|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
|
|
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
35 tc
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, myślenie niektórych facetów, to porażka. Można jedynie współczuć jego partnerce i matce przyszłych dzieci. Chyba, że go "weźmie pod pantofel" i wyjaśni na czym polega rodzicielstwo. Kiedyś tak było, że kobieta była od domu i dzieci, a facet od zarabiania kasy, dzisiaj na szczęście czasy się zmieniły, myślenie też, przynajmniej większości, więc faceci częściej dzielą obowiązki. Mnie to bardzo wkurza, bo nawet u mnie w domu rodzinnym mój tata nie angażuje się w ogóle i głupio komentuje, jak u nas tż np odkurza, myje podłogę, czy pomaga w kuchni. Na szczęście tż nie bierze pod uwagę tego
|
#906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet mi nie mów o takich debilach ![]() To jest tak samo Twoje dziecko jak i dziecko Twojego tż - w równym stopniu.A,że my kobiety je nosimy i rodzimy to tylko i wyłącznie sprawa natury. Czy to znaczy,że mężczyźni mają mieć czas dla siebie i swoich znajomych a my mamy siedzieć w domu z dzieckiem,cieknacymi cyckami,tłustymi włosami i dziurawymi dresami? Nam to sie już nic nie należy? Jakieś wyjście do kolezanki czy z mężem do kina albo do kosmetyczki żeby się odchamić po tych 9 mcach nie okłamujmy się - męki? |
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Melduję się po weekendzie, nie miałam ani chwili wolnego, żeby zajrzeć i mam 20 stron do nadrobienia Zaraz poczytam, bo widziałam na fb, że coś sporo się działo niedobrego przez weekend Co to za wizyty w szpitalach?? Mam nadzieję, że już się uspokoiło Idę czytać. W międzyczasie piorę dzidziolowe rzeczy, jeszcze 2 pralki, a potem prasowanie...
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
Anielka właśnie obejrzałam Twoje zdjęcia...Wyglądasz bosko!!!
Anetka masz bardzo zgrabny brzuszek,i wydaje mi się że wcale nie jest taki wielki jak na dwójkę dzieciaczków. Idę pranie rozwiesić bo u nas piękne słoneczko,i wezmę się za jakiś obiadek
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Rozeznanie
|
Również witam się po weekendzie, który spędziłam baaaardzo miło z TŻ, wspólne zakupy, gotowanie, i nawet zebrało mu się na dużo czułości;-)
Postaram się was nadrobić, wiem tylko że landi miała skurcze.... ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Anett234, Czarnamadonna, piękne brzuszki!!! ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka kulka a jaka dokuczliwa. |
|
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam i zrobiłam sobie przerwę na drugie śniadanko. Wróciłam i już nie pamiętam, co chciałam pisać?
Odnośnie tego Lidla, to nie nie mówię, ale moja mama nie jest lepsza Tydzień, czy dwa tygodnie temu jak były te ocieplane sweterki niemowlęce to była koło 9:00 rano i jak zobaczyła, jak ludzie się o to biją wręcz, to sama wzięła rozmiary jakie wpadły, bo stwierdziła, że na później się przyda ![]() A co do leżenia w szpitalu, to pewnie jestem okropną egoistką i myślę tylko o swojej wygodzie, ale ja chciałabym leżeć nawet po cc możliwie jak najkrócej Liczę, że po 3 dniach uda nam się wyjść - nie będę jeszcze w pełni sprawna i wieloma rzeczami obarczę na pewno męża...ale wizja tygodnia w szpitalu mnie przeraża. ![]() No, i ja muszę wytrzymać do 11 listopada, więc nie spieszcie się tak wszystkie tym rodzeniem za 10 dni...bo sama tu zostanę ![]() Cytat:
Całe szczęście, że mój R. ma kompletnie inny sposób pojmowania rzeczywistości, bo chyba bym zjechała przy nich. Ale śliczna kula Współczuję, że tyle Cię spotyka wyrzeczeń, ale na pewno dzieciątka Ci wynagrodzą wszystkie trudne chwile w ciąży
|
|
#917 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
O której Livdragon ma cc? Jej to już jutro, stres mi się udziela bo boję się jakbym to ja miała tą cesarkę
|
||
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
czy wg Was mam nisko umieszczony brzuszek?? niby glowka w kanale a mi sie nie wydaje zebym miala nisko brzuszek...
to ze jest maly to wiem;p 35tyd prawie 36 a brzuszek malutki;p |
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, dziękuję za kciuki!!!
Melduję że żyjemy, dalej w dwupaku! ![]() Weekend pełen wrażeń, zaczęłam plamić ale nie miałam skurczy, pojechałam na IP bo czułam że młody bardzo napiera główką. No i zostawili mnie na obserwacji, rozwarcie na jeden palec i skurcze nieregularne i tak delikatne że nawet ich nie czułam. Lekarz wczoraj powiedział że jak wyniki będą ok i już nie będzie plamienia to mnie dziś wypuszczą. No i wypuścili pod warunkiem że będę do samego końca leżeć.Kubuś waży 2470g!!! Plus minus 385g, więc możliwe że ma już nawet 3kg prawie lekarka powiedziała że będzie ciężki. W razie jakbym zaczęła rodzić to szanse wynoszą 99% na uratowanie, możliwe że nawet nie będzie uznany za wcześniaka, przez tą jego wagę mamy 36tc, ja mam na PLUSIE 6kg!!! w ciągu 3 tygodni przytyłam 6kg. Masakra ![]() No i jutro jeszcze muszę jechać do lekarza prowadzącego na skontrolowanie sytuacji. Mam w razie skurczy brać nospę forte. Ale ogólnie poza rozwarciem jest wszystko ok, a podobno z takim rozwarciem kobieta może nawet 2-3 tygodnie "chodzić" ![]() No i mam foto siusiooora wieczorkiem Wam wrzucę bo teraz nie mam jak go zgrać na lapka ale na usg mówię babce że myślałam, że to kolano, a ona "przecież kolano nie ma takiego kutasika!" Zmykam dalej leżeć, buziaki |
|
|
|
#921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie bój się nie zostaniesz sama.a przecież jak urodzimy to będziemy tu zaglądać Ateściowa niech się buja.Taaaa biedne te chłopy tyyyyyle pracują a w domu to się nic nie robi.bo przecież zajmowanie się dzieckiem wcale nie jest męczące.a może ona nic nie robiła w chałupie i chłop miał dosyć to wolał sie napic. jak ja bym miała taką teściową albo ktos z moich znajomych miał takie myślenie..........
|
|
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- a co do szpitali to prawda jest, ze jak czlowiek w nim lezy to z dnia na dzien czuje sie coraz gorzej... |
|
|
|
|
#923 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ileż jak najdłużej żeby Ci się czasem nie znudziło i zebyś nie wstawała bo to juz teraz nie ma żartów.. |
|||
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() annett moj mąż tez sie boi...mowi ze chce a potem jak co do czego to ze sie boi jak normalnie dziewica jakas .....![]() a racuchy sa z kaszy gryczanej |
|
|
|
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
super brzuszek .
i sie znowu ☠☠☠ie .... ciagle mnie z neta wywala
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie się zaczęlo "sypać" jak z niego wyszłam Więc dbajcie o siebie żebyście się tam nie znalazły |
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#928 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajna piłeczka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
leż i odpoczywaj ![]() Dojotka mnie się wydaje dość wysoko ![]() ale miałam beznadziejną noc ![]() do tego bankomat nie dał mi kasy, nie poszłam do lumpeksu i nie zrobiłam zakupów |
||||||
|
|
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie nie jest nisko.Cytat:
Tylko teraz leżeć grzecznie w łóżku, a nie opiekować się wszystkimi na około
|
||
|
|
|
#930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Zaraz poczytam, bo widziałam na fb, że coś sporo się działo niedobrego przez weekend
Co to za wizyty w szpitalach?? Mam nadzieję, że już się uspokoiło 
Śmiało możesz jeszcze miesiąc śmigać 
Liczę, że po 3 dniach uda nam się wyjść - nie będę jeszcze w pełni sprawna i wieloma rzeczami obarczę na pewno męża...ale wizja tygodnia w szpitalu mnie przeraża. 
(30/30)