Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 08:59   #3241
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam go czytać Jak słyszę te najpopularniejsze imiona, to mam wizę klasy gdzie występują cztery imiona- Julia i Oliwka, oraz Jakub i Oscar/Igor. W mojej klasie w liceum było 6 Martyn/Mart co też było efektem popularności tego imienia i 3 Asie.
Moja znajoma zaś ma córkę Julię Oliwię, bo nie umiała się zdecydować, które imię wybrać.

Ja zaś jestem za prostotą, praktycznością i niepodążania za modą.
czarny flamaster widzę, że mamy tak samo mi się zawsze podobało imię dziadka Antoni i wiedziałam że jak będę miała synka to będzie 1 na pewno Antoni a drugi Nikodem. Natomiast dla dziewczynki zawsze miała być Zosia i/albo Apolonia ale z racji popularności Zosi została Apolonia która tż jak i całej rodzinie się nie podoba poza mamą i tak jest wariant 3 też po babci ciotecznej Aniela. Te imiona wybrane od zawsze zgodnie z tż nam się podobają tak więc kłopotu nie mamy. A przede wszystkim kojarzą nam się z kochanymi i ciepłymi osobami.
A tż jak słyszy imiona typu Viktoria, Brayan oczywiście w Polsce to dla niego patologia, jak można skrzywdzić tak dziecko.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:01   #3242
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
W
Mebelki też niby mam wybrane niby bo szukam tańszych odpowiedników ale już wiem jakie będą a kolorek też od zawsze wiedziałam jaki będzie nawet remont jak robiliśmy to tak by wnętrze pokoju pasowało do białych mebelek i będzie to mniej więcej tak wyglądać tylko że my mamy ciemną podłogę i uznałam, że będzie pięknie komponować się właśnie z białym dywanikiem i mebelkami a dodatki z tej stronki oczywiście tylko wybrane bo cenowo zabijają ale mam swoje typy niestety mebelki mają ceny powalające tak więc jakbyście gdzieś widziały podobne a tańsze była bym wdzięczna za namiary
Śliczne rzeczy na tej stronie, ale ceny jak z kosmosu - jak ktoś widział coś w podobnym stylu ale tańsze o połowę niech da znać bo ja trochę za oszczędna jestem na taką rozpustę )) wolę odłożyć na przyszłą edukację
Stary 2012-10-16, 09:05   #3243
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
drogie dziewczny,
padam na pysk więc napisze tylko ze dzidzia zdrowa wszystko oki. mamy 6, 23 cm poza tym leniwiec nie chciał się obracać i mnie pan dr godzinę męczył bo liczył i sprawdzał wszystko. w ogóle dr super wszystko pokazywał siatkówkę, nerki, jelitka, serducho, nosek itd... no a moj uparciuch lewej ręki nie chciał dać pokazać a pan dr powiedział ze poki nie wyliczy 5 palców nie odpuści

a na koniec dodał (ja nawet nie pytałam) że coś tam jest niżej i ze tak jest w przypadku dziewczynek bardzo często także nic jeszcze oficjalnego ale Michalina będzie miała koleżankę a chłopaki 2 narzeczoną

także jak się nic nie zmieni będzie Natalka

pozdrawiam i idę spać nadrobię was jutro
Ptaszysko bardzo się cieszę, że z maluszkiem wszytko Ok a lekarz super dokładny moja gina też coś mówiła o tym, że jak jest wyżej to jest chłopczyk a niżej to dziewczynka

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:06   #3244
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie - wszystko super!

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

pani22ka i zapełnimy lukę na liście
hehe na moje wstydliwe dziecie szybko nie licze

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
yyyy tylko zastanawiam się, jak teraz laptop trzymam na kolanach ,to brzuch będzie mi go zasłaniał chyba będę musiała inne miejsce znaleźć na lapka

Cytat:
dzidzia zdrowa wszystko oki.

Bmma - gratuluje!!!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a kuzynka znajomej seryjnie przytyla 55 KG!!!!
wow... rekord...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Maksymilian bardzo ładne ale mój sąsiad ma bernardyna Maksa
hehe my mielismy boksera Aleksandra (zwanego Sandrem). dostalismy go z imieniem, ale mi to nie przeszkadzaloby w niczym

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:08   #3245
Sunshine833
Raczkowanie

Witam wszystkich, no to znowu mnie nie było...wieczorkiem postaram się Was nadrobić aczkolwiek zaległości 4 dniowe jak wiemy są niemożliwe do nadrobienia

ale co ja widze...że nie można łososia wędzonego??i orzechów?? kochane przeciez ja się zajadam łososiem wędzonym...no dobra już nie będę...

A teraz właśnie piję pierwszą kawkę od 4 miesięcy...słabą z mlekiem...ale tak mnie głowa bolała na niskie ciśnienie, że musiałam...ale pamiętam że niektóe z Was pisały że normalnie piją więc myślę, że żadnego przestępstwa nie zrobiłam

No i dziś o 15stej wizyta u lekarza...trzymajcie kciuki żeby się ujawnił nieśmiałek...choć to 16t3d więc pewnie jeszcze mnie potrzyma w niepewności trochę...

miłego dnia
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:13   #3246
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Śliczne rzeczy na tej stronie, ale ceny jak z kosmosu - jak ktoś widział coś w podobnym stylu ale tańsze o połowę niech da znać bo ja trochę za oszczędna jestem na taką rozpustę )) wolę odłożyć na przyszłą edukację
ObserwujeCię no więc właśnie mi też troszkę szkoda tyle kasy dlatego proszę jakby któraś widziała coś podobnego i tańszego niech or razu melduje
Ja pomimo tego iż na wyprawkę dla maluszka mam odłożoną bardzo pokaźną sumę i od dwóch lat fundusz na który odkłada po 100 zł z myślą o maleństwa przyszłości jakoś żal mi tyle wydać na mebelki. Choć wiem, że jedni i drudzy dziadkowie chcą dać na wózek a dwa wózki nie potrzebne więc mam wózek z głowy i dodatkowo na coś plus moje odłożone, ale ja jako sknera szukam tańszych ale równie pięknych mebelków

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, no to znowu mnie nie było...wieczorkiem postaram się Was nadrobić aczkolwiek zaległości 4 dniowe jak wiemy są niemożliwe do nadrobienia

ale co ja widze...że nie można łososia wędzonego??i orzechów?? kochane przeciez ja się zajadam łososiem wędzonym...no dobra już nie będę...

A teraz właśnie piję pierwszą kawkę od 4 miesięcy...słabą z mlekiem...ale tak mnie głowa bolała na niskie ciśnienie, że musiałam...ale pamiętam że niektóe z Was pisały że normalnie piją więc myślę, że żadnego przestępstwa nie zrobiłam

No i dziś o 15stej wizyta u lekarza...trzymajcie kciuki żeby się ujawnił nieśmiałek...choć to 16t3d więc pewnie jeszcze mnie potrzyma w niepewności trochę...

miłego dnia
Sunshine833 ja jem orzechy bo podobno są wskazane tak jak rybki. Ponadto trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę mi w tym samym terminie co ty dziś lekarz obiecał powiedzieć kto tam siedzi u mnie w brzuszku tak więc jak się maleństwo nie zakryje będziemy wiedzieć dziś co u ciebie
Stary 2012-10-16, 09:16   #3247
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
strippi dzieki mi tez sie strasznie podobaja, rozczulilam sie na ich widok.
siostra jak siostra powiedziala, ze na ile moze to pomorze - ale ma tez swoje zycie

a co do brzucha i wagi nie przejmowac sie, moja mama z Agnieszka przytyla 38 kg i wygladala w 4 miesiacu jak cywila brali - jakby juz miala zaraz rodzic albo i jeszcze wiekszy. a kuzynka znajomej seryjnie przytyla 55 KG!!!! i co najlepsze w 9 miesiecy wazyla mniej niz przed ciaza, wiec sie da kochaniutkie.

no nic zawijam kiece i lece spac
jutro 11 - 19 praca
i to jest super pozytywny post i tego mamy się trzymać
a jak coś to po porodzie razem zaczynamy wspólnie dietkę i ćwiczenia

Cytat:
Wy tak już kupujecie a ja nic jeszcze nie mam ale dla mnie to jeszcze za wcześnie. Choć w sobotę miałam zamiar wybrać się na zakupy i kupić choć jedne śpioszki ale nie kupiłam bo nawet na zakupy nie dotarłam. Już myślałam że mi lepiej ale nieee męczę się dalej i ledwo żyję.
Nawet tak przestałam oglądać bo od razu bym chciała klikać i kupować więc się nie nakręcam.

Jedyne co to mam wózek wybrany na pewno będzie mutsy a wybór padł chyba z 7 lat temu jak pierwszy raz go zobaczyłam i nim pojeździłam, i moje zdanie się nie zmieniło. Nawet znalazłam w sklepie online usa różową gondolkę gdyby miała byś dziewczynka bo u nas w pl nie ma co mnie bardzo zaniedowoliło.

Mebelki też niby mam wybrane niby bo szukam tańszych odpowiedników ale już wiem jakie będą a kolorek też od zawsze wiedziałam jaki będzie nawet remont jak robiliśmy to tak by wnętrze pokoju pasowało do białych mebelek i będzie to mniej więcej tak wyglądać tylko że my mamy ciemną podłogę i uznałam, że będzie pięknie komponować się właśnie z białym dywanikiem i mebelkami a dodatki z tej stronki oczywiście tylko wybrane bo cenowo zabijają ale mam swoje typy niestety mebelki mają ceny powalające tak więc jakbyście gdzieś widziały podobne a tańsze była bym wdzięczna za namiary

A strippi ja nie widziałam twojego zdjęcia gdzie ty je zamieściłaś chyba że jakąś stronę przeoczyłam ale to tak jest jak się w pracy czyta
no tutaj dodałam, 2 strony temu, ale jakoś pominięte zostały

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3179

w ogóle przyszedł mi ten komplet pościeli i się zakochałam, boska
z tego wszystkiego zamówiłam 2 komplet tylko safaribanana

Co do zakupów to ja kupuję pomału, ale w piątek zacznę 22 tydzień, czyli 6 miesiąc więc czas goni, zwłaszcza że w listopadzie mamy remont pokoiku, więc trochę rzeczy muszę mieć. Np obrazki by już wywiercić miejsca i by potem nie wiercić, by się nie kurzyło, lub ta naklejka na ścianę.
A w listopadzie remont, to praktycznie tylko tą naklejkę kupię, bo nie będzie kasy, a na początku grudnia mebelki, także też w grudniu nic nie kupię, bo za same mebelki ok 2tys nam wyjdzie.
A potem święta i wydatki świąteczne, sama rozumiesz.
No i tak zrobi się styczeń i wtedy kupno wózka
Ja to już wszystko opracowałam

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Witajcie!

w którym miejscu sobie mierzycie? na wys pępka czy w największym obwodzie? bo w największym to mi jeszcze oponka sprzed ciąży dochodzi
Ale nie jest, źle mam 3 kg do przodu od początku Gin mi powiedział, że optymalnie jest 2 kg na miesiąc
Brzuszki... eh... ostatnio jak napięłam mięśnie brzucha wychylając się po coś to tak mi drżało całe ciało... przeraziłam się. Zawsze byłam sprawna fizycznie, rozciągnięta.. a tu 3 m-ce spokoju i masz... Oj, trzeba będzie za maluszkiem biegać...

HIHI... nie ma tego złego... duży brzusio się może przydać do wielu rzeczy
Ja skomentowałam... obrazki że bardzo mi się podobają..
ja w największym miejscu, ale wiem, że na wysokości pępka powinno się mierzyć.

co do obrazków, to na żywo są bajeczne
Stary 2012-10-16, 09:16   #3248
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:

Sunshine833 ja jem orzechy bo podobno są wskazane tak jak rybki. Ponadto trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę mi w tym samym terminie co ty dziś lekarz obiecał powiedzieć kto tam siedzi u mnie w brzuszku tak więc jak się maleństwo nie zakryje będziemy wiedzieć dziś co u ciebie
No to trzymajmy kciuki za siusiaka...choć jak sobie pomyślę o dziewczynce to też słodko chyba po prostu chciałabym juz wiedzieć i móc się zacząć nastawiać na zakup różnych rzeczy...bo czasami tak mnie coś korci żeby kupić...ale dzielnie jeszcze ani grosz nie został wydany na maleństwo...chcę poczekac tak do 6-7miesiąca..
Stary 2012-10-16, 09:16   #3249
czarny flamaster
Zadomowienie

Buuu...
Zadzwoniłam do gabinetu i lekarz powiedział mi, że dzidzia jest za mała na USG 3D by poznać całą budowę anatomiczną i muszę czekać do 20tc. No i muszę czekać....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:20   #3250
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Aaa tak piszecie o ćwiczeniach po ciąży a ćwiczycie teraz te co z was mogą ??? Jakie ćwiczenia wykonujecie ???????

hihiihih dobre ja miałam zacząć od września i dalej nic nie robię
a jak tylko dowiedziałam się o ciąży to jakie ja miałam plany dot. ćwiczeń

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-10-16, 09:20   #3251
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a mi nikt nie skomentował zdjęć na poprzedniej stronie buu
sliczności a te naklejeczki i u nas widziałam tylko nie wiedziałam jeszcze kto w brzuchu siedzi, ale moze jeszcze bedą Julka tez ma z tej serii tylko dziewczęce

Cytat:
drogie dziewczny,
padam na pysk więc napisze tylko ze dzidzia zdrowa wszystko oki. mamy 6, 23 cm poza tym leniwiec nie chciał się obracać i mnie pan dr godzinę męczył bo liczył i sprawdzał wszystko. w ogóle dr super wszystko pokazywał siatkówkę, nerki, jelitka, serducho, nosek itd... no a moj uparciuch lewej ręki nie chciał dać pokazać a pan dr powiedział ze poki nie wyliczy 5 palców nie odpuści

a na koniec dodał (ja nawet nie pytałam) że coś tam jest niżej i ze tak jest w przypadku dziewczynek bardzo często także nic jeszcze oficjalnego ale Michalina będzie miała koleżankę a chłopaki 2 narzeczoną

także jak się nic nie zmieni będzie Natalka

pozdrawiam i idę spać nadrobię was jutro
za wizyte i za NAtalke

Cytat:

dla dziewczynek

juz sie chwale, mialam maly problem z wgraniem zdjecia moze w koncu sie uda

dajac mi je mowi '' w sumie nie wiem czy juz mozna, ale strasznie mi sie spodoblay, bo sa uniwersalne kolorystycznie ''
super smoki

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jak miałam 8 lat byłam na oddziale pediatrycznym i za karę bez dołu piżamy stało się na korytarzu pod zegarem. Ja pierdzielę - przecież takie rzeczy powinny być karalne już wtedy.
.

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
Nestle takie rzeczy dzieją się nie tylko w żłobkach w byłym przedszkolu syna był zwyczaj ubierania chłopców za karę w różową piżamę z barbi na cały dzień nawet interwencja u dyrektorki nic nie dała bo według to nic ze się cała grupa potem śmieje...
co za ludzie są na tym świecie

za kolejny tydzień
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:21   #3252
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:

Co do zakupów to ja kupuję pomału, ale w piątek zacznę 22 tydzień, czyli 6 miesiąc więc czas goni, zwłaszcza że w listopadzie mamy remont pokoiku, więc trochę rzeczy muszę mieć. Np obrazki by już wywiercić miejsca i by potem nie wiercić, by się nie kurzyło, lub ta naklejka na ścianę.
A w listopadzie remont, to praktycznie tylko tą naklejkę kupię, bo nie będzie kasy, a na początku grudnia mebelki, także też w grudniu nic nie kupię, bo za same mebelki ok 2tys nam wyjdzie.
co za szczegółowo opracowany plan ja też najchętniej już bym wszystko kupiła i zrobiła....ale chyba nie chcę zapeszać...jakos się boje że może coś się przydarzyć i potem zostane z tym...choć wiem wiem musimy myśleć pozytywnie no ale może rzeczywiście zakup małego smoczka czy spiochów nie zaszkodzi...a ile radości przyniesie
a na ile w ogole się kupuje na początek te rzeczy??? jeny ja nawet tak podstawowych informacji nie znam taka zielona jestem
Stary 2012-10-16, 09:21   #3253
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

ehhh
czyli i tak i tak musisz czekać :/
to teraz idziesz szybciej do swojego lekarza czy na 3d?
Stary 2012-10-16, 09:24   #3254
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

miłego dnia

a ja dzisiaj o 15 mam USG genetyczne

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-10-16, 09:26   #3255
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:

no tutaj dodałam, 2 strony temu, ale jakoś pominięte zostały

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3179

w ogóle przyszedł mi ten komplet pościeli i się zakochałam, boska
z tego wszystkiego zamówiłam 2 komplet tylko safaribanana

ja w największym miejscu, ale wiem, że na wysokości pępka powinno się mierzyć.

co do obrazków, to na żywo są bajeczne
strippi a te ciuszki przepiękne wszystko, a jaki plan sprawny opracowany hehe ja myślę że od stycznia zacznę. Dziś zaczynam 4 mc czyli skończony 13 tydzień a rozpoczęty 14 tydzień niby się cieszę ale i tak wydaje mi się, że w miejscu stoję

Cytat:
No to trzymajmy kciuki za siusiaka...choć jak sobie pomyślę o dziewczynce to też słodko chyba po prostu chciałabym juz wiedzieć i móc się zacząć nastawiać na zakup różnych rzeczy...bo czasami tak mnie coś korci żeby kupić...ale dzielnie jeszcze ani grosz nie został wydany na maleństwo...chcę poczekac tak do 6-7miesiąca..
Sunshine833 ja się obawiam, że jak tego 9 listopada dowiem się kto siedzi u mnie w brzuszku to rozpęta się armagedon zakupowy ale póki co twierdzę, że zakupy zacznę od stycznia.
Tutaj na wizażu w zamówieniach grupowych mamuśki zamawiają ciuszki dla maleństw z tych sklepów jak są przeceny to są dosyć tanie ciuszki a jakie boskie i podobno gatunkowo są świetne.

Cytat:
Buuu...
Zadzwoniłam do gabinetu i lekarz powiedział mi, że dzidzia jest za mała na USG 3D by poznać całą budowę anatomiczną i muszę czekać do 20tc. No i muszę czekać....
czarny flamaster będzie dobrze kochana trzymamy kciuki za was
Stary 2012-10-16, 09:26   #3256
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
ehhh
czyli i tak i tak musisz czekać :/
to teraz idziesz szybciej do swojego lekarza czy na 3d?
Mój lekarz niby w poniedziałek ma być znów na oddziale, spróbuję się do niego dostać. Jednak on ma bardzo kiepski szpitalny sprzęt i sam nie raz mówił by przyjść do ośrodka gdzie pracuje, że wszystko będzie lepiej widać, a na tym mi nawet zdjęcia nie zrobi, bo papieru nie ma Na 3D i tak pójdziemy, bo chcę mieć pewność, że z małym wszystko w porządku, a chciałam też widzieć KTO to jest Za tydzień zresztą idę też na normalną wizytę.

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-10-16, 09:26   #3257
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
piję pierwszą kawkę od 4 miesięcy...słabą z mlekiem...
spoko, spoko. w rozsadnych ilosciach mozna.
choc mi nie wchodzi

Cytat:
niewiarygodna jestes...

Cytat:
Buuu...
hm... dziwne... ale lekarz pewnie wie jakim sprzetem dysponuje. moj mierzy normalnie i przelacza na 3 d bysmy sobie popodgladali Torresiatko. ze 3 razy juz tak robil. ale - fakt - pomiarow na tym obrazie nie robi.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:27   #3258
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
ObserwujeCię no więc właśnie mi też troszkę szkoda tyle kasy dlatego proszę jakby któraś widziała coś podobnego i tańszego niech or razu melduje
Ja pomimo tego iż na wyprawkę dla maluszka mam odłożoną bardzo pokaźną sumę i od dwóch lat fundusz na który odkłada po 100 zł z myślą o maleństwa przyszłości jakoś żal mi tyle wydać na mebelki. Choć wiem, że jedni i drudzy dziadkowie chcą dać na wózek a dwa wózki nie potrzebne więc mam wózek z głowy i dodatkowo na coś plus moje odłożone, ale ja jako sknera szukam tańszych ale równie pięknych mebelków
No my też mamy pokaźne oszczędności na ten cel, ale w sumie jakoś nic jeszcze nie ruszyłam, bo jakieś ciuszki z lumpka które kupiłam na bieżąco, a wiele rzeczy okazuje się że dostaniemy, a my jakoś totalnie nie mamy ciśnienia żeby mieć wszystko nowe. Nie chcę też dać się zwariować z wydatkami i póki co nam się udaje, gorzej tylko że niektóre rzeczy są po prostu bardzo designersko ładne, no ale póki co się powstrzymujemy :P

Cytat:
Bardzo precyzyjny plan ! My remont chyba dopiero w styczniu będziemy robić, no i potem powolutku zbierać od znajomych i kupować. No ale jak masz termin na marzec to lepiej zrobić chyba już w listopadzie, bo potem święta wiadomo. Wózka na szczęście nie kupujemy, dostaniemy gondolę od mojej przyjaciółki, a potem kupimy jakąś lekką spacerówkę po prostu.
Stary 2012-10-16, 09:27   #3259
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
co za szczegółowo opracowany plan ja też najchętniej już bym wszystko kupiła i zrobiła....ale chyba nie chcę zapeszać...jakos się boje że może coś się przydarzyć i potem zostane z tym...choć wiem wiem musimy myśleć pozytywnie no ale może rzeczywiście zakup małego smoczka czy spiochów nie zaszkodzi...a ile radości przyniesie
a na ile w ogole się kupuje na początek te rzeczy??? jeny ja nawet tak podstawowych informacji nie znam taka zielona jestem
ja kupuję od samego początku bo nie mogłam się powstrzymać więc mam ubranka na rozm. 56 (ale tych naprawdę niewiele) 62 i 68
mam problem z kupowaniem czapeczek ale biorę gdzie pisze od 0 do 3 m cy

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-10-16, 09:28   #3260
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

miłego dnia
no to trzymam kciuki zeby sie ujawniła dzidzia

Cytat:
Buuu...
a to chcesz koniecznie na 3d nie mozesz na zwykłe usg żeby sie nie martwić
Stary 2012-10-16, 09:30   #3261
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
strippi a te ciuszki przepiękne wszy
Tutaj na wizażu w zamówieniach grupowych mamuśki zamawiają ciuszki dla maleństw z tych sklepów jak są przeceny to są dosyć tanie ciuszki a jakie boskie i podobno gatunkowo są świetne.
To jest jakaś opcja !
Stary 2012-10-16, 09:30   #3262
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj o 15 mam USG genetyczne
za wizyte
Stary 2012-10-16, 09:32   #3263
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
strippi a te ciuszki przepiękne wszystko, a jaki plan sprawny opracowany hehe ja myślę że od stycznia zacznę. Dziś zaczynam 4 mc czyli skończony 13 tydzień a rozpoczęty 14 tydzień niby się cieszę ale i tak wydaje mi się, że w miejscu stoję
nim się obejrzysz będzie połówkowe i potem zleciiii

a taką pościel domówiłam jeszcze

Cytat:
Mój lekarz niby w poniedziałek ma być znów na oddziale, spróbuję się do niego dostać. Jednak on ma bardzo kiepski szpitalny sprzęt i sam nie raz mówił by przyjść do ośrodka gdzie pracuje, że wszystko będzie lepiej widać, a na tym mi nawet zdjęcia nie zrobi, bo papieru nie ma Na 3D i tak pójdziemy, bo chcę mieć pewność, że z małym wszystko w porządku, a chciałam też widzieć KTO to jest Za tydzień zresztą idę też na normalną wizytę.
aa to trzymam kciuki byś jak najszybciej dostała się do swojego

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

niewiarygodna jestes...
chyba trochę mam fioła hahaha
ale co tu robić, jak się ma leżeć, chyba tylko rozmyślać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg safaribannana.jpg (67,5 KB, 22 załadowań)
Stary 2012-10-16, 09:33   #3264
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a to chcesz koniecznie na 3d nie mozesz na zwykłe usg żeby sie nie martwić
Akurat w tym gabinecie jest jeden z najlepszych sprzętów u nas w mieście. Chciałam od razu sprawdzić czy mały pod względem anatomicznym jest zdrowy, czy serduszko jest w porządku. Tak czy inaczej miałam na nie iść. Liczyłam, że teraz się uda bo w przyszły poniedziałek pracuję i nie dam rady ( Nie dam też szefowej powodu by mówić, że ciężarne wymyślają. Ani razu w tym miesiącu z nikim się nie zamieniłam aby mieć wolne i teraz tego nie zrobię. Pójdę najwyżej na normalną wizytę i wtedy podzielę się z lekarzem swoimi wątpliwościami.

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2012-10-16, 09:38   #3265
anetka111
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny czy mogłabym dołaczyć do Was? Aneta termin porodu 14.04.2013
Stary 2012-10-16, 09:41   #3266
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
witaj z nami
napisz coś więcej
Stary 2012-10-16, 09:42   #3267
anna maria 79
Raczkowanie

milego kobitki zmykam do dentysty na kanałowe...
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:47   #3268
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
witaj i zapraszamy

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
milego kobitki zmykam do dentysty na kanałowe...
ja mam jutro dentyste
Stary 2012-10-16, 09:54   #3269
jolanT
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

Bierzecie jakieś witaminy w ciąży?

Od jakiegoś czasu się zastanawiam czy nie zapytać mojego lekarza o to.
Na początku ciąży powiedział mi, że nie trzeba jeśli się zdrowo odżywiam.
Biorę już tylko jod bo kwas foliowy do końca I trymestru tylko.
I teraz sama już nie wiem.. blada jestem, oczy podkrążone, włosy mi dalej wypadają.. a odżywiam się zdrowo (tak mi się wydaje przynajmniej)
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 09:58   #3270
klementyna1
Zakorzenienie

ZOstawic Was na 2 dni i tYle napisałyście

Cytat:
haha wy się martwicie 90cm w pasie, ja mam 102cm i co mam powiedzieć :d ale same wiecie jaki ja mam brzuchol
Ja jak mierzyłam tydzien temu to był 88, wczoraj 92cm W ogóle ostatnio to mi brzuch wywaliło- nawet moja mama mówi, że mnie wypęczyło na dniach

Byłam wczoraj w przedszkolu i dzieci sa przeyrocze, wyściskały mnie , wycałowały, a jedna mówi:
-to kiedy do nas Pani z tym dzieckiem przyjdzie?
-jak sie urodzi, to przyjdę, na razie jest jeszcze malutkie w brzuszku
-ale wie PAni co, jak sie urodzi, to dopiero bedzie się darło, mówie pani. ;p
Dobrze, że mnie ostrzegła;p

Lubelanki idzie któras w czwartek na "moda na brzuszek" Bo mi odpisali, że ejstem zarejestrowana- spotkam którąs z Was?

Co do imienia to my z Tż na razie mówimy o KAcprku, ale czy nam sie nie zmieni...

Mnie ostatnio coś tez mdli;/ A co grsza, to majtki zaczynaja mnie piłowac, chyba czas na rozmiar MAMA SIZE

A dzis mam amse spraw to załatwienia, na KUL zapłacic za studia, do biblioteki, urzędu skarbowego i urzedu miasta....Mam andzieję, że sie wyrobię z tym wszystkim

Gratuluje wizyt i 3mam kciuki za nastepne!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości