|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
A najgorzej mam jak trzeba wstać z łózka/fotela wtedy to jest taki twardy,że masakra i jeszcze do tego te bóle w kroczu jakbym sie miała zaraz rozkraczyć Cytat:
|
||
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś czas czytałam o tym, że właśnie dzięki temu, że nie można płacić kartą, Biedronka nie płaci prowizji do banku, przez co towary mogą mieć niższą cenę. Od tamtej pory już nie narzekam ![]() Cytat:
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam grzyby ale boję sie jesc takie pozbierane przez ludzi, ktorzy nie wiem czy sie znaja czy nie |
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno 80 % płatne, ale czy to można dopiero wziąć jak wyjdę ze szpitala czy wcześniej? Tzn czy może Mąż iść na tą opiekę w dniu kiedy pójdę do szpitala?
|
|
|
|
|
#816 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() niestety nie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
kaza Wam do szpitala recznik dla malucha brac?, nawet jak kapali malego to swoim wycierali i chcieli ode mnieWitam Jestem dumna z mojego synka, siedział dziś juz na duzym kibelku i juz sie nie bal ![]() ciekawe co u Landi
|
|||||||
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie zamówiłam łóżeczko http://allegro.pl/ala-i-as-zyrafka-l...html?source=oo , pościel w kolorze oliwka
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypisuja w szpitalu zazwyczaj po cesarce, albo mąż może iść normalnie do gina prowadzącego i może wypisać nawet na dłużej niż 2 tygodnie przynjamniej mój gin proponowął moejmu TŻtowi wiecej ![]() ale to od dnia kiedy sie wychodzi ze szpitala na pewno skorzystamy znow z tego
|
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Judka
dla Tomusia.co do ręczników dla maluszków, to u nas nie każą brać. Dla dziecka tylko kaftanik, skarpetki, niedrapki i pieluchy. a Landi nic się odzywała. Na fb Ausente tylko pisała, że jeszcze nie wychodzi dzisiaj
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Landi dzis wychodzi ze szpitala
)
|
|
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla synkaaaaCytat:
Wam też tak mocno z cycuchów kapie? Mi wczoraj i przedwczoraj to tak poleciało, że miałam plamę na pół cycka
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
U nas właśnie przysługuje ojcu taki urlop (dodatkowy płatny 100%).. ale niestety mój tż się nie łapie - bo to trzeba u pracodawcy dać znać na 15 tyg przed porodem - a mieć już przepracowane pół roku - mój tż właśnie od stycznia pracuje w nowym miejscu i przed półtora miesiąca pracował przez agencje, więc się nie liczy.. no dosłownie 3-4 tygodni stażu zabrakło by dostał taki urlop.. ale bierze tydzień swojego normalnego urlopu, więc przynajmniej tyle..
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też już te skurcze denerwują, ale niby wszystko jest ok, mam brać przy nich nospę
|
|
|
|
#826 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Micia, mnie tak właśnie po kropelce kapie
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo sceptycznie podchodzę do takich newsów medialnych Mam wrażenie że tu chodzi o coś innego Ale mi osobiście to pasuje, czasem się wkurzam ale wolę płacić gotówką, przynajmniej nie szaleję za bardzo
|
|
|
|
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie i w ósmym miesiącu. Podczas studiowania nabiliśmy licznik
Jak tam, dużo mnie ominęło? Może jakiś skrót wydarzeń, zanim się uporam ze śniadaniem, powieszeniem prania i zacznę nadrabiać?
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie wiem jak to jest. Teraz chyba ten urlop niedawno jakoś wprowadzili, czy tam wydłużyli. Ale pamiętam że 3 lata temu, szwagier był 2 tyg na urlopie jak mu się dzieci urodziły. Ale czy to było l4 czy co to już nie pamiętam
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze, że dziewczyny wychodzą ze szpitala.
a co do skurczy to moje na szczęście są bezbolesne. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- to l4 to chyba opieka nad żoną, bo coś takiego ponoć też jest możliwe |
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Pospalam troszke dluzej . wczoraj mialam ciezki wieczor . Poszlismy do tego brata TŻeta . nawet milo bylo tylko rozmawialam z tesciem przez telefon i mi podniosl cisnienie . Tak bardzo go lubie , traktuje jak ojca ale wczoraj cos mu odwalilo Kamilcia - zdrowka zycze kochana . nie daj sie chorobie Muminku - suuper że Twoja kruszynka tak dzielnie walczy Landi - zaciskaj nogi jak najdluzej sie da ![]() AnnaEf- nie stresuj sie . bedzie dobrze .. ![]() Marti - to juz wiem ze dla dobra dziecka lepiej do Lidla z rana nie chodzic ![]() Anielko - pieeekne zdjecia . wygladasz cudnie
|
#836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie może?---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
za 8 miesiąc ![]() P.S. Jeszce nikt nie urodził ale jest blissssssko
|
|||
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Karola kciuki oby wam się wszystko pięknie poukładało!
|
|
|
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
ooo super
Cytat:
, a L4 to co innego i nie jest 100% platne, ale zawsze wiecej tata moze byc w domu Cytat:
![]()
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-10-15 o 10:43 |
||
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
która teraz prowadzi naszą listę?
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Madziula - za 8 miesiac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

nie wiem czemu

no ale zobaczymy..narazie skurcze mi przeszły, maly fika , jedyne co to moi strasznie na pecherz naciska i w nocyh dzis bylam 11 razy (!!) ...masakra..a przed snem to chyba w ciagu 2 godz ze 20 razy..no i spac nei moge i zgaga ale to standard
pierwszy raz tak z rana tam przyjechalam-nigdy na nic sie nie czailam jak nawet cos bylo szlam po polduniu.to jeszcze nic.jak sie drzwi otworzyly to tak jak w tym linku co ostatnio pokazaywalam na otwarcie biedronki
myslalam zesie am stratuja.... i biegli do koszy-no biegli!!podeszlam znalazlam luke i sie wepchalam.zaczeli naciskac na mnie wiec sie odwrocilam i zaczelam wrzeszczec ze mi krzywde robia to sie laskawie odsuneli i moglam spokojnie zlapac co chcialam(bralam kurte i spodnie w 2 rozm bo nie wiedzialam ktory bedzie dobry) ale moja bratowa i nasza kolezanka to braly jak popadlo bo nawet nie szlo przeg;adac b sobie z rak ludzie wyrywali

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Ale mi osobiście to pasuje, czasem się wkurzam ale wolę płacić gotówką, przynajmniej nie szaleję za bardzo
. nie daj sie chorobie