Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 14:59   #1591
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
pw. Aniołów Stróżów? Oglądałam kiedyś reportaż z narodzin właśnie w tym szpitalu

Mi na dzień dzisiejszy najbardziej zależy aby był podczas skurczy, na samo parcie mógłby wyjść nawet to jest pikuś podobno już i nie trwa tylu godzin

Ale że przez brzuch było już widać, tak?

Dowiedz się jak długo musiałabyś nie jeść Ja na szczęście nie podjadam w nocy i dobrze, mogłoby to się skończyć dla mnie tragicznie

Cześć
eeee na usg dopochwowym było widac kropeczkę i chciałam uspokoic nune ze spokojnie może iśc już do gina ..że już powinien zobaczyc

Ja nie tylko w ciązy jem w nocy..odkąd istnieję to po omacku chodzę w nocy do lodówki..
a teraz to już w ogóle non stop głodna jestem przy karmieniu piersią
jakos zawsze moje wyniki były dobre mimo to..

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
chyba tak zrobie... podpytam o te bóle podbrzusza...

dziewczyny a wy dostawałyscie dupka albo luteine jak się coś działo, czy tak poprostu??
pisałam Ci wcześniej ..że właśnie dostałam "dupka" w razie co....

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
za wizytę

Mój mąż na 1 wizycie był ze mną, ale czekał na korytarzu bo usg było dowcipne, ale po badaniu lekarz powiedział, żeby wszedł do gabinetu i jeszcze raz pokazał mu kto siedzi w brzuszku

Trzymaj się

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

za wizytę i betę

Póki co nie muszę wstawać w nocy na siusiu i odwiedziny lodówki, jak się położę spać tak śpię do 5/8 - zależy na którą mąż idzie do pracy

Na szkołę rodzenia chcemy chodzić razem. Ostatnio jak byliśmy na wizycie to mąż sam zabrał ulotki itd na jej temat; a co do porodu to też chciałabym, żeby był przy mnie

U nas dzisiaj zupa grzybowa , a potem może zrobię jeszcze jakieś mięsko albo kurczaka.

własnie wróciłam z wynikiem bety
a skoczyłam sobie do laboratorium bo już mnie to ciekawiło ile mam ..
7600
na wizytę pójde w sobotę by zrobic usg

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:08   #1592
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

JennyAniolek oj chcialabym zeby szybko zlecialo,zebym mogla wkoncu zobaczyc moja kochana kruszynke
Az Wam zazdroszcze jak tak opowiadacie o Waszych usg,i o ponawianiu bety.
Ja mam juz karte ciazy,robione badania krwi i to ze widze jak zmienia sie moje cialo,to potwierdza to ze dzidzia we mnie sobie rosnie
Hehe widze ze niezla ekipa sie tu zebrala z Rybnika hehe fajowo
Maarchewka troche nie rozumiem jak lekarka mogla odstawic Ci folik,tak poprostu,skoro to dla zdrowia dziecka i zalecane jest zeby brac juz 3 m-ce przed zajsciem w ciaze do ok.20 tyg ciazy...Poczytaj sobie na necie,jak kwas foliowy dziala na dzidziusia
JennyAniolek ooo zjadlabym grzybowej ale takiej z prawdziwych grzybow a nie z pieczarek,a tu niestety nie ma takiej opcji :/
Jak zrobilyscie te suwaczki,bo mi sie nie chcial ten zrobic :/

Dobra uciekam poki co do lekarza po przedluzenie zwolnienia,trzymajcie zeby sie udalo

Do pozniej Milego popoludnia Wam zycze

Aaaa frytki juz oczywiscie zjedzone
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:16   #1593
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mnie właśnie znowu zaczęło boleć podbrzusze i też coś jak na @
ale krwawień nie masz ? to raczej nic złego sie nie dzieje

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny ja też jakies same katastroficzne mam sny. Ostatnio sniło mi się, że samoloty zaczęły spadać i jedną katastrofę widziałam jakby na własne oczy we śnie. Spadł samolot na pobliski blok i widziałam jakieś ciała porozwalane po osiedlu.

Potem mi się śniło, że ludzie zwariowali i zaczęli do siebie strzelać, jakieś rozpryskujące mózgi i w ogole.

Potem mi się śniło że jakas dziewczyna wpadła do dziury a tam były metalowe rzeczy i chciałam ją wyciągnąć ale prąd był podłączony pod te rzeczy i mogłam zginąć...
masakra jakas...

Chociaz i tak najgorszy sen to jak śniło mi się, ze była II wojna światowa a ja byłam żydówką w obozie i żeby mnie nie zabili musiałam się chować pod ciała trupów...

Aż boje się zasypiać..
o masakra jakie sny ja też mam czasem dziwne, ale przy Twoich wymiękam

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witam

U mnie oprócz mdłości wszystko w porządku W piątek mam wizytę

Artykuł o urodowych przesądach https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/...e-mity-ciazowe
ooo to już niedługo, ja muszę czekać do środy.
dzięki za artykuł poczytam sobie

Cytat:
No coś w tym jest
Aż mi się żelek zachciało
żeeeeelkiii uwielbiam a teraz szczególnie kwaśniaki

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Inna_Uk trzymam za zwolnienie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:50   #1594
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Maarchewka troche nie rozumiem jak lekarka mogla odstawic Ci folik,tak poprostu,skoro to dla zdrowia dziecka i zalecane jest zeby brac juz 3 m-ce przed zajsciem w ciaze do ok.20 tyg ciazy...Poczytaj sobie na necie,jak kwas foliowy dziala na dzidziusia
odstawiła folik ale zamieniła go na witaminy z kwasem foliowym więc kwas biorę tylko z dodatkiem witamin Wielka różowa piguła po której mi się niedobrze robi jak tylko ją próbuje do ust wsadzić...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:50   #1595
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
zresztą z naszego punktu widzenia to jest bardzo fajny projekt ale z punktu widzenia budżetu to uuu... długo było cicho to trzeba jakąś kiełbasę wyborczą rzucić
idealne podsumowanie

Cytat:
lepiej by zainwestowali w żłobki, przedszkola i ułatwili kobietom powrót na rynek pracy a nie kombinują po najmniejszej linii oporu...
jestem tego samego zdania.
Wiecie w jakim szoku byłam jak się dowiedziałam że tu gdzie teraz mieszkam nie ma ani jednego żłobka!
U mnie w rodzinnej miejscowości (ta sama wielkość miasta, tyle samo ludzi) żłobków jest 4.

Co do powrotu na rynek pracy to ja już wiem że mam pozamiatane.

nuna ja się piszę na obiad.
Miałam dziś robić naleśniki ale koleżanka poszła dopiero po 14 (nie żeby mi to przeszkadzało, miło było z kimś posiedzieć) a TŻ wraca z pracy o 14:30 więc na szybko zrobiłam fileta z kurczaka z ziemniakami.

W biedronce są fajne zestawy garnków za 20 zł. Bratowa sobie kupiła i są extra. Mam nadzieje że jeszcze są

lonely a Ty nie chcesz TŻta przy porodzie. Ja jestem zdania że facet powinien wiedzieć przez co kobieta przechodzi przecież to nasze wspólne dzieło
cukinia w jajku i bułce? nigdy nie robiła, zawsze jakoś w lanym cieście

nuna i bardzo dobrze że się wczuł!! a w sokach to jest dużo chemii, sama ostatnio zaczęłam czytać i aż się przeraziłam.
Dupka dostałam jak zaczęły się problemy.

maarchewka ja już się strasznie męczę przez te sny. Najlepsze jest to że śnią mi się osoby które znam ze słyszenia/z widzenia. Nikt kogo znam osobiście. Dziwne to.
Może idź na urlop na tydzień dwa, takie męczenie się w pracy jest bez sensu.

piękny ten suwaczek, oto mój http://babystrology.com/tickers/baby...E%3C/object%3E

nuna a to Twój http://babystrology.com/tickers/baby...E%3C/object%3E

a co oznaczają te cyferki po prawej? Jedno to ile zostało tyg ciąży a to drugie to co? pomyślałabym że to miesiąc ciąży ale nuna też ma 3 więc się nie zgadza.
jakoś nie mogę tego rozkminić.

Inna_Uk mi też lekarz odstawił folik. Jak Maarchewka bierze witaminy to nie może jeszcze brać folika bo on jest praktycznie w każdyh witaminach i miałaby go za dużo.

Idę pogonić TŻta żebyśmy w końcu pojeździli za tym łóżkiem

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-10-16 o 15:54
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 15:57   #1596
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
odstawiła folik ale zamieniła go na witaminy z kwasem foliowym więc kwas biorę tylko z dodatkiem witamin Wielka różowa piguła po której mi się niedobrze robi jak tylko ją próbuje do ust wsadzić...
bleh..nienawidzę wielkich piguł. jak kiedyś brałam dih na skurcze w nogach to myślałam że się zachłysnę i umrę jak tylko mi się trochę poprawiło to odstawiłam...

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Ja jestem zdania że facet powinien wiedzieć przez co kobieta przechodzi przecież to nasze wspólne dzieło
niestety nie wszyscy tak myślą:

Mężczyźni nie mają prawa wypowiadać się na temat aborcji – twierdzi Janusz Palikot. - Faceci ani w parlamencie, ani w Episkopacie, ani w badaniach sondażowych niech się nie wypowiadają na temat brzucha kobiet – powiedział w "Graffiti" w Polsacie News lider RP.

Zdaniem Palikota, z dyskusji o aborcji należy wyłączyć mężczyzn. - Trzeba z tego wywalić facetów. Co faceci mają do spraw aborcyjnych? – pytał w "Graffiti" polityk.

no bo przecież wiadomo że 99% kobiet jest w ciąży przez niepokalane poczęcie

strasznie mnie to rozśmieszyło dziś:0
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 16:02   #1597
sharpnowaja
Zakorzenienie

Ja ogólnie uważam że o aborcji każdy powinien decydować sam, zgodnie z własnym sumieniem. Bo ileż jest dzieci co się rodzą chore i rodzice oddają je do domów dziecka.
No ale Polska to Polska. Interes nielegalnej aborcji musi się kręcić. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.
Stary 2012-10-16, 16:18   #1598
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
piękny ten suwaczek, oto mój http://babystrology.com/tickers/baby...E%3C/object%3E

nuna a to Twój http://babystrology.com/tickers/baby...E%3C/object%3E

a co oznaczają te cyferki po prawej? Jedno to ile zostało tyg ciąży a to drugie to co? pomyślałabym że to miesiąc ciąży ale nuna też ma 3 więc się nie zgadza.
jakoś nie mogę tego rozkminić.
Obie cyferki to ile zostało tygodni do porodu
U Ciebie jest to 28t + 3d, a u Nuny 35t+3d, u mnie suwaczek pokazuje 33t +0d

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale krwawień nie masz ? to raczej nic złego sie nie dzieje
Krwawień na szczęście nie mam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 16:19   #1599
vil84
Wtajemniczenie

ja oszaleje, ja po prostu oszaleje ... odebrałam wyniki, crp wynosi 26. norma jest do 5 !!! czyli nadal jakiś stan zapalny w organiźmie, na antybiotyk nie zareagował, a wzrasta. na szczęście przyjmował jakiś lekarz jeszcze, poleciałam od razu, ale dowiedziałam się, że ona nie bardzo może coś zrobić, że muszę iść do ginekologa a ginekolog mi już wcześniej powiedział, że w takich sprawach lekarz rodzinny. ale dostałam skierowanie na badania, morfologię itp, w czwartek mam się zgłosić z wynikami, a jutro idziemy do ginekologa na szczęście. poczytałam trochę w necie, w takich przypadkach jak jest np. 25 tydzień to od razu wywołują poród, bo to może być zabójcze dla dziecka ;( masakra, po prostu masakra, dlaczego nikt mi nie może powiedzieć skąd to się wzięło?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 16:21   #1600
potterka
Zakorzenienie

tylko Was przeleciałam bo jakoś mi źle

byłam dziś na badaniach i za

Grupa krwi (+ mąż)
Morfologia krwi
HBsAg
anty HCV
VDRL
Toxo IgG
Toxo IgM
Rub IgG

Zapłaciłam 205 zł czyli nie ma tragedii

W sumie fajny punkt pobrań bo czynny 7:30-18 i wyniki są już następnego dnia rano.. w czwartek pojadę na glukozę i z moczem, odbiorę dzisiejsze wyniki i zobaczymy czy będzie trzeba badać kota
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 16:32   #1601
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Juz jestem
Loney_lady dzieki Przedluzyla mi zwolnienie o miesiac
Maarchewka sorki albo nie doczytalam,albo nie napisalas ale myslalam ze calkowicie odstawila Ci kwas foliowy i nie bierzesz zadnych witaminek :/

Ja biore centrum dla kobiet w ciazy,i tez sa rozowe i ogromne bleee...no ale czego sie nie robi dla dzidzi

Ohh jak mnie drazni jak faceci rozmawiaja o aborcji,wrr...a szczegolnie politycy,telewizja itp.Dlaczego obcy facet ma o tym decydowac??
Mysle ze kazda kobieta,badz para powinna indywidualnie decydowac o tym czy chce/chca aby dziecko sie urodzilo.
I pewnie nie jedna z Was sie oburzy po tym co napisze,ale mamy w dzisiejszych czasach taki dostep do srodkow antykoncepcyjnych i do informacji ze mozna sie uchronic od niechcianej ciazy.
No ale to jest tylko moje zdanie...

Vil84 trzymam moooooocno Nie martw sie,bedzie dobrze,musi byc !!!!!!

JennyAniolek jak zrobilas ten suwaczek,gdzie wkleilas adres suwaczka?
Bo ja wczoraj robilam i mi nie wychodzilo
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-10-16 o 16:37
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 17:09   #1602
maarchewka
Zakorzenienie

A jest jakiś okres kiedy powinno się zrobić badania na toxo, hiv i inne takie? Bo ja jestem w 11 tygodniu i mi jeszcze nikt takich nie zlecił. Miałam tylko morfologię, mocz, betę i progesteron.

Wojtek
Stary 2012-10-16, 17:14   #1603
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
A jest jakiś okres kiedy powinno się zrobić badania na toxo, hiv i inne takie? Bo ja jestem w 11 tygodniu i mi jeszcze nikt takich nie zlecił. Miałam tylko morfologię, mocz, betę i progesteron.
niby powinno się zrobić do 10 tyg.
http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...ontrolnych.pdf
Stary 2012-10-16, 17:15   #1604
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
niby powinno się zrobić do 10 tyg.
http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...ontrolnych.pdf
Kurcze jeżeli tak to po prostu uroczo, ehh. Dopiero w 12 tygodniu mam wizytę u gin. Nie wiem czy jej nie zmienię, bo czuję, że ona w ogóle na te badania które są to nie zwraca uwagi tylko sobie tak przepisuje leki jak jej się wydaje.

Wojtek
Stary 2012-10-16, 17:19   #1605
potterka
Zakorzenienie

marchewka to późno jakoś masz wizytę
ja np. nie robiłam ani bety ani progesteronu, ale na pozostałe dostałam skierowanie od razu
Stary 2012-10-16, 17:25   #1606
maarchewka
Zakorzenienie

tzn kolejną wizytę mam w 12 tygodniu, a w zasadzie to w 13 tygodniu bo to za dwa tygodnie... Bo juz miałam 3 wizyty u lekarza w 5, 7 i 11 tylko na każdej był inny lekarz bo mam niby pakiet w prywatnej placówce, ale dostać się do lekarza który chce w jakims sensownym terminie trochę graniczy z cudem... ehh

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

A ktoś się orientuje jak to jest z moczem i morfologią? Czy nie powinna być zlecona co miesiąc? Bo ja od ostatniej lekarki nie dostałam skierowania i zaprosiła mnie na wizytę za miesiąc, więc też chyba powinna mi dać skierowanie na badania..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-10-16 o 17:23
Stary 2012-10-16, 17:44   #1607
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość

Jutro moje pierwsze USG pytałam sie tż czy chce wejść ze mną do gabinetu i pirw powiedział że oczywiście ale jak mu powiedziałm że to badanie jest dopochwowe to juz siętak nie pchał a wasi partnerzy byli z wami na tym pierwszym USG?
miałam dotąd 2 usg dopochwowe i na każdym był ze mną mążnie widzę w tym nic co powodowałoby, że miałby w tym badaniu nie uczestniczyć. Ostatnio był nawet obecny przy badaniu ginekologicznym

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czas spać dziewczynki, jutro kolejny dzień w pracy Powiem Wam, że trochę mnie ona wykańcza, praktycznie całe 8h jak tam jestem mam mdłości i jest mi źle (nie mówiąc o rozkojarzeniu i zasypianiu nad kompem...) ale jakoś głupio mi prosić o zwolnienie na samo kiepskie samopoczucie... Ech zobaczymy jak będzie dalej.
Ja nie czuję się źle, ale jestem strasznie zmęczona i senna, ciężko mi wysiedzieć w pracy... ale chce być fair i głupio mi iśc na zwolnienie ot tak, bo chcę się poobijać w domu. Jakoś wytrzymam do końca roku, oby

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Boli mnie przeogromnie posladek i udo,i łydka i kostka.. Nie mam pojęcia dlaczego-pracuję siedząc więc na bank to żadne nadwyrężenie. Ból jest niesamowicie nieprzyjemny :/ Jak z 3dni nie przejdzie trzeba będzie iść do lekarza, eh..jak ja to lubię....
może to rwa kulszowa

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja oszaleje, ja po prostu oszaleje ... odebrałam wyniki, crp wynosi 26. norma jest do 5 !!! czyli nadal jakiś stan zapalny w organiźmie, na antybiotyk nie zareagował, a wzrasta. na szczęście przyjmował jakiś lekarz jeszcze, poleciałam od razu, ale dowiedziałam się, że ona nie bardzo może coś zrobić, że muszę iść do ginekologa a ginekolog mi już wcześniej powiedział, że w takich sprawach lekarz rodzinny. ale dostałam skierowanie na badania, morfologię itp, w czwartek mam się zgłosić z wynikami, a jutro idziemy do ginekologa na szczęście. poczytałam trochę w necie, w takich przypadkach jak jest np. 25 tydzień to od razu wywołują poród, bo to może być zabójcze dla dziecka ;( masakra, po prostu masakra, dlaczego nikt mi nie może powiedzieć skąd to się wzięło?
jej a nie macie konfliktu serologicznego? Pewnie głupie pytanie, bo to pierwsze co badają... Kurcze a myślałam, że już wszystko pójdzie bez komplikacji.

U mnie cały czas to samo, czekam cierpliwie na usg genetyczne, chyba już zakończyłam informowanie znajomych i powoli badam temat biustonoszy
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 17:54   #1608
potterka
Zakorzenienie

Marchewka to tym bardziej dziwne, że nikt nie zlecił Ci tych dodatkowych badań
Stary 2012-10-16, 17:57   #1609
nuna2
Zakorzenienie

sharp jak ty to zrobiłaś?? jak go zapisac?? gdzie??
Stary 2012-10-16, 18:00   #1610
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
sharp jak ty to zrobiłaś?? jak go zapisac?? gdzie??
Wchodzisz na tą stronke http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/i wpisujesz swoje imię i ostatni dzień miesiączki albo termin porodu i masz
Stary 2012-10-16, 18:01   #1611
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
jej a nie macie konfliktu serologicznego? Pewnie głupie pytanie, bo to pierwsze co badają... Kurcze a myślałam, że już wszystko pójdzie bez komplikacji.
nie qrcze ja już nie mam sił po prostu. ciągle się dowiaduje, że coś jest nie tak ... rozmawiałam z mamą, mama mówi że jej się wydaje, że może to jakieś bakterie w szyjce macicy czy tamtych okolicach ... bo raczej na pewno nie płuca, gardło itp - czuję się dobrze, nie mam gorączki. a na badaniach prenatalnych mówiłam lekarzowi o tych krwawieniach i żeby dokładnie obejrzał wszystko i też mi sugerował posiew z szyjki macicy. może się to wszystko wyjaśni ... ale już się dziś popłakałam przez to wszystko. 13sty tydzień, a doświadczenia i komplikacji mam już jak za pełne dwie ciąże

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 18:01   #1612
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Wchodzisz na tą stronke http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/i wpisujesz swoje imię i ostatni dzień miesiączki albo termin porodu i masz
codziennie to trzeba wpisywac??
Stary 2012-10-16, 18:04   #1613
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
codziennie to trzeba wpisywac??
Nie To automatycznie liczy dzień ciąży i stopniowo zmienia się bobasek na coraz większego i piękniejszego
Stary 2012-10-16, 18:24   #1614
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie qrcze ja już nie mam sił po prostu. ciągle się dowiaduje, że coś jest nie tak ... rozmawiałam z mamą, mama mówi że jej się wydaje, że może to jakieś bakterie w szyjce macicy czy tamtych okolicach ... bo raczej na pewno nie płuca, gardło itp - czuję się dobrze, nie mam gorączki. a na badaniach prenatalnych mówiłam lekarzowi o tych krwawieniach i żeby dokładnie obejrzał wszystko i też mi sugerował posiew z szyjki macicy. może się to wszystko wyjaśni ... ale już się dziś popłakałam przez to wszystko. 13sty tydzień, a doświadczenia i komplikacji mam już jak za pełne dwie ciąże
a miałaś biocenozę pochwy, chlamydię, mykoplazmy i ureoplazmy z cewki moczowej? Ja to miałam zrobione, ponoć do 10 tc powinno się to robić. No i u ciężarnych robi się wymaz właśnie z cewki moczowej, bo szyjki macicy się nie rusza w ciąży. Oby wreszcie doszli do tego co jest nie tak i się z tym ostatecznie uporali
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 18:28   #1615
nuna2
Zakorzenienie

Dziewczyny ja już kocham to dziecko... I czekam na niego z upragnieniem... Pomimo, że brzuch nic nie widac i dlugo jeszcze nie będzie, co po chwile go głaszcze, mówie czasem do niego...
Stary 2012-10-16, 18:38   #1616
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ja już kocham to dziecko... I czekam na niego z upragnieniem... Pomimo, że brzuch nic nie widac i dlugo jeszcze nie będzie, co po chwile go głaszcze, mówie czasem do niego...

Ja też! I Tatuś też!
vvgh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 18:40   #1617
potterka
Zakorzenienie

Vil przechlapane masz

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
a miałaś biocenozę pochwy, chlamydię, mykoplazmy i ureoplazmy z cewki moczowej? Ja to miałam zrobione, ponoć do 10 tc powinno się to robić.
pierwsze słysze
muszę zapytać swojej lekarki
Stary 2012-10-16, 18:45   #1618
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
no dlatego mówię że dawno było cicho to jakiś ochłap dla mediów trzeba było rzucić
nawet jak to wejdzie to będzie tak jak z rodzina na swoim. pobyło to cudo ze 2 lata i teraz to likwidują...

lepiej by zainwestowali w żłobki, przedszkola i ułatwili kobietom powrót na rynek pracy a nie kombinują po najmniejszej linii oporu...
zlobki i porzedszkoa tez będą objęte planem poprawy do 2015 roku każde dziecko ma mieć miejsce w żłobku i przedszkolu tak przynajmniej zapewniał w tym ekspoze jeśli choć połowa się sprawdzi to było by super bo z miejscem w przedszkolu to też jest kiepsko a żłobka to nie biorę pod uwagę
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 18:48   #1619
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny.
Skoro ostatnią miesiączkę miałam 1 dzień 14 wrzesnia to w którym ja teraz tyg ciąży jestem?? bo zgłupiałam
Stary 2012-10-16, 18:49   #1620
becik_4
Zadomowienie

ja już po wizycie mężuś był ze mną lekarz kazał mu siedzieć i patrzeć w monitor wszystko jest ok , serduszko bije i było wyraznie widać w sumie to tż od razu jak sie pojawiło to krzyknął że " widzę" "ale fajne" no sie wzruszył lekarz dął mu zdjęcie to sie tak w nie wpatrywał że jeszcze na korytarzu wlepiaj gałki w tą fotkę następne po 10 listopada już bardziej szczegółowe tak wiec było fajnie w niedzielę jedziemy powiedzieć rodzicom
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości