|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Pawie oczko ja OM miałam 29 lipca, ale z USG już teraz mi wychodzi że dzidzia jest starsza jakieś 5 dni. Ale ja dalej liczę od piątku do piątku
![]() Lekarz mi wyliczył termin na 3 maja a z USG mam na 28 kwietnia ![]() vil jak Ci pogmerał to chyba normalne że lekko plamisz skoro po stosunku można plamić. Będzie dobrze zobaczysz ![]() nuna i jak teściowie i jak beta? ja śluzu nie miałam cały czas, od czasu do czasu. Dopiero od 10 tc jest go więcej. Ja dziś jestem na wszystko na NIE. A może to wszystko jest przeciwko mnie Dalej jestem zła o tą lekarkę, kurcze no myślałam że jak chodzę do niej od 25 lat to potraktuje mnie jak człowieka. Zawsze była miła i w ogóle a teraz miałam wrażenie że mówi między wierszami "i tak nic u mnie nie dostaniesz". Zdołowało mnie to strasznie bo na prawdę sporo kosztują te badania. Poza tym ginekolog kazał mi iść z tym moim pulsem i ciśnieniem (ciśnienie mam 90 coś na 60 coś przy pulskie ponad 100) bo mówił że właśnie w ciąży można wykryć dużo wad sera u matek bo wtedy one się "odzywają". Ale lekarka rodzinna nie da mi żadnego skeirowania na nic bo jestem w ciąży i ginekolog się powinien mną zajmować a nie ona. No ręce mi opadają, bo jak ginekolog może mi dać skierowanie na EKG jak nie ma żadnego zagrożenia dla dziecka. Nie wiem już co mam robić, jechałam tam do lekarza 120 km a tu dupa. Najgorsze jest to że próbowałam się tu przepisać do lekarza i nikt nie chce mnie przyjąć bo na stałe jestem zameldowana u rodziców i to jest inna kasa chorych. A przecież jak studiowałam w krakowie to normalnie chodziłam do lekarza i ginekologa na NFZ i problemów nie było. To co do szpitala też mnie nie przyjmą? Kolejnym problemem jest to że u mnie w pracy nie ma książeczek zdrowia, tylko dyrektorka daje RMUA. Tylko że ja teraz dostałam dopiero z maja, a gdzie mnie w szpitalu przyjmą z czymś takim? I jeszcze mnie stolarz dobił. Bo szukałam i szukałam kogoś kto nam zrobi łóżko na zamówienie bo w sklepach nie ma takiego jak chce. I znalazłam kolesia, wszystko pięknie ładnie. Po czym jak już miało dość do dostarczenia projektu to dzwonie do niego a on "że może lepiej będzie jak sobie to łóżko jednak kupimy w sklepie, bo on widział że takie są" Przepraszam że marudzę ale po prostu mam ochotę leżeć i ryczeć bo już nie mam sił. W dodatku nie sypiam w nocy, tak porąbanych snów jakie mam w ciąży to ja chyba przez cale życie nie miałam. I wiercę się całą noc, nic mi nie pasuje. JAk księżniczka na ziarenku grochu;/ to mi się prześcieradło zawinie, to poduszka leży nie tak i co chwile coś. Dziś jak TŻ wstał po 5 do pracy to wstałam razem z nim i zaczęłam ryczeć że nienawidzę tego łóżka i że nie będę na nim spać. TŻ rozłożył mi pościel jeszcze raz + dołożył mi pod tyłek dwa miękkie koce i dopiero jak się rozłożyłam na całym łóżku zasnęłam. Na prawdę nie wiem co się ze mną dzieje, nigdy się tak nie zachowywałam. |
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
sharpnowaja dlaczego tak późno dostajecie RMUA? książeczki zdrowia to są tylko w baaaaaardzo niewielu zakładach pracy. kiedyś były legitymacje ubezpieczonego ale chyba 2 lata temu zus z nich zrezygnował i już nie wydaje nowych. i lekarze tylko na RMUA przyjmują. (teoretycznie to powinni tylko na dowód przyjmować i mieć wszystko w komputerach... taaa...
))a co do spania to ja też mam z tym problem. dziś obudziłam się o 4 i nie spałam do 7. a kręciłam się niemiłosiernie. aż męża obudziłam |
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem dlaczego, czasami ich wcale nie dostajemy. Ja byłam w pracy żeby mi dali bo wiedziałam że będę szła do lekarza. Jest październik a ja dostaje z maja. Przecież to jest śmieszne. Powinno być z miesiąca na miesiąc tak jak dostaje mój TŻ.
A można taką książeczkę sobie samemu wyrobić? |
|
|
|
#1414 |
|
Raczkowanie
|
sharp, książeczki chyba nie wyrobisz sama, ja swoją zgubiłam i dostałam info w zakłądzie pracy, ze już książeczek nie robią tylko właśnie ten odcinek i też dostaję grubo po czasie niestety
a ja Was proszę o kciukasy bo za dwie godziny idę na wizytę, już raz byłam potwierdzić ciążę ale wtedy to był sam zarodek, teraz najważniejsze potwierdzenie. Niby tak się źle czuję że musi być wszystko ok ale jak zwykle nachodzą myśli a co jeśli coś nie tak, jeśli coś się nie rozwinęło czy coś, ech, jakie to trudne, tyle nerwów tak by się pragnęło żeby wszystko było dobrze, dziś juz żyję tylko tą wizytą |
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
katherine trzymam kciuki zobaczysz wszystko będzie dobrze. Ja też się denerwuję przed każdą wizytą.
Czy któraś z was jest może ze Skarżyska albo Starachowic? Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-15 o 11:37 |
|
|
|
#1416 |
|
Wtajemniczenie
|
Sharpnowaja ja się nie znam do końca na tym, ale wydaje mi się, że to trochę wbrew przepisom, 5-ciomiesięczne opóźnienie w wydawaniu RMUA? u nas kiedyś była cała akcja, bo też dostawaliśmy późno, były mniej więcej trzy miesiące opóźnienia, a ja wyrabiałam sobie nową kartę nfz-u po zmianie nazwiska i przeprowadzce - i nie chcieli mi uznać takich starych, musiałam dzwonić do kadr i sprzed miesiąca donosić, kierownik postraszył kadry jakimiś przepisami i teraz mamy w miarę aktualne.
Katherine będzie dobrze, nie ma się co bać ![]() wrzucam Wam "instrukcję" do usg: http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/...u-usg-w-ciazy/ Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-15 o 11:53 |
|
|
|
#1417 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tata jeszcze nie wie...Cytat:
ale juz ciążowe rurki zamówiłam także będzie lepiej![]() wydaje mi sie ze od OM jest wiarygodny.. bo mnie wg usg "dodało" 2 dni więcej bo moim zdaniem gin źle zmierzył Okruszka i dodał mu jakiś 1-2 mm.. |
|||
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w firmie się "nie choruje" więc po co w ogóle nam RMUA |
|
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj byłam u gina
no i mój maluszek ma już prawie 4cm kosmówka w porządku, żadnych ubytków. Cieszę się bardzo![]() stresowałam się przed wizytą i RR miałam prawie 140/90 , a tętno 125 dostałam przedłużenie zwolnienia, no i dalej mogę sobie odpoczywać. ![]() ,mam nadzieję, że niedługo przejdą mi niemiłe dolegliwości, tzn ciągłe nudności, wzdęcia i zmęczenie... 3majcie się
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja drugi wynik z bety odebrałam sobie osobiście w labie w tym samym dniu. Może zadzwoń do labu - jeżeli znajduję się w Twoim mieście - i zapytaj czy jest taka możliwość ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przywieź nam trochę słoneczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z kosmosu wzięli tą cenę U mnie kosztuje 26 zł.
|
||||||||||||
|
|
|
#1422 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tłumaczę sobie, że jak by się coś złego działo to chyba zaczęło by się jakieś krwawienie a tego też nie ma więc staram się myśleć pozytywnie i nie wkręcać sobie niepotrzebnych historii...Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Grupę krwi musiał robić również Tż... pani mu źle igłę wbiła i krwiaczek mu się zrobił... powiedział, że więcej do tego laboratorium nie idzie ![]() Za komplet tych podstawowych badań i dwa rodzaje(??) toxo wyszło 160 zł ( w sumie 168 ale pan stwierdził, że ginekolodzy zlecają zbyt dużą liczbę badań i dał rabacik A ja od zawszę śpię na boku... nie potrafię ani na plecach ani na brzuchu I mam jeszcze taką długą poduszkę, że leży pomiędzy moimi nogami
|
||||
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na kolejną wizytę zapisuję się na 9.11 ![]() Toxo IgG i IgM pewnie, tak? Jakie badania robiłaś? Mnie też się ostatnio źle wbiła i siniaka mam do dziś ![]() Ja chcę sobie kupić taką poduchę po spania dla kobiet w ciąży a teraz śpię różnie |
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak wyrabiałam sobie ekuz przed wakacjami to na stronie nfz znalazłam takie info: Za aktualny dokument potwierdzający ubezpieczenie przyjmuje się dokument, który potwierdza ostatni możliwy okres ubezpieczenia, np.: 1. W przypadku dokumentu potwierdzającego opłacenie składek w ZUS (np. ZUS RMUA): gdy z wnioskiem wystąpiono przed dniem 15 danego miesiąca (np. przed dniem 15 sierpnia), za aktualny należy uznać druk ZUS RMUA potwierdzający opłacenie składek za miesiąc czerwiec,gdy z wnioskiem wystąpiono po dniu 15 danego miesiąca (np. po 15 sierpnia), za aktualny należy uznać druk ZUS RMUA potwierdzający opłacenie składek za miesiąc lipiec. 2. W przypadku legitymacji ubezpieczeniowej lub zaświadczenia płatnika– dokument ważny jest 30 dni od jego wystawienia. |
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
no ale jeśli tak (tfu tfu) wylądowałabym w szpitalu to mnie nie przyjmą? z łaską dostałam druk za maj więc o aktualnym mogę tylko pomarzyć
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że Tż zapowiedział, że niech się wali niech się pali ale on idzie ze mną... I najlepsze, że sam to zaproponowałTak właśnie te dwa rodzaje toxo- pan stwierdził, ze jak ciążą to muszą być obydwa... No jak mus to mus Z badań miałam morfologie, mocz, cukier w surowicy, HIV, OWa no i grupa krwi ja i tż.... No ja uwielbiam moją poduszkę choć to nie ta typowo ciążowa... ale ja muszę mieć coś między nogami żeby zasnąć sharpnowaja jak ja wylądowałam kiedyś na pogotowiu ze zwichnięciem żuchwy i nie miałam przy sobie dokumentu potwierdzającego ubezpieczenie to kazali mi donieść w terminie do 7 dni... Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-10-15 o 13:13 |
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane... czuje sie sriednio na żałodku ale tak to spoko...
beta jutro będzie ale chyba jest w miescie obok chyba laboratorium...
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na każdą wizytę będziemy chodzili razem OWa to rozumiem w kierunku kiły? Ile płaciłaś? Bo u mnie w laboratoriach różnie podają.. od 6zł do 45 Ja i mąż grupę krwi mamy za darmo robioną w krwiodawstwie
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jak przyjmowali do szpitala to od razu chcieli dowód ubezpieczenia, gdybym nie miała przy sobie to pewnie kazaliby donieść... Ale wydaje mi się, że kobieta w ciąży nie musi być ubezpieczona, podobno nasze kochane państwo gwarantuje opiekę za darmo ciężarnym...
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, witam się później niż zawsze bo po urlopie miałam troszkę zaległości w pracy. Już się ogarnęłam więc mogłam tu zajrzeć
dzwoniłam dzisiaj do mojego gina i umówiłam się na kolejną wizytę 24.10. Już się nie mogę doczekać, jeszcze ponad tydzień... A wiecie co, w weekend odwiedziliśmy znajomych, ta koleżanka jest w ciąży i mówiła, że o płci dziecka poinformowali ją już w 13 tygodniu Oczywiście wszystko zależy od ułożenia dziecka, ale i tak jestem w szoku że tak wcześnie. |
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny laboratorium jest w miescie obok ale tam robią badania może zadzwonić??:P
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak to to w kierunku kiły (przynajmniej tak doczytałam na internecie) Ja po moim Tż bym się tego nie spodziewała ![]() ......................... ................... lonely_lady Tż od razu powiedział, ze on nie chce znać wcześniej płci... dopiero przy porodzie, ja nie byłam zdecydowana ale raczej przystanę na jego prośbę Będzie niespodzianka![]() nuna2 ja bym zadzwoniła... zawsze to mniej stresu
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-10-15 o 13:33 |
|
|
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() Justi gdzie chodzisz do lekarza ?? |
||
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że rodziła w tym roku i poznała płeć pod koniec listopada, więc my może dowiemy się w grudniu To cieszę się, że tak miło Cię zaskoczył
|
|
|
|
|
#1436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na pewno
![]() Cytat:
My też będziemy chodzić na wizyty razem ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Jusstiii teraz mam chwilkę, więc tak jak obiecałam podaję Ci ceny badań które robiłam. Możesz sobie porównać
VDRL -9zł mofrologia -8zł HBs antygen -18zł TSH -23zł CMV (Cytomegalowirus) IgG - 35 zł CMV (Cytomegalowirus) IgM -35zł Toksoplazmoza IgG -32zł Toksoplazmoza IgM -32zł glukoza -6zł grupa krwi -23zł mocz -6zł HIV -30zł |
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, my też do Liftmedu ![]() A powiedz mi jeszcze Ty te wszystkie badania robiłaś od razu czy lekarz na każdej wizycie zleciał jakąś część ?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

))

dostałam przedłużenie zwolnienia, no i dalej mogę sobie odpoczywać.
i kompletnie nie mogę sobie z nim poradzić. milion złych myśli i łzy w oczach o każdą, najmniejszą nawet pierdołe :/