![]() |
#2761 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie swedza golenie ![]() ![]() Cytat:
mam USG na kazdej (czestej) wizycie, ale u mnie jest to stala kontrola lozyska... Co do mdlosci. jestesmy w ciazy. nic nie jest nomalne, wszystko jest indywidualne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Waga - cudnie ![]() Zimnica. ale i slonecznica ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Rozeznanie
|
Cześć Wszystkim
![]() Jestem tutaj całkiem nowa, mam nadzieję, że mogę dołączyć... Termin mam wyznaczony na 7 kwietnia ![]() Dziś mam wizytę kontrolną i jak to zawsze przed wizytą trochę się denerwuję i nie mogę doczekać. Troszkę mam nadzieję, że może będzie jakaś sugestia co do płci ... hehe ale pewnie tylko płonne nadzieje ![]() Fajnie byłoby mieć w końcu z kim pogadać o ciąży, mój mąż już się trochę nudzi, tak samo reszta, a tu jeszcze parę miesięcy ![]() ![]() Pozdrawiam i do później mam nadzieję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Zakorzenienie
|
kazdy ciazowy brzuch jest piekny. ja nic dziwnego w nim nie widze. jest cudowny!!!!!
![]() |
#2764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musisz iść do gin i to uzgodnić Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Wtajemniczenie
|
A tak o 7 więcej postanowiłam Ci życzyć
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z USG w ciąży, upraszczając chodzi o to, że nie ma jeszcze pokoleń które przechodziły usg w fazie życia płodowego ,dorośniętych w sensie takich które mają np 80 lat, kilka pokoleń że można na 100 % wykluczyć, że np jakieś schorzenie w populacji wynika z tego lub nie wynika, więc dla bezpieczeństwa zaleca się po prostu nie nadużywanie tego badania .W Pl i tak jest dość liberalne prawo - aż 3 obowiązkowe usg w reszcie UE często ma się tylko jedno obowiązkowe. Równocześnie nie ma też żadnych badań stwierdzających że zrobienie usg nawet 1000 razy cokolwiek zaszkodzi (tak jak np rtg) ale ponieważ właśnie za krótko się je stosuje to po prostu takie na wszelki wypadek są zalecenia. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() czarny flamaster piękny zgrabny brzuszek !!
![]() |
#2767 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym brała.. ![]() doczytałam, że wzięłaś.. ![]() i gratuluję kolejnych tygodni ![]() ![]() Cytat:
![]() brawo.. ![]() ![]() tu raczej nie ma mowy o pomyłce.. ![]() Cytat:
wszystkie ładne.. mnie się najbardziej te fotofiranki.. ![]() ![]() Cytat:
![]() i ![]() ![]() Cytat:
![]() nie martw się, dowiesz się wszystkiego dziś i będziesz spokojniejsza.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2768 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
I gratki 20 (; Cytat:
![]() malpka ujęcie genialne ![]() Ja zazwyczaj na nich nic nie widzę a tutaj wątpliwości brak ![]()
![]() |
#2769 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2771 |
Wtajemniczenie
|
może się mylę ale z tego co pamiętam ileś rzeczy pacjentowi od lekarza pierwszego kontaktu przysługuje. nie koniecznie w ciąży. także poprosić na rejestracji listę i sobie zażyczyć skoro na pewno nie robiłyście wcześniej bo rozumiem jakby był argument że wyczerpała pani limit.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Zadomowienie
|
Ja pierdziu
![]() ![]() ![]() Byłam tez na wcześniejszym wątku kiedyś i dziewczyny dawały po 5-10 stron na dzień, potem się zrypał i już zapomniałam jak to jest - tyyyle nadrabiania ![]() Leki na przeziębienie : ja domowe "babcine sposoby" najlepsze, sok z cebuli nr 1 u mnie, mleko z miodem i czosnkiem, co troche gorąca herbata z cytrynką i cały dzień pod kocem. A i amol, bardzo dobry na katar, wystarczy punktowo sobie wetrzeć, na skroniach, klatke piersiową, plecki. Co do wizyt, ja chodze prywatnie, za każdym razem komplet badań, i za każdym razem zdjęcia z USG. Co do brzuszka, nie wiem czy to wzdęcia czy tłuszczyk nagle, bo ja byłam płaska jak deska, a teraz taki brzuchol jak mówiłam już 8 tygodniu cos się zaokrąglało. A waga, to ja stoje w miejscu ciagle ani do przodu ani do tyłu.nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. Mam dokładnie takie same objawy jak Ty, tyle że mi się z dnia na dzień nasilały. Dzisiaj w nocy prawie nie spałam taki miałam katar, ból głowy i gardła. Stwierdziłam, że pójdę do lekarza bo jak ma być coraz gorzej to nie dam rady. I w sumie nie potrzebnie bo wszystko co mi powiedział to już wiedziałam od dziewczyn z wątku ![]() 3. A mdłości to nawet przez całą ciąże mogą być ale to bardzo rzadko, więc może niedługo Ci przejdą. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja początki też miałam ciężkie, przez plamienia, strachu było tyle że szok. Juz sie bałam najgorszego. Ale teraz jest wszystko książkowo i u Ciebie będzie tak samo będziesz miała spokojną i beztroska ciąże tego Ci życze ![]() A Ja strasznie duzo śpie, wstane o 9, potem od 14 do 16 nagle zasypiam na siedząco, kłade sie spać o 23 i całą noc do rana śpie. Masakra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj rano poczułam, że na prawde zima idzie. Jak rano jechałam do lekarza to miałam w samochodzie zamarznięte szyby, musiałam skrobać
![]() Aaa i witam się w 16t ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jakie czytadło kupiłaś? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam cieplutko ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2778 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Połóweczka ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2779 |
Zadomowienie
|
![]() W sumie to dziewczynkę bym chciała ale przeczucie i moje i tżta mówi nam że będzie chłopiec...
#2780 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Mnie tez dopadło przeziębienie jak niektore z Was ;/ juz wlasciwie od poniedzialku meczyl mnie katar ale myslalm ze sobie pojdzie.. a wczoraj doszlo gardlo ;/ leze w łóżku z kubkiem mleka z czosnkiem i miodem.. mam nadzieje ze przejdzie ![]() Wczoraj tak sobie myślalam o tych ruchach dziecka.. ja jestem dopiero w 13 tygodniu i mowilam mężowi ze fajnie by bylo poczuc ale to chyba jeszcze nie teraz, a on na to ze mam o tym nie myslec bo jeszcze przyjdzie czas ze zasadzi mi niejednego kopniaka ![]() Ostatnio na usg bylam 2 tyg temu i nasze dziecko takie piruety nam pokazywalo ze widzialam go z kazdej strony ![]() Ja nastepne mam 31pazdz i juz nie moge sie doczekac, pierwsze 3d i mam nadzieje poznamy plec ![]() Mnie tez wszyscy mowia ze chlopak bedzie takze moze byc "inwazja" tych siusiaków! witam wszystkie nowe mamusie bo troche nas przybyło ![]() Edytowane przez jolanT Czas edycji: 2012-10-12 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
farbuje się castingiem z loreala bo jest bez amoniaku i kolory wychodzą takie jak na opakowaniu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() za kazda wizyta w ubikacji dziekuje Bogu za sluz, bo skoro nie plamie to sie raczej bardziej nie odkleja.. niech juz bedzie nastepny poniedzialek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Zakorzenienie
|
Moa lekark też na początku tylko na chwilke usg robila, zeby pokazac serduszko lub tp., bo mówiła, zeby na razie nie niepokoic maluszka. Może i USg niegroźne, ale lepiej nie przesadzać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2784 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mnie się pierwsza podoba ![]() ![]() I ta Julki fajna ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam ze szpitala z wizyty. Wszystko w porządku. Dzidzia rośnie prawidłowo. Niestety nie robił mi usg dziecka, tylko szyjki macicy, bo przy badaniu na samolocie wydawało mu sie,że jest za krótka, ale jednak wszystko dobrze
![]() ![]() ![]() Co do ciuszków i rzeczy dla dzieciątka, ja osobiście nic nie kupuje póki co,bo też się boję, że zapeszę. Ale moja siostra... dostała totalnego hyzia i skompletowała już dla niego/niej ciuszki na pierwszy rok życia, przybory toaletowe i kosmetyki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wiem, że się martwisz ale nie ma się raczej na to wpływu, czasem ciąża przebiega prawidłowo i nagle coś się dzieje, inne są z problemami od początku i kończą się dobrze, także trzymać kciuki i głowa do góry.
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
zamówiłam inne, jednak zwierzaki, bo będą pasować do pościeli ![]() http://allegro.pl/ponad-100-wzorow-o...632736366.html nr 036, 037, 030 tu lepiej widać http://behappypoland.pl/safari_i.html ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-12 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie trochę drogo, a dziś patrząc na inne to już mi się nie podobają tylko ta fototapeta, ale boję się że będzie słabe światło Cytat:
Cytat:
jak poszłam do niego po 1 ciąży, by mi dał skierowanie na usg piersi to mi nie dał, bo powiedział że jestem jeszcze młoda i nie potrzebne mi ![]() Cytat:
![]() zamówiłam jednak zwierzaki ![]() http://behappypoland.pl/safari_i.html Cytat:
![]() i super siostra!!
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja przeziębiłam się na początku ciąży i brałam lek homeopatyczny paragrippe i roztwór soli morskiej do nosa, oczywiście oprócz tego mleko z miodem i duuużo gorącej herbaty z cytryną i jakoś z tego wyszłam Tak w ogóle dzień dobry wszystkim ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.