|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
dziewczyny, wpadlam sie przywitac T. jeszcze spi, wiec mam chwile, tym bardziej, ze od kilku dni nie moge spac dluzej jak do 7![]() objechalismy juz cala wyspe, wiec teraz bierzemy sie za zwiedzanie miasteczka sniadania w hotelu maja do duszy, jak pomysle, ze 3 dzien z rzedu mam jesc jajecznice na jakiejs paskudnej mortadeli to od razu robi mi sie nie dobrze. jako takich ciezarowkowych objawow jeszcze nie mam, chociaz wczoraj ot tak pociagnelo mnie wczoraj na wymioty i za chwile przeszlo. brzus pobolewa tylko od czasu do czasu, biore magnez, wiec tez zaraz przechodzi;0 w razie w mam tez nospe ze soba takze zyje, łapie slonko(chociaz iestety pogoda w kratke, tutaj mimo temp od 26-27 st tez nadchodzi jesien, bo sie burzowo zrobilo)widze, ze nas kocooorek wrocil!!! ja lece budzic meza i obadac jak dzis wyglada sniadanie
|
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś sama okupuję dom. Początkowo byłam przeszczęśliwa, że zostanę sama, pośpię, w spokoju upiekę ciasto, ale kiedy tylko otworzyłam dziś rano oczy, to zatęskniłąm za tym naszym wiecznie szummiącym, rozkrzyczanym domem. Mama w pracy, tato z moim mężulkiem kochanym od 6 rano na grzybach, a ja samotna. Nawet moje zwierzaki gdzies zwiały. No nic. Zabieram się za kawkę i śniadanko, później ciasto i obiad dla moich dwóch grzybowych myśliwych
|
|
|
|
#633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie witam ze sniadankiem i kawa Po obiedzie wybieramy sie na chwile do mojej mamy i dzadka.Potem chcemy isc na cmentarz zapalic znicz za naszego aniolka bo jutro jest dzien dziecka utraconego
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-14 o 09:09 |
|||
|
|
|
#634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki!Cytat:
Cytat:
Kilka dni z rzędu jajecznica? ![]() Wcale się Tobie nie dziwie,że masz też ochote zrobić bleee ![]() Odpoczywajcie sobie Cytat:
Ja uwielbiam chodzić po lesie i zbierać grzyby![]() Bo mieszkaliśmy coprawda w bloku na wiosce,ale jak się wyszło z klatki to na prawo laaassyyy,na lewo lasyyyy i prosto też lasyyy eheh. Multum grzybów. Także mogliśmy sobie na spacerki chodzić po lasach i zbierać. Witam się niedzielnie. U nas już od 8 wszyscy na nogach. Dzieciaki po śniadaniu,mąż i ja też. Kawkę kończę pić,ale mąż już herbatke gorącą mi robi bo mnie zaś mdli:/ No i mam ogromną radochę bo wstyd się przyznać ale przed ciążą popalałam papierosy, później przerzuciłam się na e-papierosa,ale mimo wszystko co jakiś czas normalnego zapaliłam. I nawet jak zrobiłam test ciążowy to nie umiałam tak rzucić z dnia na dzień A od kilku dni?????? Mdli mnie tak,że na fajki patrzeć nie mogę ![]() Wiem,że dla wielu z Was to żadne osiągnięcie bo nie macie/miałyście z tym problemu. Dla mnie jednak ma ogromne bo uwolniłam się od fajek całkowicie!!! ![]() No i mąż gotuje rosołek ![]()
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od ślubu (od lipca) dopiero mieszkam na wsi i nie zamieniłabym tego już w życiu na miasto i mieszkanie w bloku. Kocham swój dom z ogromnym ogrodem
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze tego domu z ogrodem Moje dzieci miały by raj
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Troszkę też pod tym kontem myślałam chcąc się wyprowadzić. Marzymy o trójce dzieciaków i będą miały frajdę. Piaskownica, ogród, z czasem huśtawka i altanka Najgorsze przejścia miałam w tym czasie z mężem. On nie chciał się przenosić, bo rodzice na dole i bo wieś. Nie jesteśmy już nastolatkami, ale lubimy wyjść czasem do klubu, baru. Mężulek myślał, że w weekendy bez tego nie da sobie rady. Do miasta, w którym mieszkaliśmy wcześniej mamy 30 km, więc nie za bardzo można tak w każdej chwili powiedzieć sobie, że jedziemy do kina. Przyzwyczaił się na szczęście. Tak co drugi weekend gdzieś się wybieramy i nocujemy u znajomych, więc jest dobrze. Przyzwyczaił się też do ciągłej obecności rodziców. Z czasem jak zrobimy remont i będziemy mieć już swoją kuchnie i łazienkę na górze, to już w ogóle będzie ok A najbardziej lubię jak przyjeżdża moja siostra z mężem i synkiem. Jesteśmy wtedy w domu w siódemkę + kot i pies. Jest głośno, śmiesznie i wspaniale. Uwielbiam takie weekendy kiedy są wszyscy
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Laski ja pisze z tekefonu.Testuje jutro..poki co mdli mnie okropnie...mam ciutke bialego sluzu i wielkie cycki...
|
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o wspólne mieszkanie? Mieszkamy z moimi rodzicami. Zdarzają się jakieś spięcia, jak to przy wspólnym mieszkaniu, ale nigdy nic poważnego. Mimo tego, że się dogadujemy, to chcemy się oddzielić i mieć własną kuchnię i łazienkę. Kuchnia, a raczej aneks kuchenny na początek będzie gotowy na początku nowego roku. Gorzej z łazienką, bo sama armatura jest droga, a gdzie płytki, rurki itd. Na początek chyba zostawimy ją w samych płytach gipsowych (tych specjalnych, zielonych, do łazienki) i pomalujemy, a na płytki przyjdzie czas w późniejszym czasie. Ważne żeby móc wziąć prysznic, umyć zęby i zrobić siusiu u siebie na górze, w swoim mieszkaniu
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Dobra, koniec tego leniuchowania. Zabieram się za obiad. Mięsko się rozmroziło i można działać. Udanej niedzieli i "do zobaczenia" wieczorem
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jutro nasz wielki dzień. U mnie pierwsza wizyta u gina ,a u Ciebie testowanko Oby był szczęśliwy i dla mnie i dla Ciebie.Napisz jak tam wakacje się udały i wogóle
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na drugi dzień poszłam na betę i już mi było źle momentami, do dziś pobolewa mnie brzuch, ale tak inaczej, niż na miesiączkę. Tak jakby mnie mięśnie bolały. I czuję się okropnie wzdeta. Trzymam kciukasy!! |
|
|
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
też zazdroszczę, ja mam tylko kawałek, jak to w szeregówkach, i wiem, że chciałabym więęęęcej
Cytat:
podobno wczasowe zapładnianie przynosi najlepsze efekty a objawy pikne! ![]() młody z dziadkiem na grzybach, więc z połówkiem mamy czas dla siebie no i było pukanko, po którym miałam takie chwilowe plamienie krwią. Chyba @ nadchodzi... i mam pytanie: czy korzystałyście może kiedyś z platformy wibracyjnej. To podobno takie ustrojstwo na którym się tylko stoi a to samo wytrząsa tłuszcz...
|
|
#644 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem wielką przeciwniczką papierosów i cieszę się ogromnie, że mój połówek rzucił palenie i nie pali od prawie roku. Cytat:
a u mnie nudyyyy... nic się nie dzieje.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez nudy.Zaraz sie trzeba za obiad wziasc
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-14 o 12:25 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Color- to już ta henna jak uważasz... na twoją odpowiedzialność. Szkoda tylko bo po hennie żadna inna farba Ci się nie przyjmie (tzn. będzie się bardzo wypłukiwać) Ja dziewczyny wstałam o 11 a położyłam się o 1 w nocy. Teraz czuję się jakbym miałą kaca... Boli mnie cały oczodół i kość policzkowa... Miałam już jutro iść sobie do szkoły ale nie dam rady... wciąż zasmarkana jestem i ociężała
|
|
#647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pozdro z pracy!
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doradzcie.Dzis mam 12 dc i wg lekarza mam od dzis brac dupka 3x1.Ale owulki jeszcze na pewno nie bylo.I mam dylemat brac od dzisiaj jak kazal lekarz czy po owulce?Do gina ide w czwartek na monitoring.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#649 |
|
Rozeznanie
|
Iza, a na co masz go brać? W ulotce jest sposób brania
|
#650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o tej platformie nie słyszałam ![]() Ja już obiad prawie mam Mąż rosołek zrobił i już dawno zjedliśmy. A ja zrobiłam drugie danie tylko czekamy,aż ziemniaki się dogotują. U nas dzisiaj ziemniaczki,paluszki rybne i surówka z kiszonej kapustki ![]() Cytat:
Tu chyba Luna robiła henną jak się nie mylę... Cytat:
No witam się w porze obiadu. U nas zaraz drugie danie wjedzie na stół ![]() Zrobiłam sobie włosy tym ziołowym ustrojstwem i dojże, że nic nie chwyciło to jeszcze teraz sobie wkręcam,że coś się stanie dziecku. A wszędzie gdzie czytałam to pisali,że tym ziołowym można,że byle by bez amoniaku było:/
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Na wyregulowanie i na zajscie w ciaze.Tak,wiem czytalam ulotke
Ale zalecenia od lekarza mam inne,a boje sie ze w takiej dawce 3x1 zablokuje mi owulke.
|
|
|
#652 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i skrobaczkę nabyłam, bo w piątek nie miałam jak jechać do pracy ze szronem na szybach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ave Cezar Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja mojemu kupuję bruno banani ale magic man ![]() Tak pędzicie, że cięzko mi nadrobić wszystko dzisiaj mamy jeszcze odwiedzić brata G bo mają małą "nową" córcię
|
|
#653 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale trzymam kciuki by się Wam udało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#654 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To powodzenia z teściami ![]() Santom udanego wyjazdu ![]() Mnie się bardzo rzadko zdarza, że nikogo nie ma w domu, ale lubię tak sama czasem zostać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#655 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Koocur trzymam kciuki za testowanie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakbym jadła jajecznicę codziennie to też by mnie szarpało... Współczuję. I życzę cudownych chwil razem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o platformę wibracyjną to nie ma to zupełnie sensu. Naciąganie ludzi i tyle. Mama mojej przyjaciółki kupiła i rzetelnie trzęsła się na niej regularnie i bez większych rezultatów. Strata pieniędzy, mniej wydałaby na siłkę i na pewno by pomogło. A jak ja stanęłam na tym kilka razy to tak głowa bolała mnie potem że szkoda gadać.... My wróciliśmy z obiadu urodzinowego szwagra. Kupiliśmy mu perfumę pumy, ale nazwy zapachu już nie pamiętam. Ładna w każdym bądź razie. Mieliśmy w planach posiedzieć dłużej, ale tż jest zmęczony po wczorajszej wizycie brata i legł teraz w wyrku.Mieliśmy jechać wieczorem do teściów i do mojej siostry na kawkę, bo poszli z tż "na swoje", ale nie wiem czy coś z tego będzie... Ja tam nie przepadam za prowadzeniem, a poza tym muszę wszystko ustawić fotel, kierownicę, lusterka....dlatego jeżdżę tylko jak muszę.---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- A teraz zmykam. Zajrzę pewnie jutro.Udanej reszty niedzieli
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.My już po spacerku.Byliśmy na cmentarzu zapalić znicz za naszego aniołka
.Teraz pewnie jakiś film obejrzymy
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dziewczyny ciasto i wyszło rewelacyjnie
Niebo w gębie. Nie lubię się chwalić W ogóle to nie jestem dobrą kucharką, a ciasta to już wyższa szkoła jazdy. Piekę od święta i tylko sprawdzone rzeczy, a tu zmiana. Zupełna nowość, a wyszło świetnie. Większość już zjedzona przez głodomorów, którzy już wrócili z lasu, więc niestety nie mogę się podzielić Teraz trzeba, bo tej kuchennej rewolucji posprzątać. Zmykam. Do później ![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a obiadku zazdroszcze bo za mna dzis tez chodzi jakies takie typowo polskie jedzonko i rosolek!!!!! a wczoraj mialam taka mega ochote na chinszczyzne i ryz, ze cale miacho zjechalismy, a zadnego chinskiego baru nie znalezlismy. dopiero dzis sie dowiedzielismy, ze przejezdzalismy doslownie 200m od chinoliwczoraj foch, a dzis sie prawie poplakalam z tego powodu ![]() Cytat:
wlasnie leglismy w lozeczku, bo sie nam pogoda spsula cieplo, ale mokro![]() a z ta plyta dobre Cytat:
Cytat:
moze kiedys uda nam sie kupic
|
||||
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziel sie przepisem
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę
Nuna pisała o tym cieście i poszukałam przepisu w necie. Robiłam z tej strony http://kuchnia.ofeminin.pl/przepisy/...ni_220254.aspx Wyszło naprawdę dobre. Tylko muszę się, że przyznać, że polewa w moim wydaniu, to gotowiec ze sklepu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

T. jeszcze spi, wiec mam chwile, tym bardziej, ze od kilku dni nie moge spac dluzej jak do 7

nic się nie dzieje.

Ale trzymam kciuki by się Wam udało 

i legł teraz w wyrku.Mieliśmy jechać wieczorem do teściów i do mojej siostry na kawkę, bo poszli z tż "na swoje", ale nie wiem czy coś z tego będzie... Ja tam nie przepadam za prowadzeniem, a poza tym muszę wszystko ustawić fotel, kierownicę, lusterka....dlatego jeżdżę tylko jak muszę.
Teraz trzeba, bo tej kuchennej rewolucji posprzątać. Zmykam. Do później
a wczoraj mialam taka mega ochote na chinszczyzne i ryz, ze cale miacho zjechalismy, a zadnego chinskiego baru nie znalezlismy. dopiero dzis sie dowiedzielismy, ze przejezdzalismy doslownie 200m od chinoli
cieplo, ale mokro
Podziel sie przepisem