|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
A tż jak słyszy imiona typu Viktoria, Brayan oczywiście w Polsce to dla niego patologia, jak można skrzywdzić tak dziecko. |
|
|
|
|
#3242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja trochę za oszczędna jestem na taką rozpustę )) wolę odłożyć na przyszłą edukację
|
|
#3243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja gina też coś mówiła o tym, że jak jest wyżej to jest chłopczyk a niżej to dziewczynka
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() hehe na moje wstydliwe dziecie szybko nie licze ![]() Cytat:
![]() ![]() Bmma - gratuluje!!! wow... rekord... hehe my mielismy boksera Aleksandra (zwanego Sandrem). dostalismy go z imieniem, ale mi to nie przeszkadzaloby w niczym
|
|
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich, no to znowu mnie nie było...wieczorkiem postaram się Was nadrobić aczkolwiek zaległości 4 dniowe jak wiemy są niemożliwe do nadrobienia
![]() ale co ja widze...że nie można łososia wędzonego??i orzechów?? kochane przeciez ja się zajadam łososiem wędzonym...no dobra już nie będę... A teraz właśnie piję pierwszą kawkę od 4 miesięcy...słabą z mlekiem...ale tak mnie głowa bolała na niskie ciśnienie, że musiałam...ale pamiętam że niektóe z Was pisały że normalnie piją więc myślę, że żadnego przestępstwa nie zrobiłam ![]() No i dziś o 15stej wizyta u lekarza...trzymajcie kciuki żeby się ujawnił nieśmiałek...choć to 16t3d więc pewnie jeszcze mnie potrzyma w niepewności trochę... miłego dnia
|
|
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pomimo tego iż na wyprawkę dla maluszka mam odłożoną bardzo pokaźną sumę i od dwóch lat fundusz na który odkłada po 100 zł z myślą o maleństwa przyszłości jakoś żal mi tyle wydać na mebelki. Choć wiem, że jedni i drudzy dziadkowie chcą dać na wózek a dwa wózki nie potrzebne więc mam wózek z głowy i dodatkowo na coś plus moje odłożone, ale ja jako sknera ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak coś to po porodzie razem zaczynamy wspólnie dietkę i ćwiczenia Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3179 w ogóle przyszedł mi ten komplet pościeli i się zakochałam, boska z tego wszystkiego zamówiłam 2 komplet tylko safaribanana Co do zakupów to ja kupuję pomału, ale w piątek zacznę 22 tydzień, czyli 6 miesiąc więc czas goni, zwłaszcza że w listopadzie mamy remont pokoiku, więc trochę rzeczy muszę mieć. Np obrazki by już wywiercić miejsca i by potem nie wiercić, by się nie kurzyło, lub ta naklejka na ścianę. A w listopadzie remont, to praktycznie tylko tą naklejkę kupię, bo nie będzie kasy, a na początku grudnia mebelki, także też w grudniu nic nie kupię, bo za same mebelki ok 2tys nam wyjdzie. A potem święta i wydatki świąteczne, sama rozumiesz. No i tak zrobi się styczeń i wtedy kupno wózka Ja to już wszystko opracowałam Cytat:
co do obrazków, to na żywo są bajeczne
|
|
|
#3248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba po prostu chciałabym juz wiedzieć i móc się zacząć nastawiać na zakup różnych rzeczy ...bo czasami tak mnie coś korci żeby kupić...ale dzielnie jeszcze ani grosz nie został wydany na maleństwo...chcę poczekac tak do 6-7miesiąca..
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Buuu...
Zadzwoniłam do gabinetu i lekarz powiedział mi, że dzidzia jest za mała na USG 3D by poznać całą budowę anatomiczną i muszę czekać do 20tc. No i muszę czekać....
|
|
#3250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hihiihih dobre ja miałam zacząć od września i dalej nic nie robię a jak tylko dowiedziałam się o ciąży to jakie ja miałam plany dot. ćwiczeń
|
|
#3251 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te naklejeczki i u nas widziałam tylko nie wiedziałam jeszcze kto w brzuchu siedzi, ale moze jeszcze bedą![]() Cytat:
za wizyte i za NAtalke Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzień
|
|
#3252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też najchętniej już bym wszystko kupiła i zrobiła....ale chyba nie chcę zapeszać...jakos się boje że może coś się przydarzyć i potem zostane z tym...choć wiem wiem musimy myśleć pozytywnie no ale może rzeczywiście zakup małego smoczka czy spiochów nie zaszkodzi...a ile radości przyniesie![]() a na ile w ogole się kupuje na początek te rzeczy??? jeny ja nawet tak podstawowych informacji nie znam taka zielona jestem |
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh
czyli i tak i tak musisz czekać :/ to teraz idziesz szybciej do swojego lekarza czy na 3d?
|
|
#3254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja dzisiaj o 15 mam USG genetyczne
|
|
#3255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepiękne wszystko, a jaki plan sprawny opracowany hehe ja myślę że od stycznia zacznę. Dziś zaczynam 4 mc czyli skończony 13 tydzień a rozpoczęty 14 tydzień Cytat:
Tutaj na wizażu w zamówieniach grupowych mamuśki zamawiają ciuszki dla maleństw z tych sklepów jak są przeceny to są dosyć tanie ciuszki a jakie boskie Cytat:
|
|||
|
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na 3D i tak pójdziemy, bo chcę mieć pewność, że z małym wszystko w porządku, a chciałam też widzieć KTO to jest Za tydzień zresztą idę też na normalną wizytę.
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
spoko, spoko. w rozsadnych ilosciach mozna.
choc mi nie wchodzi ![]() niewiarygodna jestes... ![]() Cytat:
hm... dziwne... ale lekarz pewnie wie jakim sprzetem dysponuje. moj mierzy normalnie i przelacza na 3 d bysmy sobie popodgladali Torresiatko. ze 3 razy juz tak robil. ale - fakt - pomiarow na tym obrazie nie robi.
|
|
|
#3258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam problem z kupowaniem czapeczek ale biorę gdzie pisze od 0 do 3 m cy
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a taką pościel domówiłam jeszcze Cytat:
chyba trochę mam fioła hahaha ale co tu robić, jak się ma leżeć, chyba tylko rozmyślać
|
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( Nie dam też szefowej powodu by mówić, że ciężarne wymyślają. Ani razu w tym miesiącu z nikim się nie zamieniłam aby mieć wolne i teraz tego nie zrobię. Pójdę najwyżej na normalną wizytę i wtedy podzielę się z lekarzem swoimi wątpliwościami.
|
|
|
#3265 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny czy mogłabym dołaczyć do Was? Aneta termin porodu 14.04.2013
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz coś więcej
|
|
|
#3267 |
|
Raczkowanie
|
milego kobitki zmykam do dentysty na kanałowe...
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jutro dentyste
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Bierzecie jakieś witaminy w ciąży? Od jakiegoś czasu się zastanawiam czy nie zapytać mojego lekarza o to. Na początku ciąży powiedział mi, że nie trzeba jeśli się zdrowo odżywiam. Biorę już tylko jod bo kwas foliowy do końca I trymestru tylko. I teraz sama już nie wiem.. blada jestem, oczy podkrążone, włosy mi dalej wypadają.. a odżywiam się zdrowo (tak mi się wydaje przynajmniej) |
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
ZOstawic Was na 2 dni i tYle napisałyście
![]() Cytat:
W ogóle ostatnio to mi brzuch wywaliło- nawet moja mama mówi, że mnie wypęczyło na dniach![]() Byłam wczoraj w przedszkolu i dzieci sa przeyrocze, wyściskały mnie , wycałowały, a jedna mówi: -to kiedy do nas Pani z tym dzieckiem przyjdzie? -jak sie urodzi, to przyjdę, na razie jest jeszcze malutkie w brzuszku -ale wie PAni co, jak sie urodzi, to dopiero bedzie się darło, mówie pani. ;p Dobrze, że mnie ostrzegła;p Lubelanki idzie któras w czwartek na "moda na brzuszek" Bo mi odpisali, że ejstem zarejestrowana- spotkam którąs z Was? Co do imienia to my z Tż na razie mówimy o KAcprku, ale czy nam sie nie zmieni... ![]() Mnie ostatnio coś tez mdli;/ A co grsza, to majtki zaczynaja mnie piłowac, chyba czas na rozmiar MAMA SIZE A dzis mam amse spraw to załatwienia, na KUL zapłacic za studia, do biblioteki, urzędu skarbowego i urzedu miasta....Mam andzieję, że sie wyrobię z tym wszystkim Gratuluje wizyt i 3mam kciuki za nastepne! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

Jak słyszę te najpopularniejsze imiona, to mam wizę klasy gdzie występują cztery imiona- Julia i Oliwka, oraz Jakub i Oscar/Igor. W mojej klasie w liceum było 6 Martyn/Mart co też było efektem popularności tego imienia i 3 Asie.
a kolorek też od zawsze wiedziałam jaki będzie nawet remont jak robiliśmy to tak by wnętrze pokoju pasowało do białych mebelek i będzie to mniej więcej tak wyglądać tylko że my mamy ciemną podłogę i uznałam, że będzie pięknie komponować się właśnie z białym dywanikiem i mebelkami 
moja gina też coś mówiła o tym, że jak jest wyżej to jest chłopczyk a niżej to dziewczynka

co do obrazków, to na żywo są bajeczne 

No i muszę czekać....
05.07.2008 
przepiękne wszystko, a jaki plan sprawny opracowany hehe ja myślę że od stycznia zacznę. Dziś zaczynam 4 mc czyli skończony 13 tydzień a rozpoczęty 14 tydzień
hm... dziwne... ale lekarz pewnie wie jakim sprzetem dysponuje. moj mierzy normalnie i przelacza na 3 d bysmy sobie popodgladali Torresiatko. ze 3 razy juz tak robil. ale - fakt - pomiarow na tym obrazie nie robi.
za wizyte
hahaha