|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Mam zdjęcia moich kudłów, ale eeeee... słabe wyszły, przepraszam za jakość.
![]() No, ogólnie po całym dniu jestem już potargana, ale taki już mój rozczochrany los, nigdy chyba nie będę mieć grzecznych loczków - nie ten temperament. ![]() Z przodu wyraźnie mam drobniejszy skręt, z tyłu grube fale Zaraz poproszę małżonka, może mi zrobi lepsze foty...
|
#71462 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, pora na konkrety w moim żaleniu się nt. włosów. W ogóle oświećcie mnie, ja mam kandydatów na loki, czy to są jednak fale?
1sze - początek pielęgnacji 2gie - po miesiącu pielęgnacji 3cie - dwa dni temu o ile przy pierwszych dwóch fotkach widzę progress, tak teraz mam wrażenie, że się cofam...
|
#71463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#71464 |
|
Rozeznanie
|
Mozecie mi tak szybciutko powiedziec czy moge nalozyc olej z oliwek na cala noc ? bo mialam dzis prostowane wlosy ( spontanicznie to wyszlo bo potrzebowalam na szybko do pewnej scenki ) i zastanawiam sie czy moge nalozyc to na noc i rano umyc czy zwyczajnieumyc bez olejowania
|
|
|
|
#71465 |
|
Raczkowanie
|
to chyba zależy czy twoje włosy lubią oliwę, ja osobiście jakoś nie mogę się przekonać do olejowania na całą noc jakimkolwiek olejem, ale ja dopiero zaczynam z olejami
28.08.2012: zaczynam z CG ![]() ujarzmiam fale, dbam o włosy....zapuszczam? Edytowane przez justyna_ju Czas edycji: 2012-10-15 o 22:18 |
|
|
|
#71466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#71467 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez mam straszliwy problem z wypadaniem calymi garsciami wypadaja az sie boje ze lysa moge zostac...![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Kokoska bardzo lubia ale akurat mi sie skonczyl a w sklepie juz nie bylo wiec kupilam oliwe z oliwek a jeszcze nie probowalam nakladac oliwy z oliwek na dluzej niz 30 min i to iles lat temu
|
||
|
|
|
#71468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wlewam do miski ciepłą wodę, różna ilość, nie umiem powiedzieć ile dokładnie. Raz połowa miski, raz mniej, każdy musi sobie dopasować. Biorę łyżkę, nalewam do niej oleju, a potem wlewam to do miski. Tak 2-3 razy. Mieszam łyżką wodę, aby olej jakoś bardziej się rozprzestrzenił, nachylam się i moczę włosy w tej wodzie, tak by całe pokryły się cienką warstwą oleju. Potem wyciągam włosy, odciskam wodę, zawijam w reklamówkę i ręcznik, a wodę z olejem w misce wykorzystuje na małe SPA dla stóp. Autorką metody zdaje się jest BlondHairCare. Wojownicza Księżniczko, ja z powodzeniem nakładałam oliwę z oliwek na całą noc i nigdy nie miałam żadnych problemów.
Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-10-15 o 22:32 |
|
|
|
|
#71469 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wam
![]() Kupiłam dzisiaj olej z pestek winogron, nada się na włosy? ![]() Należy do lekkich czy raczej z tych cięższych jest? ![]() ----- I skończyłam dzisiaj zapas mojej Isany z babassu! Chyba się zapłaczę na śmierć. Moje włosy ją kochały <3 Wiadomo już, co i o jakim składzie wejdzie zamiast niej?
PLL Pamiętniki Wampirów <3 Delena The Lying Game ![]() Lindsey Stirling Edytowane przez daria_z Czas edycji: 2012-10-15 o 22:44 |
|
|
|
#71470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajna meto da moze wyprobuje w niedlugo I w takim razie zaryzykuje i naloze oliwe na noc
|
|
|
|
|
#71471 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
To akcentowane zdziwienie wskazuje chyba na to, że nie do końca mi wierzysz , ale jest to prawdą. Zmiany kolorów włosów występują dość często, ile mamy małych blondasków, któe potem wyrastają na osoby o ciemnych włosach. Cytat:
1. Włosy rosną dużo szybciej. Nie mierzę tego dokładnie, ale widac to na moim "odroście", w marcu heban był tylko kilka cm od skóry głowy, teraz jakieś 45% długości to ten własnie kolor. Pamietam, ze gdy je ścięłam na początku marca ledwo co dostawały do zapięcia stanika, teraz są już hen hen za nim. Wcześniej włosy rosły mi ok 1 cm miesięcznie. 2. Najważniejsze! warstwa włosów, która wyrosła po stosowaniu Jantara jest znacznie gęstsza niż włosy które wyrosły wcześniej, jest mi wręcz trudno sobie z nimi poradzić. Widać to, kiedy rospuszczę włosy, do jakiegoś momentu gęsta kotara, a niżej leciutka firanka. ![]() Co ciekawe, na początku stosowałam jantar głównie na górną częśc głowy; tam też po około 2 miesiącach stosowania zauważyłam zgęstnienie włosów, natomiast tam gdzie jantar kładłam oszczędniej wyrosło mniej włosów i nie było to już tak widoczne... Gdyby nie ta odzywka prawdopodobnie już dawno zrezygnowałabym z dążenia do "moich dawnych włosów" , bo samo olejowanie i stosowanie odzywek, ani nawet sumplementacja nie dawałyby tak spektakularnych efektów. W tej sytuacji wiem jednak, że będąc wytrwałą w końcu odzyskam moja dawną gęstośc. Ech, miałam takie piękne włosy :/ PS. Wczoraj była sesa i potem tylko mycie BD, po tym olejku włosy nabierają wyjątkowego blasku, ale jest kompletnie niewydajny. Jak się skończy pojade do mojego tajnego sklepu z olejkami i kupię wielką butlę migdałowego. Wszystko co jest migdałowe - do jedzenia i do stosowania jest dobre, więc i olejek być musi. (tak, tłumacz sobie tłumacz kolejne wydane pieniądze... ). Cały czas szukam masła oil nutritive.Jutro mam plan: przed myciem bingo shea w ilosciach raczej bazowych (musze to jakoś wykorzystać), zmieszane z zółtkiem, rycyną, z uwzględnieniem dodatku gliceryny. No własnie, ile gliceryny powinnam dodać jesli użyję założmy jednego zołtka, trzech łyżek olejku i zmieszam to z bingo do uzyskania gładkiej konsystencji. Będą to ilosci rządu kilky kropel/łyżki? Jak powinnam dozowac glicerynę. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-10-15 o 22:56 |
|||
|
|
|
#71472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#71473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest niewnikający, więc lekki chyba nie jest, nie wiem jak to z tym jest. Ja jadę do domu za 2 tygodnie to sobie dobroci przywiozę. A i jeszcze chciałam dodać, że laminowanie + moje włosy = Wyprostowały się i spuszyły tym razem. A ile wypadło
|
|
|
|
|
#71474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie moja pielęgnacja wygląda tak: nie suszę, nie prostuję, nie spinam ciasno gumką. Stosuję OMO - prawie zawsze jako pierwsze 'O' jakiś olej, albo spożywczy, albo Alverde - BD, co jakiś czas Fitti brzozowy z SLSem, jako drugie 'O' Isana Babass (never more )/Alverde awokado/AiK. Co drugie mycie jakaś maska - najczęściej Kallos/Balea kokosowa z dodatkami w stylu oleje, miód, cytryna. Jako b/s Naturia mak i bawełna, do stylizacji żel Tafta. Odgniatam w koszulkę i robię plunking. Do reanimacji w ciągu dnia psikadło z rozwodnionej Naturii mak/bawełna.
|
|
#71475 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#71476 |
|
Raczkowanie
|
Cześć jestem tu nowa można się jeszcze dołączyć?
![]() Nie wiem czy w ogóle piszę w dobrym dziale? Chciałam opowiedzieć swoją włosową historię ![]() Więc tak: gdy byłam mała miałam ładne, blond dość proste włoski, gładkie i błyszczące. Wraz z dorastaniem zaczęłam je zapuszczać a one zaczęły ciemnieć i się falować (kręcić?) Mi jednak nie pasowały kręciołki więc w gimnazjum zaczęłam namiętnie je prostować. Codziennie albo i częściej jak była taka potrzeba. Dopiero na początku 3 liceum ocknęłam się że mam tych włosów chyba 1/3 mniej, a te które są są rzadziutkie, połamane z porozdwajanymi końcówkami. Po prostu dramat. Idąc jednak za głosem rozsądku( a także mamy "dziecko nie pal już tych włosów" Jakoś tydzień temu trafiłam na włosowe tematy tutaj. Ryłam w tym forum niemalże jak dzika świnia żądna wiedzy mam nadzieję że trochę wiedzy sobie przyswoiłam![]() Około 2 tyg temu miałam także podcięte końcówki, więc uznałam że to dobry( o ile nie najlepszy a na pewno najwyższy) moment na zadbanie trochę o te moje kudełki. I tak oto od szczęśliwego dla mnie 13.X.2012 przeszłam na CG. Moje włosy są: cienkie, rzadkie, delikatne, chyba średnio porowate, po prostowaniu miały skłonność do puszenia się i kręcenia w większej wilgotności, i problem( może jakaś dobra dusza pomoże) są falowane czy jednak kręcone? czy wogóle można ustalać to już teraz czy lepiej poczekać trochę aż odżyją i nabiorą rzeczywistych kształtów? wydaje mi się że po umyciu i wyschnięciu samoczynnym są kręcone w dodatku jakby bardziej z prawej niż z lewej:O za to z tyłu pod spodem jakby tylko pofalowane... nie mam zdjęć w takim stanie te które wrzucam są najczęściej po rozczesaniu na sucho(tak tak wiem już że to makabra) ![]() Po przekopaniu forum postawiłam na początek na taki zestaw: -olej lniany (także na łupież?) -szampon babydream -jantar( na wypadanie włosów i zagęszczenie) -odżywka garnier aik Postanowiłam obrać taką strategię: -olej na noc, przed myciem, rozczesać, w warkoczyk i lulu -rano mycie głowy babydreamem -odżywka na 0,5h, folia aluminiowa, ręcznik -spłukać zimną wodą, odcisnąć ręcznikiem papierowym, wygnieść włosy, suszenie swobodne - raz zrobiłam plunking(?)( kiedyś też go robiłam nie wiedząc że nawet coś takiego istnieje ) ale po tym włosy były całkowicie oklapnięte, loczki jakby strączkowate, szybko się puszyły-jantar codziennie na skórę głowy (czy można go nakładać gdy włosy są jeszcze mokre tzn czy daje to takie same efekty jak na sucho?) Czy jak na początek robię wszystko w miarę dobrze? no i na koniec wrzucam parę zdjęć tych moich kłaczków, ostatnie z dzisiaj Przepraszam że tak długo ale naprawdę ścieśniałam jak mogłam
|
#71477 |
|
Zadomowienie
|
Od dłuższego czasu mam ochotę na coś czerwopodobnego na głowie, albo chociaż refleksy. Teraz jak zobaczyłam Maliniarkowe to już całkiem. Włosów całych nigdy nie farbowałam i zastanawiam się czy nie strzelić jakiejś szamponetki z mariona typu "mahoń" albo "rubin" tak poglądowo. Co ja biedna mam czynić?
I w zasadzie powinno mi się ładnie wszystko spłukać po pewnym czasie?
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-10-15 o 23:32 |
|
|
|
#71478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na moje krzywe oko Twoje włosy wyglądają, jakby były ciut przenawilżone... Na Twoim miejscu odchudziłabym nieco pielęgnację, może oleje co drugi raz? Rzadziej maska?Ja jestem trochę takim przypadkiem, po 3 miesiącach z CG zaczęło się ograniczanie dobroci do włosów, bo zwyczajnie mi klapiły po jednym dniu (przed CG mogłam myć nawet raz na tydzień). W sumie ciekawa jestem opinii innych zakręconych
|
|
#71479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze mi się wydaje, że jednak mogłyby być mniej odstające przy nasadzie, jakieś takie bardziej zdyscyplinowane, co automatycznie wiążę z nawilżeniem, ale może masz rację dam im trochę odetchnąć i zobaczymy.
|
|
#71480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaa olejek GP z papryczką nie piecze, trochę tylko rozgrzewa skórę, a razem z masażem jest to dość odczuwalne w moim przypadku ![]() widziałam te olejki w promocji po 5,99 w Asterze dzisiaj
|
|
|
#71481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() B) strzelam, że po prostu na zdjęciu uwieczniłaś dobry moment, a stan włosa się poprawił i co raz częściej układają się ładnie - po samych zdjęciach można pomyśleć, że się uwstecznia. Ja właśnie z okazji mijającego miesiąca włosomaniactwa zrobiłam zdjęcie i cóż... Ale widzę jakie są na co dzień, że są bardziej puszyste ale nie spuszone, że łatwiej im się zakręcić i moje końcówki nie straszą mimo braku bomby sylikonowej I pewnie to samo jest u ciebie.Żeby jednak nie było tak różowo mam chwile zwątpienia w CG - najpiękniejsze jest to, że i tak nie zmienię im pielęgnacji (bo ta jest idealna) tylko chodzi tu o moje podejście i priorytety . Bo pomimo, że się nie udzielałam chwilkę (nie nadążam za wami ), to czytuje dział i blogi. Najważniejsze było przeglądnięcie kilku włosowych historii. Dziewczyny miały piękne lokasy, ALE! przez to wcale ładnie nie wyglądały. Tzn. co z tego, że piękny skręt, jeśli prześwituje skóra? Co mi po loczkach, jeśli wcale nie pasują do mojej twarzy?Przypadek jednej mnie poraził Zachwyt zdjęciami był nie do opisania, aż było zdjęcie bez zamazanej twarzy i tutaj kompletne rozczarowanie. Jej pociągła twarz z lokami ni jak nie wyglądała, brakowało grzywki, ale zrób człowieku z loków grzywkę . Albo "przeczekiwanie" złego skrętu/stanu włosów pół roku, rok. To nie dla mnie! Nie chcę czekać na dobry wygląd "kiedyś", wkładając w niego tyle pracy teraz. Nie chcę mieć zdrowych włosów kosztem ich ładnego wyglądu - w sensie najlepiej obie opcje, ale broń boże zero suszenia, lokówki/prostownicy, farbowania (granicach rozsądku). Nie zdrowym, ale mysim włosom zakonnicy! Panuje tu opinia, że natura wiedziała najlepiej w czym nam jest dobrze (kolor, tekstura). A guzik prawda Mielibyśmy wtedy same piękności, a porównajmy siebie po wstaniu z łóżka, a gotowymi do wyjścia Dobry wygląd wymaga pracy.Na tej zasadzie zastanowiłam się nad moim skrętem i wcale go nie chcę poprawiać . Zmuszona zostałabym wtedy do ścięcia włosów minimum 15 cm. I chyba uświadomienie sobie tego przelało czarę goryczy - przerabiałam już różne długości i w obecnej lub dłuższej jest mi najlepiej. Może jeśli miałabym pewność, że wyjdą ruloniki Ewalucji zdecydowałabym sie na tak radykalny krok - jednak mam pewność że ich nigdy na moich włosach nie będzie![]() Tak o to kończąc mój wywód, który i tak nie jest moim ostatecznym zdaniem (tak, produkowałam się tyle, żeby stwierdzić, że sama nie wiem co o tym myśleć ), wypadałoby podsumować ten miesiąc. Różnica przed/po jest fenomenalna. Nie wiedziałam, że tyle mogą włosy zyskać w miesiąc pielęgnacji, jakby ubyło rok farbowania i rozjaśnianiePielęgnacyjnie niewiele się u mnie zmieniło. upolowałam maskę Bingo Karite i 5 Alg i Joannę Miód i Cytryna b/s. O pierwszym nie mam jeszcze zdania, zaś joaśka... Tego mi w mojej pielęgnacji brakowało! A bałam się odżywki b/s... Dodaję też zdjęcie aktualne. Niby trochę puchu, niby kolonie, niby widać to czesanie, ale i tak są nieporównywalnie lepsze niż były. A co najcudowniejsze... Zaczęłam mieć niewielką aureolkę babyhair! |
|
|
|
|
#71482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze sobie pomyślałam, że podobny efekt miewam, gdy na włosach jest za dużo antystatyków, nie wiem, niektóre odżywki i maski sprawiają, że skręt zwisa smętnie a włosy wcale nie wyglądają fajnie. U mnie działała tak Alterra z granatem, odżywka Avocado&karite Garniera, maski Bingo trzymane za długo.
|
|
#71483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietaj, ze to CG to nie przymus, pasuja Tobie silikonowe produkty, to ich uzywaj, ja nie widze problemu. Po co tak sie stresowac? Wyluzuj troche, nikt przeciez na sile Ciebie tu nie trzyma. Niezbyt to taktowne, by wypowiadac sie w ten sposob o upodobaniach innych ludzi, nie sadzisz? ![]() Cytat:
Przepraszam, musialam ![]() Dziewczynki, boskie wlosy, szczegolnie Maliny i Ajrisz ![]() Edit: Eloe obejrzalam filmik o KCCC Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2012-10-16 o 01:33 |
||
|
|
|
#71484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Skoro jesteś tak szczęśliwą osobą, że możesz rano chodzić z odżywką pół godziny i pozwolić włosom wyschnąć naturalnie to zaopatrz się w maseczki mocno nawilżające - jakie poradzą ci specjalistki niżejNie wiem jak mokre/suche włosy wpływają na jantara czy innego radicala. Ja wcieram na suche włosy przed myciem (nakładam z olejem minimum 2h przed), bo dzięki temu kontroluję dobrze ilość odżywki na skórze i widać dokładnie którą część już natarłam. |
|
|
|
|
#71485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już kilka lat temu uznałam, że fatalny jest wybór "piękne włosy", a "pięknie wyglądać". Fryzjerzy zawsze uparcie chcieli mi robić balejaż, cieniowanie, ukośną grzywkę i prostować prostownicą na jakichś jedwabiach. Rodzina była zachwycona - nareszcie masz grzecznie ułożone, eleganckie, błyszczące, piękne włosy! Szkoda, że nikt nie spojrzał jak kiepsko w nich wyglądam Falowany rozczochraniec pasuje mi o wiele bardziej, ale już skręt typu afro - zupełnie nie. Grunt to dobrać fryzurę do swoich rysów twarzy.
|
|
|
#71486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę, że może dziewczyny chwaliły po prostu jej włosy a co do pasowania fryzzury do jej twarzy wolały siedzieć cicho? ![]() Z tym o kolorze się nie zgadzam, mnóstwo zakręconych farbuje i nie ma jakichś wielkich wyrzutów Co do reszty - myślę podobnie. Fryzura powinna pasować do twarzy. Jest jeszcze kwestia tego, że może jakaś tam osoba lepiej czuje się w loczkach które zdaniem innych jej nie pasują, ale to już przecież jej wybór. Piękne kłaczki
|
|
#71487 |
|
Raczkowanie
|
ja w końcu po hennowaniu
nadal śmierdzą zielskiem ale skrętu nie ruszyła wcale mi ta henna z czego jestem zadowolona, na dzisiaj mam w planach olej, bo susz na włoskach, że aż przykro....
|
#71488 | ||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Bry
Przepraszam, ale muszę się wyżalić. Wylać w sensie nieco złości... Po raz kolejny prosimy z Ajrsz o wstawianie nazw do składów przy analizach. Na dodatek to my mamy szukać, czy produkt był analizowany... Gdybym ostatnio nie aktualizowała listy analizowanych produktów i nie zobaczyła, ile razy robię analize tego samego, to może bym się mniej zdenerwowała. Muszę spuścić powietrze, bo wysiądę... Przepraszam, ale no nie wyrabiam. Cytat:
Różne rzeczy różnie służą. Dlatego tylko test może nam powiedzieć, czy nas podrażni, czy nam posłuży. Cytat:
Ech, ja takich mieć nie będę ![]() Cytat:
Ciekawam, co może sprawiać, ze odczuwasz ją jako lżejszą. Poza tym tu nie tyle parafina w pierwszej kolejności, co dimethicone się liczy. U mnie zatem spalone ![]() No, no! Będzie cudnie. Pielęgnować. Przyciąć, ale nie końce, bo jest naprawdę fajnie i nawet kształt jest ok, ale przydałyby się warstwy ![]() Cytat:
Cytat:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Dipalmitoilethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Ceteareth-20, Cetrimonium Chloride, Amodimethicone, Trideceth-12, Burdock Oil, Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride, Hydrolyzed Wheat Protein, Tocopheryl Acetate, Parfum, Phenoxyethanol, Methylparaben, Disodium EDTA, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Citric Acid? Tego oleju tyle, co kot napłakał. Same niemal antystatyki i surfaktanty lub emulgatory... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nakładasz sporo rzeczy, więc jest prawdopodobne, że to one drobią skręty. Do tego nie zapytałam o najwazniejsze - kiedy i w jaki sposób czeszesz? Cytat:
Ja jeśli nakładam olej, to celem zabezpieczenia głównie i to kapeczkę, bo w tym celu stosuję brokułowy, a on się zachowuje jak silikon. Cytat:
Podałam kilka róznych przyczyn, które podejrzewam o drobienie skrętu. nie mam jednak pewności co do żadnej. Proteiny małoczasteczkowe poprawiają zwykle skręt, dlatego warto po nie sięgać. Warto i trzeba, bo regenerują włos od środka. A ponieważ nie masz ich w pielęgnacji i tak powinnaś je włączyć. Czyli: nie tylko proteiny, ale i sposób czesanie, ilość nakładanych produktów, łączenia tych produktów mogę drobić loki Trzeba to sprawdzić, by móc coś wykluczyć. I oczywiście loki będą drobne - w sensie niemięsiste - jeśli będą pozbawione optymalnej emolientowej pielenacji (trzeba znaleźć taki emolient lub ich połączenie, które działa, a u Ciebie na pewno nie będzie to olej łopianowy z balsamu GP) Cytat:
![]() Zerknij, zapytaj o szczegóły. Krzywuski rządzą ![]() Cytat:
Mnie tez znów zaczął pasować, a latem siedzi w pudle. Sięgnij po oleje, które są mało- lub niewnikające: jojoba, słonecznik, shea, kakao. Pomyśl o awokado. Nie powiem, który na pewno podziała. To naprawdę indywidualne. Cytat:
Cytat:
Teraz mamy zmianę włosowej pogody i włosy mogą się zachowywać nieznośnie. Zaczynamy wprowadzać cięższe produkty, olejowanie częściej. Może się nawet sprawdzić d/s jak Garnier AiK jako b/s (były osoby, którym służyła zawsze jako b/s). Karmić, ale w produktach spłukiwanych. Ograniczać w produktach, które zostawiasz na włosach.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-10-16 o 11:23 |
||||||||||||||
|
|
|
#71489 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Cytat:
rzucała się całość, przynajmniej mi, w oczy. Na tej zasadzie nieuporządkowana falowana szopa mi nie pasuje poza plażą.Może co do farbowania źle się wyraziłam, nie tyle może tu co w niektórych wątkach, np. na pielęgnacyjnym czy blogach, naturalność zaczyna być czymś w rodzaju jakiegoś kultu trochę Zero suszarek, prostownic, lokówek, farbowania i cięcie na prosto. Ładnej szesnastolatce o owalnej buzi może i pasuje, ale nie mnie.Dziękuję Bardzo intensywnie się regenerowały przez ostatni miesiąc. Jestem już z nich zadowolona, teraz, żeby efekt utrzymywał się bez takich wysiłków .
|
||
|
|
|
#71490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm, może masz rację, zdjęcia nie zawsze są miarodajne. dzięki Cytat:
może pora niektóre rzeczy zweryfikować.a włosiska to Ty masz piękne, mogłabym mieć w miarę prostą górę, jeśli tylko będą tak długie i tak ładnie pokręcone u dołu dzięki Cytat:
![]() w ogóle zdefiniowalam kolejny ( ) problem ze swoimi włosami: nie wiem, czy to kwestia złego odciśnięcia w koszulkę/plunkingu, ale na czubku mam regularne loki, natomiast tył głowy jest spuszony i jakiś taki 'sfilcowany', jak to ktoś tu ładnie określił... ile to człowiek może mieć kłopotów przez te włosy
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

a to ciekawostka...
, ale jest to prawdą. Zmiany kolorów włosów występują dość często, ile mamy małych blondasków, któe potem wyrastają na osoby o ciemnych włosach.

A na moje krzywe oko Twoje włosy wyglądają, jakby były ciut przenawilżone... Na Twoim miejscu odchudziłabym nieco pielęgnację, może oleje co drugi raz? Rzadziej maska?
zawsze mi się wydaje, że jednak mogłyby być mniej odstające przy nasadzie, jakieś takie bardziej zdyscyplinowane, co automatycznie wiążę z nawilżeniem, ale może masz rację 

Falowany rozczochraniec pasuje mi o wiele bardziej, ale już skręt typu afro - zupełnie nie. Grunt to dobrać fryzurę do swoich rysów twarzy.