![]() |
#2791 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zacznijmy sie schizowac dopiero od 21-22 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ok nadrobilam. to moze i ja zaczne odliczac do wizyty znowu ![]() 8godz 25 min ![]() dzisiaj ide pierwszy raz z tżtem i mam nadzieje potwierdzic dzis ze mój syn to syn a nie córka ![]() ![]() dzis bym tylko spala a trzeba sie zbierac i jechac do wro ;/ ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2792 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Zakorzenienie
|
#2795 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak mi się nic nie chce, a w dodatku mama rano mi humor popsuła.... Jak ja bym chciała być na swoim i być niezależna, a tak to muszę słuchać komentarzy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Zadomowienie
|
Mało? Jak tak czytam ile niektóre z Was mają usg to zazdroszczę
![]() U nas standardowo są dwa... jedne na początku a drugie w 20 tyg. Jak chcesz więcej robisz sobie sama odpładnie pret echo, które nie ma nic wspólnego z medycznym, tylko takie podglądanie i sprawdzanie płci... nie powiedzą Ci czy wszystko jest okej ect. Niecała godzina, powoli trzeba się zbierać, a tż ma 5 min an dojechanie -.-"
#2797 | |
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie przez oszczędność, tylko akurat z podanych przyczyn medycznych... nie wiadomo czy za 30 lat jak pierwsze dzieci po usg będą miały koło 60 czy np nie robi się od tego rak czegoś tam. Przecież w wielu bogatszych krajach jak np Norwegia, Holandia - jest tych badań raptem jedno lub dwa. Więc totalnie się nie zgadzam.
Cytat:
![]() |
#2798 |
Raczkowanie
|
witajcie
ale zimnooo...grzeje się z herbatką.. przegryzając makręlę czekoladą bardzo smaczne... ![]() Czarny Flamaster pięĸny brzusiu mój w 13 tyg podobny pocieszam że to moje drugie i dlatego tak ![]() Agnjeska powodzenia na wizycie ![]() Malpka gratuluje synka....samych radości ![]() co do ubranke kupię jak się dowiem kto w moim brzuszku mieszka z Mikołajem kupiliśmy po usg pierwszy pajacyk kremowy z reniferkiem teraz to super pamiątka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Zakorzenienie
|
w niektorych przypadkach to koniecznosc.
straszycie mnie ![]()
![]() |
#2800 |
Raczkowanie
|
Lekarz mi zawsze mówi na badaniu na samolocie już, że dziecko ładnie rośnie. nie wiem, widocznie idzie wyczuć to ręcznie. Dziś nie miałam usg dziecka bo 3tyg temu robił i może wychodzi z założenia,że bez potrzeby sie nie robi takiego badania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2801 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spokojnie !! Nie ma badań, że szkodą. Aparaty ultrasonograficzne weszły do użycia w późnych latach pięćdziesiątych XX wieku. Wraz z postępem technicznym znacznie polepszyła się jakość uzyskiwanych za pomocą ultradźwięków obrazów. American Institute of Ultrasound in Medicine informuje, że metoda ta jest bezpieczna: „Do tej pory nie ma danych dotyczących biologicznych efektów ubocznych, nie stwierdzono również, że takowe w ogóle występują. Efekty uboczne nie pojawiły się u żadnego pacjenta ani u operatora aparatów ultrasonograficznych”. Reguła ALARA oznacza: Tak mało jak to tylko możliwe (As Low As Reasonably Achievable). Uczula badającego na czas i parametry badania – aby czas ekspozycji był możliwie krótki, a parametry aparatu wlasciwie dobrane do wieku ciąży, przy zachowaniu odpowiedniej jakości obrazu. Ponieważ nie są znane żadne efekty uboczne towarzyszące badaniom ultrasonograficznym, w gestii badającego leży zachowanie odpowiedniej ostrożności przy posługiwaniu się aparatem.
![]() |
#2802 |
Zadomowienie
|
Ja badanie mam co wizyte, nie wyszłabym z gabinetu jakby mi nie pokazał dzidzi i nie dał zdjęcia ale on dobrze o tym wie, po tym plamieniu jak pójde raz na 3-4 tygodnie na USG musze zobaczyc ze wszystko ok. Raz mi nie zrobił USG to było jak pierwszy raz poszłam na potwierdzenie ciąży - to byłam wściekła bo przygotowywałam sie że zobacze dzidzie w brzuszku. A teraz sie boje czy wszystko gra i USG bez pytania robi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | ||
Wtajemniczenie
|
czarny flamaster, ale masz ładną figurkę - brzuszek super wygląda
![]() Malkpa - ALE PTASZEK! skuszona napisem BESTSELLER kupiłam "Księgę Wszystkich Dusz" przeczytałam wczoraj jakieś 50 stron i kurcze... troszkę się zawiodłam... może się rozkręci. Jak narazie jakieś takie banalne... tak jakby nawrzucane wprost do wiadra i magia, i wampiry, i zagadki... Oby się rozkręciło! Cytat:
![]() Co by nie było - każdy kg jest kochany przez nas, TŻtów i nasze dzidziorki więc nie ma co się martwić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() DZIEWCZYNKI! Słyszałyście co nasz kochany pan premier chce wprowadzić? 0,5 roku urlopu macierzyńskiego płatnego 100% albo 1 rok i 80% płatne. I to ponoć od 2013r.... Ciekawe... ciekawe.... Ja bym już teraz w ciemno brała 1 rok i 80% pensji! AH! Pani Obserwuje Cie!!! - dzisiaj nam 16 stuknęła ![]() ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-10-12 o 11:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | ||||||
Zakorzenienie
|
....jestem już po wizycie ...... buzia sama mi się uśmiecha......
dzidziuś zdrowy ![]() ![]() cały czas fika .... nie wiem dlaczego nie czuję tego -ale to nie ważne..... najważniejsze ,że wszystko ok,nawet łapką pokiwał ![]() ginka zrobiła fotki ale jak zawsze kiepskie,niewyrażne ale i tak jedno mam bardzo podobne do fotki Małpki- widać od dołu i siusiaczka i jąderka ..w sumie przecież od dawna wiem,że chłopiec ale i tak się ucieszyłam jak znowu zobaczyłam... ....no i dzięki za trzymanie kciuków ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dlatego zawsze chciałam mieć siostrę ..... ![]() a co do wagi to - jakby co ... to ja mówię ,że wszystko w cycki idzie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2805 | |
Zakorzenienie
|
No wiec jestem po konsultacjach w sumie z 3 lekarzami i ta przegroda to raczej zrost który mógł sie zrobic po tym odklejeniu lożyska w 1c. Ale mam się nie martwić bo to w niczym nie przeszkadza w rozwoju, tak wiec jestem troche spokojniejsza, choc ciut nerwów juz bedzie
![]() Lekarka pytała czy mąż sie cieszy z syna, to mówie jej ze bardzo ale pytała czy to nie moze być czasem pępowina to powiedziała ze absolutnie nie i dziś tez potwierdziła ze chlopak ![]() u mnie i tż i Julka chodza ze mną na usg w sumie 2 razy bylismy ![]() i kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratuluje za potwierdzenie siusiaka po raz kolejny .... ! no i zazdroszczę ,że Twoja mała też była z Tobą..... ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- dzięki Dziewczyny ..... może faktycznie te trzymanie kciuków to jakaś magia ......... no i wspaniale poczuć ulgę .... ![]()
![]() |
#2808 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Nestelle i powiem ci ze ja tez nie czuje ruchow i tez mnie to dziwi no i czasem strachu napędza, w sumie to kolejna ciąża więc myslałam ze poczuje wcześniej a tu 20 tydzien leci i nic ![]() ![]()
![]() |
#2809 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do expose premiera, słyszała właśnie, no nieźle by było, polecam zmianę, ale jak dla mnie odpada, wypadnięcie z rynku pracy dwa razy po 15 miesięcy (dwójka dzieci, macierzyński plus l-4 w ostatnim trymestrze) to byłoby w moim przypadku samobójstwo zawodowe... nie dostałabym potem awansu chyba przez 150 tysięcy lat, ważne jednak że taka opcja jest, ważne żeby kobieta miała wybór więc w sumie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lekarz wyczuwa ręką wielkość macicy i jest w stanie stwierdzić czy odpowiada danemu tygodniowi ciąży. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Zakorzenienie
|
wymagająca ta wasz skarbonka
![]()
#2812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale myślałam,że przy 3 ciąży będę mądrzejsza..... ![]() mnie też zastanawia fakt ,że przy poprzednich - w 1 jak i 2 na tym etapie czułam już regularnie i dlaczego poczułam w tej tak szybko a potem nic..... no ale po tym co dziś widziałam czuję się pewniej i lepiej....
![]() |
#2813 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 |
Raczkowanie
|
Czarny Flamaster-powiem ci że ja mam taki sam brzuszek jak ty a jestem w 12tc
![]() ![]() Co do usg ja mam robione co wizytę,co miesiąc.Ale może dlatego że za pierwszym razem poroniłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Zakorzenienie
|
śliczne te obrazki
![]() Mokka jak 18 tc to masz jeszcze czas na ruchy dziecka, znam dziewczyny które pierwszy raz poczuły w 24 tc. Malpka nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak przegroda macicy. Trzymam kciuki żeby było ok. strippi jak dla mnie możesz dawać dużo linków, zawsze to jakaś inspiracja dla nas ![]() ytre chydroxyzolan (czy jakoś tak) jest dozwolony w czasie ciąży a jest uspakajający czarny flamaster brzuszek piękny i jest całkiem normalny ![]() myaja a mi lekarz powiedział że USG w żadnym wypadku nie szkodzi dziecku. Ja jestem w 12 tc i miałam już chyba 4. Ale ja miałam małe problemy na początku i często chodziłam na wizyty. Wczęśniej były mniej dokładne urządzenia do usg więc lekarz musiał gmerać i gmerać i jedynie to mogło mieć jakiś wpływ. Mika witaj ![]() Malpka piękny siusiak ![]() monicca też mam zamiar kupić wózek tako jumer od brata ![]() Agniejska ja też bym chciała dziewczynkę i też mamy przeczucie co do chłopaka. TŻ na USG w 10 tc nie widział gdzie jest główka ani rączki ale widział wielkiego siusiaka ![]() ![]() to tak jak moja ![]() Ja dziś dobrze się czuję. W końcu zobaczę TŻta bo tydzień się nie widzieliśmy. Pierwsza taka rozłąka od dwóch lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do metryczek - właśnie mnie dzisiaj tchnęło, żeby może się zająć z nudów krzyżykami... jest multum fajnych wzorów, akurat w ramkę nad łóżeczko jakaś serię dać. Na moją mamę liczyć nie mogę... nadal nie skończyła haftować (dość prosty haft) obrusu na moją komunię... która to miała miejsce prawie 20 lat temu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2819 |
Zadomowienie
|
Jestem już po
![]() I melduję... dziewczynkę na wątku ![]() Moje przeczucie było jednym słowem do d... ![]() Mała ruchliwa, nogi prostuje, podskakuje a ja nie czuję nic oO Łapkami tylko główkę cały czas zasłaniała (: Tż zawiedziony że jego teoria się nie sprawdziła ![]() Dodaje Wam parę fotek:
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.