Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2386 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 19:37   #71551
iksigrekzetfau
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

czemu pogoda jest taka wredna? oczywiście złapał mnie deszcz, i włosy spuszone i nijakie. jak myślicie próbować je reanimować? już po wczorajszym myciu wyglądały dość dziwnie.. chyba umyję.. nie wiem czy dobrze widać na zdjęciach.. to zdecydowanie nie jest ich najlepszy dzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN9721.jpg (95,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9712.jpg (90,1 KB, 44 załadowań)
iksigrekzetfau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:39   #71552
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
czemu pogoda jest taka wredna? oczywiście złapał mnie deszcz, i włosy spuszone i nijakie. jak myślicie próbować je reanimować? już po wczorajszym myciu wyglądały dość dziwnie.. chyba umyję.. nie wiem czy dobrze widać na zdjęciach.. to zdecydowanie nie jest ich najlepszy dzień
Jakie piekne, co Ty opowiadasz

Mam coś takiego z hebe KLIK (nawet analizę można zobaczyć na tamtejszym forum )

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:39   #71553
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ooo, super a możesz przypomnieć swoje włoski? Też bym tak podcinała sobie włosy, ale rzadko są fajne, równomierne loczki
- Stare zdjęcie - obecnie staram się trochę zejść z tego ogonka
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=138614
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:41   #71554
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Następna

Stary 2012-10-16, 19:42   #71555
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ha! Nie od parady napisałam, ze się zima włosowa zaczęła Mnie tez znów zaczął pasować, a latem siedzi w pudle.
Sięgnij po oleje, które są mało- lub niewnikające: jojoba, słonecznik, shea, kakao. Pomyśl o awokado.
Nie powiem, który na pewno podziała. To naprawdę indywidualne.
Ok, poszukam w czwartek Doskonale o tym wiem, prosiłam tylko o propozycje tych cięższych kupię olej jojoba.

Cytat:
Czyli spuszone, pozbawione wigoru i elastyczności? Czy robi się z nich w miarę jednolita masa?
I przed latem i ograniczeniem pielęgnacji też tak było?
Teraz mamy zmianę włosowej pogody i włosy mogą się zachowywać nieznośnie. Zaczynamy wprowadzać cięższe produkty, olejowanie częściej. Może się nawet sprawdzić d/s jak Garnier AiK jako b/s (były osoby, którym służyła zawsze jako b/s).
Nie, zero jednolitości puch, smętne grubsze loki, coś w stylu kiedy zaczynałam bycie cg, a nawet przed. Niee, w kwietniu, maju było dobrze, potem zaczęło się

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Dla zainteresowanych
Byłam dziś w końcu w drogerii hebe. Było tego tyle, że zapomniałam o większości produktów. Ze znanych: Kallosy (duże, małe), malutki 4 zł z haczykiem, litrowy około 10 i 11 zł chyba.
Maski Stapiz - około 10 zł mniejsze i 24 z groszami większe.
Widziałam Marca Anthony, jeszcze jedną firmę z jakąś podobną nazwą chyba.
Kilka firm niby organicznych (nie znam, wydumane nazwy). Cenowo dość drogie, składowo różnie. Kupiłam nawet coś, ale nie mam czasu teraz spisywać, przepraszam.
Był olejek arganowy do włosów - silikonowe serum bardziej.
Żele Joanny za 9,99 zł (czyli droższe niż np w ross czy SP).
Kupiłam grzebień do loków (zwykły plastikowy, reklama zadziałała za 5 zł). Drewnianych nie było.
Ciężko przejść kilka kroków, zaraz zaczepiają panie i chcą pomagać. Następnym razem skorzystam: poproszę i emolientową odżywkę bez silikonów, ewentualnie z parafiną, no i jeszcze żeby zapach był nisko w składzie.
Poza tym bardzo miło, przyjemnie.
Kupiłam wellaton farbę za 9,99 - nigdzie nie widziałam tańszej. W ross bez promocji za 14 zł chyba.
No i wybór kosmetyków kolorowych spory.
Będę zaglądać na pewno, mam już kartę klienta, a co
też byłam na razie nic nie kupiłam ale pójdę w piątek, i kartę tez sobie wyrobię, nie będę gorsza

Basiu, wiesz, że na ryneczku są 2 zielarskie? i do tego całkiem fajnie zaopatrzone

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2012-10-16 o 19:45
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:43   #71556
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Ło matko...
A potem sobie pokasuję, co trzeba

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Bardzo zbliżony do tego na tym zdjęciu. Brąz z rudawymi refleksami, tyle że refleksy są trochę mniej widoczne, a brązik delikatnie ciemniejszy
Piękny kolor! Powinna słabiej złapać, bo ciemne, i dać się wypłukać, choć tu nie ma gwarancji. Zawsze można podziałać niezgodnie z zasadami zachowania koloru po farbowaniu.

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ja bym na Twoim miejscu kasowała posty niezgodne z zasadami. Tym bardziej, że na tej samej stronie wołami napisałaś, jakie te zasady są.
Doskonale Cię rozumiem, bo ile można tłumaczyć.
potem skasuję. Na podstawie tamtego wątka powstaje blog Małgosi zawierający spis kosmetyków zgodnych z cg. Zachęcam Was do zaglądania!
Cytat:
Oto skład witaminowej:

aqua, cetearyl alkohol, cetrimonium chloride, dimethicone, isopropyl myristate, paraffinum liquidum, panthenol, tocopheryl acetate, ethyl linoleate, ethyl oleate, ethyl linolenate, propylene glycol, aloe barbadensis leaf extract, retinyl palmitate, trilaureth-4 phosphate, cyamopsis tetragonolobus gum, sodium benzoate, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, parfum, citric acid
W sumie niewiele się różni na pierwszy rzut oka, choć jest aloes. A witamin po zbóju
Cytat:
Przepraszam jeszcze raz za te foty, chciałam już jakieś wrzucić, bo obiecywałam... ale wyszło bez sensu.
No coś Ty! Miałam tylko ochotę popatrzeć na Twoje włosy z bliska. Ale i tak zazdroszczę i długości i objętości

Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
Po prostu wpadłam w lekko obsesyjne CG, ale po pewnym czasie naszła mnie reflekcja, że takie szamotanie się z włosami i skrętem i przeżywanie tego tak bardzo jest niepotrzebne
to bardzo pozytywna refleksja! Tylko się cieszyć!
Cytat:
Możliwe, że przesadziłam trochę. Ale taka tendencja jest w wielu miejscach widoczna i mnie osobiście frustrująca, pewnie dlatego ją tak przeżywam.
U nas nie ma Nie może być. Bo każdy lok czy fala jest inny. I KAŻDY KRĘCONY WŁOS JEST PIĘKNY. Zatem właścicielka też
Cytat:
Ładnemu we wszystkim ładnie, a jak ktoś nie wygrał na losowaniu genów? Przytłacza i zniechęca mnie to czasem. Pewnie powinnam odpuścić i się wyluzować bardziej
Myslę, że tak. Na pewno masz to szczególne coś, co czyni Cię osobą wyjątkową. I uroda nie ma tu nic do rzeczy, bo minie albo fotoszopa zabraknie albo... wina
Cytat:
Zgadzam się w całej rozciągłości i jeżeli przez przypadek w tę stronę jestem rozumiana, to nie o taki efekt mi chodziło. Wchodzę tu po porady włosowe i na tym się nie zawiodłam.
A to miłe Czyli się sprawdzamy?
Cytat:
A właśnie do tego, że mi "niepasuje" to ponarzekałam sobie. Może ktoś też się zastanowi i sam trochę odpuści: "metodę dopasowujemy do siebie, a nie siebie do metody!"
Z moich skromnych doświadczeń wynika, że na początku jest szaleństwo, zakupy, przejęcie, wszystko kolejno... a potem takie załamanie - większe lub mniejsze - czy refleksja. Może się ona skończyć zaniechaniem pielęgnacji albo zostaniem przy niej na własnych, przez siebie ustanowionych zasadach.
Cytat:
Oczywiście, że opinie się zmieniają. Chandra jesienna dopada nas i włosy, dlatego tyle niezadowolenia i narzekania. Jak przyjdzie lato będą miały lżej i będę mieć prawie rok pielęgnacji za sobą. Jestem wręcz pewna, że opinia przez to ulegnie zmianie
Jak przyjdzie lato? Lato to dla mnei najgorsza włosowa pora roku Ale zgadzam się z Tobą - będziesz mieć za sobą rok pielęgnacji, nabytych doświadczeń, zweryfikowanej wiedzy.
Tak.
Na chandrę dobra czekolada albo śledzie
No co
Cytat:
Mam powolny przyrost, więc na razie jest to tylko aureolka, ale z czasem liczę na gruuby kucyk. No, może jest minimalna różnica wzrostu + kręconych wydaje się, że jest więcej - koki już robię bez wypełniaczy

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Eloe, a dlaczego trzeba uważać z nakładaniem kokosa na całą noc?
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
moze dlatego, że kokos nie każdemu służy i np mnie po nałożeniu na dłużej niż godzine robi piękna Mietłe z Szufelką na głowie.
Ja mam prawdopodobnie wysokoporowate włosy i z kokosem lubie sie tylko podczas farbowania na olej.
Własnie dlatego
Mogę sobie z Miśką podać rękę
Jeśli zatem, Malwino, masz niższą porowatość, możesz próbować. U mnie godzinka i a tut!

Cytat:
Napisane przez misiakasiulec Pokaż wiadomość
sesa i heenara po chwilowej miłości też nie przypadły mi do gustu
To też kokosy, ale z ziółkami.
Cytat:
szczególnie przypadła mi do gustu tresemme naturals z olejkiem z awokado i aloesem, przynajmniej raz w tygodniu używam też szamponu (nature's gate aloe vera)
Czy Ty aby nie jesteś na Wyspach? A tresseme nie jest z silikonami? Coś mi tam dzwoni, ale nie wiem, czy w odpowiednim miejscu.
Cytat:
na to curl creme z bootsa
Jesteś na Wyspach
Cytat:
To z czym nie mogę sobie poradzić to fakt, że z prawej strony falują się znacznie mniej niż z lewej, skręt jest inny, jakby mniejszy.
To zupełnie normalne zjawisko. pielęgnacją nieco zniwelujesz różnicę, ale nigdy nie będzie symetrycznie i równo.

Pytałaś o ewentualne błędy - nie za ciężko? To znaczy nie znam zestawów i wszystkich składów, ale z tego, co mi dzwoni, wnioskuję, że czasem możesz przeciążac włosy.
Tak też wyglądaja na zdjęciach.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:44   #71557
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
przepiękne! Gęste takie...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:47   #71558
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
o Matko
Stary 2012-10-16, 19:52   #71559
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Basiu, wiesz, że na ryneczku są 2 zielarskie? i do tego całkiem fajnie zaopatrzone
O, nie wiedziałam. A w którym miejscu? Ryneczek to tam, gdzie są te budki koło dworca czy to nowe wyremontowane zadaszone? Nie wiem czemu ale nie mogę zapamiętać Byłam tam ze 3 razy w ciągu 5 lat.
Widziałam też chyba jakiś sklep zielarski na Kopernika w okolicy Cinema City, ale po drugiej stronie. Koleżanka zachęcała mnie też do sklepu na ul. Wolności niedaleko MsDonalda, gdzieś w bramie. Nie miałam jeszcze okazji pójść.
Zaopatrywałam się w zielarskim na Promenadzie, ale teraz do pracy przynosi mi znajoma olej kokosowy i migdałowy z zielarskiego przy Focha (nigdy tam nie byłam, proszę ją, ona przynosi).

Stary 2012-10-16, 19:58   #71560
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
boskie

ręcznikowanie

bad hair day

coś mi nie wyszło z żelem

wymarzona długość Kręconowłosych

koniec OT

Cytat:
Jakie śliczne

Ja swoje zreanimowałam dziś psikaczem z żelu lnianego i znowu zaczęły się kręcić. I zauważyłam, że im dłużej porządnie dbam o włosy tym dłużej wytrzymują bez mycia.
Stary 2012-10-16, 20:10   #71561
201801220933
Konto usunięte

Dzięki dziewczyny, że mnie przestrzegłyście, bo sama nałożyłabym całe i miałabym katastrofę. Będzie więc Bingo, chyba dwa żółtka, rycyna i gliceryna. Coś mnie podkusiło, żeby zajrzeć tu zanim to nałożę.

Miskaa, racja nie wystarczyła mi ogólnikowa odpowiedź.

Mam dzisiaj wyjątkowo dobry humor, więc nie odpowiadam na uszczypliwe wypowiedzi.

PS. Katalog oriflame, który wczoraj przyniosłam do domu prawdopodobnie zniszczy mnie finansowo
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:10   #71562
Eloe77

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Gdybym miała aparat przesłałabym chętnie zdjęcie z widoczną różnicą kolorów, jest naprawdę ogromna.
Szkoda Niesamowite zjawisko. Szczególnie ta wyraźna granica różnic kolorów.
Cytat:
Granica w kondycji była równiez dość wyraźna, włosy które wyrosły gdy o nie dbałam są bardzo zadowalające, natomiast ta część z kiepskiego okresu po prostu musi zostać stopniowo ścięta
Ale granice kolorów pokrywają się ze stanem włosów, prawda? Bo rozmyślam i rozmyślam i jakoś nie znajduję innego wytłumaczenia. No chyba, że mamy do czynienia z jakimś procesem wewnątrz organizmu
Ciekawe, po prostu ciekawe.
Ale za koło kolorów zamorduję. Pół dnia rozmyślałam nad moim kolorem (był link do kolejnego bloga ) i nie wiem, jaką porą roku jestem. A lubię takie psycho - i kolorozabawy
Jutro pewnie też będe rozmyślać. A co!

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Nie zmieniłam cięcia, długość jest ciągle mniej więcej taka sama (+/- 5cm), nie obciążam włosów tak, by się mogły rozprostować, już sama nie wiem.
Ale +/- 5 cm robi różnicę w wyglądzie!
Cytat:
ale czy to nie bzdura, by szukać w tym analogii?
Ale dlaczego bzdura?
Cytat:
Chyba jeżeli włosy mają tendencję do kręcenie to będą kręciły się lepiej, kiedy będą zdrowe?
Tak powinno być. Odpowiednio zadbane włosy z tendencją do kręcenia powinny zyskać na elastyczności, a co za tym idzie - na skręcie.
Cytat:
Ostatnio któraś z Was pisała o wzroście porowatości - jednym z symptomów było szybkie wysychanie włosów. Ostatnio u mnie też to zauważyłam - czy to oznacza, że porowatość rośnie, czy może trzeba brać pod uwagę różne aspekty, w tym pielęgnację?
Moim zdaniem trzeba patrzeć szerzej. Same z siebie włosy nie zmieniają porowatości, ale dzieje się to skutkiem czegoś, choćby wystawiania latem na słońce, farbowania, niewłaściwej pielegnacji.
Podobnie może lekko spaść dzięki olejom czy hennowaniu. Jak u mnie
Pamiętaj, ze obecnie mamy sezon grzewczy, więc peilęgnację trzeba dopasować do zmiennych warunków. Teraz z włosami trzeba postąpić jak z nieszczelnymi oknami - doszczelnić. Jeśli zostawisz luki, a w tym wypadku moga to byc humektanty, włosy na pewno to odczują, nastapi wymiana wilgotności jak chłodnego i ciepłego powietrza, gdy okno nieszczelne.
Cytat:
Jak się zabezpieczyć? Oczywiście olejowanie, ale czy są jeszcze jakieś sposoby?
Silikony i polimery, płukanki zakwaszające.
No i uwazna obserwacja, bo może się okazać, że ograniczenie humektantów jest nieodzowne. Być moze któryś będzie trzeba wykluczyć z kosmetyków b/s i stylizatorów jak choćby u mnie gliceryna. Dawniej jedna z dziewczyn ograniczała glikol propylenowy.

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
czy mozliwe jest to, jedzac nazbyt duzo jajek idzie w taki sposob przeproteinowac wlosy haha?
Dobre!
Cytat:
dzisiaj zauwazylam ze wlosy coraz dziwniejsza maja strukture takie sa sztywne chocby wlasnie za duzo protein a nic na nie nie nakladalam takiego
A nie myłaś za silnym szamponem? Nie nakładałaś za słabej odżywki? Nie było za dużo stylizatora? Co z pogodą?

Cytat:
Malwino, tylko ja nie wiem co Eloe miała na myśli z tym kokosem, muszę znaleźć ten post, gdzie o tym pisała. Ja Ci o swoich spostrzeżeniach napisałąm, większość wysokoporowatych włosów z nim sie na dłuzej nie lubi - na końcówki jako zabezpieczacz jest boski
Jeśli Tobie służy, to używaj
Ależ napisałaś dokładnie to, co miałam na myśli

Cytat:
Oesu, musicie tyle pisać?
A gdzie się koleżanka podziewa?
Cytat:
To są rzadkie włosy? Chyba sobie żarty stroisz
Dawaj, pokażemy jej swoje
Cytat:
A czemu folia aluminiowa?
Lepiej zatrzymuje ciepło?
Cytat:
Przypomniałaś mi
Nie bałaś się ujawnić? Ja tylko pomyślałam, chichicząc przed monitorem
Cytat:
Potwierdzam! Wczoraj dałam go jako d/s i b/s, było fajowo zdjęć nie ma a potem deszcz był i wiadomo co dalej przyklap znaczy
No własnie... Przeproteinowałam się w niedzielę czy piątek czy coś tam , więc by móc patrzeć na swój busz, nałożyłam - ryzykując! - Garnier AiK. I cacy I nie było oklapu! Na suchych!
Zima włosowa, jak nic.

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
A moje włosy odkąd je olejowałam alterką migdałową straciły cały skręt I mają przyklap.
Skład?

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Do domowej maski mogę dodać całe jajko, czy w grę wchodzi jedynie żółtko? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Nie dodawałam, ale moim zdaniem białko usztywni niepotrzebnie, a lecytyna, o którą chodzi, jest w żółtku.

Cytat:
Następnym razem skorzystam: poproszę i emolientową odżywkę bez silikonów, ewentualnie z parafiną, no i jeszcze żeby zapach był nisko w składzie
Just do it!

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
a o folii przeczytałam w jakim poście bodajże. zdaje się że taka alternatywa dla czepka? (pytanie tylko dobra czy zła?)
To zależy, co pod czepkiem. Dobrze nałożona powinna lepiej trzymać ciepło. Ale nie lepiej upiec na niej ziemnniaczki albo ciasteczka albo jabłuszka z lodami zjeść
Przepraszam. Coś mi się kulinarnie zrobiło. Gdzie się podziały moje budowlane metafory?

Cytat:
W ogóle to zdumiewa mnie zdolność moich włosów do absorpcji oleju. Gdy w miseczce zostało pół łyżeczki, zanurzyłam w nim końcówki włosów i wymieszałam - wypiły do absolutnego sucha.
Też tak macie?
Nie wkładałam nigdy włosów do miseczki, no chyba że na koniec olejowania, wieć nie mam porównania.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-16, 20:13   #71563
madziaart
Raczkowanie

doszłam dziś do wniosku, że kocham całym serduchem żel mrożący (gluta lnianego w sumie też) i już go nie porzucę dla żadnej pianki ani niczego innego. Próbowałam isany(pianki i żelu) i to zdecydowanie nie to samo- za lekkie to dla mnie było i nie mogło włosia ogarnąć

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:17   #71564
Doe
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny
Cytat:
przepiękne! Gęste takie...
- Dzięki. Z tą gęstością to iluzja XD nie ma ich znowu tak wiele i właśnie dzisiaj zaczęłam przygodę z Jantarem.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:21   #71565
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
O, nie wiedziałam. A w którym miejscu? Ryneczek to tam, gdzie są te budki koło dworca czy to nowe wyremontowane zadaszone? Nie wiem czemu ale nie mogę zapamiętać Byłam tam ze 3 razy w ciągu 5 lat.
Widziałam też chyba jakiś sklep zielarski na Kopernika w okolicy Cinema City, ale po drugiej stronie. Koleżanka zachęcała mnie też do sklepu na ul. Wolności niedaleko MsDonalda, gdzieś w bramie. Nie miałam jeszcze okazji pójść.
Zaopatrywałam się w zielarskim na Promenadzie, ale teraz do pracy przynosi mi znajoma olej kokosowy i migdałowy z zielarskiego przy Focha (nigdy tam nie byłam, proszę ją, ona przynosi).
Wiesz gdzie jest Seka? Albo chiński market? Mijasz dworzec PKP, mijasz Ross i CCC i idziesz na prawo, po 2 stronie , naprzeciw Chińskiego Marketu jest Ryneczek oo, Tesco to małe tam tez jest naprzeciwko tego ryneczku. Tam zaraz jest kolejny Rossmann. No i na tym Ryneczku przechodzisz na sam koniec do wyjścia i tam są 2 zielarskie A znowu naprzeciwko Cinema City, w zasadzie nawet wcześniej jest Mydlarnia Jaśmin ( oleje hinduskie, Vatkiki, Khadi, nawet mają swoją stronę w internecie http:// jasmin-mydlarnia. pl/

PS. to właśnie to nowe, zadaszone

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2012-10-16 o 20:23
Stary 2012-10-16, 20:29   #71566
Eloe77

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to trzeba uważać z trzymaniem oleju kokosowego na skalpie przez cała noc bo może zapychać.
To też I bakterie też
Cytat:
Śmy się nie zrozumiały
Ja też nie zrozumiałam
Ale Ty masz - jak sama pisałaś - mocno zniszczone końcówki, więc to będzie normalne.

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Jajko chyba też im nie służy, a przynajmniej nie zostawiane na długo. Więc po prostu duże proteiny i moje włosy się nie lubią. Chociaż z drugiej strony jogurt i mleko uwielbiają.
Ale to zupełnie inne proteiny, bo mleczne.
Ale jakie mleko?

Cytat:
No fajne, tylko zastanawiam się, gdzie jest granica nasycenia moich włosów i czy to świadczy o tym, że są bardzo zniszczone.
Włosy Ci same pokażą. Jest coś takiego jak "przenawilżenie". Post znajdziesz w FAQ. Wtedy myjemy siarczanem i stosujemy pielęgnację minimum.
Teraz w większości przypadków jest dobry czas na oleje: skóra produkuje zwykle mniej sebum, z włosów szybciej odparowuje wilgoć. Zatem jedzą jak szalone.

Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
Nie chciałam porównania buzi, wyszukałam w googlach zdjęcie od przodu przypominające nieco moje włosy w ww. przypadkach i akurat takie podpasowały Lana jest tam dość przypadkowa, choć znam i lubie jej 2 kawałki A że jej włosy są sztuczne, cóż, ułożone przez sztab stylistów
Z Laną miałam na myśli całą otoczkę, która okazała się być marketingowym wynalazkiem. Jest jak dla mnie potwornie uładzona, a przez to sztuczna.
Cytat:
Oj zażartowałam sobie tylko Nie spodziewałam się, że moje marudzenie będzie miało jakikolwiek odzew, a tu masz nie dość, że odpisują, to Eloe się pogniewała
Się nie pogniewała Się pogniewała w innym wątku
Cytat:
Pisałam też o nieporozumieniu w rozciąganiu na wszystkich - cały czas narzekam na swoje włosy i tym co im nie podpasowało. A już nie daj boże nie umniejszam roli osób, które i po 4 lata pielęgnują i uczą się CG. Powtórzę się, ale dla was tu jestem, dla waszego doświadczenia i porad, bo odwalacie kawał naprawdę dobrej roboty!
Dobra, dobra jesteś tu dla włosów i własnej urody. I dla włosowych plotek Po to wizaż własnie jest
Ja też jestem tu własnie po to
I dlatego, ze lubię to miejsce w sieci

No już. Nie marudzimy i nie chandrujemy Robimy gorącą herbatkę (mam czerwoną) i cieszymy się, ze TŻci oglądają studio przedmeczowe i mecz potem, więc komputery są nasze!

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
ręcznikowanie

bad hair day

coś mi nie wyszło z żelem

wymarzona długość Kręconowłosych

koniec OT
Cytat:

I tak oto humor mi wrócił
A szampon czeka

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-16, 20:30   #71567
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
A gdzie się koleżanka podziewa?
Koncertowała się i ma mało

Cytat:
Dawaj, pokażemy jej swoje
Lepiej nie ale w sumie dawno nie wrzucałam słit foci może jutro się uda cyknąć.

Cytat:
Lepiej zatrzymuje ciepło?
No dobra, ale folia aluminiowa? Na głowę? ałaja

Cytat:
Najwyżej bym dostała po głowie mietłą ;P

Cytat:
No własnie... Przeproteinowałam się w niedzielę czy piątek czy coś tam , więc by móc patrzeć na swój busz, nałożyłam - ryzykując! - Garnier AiK. I cacy I nie było oklapu! Na suchych!
Zima włosowa, jak nic.
Ha! moje włosy kochają AiK.

Cytat:
- Dzięki. Z tą gęstością to iluzja XD nie ma ich znowu tak wiele i właśnie dzisiaj zaczęłam przygodę z Jantarem.
Nie będę pytać czy mierzyłaś grubość kucyka...nie chcę wiedzieć ile cm wyszło

Stary 2012-10-16, 20:32   #71568
Trinu08
Raczkowanie

Hej dziewczyny . Chciałabym się dołączyć do wątku, ponieważ doszłam do wniosku, że muszę pokochać swoje włosy takie jakie są, ale jak na razie mam dość bo puszą się niestety . Dołączam 2 zdjęcia jedno gdy miałam jeszcze dłuższe ( na zdjęciu 1 wyschły naturalnie i wcierałam odżywkę b/s Joanny z pokrzywą) a drugie aktualne (włoski wyschły naturalnie) gdyż musiałam ściąć włosy bo miałam je w opłakanym stanie a teraz zamierzam zapuścić do dawnej długości.. Wydaje mi się, że skręt mam 2 B, co o tym myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy1.jpg (33,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy2.jpg (25,0 KB, 27 załadowań)
Trinu08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:32   #71569
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
.
Silikony i polimery, płukanki zakwaszające.

ooo i ja skorzystam, co prawda jeszcze włosy sie słuchaja ale juz mi sie zrobiło gniazdo łuszczace na skroni - zawsze tak mii skóra głowy reaguje na ogrzewanie
Cytat:
no nie !

ale ważne, ze sie bałas ujawnić

Eloe, jak myślisz, czy wlosy po radioterapii ( taki puszek ) jest w stanie zmienic sie w normalne włosy i jak ewentualnie pielęgnować by włosy wyglądały jak włosy?
ten puszek bardzo sie plącze, odstaje od głowy poziomo no i jest tak strasznie cieniutki, ze nie widać go prawie.
wcieram jantar stosuje rózne maseczki, chwile jest dobrze a za chwile od nowa to samo.
A może dziewczyny mają jakies pomysły?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:34   #71570
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
A nie będzie jakiejś dziwnej reakcji chemicznej czy coś? ;P może pojechałam za bardzo teraz, ale to tak już przezornie do hennowania nie może być ani folia aluminiowa, ani łyżeczka/miska metalowa. Wszystko drewniane lub plastikowe.
Jeju, nie wiem
skoro jedzenie można w niej robić, to chyba włosy nie padną? Wiem tylko, ze kwaśnego nie wolno w nią zawijać.

Odebrałam mój olej lniany, jaki on dobry Smakuje tak zielono, trochę jak orzechy włoskie zerwane prosto z drzewa i obrane z skorki Az żałuję, ze wzięłam tylko pol litra.
Stary 2012-10-16, 20:35   #71571
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Wiesz gdzie jest Seka? Albo chiński market? Mijasz dworzec PKP, mijasz Ross i CCC i idziesz na prawo, po 2 stronie , naprzeciw Chińskiego Marketu jest Ryneczek oo, Tesco to małe tam tez jest naprzeciwko tego ryneczku. Tam zaraz jest kolejny Rossmann. No i na tym Ryneczku przechodzisz na sam koniec do wyjścia i tam są 2 zielarskie A znowu naprzeciwko Cinema City, w zasadzie nawet wcześniej jest Mydlarnia Jaśmin ( oleje hinduskie, Vatkiki, Khadi, nawet mają swoją stronę w internecie http:// jasmin-mydlarnia. pl/

PS. to właśnie to nowe, zadaszone
Dziękuję. Główne ulice i miejsca znam. Tylko niestety często mylą mi się miejsca, w których rzadko bywam.
O tak, właśnie Mydlarnia Jaśmin.

Dziś szukałam ul. Kawiej. GPS w telefonie poprowadził mnie najdłuższą drogą. W połowie dopiero zorientowałam się. Zmokłam okrutnie.

Stary 2012-10-16, 20:39   #71572
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
No już. Nie marudzimy i nie chandrujemy Robimy gorącą herbatkę (mam czerwoną) i cieszymy się, ze TŻci oglądają studio przedmeczowe i mecz potem, więc komputery są nasze!

A szampon czeka
Oł jea

Zostaw ten szampon, pospamuj z nami

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Trinu08 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny . Chciałabym się dołączyć do wątku, ponieważ doszłam do wniosku, że muszę pokochać swoje włosy takie jakie są, ale jak na razie mam dość bo puszą się niestety . Dołączam 2 zdjęcia jedno gdy miałam jeszcze dłuższe ( na zdjęciu 1 wyschły naturalnie i wcierałam odżywkę b/s Joanny z pokrzywą) a drugie aktualne (włoski wyschły naturalnie) gdyż musiałam ściąć włosy bo miałam je w opłakanym stanie a teraz zamierzam zapuścić do dawnej długości.. Wydaje mi się, że skręt mam 2 B, co o tym myślicie?
Witamy! Jakie ładne kręciołki będą drugie zdjęcie przypomina mi moje włosy po drastycznym cięciu

Cytat:
A może dziewczyny mają jakies pomysły?
A może Cassia? Żeby pogrubić te włoski?

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Jeju, nie wiem
skoro jedzenie można w niej robić, to chyba włosy nie padną? Wiem tylko, ze kwaśnego nie wolno w nią zawijać.
Prawda wiedziałam, że w którymś momencie dzisiaj mózg wyłączę

Stary 2012-10-16, 20:43   #71573
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
A może Cassia? Żeby pogrubić te włoski?
Aniu, ale tu chodzi chyba o włoski dziecka.

p.s. Skoro raczycie się herbatką, pozwolę sobie dołączyć ze swoją białą (truskawki i szampan).

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-10-16 o 20:45
Stary 2012-10-16, 20:45   #71574
Eloe77

Zła wiadomość. Boisko nie nadaje się do gry. To co, TŻci zabiora kompy?
A dach sobie przecież zasuwany zrobili
Coś drenaż niehalo

Cytat:
Czemu ja nie miałam jeszcze oleju z pestek winogron?!
Własnie. Czemu?
Cytat:
A nie będzie jakiejś dziwnej reakcji chemicznej czy coś? ;P może pojechałam za bardzo teraz, ale to tak już przezornie do hennowania nie może być ani folia aluminiowa, ani łyżeczka/miska metalowa. Wszystko drewniane lub plastikowe.
Nie, nie będzie dziwnej reakcji chemicznej, jeśli nie przesadzimy z czasem trzymania. I na pewno nie na naftę.

Cytat:
A ja nie będę narzekać, bo jestem zadowolona ze swoich włosów

Cytat:
w ogóle nie chodzę do fryzjera... Od wielu, wielu lat sama podcinam włosy: na sucho, każdy loczek traktuję osobno.
Cuuudne! Przypominają mi włosy Benka
A skoro o Benku mowa, to też chyba ona pisała o tym smarowidle. I co? Stosowałaś?

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
dzisiaj 5ty dzień pielęgnacji CG i póki co nie widzę różnicy (zdjęcia w codzienniku żeby tutaj nie zaśmiecać). Skończyła mi się moja odżywka z isany nie mam pojęcia czym ją zastąpić, była idealna
Cóż... Nie widziałam na tę chwilę nic podobnego do tej Isany
A 5. dzień cg to naprawdę niewiele, by mówić o zmianach. Czasem, choć rzadko się zdarzają. Cierpliwości!

Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
Wyglądają dobrze na tych zdjęciach. Daj im rano nieco odżywki b/s, wygładzając puch. Kapkę stylizatora.

Cytat:
Mam coś takiego z hebe KLIK (nawet analizę można zobaczyć na tamtejszym forum )
Il cetrimonio chloride conservante, a il panthenol antistatico? A od kiedy to to?
Coś ta analizo nietegozo Ale fajnewo i lekkewo. Po olejo ciężkewo będzie jak znalazło. Albo na lato

Cytat:
Ok, poszukam w czwartek Doskonale o tym wiem, prosiłam tylko o propozycje tych cięższych kupię olej jojoba.
To jeden z ulubionych włosówych olejów (w zasadzie wosk ).
Cytat:
Nie, zero jednolitości puch, smętne grubsze loki, coś w stylu kiedy zaczynałam bycie cg, a nawet przed. Niee, w kwietniu, maju było dobrze, potem zaczęło się
Ale to się zbiegło z odstawieniem olejów?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-16, 20:49   #71575
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Il cetrimonio chloride conservante, a il panthenol antistatico? A od kiedy to to?
Coś ta analizo nietegozo Ale fajnewo i lekkewo. Po olejo ciężkewo będzie jak znalazło. Albo na lato
Też zwróciłam uwagę na to antistatico (może to u nich to samo co humecanto)
A odzywka fajna, ale 15 zł kosztuje za 200 ml. Są tańsze i lepsze. Była jeszcze wersja pomidorowa zdaje się (ale te karczochy podziałały na mnie bardziej no i skład tej lepszy)

Stary 2012-10-16, 20:49   #71576
Miskaa78
Kazar Lady

to i ja z czerwoną herbatką wbiłam

Demcia cassia w sumie to tez niezły pomysł, na skórze nic nie zrobi, prawda?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:52   #71577
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Aniu, ale tu chodzi chyba o włoski dziecka.

p.s. Skoro raczycie się herbatką, pozwolę sobie dołączyć ze swoją białą (truskawki i szampan).
myślałam, że można cassia koloru nie daje w sumie, to jak odżywka jest...

Idę po pokrzywę w takim razie.

Cytat:
Zła wiadomość. Boisko nie nadaje się do gry. To co, TŻci zabiora kompy?
Nie

Cytat:
Własnie. Czemu?
trzeba to nadrobić

Cytat:
Nie, nie będzie dziwnej reakcji chemicznej, jeśli nie przesadzimy z czasem trzymania. I na pewno nie na naftę.
O widzisz.

Stary 2012-10-16, 20:54   #71578
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
myślałam, że można cassia koloru nie daje w sumie, to jak odżywka jest...
A, to pewnie można, skoro tak.

Stary 2012-10-16, 20:54   #71579
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Demcia cassia w sumie to tez niezły pomysł, na skórze nic nie zrobi, prawda?
Może Ajrisz podpowie coś, bo chyba paćkała się cassią

Stary 2012-10-16, 20:56   #71580
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Aniu, Eloe, tigi bs sprawuje się super. Używam na zmianę z ziajką jojoba.
Joanna teraz mi nie pasuje (próbuję zużyć zieloną, nie da rady, oddam siostrze, za lekka dla mnie, niebieska najlepsza).

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości