Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 10:20   #2791
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
odnośnie soków z żurawiny. będąc w tesco patrzyłam na soki z żurawiną, znalazłam 2. jeden to owoce świata żurawina i tu mały szok, bo zawiera jedynie 2% soku z żurawiny, za to np. 15% z jabłek, 5% z aronii i coś tam jeszcze, więc ta nazwa nijak do soku nie pasuje. drugi - żurawina miał w składzie 25% soku z żurawiny. więcej nie znalazłam żadnego, wybór mizerny. jakie wy kupujecie?
ja kupuje grody natury jablko i zurawina nie wiem jaki jest sklad procentowy
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
u mnie w sumie dziś (bo już po północy) rozpoczął się 18 tydzień... A ruchów też jeszcze nie czuję I też już zaczynam powoli schizować... szczególnie, że od wczoraj jakoś gorzej się czuję - jakiś taki spadek formy i brzuch pobolewa czasami. Dziś mnie zakłuło tak nieprzyjemnie pare razy A do wizyty prawie 2 tygodnie... Jeśli w międzyczasie nie poczuję ruchów to chyba zeświruję
:
za kolejny tydzien ale mozesz sie rozczarowac z tymi ruchami, nie panikuj. ja narazie raz i cisza
zacznijmy sie schizowac dopiero od 21-22

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny ,
dziś mam wizytę na 9,więć Kuba na 8 do szkoły a ja po wyniki i do gina.....
wiem ,że wszystko ok, ale jednak się denerwuję , nie czuje już nawet muśnięć a co dopiero kopania.... i się boję .....
mam nadzieję,że mały zdrowy tylko leniwy ..... bo już mam mętlik w głowie.....
dziś zaczynam 20 ....
brawo za kolejny tydzien i kciuki za wizyte

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a ja wam jeszcze napisze ze wczoraj na tym usg lekarka powiedziała ze mam przegrode w macicy i na usg bylo widac jak maluch wkłada tam nóżke i wyjmuje, i dziś mam podjechac o 11 do szpitala do lekarki zrobi jeszcze raz badanie i skonsultuje to z innym lekarzem, eh całą noc mi sie to śniło Nie chciała mi bardzo wczoraj nic mowić tylko dopiero dziś jak potwierdzi być moze bede musiała miec cc ale mam nadzieje ze to nie szkodzi niczemu innemu
skoro tylko o takiej komplikacji mowila to nie ma co panikowac
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a pieniądze zbierałam tak:
koło 16tyg zaczęłam wrzucać do skarbonki po 1,2,5 zł i do końca miałam 400zł więc polecam system, bo się nie odczuje tego i mąż nie będzie gderał

Ja dziś skończyłam 20tyg, połowa ciąży za mną, zaczynam 21 tydzień
Dziewczyny jak macie dosyć moich linków i pytań o rzeczy to powiedzcie, bo ja jestem nie zdecydowana i lubię jak ktoś mi podpowiada
no na wyprawke to ja znajde kase, my zbieramy od jakiegos czasu a w zasadzie tylko ja groszkowki i juz wiem ze na lego
za połówkę ciąży
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
no niecałe 4h i będziemy próbować dowiedzieć się czy jest chłopiec czy dziewczynka...
kciuki

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Skoro Babystrology pokazuje mi 18tc, to ja pokażę Wam brzuszek
Chyba ma jakiś dziwny kształt )
piekny
Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Jestem tutaj całkiem nowa, mam nadzieję, że mogę dołączyć...

Termin mam wyznaczony na 7 kwietnia więc jeszcze trochę, właśnie jestem na przełomie tc 15/16, strasznie się wlecze heheh
Dziś mam wizytę kontrolną i jak to zawsze przed wizytą trochę się denerwuję i nie mogę doczekać. Troszkę mam nadzieję, że może będzie jakaś sugestia co do płci ... hehe ale pewnie tylko płonne nadzieje
witamy i gratulujemy

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Z USG w ciąży, upraszczając chodzi o to, że nie ma jeszcze pokoleń które przechodziły usg w fazie życia płodowego ,dorośniętych w sensie takich które mają np 80 lat, kilka pokoleń że można na 100 % wykluczyć, że np jakieś schorzenie w populacji wynika z tego lub nie wynika, więc dla bezpieczeństwa zaleca się po prostu nie nadużywanie tego badania .W Pl i tak jest dość liberalne prawo - aż 3 obowiązkowe usg w reszcie UE często ma się tylko jedno obowiązkowe. Równocześnie nie ma też żadnych badań stwierdzających że zrobienie usg nawet 1000 razy cokolwiek zaszkodzi (tak jak np rtg) ale ponieważ właśnie za krótko się je stosuje to po prostu takie na wszelki wypadek są zalecenia.
ja bym powiedziala ze w polsce to przez oszczednosci

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam ze szpitala z wizyty. Wszystko w porządku. Dzidzia rośnie prawidłowo. Niestety nie robił mi usg dziecka, tylko szyjki macicy, bo przy badaniu na samolocie wydawało mu sie,że jest za krótka, ale jednak wszystko dobrze nie poznałam więc płci, ale coś czuje,że będzie chłopak. Następna wizyta 31.10 więc może wtedy mi powie. Co mnie załamało...2,5 kg na plusie przez 3tyg!! Ale odejmuje sobie 0,5 kg na ciuchy i ciężkie kozaki a drugie 0,5 kg odejmuje na poczet problemów toaletowych z numerem 2 <if you know what I mean> ;-). D
super ze wszystko w porzadku. ale moze nie wypada skad wiadomo ze dzidzia rosnie jak usg nie bylo

ok nadrobilam. to moze i ja zaczne odliczac do wizyty znowu
8godz 25 min
dzisiaj ide pierwszy raz z tżtem i mam nadzieje potwierdzic dzis ze mój syn to syn a nie córka oby
dzis bym tylko spala a trzeba sie zbierac i jechac do wro ;/

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
zamówiłam inne, jednak zwierzaki, bo będą pasować do pościeli
http://allegro.pl/ponad-100-wzorow-o...632736366.html

nr 036, 037, 030

tu lepiej widać http://behappypoland.pl/safari_i.html

zamówione i zapłacone
super

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:29   #2792
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

dzisiaj ide pierwszy raz z tżtem i mam nadzieje potwierdzic dzis ze mój syn to syn a nie córka oby
dzis bym tylko spala a trzeba sie zbierac i jechac do wro ;/[COLOR="Silver"]

Ja też chce wziąść teraz TŻta
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:30   #2793
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym powiedziala ze w polsce to przez oszczednosci
Ale co masz na myśli ?
Stary 2012-10-12, 10:31   #2794
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co masz na myśli ?
no że tak mało usg.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:33   #2795
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wróciłam ze szpitala z wizyty. Wszystko w porządku. Dzidzia rośnie prawidłowo. Niestety nie robił mi usg dziecka, tylko szyjki macicy, bo przy badaniu na samolocie wydawało mu sie,że jest za krótka, ale jednak wszystko dobrze nie poznałam więc płci, ale coś czuje,że będzie chłopak. Następna wizyta 31.10 więc może wtedy mi powie. Co mnie załamało...2,5 kg na plusie przez 3tyg!! Ale odejmuje sobie 0,5 kg na ciuchy i ciężkie kozaki a drugie 0,5 kg odejmuje na poczet problemów toaletowych z numerem 2 <if you know what I mean> ;-). Dziś rzeczywiście poczułam że brzuch urósł - ubierając rano swoja dopasowaną kurtkę - ledwo się zapiełam. Ostatnio też miałam problem z dżinsową spódniczką czas przeskoczyć w legginsy i sukienki.

Co do ciuszków i rzeczy dla dzieciątka, ja osobiście nic nie kupuje póki co,bo też się boję, że zapeszę. Ale moja siostra... dostała totalnego hyzia i skompletowała już dla niego/niej ciuszki na pierwszy rok życia, przybory toaletowe i kosmetyki Krzyczę na nią,że ma nie szaleć, nie wydawać pieniędzy, ale jak grochem o ściane. Ma u siebie w mieszkaniu osobną szafkę na to wszystko. Kochana wariatka
za wizytę i fajną masz siostrę pozazdrościć takiej widać że się cieszy Twoim szczęściem razem z Tobą.

Cytat:

nr 036, 037, 030

tu lepiej widać http://behappypoland.pl/safari_i.html

zamówione i zapłacone
Cytat:

zamówiłam jednak zwierzaki
http://behappypoland.pl/safari_i.html
za zakupy, teraz tylko czekać aż wszystko przyjdzie sama przyjemność

Cytat:

8godz 25 min

No to będziemy żeby syn się synem okazał i pokazał co ma na dowód

Jak mi się nic nie chce, a w dodatku mama rano mi humor popsuła.... Jak ja bym chciała być na swoim i być niezależna, a tak to muszę słuchać komentarzy
Stary 2012-10-12, 10:41   #2796
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
no że tak mało usg.
Mało? Jak tak czytam ile niektóre z Was mają usg to zazdroszczę
U nas standardowo są dwa... jedne na początku a drugie w 20 tyg.
Jak chcesz więcej robisz sobie sama odpładnie pret echo, które nie ma nic wspólnego z medycznym, tylko takie podglądanie i sprawdzanie płci... nie powiedzą Ci czy wszystko jest okej ect.

Niecała godzina, powoli trzeba się zbierać, a tż ma 5 min an dojechanie -.-"

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:45   #2797
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
no że tak mało usg.
No właśnie nie przez oszczędność, tylko akurat z podanych przyczyn medycznych... nie wiadomo czy za 30 lat jak pierwsze dzieci po usg będą miały koło 60 czy np nie robi się od tego rak czegoś tam. Przecież w wielu bogatszych krajach jak np Norwegia, Holandia - jest tych badań raptem jedno lub dwa. Więc totalnie się nie zgadzam.

Cytat:
U nas standardowo są dwa... jedne na początku a drugie w 20 tyg.
Jak chcesz więcej robisz sobie sama odpładnie pret echo, które nie ma nic wspólnego z medycznym, tylko takie podglądanie i sprawdzanie płci... nie powiedzą Ci czy wszystko jest okej ect.
No dokładnie, a Holandia to bogaty kraj, chodzi po prostu o brak badań medycznych nad całym pokoleniem które by to sobie przeżyło od badania do śmierci.. a to badanie w użyciu za krótko.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 10:47   #2798
anna maria 79
Raczkowanie

witajcie
ale zimnooo...grzeje się z herbatką.. przegryzając makręlę czekoladą bardzo smaczne...
Czarny Flamaster pięĸny brzusiu mój w 13 tyg podobny pocieszam że to moje drugie i dlatego tak
Agnjeska powodzenia na wizycie
Malpka gratuluje synka....samych radości

co do ubranke kupię jak się dowiem kto w moim brzuszku mieszka z Mikołajem kupiliśmy po usg pierwszy pajacyk kremowy z reniferkiem teraz to super pamiątka
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:48   #2799
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
w niektorych przypadkach to koniecznosc.
straszycie mnie choc w tym momencie za nic nie zrezygnowalabym z USG. w kaftanie bezpieczenstwa bardziej bym zaszkodzila malenstwu.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:58   #2800
samotari
Raczkowanie

Lekarz mi zawsze mówi na badaniu na samolocie już, że dziecko ładnie rośnie. nie wiem, widocznie idzie wyczuć to ręcznie. Dziś nie miałam usg dziecka bo 3tyg temu robił i może wychodzi z założenia,że bez potrzeby sie nie robi takiego badania.
samotari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:58   #2801
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
w niektorych przypadkach to koniecznosc.
straszycie mnie choc w tym momencie za nic nie zrezygnowalabym z USG. w kaftanie bezpieczenstwa bardziej bym zaszkodzila malenstwu.
\

Spokojnie !! Nie ma badań, że szkodą.

Aparaty ultrasonograficzne weszły do użycia w późnych latach pięćdziesiątych XX wieku. Wraz z postępem technicznym znacznie polepszyła się jakość uzyskiwanych za pomocą ultradźwięków obrazów. American Institute of Ultrasound in Medicine informuje, że metoda ta jest bezpieczna:

„Do tej pory nie ma danych dotyczących biologicznych efektów ubocznych, nie stwierdzono również, że takowe w ogóle występują. Efekty uboczne nie pojawiły się u żadnego pacjenta ani u operatora aparatów ultrasonograficznych”.

Reguła ALARA oznacza: Tak mało jak to tylko możliwe (As Low As Reasonably Achievable). Uczula badającego na czas i parametry badania – aby czas ekspozycji był możliwie krótki, a parametry aparatu wlasciwie dobrane do wieku ciąży, przy zachowaniu odpowiedniej jakości obrazu.
Ponieważ nie są znane żadne efekty uboczne towarzyszące badaniom ultrasonograficznym, w gestii badającego leży zachowanie odpowiedniej ostrożności przy posługiwaniu się aparatem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 11:06   #2802
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Ja badanie mam co wizyte, nie wyszłabym z gabinetu jakby mi nie pokazał dzidzi i nie dał zdjęcia ale on dobrze o tym wie, po tym plamieniu jak pójde raz na 3-4 tygodnie na USG musze zobaczyc ze wszystko ok. Raz mi nie zrobił USG to było jak pierwszy raz poszłam na potwierdzenie ciąży - to byłam wściekła bo przygotowywałam sie że zobacze dzidzie w brzuszku. A teraz sie boje czy wszystko gra i USG bez pytania robi.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:08   #2803
Sorceresss
Wtajemniczenie

czarny flamaster, ale masz ładną figurkę - brzuszek super wygląda
Malkpa - ALE PTASZEK!
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

jakie czytadło kupiłaś?
skuszona napisem BESTSELLER kupiłam "Księgę Wszystkich Dusz" przeczytałam wczoraj jakieś 50 stron i kurcze... troszkę się zawiodłam... może się rozkręci. Jak narazie jakieś takie banalne... tak jakby nawrzucane wprost do wiadra i magia, i wampiry, i zagadki... Oby się rozkręciło!

Cytat:
Właśnie wróciłam ze szpitala z wizyty. Wszystko w porządku. Dzidzia rośnie prawidłowo. Co mnie załamało...2,5 kg na plusie przez 3tyg!! Ale odejmuje sobie 0,5 kg na ciuchy i ciężkie kozaki a drugie 0,5 kg odejmuje na poczet problemów toaletowych z numerem 2 <if you know what I mean> ;-).
mi do 12 tyg przyrósł1kg, tak teraz w te 4 tyg też mi skoczyła waga w górę. Mam w domu wagę elektroniczną, której nie ufam, ale wg niej 2 kg do przodu (na golaska, ale tak jak Ty z problemami z WC). Zobaczę jak u lekarza będzie to wyglądać bo jego waga, tradycyjna bardziej do mnie przemawia. W ogóle co zabawne rozbieżność między jego a moją to 1,5kg
Co by nie było - każdy kg jest kochany przez nas, TŻtów i nasze dzidziorki więc nie ma co się martwić Być muzą Rubensa to też coś

Cytat:
hihih mnie się podobają zestawy zwierzątek albo takie dzikie, afrykańskie albo przydomowe hihih

DZIEWCZYNKI! Słyszałyście co nasz kochany pan premier chce wprowadzić? 0,5 roku urlopu macierzyńskiego płatnego 100% albo 1 rok i 80% płatne. I to ponoć od 2013r.... Ciekawe... ciekawe....
Ja bym już teraz w ciemno brała 1 rok i 80% pensji!

AH! Pani Obserwuje Cie!!! - dzisiaj nam 16 stuknęła hihihi sweet sixteen

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-10-12 o 11:12
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:27   #2804
nestelle
Zakorzenienie

....jestem już po wizycie ...... buzia sama mi się uśmiecha......
dzidziuś zdrowy piękny
cały czas fika .... nie wiem dlaczego nie czuję tego -ale to nie ważne..... najważniejsze ,że wszystko ok,nawet łapką pokiwał
ginka zrobiła fotki ale jak zawsze kiepskie,niewyrażne ale i tak jedno mam bardzo podobne do fotki Małpki- widać od dołu i siusiaczka i jąderka ..w sumie przecież od dawna wiem,że chłopiec ale i tak się ucieszyłam jak znowu zobaczyłam...

....no i dzięki za trzymanie kciuków !

Cytat:
a ja wam jeszcze napisze ze wczoraj na tym usg lekarka powiedziała ze mam przegrode w macicy i na usg bylo widac jak maluch wkłada tam nóżke i wyjmuje, i dziś mam podjechac o 11 do szpitala do lekarki zrobi jeszcze raz badanie i skonsultuje to z innym lekarzem, eh całą noc mi sie to śniło Nie chciała mi bardzo wczoraj nic mowić tylko dopiero dziś jak potwierdzi być moze bede musiała miec cc ale mam nadzieje ze to nie szkodzi niczemu innemu
trzymam kciuki aby wszystko było dobrze
Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim

Jestem tutaj całkiem nowa, mam nadzieję, że mogę dołączyć...
cześć i ! trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
brzuszek fajny ,całkiem zgrabny !
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
jestem za tym tygodniem bo to byl 9tc ale co mi z tego... jak teraz mam ciążę zagrożoną a jestem w 17tc..
mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze
Cytat:
Właśnie wróciłam ze szpitala z wizyty. Wszystko w porządku. Dzidzia rośnie prawidłowo. Niestety nie robił mi usg dziecka, tylko szyjki macicy, bo przy badaniu na samolocie wydawało mu sie,że jest za krótka, ale jednak wszystko dobrze nie poznałam więc płci, ale coś czuje,że będzie chłopak. Następna wizyta 31.10 więc może wtedy mi powie. Co mnie załamało...2,5 kg na plusie przez 3tyg!! Ale odejmuje sobie 0,5 kg na ciuchy i ciężkie kozaki a drugie 0,5 kg odejmuje na poczet problemów toaletowych z numerem 2 <if you know what I mean> ;-). Dziś rzeczywiście poczułam że brzuch urósł - ubierając rano swoja dopasowaną kurtkę - ledwo się zapiełam. Ostatnio też miałam problem z dżinsową spódniczką czas przeskoczyć w legginsy i sukienki.

Co do ciuszków i rzeczy dla dzieciątka, ja osobiście nic nie kupuje póki co,bo też się boję, że zapeszę. Ale moja siostra... dostała totalnego hyzia i skompletowała już dla niego/niej ciuszki na pierwszy rok życia, przybory toaletowe i kosmetyki Krzyczę na nią,że ma nie szaleć, nie wydawać pieniędzy, ale jak grochem o ściane. Ma u siebie w mieszkaniu osobną szafkę na to wszystko. Kochana wariatka
gratuluje wizyty i siostry !
dlatego zawsze chciałam mieć siostrę .....
a co do wagi to - jakby co ... to ja mówię ,że wszystko w cycki idzie ...
Cytat:
8godz 25 min
trzymam kciuki
Stary 2012-10-12, 11:38   #2805
Malpka
Zakorzenienie

No wiec jestem po konsultacjach w sumie z 3 lekarzami i ta przegroda to raczej zrost który mógł sie zrobic po tym odklejeniu lożyska w 1c. Ale mam się nie martwić bo to w niczym nie przeszkadza w rozwoju, tak wiec jestem troche spokojniejsza, choc ciut nerwów juz bedzie
Lekarka pytała czy mąż sie cieszy z syna, to mówie jej ze bardzo ale pytała czy to nie moze być czasem pępowina to powiedziała ze absolutnie nie i dziś tez potwierdziła ze chlopak

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja też chce wziąść teraz TŻta
u mnie i tż i Julka chodza ze mną na usg w sumie 2 razy bylismy

i kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
dzidziuś zdrowy piękny
cały czas fika .... nie wiem dlaczego nie czuję tego -ale to nie ważne..... najważniejsze ,że wszystko ok,nawet łapką pokiwał
ginka zrobiła fotki ale jak zawsze kiepskie,niewyrażne ale i tak jedno mam bardzo podobne do fotki Małpki- widać od dołu i siusiaczka i jąderka ..w sumie przecież od dawna wiem,że chłopiec ale i tak się ucieszyłam jak znowu zobaczyłam...
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 11:41   #2806
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
dzidziuś zdrowy piękny
Jupi! Też mi się pyszczek już śmieje

Terry Pratchett
Stary 2012-10-12, 11:45   #2807
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
No wiec jestem po konsultacjach w sumie z 3 lekarzami i ta przegroda to raczej zrost który mógł sie zrobic po tym odklejeniu lożyska w 1c. Ale mam się nie martwić bo to w niczym nie przeszkadza w rozwoju, tak wiec jestem troche spokojniejsza, choc ciut nerwów juz bedzie
Lekarka pytała czy mąż sie cieszy z syna, to mówie jej ze bardzo ale pytała czy to nie moze być czasem pępowina to powiedziała ze absolutnie nie i dziś tez potwierdziła ze chlopak

..no to super ,ze to nic takiego !
i gratuluje za potwierdzenie siusiaka po raz kolejny .... !
no i zazdroszczę ,że Twoja mała też była z Tobą.....

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Jupi! Też mi się pyszczek już śmieje
Cytat:
dzięki Dziewczyny ..... może faktycznie te trzymanie kciuków to jakaś magia .........
no i wspaniale poczuć ulgę ....
Stary 2012-10-12, 11:47   #2808
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
DZIEWCZYNKI! Słyszałyście co nasz kochany pan premier chce wprowadzić? 0,5 roku urlopu macierzyńskiego płatnego 100% albo 1 rok i 80% płatne. I to ponoć od 2013r.... Ciekawe... ciekawe....
nic nie slyszałam jak znajdziesz to gdzies na necie artykuł czy cuś to wrzuc linka

Cytat:
Lekarz mi zawsze mówi na badaniu na samolocie już, że dziecko ładnie rośnie. nie wiem, widocznie idzie wyczuć to ręcznie. Dziś nie miałam usg dziecka bo 3tyg temu robił i może wychodzi z założenia,że bez potrzeby sie nie robi takiego badania.
u mnie tez lekarka zawsze mówi ze rosnie pewnie wszystko sie rozciąga i po tym poznają

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Jak mi się nic nie chce, a w dodatku mama rano mi humor popsuła.... Jak ja bym chciała być na swoim i być niezależna, a tak to muszę słuchać komentarzy
zycze wyjścia na swoje ja jak oglądam Barwy szczęścia (moze któras ogląda ) i widze jak sie matka wstrąca Marii w jej zycie to ciesze sie ze mam kredyt, swoje mieszkanie i nikt sie nie wtrąca

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Nestelle i powiem ci ze ja tez nie czuje ruchow i tez mnie to dziwi no i czasem strachu napędza, w sumie to kolejna ciąża więc myslałam ze poczuje wcześniej a tu 20 tydzien leci i nic no ale na usg widac że wiercipiętek mały
Stary 2012-10-12, 11:51   #2809
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

AH! Pani Obserwuje Cie!!! - dzisiaj nam 16 stuknęła hihihi sweet sixteen
co do 16

Co do expose premiera, słyszała właśnie, no nieźle by było, polecam zmianę, ale jak dla mnie odpada, wypadnięcie z rynku pracy dwa razy po 15 miesięcy (dwójka dzieci, macierzyński plus l-4 w ostatnim trymestrze) to byłoby w moim przypadku samobójstwo zawodowe... nie dostałabym potem awansu chyba przez 150 tysięcy lat, ważne jednak że taka opcja jest, ważne żeby kobieta miała wybór więc w sumie

Cytat:
dzidziuś zdrowy piękny

Cytat:
uff kolejny dzień dobrych wiadomości !

Cytat:
nic nie slyszałam jak znajdziesz to gdzies na necie artykuł czy cuś to wrzuc linka
O tym dziś na każdym portalu, to przed chwilą z expose premiera
Stary 2012-10-12, 11:52   #2810
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
koło 16tyg zaczęłam wrzucać do skarbonki po 1,2,5 zł i do końca miałam 400zł więc polecam system, bo się nie odczuje tego i mąż nie będzie gderał
my też mamy skarbonkę, ale nasza tylko 5zł pożera

Cytat:
ładny taki ciążowy. mój jest jakby niżej, tzn idzie od góry, ciut się zapada tworząc taką fałdkę i potem znowu już w tym miejscu gdzie jest dziecko wystaje. ale podobno mój jest za gruby więc się nie wypowiadam.

Cytat:
lekarz wyczuwa ręką wielkość macicy i jest w stanie stwierdzić czy odpowiada danemu tygodniowi ciąży.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:57   #2811
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
.
wymagająca ta wasz skarbonka
Stary 2012-10-12, 12:06   #2812
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka;37036270
[B
Nestelle [/B]i powiem ci ze ja tez nie czuje ruchow i tez mnie to dziwi no i czasem strachu napędza, w sumie to kolejna ciąża więc myslałam ze poczuje wcześniej a tu 20 tydzien leci i nic no ale na usg widac że wiercipiętek mały
...no bo to jest ta schiza właśnie...
ale myślałam,że przy 3 ciąży będę mądrzejsza.....
mnie też zastanawia fakt ,że przy poprzednich - w 1 jak i 2 na tym etapie czułam już regularnie i dlaczego poczułam w tej tak szybko a potem nic..... no ale po tym co dziś widziałam czuję się pewniej i lepiej....
Stary 2012-10-12, 12:10   #2813
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
http://forsal.pl/artykuly/654099,exp..._w_2013_r.html

Cytat:
co do 16

Co do expose premiera, słyszała właśnie, no nieźle by było, polecam zmianę, ale jak dla mnie odpada, wypadnięcie z rynku pracy dwa razy po 15 miesięcy (dwójka dzieci, macierzyński plus l-4 w ostatnim trymestrze) to byłoby w moim przypadku samobójstwo zawodowe... nie dostałabym potem awansu chyba przez 150 tysięcy lat, ważne jednak że taka opcja jest, ważne żeby kobieta miała wybór więc w sumie
Otóż to! Masz wybór Ja na ten przykład nie wypadnę z obiegu Mało tego, mam taki zawód, w którym ciupie się fuchy domowe nie związane ze stałą pracą - a to się kumuś coś narysuje, coś przeliczy... Dlatego dla mnie opcja rocznego urlopu za 80% jest naprawdę kusząca.

Terry Pratchett

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 12:33   #2814
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Czarny Flamaster-powiem ci że ja mam taki sam brzuszek jak ty a jestem w 12tc ale wiem że u mnie szybciej będzie widać bo chudzina zawsze byłam

Co do usg ja mam robione co wizytę,co miesiąc.Ale może dlatego że za pierwszym razem poroniłam.
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 12:46   #2815
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby któraś z was chciała obrazki kupić to polecam te!!
śliczne te obrazki mi mam będzie wyszywała metryczkę coś w takim stylu jak na dole.

Mokka jak 18 tc to masz jeszcze czas na ruchy dziecka, znam dziewczyny które pierwszy raz poczuły w 24 tc.

Malpka nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak przegroda macicy. Trzymam kciuki żeby było ok.

strippi jak dla mnie możesz dawać dużo linków, zawsze to jakaś inspiracja dla nas

ytre chydroxyzolan (czy jakoś tak) jest dozwolony w czasie ciąży a jest uspakajający

czarny flamaster
brzuszek piękny i jest całkiem normalny

myaja a mi lekarz powiedział że USG w żadnym wypadku nie szkodzi dziecku. Ja jestem w 12 tc i miałam już chyba 4. Ale ja miałam małe problemy na początku i często chodziłam na wizyty. Wczęśniej były mniej dokładne urządzenia do usg więc lekarz musiał gmerać i gmerać i jedynie to mogło mieć jakiś wpływ.

Mika witaj

Malpka piękny siusiak a w którym jesteś tygodniu że już tak ładnie widać?

monicca też mam zamiar kupić wózek tako jumer od brata

Agniejska ja też bym chciała dziewczynkę i też mamy przeczucie co do chłopaka. TŻ na USG w 10 tc nie widział gdzie jest główka ani rączki ale widział wielkiego siusiaka którego oczywiście jeszcze nie mogło być

Cytat:
to tak jak moja

Ja dziś dobrze się czuję. W końcu zobaczę TŻta bo tydzień się nie widzieliśmy. Pierwsza taka rozłąka od dwóch lat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg attachment,fid,1,mid,3_2_9LXO,mpid,9,f,metryczka+buciki+%280%29.jpg (46,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg METRYCZKA 3.jpg (23,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg First Friends.jpg (60,6 KB, 10 załadowań)
Stary 2012-10-12, 12:53   #2816
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja też bym chciała dziewczynkę i też mamy przeczucie co do chłopaka. TŻ na USG w 10 tc nie widział gdzie jest główka ani rączki ale widział wielkiego siusiaka którego oczywiście jeszcze nie mogło być
Ja też bym się pisała na dziewczynkę, a wydaje mi się, że będzie chłopoczek. Myślę, że to mechanizm obronny
Co do metryczek - właśnie mnie dzisiaj tchnęło, żeby może się zająć z nudów krzyżykami... jest multum fajnych wzorów, akurat w ramkę nad łóżeczko jakaś serię dać. Na moją mamę liczyć nie mogę... nadal nie skończyła haftować (dość prosty haft) obrusu na moją komunię... która to miała miejsce prawie 20 lat temu

Terry Pratchett
Stary 2012-10-12, 12:56   #2817
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
dzidziuś zdrowy piękny

....no i dzięki za trzymanie kciuków !
za wizytę, dobrze wszystko ok. Ja właśnie też widziałam jak fika i to mnie uspokoiło

Cytat:

No to fajnie że to nic poważnego

Cytat:

zycze wyjścia na swoje ja jak oglądam Barwy szczęścia (moze któras ogląda ) i widze jak sie matka wstrąca Marii w jej zycie to ciesze sie ze mam kredyt, swoje mieszkanie i nikt sie nie wtrąca
No niestety nie prędko, u mnie nie jest aż tak źle czasami tylko są sytuacje których wolałabym żeby nie było. Na jedno to się cieszę że będę miała mamę pod ręką bo to moja pierwsza ciąża i w razie czego mi pomoże przy maluchu. Ale wiadomo nie ma jak na swoim, nikt się wtrąca i jest spokój.
Stary 2012-10-12, 12:58   #2818
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Malpka piękny siusiak a w którym jesteś tygodniu że już tak ładnie widać?
u mnie 19t2d

Cytat:
Na moją mamę liczyć nie mogę... nadal nie skończyła haftować (dość prosty haft) obrusu na moją komunię... która to miała miejsce prawie 20 lat temu
Stary 2012-10-12, 13:05   #2819
Agnjeska
Zadomowienie

Jestem już po
I melduję... dziewczynkę na wątku
Moje przeczucie było jednym słowem do d...
Mała ruchliwa, nogi prostuje, podskakuje a ja nie czuję nic oO
Łapkami tylko główkę cały czas zasłaniała (:
Tż zawiedziony że jego teoria się nie sprawdziła
Dodaje Wam parę fotek:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sam4199s.jpg (127,5 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam4198.jpg (123,4 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam4197m.jpg (132,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam4196n.jpg (118,3 KB, 66 załadowań)

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 13:07   #2820
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem już po
I melduję... dziewczynkę na wątku

gratulacje !

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości