|
|
#1591 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
![]() Ja nie tylko w ciązy jem w nocy..odkąd istnieję to po omacku chodzę w nocy do lodówki.. a teraz to już w ogóle non stop głodna jestem przy karmieniu piersią ![]() jakos zawsze moje wyniki były dobre mimo to.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a skoczyłam sobie do laboratorium bo już mnie to ciekawiło ile mam .. 7600 na wizytę pójde w sobotę by zrobic usg |
|||
|
|
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
JennyAniolek oj chcialabym zeby szybko zlecialo,zebym mogla wkoncu zobaczyc moja kochana kruszynke
![]() Az Wam zazdroszcze jak tak opowiadacie o Waszych usg,i o ponawianiu bety. Ja mam juz karte ciazy,robione badania krwi i to ze widze jak zmienia sie moje cialo,to potwierdza to ze dzidzia we mnie sobie rosnie ![]() Hehe widze ze niezla ekipa sie tu zebrala z Rybnika hehe fajowo ![]() Maarchewka troche nie rozumiem jak lekarka mogla odstawic Ci folik,tak poprostu,skoro to dla zdrowia dziecka i zalecane jest zeby brac juz 3 m-ce przed zajsciem w ciaze do ok.20 tyg ciazy...Poczytaj sobie na necie,jak kwas foliowy dziala na dzidziusia ![]() JennyAniolek ooo zjadlabym grzybowej ale takiej z prawdziwych grzybow a nie z pieczarek,a tu niestety nie ma takiej opcji :/ Jak zrobilyscie te suwaczki,bo mi sie nie chcial ten zrobic :/ Dobra uciekam poki co do lekarza po przedluzenie zwolnienia,trzymajcie zeby sie udalo ![]() Do pozniej Milego popoludnia Wam zycze ![]() Aaaa frytki juz oczywiscie zjedzone
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#1593 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale krwawień nie masz ? to raczej nic złego sie nie dzieje
Cytat:
o masakra jakie sny ja też mam czasem dziwne, ale przy Twoich wymiękam ![]() Cytat:
dzięki za artykuł poczytam sobie ![]() żeeeeelkiii uwielbiam ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Inna_Uk trzymam za zwolnienie
|
||
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielka różowa piguła po której mi się niedobrze robi jak tylko ją próbuje do ust wsadzić...
|
|
|
|
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie w jakim szoku byłam jak się dowiedziałam że tu gdzie teraz mieszkam nie ma ani jednego żłobka! U mnie w rodzinnej miejscowości (ta sama wielkość miasta, tyle samo ludzi) żłobków jest 4. Co do powrotu na rynek pracy to ja już wiem że mam pozamiatane. nuna ja się piszę na obiad. Miałam dziś robić naleśniki ale koleżanka poszła dopiero po 14 (nie żeby mi to przeszkadzało, miło było z kimś posiedzieć) a TŻ wraca z pracy o 14:30 więc na szybko zrobiłam fileta z kurczaka z ziemniakami. W biedronce są fajne zestawy garnków za 20 zł. Bratowa sobie kupiła i są extra. Mam nadzieje że jeszcze są ![]() lonely a Ty nie chcesz TŻta przy porodzie. Ja jestem zdania że facet powinien wiedzieć przez co kobieta przechodzi przecież to nasze wspólne dzieło![]() cukinia w jajku i bułce? nigdy nie robiła, zawsze jakoś w lanym cieście ![]() nuna i bardzo dobrze że się wczuł!! a w sokach to jest dużo chemii, sama ostatnio zaczęłam czytać i aż się przeraziłam. Dupka dostałam jak zaczęły się problemy. maarchewka ja już się strasznie męczę przez te sny. Najlepsze jest to że śnią mi się osoby które znam ze słyszenia/z widzenia. Nikt kogo znam osobiście. Dziwne to. Może idź na urlop na tydzień dwa, takie męczenie się w pracy jest bez sensu. piękny ten suwaczek, oto mój http://babystrology.com/tickers/baby...E%3C/object%3Enuna a to Twój http://babystrology.com/tickers/baby...E%3C/object%3E ![]() a co oznaczają te cyferki po prawej? Jedno to ile zostało tyg ciąży a to drugie to co? pomyślałabym że to miesiąc ciąży ale nuna też ma 3 więc się nie zgadza. jakoś nie mogę tego rozkminić. Inna_Uk mi też lekarz odstawił folik. Jak Maarchewka bierze witaminy to nie może jeszcze brać folika bo on jest praktycznie w każdyh witaminach i miałaby go za dużo. Idę pogonić TŻta żebyśmy w końcu pojeździli za tym łóżkiem
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-16 o 15:54 |
||
|
|
|
#1596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Mężczyźni nie mają prawa wypowiadać się na temat aborcji – twierdzi Janusz Palikot. - Faceci ani w parlamencie, ani w Episkopacie, ani w badaniach sondażowych niech się nie wypowiadają na temat brzucha kobiet – powiedział w "Graffiti" w Polsacie News lider RP. Zdaniem Palikota, z dyskusji o aborcji należy wyłączyć mężczyzn. - Trzeba z tego wywalić facetów. Co faceci mają do spraw aborcyjnych? – pytał w "Graffiti" polityk. no bo przecież wiadomo że 99% kobiet jest w ciąży przez niepokalane poczęcie strasznie mnie to rozśmieszyło dziś:0 |
||
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie uważam że o aborcji każdy powinien decydować sam, zgodnie z własnym sumieniem. Bo ileż jest dzieci co się rodzą chore i rodzice oddają je do domów dziecka.
No ale Polska to Polska. Interes nielegalnej aborcji musi się kręcić. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. |
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Ciebie jest to 28t + 3d, a u Nuny 35t+3d, u mnie suwaczek pokazuje 33t +0d ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Krwawień na szczęście nie mam
|
|
|
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
ja oszaleje, ja po prostu oszaleje ... odebrałam wyniki, crp wynosi 26. norma jest do 5 !!! czyli nadal jakiś stan zapalny w organiźmie, na antybiotyk nie zareagował, a wzrasta. na szczęście przyjmował jakiś lekarz jeszcze, poleciałam od razu, ale dowiedziałam się, że ona nie bardzo może coś zrobić, że muszę iść do ginekologa
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
tylko Was przeleciałam bo jakoś mi źle
![]() byłam dziś na badaniach i za Grupa krwi (+ mąż) Morfologia krwi HBsAg anty HCV VDRL Toxo IgG Toxo IgM Rub IgG Zapłaciłam 205 zł czyli nie ma tragedii ![]() W sumie fajny punkt pobrań bo czynny 7:30-18 i wyniki są już następnego dnia rano.. w czwartek pojadę na glukozę i z moczem, odbiorę dzisiejsze wyniki i zobaczymy czy będzie trzeba badać kota
|
|
|
|
#1601 |
|
Rozeznanie
|
Juz jestem
![]() Loney_lady dzieki Przedluzyla mi zwolnienie o miesiac ![]() Maarchewka sorki albo nie doczytalam,albo nie napisalas ale myslalam ze calkowicie odstawila Ci kwas foliowy i nie bierzesz zadnych witaminek :/Ja biore centrum dla kobiet w ciazy,i tez sa rozowe i ogromne bleee...no ale czego sie nie robi dla dzidzi ![]() Ohh jak mnie drazni jak faceci rozmawiaja o aborcji,wrr...a szczegolnie politycy,telewizja itp.Dlaczego obcy facet ma o tym decydowac?? Mysle ze kazda kobieta,badz para powinna indywidualnie decydowac o tym czy chce/chca aby dziecko sie urodzilo. I pewnie nie jedna z Was sie oburzy po tym co napisze,ale mamy w dzisiejszych czasach taki dostep do srodkow antykoncepcyjnych i do informacji ze mozna sie uchronic od niechcianej ciazy. No ale to jest tylko moje zdanie... Vil84 trzymam moooooocno Nie martw sie,bedzie dobrze,musi byc !!!!!!JennyAniolek jak zrobilas ten suwaczek,gdzie wkleilas adres suwaczka? Bo ja wczoraj robilam i mi nie wychodzilo
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-10-16 o 16:37 |
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
A jest jakiś okres kiedy powinno się zrobić badania na toxo, hiv i inne takie? Bo ja jestem w 11 tygodniu i mi jeszcze nikt takich nie zlecił. Miałam tylko morfologię, mocz, betę i progesteron.
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...ontrolnych.pdf |
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
marchewka to późno jakoś masz wizytę
![]() ja np. nie robiłam ani bety ani progesteronu, ale na pozostałe dostałam skierowanie od razu |
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
tzn kolejną wizytę mam w 12 tygodniu, a w zasadzie to w 13 tygodniu bo to za dwa tygodnie... Bo juz miałam 3 wizyty u lekarza w 5, 7 i 11 tylko na każdej był inny lekarz bo mam niby pakiet w prywatnej placówce, ale dostać się do lekarza który chce w jakims sensownym terminie trochę graniczy z cudem... ehh
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- A ktoś się orientuje jak to jest z moczem i morfologią? Czy nie powinna być zlecona co miesiąc? Bo ja od ostatniej lekarki nie dostałam skierowania i zaprosiła mnie na wizytę za miesiąc, więc też chyba powinna mi dać skierowanie na badania.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-10-16 o 17:23 |
|
|
|
#1607 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie widzę w tym nic co powodowałoby, że miałby w tym badaniu nie uczestniczyć. Ostatnio był nawet obecny przy badaniu ginekologicznymCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a nie macie konfliktu serologicznego? Pewnie głupie pytanie, bo to pierwsze co badają... Kurcze a myślałam, że już wszystko pójdzie bez komplikacji.U mnie cały czas to samo, czekam cierpliwie na usg genetyczne, chyba już zakończyłam informowanie znajomych i powoli badam temat biustonoszy
|
||||
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka to tym bardziej dziwne, że nikt nie zlecił Ci tych dodatkowych badań
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
sharp jak ty to zrobiłaś?? jak go zapisac?? gdzie??
|
#1610 |
|
siedzę i myślę
|
Wchodzisz na tą stronke http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/i wpisujesz swoje imię i ostatni dzień miesiączki albo termin porodu i masz
![]()
|
#1611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
qrcze ja już nie mam sił po prostu. ciągle się dowiaduje, że coś jest nie tak ... rozmawiałam z mamą, mama mówi że jej się wydaje, że może to jakieś bakterie w szyjce macicy czy tamtych okolicach ... bo raczej na pewno nie płuca, gardło itp - czuję się dobrze, nie mam gorączki. a na badaniach prenatalnych mówiłam lekarzowi o tych krwawieniach i żeby dokładnie obejrzał wszystko i też mi sugerował posiew z szyjki macicy. może się to wszystko wyjaśni ... ale już się dziś popłakałam przez to wszystko. 13sty tydzień, a doświadczenia i komplikacji mam już jak za pełne dwie ciąże
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1613 |
|
siedzę i myślę
|
Nie
To automatycznie liczy dzień ciąży i stopniowo zmienia się bobasek na coraz większego i piękniejszego
|
#1614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja już kocham to dziecko... I czekam na niego z upragnieniem... Pomimo, że brzuch nic nie widac i dlugo jeszcze nie będzie, co po chwile go głaszcze, mówie czasem do niego...
|
#1616 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny.
Skoro ostatnią miesiączkę miałam 1 dzień 14 wrzesnia to w którym ja teraz tyg ciąży jestem?? bo zgłupiałam
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
ja już po wizycie mężuś był ze mną lekarz kazał mu siedzieć i patrzeć w monitor
wszystko jest ok , serduszko bije i było wyraznie widać w sumie to tż od razu jak sie pojawiło to krzyknął że " widzę" "ale fajne" no sie wzruszył lekarz dął mu zdjęcie to sie tak w nie wpatrywał że jeszcze na korytarzu wlepiaj gałki w tą fotkę następne po 10 listopada już bardziej szczegółowe tak wiec było fajnie w niedzielę jedziemy powiedzieć rodzicom
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

i nie trwa tylu godzin 

za wizytę

o masakra jakie sny 

Przedluzyla mi zwolnienie o miesiac

i udo,i łydka i kostka.. Nie mam pojęcia dlaczego-pracuję siedząc więc na bank to żadne nadwyrężenie. Ból jest niesamowicie nieprzyjemny :/ Jak z 3dni nie przejdzie trzeba będzie iść do lekarza, eh..jak ja to lubię....