|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Witam się ponownie
wróciłam, sprawy pomyślnie pozałatwiane, ale trochę to trwało i przemarzłam na kość, brr. Mam nadzieję, że nic z tego nie wyniknie, dogrzewam się właśnie kawką i zaraz herbatkę zaparzę. A mąż jeszcze opony pojechał wymienić, no i po Kubę, no i po bułki z pieczarkami, bo ja dziś nie gotuję, nie ma mowy ![]() Anielko obejrzałam fotki w Twoim albumie wyglądasz kwitnąco anett234 śliczny brzusio i w ogóle nie poznałabym, że kryje się w nim dwójka szkrabów ![]() Landi witaj w domu ![]() kaaamila1 ojej i Ciebie rozłożyło kochana? No to kuruj się i zdrowiej Dojotka jakie sexi majtki |
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
skoro nie mam nisko brzuszka to jak to jest mozliowe ze glowka jest w kanale jak przed porodem???
|
|
|
|
#933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pięny brzuszek ! Nie powiedziałabym, że siedzi tam dwójka dzieciaczków !
![]() Cytat:
Moim zdaniem nie taki mały Ja mam podobnej wielkościCytat:
![]() ................... Przymulam na kanapie.. jestem zła, bo miałam takie plany na dzisiaj..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz rację zdrowie najważniejsze. A swoją drogą zobaczcie jak się ze sobą zżyłyśmy,że nawet chorujemy w tym samym czasie ![]() ![]() Aja jestem już taka leniwa,że nawet jak leże w łózku to nic mi się nie chce i tylko jedną ręką piszę... |
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie chorób to przypomniało mi się, że ostatnio jadłam chrzan ( taki zmieszany ze śmietaną i odrobiną majonezu) jako dodatek do kanapki i mi tak przeczyścił drogi oddechowe ( ma moc
) , że pomyślałam sobie że chyba dobry będzie na katar jak będę go miała. Narazie nie mam okazji do przetestowania, bo jestem zdrowa, ale jak macie chrzan w domu to możecie wypróbować.
|
|
|
|
#936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Może chcieli Cię postraszyć żebyś się oszczędzała ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Piszecie w kółko o porządkach więc postanowiłam że nie będę gorsza Zabrałam się za papiery z pracy ale po pół godz mam dość i wszystko mnie boli Koniec sprzątania
|
||
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
ło Matko i Córko.... kilka dni mnie nie było, a tu nie dość, że nowy wątek, to jeszcze ponad 30 stron ![]() na pewno nie nadrobię u nas wszystko ok, od soboty jesteśmy w 36 tygodniu mamy już wózek, czekamy tylko na gondolę, meble zamówione, mają przyjść w tym tygodniu, zakupy u Stacha poczynione - czekam tylko aż przyjdą ( PS. czy któraś z Was przekroczyła u niego 299 pln i miała wysyłkę na jego koszt? Bo ja wpłaciłam kaskę w środę, a przesyłki jeszcze nie mam ), wanienki, ręczniczki, kosmetyki, pieluchy są.Muszę tylko szlafrok dokupić, już nawet włosy zafarbowałam, żeby na pewno zdążyć przed porodem ![]() postaram się coś podczytywać, bo się strasznie przywiązałam do Was i tęsknię - dobrze, ze ten facebook jest chociaż
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
heey
gratuluję nowo rozpoczętych tygodni ![]() i jakie śliczne brzusie macie ja jestem zlatana za resztą wyprawki i moimi rzeczami do szpitala nogi juz mi wchodzą do tyłka a jeszcze połowy rzeczy nie mam jak tam Livdragon? co z jej cesarką bo się nie doszukałam
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie również muszę kupic sobie farbę do włosów i wybrac sie do kosmetyczki na brwi ![]() Niestety ja kupowałam rzeczy w sklepie stacjonarnym tak więc nie pomogę z przesyłką.. Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
No i trzeba się zbierać.
Ubrać, pomalować i po obiedzie do sklepu bo już w lodówce pustkami zaczyna świecić. Zmykam zatem,miłego popołudnia życzę |
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam na ciuchu i wyhaczyłam kombinezonik za 20 zł. jaki śliczny
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() o rany, właśnie doczytałam, że już jutro będzie dzieciaczek aaaaale szybko ![]() a ja jeszcze nie jestem gotowa ![]() Dzięki kaaamiluś
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
A ja biorę się za prasowanie. Jtro wstawiam kolejną pralkę i to już będzie wszystko dla Maluszka
![]() jeszcze dokupić parę rzeczy m.in do torby szpitalnej i sruuuu ![]() ![]() Dziś mi sie śniło, że zaczełam rodzić. Odeszły mi wody, miałam rozwarcie na 2cm i pytam sie ile jeszcze mam czasu bo muszę jechać szybko z tż na zakupy i po torbę bo nie mam koszuli nocnej ani nic w torbie
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
tylko mi to powiedzialo kilku lekarzy... jeden ten co mi wystawial skierowanie do szpitala, drugi co robil usg i jeszcze w szpitalu mi mowili o tym;/
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Dojotka, ja się nie znam czy brzuszek nisko czy wysoko, ale bardzo zgrabny i śliczny
![]() ja już po obiedzie, zostało mi składników z soboty i pizzę zrobiłam. Najadłam się tak, że szok wyprawiłam męża do pracy, mam godzinkę wolnego, a później muszę godzinkę ponauczać. Ale jak mi się dzisiaj nie chce, to się nie gada
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przeczytałam super wieści od muminka od razu humor super.Micia- współczuję, sama mam kotkę i nawet nie chcę myśleć, że mogłoby jej nie być. Marti ja też kupuję nianię. Zapodasz linkiem do tego rankingu??? Zebrałam się i uprałam ten cholerny wózek. Rany ile jeszcze pracy przede mną. Az mi się odechciewa:/
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Micia, ale sen ![]() Landi, dobrze, że już jesteś. Tylko tak jak dziewczyny mówiły. Żadnego forsowania się !!!!!!!!
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff przeczytałam 20 stron
![]() Landi - dobrze, że już wróciłaś Oszczędzaj się!Kciuki za ausente, żeby ją szybko wypuścili ![]() za wszystkie nowe tygodniePiękne brzuszki wszystkie ![]() Nadrobione, to idę trochę poprasować Chociaż dzisiaj mnie brzuch trochę boli, więc pewnie nie będę się przemęczać za bardzo.
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle, po niedawnym temacie o temperaturze w domu, kupiliśmy z tż termometr i zaczęliśmy obserwować temperaturę. Stwierdziliśmy, że najbardziej nam odpowiada 18-20. Mam nadzieję, że naszemu dzieciakowi też taka się spodoba. Na kąpanie tylko trzeba będzie chyba trochę dogrzać
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
a tu macie dowód rzeczowy
siusior i jajca mojego syna akurat widziałam jak sikał bo ruszał się ten sprzęcior jego |
|
|
|
#951 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nic sie miedzy nami nie dzieje takiego . troszke sie zagubilismy w tym wszystkim i tyle . Caly czas najwazniejszy jest Adas , tylko o nim rozmawiamy .. do tego sama ciąża ktora mnie powoli wykancza wiec ciagle chodze zla .. zapomnielismy troszke o sobie i musimy sobie przypomniec jak to bylo kiedys , zanim zaszlam w ciaze .. No ale kochamy sie bardzo wiec mysle ze bedzie dobrze .. ![]() Cytat:
![]() Ale fajniutki Cytat:
Tez przytylam 6 kg w 3 tygodnie i dalej w to nie moge uwierzyc .. ![]() Dojotka - brzucholek masz sliczny
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiłam w końcu zupę i więcej nie robię pierdzielę
![]() niech się tylko ugotuje i spadam do łóżka
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mam pytanie Czy któraś z was jest z okolic Skarżycka lub Starachowic i wie gdzie można najtaniej wykonać badania ciążowe (toxo, mocz, krew itd).Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze chce juz urodzic . nie moge sie doczekac jak zaczna sie skurcze , jak odejda wody .. jak zadzwonie do TŻeta z informacja ze rodze .. chce juz .
Za tydzien ciaza bedzie oficjalnie donoszona .. wiec od jutra odstawiam nospe , magnez tylko na noc zeby mnei skurcze lydek nie lapaly i czekamy .. niech sie dzieje co chce .
|
#956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#957 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zakupy zrobione, tż do pracy wyprawiony - a ja wciągnęłam kawkę i dwie mufinki z jagodami
i jeszcze bym coś zjadła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jCytat:
Cytat:
Cytat:
nie lubię przegrzewania.. noc zapchany od razu..
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to rozmawiałam z kuzynką "dobrą radą" i jako doświadczona mama zaczęła krytykować wszystkie moje pomysły. Np, twierdzi, że przez 1 miesiąc dziecko powinno tylko w tetrowych pieluszkach być, jak ją zapytałam co myśli o ubranku na wyjście (myślę o welurowym kompleciku i kombinezonie, to mi powiedziała, że już to widzi jak ja w ten kombinezon małego ubiorę, że to strata kasy, bo takie małe dziecko to tylko i wyłącznie w becik i powiem Wam, że zgłupiałam
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
dziś mój ma kupić komodę maluszka . były fajne za 200 w biedronce
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#960 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za postawę Cytat:
dziś myła okna i nic, na razie cicho sza. To jest dopiero spina, jak mija termin i cicho głucho.Ja Kubę 10 dni przenosiłam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Ja mam podobnej wielkości
w ciągu 3 tygodni przytyłam 6kg. Masakra

Może chcieli Cię postraszyć żebyś się oszczędzała
Koniec sprzątania 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

na pewno Wam się uda , jestescie piekna para 
i jeszcze bym coś zjadła