnęły. Nigdy w życiu nie miałam tak skutecznego kosmetyku
W każdym razie GP to taka troszkę zabawka, nie poważny specyfik.
Stary 2012-10-11, 13:57   #71058
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Bry

Witam się z Wami serdecznie i z miejsca stwierdzam: mam zimę włosową.
Wczoraj nakładałam olej lniany na GP do wypadających - będę miała w związku z nim prośbę do Was - mycie Cien z kaczuszką, Timotei Organics zielony na 10 minut, płukanie zimną, KCCC, suszenie dyfuzor. Rano... odgniotły się same, co się po KCCC jeszcze NIGDY NIE ZDARZYŁO!
Czyli zima...
Dzieńdoberek

A co to za Cien z kaczuszką, Timotei zielony i KCCC?

Cytat:

Nie czekam zatem. Załóżmy kosmetyczne "Must try" kręconowłosej. Może nie Must have, bo to zawsze wskazanie, jakaś pewność, ale niech będzie. Może być w FAQ
Co Ty na to? W kółko powtarzamy te same kosmetyki, więc niech wylądują w osobnym, zamkniętym poście. Pomysły pod dyskusję, potem się doda co ewentualnie trzeba, a będzie mieć największą ilość plusów
Tak, tak, tak!

Cytat:
Czyli potwierdzamy teorię o największych zniszczeniach na końcach
Wiesz co... to by oznaczało, że nie mówimy jednak o wypiciu. Lniany się w większości nie wchłania, ale możliwe, ze daje u Ciebie świetny efekt kondycjonujący.
To ja juz nic nie wiem o tych olejach
Czy może za mało zmyłam, czy to wina alterki ten przyklap...
Za to teraz po olejku alterkowym (włosy wypiły do sucha - suchusieńka dwie łyżki) mam włosy megasypki i proste, zero fal.

Cytat:
Włos jest przyrównywany do wełny, a to jest włóczka z jedwabiem, a nie z jedwabiu, więc prawdopodobieństwo zahaczenia o łuskę jest spore.
Decyzja należy do Ciebie, możliwe, że Twoim włosom nie zaszkodzi, swoje podejrzewam jednak o spora niechęć. Poza tym... sama nie nosze takich czapek, bo mi je przewiewa
To skoro włos przyrównywany do wełny, to może sama wełniana bez domieszek będzie dobra? Sama jedwabna to jednak zbyt śliska i będzie się zsuwać z włosów.

Cytat:
bardzo nam miło
Tez chętnie zobaczyłabym je długie Ale nigdy nie będą, bo to wygląda koszmarnie: są grube i przez to ciężkie, ale mam ich mało., Skutkiem tego wyglądam jak topielica. Odpada. już to sprawdziłam i było koszmarnie. Musze się niestety pogodzić
Faktycznie szkoda Bo ślicznie się skręcają...
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 14:00   #71059
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
dawaj foty! bez marudzenia!

Cytat:
Czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeść! !!
Ale Ty to masz włosy jaka grubość umarłam na zazdrość
nie umieraj, nie umieraj, dobrze wiesz, że ja zawsze lubiłam Twoje włosy

Cytat:
Pisałam do Mysi w sprawie rozjaśniania i poleciła mi Wellaton.
bo Wellaton jakiś taki dobry jest po prostu

Cytat:
Na odrobinę oleju bym zafarbowała. Bo moje włosy się nie przetłuszczają zbyt mocno.
na tym się nie znam, ale olejowanie blond włosów zawsze kończyło się ich zażółceniem (ale nie olejowałam nigdy tuż przed farbowaniem tylko pomiędzy farbowaniami)

Cytat:
nie farbuj masz śliczny kolor, naprawdę
pocieszające jest, że przy tak jasnym kolorze farbowanie da mniejsze zniszczenia niż przy ciemnych włosach. ale zniszczenia jakieś niestety będą...

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-11 o 14:01
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 14:18   #71060
babciatwoja
Przyczajenie

i wciąż nie widać mojego komenta.. cóż może kiedys się pojawi po zatwierdzeniu Dziewczyny dzięki za odp !

mam pytanie odnośnie protein, wyczytałam że po farbowaniu najlepiej je odstawić na jakis czas, jestem w posiadaniu Kallosa Latte i Bingo shea z algami oraz Jantar(bez psikania) może to głupie pytanie ale ja świeżak jestem .. czy któryś z tych produktów zawiera dużo protein i najlepiej nie stosować ich po farbie(Kallos tak- ale podobno śladowe ilości???) chciałam zapytać jeszcze o żel aloesowy(z mazideł) jest on w proszku, więc rozpuscic trzeba go w wodzie destylowanej ? tak ? na mazidlach jest przepis ale za późno sie zorientowałam że potrzebna jest do tego substancja żelująca i konserwant... czy mogę zrobić ten żel z samą wodą ? aloesu mam 3g to ile wody dodać ? i jak stosować ten żel? na suche włosy? czy tak jak oleje( na kilka godz. przed myciem?) aa i jeszcze pytanko D-PANTENOL 75% łączyć z olejami czy maskami d/s ? póki co taka ciemna jestem w tym temacie ..
babciatwoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 15:13   #71061
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Ja teraz chodzę w mitenkach z 100% jedwabiu i jest mi naprawdę przyjemnie i ciepło.
Mitenki są ekstra. Tylko palce mi marzną
Muszę kupić wreszcie z jedwabiem, ale mam tyle resztek, że nawet nie patrze w stronę pasmanterii

Cytat:
Orientujecie się, jak zrobione są olejki zapachowe typu czekolada, kokos, wanilia i czy można ich dodawać do kosmetyków ?
A to zależy. Bo to moga nie być tłoczenia, ale sztuczne zapachy rozpuszczone w jakimś oleju. Dobrze jest sprawdzić skład takiego cuda, a z tego, co widzę, składu brak. Nawet nie pozwala się nierozcieńczonego nakładać na skórę i to już jest dla mnie co najmniej podejrzane.
Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Już wypróbowałam efekt jest ten sam. Kruszy się tylko odrobinę mniej. Coś jest nie halo.
Cytat:
Może spróbuj jeszcze w formie płukanki, dość cienkiej?
Tak to niestety nie mam pomysłu
Czasem żel może zwarzyć się z czymś co nakładałaś wczesniej, w odżywce
Eloe będzie wiedzieć
Taa... z taką ilością informacji to ja mogę w kule spojrzeć Ale spróbujemy
Cytat:
Eloe ratuj
Poczytałam, co się dzieje i zgadzam się z DMką. Najprawdopodobniej zrobiłaś za gęsty żel.
Problem widzę jeszcze inny. Ponieważ zrezygnowałaś z cg i włosy nie współpracują, położyłaś nacisk na stylizację. Padło na lniany, bo stwarza możliwości odżywienia. Bardzo się mylę?
Do tego pewnie stosowałaś ostatnio kosmetyki z silikonami. Zmyłaś je?
Cytat:
Ja już próbowałam 6 odżywek b/s ,na które później kładłam żel i efekt jest zawsze taki sam. Zależy mi bardzo żeby robić żel lniany, a nie płukankę, ponieważ to jedyny żel który daje sobie radę z moimi włosami. Mam w domu ten mrożący, graffiti z jakimiś granulkami i Isane. Każdy wymięka bo fal nie ma i do tego mam mega sztywne i szorstkie włosy
Co to za odzywki b/s?
Po żelach sklepowych włosy są sztywne i szorstkie, do tego zawsze polimer złuszcza się płatkami. Nawet gorzej niż lniany.
Ale tak... nawet zupełnie naturalny żel może się łuszczyć. W końcu tworzy film, ten wysycha i się kruszy. Nawet KCCC, który wczoraj nakładałam, dziś zostawia białe drobineczki na czarnej kamizelce. A żel też całkowicie natural.

Cytat:
co to gęstości gluta to może i masz rację. Następnym razem będę krócej gotowała. Albo spróbuję żel z żelatyny i koniec z lnianym
Taa... obawiam się, że może być jeszcze gorzej. Chyba, ze zrobisz lejącą mieszankę, a nie od razu galaretowatą.

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
tym razem króluje żeł lniany (akurat w temacie) - mi się tam nic z żelu nie kruszy, ale mam strąki nie do odgniecenia
Spróbuj odgniatać z kapeczką oleju albo odżywki b/s na rękach.

Cytat:
żelatyna to proteiny, dżemfix - i inne podobne cukry do żelowania dżemów to pektyny, czyli wielocukier (?)
si.
Cytat:
Z góry zakładam, że pektyny będą mieć przyjemniejszy zapach
Pektyna nie pachnie. Przynajmniej ta sucha
Cytat:
a jaki konkretnie efekt na włosach - to bardzo indywidualne
I czy w ogóle da... To trochę jak z lnianym.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Też chcę w Poznaniu TBS Curl Boost i odżywkę bananową (jak byłam we Wro i chciałam ją kupić to akurat nie było! Argh!)
Jak te produkty cenowo wyglądają?
Od czegoś ma się koleżanki wizażowe we Wro, prawda?
Nie są to super tanie rzeczy, ale też nie tak drogie. TBS Boost kosztował chyba rok temu 35 zł za 150 ml (nie zdarłam ceny, a mam dziś pod ręką ), zaś bananek niecałe 20 zł. Najpewniej będę w Magnolii w przyszły piątek. Zastanów się zatem

Cytat:
A jest możliwość dodania do niego czegoś co pomogłoby wprowadzać substancje do skóry?

Może być gliceryna, glikol, alko albo HA. Będę celować w HA, bo i tak zamierzam zamówić pod oczy.
Teraz, gdy aplikuje to cudo, to ciągle odnoszą wrażenie, ze bezcelowo.
Ale rozmyślam jeszcze nad tym: SC-CO2 bo ten dodatek może mieć znaczenie. I czuję, że ma. Spore. Być może odpowiada u mnie za prostowanie włosów.

Cytat:
Ja mam od czerwca ten do wypadających, skusiła mnie niska cena.
Szału nie robi. Mam wrażenie, że raczej działa kondycjonująco na włosy, na skórę nie działa w ogóle. U mnie nawet może wzmógł wypadanie. Na włosach pod odżywkę jest fajny.
dziękuję!
Cytat:
Rzuciłam go jakiś czas temu i zaczęłam używać żelu Novoxidyl - po kilku aplikacjach włosy się ogarnęły. Nigdy w życiu nie miałam tak skutecznego kosmetyku
Napiszesz o nim coś więcej? Skład? Dostępność?
Cytat:
W każdym razie GP to taka troszkę zabawka, nie poważny specyfik.
No właśnie... Kupiłam w pon, bo tani. Psikałam na suche, ale to, co potem zobaczyłam, sprawiło, ze umyłam rano włosy Próbowałam jeszcze inaczej, ale wreszcie doszłam do wniosku, ze zastosuję pod olej lniany, co mi tam I to chyba będzie jego jedyna funkcja, chyba, że HA mu pomoże.

Cytat:
A co to za Cien z kaczuszką
Szampon z Lidla dla dzieci. Cien. Z kaczuszką na niebieskiej buteleczce
Cytat:
Timotei zielony
Timotei Organics Delight zielony. Dostępny na pewno w Rossmanie, ale drogi, jak na to, co robi z włosami. Różowa wersja jak dla mnie cięższa i lepsza.
Cytat:
i KCCC?
Moje KWC wśród zeli obok żelu aloesowego Krauterhof.
Cytat:
To ja juz nic nie wiem o tych olejach
Czy może za mało zmyłam, czy to wina alterki ten przyklap...
Za to teraz po olejku alterkowym (włosy wypiły do sucha - suchusieńka dwie łyżki) mam włosy megasypki i proste, zero fal.
Ale już nakładałaś Alterkę, prawda?
Ona może w połączeniu z czymś dawać przyklap. Wtedy włosy są za ciężkie, by się kręcić.
Poza tym... zaczęli grzać, prawda?
Cytat:
To skoro włos przyrównywany do wełny, to może sama wełniana bez domieszek będzie dobra? Sama jedwabna to jednak zbyt śliska i będzie się zsuwać z włosów.
Oj, nie! Już z jedwabiem lepsza.
Cytat:
Faktycznie szkoda Bo ślicznie się skręcają...
Mnie tez przykro z tego powodu Ale nie mam na przeszczep
Cytat:
Napisane przez babciatwoja Pokaż wiadomość
i wciąż nie widać mojego komenta.. cóż może kiedys się pojawi po zatwierdzeniu Dziewczyny dzięki za odp !
Wszystkie Twoje posty są widoczne i żaden nie czeka na zatwierdzenie. Sprawdziłam. Może po prostu nie dodałaś?
Cytat:
czy któryś z tych produktów zawiera dużo protein i najlepiej nie stosować ich po farbie(Kallos tak- ale podobno śladowe ilości???)
Żaden z nich nie ma protein, ale Jantar bez psikania ma glikol, który jest humektantem i promotorem. Na jakiś czas bym go sobie darowała.
Cytat:
chciałam zapytać jeszcze o żel aloesowy(z mazideł) jest on w proszku, więc rozpuscic trzeba go w wodzie destylowanej ? tak ?

Cytat:
na mazidlach jest przepis ale za późno sie zorientowałam że potrzebna jest do tego substancja żelująca i konserwant... czy mogę zrobić ten żel z samą wodą ?
zwykle dodajemy gumę ksantatową, więc może się nie zżelować...
Cytat:
aloesu mam 3g to ile wody dodać ?
Ja bym w tej chwili sobie darowała żel i kupiłabym w aptece, zaś aloes w proszku dodawałabym do odżywki d/s. Tak samo zresztą pantenol. Do odżywki, nie do oleju.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 15:14   #71062
maroooda
Raczkowanie

Cytat:

Co Ty na to? W kółko powtarzamy te same kosmetyki, więc niech wylądują w osobnym, zamkniętym poście.
Właśnie coś takiego miałam wcześniej na myśli, to by bardzo ułatwiło wyszukiwanie.

Dziewczyny będę jutro w Tesco i Lidlu, obydwa mam bardzo daleko (mam mechanika w innym mieście nie w Warszawie), trochę sobie rzeczy włosowych zanotowałam do rozważenia i ewentualnego kupienia. Czy mogłybyście mi napisać co warto kupić, nie chcę żeby mi coś umknęło ..

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-11 o 17:16
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 15:38   #71063
olkka16
Rozeznanie

Hej dziewczyny czytam Was od jakiegoś czasu, i dzisiaj pierwszy raz zrobiłam tak jak wiele z Was tutaj pisało : umyłam emulsją gloria, potem maska gloria d/s, woda z sokiem z cytryny, joanna z apteczki babuni b/s, żel isana męski czarno pomarańczowy i wysuszyłam susz z dyfuzorem. Tylko mam problem bo sama nie wiem jak ocenić efekty- i tutaj moja prośba wklejam zdj jak to teraz wygląda jakbyście mogły ocenić czy jest sens dalej próbować w ten sposób działać na włosy czy w moim przypadku są za proste. Z góry dziękuję.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (92,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (100,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (123,1 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-10-11, 15:49   #71064
martysek
Zadomowienie

Marooda, nie wiem, czy Cię to zainteresuje, ale w moim Lidlu wprowadzili olej sezamowy Oleofarm.

W Tesco szukaj masek Bingo, odżywki Garnier Awokado i Karite i odżywek bez spłukiwania Joanna Naturia.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 15:56   #71065
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Poczytałam, co się dzieje i zgadzam się z DMką. Najprawdopodobniej zrobiłaś za gęsty żel.

Cytat:
Od czegoś ma się koleżanki wizażowe we Wro, prawda?
Nie są to super tanie rzeczy, ale też nie tak drogie. TBS Boost kosztował chyba rok temu 35 zł za 150 ml (nie zdarłam ceny, a mam dziś pod ręką ), zaś bananek niecałe 20 zł. Najpewniej będę w Magnolii w przyszły piątek. Zastanów się zatem
brata nie poproszę, bo stwierdzi, że oszalałam

Cytat:

Może być gliceryna, glikol, alko albo HA. Będę celować w HA, bo i tak zamierzam zamówić pod oczy.
Teraz, gdy aplikuje to cudo, to ciągle odnoszą wrażenie, ze bezcelowo.
Ale rozmyślam jeszcze nad tym: SC-CO2 bo ten dodatek może mieć znaczenie. I czuję, że ma. Spore. Być może odpowiada u mnie za prostowanie włosów.
O widzisz, trzeba w takim razie testować.
Kupiłam tego psikacza dawno temu, ale jeszcze czeka na swoją kolej

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Tylko mam problem bo sama nie wiem jak ocenić efekty- i tutaj moja prośba wklejam zdj jak to teraz wygląda jakbyście mogły ocenić czy jest sens dalej próbować w ten sposób działać na włosy czy w moim przypadku są za proste. Z góry dziękuję.
To nie są proste włosy, absolutnie brakuje mi tylko jakiejś cięższej odżywki/maski, a oleje stosujesz?
EDIT: Masz śliczny kolor włosów pewnie naturalny

Stary 2012-10-11, 16:10   #71066
olkka16
Rozeznanie

Cytat:

To nie są proste włosy, absolutnie brakuje mi tylko jakiejś cięższej odżywki/maski, a oleje stosujesz?
EDIT: Masz śliczny kolor włosów pewnie naturalny
Tylko problem w tym, że teraz mi to nie wygląda nawet jak fale, tylko jakbym się nie poczesała co 2dni nakładam na noc olej rycynowy "rozcieńczony" z małą ilością oliwki BD, mam jeszcze kokosowy ale po nim to tragedia susz i puch. Problem z moimi włosami jest taki , że są niby proste ale np dokładnie się je rozczesze, i po chwili nawet jak nie ruszam głową same się tak plączą , że nie da się swobodnie grzebienia przeciągnąć ( nie dzieje się tak przez farbowanie, wysuszenie itd bo od dziecka tak mam, więc zawsze obcinali mnie na krótko). Kolor nie jest naturalny- to sprany Perfect Mousse Schwarzkopf - ciemny blond (wyszedł początkowo prawie czarny), który był położony na sprany rudy
Stary 2012-10-11, 16:27   #71067
cyferki
Raczkowanie

Cytat:

Szampon z Lidla dla dzieci. Cien. Z kaczuszką na niebieskiej buteleczce
Dzięki. Wypróbuję
Cytat:
Timotei Organics Delight zielony. Dostępny na pewno w Rossmanie, ale drogi, jak na to, co robi z włosami. Różowa wersja jak dla mnie cięższa i lepsza.
Chyba sobie podaruję... Zamówiłam ostatni półprodukty z ZK, poeksperymentuję z tym, co mam.
Cytat:
Moje KWC wśród zeli obok żelu aloesowego Krauterhof.
Maaasakrycznie drogi... zostanę przy glutku lnianym
Cytat:
Ale już nakładałaś Alterkę, prawda?
Ona może w połączeniu z czymś dawać przyklap. Wtedy włosy są za ciężkie, by się kręcić.
Dawałam tylko na końcówki, na całe włosy pierwszy raz. Może to babassu je tak wyprostował.. a alterka sąsiedztwo miała bogate: KLIK Poza tym nie mam wrażenia, ze włosy sa cięzkie...wręcz przeciwnie, mięciutkie, bardzo sypkie, gładkie...
Cytat:
Poza tym... zaczęli grzać, prawda?
U mnie grzali już wcześniej...
Cytat:
Oj, nie! Już z jedwabiem lepsza.
Ja nie mówię o wełnie owczej, tylko o delikatnym merino superwash skręcone przynajmniej z 4ply, śliskim i delikatnym, wygładzonym... No ale dobra, niech będzie z jedwabiem
Cytat:
Mnie tez przykro z tego powodu Ale nie mam na przeszczep
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 17:21   #71068
maroooda
Raczkowanie

Będę zobowiązana posiadaczkom dyfuzora za radę
Podam link bo chyba mało kto tam zagląda
klik
Eloe
Tyle się naoglądałam tego towaru , chce kupić i mieć z głowy.

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-11 o 17:26
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 17:46   #71069
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
dawaj foty! bez marudzenia!
Tylko się ogarnę
Cytat:
nie umieraj, nie umieraj, dobrze wiesz, że ja zawsze lubiłam Twoje włosy
Przepadło, już nie żyję :P
Powiedz, co stosujesz?
Ja jestem ze swoich włosów na pewno bardziej zadowolona niż rok temu, nawet na trzeci dzień jestem w stanie bez wstydu wyjść do ludzi w rozpuszczonych Ale nie układają się tak hollywoodzko jak Twoje

Cytat:

dziękuję!
Napiszesz o nim coś więcej? Skład? Dostępność?
Wczoraj wyprodukowałam recenzję, jest tutaj i skład też jest:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-695869
(nie wiem, czemu zgłoszono żel do działu szampony)
Kupiłam go w swojej aptece przy okazji innych zakupów. Powinien być chyba łatwo dostępny.
Jest wydajny, łatwy w nakładaniu, nie trzeba go jakoś specjalnie wmasowywać w skalp. Nie miałam po nim efektu linienia, nic, po prostu zaczął działać po kilku aplikacjach. Codziennie rano przejeżdżałam ręką po włosach i sprawdzałam, ile mi zostanie - po tygodniu z 20 sztuk zaczęłam odliczać 7-10, obecnie już po zakończeniu kuracji odliczam 4-5 włosów, mniej już się chyba nie da, w końcu nie używam grzebienia i zawsze coś tam zostanie na rękach...
I nowe włosy są, na pewno rok pielęgnacji robi swoje, ale dużo się pojawiło właśnie ostatnio. Choć zakola nadal takie se (te zakola, których nawet dermatolog nie zauważyła, ja tam widzę goliznę, bu)

Mam jeszcze szampon Novoxidyl, ale podczas kuracji nie używałam go w ogóle. I zamówiłam tonik, ale tonik jest z alkoholem niestety. Planuję stosować oba zamiennie w celu podtrzymania efektów, choć wydaje mi się, że nie ma specjalnej potrzeby.

Cytat:
No właśnie... Kupiłam w pon, bo tani. Psikałam na suche, ale to, co potem zobaczyłam, sprawiło, ze umyłam rano włosy Próbowałam jeszcze inaczej, ale wreszcie doszłam do wniosku, ze zastosuję pod olej lniany, co mi tam I to chyba będzie jego jedyna funkcja, chyba, że HA mu pomoże.
Pod olej mi się całkiem podobał, ale nie na skórę. Drugiego nie kupię

Cytat:
Hej dziewczyny czytam Was od jakiegoś czasu, i dzisiaj pierwszy raz zrobiłam tak jak wiele z Was tutaj pisało : umyłam emulsją gloria, potem maska gloria d/s, woda z sokiem z cytryny, joanna z apteczki babuni b/s, żel isana męski czarno pomarańczowy i wysuszyłam susz z dyfuzorem. Tylko mam problem bo sama nie wiem jak ocenić efekty- i tutaj moja prośba wklejam zdj jak to teraz wygląda jakbyście mogły ocenić czy jest sens dalej próbować w ten sposób działać na włosy czy w moim przypadku są za proste. Z góry dziękuję.
Na pewno nie masz prostych włosów.
Ślicznie wyszło!
Cytat:
Tylko problem w tym, że teraz mi to nie wygląda nawet jak fale, tylko jakbym się nie poczesała
Ech, wczoraj oglądałam CSI Miami i tam bohaterka miała takiego "potarganego" kucyka, ciekawe, ilu fryzjerów nad nim ciężko pracowało A Ty masz tak po prostu, ja na Twoim miejscu bym skakała z radości
Stary 2012-10-11, 18:05   #71070
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze szampon Novoxidyl, ale podczas kuracji nie używałam go w ogóle. I zamówiłam tonik, ale tonik jest z alkoholem niestety. Planuję stosować oba zamiennie w celu podtrzymania efektów, choć wydaje mi się, że nie ma specjalnej potrzeby.
Miałam ten szampon i na mojej głowie nie zrobił praktycznie nic. Włosy nie przestały wypadać ani trochę. Za to trochę baby hair sie pojawiło, zawsze coś.

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości