Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-11, 21:05   #2731
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Jak myślicie - uda mi się wydębić skierowanie na morfologię i mocz od internisty w publicznej przychodni? Właśnie dziś wreszcie się zapisałam do przychodni w Wawie. A tak to chodzę prywatnie. Ale chociaż te podstawowe badania chciałabym zrobić korzystając z publicznej służby zdrowia.
ja dziś próbowałam i powiedziała NIE. Bo jak jestem w ciąży to tym się zajmuje ginekolog. Mówię że chodzę prywatnie to mi powiedziała że jest dużo lekarzy którzy przyjmują na NFZ i mogę sobie lekarza zmienić. Poza tym jak stać mnie na wizyty prywatne to i stać mnie na badania.
Stary 2012-10-11, 21:21   #2732
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dragusia wszystkiego NAJ
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Dragusia - spelnienia marzen!!!!!!!!!!!!!!:roza :
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dragusia- dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego ale ty młodziutka jestes
dzieki za zyczenia
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam
Jestem na mamusiach majowo czerwcowych (termin z OM mam na 3 maja z USG na 28 kwietnia). No ale z racji że jestem jedną z pierwszych to nie mam czasami kogo o coś podpytać
Mogę liczyć na przyjęcie do waszego grona i wsparcie?
witamy i gratlujemy
Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
Dragusia najlepsze życzenia samych radosnych dni
umarł House niech żyje House, tylko co ja teraz będę oglądać...stare odcinki ale muszę przyznać ma gość talent muzyczny ciągle mi chodzi po głowie ten kawałek który śpiewał z Cuddy więc dla Ciebie http://www.youtube.com/watch?v=sTeJ5-TyQqM
dzieki za zyczenia

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
aha Dragusia najlepszego..
dzieki za zyczenia
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Dragusia -
Sukcesów w życiu, szczęścia w miłości,
dużo uśmiechu, dużo radości,
spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń,
samych przyjemnych w Twym życiu wydarzeń.

dzieki za zyczenia
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Dragusia wszystkiego najlepszego
dzieki za zyczenia
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin!!! Dużo miłości, radości i uśmiechu na co dzień!!!

No dobra to już wam piszę;
Ale na początku po narzekam bo nie dostałam nawet zdjęcia dzidzi tylko takie opisowe zdjęcie ile waży i resztę innych rzeczy co nie wiem co oznaczają i nawet serduszka wczoraj nie słuchałam
Także nie byłam zbyt zadowolona z wizyty, ale gin mówi że wszystko rozwija się prawidłowo, pomierzył całego dzieciaczka i rączki nóżki itd....
Maleństwo waży 176g. Widziałam jak się rusza i fika aktywne jest szkoda że jeszcze tego nie czuję Ja przytyłam 2 kg moje wyniki dobre i to na tyle. Następna wizyta za miesiąc tzn. 7.11 i powiedział że wtedy powinniśmy się dowiedzieć kto się tak ukrywa Ale powiem szczerze że kusi mnie zrobić sobie dodatkowe badanie usg np 3D żeby lepiej zobaczyć dzidzię bo wczoraj to nie zbyt było cokolwiek widać nie to samo co przez dopochwowe. Ale jeśli wszystko jest dobrze no to nie ma powodów do zmartwień
To by było na tyle....
dzieki za zyczenia
gratuluje wizyty

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:24   #2733
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
ja dziś próbowałam i powiedziała NIE. Bo jak jestem w ciąży to tym się zajmuje ginekolog. Mówię że chodzę prywatnie to mi powiedziała że jest dużo lekarzy którzy przyjmują na NFZ i mogę sobie lekarza zmienić. Poza tym jak stać mnie na wizyty prywatne to i stać mnie na badania.
ehhh też chciałam tak zrobić
ale widzę nie da rady ;/
Stary 2012-10-11, 21:26   #2734
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
to ona http://allegro.pl/kolyska-kolcraft-c...673022005.html
z wysyłką koszt 500zł.. dla mnie to dużo.
fajna ale drogo ze hej
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Najlepszego rośnij duża i zdrowa
dzieki za zyczenia
Cytat:
Na dodatek zatkany nois;(. Czy cos opróćz wody morskiej i wszystkiego innego pod inna nazwą, a na bazie wody morskiej (acatar fast, ibuprom zatoki) można brac w 2 trymestrze? Nie moge spac z zatkanym nosem, a woda morska nie pomaga;/
nie wiem czy ktos juz pisal ale ibupron nie jest zalecany w ciazy
Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Witam kobietki!Czy mogę do was dołączyć?Jestem w 12 tc termin mam na 22 kwietnia i chciałam przyłączyć się do wątku coby pogadać z kimś kto jest na podobnym etapie ciąży
witamy i gratulujemy

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dragusia 100 LAT!!!
dzieki za zyczenia
Cytat:
a ja dziś równo 19t czyli od jutra leci na 20

nadrabian po jednej stronie ;p

Stary 2012-10-11, 21:26   #2735
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh też chciałam tak zrobić
ale widzę nie da rady ;/
myślę że to zależy do lekarza, ona zawsze mi dawała bez problemu teraz jej coś odbiło.
Stary 2012-10-11, 21:39   #2736
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego
dzieki za zyczenia

Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość
Witam się

Mam pytanie do dziewczyn które kupowały spodnie ciążowe. Kupujecie je w takim rozmiarze jaki teraz nosicie czy większe? bo już sama nie wiem, ciężko oszacować czy coś pójdzie mi w tyłek i biodra Bo w brzuchu to już się w żadnych nie dopinam noszę tylko te z gumkami w pasie
ja kupuje takie w jakie wchodze, poki co idzie mi w brzuch a nie dupsko czy uda, odpukac oby tak zostalo.
Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
.... nie rozumiem...
a u Was widać brzuszki czy nie, moja druga ciąża i widać noszę luźne sukienki i swetry cóż zaczoł się 4miesiąc brzuszek mnie cieszy i niech rośnie jak duży chce
widac wroce na weekend do wrocka to zrobie fotke i sie pochwale

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki czy moge do Was dołączyć???
Jestem mamą kwietniową a termin mam dokładnie na 30.04 -
witamy i gratulujemy
Cytat:
Ja dziś w Stokrotce miałam taką miła przygodę, ze stoje w kolejce do kasy z 5 osób przede mną a nagle p. Kasjerka do mnie: to ja poprosze panią bez kolejki, ja taka zdziwiona- mnie? A ona, się uśmiecha i mówi: a co źle widze? Ja: Nie no dobrze Pani widzi, dziekuje I tak moja pierwsza osługa bez kolejki i to nie wysępiona Nie sądziłam, że aż tak widać
o bardzo miło

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wiecie co a mnie chyba coś bierze na całego ;( głowa mi pęka, czuję ze jestem cała rozpalona, kości mnie bolą. Masakra ;(
eh skąd to znam, ja dzis juz umieram nawet mnie zeby bolą, dziąsła dotknelam paznokciem to mi krew sie polala dobrze ze jutro wizyta to moze cos dostane. a ty czym sie leczysz?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Ja dopiero z przeziebienia wyszłam, okropny kaszel, bół gardła, bół głowy, nos zatkany, teraz wszystko puszcza... całe dnie w kocu i domowe lekarstwa i wróciłam do żywych
zdradz te sposoby
Cytat:
Swoją drogą brechta, bo moj tata remontuje nam mieszkanie z moim tesciem i np. w sklepie z plytkami dzwonie i mowie: tato, jest tam tata gdzies w pobliżu?Acha to niech tata spyta taty czy te płytki moga być dopiero na piątek(...) A kasjerka patrzy na mnie jak na gejowskie dziecko;p

Cytat:
Ha ja jestem lepsza, u mnie nadal Pan i Pani tyle ze ja świeża mężatka więc narazie mi tatus i mamusia przez gardło nie przejdzie a poza tym mi teściowa tez podpadła.
Np. wczoraj że mam za małe cycki i dziecka nie wykarmie i mleka nie będzie (a ona jest pokaźnych rozmiarów nie) no i mam troche doła (wiem że to nie prawda) ale takie słowa to ...
u mnie też pan pani, ale unikam, raczej bez osobowo niedlugo bedzie dziadek i babcia
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Dragusia wszystkiego najlepszego
dzieki za zyczenia

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dragusia 107 lat!!!
dzieki za zyczenia 107? hm...

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Nadrobiłam u mnie wizyta ok! Mała rośnie jak na drożdżach! waży już 341gram. Ma długaśne nogi:P - 21ti6d. Reszta na 20 tydzień więc tak jak powinno być. Termin porodu się nie zmienił Niestety ułożyła się plecami do świata i miała podkulone nóżki. Widać było tylko tył głowy. Gin. chciała ją przekręcić to tylko machnęła ręką jakby mówiła: daj mi spokój Leniuch straszny. Zwolnienie przedłużone. A i przytyłam już w sumie 3,7 kg. Chyba nie dużo?
dla modeleczki
no fajnie mało przybylo ci kilogramow ale jak nogi zaczna sie rozrastac hehe, bedzie miala czym cie kopac

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dragusia wszystkiego NAAAJ i sto latek (;]
dzieki za zyczenia

Stary 2012-10-11, 21:39   #2737
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
myślę że to zależy do lekarza, ona zawsze mi dawała bez problemu teraz jej coś odbiło.
mój nie jest za fajny ;/

Jakby któraś z was chciała obrazki kupić to polecam te!!

http://allegro.pl/druk-plotno-30x40-...681034106.html

mam u Julki w pokoju 2 sztuki, właśnie u tej babki kupione, po 3 latach wyglądają jak nowe, kolory idealne, wykonanie to samo!
teraz będę kupować 3 szt dla Michałka
i wzór motoryzacja

http://behappypoland.pl/motoryzacja.html
wzory 076, 075, 078

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-11, 21:50   #2738
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Dragusia88 wszystkiego naj, naj, naj...: roza:
dzieki za zyczenia
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Dragusia stooo lat
dzieki za zyczenia

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Dragusia 100 lat
dzieki za zyczenia

Cytat:
Strasznie swędzi mnie skóra, wysypało mi szyję, dekolt i pod piersiami. Czy któraś też tak miała?
smaruj kremem zeby rozstepow nie bylo
Cytat:
Kochane co radzicie
kupić? wzór tropical island
poszewka na kołderkę, poszewka na poduszkę i ochraniacz

http://allegro.pl/feretti-trio-3cz-w...702869834.html
super ale nie za drogo jak na poszewki?
Cytat:
A jeszcze mam pytanie kupowałyście już jakieś rzeczy dla maluszków?
Kiedy macie zamiar kupować wózki, łóżeczka itd?
Ja muszę przyznać że już kupiłam parę ciuszków (używane) ale były piękne. I jakoś wszystkie dla dziewczynki a wszyscy nam "wróżą" chłopaka. Najwyżej później będę się martwić co z tym zrobić
ciuszki juz kompletuje calkiem sporo mam. wozek po nowym roku chce a lozeczko grudzien/styczen
Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny PORADŹCIE!!!

1. jestesmy juz w 15ty tygodniu,wczoraj mielismy wizyte kontrolna (jak co msc) i lekarka spojrzala tylko na badania, potwierdzila ze wyniki sa w porzadku sprawdzila pochwe (nie wiem wlascicie co sie w ten sposob bada?!), i tyle... zadnego usg, zadnego zdjecia pomoarow dziecka... nic... czy tj normalne?

3. to juz 15ty tydzien a mnie nadal niedobrze i mnie mdli , nawet ostatnio po raz pierwszy wymiotowalam... czy tj normalne?...
chodzisz na nfz? to oni nie robia co wizyte usg.
wymioty moga i byc do konca ciazy, u kazdej inaczej
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Jak myślicie - uda mi się wydębić skierowanie na morfologię i mocz od internisty w publicznej przychodni? Właśnie dziś wreszcie się zapisałam do przychodni w Wawie. A tak to chodzę prywatnie. Ale chociaż te podstawowe badania chciałabym zrobić korzystając z publicznej służby zdrowia.
zalezy od lekarza ale powinien, naleza ci sie badania conajmniej raz w roku.
Cytat:
ja po wizycie wstawiam fotkę żeby nie było wątpliwości stoi jak armata
tak więc kolejny chłopak do walki o Michalinkę

https://lh4.googleusercontent.com/-U.../WP_000024.jpg

w sumie po wizycie ok maluch waży 250g
o kurde czy to to co mysle
kawał chłopa
Cytat:
a to sucz!

ok nadrobilam i ide spac, juz mnie kregoslup boli od siedzenia zeby nas nadrobic eh.
dobranoc

Stary 2012-10-11, 22:02   #2739
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
za wizytę i za synusia

Ciężko będą miały te nasze chłopaki, będą musieli walczyć o dziewuszki

Cytat:
Ładna ta firaneczka
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 23:03   #2740
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
mi rodzinna kiedyś nie chciała dać skierowania, a potrzebowałam badań i jakiegoś zaświadczenia do wolontariatu w szpitalu. nie robiłam u nich badań przez kilka lat należenia do tej przychodni i robili mi takie problemy. paranoja. teraz na początku ciąży endo (na NFZ) dawała mi skierowania na jakieś badania i chciałam przy okazji hcg żeby sprawdzić czy rośnie to powiedziała, że nie może mi dać, bo tylko gin może. nie wiem, nie wnikałam. w swojej przychodni na pewno nie dostałabym skierowań, zwłaszcza co miesiąc, tu problemem są badania co parę lat ale swoją drogą to morfologia i analiza moczu to najmniejsze koszty wśród badań w ciąży.

odnośnie soków z żurawiny. będąc w tesco patrzyłam na soki z żurawiną, znalazłam 2. jeden to owoce świata żurawina i tu mały szok, bo zawiera jedynie 2% soku z żurawiny, za to np. 15% z jabłek, 5% z aronii i coś tam jeszcze, więc ta nazwa nijak do soku nie pasuje. drugi - żurawina miał w składzie 25% soku z żurawiny. więcej nie znalazłam żadnego, wybór mizerny. jakie wy kupujecie?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 23:15   #2741
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny macie taki dziwny posmak w ustach? mnie męczy już chyba z tydzień.. nosze cukierki ze soba zeby jakos tego nie czuc ale nie pomaga ;/
moze ktoras z Was tez to ma?!
ja w sumie mam od jakiegoś czasu.. takie dziwne uczucie jakbym zębów dwa dni nie myła Czasem ide i myję pare razy w ciągu dnia, bo mnie to wkurza... Przynajmniej przez chwilę jest lepiej
Cytat:
Dziewczyny mam jakies złe przeczucia, odgoncie ode mnie te głupie myśli...Nie wiem, czy to stres przed wizytą, czy dlatego, że dzidzi sie mało odzywa i jeszcze ten brzuch mi twardnieje...;/ Oby to były tylko głupie schizy.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie stresuj się, będzie dobrze. podobno na początku ruchy dziecka są bardzo nieregularne.. ja wcale nie czuję staram się nie schizować..
u mnie w sumie dziś (bo już po północy) rozpoczął się 18 tydzień... A ruchów też jeszcze nie czuję I też już zaczynam powoli schizować... szczególnie, że od wczoraj jakoś gorzej się czuję - jakiś taki spadek formy i brzuch pobolewa czasami. Dziś mnie zakłuło tak nieprzyjemnie pare razy A do wizyty prawie 2 tygodnie... Jeśli w międzyczasie nie poczuję ruchów to chyba zeświruję
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Nadrobiłam u mnie wizyta ok! Mała rośnie jak na drożdżach! waży już 341gram. Ma długaśne nogi:P - 21ti6d. Reszta na 20 tydzień więc tak jak powinno być. Termin porodu się nie zmienił Niestety ułożyła się plecami do świata i miała podkulone nóżki. Widać było tylko tył głowy. Gin. chciała ją przekręcić to tylko machnęła ręką jakby mówiła: daj mi spokój Leniuch straszny. Zwolnienie przedłużone. A i przytyłam już w sumie 3,7 kg. Chyba nie dużo?
Liwka, super że wizyta udana No i wydaje mi sie że przytyłaś w sam raz

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
to tak ja razem bedziemy swietowac, tylko ja mam nadzieje juz z maluszkiem

dziewczyny tak wam zazdroszcze takiej beztroskiej ciazy...
ja dosc ze niedawno stracilam dziecko to teraz musze sie bac o drugie nie moge sie doczekac dobrych wiadomosci.. i znow tych szczesliwych dni...
Lunka Kochana... rozumiem Cię doskonale... Ale pocieszę Cię, że chyba większość z nas miała już większe lub mniejsze stresy w czasie ciąży... A to ledwo połowa Mam nadzieję, że na wizycie u gina okaże się że już u Ciebie wszystko dobrze i będziesz mogła na spokojnie wrócić do radosnego planowania
Cytat:
Dziewczyny PORADŹCIE!!!

1. jestesmy juz w 15ty tygodniu,wczoraj mielismy wizyte kontrolna (jak co msc) i lekarka spojrzala tylko na badania, potwierdzila ze wyniki sa w porzadku sprawdzila pochwe (nie wiem wlascicie co sie w ten sposob bada?!), i tyle... zadnego usg, zadnego zdjecia pomoarow dziecka... nic... czy tj normalne?

2. mam lekkie przeziębienie, tzn w pon/wt mialam po 37 katar i lekkie swedzenie gardla, ale natualnie leczylam sie czosnkiem, ewent 1 raz tantum verde, i smarowalam amolem klatke, plecy i stopy...
przechodzilo, wczoraj i dzis nie mam juz temp, katar pratycznie zszedl, kaszlne moze z 3razy na dzien, ale tj zwykly suchy kaszel, nie mam trudnosci w oddychaniu, czuje się dobrze... ginekolog na mnie najechala ze powinnam z mety isc do rodzinnego, tylko ona nie rozumie ze moj rodzinny nie zrobi KOMPLETNIE NIC poza zapisaniem mi antybiotyku... ... mam swojego rodzinnego ale u niej terminy po tydzien albo i lepiej... i sie zastanawiam czy isc i czy wogole warto? ....

3. to juz 15ty tydzien a mnie nadal niedobrze i mnie mdli , nawet ostatnio po raz pierwszy wymiotowalam... czy tj normalne?...
myaja, domyślam się że chodzisz do gina na nfz? Oni niezbyt często robią usg. Tylko jak pójdziesz prywatnie to będziesz miała co wizytę W sumie nie dziwie sie, że gin Ci kazał po leki na przeziebienie iśc do internisty... no bo w końcu to nie jego działka Trzymam kcuki żebyś szysbko do zdrowia wróciła
Cytat:

hehe... tak się przez moment zastanawiałam co to za ujęcie A to id dołu zdaje się? Nooo... jak armata

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 05:15   #2742
anika_s
Wtajemniczenie

Malpka gratuluję synusia
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 06:38   #2743
nestelle
Zakorzenienie

cześć dziewczyny ,
dziś mam wizytę na 9,więć Kuba na 8 do szkoły a ja po wyniki i do gina.....
wiem ,że wszystko ok, ale jednak się denerwuję , nie czuje już nawet muśnięć a co dopiero kopania.... i się boję .....
mam nadzieję,że mały zdrowy tylko leniwy ..... bo już mam mętlik w głowie.....
dziś zaczynam 20 ....

małpka- gratuluje !!! no genialna fotka !!!
Stary 2012-10-12, 06:48   #2744
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

dziewczyny tak wam zazdroszcze takiej beztroskiej ciazy...
ja dosc ze niedawno stracilam dziecko to teraz musze sie bac o drugie nie moge sie doczekac dobrych wiadomosci.. i znow tych szczesliwych dni...
Będzie dobrze, a już jesteś za tym tygodniem co poprzednią ciążę poroniłaś? w którym to było tygodniu ?

Cytat:
Dziewczyny PORADŹCIE!!!

Pochwę sprawdza się zawsze - długość szyjki min bardzo ważny objaw. USG na każdej wizycie nie jest wskazane, choć wielu z naszych lekarzy chociaż na chwilkę podgląda dziecko, co nie do końca ma więcej sensu niż uspokojenie Mam.

Cytat:
2. mam lekkie przeziębienie, tzn w pon/wt mialam po 37 katar i lekkie swedzenie gardla, ale natualnie leczylam sie czosnkiem, ewent 1 raz tantum verde, i smarowalam amolem klatke, plecy i stopy...
przechodzilo, wczoraj i dzis nie mam juz temp, katar pratycznie zszedl, kaszlne moze z 3razy na dzien, ale tj zwykly suchy kaszel, nie mam trudnosci w oddychaniu, czuje się dobrze... ginekolog na mnie najechala ze powinnam z mety isc do rodzinnego, tylko ona nie rozumie ze moj rodzinny nie zrobi KOMPLETNIE NIC poza zapisaniem mi antybiotyku... ... mam swojego rodzinnego ale u niej terminy po tydzien albo i lepiej... i sie zastanawiam czy isc i czy wogole warto? ....
No ja nie wiem w jakim ono jest stadium to Twoje przeziębienie ile trwa, może warto iść się przesłuchać, jak masz złego lekarza rodzinnego to radzę zmienić jego.

Cytat:
Tak bywa ! Takie uroki ciąży.

A poza tym piękny słoneczny dzień przed nami no i piątek dziś kończę pracę wcześniej więc od 16 weeeekend

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny ,
wiem ,że wszystko ok, ale jednak się denerwuję , nie czuje już nawet muśnięć a co dopiero kopania.... i się boję .....
dziś zaczynam 20 ....
za wizytę i gratuluję 20 ! Myślę, że po prostu nosisz małego leniwca i śpiocha a wszystko okaże się ok !
Stary 2012-10-12, 06:57   #2745
klementyna1
Zakorzenienie

Ale ibuprom ja uzywam ten do nosa: hipertonic spray- w areozolu i na opakowaniu jest napisane: Spray moze być stosowany przez kobiety w ciązy i karmiące piersia. Tam nie ma ibuprofenu tylko: roztwór chlorku sodu, bufor fosoforanowy i woda oczyszczona. Dziąłanie ma takie jak woda morska- czyli chwilowe...
Mąż pojechał po ojców i dalej remontować (końca nie widać) A ja w łózku wsunełam cała wedlowska czekolade nadziewaną...Wiem dla jelit zabójstwo ale jak zaczęłam jeśc nie mogłam przestać...Jutro o tej porze będe już w poczekalni
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 07:02   #2746
booziaczek
Zadomowienie

witam was w ten mroźny poranek w koncu was nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Agnjeska mieszkasz w Holandii? bo ja tuż za jej granicą

dziewczyny macie taki dziwny posmak w ustach? mnie męczy już chyba z tydzień.. nosze cukierki ze soba zeby jakos tego nie czuc ale nie pomaga ;/
moze ktoras z Was tez to ma?!
ja tez tak mam przez cały dzień a po godz 17-18 sie nasila i nic nie jem dużo pije i jest lepiej mam tak od około 9 tyg teraz jest 16/17 i poprawy nie ma gin kazał rumianek pic

ale jestem dzis nie wyspana zaraZ chyba do łóżka zmykam z powrotem choć mysle intesywnie nad sniadaniem ostatni jogurt małzkowi do pracy dałam i mam teraz dylemat:/
miłego dnia wam życze trzymajcie sie ciepło
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 07:08   #2747
Malpka
Zakorzenienie

hej

Cytat:
u mnie w sumie dziś (bo już po północy) rozpoczął się 18 tydzień... A ruchów też jeszcze nie czuję I też już zaczynam powoli schizować... szczególnie, że od wczoraj jakoś gorzej się czuję - jakiś taki spadek formy i brzuch pobolewa czasami. Dziś mnie zakłuło tak nieprzyjemnie pare razy A do wizyty prawie 2 tygodnie... Jeśli w międzyczasie nie poczuję ruchów to chyba zeświruję

hehe... tak się przez moment zastanawiałam co to za ujęcie A to id dołu zdaje się? Nooo... jak armata
tak ujęcie od dołu hehe
a powiem ci ze u mnie leci 20 tydzien i tez ruchów nie czuje i też myslałam ze zeświruje bedzie dobrze

Cytat:
cześć dziewczyny ,
dziś zaczynam 20 ....

małpka- gratuluje !!! no genialna fotka !!!
kciuki za wizyte i za 20 tydzień

------------------------

a ja wam jeszcze napisze ze wczoraj na tym usg lekarka powiedziała ze mam przegrode w macicy i na usg bylo widac jak maluch wkłada tam nóżke i wyjmuje, i dziś mam podjechac o 11 do szpitala do lekarki zrobi jeszcze raz badanie i skonsultuje to z innym lekarzem, eh całą noc mi sie to śniło Nie chciała mi bardzo wczoraj nic mowić tylko dopiero dziś jak potwierdzi być moze bede musiała miec cc ale mam nadzieje ze to nie szkodzi niczemu innemu
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 07:12   #2748
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale się ułożył fotogenicznie hehehe siusiak jak się patrzy gratulacje!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 07:13   #2749
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

przegroda w macicy, to dopiero, człowiek całe życie się uczy ! Nawet nie wiedziałam że coś takiego może być !!

a zdjęcie synka narządu jak z jakiegoś filmu xxx :P
Stary 2012-10-12, 07:34   #2750
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
super ale nie za drogo jak na poszewki?
może i tak, ale za pościel Julci 3 lata temu dałam 400zł i też zbierałam całą ciążę na ten wydatek także nie było mi szkoda, a łóżeczko wyglądało super, ale wtedy miało baldachim, falbankowe prześcieradełko itd itd. teraz z baldachimu rezygnuję i tej falbanki.
a pieniądze zbierałam tak:
koło 16tyg zaczęłam wrzucać do skarbonki po 1,2,5 zł i do końca miałam 400zł więc polecam system, bo się nie odczuje tego i mąż nie będzie gderał

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

Ładna ta firaneczka
dla Julci ją kupuję, a dla małego nie mogę się zdecydować hmm

Cytat:
cześć dziewczyny ,
dziś zaczynam 20 ....
za 20tydz
i za wizytę

Ja dziś skończyłam 20tyg, połowa ciąży za mną, zaczynam 21 tydzień
Dziewczyny jak macie dosyć moich linków i pytań o rzeczy to powiedzcie, bo ja jestem nie zdecydowana i lubię jak ktoś mi podpowiada

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:

haha Małpko gratulacje!!
zdjęcie świetne )
Nie wiem jak wczoraj przegapiłam Twojego posta, chyba tylko dlatego że już nie widziałam na oczy.
Super! Synek będzie
Stary 2012-10-12, 07:35   #2751
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
może i tak, ale za pościel Julci 3 lata temu dałam 400zł i też zbierałam całą ciążę na ten wydatek także nie było mi szkoda, a łóżeczko wyglądało super, ale wtedy miało baldachim, falbankowe prześcieradełko itd itd. teraz z baldachimu rezygnuję i tej falbanki.
a pieniądze zbierałam tak:
koło 16tyg zaczęłam wrzucać do skarbonki po 1,2,5 zł i do końca miałam 400zł więc polecam system, bo się nie odczuje tego i mąż nie będzie gderał

dla Julci ją kupuję, a dla małego nie mogę się zdecydować hmm

za 20tydz
i za wizytę

Dziewczyny jak macie dosyć moich linków i pytań o rzeczy to powiedzcie, bo ja jestem nie zdecydowana i lubię jak ktoś mi podpowiada
Lubię Twoje linki zawsze coś fajnego znajdziesz- widać, ze jesteś maniaczką allegrową Poza tym zawsze to jakieś rady i propozycje doswiadczonej mamusi dla takiego laika jak ja:P Chociaz ja chyba bede szła troche po kosztach, bo mnie troche te wydatki przytłaczają....A w rodzinie nie ma żadnych dzieci, żeby od kogos cos dostać. Mam jedną siostre cioteczną, która ma 4 latke i roczniaka i już dzieci miec nie będzie (komplikacje przy porodzie i usunięta macica) I kiedyś mówiła, że w razie czego to składa dla mnie lub mojego brata wszystkie ciuszki itp. Ale czy teraz sobie o mnie przypomnie to nie wiem. Miło będzie jeśli tak, ale upominac się nie będę
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 07:41   #2752
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Lubię Twoje linki zawsze coś fajnego znajdziesz- widać, ze jesteś maniaczką allegrową Poza tym zawsze to jakieś rady i propozycje doswiadczonej mamusi dla takiego laika jak ja:P Chociaz ja chyba bede szła troche po kosztach, bo mnie troche te wydatki przytłaczają....A w rodzinie nie ma żadnych dzieci, żeby od kogos cos dostać. Mam jedną siostre cioteczną, która ma 4 latke i roczniaka i już dzieci miec nie będzie (komplikacje przy porodzie i usunięta macica) I kiedyś mówiła, że w razie czego to składa dla mnie lub mojego brata wszystkie ciuszki itp. Ale czy teraz sobie o mnie przypomnie to nie wiem. Miło będzie jeśli tak, ale upominac się nie będę
Jak po kosztach to też mogę pomóc, np te obrazki do pokoiku co wstawiałam na płótnie są takie same, ale w ramkach, o wiele taniej
Pościel np ta co ja kupiłam można kupić stan idealny za grosze i kolejne 2 komplety kupię używane w stanie idealnym, by było na zmianę.
Powiem Ci, że ja też bym kupowała po kosztach, ale miałam te moje czapraki końskie i to zawsze "lokata" w szafie, bo one nigdy nie tanieją, a niektóre ceny rosną z wiekiem także sprzedałam trochę i mam kasiorkę na pokoik, tak to bym pewnie też szukała tańszych opcji, więc Cię rozumiem. Nam się nie przelewa, zwłaszcza, że ja nie pracuję i nie dostaję zasiłku. Mąż teraz na kursie był, to żadnych premii i weekendów nie zrobił, więc wypłata była tragiczna, no ale przeżyć trzeba ten miesiąc, potem będzie już trochę lepiej, a jak w końcu przyznają mu kolejne grupy w pracy to już będzie fajnie.
Stary 2012-10-12, 07:47   #2753
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

Oo to masz dokładnie tak jak ja... i też schizuje (u mnie 17t3d) też pobolewa, ruchów zero...
ześwirujemy razem....

no niecałe 4h i będziemy próbować dowiedzieć się czy jest chłopiec czy dziewczynka...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 07:49   #2754
Malpka
Zakorzenienie

co do fotki to lekarka sie tez smiała ze widać jak na dłoni

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
przegroda w macicy, to dopiero, człowiek całe życie się uczy ! Nawet nie wiedziałam że coś takiego może być !!
tez nie wiedziałam ze cos takiego moze byc przy Julce nic nie było na 1 usg tez nic nie było widac nie wiem czy dlatego ze dzidziuś był za mały czy nie było jej jeszcze, no mam nadzieje ze dziś mi wszystko wyjaśni

Cytat:

Cytat:
jesli masz dobry kontakt z siostrą to ja bym sobie zażartowała czy nadal trzyma te ciuszki dla ciebie czy poszły juz w świat
Stary 2012-10-12, 08:01   #2755
ytre
Raczkowanie

Witam,
Czy któraś z Was orientuje się może, czy w ciąży można brać jakieś leki uspokajające (łagodne)? Coś co by nie zaszkodziło dziecku, chociaż wątpie. Ale z drugiej strony patrząc nie wiem co gorsze, narażać dziecko na stres czy na działanie tabletek. Mam ogromne nerwy od miesiąca, potrwa to pewnie jeszcze miesiąc a na koniec wiem, że czeka mnie mocny wstrząs. Niestety nie dam rady tego uniknąć.
Powiedzcie mi jeszcze jak u Was z wagą? Bo jak podczytuje to każda pare kg przytyła, a ja jak schudłam na początku ciąży 2 kg to tak mi zostało, waga ani drgnie. Staram się jeść jak trzeba, chyba że ten stres mnie blokuje i nie spanie w nocy. Nie mam mdłości, jestem w 20 tygodniu.
Pozdrawiam
ytre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:14   #2756
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ytre Pokaż wiadomość
Witam,
Czy któraś z Was orientuje się może, czy w ciąży można brać jakieś leki uspokajające (łagodne)? Coś co by nie zaszkodziło dziecku, chociaż wątpie. Ale z drugiej strony patrząc nie wiem co gorsze, narażać dziecko na stres czy na działanie tabletek. Mam ogromne nerwy od miesiąca, potrwa to pewnie jeszcze miesiąc a na koniec wiem, że czeka mnie mocny wstrząs. Niestety nie dam rady tego uniknąć.
Powiedzcie mi jeszcze jak u Was z wagą? Bo jak podczytuje to każda pare kg przytyła, a ja jak schudłam na początku ciąży 2 kg to tak mi zostało, waga ani drgnie. Staram się jeść jak trzeba, chyba że ten stres mnie blokuje i nie spanie w nocy. Nie mam mdłości, jestem w 20 tygodniu.
Pozdrawiam
na pewno można pic melise na uspokojenie
a co do wagi to jak widac indywidualna sprawa jedna tyje druga chudnie Jesli lekarz mówi ci ze z maluszkiem wszystko dobrze to znaczy ze wagą nie ma sie co przejmowac są takie dziewczyny co tylko 8 kg tyja przez cała ciaze a są takie co i 20
Stary 2012-10-12, 08:17   #2757
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

ytre wydaje mi się że sprawa jest chyba trochę za poważna jak na konsultacje na forum, trzeba porozmawiać z lekarzem prowadzącym ciążę.

Ja nie zdecydowałabym się na leki uspakajające w ciąży, zwłaszcza że jak rozumiem wiesz już kiedy ten stres się skończy i z czym to się je..więc chyba jesteś to w stanie przeżyć..a nie pompować w siebie chemie. No ale do wyboru do koloru jak kto woli. Myślę, że jednak przy wsparciu bliskich i dla dobra dziecka, trzeba sobie radzić jakoś z tą sytuacją a nie faszerować się uspakajaczami.. no ale takie moje zdanie...

Co do wagi, to różnie różne dziewczyny mają jedne tyją drugie chudną, jak masz więcej obaw polecam otwartą rozmowę ze swoim ginekologiem, my jednak nie jesteśmy lekarzami.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 08:19   #2758
czarny flamaster
Zadomowienie

Skoro Babystrology pokazuje mi 18tc, to ja pokażę Wam brzuszek
Chyba ma jakiś dziwny kształt )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0391.jpg (107,8 KB, 64 załadowań)

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:21   #2759
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ytre Pokaż wiadomość
Witam,
Pozdrawiam
Cytat:
na pewno można pic melise na uspokojenie
a co do wagi to jak widac indywidualna sprawa jedna tyje druga chudnie Jesli lekarz mówi ci ze z maluszkiem wszystko dobrze to znaczy ze wagą nie ma sie co przejmowac są takie dziewczyny co tylko 8 kg tyja przez cała ciaze a są takie co i 20
tak jak pisała malpka a cos mocniejszego zadzwoń może do gina lub położnej
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 08:25   #2760
myaja
Rozeznanie

o matko dziewczyny ale napierniczacie z pisaniem klawiatury poscieracie

wiec tak co do lekarza nie jestem nie niezadowolona, tylko zastanawiam sie czy to normalne ze nie robi sie badania usg co wizyte tj co msc to wszystko nastepnym razem ja poprostu poprosze o badanie i juz ... moze sie zgodzi... moja znajoma polozna powiedziala, ze nawet nie powinno sie robic usg w ciazy wiecej niz max 5 razy! a ja jestem dopiero w 15tyg i mialam juz 3 razy robione...

co do przeziebienia - tj jakas masakra tyle wam powiem... :|
lekarza rodzinnego mam oddalonego o 4okm od miejsca w ktorym aktualnie mieszkanm ale tj kobieta kompetentna i wiem ze pomoze od 2 dni chce sie zarejestrowac i nie moge bo bloczki sa rozdawane od 7dmej rano a rejestracja telefoniczna od 8 a nie mam szans co by zdarzac... koniec swiata...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości