|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
gratki
wlejam linka o dostępnych kaszkach na polskim rynku zawierających gluten http://mamyporady.blogspot.com/2012/...sza-manna.html |
|
|
|
#4322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale spoko, już to przeżałowałam...Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Super!
Chociaż ja liczę na to, że Maćkowi szybko nie wyjdą ![]() Maciek dzisiaj pierwszy raz (dziś jest dzień pierwszych razów) został sam z dziadkami. I to w porze wieczornej kiedy bywa najbardziej marudny. Ani stęknął, teściowie zachwyceni. Musieliśmy jechać coś załatwić a wieczorem nie chcieliśmy go ciągać ze sobą. Jestem dumna z dziecia! Towarzyski potwór z niego ![]() A, no i przewrócił się pierwszy raz na brzuch, sam
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też się pochwalę
Sebuś dziś wieczorem zasnął sam w łóżeczku i to w dodatku mając czkawkę |
|
|
|
#4325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przeniosłam się na nosidełko ergonimczne Tula - świetna sprawa jak dla mnie, na chuste czyhałam, ale jak pomyślałam że będę musiała nauczyć się go w to wiązać a czas mija i pogoda u nas też mija, to wygooglowałam wszystko odnośnie nosidełek, wybrałam kilka ergonomicznych, obczytałam sie opini i kupiłam - zdecydownanie dobry dla mnie wybór. I teraz jestem wolna, szczęśliwa, bez depresji, wrzucam małego w trzy sekundy i wychodzimy i chociażby się niebo waliło - on zawsze wysiedzi grzecznie w nosidełku tyle ile jesteśmy na dworzu ![]() Walka była bez sensu, i tak spacery kończyły się na rękach, bo jak Mały coś postanowi to tego się trzyma i dostaje takiej histeri że ma w nosie plecy, ręce i wszystko inne mamy i okolicznych gapiów też. Po co mi to? teraz jesteśmy oboje szczęśliwi, on bo widzi świat i wali w kimę od czasu do czasu, ja bo nie jestem uwiązana i łatwiej poruszać mi się autobusami Cytat:
daję wodę z kubka niekapkaja mam ten i polecam, ma silikonowy ustnik i działa jak przy piersi - dziecko musi sobie nacisnąć i wtedy leci co w środku nalejesz http://nuby.com/en-GB/nuby/cups-spouts/9895/Cytat:
![]() gdzie kupujesz kaszki Holle? ja próbuje je znaleźć w sklepiej stacjonarnym ale nigdzie ich nie widziałam Kism - trzymam kciuki za rozmowę! a tak w ogóle mój Mały skończył 6 - 6 miesiecy i z trzy dniowym opóźnieniem zaczeliśmy rozszerzać dietę i chociaż mamy te słynne "uniformy" które można nabyć w Ikea, my nabyliśmy w tesco to i tak karmimy go półnagiego - bo jedzenie jest wszędzie, ostatnio wyrzucił sobie resztki z miski na głowę, bo chciał się pobawić pobojowisko jednym słowem
|
|||
|
|
|
#4326 |
|
Rozeznanie
|
No tak zaczął się weekend i wszyscy dłużej śpią? To ja się witam z herbatką
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Dzień pełen wrażeń.Dołączamy do grona zakatarzonych dzieci. Szymon dziś obudził się z ciąpami, a lekarz w poniedziałek dopiero (i znów przesunie nam się szczepienie |
|
|
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja,po kawce
Słuchajcie już nie wiem co mam robić,Szymon ma cały czas katar Taki kaszel że wymiotuje przez flegme,nie często lecz tak raz dziennie.W domu kupa leków a on w ogóle nie reaguje,katar przechodzi na dzień i wraca z taka siłą,że Szymek nie chce jeść bo jak ma to robić z zapchanym nosem Do tego flegma zalega on kaszle dusi się,nie może oddychać,flegma pójdzie i jest ok.Ręce opadają.Jeszcze pogorszyło się dziś w nocy kiedy lekarza nie ma![]() Filip-cóż Filip znów leczy zęby bo mu ropa podeszła Jest znowu na antybiotyku(no ileż mozna),i tak sobie chodzimy co dwa dni robić ząb,a bo raz nie zrobili bo ropa nie zeszła do końca,wczoraj wsadzili mu antybiotyk gdzie w środę znowu muszę iść z tym zębem.No oszaleje kiedyś.Ile ja,my możemy jeszcze wytrzymać,no ile pytam!!!!Mąż czeka na miejsce w szpitalu-czas oczekiwania do 10dni,tylko czy sie doczeka Jest coraz gorzej![]() Pogoda do d.py pada,zimno ![]() Ja się powoli szykuje do lekarza-znając życie trochę mi się zejdzie,bo nie mam kiedy,zle sie czuję,jest mi słabo,głowę mi rozsadza,włosy lecą,wzrok siada(termin do okulisty na 18grudnia) heh ciekawe czy będzie jeszcze z czym iść bo z dnia na dzień ślepnę.Jestem sucha jak wiór-czytaj chuda.I tu pada pytanie.Moze to byc przez tarczycę?????? |
|
|
|
#4329 |
|
Zadomowienie
|
Bry
dziewczyny ja jeszcze raz z tym glutenem zapytam... Karmię tylko piersią. Adaś 2 dni temu skończył 4 miesiące, czy mam kupić jakąs kaszkę zawierającą gluten i mu dawać po pół łyżeczki? |
|
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja daję mannę, biorę pół łyżeczki, dolewam swojego mleka i mu podaję. |
|
|
|
|
#4331 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
Takie objawy może powodować tarczyca. Trzymaj się kochana! Cytat:
|
|
#4332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaki Wy macie w ogóle stosunek do wprowadzania glutenu? Jaki to ma sens wg Was? Poruszałyśmy ten temat na fb i zdania są podzielone. |
|
|
|
|
#4333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy pierwszym dziecku wogóle nie korzystałam z krzesełka do karmienia Teraz też karmimy się w foteliku samochodwym ale zastanawiam się nad krzesełkiem turystycznym mocowanym do normalnego krzesła, ale to dopiero jak będzie pewnie siedział.Ubiegłą noc spędziłam na pracowniczej imprezie i przyznam że trochę odreagowałam...szkoda tylko że bez męża, no ale cóż babcie nigdy nie oferowały swojej pomocy, choć doskonale wiedziały że chcieliśmy iść razem, przykro że nie możemy liczyć na najbliższych... Moja kluseczka waży już 8780g i ma 74cm długości, obw. główki 45cm. Na szczepieniu nawet się nie skrzywił, turlał się na leżance, aż doktorka była zaskoczona, że taki grubasek a tak świetnie sobie radzi. Ale muszę przyznać, że moje dziecię rozwija się książkowo
|
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy każda kasza manna może być? my będziemy za tydzień u lekarza to chyba zapytam http://www.osesek.pl/images/stories/pdf/protest.pdf Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-10-13 o 14:13 |
|
|
|
|
#4335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekam do 6 miesiąca z wprowadzaniem nowych pokarmów, a nad glutenem to się jeszcze zastanowię
|
|
|
|
|
#4336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Upiekłam placki ziemniaczane, tak mi się chciałooooo! Zapiekłam dodatkowo z serem i pochłonęłam z kwaśną śmietaną. Samo zdrowie. ![]() Chłop na spacerze z Maciem to mam luuuuuuuuuzzz... ![]() Cytat:
Cytat:
Gluten powinno się wprowadzać w 5.-6. miesiącu, więc masz jeszcze czas. Jak będzie podawała pokarmy stałe, to po trochu kaszy manny dodasz. Cytat:
Ile kluseczka już ma?
|
|
|
#4337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę, że Wasi faceci chociaż w soboty wyjdą z dzieckiem na spacer, mojego od maja nie było w ani jedną sobotę, jedynie niedziela zostaje:/ A z katarem to mój lekarz uważa, że natychmiast trzeba jechac do lekarza, to nei jest tak jak u dorosłych, że przejdzie i po sprawie. Moim zdaniem trzeba dziecku coś podać na ten katar, bo w ciągu kilku dni potrafi się wywiązać zapalenie oskrzeli czy nawet płuc, bo dziecko nie potrafi wydmuchac nosa ani odkasłać wydzieliny, która spływa mu do oskrzeli. Ja jechałam ze swoim w niedziele do lekarza, wyglądał tragicznie i obawiam się, że jakbym nie pojechała i nie podała leków to kolejnego dnia tez by tak wyglądał. |
|
|
|
|
#4338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja kluseczka w niedzielę będzie miała 4,5 m-ca. Waga cały czas na 97 centylu, natomiast wzrost dużo ponad siatką. Ubranka nosi na 9 m-cy. Wszystkie kombinezony jakie mu kupiłam lub co dostalam w spadku nie nadają się na niego, muszę znowu coś poszukać na allegro. _agata tak ostatnio się myslałam o Tobie i nie pisałaś już dawno czy remont skończyliście? Już wszystko urządzone jak należy? |
|
|
|
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam lovi 360 stopni
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Ksim-a byłaś oglądać prywatny żłobek gdzieś koło parku strzeleckiego dopiero co otwarte nowe wyposarzenie podobno full wypas
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4341 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale uroczy kawaler rośnie ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twojego chłopa nie ma, ale dzięki temu jakaś kasa wpada... coś za coś. Chociaż ja sobie ponad wszystko cenię czas spędzony z mężem.Cytat:
![]() ![]() Czy urządzone... powiedzmy, że tak. Chociaż ja z tych, co nie mogą kupić tak od razu. Wszystko oglądam, szukam, porównuję. Przez to jeszcze trochę rzeczy nam brakuje. Cały czas zastanawiam się nad listwami przypodłogowymi, nie mamy jeszcze rolet w kuchni... a może żaluzje zrobię... nie wiem. Malowanie jeszcze w kuchni musimy dokończyć bo mi się koncepcja zmieniła nieco odkąd się wprowadziliśmy. Nie to, że mi się nie podoba, ale muszę zmienić. Nie umiem zdecydować jakie krzesła w jadalni, jakie meble do salonu... trochę jeszcze przed nami. Ale mieszkamy! My się wprowadziliśmy 1,5 tygodnia przed tym jak się Maciek urodził... trochę musieliśmy zwolnić tempo ![]() Dziękuję, że pytasz
|
|
|
#4343 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas noc straszna była Mała budziła sie chyba z 8 razy ale na szczęście rano odsypiała to się nawet wyspalam, Sara zaczyna już ciagnać sie do siadania ale ja jej narazie nie sadzam. Tylko przy ubieraniu bluzy na spacer ją sadzam na chwilke na kolanach. I walsnie odkad zaczeła troche siadac to jej zaczewło sie ulewac. dzis miaąłm nadzieje na zakupy wybrałam się do Ptak Outlet dzis otwierali i było tyle ludzi że zrezygnowąłam kolejki były żeby wejść do sklepu masakra mam blisko to w tygodniu sie wybiore mam nadzieje ze będą jeszcze te promocje co na otwarcie musze kupic kurtke i buty. |
||
|
|
|
#4344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też wiele bym teraz zmieniła...Dobrze że nie kupujesz pod wpływem chwili, tylko dokładnie przemyślasz każdy zakup. Mimo wszystko trudno się zdecydować, duży wybór, a cena rzadko odzwierciedla jakość.... a z małym dzieckiem, to wiadomo, zmieniają sie priorytety i dziecko jest na pierwszym miejscu, a później przyziemne sprawy
|
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4346 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
moja liwieńka
wsze dzieciaczki wszystkie słodziutkie kocham być mamą
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
O rany! Jaka fajna niunia
![]() Ja nie wiedziałam, że bycie mamą jest AŻ TAK fajne!
|
|
#4349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- wkurza mnie że na moją liwke mówią ze jest gruba że co ja jej daje jeść ,a waży 7,500 mam jej nie dawać kaszek na razie pediatra tak kazała robić ale z tego co czytam wasze dzieciaczki też tyle ważą.
|
|
#4350 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale śliczny kawaler! I jak ładnie się podpiera, mój Maks tak nie potrafi ![]() Cytat:
muszę się za czymś rozejrzeć, bo dziś znów nie mogliśmy wyjść z wózkiem, ale jak mąż wziął małego na ręce to odrazu mu przeszły humory. Rozglądał się i uśmiechał a w wózku masakra. Mamy już dwa ząbki!! Mam nadzieję że teraz noce będą już lepsze i wogóle Maks będzie w dobrym humorze. Dziś mój żarłok zjadł całą michę ziemniaków ze szpinakiem a potem pół miseczki jabłka . I nawet dobrze mu to idzie, podkładam tylko pod buźkę pieluchę i nic nie jest brudne. Dziewczyny kupujecie słoiczki w Rossmannie? Te Babydream? Dziś rzuciłam okiem i chyba w porównaniu do Gerbera czy Bobovity wychodzą dość tanio.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

Ale spoko, już to przeżałowałam...

Sebuś dziś wieczorem zasnął sam w łóżeczku i to w dodatku mając czkawkę
daję wodę z kubka niekapka

Taki kaszel że wymiotuje przez flegme,nie często lecz tak raz dziennie.W domu kupa leków a on w ogóle nie reaguje,katar przechodzi na dzień i wraca z taka siłą,że Szymek nie chce jeść bo jak ma to robić z zapchanym nosem

wsze dzieciaczki wszystkie słodziutkie kocham być mamą