|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37054155]Ja farbowałam włosy, jak skończyłam 18-tkę potem parę dobrych lat. Od jakichś 3 lat nie farbowałam wcale. Ale teraz latem zrobiłam to ombre i jakoś muszę utrzymać ten efekt.
I jak zacznę siwieć, to chyba rozjaśnię, bo chyba będę lepiej wyglądać w jasnych niż ciemnych. Jak byłam młoda i piękna, to sobie mogłam pozwolić na takie wyraziste kolory jak ciemna czekolada czy coś, teraz rozłażę się na wszystkie strony, więc się trzeba chować ![]() Zazdroszczę, tak dawno nie jadłam deseru żadnego w cukierni.... A miałabym smak, na jakieś lody ze śmietaną, rurkami i inne cuda.[/QUOTE] Perse co ty gadasz dalej jesteś młoda i piękna ![]() ![]() Namów tż i przejdzcie sie na spacer do cukierni jak oboje będziecie mieć wolną chwile ![]() Ja farbuje włosy od 13 roku życia,a teraz mam 26 lat.Już nie pamiętam jaki mam swój naturalny kolor ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
![]() Ja mam 27, a mój naturalny to taki ciemny mysli blond, jasny brąz, taki nijaki typowy słowiański kolor. Zawsze przyciemniałam włosy, miałam już prawie czarne, fiolety i rude też, a teraz mam ombre, ale kiedyś rozjaśnię je całe, tylko wtedy to chyba będę musiała kupić jakąś super drogą odżywkę, bo na razie mam rozjaśnione końce i nie umiem sobie poradzić z rozczesywaniem ich i wypadaniem... :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Wtajemniczenie
|
Ja na pierwszą @ czekałam 36 dni, potem pierwszy normalny cykl trwał 26 dni, drugi 28. A przed # miałam równiutkie 30 dniowe cykle. Mam nadzieję, że się unormują...
Ewel, ale te nerwy to od hormonków czy od złych myśli? ![]() Monia, jak ja byłam jeszcze w ciąży to byłam permanentnie śpiąca i zmęczona. Perse, jutro jest niedziela, macie z mężem wolne, to weź go pod pachę i zaciągnij do jakiejś kawiarni na deser ![]() A za to gadanie o rozłażeniu się ![]() Ja mam w poniedziałek o 16.00 drugi termin z zaległego egzaminu. Na zdanie raczej szĄse marnE... Tak więc przed odwiedzeniem Antosia na cmentarzu będę już odpowiednio nastawiona... ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Perse, ja od prawie roku jestem wręcz maniaczką pielęgnacji włosów i powiem Ci z własnego doświadczenia, że świetne maski i odżywki można kupić za naprawdę niewielkie pieniądze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zakorzenienie
|
O tą blachę chodziło
![]() Moje się skracały. Przed miałam równo 28 dni, a po nawet do 24 doszłam
#4145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Medi ja bardzo proszę o konkretne nazwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo wszystko trzymam kciuki za egzamin i życzę powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37054745]Niestety, ale oboje mamy jutro odmienne plany. On jedzie na strzelankę ASG z kolegami, ja pojadę się spotkać z tymi dziewczynami po # i puścimy światełko dla naszych dzieci...
Medi ja bardzo proszę o konkretne nazwy ![]() Szkoda... Perse, oczywiście każde włosy są inne i mogą odmiennie reagować na konkretne substancje, ale myślę, że jeśli wybierzesz którąś z tych odżywek (klik! klik!) i tych maseczek (klik! klik! klik!), to będziesz zadowolona. Czym myjesz włosy? Bo to też jest istotna sprawa. A na wypadanie spróbuj np. TEJ wcierki. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() hormonki szaleja ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37053718]Ale to jest cały mój TŻ, kocham go za takie akcje ![]() ![]() [/QUOTE]az sie zaczelam zastanawiac jakiego mamy ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37054392]A mi się śni po nocach, że koleżanki wyśmiewają moją wagę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zastanawiałam się już i nad tymi odżywkami Garniera i Alterry, L'bioticę znam i lubię, a z Joanny najczęściej używam tej odżywki-balsamu do włosów zniszczonych, ale to głównie ze względu na zapach. Dziękuję Ci strasznie za te linki, to niedrogie kosmetyki, więc na pewno wypróbuję te odżywki i być może tę wcierkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam póki co bardzo nieliczne siwe włosy, dosłownie kilka, jakoś tak zawsze byłam przeciwna farbowaniu. lecę, bo chłop woła. zrobił sałatkę, tzn przygotował i pokroił wszystkie składniki, ale krzyczy, że nie doprawi sam, więc idę na ratunek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Konto usunięte
|
Pomarańczowe Cin-Cin: mniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37055103]Obecnie włosy myję szamponem Garnier, tym bodajże z olejkiem arganowym, a zwykle Elseve czerwonym lub różowym. Niestety nie dla mnie szampony bez silikonów, straciłabym po nich chyba połowę głowy
![]() Zastanawiałam się już i nad tymi odżywkami Garniera i Alterry, L'bioticę znam i lubię, a z Joanny najczęściej używam tej odżywki-balsamu do włosów zniszczonych, ale to głównie ze względu na zapach. Dziękuję Ci strasznie za te linki, to niedrogie kosmetyki, więc na pewno wypróbuję te odżywki i być może tę wcierkę ![]() ![]() Perse, szampon im mniej badziewia w sobie ma, tym lepiej. Silikony mogą być w odżywkach, ale nie w szamponach. Spróbuj tego lub tego. Jeśli Ci nie podpasują, to możesz je spokojnie zużyć jako żele pod prysznic. Raz na dwa tygodnie dobrze jest umyć włosy szamponem najprostszym z najprostszych (np. takim). Jeśli masz problem z rozczesywaniem, to myślę, że TEN spray by Ci pomógł. Pytanie- czym czeszesz włosy? Olejowanie- też fajna sprawa. Na pewno masz w domu oliwę z oliwek. Zwilż włosy wodą, zmieszaj łyżkę oliwy z łyżką maski/odżywki (możesz też dodać prawdziwego miodu, ale on może rozjaśniać włosy), nałóż mieszankę, na to czepek foliowy (lub zwykłą siatkę), podgrzej suszarką i załóż ręcznik. Po 2-3 godzinach normalnie umyj włosy. A laminowanie- nie próbowałam, ale bym Ci raczej odradzała. Z farbą raczej nic nie zrobi złego, ale może sprawić, że włosy staną się sztywne i suche. Balsam z Joanny, którego używasz, to ten biały z miodem i mlekiem? Ja go też używam, od razu po spłukaniu odżywki nakładam go na jeszcze mocno ociekające włosy. Ale się rozpisałam... ![]() Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2012-10-13 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zakorzenienie
|
hej, hej
![]() Dzięki za miłe słowa ![]() Fiol tak się cieszę że wszystko ok, Stasiu silny chłopak ![]() ![]() Black gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Agatka widzę nowy podpis, smutny ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję znowu za polecanki, akurat z tych kosmetyków niektórych nie znam. Często tak robię, że myję włosy co kilka dni jakimś prostym szamponem. Alterra jest OK (używałam), ale np. w moim wypadku Ziaja Figowa tak wszędzie zachwalana jest beznadziejna, nie umiałam tym szamponem nawet umyć włosów. A rozczesywać włosów nie umiem, bo rozjaśnianie końcówek do ombre strasznie je zniszczyło i są takie twarde i sztywne mimo milionów litrów odżywek :/ Czeszę włosy zwykłą plastikową szczotką, choć mam w domu dwie z włosia, jedną nawet z Baby-lissa, ale jakoś nie umiem, to jest dla mnie dobre do masowania głowy, ale nie do rozczesania tych kołtunów :/ Czasami używam mgiełki z Radicala, ale oszczędnie bo ma alkohol i to na 2. miejscu w składzie (oglądanie godzin filmików urodowych na youtube przyniosło choć mały rezultacik ![]() Ogólnie to właśnie tak to wygląda, myję Elseve/Garnierem/Dove/Pantene lub innym okropnym w składzie szamponem, ale po którym błyskawicznie rozczeszę włosy lub lżejszym, po którym się męczę (coś za coś, wiadomo), potem odżywka: ostatnio ta , super mi się po niej czesze, a potem czasami ta mgiełka. Rozczesuję, suszę, albo zostawiam proste albo spinam w kucyk i tyle. Myję codziennie rano. Nie ma tragedii, ale bywało już lepiej. W każdym razie dziękuję za rady, przyjrzę się tym kosmetykom w drogerii i coś pewnie kupię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
Maguś przykro mi
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-10-13 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Konto usunięte
|
Heh.. U mnie dzisiaj % i muzyka = złudna radość.
No ale co, skoro nie ma II, to mogę. Jakiś czas nie kupowałam nawet serka camembert (jestem zabawna), za to dzisiaj kupiłam 3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczor! Ja juz w domku, na zjezdzie byl koszmar - mdlosci polaczone z migrena i sennoscia. Dobrze ze wykladowcy wyrozumiali, mowilam im ze umieram i koniec. Nadrobilam wszystko, ale na telefonie srednio sie cytuje i nie moge tez formatowac textu
![]() Magus, bardzo mi przykro z powodu dziadka. Ale dobrze, ze ma wole walki i tyle energii ![]() Medi, jestes specjalistka w dziedzinie pielegnacji wlosow czy co? ![]() ![]() Perse, przyszla @ wiec nowy cykl=nowa szansa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Konto usunięte
|
Tak, Aduniu, u mnie wszystko jak w zegarku, ale przeszłam ostatnio ogromny stres i myślę, że mi się poprzesuwało...
Odpoczywaj po zajęciach!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Wtajemniczenie
|
Perse, naciesz się tym winkiem i camembertem, bo już niedługo będziesz musiała sobie zrobić przynajmniej dziewięciomiesięczny odwyk
![]() Adunia, jestem postępującą włoso- i lakieromaniaczką ![]() ![]() A Ty idź wyleż i odeśpij ciężki weekend ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 |
Konto usunięte
|
Medi, dzięki za miłe słowa, ale ja już na nic nie liczę ani nic nie planuję. Za to takie wieczory jak dziś są mi potrzebne, to fakt.
A propos lakierów - używasz top coatów? Ja nie bardzo widzę sens, kupiłam sobie jakiś z Essence i jest to bezcelowe, pomaluję tym tc i mi się zmazuje z lakierem, zamiast go utwardzać :/ Bo: uwaga, postanowiłam używać kolorków również na dłoniach, na przekór niedoskonałościom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37055439]Pomarańczowe Cin-Cin: mniam
![]() Też dziś miałam wieczór z winem.Tż na antybiotykach wiec piłam sama ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37056233]Heh.. U mnie dzisiaj % i muzyka = złudna radość. No ale co, skoro nie ma II, to mogę. Jakiś czas nie kupowałam nawet serka camembert (jestem zabawna), za to dzisiaj kupiłam 3 ![]() Uwielbiam te serki ![]() ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-13 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37057494]Medi, dzięki za miłe słowa, ale ja już na nic nie liczę ani nic nie planuję. Za to takie wieczory jak dziś są mi potrzebne, to fakt.
A propos lakierów - używasz top coatów? Ja nie bardzo widzę sens, kupiłam sobie jakiś z Essence i jest to bezcelowe, pomaluję tym tc i mi się zmazuje z lakierem, zamiast go utwardzać :/ Bo: uwaga, postanowiłam używać kolorków również na dłoniach, na przekór niedoskonałościom ![]() Biorąc pod uwagę fakt, że większość ciąż bierze się z "nieplanowania", dobrze robisz ![]() Używam topcoatu, bez nie go nawet nie zaczynam malowania. Ja mam w swojej kolekcji 3, z czego tylko jeden jestem w stanie polecić- INM Out the door. Wysusza lakier w try miga, ładnie nabłyszcza, nie ściąga lakieru i nie robi smug. Mała wada- kosztuje 25 zł i ciężko go dostać stacjonarnie. I jakie znowu niedoskonałości? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Konto usunięte
|
No bo ja jestem taka zdolna, że pomaluję pięknie lakierem, a za godzinę założę buty na zamek i już jakiś odprysk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37058076]No bo ja jestem taka zdolna, że pomaluję pięknie lakierem, a za godzinę założę buty na zamek i już jakiś odprysk
![]() Właśnie dlatego ja nie zaczynam nawet malowania bez INM. Tak mnie naszło... Czemu Pani Dzidziuś to Toressiątko? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie Pani Ci to lepiej wyjaśni, ale zdaje mi się, że Torresiątko powstało w czasie około-finałowym Euro, a tam zdajsie taki przystojny Torres występował :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37058552]Pewnie Pani Ci to lepiej wyjaśni, ale zdaje mi się, że Torresiątko powstało w czasie około-finałowym Euro, a tam zdajsie taki przystojny Torres występował :P[/QUOTE]
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 |
Wtajemniczenie
|
No, to wszystko jasne. Torresiątko brzmi przeuroczo
![]() Moni, mówi się, że kobiety w ciąży nie powinny jeść serów pleśniowych ze względu na możliwość zarażenia się listeriozą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
Wstałam, piję kawkę, nie mogę zjeść bułki, bo kupiłam chyba jakąś strasznie niedobrą szynkę (a kosztowała ok. 35 zł/kg:| człowiek raz na rok kupi wędlinę i zawsze wtopi...). Potem sprzątam mieszkanie, robię włosy i jadę na spotkanie. To jest niedaleko centrum handlowego, więc może sobie wcześniej połażę, choć nie wiem, czy będę miała humor. No i taki jest mój plan na niedzielę. A jak tam u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Zakorzenienie
|
Wiesz co nie wiem ,ale tak slyszalam
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37059459]Cześć Dziewczyny, Wstałam, piję kawkę, nie mogę zjeść bułki, bo kupiłam chyba jakąś strasznie niedobrą szynkę (a kosztowała ok. 35 zł/kg:| człowiek raz na rok kupi wędlinę i zawsze wtopi...). Potem sprzątam mieszkanie, robię włosy i jadę na spotkanie. To jest niedaleko centrum handlowego, więc może sobie wcześniej połażę, choć nie wiem, czy będę miała humor. No i taki jest mój plan na niedzielę. A jak tam u Was?[/QUOTE] Daj znac po. Ja sie witam ze sniadankiem i kawa.Po obiedzie wybieramy sie na chwile do mojej mamy i dziadka,a potem idziemy na cmentarz.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.