Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 16:14   #991
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Ja też Do 12 XII nigdzie się nie wybieram W końcu jesteśmy umówione na popcorn i relacje na żywo z porodówek [COLOR="Silver"]
Dokładnie
Ja na porodówkę skoczę najwcześniej 06.12.2012 r, ale zamierzam szybko wrócić, żeby popcorn za bardzo nie ostygł i żeby nie mieć za dużo nadrabiania na forum
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:19   #992
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Nie słuchaj jej, znawczyni się znalazła Każdy robi po swojemu i jak uważa

My kończymy 32 tydzień. Kupiliśmy materac gryka-kokos, w sumie zostało jeszcze kilka rzeczy dla mnie, bo dla małego jest już wszystko. Zakupiłam też płyn do prania, także mogę prać
Właśnie... na ile przed pakujecie torbę?
ja spakowalam w 35 tygodniu .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:24   #993
MiciaKicia
Zakorzenienie

Wyprasowałam ciuszki. Już nie mam miejsca w komodzie a jeszcze białe pranie sie robi Smażę fryty i ide pilnować

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:29   #994
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Nie słuchaj jej, znawczyni się znalazła Każdy robi po swojemu i jak uważa

My kończymy 32 tydzień. Kupiliśmy materac gryka-kokos, w sumie zostało jeszcze kilka rzeczy dla mnie, bo dla małego jest już wszystko. Zakupiłam też płyn do prania, także mogę prać
Właśnie... na ile przed pakujecie torbę?
Ja tak jak pisałam wczoraj zaczynam pakować w tym tygodniu, bo i tak mam w pokoju karton z rzeczami do szpitala, którego nie opłaca mi się teraz rozpakowywać i wkładać do szafy jak i tak za jakiś czas będę je wyciągać, żeby spakować do torby.
Po prostu od razu przepakuję do torby, dopakuję resztę rzeczy i będą sobie czekać w torbie w szafie, bo tak łatwiej mi będzie je upchnąć niż ten karton.

Gdyby nie ten karton to myślę, że zaczęłabym pakować gdzieś z miesiąc przed terminem porodu czyli gdzieś za 3 tygodnie.
Stary 2012-10-15, 16:41   #995
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

co do pakowania torby to planwoalam w tym tyg bo miesiac przed terminem wypada jutro, ale jednak chyba zrobie to w przyszlym tyg albo w weekend, zobacze jak dam rade...musze wogole sobie spisac co do tego szpitala wziac ...

micia moja komoda tez już peka w szwach tak naprawde nie mam juz meijsca w to nei wszytskie ciuszki ale na sczzescie dzis Pan z ikei mi przywiozł meble wiec bede miala gdzie ładowac \

oczywiscie znając zycie i mojego meża to troche potrwa zanim skreci te meble wszytskie i poustawiamy je jak trzeba a jeszcze lozeczko czeka w piwnicy moze do polowy listopada zdązymy

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Wyprasowałam ciuszki. Już nie mam miejsca w komodzie a jeszcze białe pranie sie robi Smażę fryty i ide pilnować
ja ciuszki prasuję na siedząco-tzn siedze se na kanapie, ustawilam deske tak niziutko i jadę..inaczej nei dalabym rady a i tak mam zakwasy w rekach
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:44   #996
kaaamila1
Zakorzenienie

Jestem zadowolona ! Pamiętacie jak pokazaywałam te aukcję z rampersem, kurtką zimową i bluzą na rozmiar 62 !! Razem z przesyłką wyszło mnie 22 zł. Rzeczy własnie przysżły i są rewelacyjne ! Zero zniszczeń i super jakośc

P.S. Jakaś cisza dzisiaj na wątku..dziwne tak przy poniedziałku..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:46   #997
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
skoro nie mam nisko brzuszka to jak to jest mozliowe ze glowka jest w kanale jak przed porodem???
nie wiem...może lekarz przesadzil, albo po rpostu ja sie nei znam
Stary 2012-10-15, 16:47   #998
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Kamila super, że zakupy się udały
A takich "cisz" będzie coraz więcej, jak zaczniemy rodzić
Stary 2012-10-15, 16:48   #999
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Jestem zadowolona ! Pamiętacie jak pokazaywałam te aukcję z rampersem, kurtką zimową i bluzą na rozmiar 62 !! Razem z przesyłką wyszło mnie 22 zł. Rzeczy własnie przysżły i są rewelacyjne ! Zero zniszczeń i super jakośc

no wlasnie tez jakis zastoj..ale spokojnie..jutro się rozkreci..porod bedzie ciekawe keidy teraz sie zacznie juz tak naprawde mysle ze za tydzien to juz spokojnie jakiś sn bedzie zobaczymy..ale normalnie czuje emocje
Stary 2012-10-15, 16:50   #1000
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Ania, myślenie niektórych facetów, to porażka. Można jedynie współczuć jego partnerce i matce przyszłych dzieci. Chyba, że go "weźmie pod pantofel" i wyjaśni na czym polega rodzicielstwo. Kiedyś tak było, że kobieta była od domu i dzieci, a facet od zarabiania kasy, dzisiaj na szczęście czasy się zmieniły, myślenie też, przynajmniej większości, więc faceci częściej dzielą obowiązki. Mnie to bardzo wkurza, bo nawet u mnie w domu rodzinnym mój tata nie angażuje się w ogóle i głupio komentuje, jak u nas tż np odkurza, myje podłogę, czy pomaga w kuchni. Na szczęście tż nie bierze pod uwagę tego

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mów o takich debilach
To jest tak samo Twoje dziecko jak i dziecko Twojego tż - w równym stopniu.A,że my kobiety je nosimy i rodzimy to tylko i wyłącznie sprawa natury.
Czy to znaczy,że mężczyźni mają mieć czas dla siebie i swoich znajomych a my mamy siedzieć w domu z dzieckiem,cieknacymi cyckami,tłustymi włosami i dziurawymi dresami?
Nam to sie już nic nie należy? Jakieś wyjście do kolezanki czy z mężem do kina albo do kosmetyczki żeby się odchamić po tych 9 mcach nie okłamujmy się - męki?
u moich tesciow jest tak ze tesc wraca z pracy(przypomne ze maja uposledzone dziecko)je obiad chwile odpoczywa przed tv a potem ogarnia naczynia po obiedzie.kolacje tez przygoowuja razem.w weekendy rowniez wszytsko wspolnie.jak tesciowa wraca z zakupami to kladzie torby i tesciu sie wszytskim zajmuje.moj maz jest jeszcze lepsiejszy.on w domu robi wszystko-sprzata, prasuje, jak trzeba ugotuje i we wszystkim mi pomaga.
patrzac na podejscie moich braci widze blad wychowawczy mojej matki.glupi przyklad-Milena jak jedzie na zakupy a on jest w domu to matka moja leci malej pilnowac bo on sobie sam nie da rady-a pozatym on ma prace i takie obowiazki-jakos teraz jej nie ma i daja rade...ale tak ich wychowala...ze ma wszytsko w dupie i jest nieodpowiedzialny bo mamuia zawsze wszytsko za nich robila i moj ojciec tyran a matka sluzaca-maja idealny przyklad.widac masakryczna roznice w podejsciu do zycia mojego meza a mojego brata i uwazam ze w glownej mierze jest to zasluga wychowania-no chybaze ktos ma predyspozycje i trafi na kobiete ktora preferuje partnerski zwiazek i sie dogaduja.
moj maz nie raz wyganial mnie jk L byla mala zebym odpoczela.zebym sie zdrzemnela.zabieral L do tesciow a ja mialam popoludnie dla siebie.i nie raz tez tesciowa proponowala ze zabierze mala zebysmy odpoczeli i pobyli sami mimo ze ja wtedy nie pracowalam a tz byl na urlopie.

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
czy wg Was mam nisko umieszczony brzuszek?? niby glowka w kanale a mi sie nie wydaje zebym miala nisko brzuszek...
to ze jest maly to wiem;p 35tyd prawie 36 a brzuszek malutki;p
slicznosci!! i wyglada normalnie-wcalenie jest nisko.

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
hej kochane, dziękuję za kciuki!!!

Melduję że żyjemy, dalej w dwupaku!
super ze juz jestescie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

ło Matko i Córko.... kilka dni mnie nie było, a tu nie dość, że nowy wątek, to jeszcze ponad 30 stron

na pewno nie nadrobię
u nas wszystko ok, od soboty jesteśmy w 36 tygodniu
mamy już wózek, czekamy tylko na gondolę, meble zamówione, mają przyjść w tym tygodniu, zakupy u Stacha poczynione - czekam tylko aż przyjdą ( PS. czy któraś z Was przekroczyła u niego 299 pln i miała wysyłkę na jego koszt? Bo ja wpłaciłam kaskę w środę, a przesyłki jeszcze nie mam ), wanienki, ręczniczki, kosmetyki, pieluchy są.
Muszę tylko szlafrok dokupić, już nawet włosy zafarbowałam, żeby na pewno zdążyć przed porodem

postaram się coś podczytywać, bo się strasznie przywiązałam do Was i tęsknię - dobrze, ze ten facebook jest chociaż

to zblizasz sie do finiszu

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość

byłam na ciuchu i wyhaczyłam kombinezonik za 20 zł. jaki śliczny

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Hej

Przeczytałam super wieści od muminkaod razu humor super.

Micia- współczuję, sama mam kotkę i nawet nie chcę myśleć, że mogłoby jej nie być.

Marti ja też kupuję nianię. Zapodasz linkiem do tego rankingu???

Zebrałam się i uprałam ten cholerny wózek. Rany ile jeszcze pracy przede mną. Az mi się odechciewa:/
Edzia przegladalam kilka rankingow.wpisywalam w google nianie elektroniczne ranking 2012 i wyskakiwaly rozne.przejrzyj sobie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
a tu macie dowód rzeczowy siusior i jajca mojego syna akurat widziałam jak sikał bo ruszał się ten sprzęcior jego
wow

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
A w ogóle to rozmawiałam z kuzynką "dobrą radą" i jako doświadczona mama zaczęła krytykować wszystkie moje pomysły. Np, twierdzi, że przez 1 miesiąc dziecko powinno tylko w tetrowych pieluszkach być, jak ją zapytałam co myśli o ubranku na wyjście (myślę o welurowym kompleciku i kombinezonie, to mi powiedziała, że już to widzi jak ja w ten kombinezon małego ubiorę, że to strata kasy, bo takie małe dziecko to tylko i wyłącznie w becik i powiem Wam, że zgłupiałam
nie sluchaj takich glupot!! swoja droga to moje drugie dziecko i ja nie wiem jak je ubrac naprawde!!przygotowalam na wyjscie body z dlugim, bluzeczke z dlugim, dzinsy takie z ocieplinka i wlasnie nie wiem czy rajstopki jeszcze beda potrzebne czy wystarczy na to juz ten cieply misiowy kombinezon i na dworze przy przejsciu do auta nakryc malucha swiezynki doradzcie!!

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Jutro mam o 8 rano ale dziś od rana mam skurcze ( naszczęście nieregularne) i mam nadzieje ze wytrzymam do rana bo do szpitala na 7 jade i sama w domu jestem - Tż do rana w robocie :P
czekamy!!

ALE PODJARANA JESTEM ZE JUZ SIE ZACZYNA!!!!!!!!

Laura jest chora:/ ma temperature i mega gila.musze jej zrobic na czwartek(mam nadzieje z wyzdrowieje) czapeczke marchewke-blagam zainspirujcie mnie bo ja mam dwie lewe lapy do takich rzeczy

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Aha gratuluje wszytskim nowych tygodni!!!!!!!

Tai za podejscie!! ja tez mialam zupe zrobic i w sumie nie zrobilam-dopiero zaczelam teraz juz na obiadokolacje i na jutro

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:50   #1001
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Kamila super, że zakupy się udały
A takich "cisz" będzie coraz więcej, jak zaczniemy rodzić
az wstawilam kombinezony do pralki

mam 3 kombinezony ale żaden na 56 .no ale nic juz nie dokupuje, lepszy wiekszy niż za mały
Stary 2012-10-15, 16:52   #1002
Lonia89
Raczkowanie

Landi niezły sprzęt jak dobrze ze jestes juz w domciu i jeszczew 2paku, mamy ten sam termin wiec trzymajmy sie jeszcze dzielnie

Ja tam tych "dobrych" rad jakichs osób nie słucham bo co kobieta to opinia, kazdy ma swoje zdanie kazdemu pasuje co innego, jedni wola tetrowe pieluchy drudzy te normalne, chociaz nie spotkałam sie z tym ze ktos woli tetry teraz w dzisiejszych czasach.

Jjeku dziewczyny naprawde to wszystko jest juz tak blisko ze naprawde, dzis dzwoniła do mnie mama z informacja ze taka znajoma nasza wspolna urodziła w wczoraj a termin miała ten sam co ja na 29 Listopad, co prawda blizniaki urodziła malutkie troszke jedno 2 kg a drugie 1700 ale wazne ze zdrowe , takze naprawde teraz to wkazdej chwilii mozemy sie juz spodziewac odejscia wód rozwarcia i akcji proodowej, a ja jeszcze mam kilka rzeczy do zrobienia;/ co prawda nie tak duzo ale juz chyba wolałabym miec spokojna głowe wiec jak najszybciej musze dopełnic moja liste
brakuje mi jeszcze rzeczy aptecznych
musze uprac reczniki i posciele
kilka kosmetyków dokupic i pewnie jeszcze mase innych rzeczy o których zapomniałam;/

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 16:52   #1003
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Super
Stary 2012-10-15, 16:54   #1004
marti86
Zakorzenienie

Cytat:

super

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

no wlasnie tez jakis zastoj..ale spokojnie..jutro się rozkreci..porod bedzie ciekawe keidy teraz sie zacznie juz tak naprawde mysle ze za tydzien to juz spokojnie jakiś sn bedzie zobaczymy..ale normalnie czuje emocje
ja to samo!!!

PAkowanie torby....swoja mam czesciowo spakowana od jakies dwoch tygodni(zostal mi miesiac do porodu) dzis pakuje torbe malego

Stary 2012-10-15, 17:04   #1005
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

nie sluchaj takich glupot!! swoja droga to moje drugie dziecko i ja nie wiem jak je ubrac naprawde!!przygotowalam na wyjscie body z dlugim, bluzeczke z dlugim, dzinsy takie z ocieplinka i wlasnie nie wiem czy rajstopki jeszcze beda potrzebne czy wystarczy na to juz ten cieply misiowy kombinezon i na dworze przy przejsciu do auta nakryc malucha swiezynki doradzcie!!

czekamy!!

ALE PODJARANA JESTEM ZE JUZ SIE ZACZYNA!!!!!!!!

Laura jest chora:/ ma temperature i mega gila.musze jej zrobic na czwartek(mam nadzieje z wyzdrowieje) czapeczke marchewke-blagam zainspirujcie mnie bo ja mam dwie lewe lapy do takich rzeczy

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Aha gratuluje wszytskim nowych tygodni!!!!!!!

Tai za podejscie!! ja tez mialam zupe zrobic i w sumie nie zrobilam-dopiero zaczelam teraz juz na obiadokolacje i na jutro
ja bym chyba juz rajstopek nei zakładala, skoro bedzie ocieplinka i kombinezon....no ale ja zielona w temacie...wlasnie dobrze ze mi przypomnailas ze trzeba tez ciuszki przyszykowac na wyjscie..a dla siebie na wyjscie to tez szykujecie czy wyjdziecie w tym co przyjedziecie ?jak to jest

co do czapki marchewki to nie pomoge ale sie teraz przerazilam, ze trzeba bedzie takie rzeczy wymyslac w przyszlosci hehheheheh a ja noga

a z tym wychowaniem to racja!!!wiem jak moj brat-mama kolo niego lata i mu usluguje a on juz ma prawie 19 lat a nawet herbaty sam nie musi sobie robic mama mu robi i przynosi dwa pietra wyżej do pokoju i obiadek bo jaśnie pan nie moze zejsc...jak jej mówię, ze kurcze niech on sam zejdzie, albo coś to moja mama , ze nie bo po co ona mu zaniesie niech on sobie siedzi beidulek itd

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
super

ja to samo!!!

PAkowanie torby....swoja mam czesciowo spakowana od jakies dwoch tygodni(zostal mi miesiac do porodu) dzis pakuje torbe malego
jak to by powiedziała Jasiowa-jestem podniecona
Stary 2012-10-15, 17:14   #1006
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
j

a z tym wychowaniem to racja!!!wiem jak moj brat-mama kolo niego lata i mu usluguje a on juz ma prawie 19 lat a nawet herbaty sam nie musi sobie robic mama mu robi i przynosi dwa pietra wyżej do pokoju i obiadek bo jaśnie pan nie moze zejsc...jak jej mówię, ze kurcze niech on sam zejdzie, albo coś to moja mama , ze nie bo po co ona mu zaniesie niech on sobie siedzi beidulek itd

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Moja tesciowa tak nauczyła swoich synów i kolo tescia tez tak lata, no ☠☠☠☠a, sam naczynia nie umyje jednego , nie uprasuje sobie nie upierze co za, i tak nauczyła własnie chlopaków ale ja mojemu mezowi juz powybijałam to zgłowy takze i odkurza i umyje naczynia i cos do jedzenia zrobi i sam sobie uprasuje ale jak szwagier przyjedzie na weekend bo on pracuje 70 km i tma wynjamuje mieszkanie to sam sobie nie upierze nic wszystko mamuni zwozi zeby mu prała i prasowała i ta mamunia stoi i mu prasuje wszystko nie sprzeciwi sie chocby nie wiem co , nie nauczone to to umycia po sobie, chlopak ma 29 lat a w około siebie nie zrobi, mamunia mu wpokoju sprzata obiadek mu pdo nosek podaje i widelczyk i talerzyk, jakby facet rak nie miał i nie mógł sobie zrobic. To mój ojciec i naczynia umyje nie raz sterty takie garów mył i obiady gotował a ten tesciu to normlanie noga w kuchni zupelna, no jak go tka nauczyłą to co sie dziwi ze nie umie ugotowac sobie, ja mam brata 11 lat ma i sam sobie kanapke zrobi naczynia pomyje bo mama mu wpaja odrazu a nie stare koniec po tyle kat i talerzyka se umyc nie umieją;/

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 17:16   #1007
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chyba juz rajstopek nei zakładala, skoro bedzie ocieplinka i kombinezon....no ale ja zielona w temacie...wlasnie dobrze ze mi przypomnailas ze trzeba tez ciuszki przyszykowac na wyjscie..a dla siebie na wyjscie to tez szykujecie czy wyjdziecie w tym co przyjedziecie ?jak to jest

co do czapki marchewki to nie pomoge ale sie teraz przerazilam, ze trzeba bedzie takie rzeczy wymyslac w przyszlosci hehheheheh a ja noga

jak to by powiedziała Jasiowa-jestem podniecona
to tez niezle z tym Twoim bratem...porazka!!
co do ubrania naszego to ta ubieram leginsy i jakies sweterek i w tym samym wracam.chybaze sie ufaflunie(wodami albo nie wiem) to tz powiem co ma mi przywiesc.w leginsy i sweterek napewno bez problemu wejde po pordzie.
co do takich robotek to ja tez beznadziejna w tych rzeczach....az wstyd:/ a robic trzeba

Stary 2012-10-15, 17:17   #1008
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
A my zaczelismy 36 tydz czyli 9 m-c

Kamila no musze zaczac pakowac, bo z Filipem tak gadalam i wogole nie spakowalam i pojechalam bez niczego, M. musial mi wszytsko dowozic, i chce teraz tego uniknac

Ok lece poo malego wpadne pozniej
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 17:20   #1009
kaaamila1
Zakorzenienie

Marti- dużo zdrówka dla Laurki..niestety zaczął się najgorszy okres dla zdrowia..same przeziębienia.. Co do pomysłu na czapeczkę to niestety, ale nie jestem kreatywna w tym zakresie.. może w necie będą jakieś inspiracje

Mi się wydaje, ze cisza na wątku przed burzą.. co jak co, ale kutro się zaczyna rozpakowywanie na dobre..

Ja urodziłam się w 37 t.c. tak więc jeżeli poszłabym w mojej mamy ślady to za 1,5 tygodnia powinnam miec niunię na rękach

Stary 2012-10-15, 17:20   #1010
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dokładnie
Ja na porodówkę skoczę najwcześniej 06.12.2012 r, ale zamierzam szybko wrócić, żeby popcorn za bardzo nie ostygł i żeby nie mieć za dużo nadrabiania na forum

No ok, to skoczysz tak na jednej nodze, dwa razy stękniesz i zaraz będziesz z powrotem
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 17:22   #1011
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:
co do takich robotek to ja tez beznadziejna w tych rzeczach....az wstyd:/ a robic trzeba

Moim zdaniem wystarczy bibuła (pomarańczowa i zielona) lub karton pomarańczowy i zielona bibuła. Do tego klej, nożyczki i gotowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01361.jpg (99,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpe image_preview.jpe (19,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ma 006.jpg (42,2 KB, 9 załadowań)
Stary 2012-10-15, 17:22   #1012
ImmortalWoman
Zakorzenienie

dziewczyny też tak macie że śpicie kilka godzin w nocy ja dzisiaj spałam 6 i to z przerwami ;( na dodatek na półsiedząco... nie potrafię sie ułożyć ;( a tu jeszcze 2 miesiące do porodu
Stary 2012-10-15, 17:22   #1013
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Marti- dużo zdrówka dla Laurki..niestety zaczął się najgorszy okres dla zdrowia..same przeziębienia.. Co do pomysłu na czapeczkę to niestety, ale nie jestem kreatywna w tym zakresie.. może w necie będą jakieś inspiracje

Mi się wydaje, ze cisza na wątku przed burzą.. co jak co, ale kutro się zaczyna rozpakowywanie na dobre..

Ja urodziłam się w 37 t.c. tak więc jeżeli poszłabym w mojej mamy ślady to za 1,5 tygodnia powinnam miec niunię na rękach
moja mama urodzila mnie w 42 tygodniu wiec woallabym az tak w jej ślady nie isc
Stary 2012-10-15, 17:23   #1014
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie przejrzałam pierwszą stronę wrześniówek, w sierpniu już 11 się rozpakowało ale tak na dobre to po 20 VIII się zaczęło. I od tamtej pory średnio 1 poród dziennie Szaleństwo Idę jutro na mega zakupy, czipsy, popcorn, ciacha. Trzeba zapasy na 2 m-ce zrobić
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 17:23   #1015
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość

Moim zdaniem wystarczy bibuła (pomarańczowa i zielona) lub karton pomarańczowy i zielona bibuła. Do tego klej, nożyczki i gotowe
Ooooooooooo super pomysły !!!

Stary 2012-10-15, 17:25   #1016
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

No ok, to skoczysz tak na jednej nodze, dwa razy stękniesz i zaraz będziesz z powrotem
: hahaha:
bedziesz rodzic z doskoku i znienacka

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Właśnie przejrzałam pierwszą stronę wrześniówek, w sierpniu już 11 się rozpakowało ale tak na dobre to po 20 VIII się zaczęło. I od tamtej pory średnio 1 poród dziennie Szaleństwo Idę jutro na mega zakupy, czipsy, popcorn, ciacha. Trzeba zapasy na 2 m-ce zrobić
brakuje tylko piwka
nas jest chyba więcej niż wrzesniowek wiec szykuje sie owocne 2,5 miesiaća ..a moze i w styczniu jeszcze jakis porod bedzie
Stary 2012-10-15, 17:25   #1017
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:

też tak myślę
Stary 2012-10-15, 17:26   #1018
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

super
Stary 2012-10-15, 17:26   #1019
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
dziewczyny też tak macie że śpicie kilka godzin w nocy ja dzisiaj spałam 6 i to z przerwami ;( na dodatek na półsiedząco... nie potrafię sie ułożyć ;( a tu jeszcze 2 miesiące do porodu
Ja ogólnie nie mam może aż tak cieżkich nocy, ale wstaje raz siusiu i później ciężko mi zasnąc.. czuje sie ogólnie wypoczęta i męczę się strasznie..

No, a rano nie mogę zwlec sie z łóżka..

Cytat:
Jeju..jak ja bym nie chciała przenosic..moja mama urodziła moją siostrę 2 tygodnie po terminie..

Cytat:
Hehe Będzie się działo

Stary 2012-10-15, 17:26   #1020
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
mnie moja 10 dni przenosiła- ooo nie dziękuję,, :F
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości