Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 10:56   #4141
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość
no w sumie, dwa pierwsze posiłki są fajne, a im dalej, tym gorzej. nie ma tutaj obiadu, chociaż chipsami i czekoladą zapewne nadrobiłaś ten brak, niestety nie pod względem składników odżywczych, tylko kalorii. proponuję zjeść w ciągu dnia po prostu obiad, wtedy nie będziesz miała ochoty na tego typu przekąski. jogurty owocowe zachęcam o zamiany na naturalne. odrobinę dosłodzić (jeśli konieczne), dodać zmiksowane albo duszone/gotowane owoce i ma się naprawdę smaczny deser bez zbędnej chemii.
Dziekuje
Bede zmieniac sposob odzywiania.Bede tu zagladac Przed laty tu pisalam i wtedy moje jadlospisy byly naprawde fajne.Dzieci chce zdrowo odzywiac,a sama tak nieciekawie teraz jem.

Cytat:
Napisane przez Wiolapoprostu Pokaż wiadomość
heja! Dołącza się , mam proble z oceną swojego jadłospisu, mamuśka wyrzuciła wagę, schudłam ok. 20 kg. teraz zależy mi na U!
A oto mój jadłospis:
śn. 2 jajka na miękko, 3 grzanki graham, z czym jedna z wędliną drob. ,pomidor,ogórek ,gruszka, ziel. herbata.
II śn. duże jabłko,duża nektarynka.
ob. Kawałek tatusiowego eksperymentu, czyt. babka ziemniaczana . Sałatka z kapusty pekińskiej, do tego wsypałam kilka orzechów włoskich
Podw.:szkl. naturalnego kakao na leku 2,0%
Kolacja.: tost graham przekładany z wedliną drob. pomidorem, cebulą i bazylią, zielona herbata.

Ponadto pije ok. 2 l. wody i długi spacer z psiną , ogólnie dziennie je ok. 1300 -1500 kcal, raz mniej, raz wiecej, i jak? Prosze o rady
Podoba mi sie twoj jadlospis.Jedynie to drugie sniadanie kiepskie,brak bialka.

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Rrr
  1. 1/2 makreli wędzonej, pół ogórka zielonego
  2. 2 kromki razowca + jajko na miękko
  3. 4 ziemniaczki zapiekane, skrzydełko w folii pieczone z oliwą z oliwek i chili, curry + sałata z czubrycą, sokiem z cytryny i olejem ryzowym
+ 2 lampki białego wina

rzucicie okiem?
Tylko trzy posilki,to malo.Do 2 moglo byc warzywo,do sniadania dalabym kromke razowca.
Stary 2012-10-14, 11:10   #4142
G0si3k
Raczkowanie

Moje wczorajsze R (caly dzien w pracy):
7:00 Owsianka z czterech lyzek platkow, 2 sliwki, lyzka masla orzechowego, lyzka serka wiejskiego, posypane lnem mielonym i wiorkami kokosowymi (uwielbiam to polaczenie) + kawa czarna
9:30 Jogurt naturalny z wkrojonym bananem
12:30 Panierowana piers z kurczaka z gotowana rzepa, groszkiem i kukurydza
17:30 Serek wiejski z wkrojona papryka, ogorkiem i rzodkiewka + mala kromka chleba sodowego
Po 21:00 Omlet z cukinia i pomidorem na oliwie z oliwek
Przed snem: Kubek mleka z lnem mielonym

Waga leci Czy jest mozliwe, ze taka dieta podkrecilam sobie metabolizm? Chodzi o to, ze czesciej robie sie glodna, np. kiedys po takiej porcji owsianki nie bylam glodna przez ok 4 godz, a teraz moj organizm chce jesc juz po 2 godzinach

Tiffoczki
Mel B Buns
Melissa Bender
Xhit
G0si3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 12:41   #4143
Dziwnograj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dirtysoul Pokaż wiadomość
P:

Śniadanie: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek otrębów pszennych i łyżki otrębow owsianych na mleku z bananem, gęstym jogurtem naturalnym i cynamonem

Drugie śniadanie: gryczana bułeczka z ziarnami podpieczona z 2 plasterkami polędwicy, ketchupem i musztardą chrzanową, parę rzodkiewek,parę pasków czerwonej papryki

Obiad: chochla zupy kalafiorowo- brokułowej zabielanej śmietanką 30%, naprawdę duża porcja ryżu białego zapiekanego z jabłkami i cynamonem

Podwieczorek: 3 marchewki

Kolacja: twarożek domowy ze słonecznikiem i cynamonem, pasek czekolady z karmelem
Jak dla mnie to jest U, ewentualnie lekkie R. Na pewno nie P!
Nie przytyjesz na owisiance z 3 łyżek płatków (otręby są na prawdę lekkie i niskokaloryczne, więc nie ma co ich wliczać) czy 3 marchewkach na podwieczorek.
Dziwnograj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 17:42   #4144
Bibiannaa
Rozeznanie

Mam pytanko,czy dobijanie kalorii orzechami to dobry pomysl?
Wloskimi,np po 5 orzechow do kazdego posilku?Oczyscie na P.
Czy lepiej kanapke np z makrela czy cos?
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:21   #4145
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Za orzechy byłabym wdzięczna!

Też uwielbiam kozie sery. Zarówno te "zwykłe", jak i długodojrzewające. Najsmaczniejszy ser jaki jadłam w życiu (a przy tym najbardziej śmierdzący) to kozi dojrzewający Krzywonos od pana Grądzkiego z Linii.

Samo awokado w sobie mi nie smakowało, co już zresztą kiedyś pisałam. Ale przeczytałam od tamtego czasu sporo przepisów na różne pasty z awokado, więc mam zamiar pokombinować
O, też jadłam Krzywonosa Pyszny. Co do śmierdzieli to próbowałam straaasznych we Francji, ale smak i tak jest wart tych chwil cierpienia dla nosa

Dzisiaj wreszcie przechodzę na P/U bo obrobiłam brakujące kg Na razie stopniowo zmniejszam żeby nie spadło.

I tortilla wieloziarnista grubo z bieluchem, wędliną drobiową i duszonym z czosnkiem szpinakiem + kawa parzona

II duze jabłko zapiekane z masłem migdałowym, kakao na mleku sojowym

III 2 kawałki najlepszej wytrawnej kruchej tarty jaką zrobiłam do tej pory - z dynią,czerwoną cebulą, kozim twarożkiem, i twardym kozim serem na żytnio-pszennym spodzie podana ze szczypiorkiem i salsą z zółtych pomidorów
deser: 2 paski gorzkiej czekolady 70%

IV kawałek wegańskiego chlebka bananowego z orzechami posmarowanego musem owocowym ricore

V sałatka na ciepło (brązowy ryż, tuńczyk w oliwie, jajko, ogórek, groszek, musztarda francuska)

do picia ponadto: woda, pokrzywa, malina&pigwa
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:22   #4146
camelia111
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze... r? Miało być, ale zgrzeszyłam

1. Owsianka na mleku z miodem, cynamonem, malinami, pistacjami
2. Serek wiejski 200g, banan, garść pistacji
3. Grillowany łosoś, sałatka grecka (dużo)
4. spory kawał szynki z indyka, paczka marcheweczek (marvitki), 500ml soku pomidorowego
5. No i tu planuję lekką kolacje - serek wiejski prawdopodobnie

+ zgrzeszyłam - kitkat peanut butter :po obiedzie
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 18:50   #4147
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
O, też jadłam Krzywonosa Pyszny. Co do śmierdzieli to próbowałam straaasznych we Francji, ale smak i tak jest wart tych chwil cierpienia dla nosa

Dzisiaj wreszcie przechodzę na P/U bo obrobiłam brakujące kg Na razie stopniowo zmniejszam żeby nie spadło.

I tortilla wieloziarnista grubo z bieluchem, wędliną drobiową i duszonym z czosnkiem szpinakiem + kawa parzona

III 2 kawałki najlepszej wytrawnej kruchej tarty jaką zrobiłam do tej pory - z dynią,czerwoną cebulą, kozim twarożkiem, i twardym kozim serem na żytnio-pszennym spodzie podana ze szczypiorkiem i salsą z zółtych pomidorów

IV kawałek wegańskiego chlebka bananowego z orzechami posmarowanego musem owocowym ricore

V sałatka na ciepło (brązowy ryż, tuńczyk w oliwie, jajko, ogórek, groszek, musztarda francuska)

Wegański chlebek bananowy ? Brzmi pysznie Z jakiego przepisu robiłaś ?

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość

4. spory kawał szynki z indyka, paczka marcheweczek (marvitki), 500ml soku pomidorowego

e tak taki batonik Jak miałas ochotę to czemu miałas nie zjeśc??? Nawet na R można sobie pozwolić na przyjemności

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:10   #4148
Iwoka
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze:
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, winogronem, orzechami, płatkami migdałów i pestkami dyni + jabłko + kawa zbożowa;
-> wpadło małe jabłuszko
II: kalafior, marchew i troszkę obranego mięska ze skrzydełka zalane bulionem + kromka razowca z masłem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i papryką;
III: żytnie racuchy z jabłkiem (zrobiłam tylko dla siebie jedną porcję, wyszło 6 sporych sztuk) przekładane jogurtem naturalnym i posypane cynamonem ;
IV: grahamka z masłem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i papryką (ostatnio moja ulubiona kombinacja );
V: połowa serka wiejskiego z cynamonem + sałatka jarzynowa (niezbyt dużo, bo szybko się kładę).
Do picia: woda, kawa rozpuszczalna, herbata malina z żurawiną.

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:19   #4149
paluinka90
Raczkowanie

Moje U z naciskiem na P...muszę utrzymać wagę,albo nawet przytyć 2-3 kg, a nie do końca wiem, czy to co jem jest wystarczające... Proszę o ocenę!

I ok. 8.30
2 łyżki płatków owsianych,2 łyżki otrąb, łyżeczka rodzynek, 2 orzechy włoskie, 2 plastry awokado, duże jabłko, twaróg półtłusty ok.75g, jogurt naturalny 3 łyżki

II ok.12
kromka domowego chleba z ziarnami, serek kanapkowy ziołowy,plasterki awokado, 2 plastry sera pleśniowego light, 1 papryka

III ok. 14.30
zupa warzywna, kawałek lasagne, lody śmietankowe ok 120ml, kawałek ciasta biszkoptowego z jabłkami

IV po 19
bułka bawarska posmarowna serkiem kanapkowym, plaster polędwicy sopockiej, duże jajko, plasterki awokado, ogromny ogórek kiszony, 2 marchewki

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze:

III: żytnie racuchy z jabłkiem (zrobiłam tylko dla siebie jedną porcję, wyszło 6 sporych sztuk) przekładane jogurtem naturalnym i posypane cynamonem ;
podzieliłabyś się przepisem na te racuchy? brzmią pysznie :P
paluinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:23   #4150
blax5
Zadomowienie

Przytycie:

I. płatki ryżowe na mleku z jabłkiem i orzechami nerkowca

II. kanapki z serkiem homogenizowanym, łososiem wędzonym, sałatą, rzodkiewką/ serkiem, łososiem i dżemem wiśnia-jabłko-aronia

III. barszcz ze słodkimi burakami i makaronem; żeberka z zupy

III. serek homogenizowany naturalny z gruszką

IV. sałatka ryżowa z tuńczykiem, czerwoną fasolą, ogórkiem konserwowym, cebulą i majonezem; ogórki w occie z pietruszką

I. kakaowa kasza manna z gruszką i masłem orzechowym

II. twarożek z pomarańczą i orzechami włoskimi

III. podwójna kanapka z masłem, serem camambert z ziołami, pomidorem i sałatą

IV. chińszczyzna z ryżem i kawałkami kurczaka

V. uroczysty bankiet ?
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 19:33   #4151
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paluinka90 Pokaż wiadomość
Moje U z naciskiem na P...muszę utrzymać wagę,albo nawet przytyć 2-3 kg, a nie do końca wiem, czy to co jem jest wystarczające... Proszę o ocenę!

I ok. 8.30
2 łyżki płatków owsianych,2 łyżki otrąb, łyżeczka rodzynek, 2 orzechy włoskie, 2 plastry awokado, duże jabłko, twaróg półtłusty ok.75g, jogurt naturalny 3 łyżki

II ok.12
kromka domowego chleba z ziarnami, serek kanapkowy ziołowy,plasterki awokado, 2 plastry sera pleśniowego light, 1 papryka

III ok. 14.30
zupa warzywna, kawałek lasagne, lody śmietankowe ok 120ml, kawałek ciasta biszkoptowego z jabłkami

IV po 19
bułka bawarska posmarowna serkiem kanapkowym, plaster polędwicy sopockiej, duże jajko, plasterki awokado, ogromny ogórek kiszony, 2 marchewki

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

podzieliłabyś się przepisem na te racuchy? brzmią pysznie :P
Robiłam je po raz pierwszy i przepis wyszedł tak spontanicznie. Dałam tak:
- średnie jabłko
- 1 jajko
- 3 czubate łyżki mąki żytniej
- 2 łyżki otrębów pszennych
- pół szklanki mleka
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Oczywiście można to też tak mniej więcej na oko robić i dodawać składniki, żeby zyskać odpowiednią konsystencję Ja jabłka pokroiłam w małe paski, ale równie dobrze można je zetrzeć na tarce Zamiast otrębów można też dać więcej mąki. Lubię, gdy można coś zmieniać, kombinować i bawić się przepisami

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:43   #4152
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Wegański chlebek bananowy ? Brzmi pysznie Z jakiego przepisu robiłaś ?[COLOR="Silver"]

robiłam z przepisu Sylwi (zamiast chałwą posypałam orzechami) http://makaronirodzynka.blogspot.com...ski-chleb.html
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 20:47   #4153
gosia261282
Gang Iren

Dzisiejsze U:

1.Dwie kromki chleba orkiszowego z maslem i wedlina drobiowa,pomidorki koktajlowe z 8 szt
2.Banan,pianki marshmallow pol paczki
3.Rosol z makaronem i wloszczyzna,udko kurczaka gotowane
4.Musli z mlekiem,pelna miseczka
5.Dwie kromki chleba orkiszowego z maslem i szynka wieprzowa oraz ogorkiem zielonym
Napoje:litr wody,kawa z mlekiem,herbata owocowa i ziolowa,szklanka soku pomidorowego.

Dzisiaj widze,ze jest lepiej,wiec krok zrobilam w dobra strone
Stary 2012-10-14, 21:06   #4154
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Nie chciałam zakładać osobnego wątku, więc piszę tutaj. Czy ta dieta nadaje się do życia i redukcji? Od 6 lat mam zaburzenia odżywiania, których rzekomo na chwilę obecną nie ma, żywię się głównie słodyczami, nie ruszam prawie w ogóle, nie mogę jeść serów, pić mleka i inne takie.

Przykładowy jadłospis:
8:00:
ryż brązowy, 100g: 129 kcal, 2,8b, 0,8t, 30,7w
oliwa z oliwek, 2 łyżki: 164 kcal, 0b, 18t, 0w
ogórek konserwowy: 2 kcal, 0b, 0t, 0,5w
9:00:
kiełki słonecznika, garść: 11 kcal, 0b, 0t, 0w
gruszka: 70kcal, 0,8b, 0,3t, 18,7w
mandarynki, 2 sztuki: 55kcal, 1b, 0t, 15w
12:00:
fasola zielona, 200g: 54 kcal, 4,8b, 0,4t, 15,2w
15:00:
fasola zielona, 200g: 54 kcal, 4,8b, 0,4t, 15,2w
pierś z kurczaka, gotowana: 257 kcal, 55,9b, 3,4t, 0w
ryż brązowy, 100g: 129 kcal, 2,8b, 0,8t, 30,7w
19:00:
kiełki słonecznika: 11 kcal, 0b, 0t, 0w
orzechy włoskie, 2 sztuki: 52 kcal, 1b, 5t, 1w
mandarynki, 2 sztuki: 55 kcal, 1b, 0t, 15w
20:00:
jajko: 78 kcal, 6,3b, 5,3t, 0,6w

Razem: 1449 kcal, 81,2 g białka, 70,4g tłuszczy, 142,6g węgli

+ masa warzyw, których rzekomo się nie liczy do bilansu i herbatka z bratka i zielona, którą piję od 14 roku życia. i woda.
Jesteś zwierzątkiem doświadczalnym, że musisz mieć wszystko tak wyliczone? Brak słów To jest ED.

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Rrr
  1. 1/2 makreli wędzonej, pół ogórka zielonego
  2. 2 kromki razowca + jajko na miękko
  3. 4 ziemniaczki zapiekane, skrzydełko w folii pieczone z oliwą z oliwek i chili, curry + sałata z czubrycą, sokiem z cytryny i olejem ryzowym
+ 2 lampki białego wina

rzucicie okiem?
Znowu tak samo. Jak można być tak ślepym na ciągłe uwagi?

Cytat:
Dziękuję Bułeczki zostały Mogę Ci dać nawet dwie A co do tych 3 kg. to waga w normie, ale mama mnie wazy raz na jakis czas i czasem sie czepia a chce mieć spokój. teraz nie mówiła nic bo to nie moja wina, ale i tak lubie sobie dogadzać
Dobrze, że mama Cię pilnuje. A dogodzić sobie też jest dobrze, więc jedz na zdrowie!

Cytat:
Napisane przez dirtysoul Pokaż wiadomość
P:

Śniadanie: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek otrębów pszennych i łyżki otrębow owsianych na mleku z bananem, gęstym jogurtem naturalnym i cynamonem

Drugie śniadanie: gryczana bułeczka z ziarnami podpieczona z 2 plasterkami polędwicy, ketchupem i musztardą chrzanową, parę rzodkiewek,parę pasków czerwonej papryki

Obiad: chochla zupy kalafiorowo- brokułowej zabielanej śmietanką 30%, naprawdę duża porcja ryżu białego zapiekanego z jabłkami i cynamonem

Podwieczorek: 3 marchewki

Kolacja: twarożek domowy ze słonecznikiem i cynamonem, pasek czekolady z karmelem
Dla mnie to jest U.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To ja potrzebuje kopa by sie zmobilizowac do zmian:

U:
1.Bulka z maslem i dzemem truskawkowym,kawa z mlekiem
2.Jajecznica z dwoch jajek ze szczypiorkiem,kromka chleba,herbata ziolowa
3.Dwa jogurty owocowe,banan
4. trzy kabanosy,pol paczki chipsow duzej,pol czekolady
Sporo wody w ciagu dnia.

A tak ladnie kiedys sie odzywialam,a tu jest coraz gorzej...
Witaj. Za mało konkretnego jedzonka w ciągu dnia, brak obiadu, pewnie dlatego wieczorem miałaś takie smaki. Zaplanuj sobie porządne posiłki, ten wątek jest kopalnią inspiracji. No i zgadzam się z whiness, jogurt naturalny lepszy, a można samemu wyczarować coś fajnego na jego bazie.

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość

Za odpowiedzią Ervishy - lepiej raz na jakiś czas taki mały batonik na redukcji, niż potem rzucenie się na "zakazane" słodycze po zrzuceniu zaplanowanych kilogramów! Dałabym gdzieś jeszcze na początku dnia złożone węgle, płatki owsiane to za mało na cały dzień.

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość

Im ser bardziej śmierdzi, tym lepszy! Próbuję do tego przekonać TŻ, który też kocha sery, ale pleśniowych nie tknął nigdy.
Jadłospis cudowny jak zawsze. Taka tarta to musiało być coś! A czekoladka jaka?

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze:
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, winogronem, orzechami, płatkami migdałów i pestkami dyni + jabłko + kawa zbożowa;
-> wpadło małe jabłuszko
II: kalafior, marchew i troszkę obranego mięska ze skrzydełka zalane bulionem + kromka razowca z masłem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i papryką;
IV: grahamka z masłem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i papryką (ostatnio moja ulubiona kombinacja );
V: połowa serka wiejskiego z cynamonem + sałatka jarzynowa (niezbyt dużo, bo szybko się kładę).
Do picia: woda, kawa rozpuszczalna, herbata malina z żurawiną.
BARDZO mi się podobają Twoje jadłospisy! Są proste - korzystasz z darów jesieni i nieskomplikowanych produktów, dostarczając sobie w sposób smaczny wszystkiego co trzeba. Jedzonko Milki1224 jest zawsze super, ale ona używa zazwyczaj, nazwijmy to, bardziej eksluzywnych produktów. Ty natomiast jesteś dobrym wzorem na to, że można zdrowo się odżywiać bez dużych kosztów. Super!

Weekendowe U z TŻ.

SOBOTA

Śniadanie: imbirowa owsianka z kaszą manną i otrębami orkiszowymi na chudym mleku, z ciemnymi winogronami, musem jabłkowym, pistacjami i zbożowymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi
Przekąska: 2 jabłka
II śniadanie: 2 kromki ziarnistego razowca z serem lazur srebrzysty, sałatą i pomidorem; jabłko
Obiad (późny, czekałam aż przyjedzie TŻ ): pierś z kurczaka w przyprawach smażona bez tłuszczu, 50g brązowego ryżu, miska surówki (kapusta pekińska, marchew, rzodkiewki, zioła, oliwa czosnkowo-paprykowa)
Do kawy: 60g mlecznej czekolady z nadzieniem jagodowo-twarogowym
Piwa w lokalu: pszeniczne grejpfrutowe 250ml, india pale ale 500ml, czeski stout 500ml

Do picia: woda źródlana, kawy: czarna, z chudym mlekiem i przyprawą do szarlotki; herbaty: ziołowa, zielona, owocowa z syropem z dzikiej róży

NIEDZIELA

Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie z szynką i szczypiorkiem; 2 kromki ziarnistego razowca z sałatą, rzodkiewkami i serkiem twarogowym z mascarpone (ziołowym oraz paprykowo-pomidorowo-bazyliowym)
Do kawy:
60g mlecznej czekolady z nadzieniem jagodowo-twarogowym
Obiad: trójkolorowy makaron z pszenicy durum z pesto czosnkowo-paprykowym, kawałkami schabu, cukinią, kolorowymi paprykami i czerwoną cebulą
Kolacja: mozzarella 100g z pomidorem, czarnymi oliwkami i ziołami

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, ziołowa, owocowa z syropem z dzikiej róży

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-10-14 o 21:13
Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:46   #4155
Wiolapoprostu
Raczkowanie

dzisiejsze U:
Iśn. jajko na miękko, kromka chl.graham, pomidor, ogórek, jabłko, zielona herbata.
2śn.: 2grzanki z gruszką, cynamonem, orzechami włoskimi, czarna kawa bez cukru
ob.: pierś z kurczaka w warzywach w sosie,którego nie zjadłam, 1.5 ziemniakaa, surówka z marchwi i jabłka.
podw. malutki, dosłownie kawałek kruchego ciasta mojej roboty.

kolacja.: to samo co na drugie niestety
I co myślicie, czy to nie jest przypadkiem P? Mam straszne wyrzuty, ponadto dzisiaj 2 godzinny spacer po lesie, 10 min hula hop
Wiolapoprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-14, 21:53   #4156
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witaj. Za mało konkretnego jedzonka w ciągu dnia, brak obiadu, pewnie dlatego wieczorem miałaś takie smaki. Zaplanuj sobie porządne posiłki, ten wątek jest kopalnią inspiracji. No i zgadzam się z whiness, jogurt naturalny lepszy, a można samemu wyczarować coś fajnego na jego bazie.

Weekendowe U z TŻ.

SOBOTA

Śniadanie: imbirowa owsianka z kaszą manną i otrębami orkiszowymi na chudym mleku, z ciemnymi winogronami, musem jabłkowym, pistacjami i zbożowymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi
II śniadanie: 2 kromki ziarnistego razowca z serem lazur srebrzysty, sałatą i pomidorem; jabłko
Obiad (późny, czekałam aż przyjedzie TŻ ): pierś z kurczaka w przyprawach smażona bez tłuszczu, 50g brązowego ryżu, miska surówki (kapusta pekińska, marchew, rzodkiewki, zioła, oliwa czosnkowo-paprykowa)
Piwa w lokalu: pszeniczne grejpfrutowe 250ml, india pale ale 500ml, czeski stout 500ml

Do picia: woda źródlana, kawy: czarna, z chudym mlekiem i przyprawą do szarlotki; herbaty: ziołowa, zielona, owocowa z syropem z dzikiej róży

NIEDZIELA

Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie z szynką i szczypiorkiem; 2 kromki ziarnistego razowca z sałatą, rzodkiewkami i serkiem twarogowym z mascarpone (ziołowym oraz paprykowo-pomidorowo-bazyliowym)
Do kawy:
Obiad: trójkolorowy makaron z pszenicy durum z pesto czosnkowo-paprykowym, kawałkami schabu, cukinią, kolorowymi paprykami i czerwoną cebulą

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, ziołowa, owocowa z syropem z dzikiej róży

Dziekuje
Wiem,wiem dlatego postanowilam tutaj bywac teraz.Dawno temu tez tutaj pisalam jadlospisy,wtedy byly ladne.Nie jest takie proste zmienic wszystko z dnia na dzien jak juz sie wpadlo w taki rytm nieciekawego zarelka,ale bede sie starac

A twoje jadlospisy super!Roznorodne,zdrowe ale i na luzie.Bardzo fajnie!

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
dzisiejsze U:
Iśn. jajko na miękko, kromka chl.graham, pomidor, ogórek, jabłko, zielona herbata.
ob.: pierś z kurczaka w warzywach w sosie,którego nie zjadłam, 1.5 ziemniakaa, surówka z marchwi i jabłka.

I co myślicie, czy to nie jest przypadkiem P? Mam straszne wyrzuty, ponadto dzisiaj 2 godzinny spacer po lesie, 10 min hula hop
No cos ty,jak to P?Na pewno nie!Zjadlas niewiele.1.5 ziemniaka?Chyba takiego meeega Nie masz powodu by robic sobie wyrzuty,smialo mozesz wiecej jesc moim zdaniem.
Stary 2012-10-14, 21:58   #4157
eddin
Raczkowanie

Mój poimprezowy jadłospis...

Powinno być R, ale wyszło chyba U, jeśli nie P... Jak myślicie, co to?

Śn. Gruszka, szklanka soku porzeczkowego (kupny...), batonik muesli z jabłkiem (też kupny...), mała kawa z mlekiem

2 śn. Dużo placków z dyni mojej mamy (z 8...) + serek wiejski lekki, pasek gorzkiej czekolady

Obiad: Mały kawałek kiełbaski pieczonej w kominku, trochę ketchupu, mały kawałek bułki pełnoziarnistej

Kolacja: Puszka tuńczyka + pół słoika warzyw z wody: marchewka, groszek, kukurydza

Potem...: Mnóstwo orzechów włoskich, lampka wina

Spacer, pół godziny szybkim krokiem

Jak myślicie, taki dzień nie przeszkodzi w chudnięciu? Dodam, że wczoraj też nie dietowałam, niestety... a zawsze dzień po imprezie bardzo chce mi się jeść. Wiem, że nie muszę szybko chudnąć, ale chciałabym przynajmniej nie tyć
eddin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 10:07   #4158
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś zwierzątkiem doświadczalnym, że musisz mieć wszystko tak wyliczone? Brak słów To jest ED.
Poa, ja kalorii nigdy w ED nie liczyłam. To wyliczanie wzięło mi się z forum sfd gdzie mnie niemal zlinczowali za to, że chcę jeść zdrowo, ale bez liczenia. Coś tam gadali, że jadam za mało białka, dlatego mam je liczyć, że za mało tłuszczy, więc mam je liczyć, bla, bla, bla. Rzuciłam tamto forum w cholerę, bo niestety nie umiałam dostosować się do tego, co oni mi obliczyli, a kazali jeść 1700 kcal, 120g białka, 130 węgli i reszta tłuszczy. Niestety nie potrafili zrozumieć, że jestem uczulona na mleko, sery, więc odpada mi jedzenie tego, a nie chcę na śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację jeść mięcha. oO
Nie wiedziałam czy wy tutaj też obliczacie wszystko tak dokładnie, więc na wszelki wypadek podałam. Widzę jednak, że nie, co mnie bardzo cieszy. W takim razie mogę bardziej pokombinować z menu.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2012-10-15 o 10:08
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 13:46   #4159
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Poa, ja kalorii nigdy w ED nie liczyłam. To wyliczanie wzięło mi się z forum sfd gdzie mnie niemal zlinczowali za to, że chcę jeść zdrowo, ale bez liczenia. Coś tam gadali, że jadam za mało białka, dlatego mam je liczyć, że za mało tłuszczy, więc mam je liczyć, bla, bla, bla. Rzuciłam tamto forum w cholerę, bo niestety nie umiałam dostosować się do tego, co oni mi obliczyli, a kazali jeść 1700 kcal, 120g białka, 130 węgli i reszta tłuszczy. Niestety nie potrafili zrozumieć, że jestem uczulona na mleko, sery, więc odpada mi jedzenie tego, a nie chcę na śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację jeść mięcha. oO
Nie wiedziałam czy wy tutaj też obliczacie wszystko tak dokładnie, więc na wszelki wypadek podałam. Widzę jednak, że nie, co mnie bardzo cieszy. W takim razie mogę bardziej pokombinować z menu.
Takie liczenie na pewno nie jest dobre dla osób, które miały problemy z ED. Na takie kalkulowanie mogą sobie pozwolić osoby, które dużo ćwiczą nad tkanką mięśniową - wtedy rzeczywiście wymagają diety, jak takie zwierzątka. Ja nauczyłam się, i teraz zawsze to powtarzam, że zdrowe jedzenie to nie tylko odpowiednie odżywianie organizmu. To także harmonia umysłu - jemy to, co lubimy. Kiedy nasze jadłospisy są wartościowe, smaczne, kolorowe i różnorodne - wtedy są zdrowe!
Cytat:
Napisane przez eddin Pokaż wiadomość
Mój poimprezowy jadłospis...

Powinno być R, ale wyszło chyba U, jeśli nie P... Jak myślicie, co to?

Śn. Gruszka, szklanka soku porzeczkowego (kupny...), batonik muesli z jabłkiem (też kupny...), mała kawa z mlekiem

2 śn. Dużo placków z dyni mojej mamy (z 8...) + serek wiejski lekki, pasek gorzkiej czekolady

Obiad: Mały kawałek kiełbaski pieczonej w kominku, trochę ketchupu, mały kawałek bułki pełnoziarnistej

Kolacja: Puszka tuńczyka + pół słoika warzyw z wody: marchewka, groszek, kukurydza

Potem...: Mnóstwo orzechów włoskich, lampka wina

Spacer, pół godziny szybkim krokiem

Jak myślicie, taki dzień nie przeszkodzi w chudnięciu? Dodam, że wczoraj też nie dietowałam, niestety... a zawsze dzień po imprezie bardzo chce mi się jeść. Wiem, że nie muszę szybko chudnąć, ale chciałabym przynajmniej nie tyć
Kiepski ten jadłospis - brak konkretnych posiłków, a za dużo dzióbania to tu, to tam. Po pierwsze - zjedz porządne śniadanie, to jest absolutna podstawa. W sumie jedynie 2 śniadanie i kolację można nazwać posiłkami. Jak chce Ci się jeść, to jedz - ale skomponuj to jakoś fajnie. Na pewno nie jest to P! Nie masz się co martwić.
Cytat:
dzisiejsze U:

To jest słaaabiutkie U. Po czym masz wyrzuty sumienia?
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dziekuje
Wiem,wiem dlatego postanowilam tutaj bywac teraz.Dawno temu tez tutaj pisalam jadlospisy,wtedy byly ladne.Nie jest takie proste zmienic wszystko z dnia na dzien jak juz sie wpadlo w taki rytm nieciekawego zarelka,ale bede sie starac

A twoje jadlospisy super!Roznorodne,zdrowe ale i na luzie.Bardzo fajnie!
Dziękuję! I fajnie, że jesteś - ten wątek bywa naprawdę pomocny! Ja przeszłam ogromną metamorfozę w kwestii mojego jedzenia odkąd udzielam się w tym wątku. Trzeba brać tylko poprawkę na chorobowe posty, które tu się czasem (hmm... dość często ) pojawiają - żeby nie popaść w żadną obsesję. Trzymam kciuki!

Stary 2012-10-15, 13:47   #4160
mpati86
Zadomowienie

R:
1. bułka razowa: pół z mozzarellą i serem gouda light; pół z serkiem capri typu włoskiego i serkiem homo waniliowym; 1 pomidorek; kawa parzona z mlekiem
2. 1 jogurt naturalny; 1 duża brzoskwinia
3. kasza jęczmienna z warzywami; marchewki mini konserwowej z kukurydzą konserwową gotowane; gulasz z piersi kurczaka smażony na oliwce; herbata miętowa
2h orbitrek
4. twarożek lekki; kawałek chleba razowego ze słonecznikiem z wędliną drobiową; pomidor; ogórek kiszony, marchew surowa, czarne oliwki- i nie wiem czy jajko wpadnie
zajęcia cyklingu

i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 13:54   #4161
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Takie liczenie na pewno nie jest dobre dla osób, które miały problemy z ED. Na takie kalkulowanie mogą sobie pozwolić osoby, które dużo ćwiczą nad tkanką mięśniową - wtedy rzeczywiście wymagają diety, jak takie zwierzątka. Ja nauczyłam się, i teraz zawsze to powtarzam, że zdrowe jedzenie to nie tylko odpowiednie odżywianie organizmu. To także harmonia umysłu - jemy to, co lubimy. Kiedy nasze jadłospisy są wartościowe, smaczne, kolorowe i różnorodne - wtedy są zdrowe!
Cieszę się, że teraz się rozumiemy. Sama ich pytałam czy aby na pewno to liczenie mi nie zaszkodzi, mi osobie z taką przeszłością, ale mówili, że to podstawa. Czułam, że to nie to i przywędrowałam tutaj. To skoro mogę nie liczyć niczego skrupulatnie to lecę układać kolorowe menu.
P.S. Z harmonią umysłu też się zgadzam. No i od kiedy ćwiczę jogę to mi pięknie się metabolizm zwiększył, bo masujemy wątrobę, trzustkę itd.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 14:05   #4162
eddin
Raczkowanie

Cytat:

Kiepski ten jadłospis - brak konkretnych posiłków, a za dużo dzióbania to tu, to tam. Po pierwsze - zjedz porządne śniadanie, to jest absolutna podstawa. W sumie jedynie 2 śniadanie i kolację można nazwać posiłkami. Jak chce Ci się jeść, to jedz - ale skomponuj to jakoś fajnie. Na pewno nie jest to P! Nie masz się co martwić.
Dziękuję
No właśnie, tak trochę dzióbałam Chciałam jeść mało po imprezowym obżarstwie dnia poprzedniego, ale jak widać nie wyszło :P Faktycznie, gdybym zjadła bardziej konkretne posiłki to pewnie nie podjadałabym tak bez sensu
eddin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 14:22   #4163
Sunday Rose
Zakorzenienie

Hej, wrzucam redukcję, może ktoś zerknie?

I śniadanie: jajecznica z 3 jaj na maśle z szynką i kromką razowca
II śniadanie: ok. 250 gram serka wiejskiego z jabłkiem na ciepło, kawa z mlekiem i łyżeczką cukru
obiad: wołowina z warzywnym nadzieniem, makaron razowy
podwieczorek: tu nie wiem, wychodzę ze znajomymi, pewnie będą chcieli wpaść na jakiś kebab, będę się ratować sałatką czy samym mięskiem
kolacja: pieczony w piekarniku filet z flądry z surówką z kapusty kiszonej, marchewki i trochę jabłka, dla smaku

Tnę węgle, bo bimam się z dwoma kilogramami od ponad miesiąca
Stary 2012-10-15, 15:27   #4164
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Pomóżcie mi to ocenić...
172 cm, 51 kg, praca fizyczna, mało snu +brak apetytu...

I. Gruba i duża kromka razowca żytniego, słonecznikowego z masłem, sałatą z octem i przyprawami, szynką wieprzową, pomidorem, sok warzywny ciepły
pół bagietki pszennej (z 15cm) z masłem i konfiturą wieloowocową
2 cukierki z mieszanki Wedla
II. kromka razowca jw z sosem tatarskim, jajkiem na twardo, korniszonem i słodką papryką
III. miska zupy krem ze szpinaku,pietruszki,paste rnaku z ziemniakami,papryką i jajkiem, noga z królika z wczorajszego żurku
wpadła miska sałatki przy robieniu weków: kapusta,papryka,marchew,c ebula,musztarda,ocet,olej ,natka
IV. jakieś 2 gałki lodów bakaliowych z pestkami różnymi,malinami, ciastko kruche z kremem kokosowym
V. owsianka : 4 łyżki płatków, daktyli kilka, pestki dyni,słonecznika, parę orzechów, wiórki masła, miąższ dyni, małe jabłko, 300 ml mleka 2%, parę pokruszonych krakersów na to

5 posiłków bo akurat mam wolne i jestem w domu, czasem tak nie wyrabiam i zwykle są 4 ale większe. Kilka herbat (2-3), kawa parzona, bc x 1, mineralna. Tłustsze mleko jest okropne Proszę o ocenę
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 15:35   #4165
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Znowu tak samo. Jak można być tak ślepym na ciągłe uwagi?

Dobrze, że mama Cię pilnuje. A dogodzić sobie też jest dobrze, więc jedz na zdrowie!

Dla mnie to jest U.

Za odpowiedzią Ervishy - lepiej raz na jakiś czas taki mały batonik na redukcji, niż potem rzucenie się na "zakazane" słodycze po zrzuceniu zaplanowanych kilogramów! Dałabym gdzieś jeszcze na początku dnia złożone węgle, płatki owsiane to za mało na cały dzień.

Im ser bardziej śmierdzi, tym lepszy! Próbuję do tego przekonać TŻ, który też kocha sery, ale pleśniowych nie tknął nigdy.
Jadłospis cudowny jak zawsze. Taka tarta to musiało być coś! A czekoladka jaka?

BARDZO mi się podobają Twoje jadłospisy! Są proste - korzystasz z darów jesieni i nieskomplikowanych produktów, dostarczając sobie w sposób smaczny wszystkiego co trzeba. Jedzonko Milki1224 jest zawsze super, ale ona używa zazwyczaj, nazwijmy to, bardziej eksluzywnych produktów. Ty natomiast jesteś dobrym wzorem na to, że można zdrowo się odżywiać bez dużych kosztów. Super!

Weekendowe U z TŻ.

SOBOTA

NIEDZIELA

Do kawy:

Moze i tak ale ta ciągła kontrola jest troszkę denerwująca. Przecież mam 20 lat i sama umiem już o siebie zadbać. Przecież jak się wyprowadze mama nie będzie przyjeżdżała do mnie z wagą i mnie wazyła
A Twoje jedzonko jak zwykle urozmaicone i smaczne

Stary 2012-10-15, 18:22   #4166
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Cieszę się, że teraz się rozumiemy. Sama ich pytałam czy aby na pewno to liczenie mi nie zaszkodzi, mi osobie z taką przeszłością, ale mówili, że to podstawa. Czułam, że to nie to i przywędrowałam tutaj. To skoro mogę nie liczyć niczego skrupulatnie to lecę układać kolorowe menu.
P.S. Z harmonią umysłu też się zgadzam. No i od kiedy ćwiczę jogę to mi pięknie się metabolizm zwiększył, bo masujemy wątrobę, trzustkę itd.
Dobrze, że stamtąd uciekłaś, bo tak skrupulatne liczenie zaprowadziło by Cię znowu w ślepy róg. Generalnie tak jak pisałam dziś wcześniej, w tym wątku też trzeba uważać i patrzeć na wszystko zdroworozsądkowo, bo dużo tu bywa postów chorobowych.
Joga to dla mnie czarna magia, ale coraz częściej słyszę, że wielu osobom daje to ogrom pozytywów
Cytat:
Napisane przez eddin Pokaż wiadomość
Dziękuję
No właśnie, tak trochę dzióbałam Chciałam jeść mało po imprezowym obżarstwie dnia poprzedniego, ale jak widać nie wyszło :P Faktycznie, gdybym zjadła bardziej konkretne posiłki to pewnie nie podjadałabym tak bez sensu
Ograniczanie na siłę jedzenia dzień po obżarstwie to błąd. Trzeba jeść normalnie tak jak zwykle. Od czasu do czasu taki rozpasany dzień przyspiesza metabolizm - pod warunkiem, że nie robisz sobie głodówki następnego dnia.
Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Hej, wrzucam redukcję, może ktoś zerknie?

I śniadanie: jajecznica z 3 jaj na maśle z szynką i kromką razowca
II śniadanie: ok. 250 gram serka wiejskiego z jabłkiem na ciepło, kawa z mlekiem i łyżeczką cukru
obiad: wołowina z warzywnym nadzieniem, makaron razowy
podwieczorek: tu nie wiem, wychodzę ze znajomymi, pewnie będą chcieli wpaść na jakiś kebab, będę się ratować sałatką czy samym mięskiem
kolacja: pieczony w piekarniku filet z flądry z surówką z kapusty kiszonej, marchewki i trochę jabłka, dla smaku

Tnę węgle, bo bimam się z dwoma kilogramami od ponad miesiąca
Podoba mi się to jedzonko! (dodałabym tylko warzywka do śniadania). Ale aż tak Ci zależy na tych 2 kg? Może to jest właśnie ta "Twoja" waga i organizm po prostu nie chce oddać tych 2 kg?
Cytat:
Moze i tak ale ta ciągła kontrola jest troszkę denerwująca. Przecież mam 20 lat i sama umiem już o siebie zadbać. Przecież jak się wyprowadze mama nie będzie przyjeżdżała do mnie z wagą i mnie wazyła
A Twoje jedzonko jak zwykle urozmaicone i smaczne
Ale mama to zawsze mama i czuwa, gdyby przypadkiem coś Ci się "odmieniło" na jakąś ciemną stronę mocy . I dziękuję

Stary 2012-10-15, 18:51   #4167
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że stamtąd uciekłaś, bo tak skrupulatne liczenie zaprowadziło by Cię znowu w ślepy róg. Generalnie tak jak pisałam dziś wcześniej, w tym wątku też trzeba uważać i patrzeć na wszystko zdroworozsądkowo, bo dużo tu bywa postów chorobowych.
Joga to dla mnie czarna magia, ale coraz częściej słyszę, że wielu osobom daje to ogrom pozytywów

Ograniczanie na siłę jedzenia dzień po obżarstwie to błąd. Trzeba jeść normalnie tak jak zwykle. Od czasu do czasu taki rozpasany dzień przyspiesza metabolizm - pod warunkiem, że nie robisz sobie głodówki następnego dnia.

Podoba mi się to jedzonko! (dodałabym tylko warzywka do śniadania). Ale aż tak Ci zależy na tych 2 kg? Może to jest właśnie ta "Twoja" waga i organizm po prostu nie chce oddać tych 2 kg?

Ale mama to zawsze mama i czuwa, gdyby przypadkiem coś Ci się "odmieniło" na jakąś ciemną stronę mocy . I dziękuję
Oj mam nadzieję, że nic mi się nie odmieni Ale masz racje wparcie jest ważne

Stary 2012-10-15, 19:22   #4168
AguŚ87
Zakorzenienie

Kurde ja też jestem na P parę lat bo wiecznie stwierdzam ( od dziecka) ze jestem za chuda. ale niektóre jadlosipsy na P mnie przerazają np 3 łyżeczki płatków, na kolacje bułka, kanapeczka z plasterkiem sera i matko wszystko wyliczone !

chyba umarłabym z głodu
Stary 2012-10-15, 19:49   #4169
Poa alpina
Zadomowienie

U

Śniadanie: twarogowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi, smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowym
Przekąska: jabłko, śliwka
Obiad: kawałek piersi indyka w przyprawach smażony bez tłuszczu, 50g kaszy jęczmiennej, surówka (rzepa, marchew, koperek, oliwa z oliwek)
Do kawy: 2 cukierki czekoladowe
Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z sałatą, pomidorem, pieprzowym camembertem / błękitnym lazurem

Do picia: woda źródlana, kawy: czarna, zbożowa z mlekiem i przyprawą do szarlotki, herbaty: zielona, ziołowa, owocowa z syropem z dzikiej róży

Stary 2012-10-15, 20:06   #4170
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
U

Śniadanie: twarogowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi, smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowym
Przekąska: jabłko, śliwka
Obiad: kawałek piersi indyka w przyprawach smażony bez tłuszczu, 50g kaszy jęczmiennej, surówka (rzepa, marchew, koperek, oliwa z oliwek)
Do kawy: 2 cukierki czekoladowe
Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z sałatą, pomidorem, pieprzowym camembertem / błękitnym lazurem

Do picia: woda źródlana, kawy: czarna, zbożowa z mlekiem i przyprawą do szarlotki, herbaty: zielona, ziołowa, owocowa z syropem z dzikiej róży

bardzo smakowicie
zaintrygowala mnie przyprawa do szarlotki-dobra kawa z nia??

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości